פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1912 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

31/08/2010 | 15:35 | מאת: גיל

התחלתי לקבל וסיקר 10 מ"ג בשל דליפת שתן מינורית, אני ארבעה חודשים אחרי טארפ.תוך כמה זמן אמורה התרופה להשפיע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גיל, "וסיקייר" היא תרופה מסוג אנטי-כולינרגי, ומטרתה להפחית התכווצויות בלתי רצוניות של השלפוחית ובכך להקל על דחיפות ותכיפות במתן השתן, וגם על איבוד שתן מדחיפות (דליפה שקורית מיד כשמרגישים צורך ללכת לשירותים או ש"לא מספיקים"..) התרופה אמורה לעזור תוך מס' ימים-מס' שבועות ואם אכן עוזרת רצוי להמשיך אותה. בהמשך תמיד תוכל בהדרגה להפחית מינון ולראות אם אתה מסתדר בלעדיה. אם דליפת השתן שלך היא מדחיפות אין בעיה, אבל אם דליפת השתן שלך היא במאמץ (כלומר בעת שיעול חזק, עיטוש, צחוק, פעילות גופנית מוגברת)- כדאי שתתייעץ עם הרופא שלך לגבי תרופה אחרת בשם "יינטריב". רצוי בכל מקרה שתבצע תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן.

31/08/2010 | 08:03 | מאת: ליאור

שלום רב, אודה ליעוץ לגבי אבי, קשיש סיעודי בן 83, אשר לפי בדקת הדם האחרונה ערך ה - PSA עמד על 21.07. רופא המשפחה יעץ מתוך הכרות רבת שנים שלא לעשות כלום בנדון ולעקוב אחר זרם הטלת השתן (שהיא ללא שינוי משנים עברו וזהה לשנים עברו עת החל אבי להיות במעקב), המשפחה הסכימה. חששי הוא מהעתיד לבוא, האם אי עשיית דבר נכונה היא ? ת ו ד ה על היעוץ.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאור, בגיל 83 (ללא קשר למצב הכללי) כמעט כל גבר ילקה בסרטן ערמונית, אך-וזה חשוב- אין לכך כל משמעות ברוב המקרים, ורובם ימשיכו בחייהם ללא ידיעה כי הם לוקים במחלה זו וללא כל הפרעה. PSA 21 נחשב מאוד גבוה ואכן מרמז על סרטן בערמונית, אך ללא ביופסיה אין דרך לדעת זאת בוודאות. עם זאת, לאור גילו המופלג של אביך והעובדה שציינת שהוא קשיש סיעודי, אני נוטה להסכים לחלוטין עם רופא המשפחה שלו, שאין צורך לעשות דבר ורק לעקוב אחר הטלת השתן, היות וביופסית ערמונית לאביך תסכן אותו יותר מאשר מחלת סרטן הערמונית בגילו ומצבו כרגע! כעת מה שחשוב הוא שלאביך יהיו חיים נוחים עד כמה שניתן, ולכן חשוב לוודא שמתן השתן תקין, ואם הוא ללא שינוי, מה טוב. אם תחול החמרה בתהרוקנות ניתן לבקש מרופא המשפחה להוסיף לאביך טיפול תרופתי שיקל עליו. מה שהומלץ לכם הוא נכון לגמרי, ואני הייתי עושה אותו דבר בדיוק. הייתי גם מפסיקה לעקוב אחר PSA בגיל זה.

30/08/2010 | 07:47 | מאת: עידן

בוקר טוב דוקטור חתומי, בן 31 ועקב קושי במתן לאחר שני זיהומים בטווח של חודשיים, האורולוג המליץ על כדורי אלפרליז.לאחר שהתחלתי לקחת את הכדור,איבדתי את התחושה בשריר שמכווץ את השלפוחית ולא יכולתי לכווצה כלל. כשהפסקתי ופגה השפעתו של הכדור,התחושה ויכולת הכווץ חזרו לעצמם. למה הכדורים הללו גרמו לתופעה המתוארת, והאם מהתאור הנ"ל ניתן להסיק לגבי הבעיה האמיתית,או לפחות למצוא כוון?. תודה והמשך יום נעים.

לקריאה נוספת והעמקה

עידן שלום לך, לנוגדי חרדה ודכאון (ואם איני טועה התרופה שאתה מציין היא אלפרזולם, ממשפחת הבנזודיאזפינים),יש השפעה על שרירים שונים, כולל שריר השלפוחית, והם לרוב גורמים רפיון של השריר. לעיתים קרובות בעקבות גירוי חזק באזור השופכה והשלפוחית,כמו אחרי זיהום, האזור דלקתי ומגורה, ומעבר השתן מגרה ומכאיב יותר, וגורם להכווצות מקומית שמפריעה לך במתן השתן, כך שתרופה זו היתה אמורה להרפות את הסוגר ולעזור לך להתרוקן, אך כנראה- כפי שתארת, היא עשתה זאת באופן קיצוני. הייתי ממליצה לך לנסות משככי כאבים ונוגדי דלקת מסוג NSAIDS כגון נורופן/אדוויל/אדקס וכדומה, ואולי גם פרמיקסון,תרופה צמחית לטיפול בערמונית,המוכרת כבעלת השפעה אנטי-דלקתית, ואולי זה יעזור לך יותר טוב לתלונות ההשתנה ובפחות תופעות לוואי.

30/08/2010 | 21:34 | מאת: עידן

באופן מוזר אחרי מקלחת חמה גם מתפתח קושי,לפי הבנתי מים חמים מרחיבים כלי דם ואמורים להקל. בקשר לנוגדי דלקת כמו וולטרן במידה וזה מסייע האם אפשר לקחת זאת ללא הגבלת זמן,לסירוגין או איך בדיוק?. תודה על התשובות המושקעות לי ולכל החברים כאן.

30/08/2010 | 04:48 | מאת: דן

בביופסיה TRUS של ערמונית גדולה בנפח של 103 סמ"ק נמצאה ערמונית כשפירה. היום כחודשים לאחר הבדיקה, למרות ההנאה + כאב קל מאד בסופה, אין לי שפיכה, למעט לכלוכית קטנה הנותרת בשופכה לאחר מעשה. האם קים קשר לבדיקה ? ממה נובעת תופעה זו ? האם היא נורמלית ? אני בגיל 75 ולוקח כדורים כנגד לחץ דם ולטיפול בערמונית תודה

לקריאה נוספת והעמקה
30/08/2010 | 11:23 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לדן שלום. הביופסיה אינה גורמת בד"כ להפסקת פעילותה של הערמונית ( ייצור נוזל הזרע) אבל לחלק מהתרופות בטיפול בחסימת השתן כתוצאה מערמונית מוגדלת יש השפעה על ייצור נוזל הזרע . ידוע שאבודרט משפיעה על ייצור הזרע ויתכן שיש עוד תרופות. אריכות ימים בבריאות יעקב.

דן שלום רב, לעיתים בעקבות ביופסיה בערמונית מופיעים שינויים בשפיכה שחולפים מעצמם, בעיקר אם נלקחו ביופסיות מרובות. ציינת שאתה מטופל בתרופות ליתר לחץ דם ולערמונית, ואם מדובר בתרופות מסוג חוסמי אלפא ("קדקס" קסטראל" "אומניק" טמסולין" וכד') ככל הנראה להן יש את עיקר ההשפעה על השפיכה היות ופעולתן גורמת להרפיה של השריר החלק בצוואר שלפוחית- אותו שריר שמתכווץ וגורם לסגירת השלפוחית בעת שפיכה, כדי שכל הזרע יתקדם רק קדימה. במצב של הרפיית השריר הנ"ל, צוואר השלפוחית נותר פתוח גם בעת שפיכה, וכך נגרמת "שפיכה אחורית" (RETROGRADE EJACULATION)כשלמעשה הזרע חוזר אחורה אל השלפוחית. הביטוי לכך הוא מיעוט או העדר שפיכה בסיום המסגע המיני. כפי שחשת, אין לבעיה זו שום השפעה על תחושת ההנאה או על הזקפה.(הזרע שבשלפוחית מופרש החוצה עם השתן). תופעה זו מאוד מוכרת בגברים הנוטלים חוסמי אלפא.

26/08/2010 | 01:06 | מאת: אבי

עברתי ניתוח להסרת הערמונית אולם נאלצתי לעבור ניתוח נוסף כעבור שבוע לערך מכיוון שזרם השתן היה קטוע ולא רציף ונאמר לי שכנראה יש חתיכה שנשארה וצריך להסירה. אני כרגע כחודש לאחר הניתוח השני אשר גרם לי לבעייה הפוכה וכעת אין לי שליטה על השתן כאשר אני עומד ללא קשר למאמץ ורק בשכיבה אינו דולף. האם כך צריך להיות וכמה זמן יש להמתין עד שישתפר? הרופא המנתח טוען שאי כל בעיה נראית לעין והשריר לא נפגע. ייתכן שבניתוח השני הסירו יותר ממה שצריך? איך ניתן לדעת האם הניתוח הצליח או שיש כאן פשלה? מיותר לציין שאני חווה אי נוחות וסבל נפשי ונאלץ להסתובב עם תחתונים מיוחדים. לתשובתך אודה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום, בכותרת כתבת TUIP , אבל אתה מתאר ניתוח בו עברת "כריתת" ערמונית. ב TUIP רק "חותכים" באזור צוואר השלפוחית ולתוך הערמונית אך לא מסירים אותה. בכל מקרה אם עבר רק חודש עדיין מוקדם לדעת. ממליצה לך בנתיים לנסות לבצע תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן ולהמנע מהתאפקות יתרה. לעיתים יש תרופות שניתן לקבל שיכולות לעזור לך לשפר את תחושת התכיפות והדחיפות במתן השתן- מסוג אנטי-כולינרגי וכדאי שתפנה למנתח שלך להתייעץ לגבי זה ולקבל מרשם ואם התלונות לא חולפות לאחר מס' חודשים כדאי שתעבור הערכה לגבי סוגר השלפוחית.

אני בן 60,יש לי גליסון 3+3 ב-20% מנפח דגימה אחת מתריסר,(לפני שנה היה רק 5%). PSI- 4.5 (היה לפני שנה- 4.75). בדיקת MRI ללא ממצאים בגלל שטפי דם בבלוטה אבל לא נמצאה חריגה מהקופסית.כל נסיון אינטילגנטי שלי לבחור טיפול הולם מבין 5 סוגי ניתוח או 2 סוגי הקרנות נכשל כיון שאין אף מחקר השוואתי הולם, וכל רופא נוסף יש לו דעה נוספת. איך בוחרים נכון?

לקריאה נוספת והעמקה
25/08/2010 | 20:19 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

דגן שלום. הרפואה אינה יודעת לרפא את סרטן הערמונית.זאת הסיבה שיש כ"כ הרבה טיפולים שונים. כל רופא ממליץ על הטיפול שבו הוא מתמחה וממנו הוא מתפרנס!!!אין שום מחקר שמוכיח שהטיפולים מאריכים את תוחלת החיים ובוודאי שלא מרפאים. אבל כל הטיפולים פוגעים משמעותית באיכות החיים.אין גם הוכחות שהטיפולים מונעים את התפשטות המחלה. הטיפולים רק גורמים להורדת ה-PSA לתקופה קצרה ולאחר כשנה רמת ה-PSA מתחילה לטפס מחדש. כמעט כל הגברים יחלו בסרטן הערמונית בעשור השמיני לחיים אבל רק 2 מתוך 1000 חולים ימותו מהסרטן השאר ימותו עם המחלה אבל לא מהמחלה עצמה. מרבית הגברים המבוגרים אינם יודעים שהם חולים אם אין להם בעיה בזרימת השתן שבעקבותיה הם נבדקו. אין שום רופא שיוכל לתת לך תשובה אמיתית לשאלתך!!! אף אחד לא באמת יודע. אתה צריך להחליט אם אתה רוצה לפגוע משמעותית באיכות חייך. הרופאים לא יודעים לומר אצל מי מהחולים המחלה תתפשט ואצל מי היא תישאר מקומית.כאשר אין שום בטחון שהטיפול שתבחר ימנע את התפשטות המחלה מצד אחד , ואין שום בטחון שהמחלה תישאר מקומית ללא טיפול ההחלטה מאד קשה. הנתון המעודד אצלך הוא שרמת ה-PSA לא עלתה והיא נמצאת בתחום שנחשב עדיין תקין למרות הסרטן מה שמראה שאין התקדמות של המחלה. כותב יקר . כל שכתבתי לך הוא מידע אישי שרכשתי במשך 8 שנים שאני מתעניין בנושא זה ומשתתף בפורומים השונים. אני לא רופא והמידע שכתבתי כאן אינו בגדר המלצה או הבעת דיעה . קטונתי מלייעץ לך כיצד לבחור טיפול. הבאתי לך כאן את האמת העגומה על היכולת של הרפואה לטפל אפקטיבית בסרטן הערמונית. דברים אלו כמעט שלא תשמע מהרופאים אלא אם תלחץ אותם אל הקיר.את רובם מעניין בעיקר הכסף שלך. אריכות ימים בבריאות. יעקב.

דגן שלום ע"פ הנתונים שציינת אתה נמצא במעקב פעיל (ACTIVE SURVILLANCE): נראתה החמרה מסויימת בתוצאות הביופסיה( עליה מ 5% ל- 20% מעורבות עם גליסון 6), וקשה לקבל תשובה חד משמעתית מ MRI כאשר יש שטפי דם באזור מביופסיות חוזרות. עדיין, מחלתך נחשבת ממוקמת לערמונית וברת ריפוי מלא. אין ספק שאתה צודק לגבי העדר מחקרים השוואתיים הולמים, אך בכל מקרה אופציות הטיפול שעומדות בפניך הן: 1)ניתוח רדיקאלי לכריתת הערמונית, שיכול להיות בגישה פתוחה(קלאסית), גישה לפרוסקופית או בעזרת רובוט (גם, למעשה לפרוסקופית).2) קרינה: חיצונית , או "פנימית"= ברכיתרפיה. כל המחקרים שנעשו עד היום מראים תוצאות "הצלחה" דומות מבחינת אחוזי ריפוי הסרטן ושרידה, בהשוואה בין אופציה ניתוחית לאופצית קרינה. ההבדלים העיקרים בין כל אחת מהשיטות הם בתופעות הלוואי, קרי- שליטה בשתן, ותפקוד מיני. אפשר גם להתייחס לנושא כאבים, משך אישפוז, דימום וזיהומים כתופעות לוואי מוקדמות לאחר הניתוח- וכאן גם יש הבדלים קלים. לא ניתן בפורום אינטרנטי להמליץ על רופא מסויים. זה נכון שיש הרבה שרלטנים, אבל בארץ יש גם מס' רופאים אורולוגים מ-צו-יי-נים שיכולים לתת לך ראשית הסבר מלא ושנית פתרון למצוקתך ולמחלתך. בכל מקרה עליך להבין שהטיפול בסרטן הערמונית בעייתי היות ולרוב הוא עצמו גורם יותר סבל מהמחלה, בעיקר כשמדובר במחלה קלה וממוקמת..ואכן זו דילמה קשה. בכל מקרה, "בידיים טובות" תוכל לעבור ניתוח מצויין עם תוצאות צויינות והרבה פחות תופעות לוואי, וכך גם אצל אונקולוג-רדיולוג מתאים- לעבור קרינה ממוקמת עם מיעוט תופעות לוואי. אל תשכח שחלק ניכר מההחלמה תלוי בך- בהבנתך כי אתה נכנס ל"הרפתקאה" ממושכת של מס' חודשים-עד שנה, להחלמה מלאה, וגם בקשר שלך ומערכת היחסים שלך עם הרופא שלך. ברור שכדאי שתמצא רופא שאתה יכול לדבר איתו ולקבל ממנו את כל המידע והתמיכה הדרושים. אם תבין זאת ובמקביל תהיה מחוייב לעזור לעצמך לאחר הניתוח (כן, גם לחולה יש אחריות על עצמו לריפוי, ולא רק לרופא..)אז חלק ניכר מהתופעות מהן אתה חרד יהיו סה"כ סבילות ובהמשך אפילו יחלפו, ותבריא לחלוטין. אם אתה סה"כ איש בריא, אין שום סיבה שלא תחלים לחלוטין: גם מהסרטן, וגם תופעות הלוואי של הטיפול. יש רבים שהצליחו.

26/08/2010 | 12:36 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

26/08/2010 | 13:18 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לדגן שלום. לא במקרה הרופאה כותבת לך בתשובתה"הצלחה" במרכאות ולא החלמה(")כי זו לא באמת החלמה!! במחלות הכרוניות שהרפואה מודה שאינה יודעת לרפא הפוגה במחלה אינה נחשבת להחלמה והתפרצות של המחלה אינה נחשבת למחלה חדשה. במחלות שהרפואה טוענת שיש להן ריפוי "החלמה "הוא מצב שבו אין עדות לחזרת המחלה במשך 5 שנים. אבל מה קורה אם המחלה חוזרת לאחר 7-8-שנים או יותר?? ברפואה מצב זה נקרא מחלה חדשה. גם המושג "הרפתקאה" במרכאות שבו השתמשה הרופאה אומר את הכל.טיפול קשה ככל שיהיה שיש לו סיכויים טובים להצלחה אינו הרפתקאה!!! אני חייב להודות כי במהלך 8 השנים שאני משתתף הרבה בפורומים שעוסקים באורולוגיה של גברים(סרטן הערמונית. מחלות הערמונית.פריון הגבר וכ"ו)זו הפעם הראשונה שאני נתקל בתירוץ שגם "החולה אחראי להחלמתו" כותב יקר . הרפואה אינה מדע מדוייק . הרפואה מבוססת על סטטיסטיקה. טיפול שמשיג את מטרתו אצל מרבית החולים נחשב ליעיל טיפול שמשיג את מטרתו אצל מקצת החולים נחשב לפחות יעיל אבל טיפול שאינו מביא לתוצאות לתקופה ארוכה אצל מרבית החולים הוא טיפול מיותר ומזיק. לא נכון שאין מחקרים לגבי יעילות הטיפולים. כל החברות המייצרות את המכשירים לטיפול בערמונית עורכות מחקרים כל הזמן . כל חברה רוצה להראות שהטיפול שלה מועיל יותר. האמת היא שכל הטיפולים אינם מבטיחים הבראה אמיתית. "הצלחת" הטיפול נמדדת בהורדת רמת ה-PSA לאחר הטיפול . אין פרסום של מחקרים שמראים אצל איזה אחוז מהמטופלים עלתה רמת ה-PSA מעל 0.2 לאחר תקופה קצרה וניתן להם "טיפול נוסף" של הקרנות. או טיפול כימי. גם התאור של הרופאה על תופעות לוואי נסבלות מאד זהיר . אני לא בטוח אם הרופאה הייתה כותבת לך שהזדקקות לטילטול היא תופעה נסבלת אם היא הייתה מתנסה בעצמה ומשתמשת בטיטול אפילו חודש אחד. לסיכום. הרופאים אינם יכולים לומר את כל האמת לחולים בסרטן הערמונית. אמירת האמת תכרות את הענף שעליו הם יושבים וממנו מתפרנסים. כל שכתבבתי לך לא בא כדי לרפות את ידיך ולגרום לך שלא להחליט על קבלת טיפול. שאלת שאלה בפורום וקיבלת שתי תשובות .עכשיו ההחלטה בידך. אריכות ימים בבריאות. יעקב.

אינני חרד משום נתוני תמותה או טיפול או סיבוך אפשרי, אבל אני נדרש להחליט בעצמי ע"ב הערכות כלליות מדי שאני קורא באקראי לגבי שיעור תופעות הלואי והסיבוכים והסיכונים של כל שיטה ומה יתרונותיה. אודה לקבלת הערכות יותר ספציפיות לכל שיטה.

28/08/2010 | 20:06 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לדגן שלום . אתה בעצמך ציינת שכותרת של שאלתך שהמחקרים מוטים. לא תמצא נתונים שמגובים במחקרים רציניים שמראים עדיפות לאחת מהשיטות בסיכויי החלמה או בתופעות הלוואי. אתה צריך לחפש רופא שיש לו הרבה נסיון בטיפול שהוא מבצע ולקוות לטוב . מצורף קישור למידע בנושא.(בתקווה שהנהלת הפורום לא תמחק את הקישור לפני שתספיק לקרא) בהצלחה. יעקב. http://www.lwpc.org.il/?p=1244

דגן שלום אתה צודק. זה נכון שהרבה מאוד מחקרים מוטים. אבל כן ידוע שאצל כירורגים מנוסים ובבתי חולים גדולים שמטפלים בבעיות הדומות לבעייתך- הסיכוי לסיבוך או תופעות לוואי קשות הוא הנמוך ביותר. כפי שסיפר כאן רועי, קורות טעויות.גם לרופא הטוב מכולם. זה חמור, זה עצוב, אבל אלה החיים. ולכן, אין במקרים האלה שחור ולבן בלבד, אלא צריך להבין שיש מורכבויות שלא תמיד ניתנות לשליטה. אין לי תשובה חותכת לתת לך למעט מה שכבר שמלצתי לך: למצוא את הכירורג המנוסה ביות או האונקולוג-המקרין הטוב ביותר ולבוא עצמך אל הטיפול מתוך מודעות לתצאותי ותופעותיו ובעיקר הרבה רצון להחלים- זו תהיה עבודה משותפת שלך ושל הרופא שיטפל בך.

21/08/2010 | 11:35 | מאת: אבי

שלום ד"ר נכבדה, אני סובל מהגדלה קלה (לדברי האורולוג) של הפרוסטטה כמו כן מסעיפים בשלפוחית השתן.לוקח קצטרל SR 5 מ"ג לפני השינה ובבוקר לוקח להפרוסט עם האוכל. בלילה אני קם משינה לפחות 3 פעמים להטיל שתן שמתחיל בקושי ומסתדר לאחר שחרור "צואר הבקבוק" ,הבעיה הגדולה שאיני מצליח לישון סביר ואני קם בבוקר עייף, מה לעשות עוד שאני לא עושה בשביל לצמצם את ההתעוררויות למתן שתן?מה דעתך על סיפור הוריד באגן המזריק טסטוסטרון רב לפרוסטטה וגורם להגדלתה ע"פ ד"ר גת? אנא התייחסותך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
21/08/2010 | 20:58 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לאבי שלום. כדי לענות נכון חסר בשאלתך נתון החשוב וזהו גילך. טיפול בחסימת שתן לגבר בגיל 40 שונה הטיפול לגבר בגיל 60 ומעלה. העובדה שאתה צריך לקום בלילה להשתין לאחר לקיחת קסטרל מוכיחה שנשארת לך שארית שתן משמעותית לאחר ההשתנה. התייעץ עם האורולוג שלך על הגדלת המינון של קסטרל או החלפת התרופה בתרופה אחרת מאותה משפחה. לפרוסט הוא תוסף מזון שאינו משפר את איכות ההשתנה ורק גורם ליצרנים שלו למלא את חשבון הבנק שלהם. אני הייתי מבקש מהאורולוג להחליף את הלפרוסט לפרמיקסון או לאבודרט.מחקרים הוכיחו שתרופות אלו מקטינות את הערמונית לאחר כמה חודשים. לשיטת גת גורן אין ביסוס מדעי . השיטה ידועה כבר שמונה שנים ואין הוכחה מדעית שחסימת הוריד באגן עוצרת את המשך גדילת הערמונית. אילו השיטה הייתה מועילה , סביר להניח שמרבית האורולוגים היו ממליצים עליה, אריכות ימים בבריאות. יעקב.

אבי שלום רב, מס' נקודות חשובות בסיפורך : 1. לגודלה של הערמונית-אין משמעות . כפי שתארת אצלך הערמונית מוגדלת קלות אך בכל זאת אתה סובל מאוד. 2. קסטראל 5 מג' ליום נחשב לטיפול בתת-מינון, כלומר אם אתה מטופל בסוג זה של חוסמי אלפא המינון הרצוי הוא 10 מג' ליום. אתה יכול להחליף טיפול זה גם למשהו אחר, כגון אומניק/פרומניקס/ טמסולין במינון של 0.4 מג' ליום. אם עדיין אין הטבה ועיקר התלונות שלך הן הקימות בלילה כדאי שתתיעץ עם האורולוג שלך לקבל טיפול נוסף לכך (למשל אנטיכולינרגים או מינרין). הכל גם, בהתאם לגילך. 3. העובדה שיש לך סעיפים בשלפוחית מרמזת על כך שאינך מתרוקן היטב. חשוב לבדוק האם יש לך שארית שתן באולטרסאונד וגם לבדוק את רמת תפקודי הכליות כי אם יש החמרה בבדיקות אלה רצוי שתשקול ניתוח לערמונית כי כנראה תרופות לא יקלו עליך. 4. "להפרוסט" היא תוסף מזון ולא בטוח שהוכחה יעילותה, אתה יכול ,אם תרצה טיפול צמחי (עד להחלטה על ניתוח), בנוסף לקסטראל, לנסות טיפול בפרמיקסון שכן נבדק. 5. שיטת גת-גורן מבוססת על תאוריה שלהם, שלא הוכחה בניסויים קליניים או בעבודות אחרות בספרות הרפואית. אם תזדקק לניתוח רצוי שתתיעץ עם רופאים מנתחים שיתאימו לך את הטיפול לפי תלונותיך, גודלה של העמונית והעדפותיך.

21/08/2010 | 06:48 | מאת: גדי

שלום דוקטור, האם זה תקין שיש היסוס של חצי דקה בריקון 20-40 סיסי,בעוד שמעל 100 סיסי זה שניות בודדות?

שלום גדי היסוס של מס' שניות הוא מצב טבעי ואין לו משמעות קלינית. גם אם יש לך היסוס אבל בכל מקרה אתה מתרוקן לחלוטין - אין לכך משמעות. אם יש לך תחושה של קושי בהתרוקנות ועדות סונוגרפית לשארית שתן משמעותית (מעל 150 סמ"ק) כדאי שתפנה לאורולוג לבדיקה והתאמת טיפול.

23/08/2010 | 21:14 | מאת: גדי

20/08/2010 | 11:47 | מאת: דן

צהרים טובים, אובחן אצלי, אך אין לי כאבים ולכן אמרו לי להיות במעקב. יש לי מספר שאלות: -ממה זה נגרם?. -האם זה עובר לבד?. -למה צריך מעקב? -יש משהו שאני יכול לעשות או משהו שאני אמור להמנע ממנו? -האם זה יכול לעבור ללא טיפול רפואי?. תודה ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה
20/08/2010 | 13:54 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לדן שלום אורטריטיס גלנדולריס ציסטיקה" הוא מצב דלקתי באזור השופכה שנגרם בד"כ כתוצאה מהתערבות חיצונית של ניתוח או החדרת קטטר לשופכה. אין טיפול מיוחד למצב זה ובמרבית המקרים הדלקת חולפת עם הזמן. המעקב נועד למנוע החמרה של המצב וסיבוכים. אם אין לך כאבים או סימפטומים אחרים אין צורך לשנות משהו מאורח חייך . החלמה מהירה. יעקב.

20/08/2010 | 15:59 | מאת: דן

דן שלום לך זוהי אבחנה היסטולוגית (- כנראה לאחר ביופסיות מהשופכה או השלפוחית?) בכל מקרה מדובר במחלה שהיא דלקת כרונית לרוב כתוצאה של גירוי קבוע לשופכה בעקבות זיהומים חוזרים, מכשירנות כגון קטטר או ציסטוקופיות חוזרות, ואפילו אבנים. בכל מקרה אין צורך לטפל בה, אלא אם יש לך תסמינים, ואז הטיפול הוא בהם. המעקב חשוב לשלול הישתנות סרטנית(לעיתים נראה כממצאים סרטניים בשופכה או בשלפוחית אבל הביופסיה שוללת זאת)- ובכל מקרה מצב זה הוא סופר-נדיר (בספרות פורסם על מקרה בודד של הישתנות סרטנית בעקבות מצב זה). רצוי שתשלח גם בדיקת שתן לציטולוגיה. כדאי שתקפיד על שתיה מספקת של מים שגם יכולה למנוע דלקות חוזרות ואפילו סרטן שלפוחית.

22/08/2010 | 21:27 | מאת: דן

ערב טוב במהלך ניתוח tuip לקחו דגימה מהצוואר.התוצאות היו הדלקת הנ"ל ללא עדות לממאירות.איך קשורה דגימה בצוואר לדלקת שופכה? האם כוונתך שמדובר בדלקת רדומה וחוסר שתייה יכול לעורר אותה?. והאם יש להמנע ממזונות הידועים כמעוררי דלקת? כמו כן למה כוונתך בדלקת חוזרת,לסימפטומים או לזיהום חיידקי?. האורולוג המליץ לי על שימוש בוולטרן,אך לא הבנתי לאיזה צורך, שכן אין לי כרגע כאבים,למעט גירויים בשופכה מידי פעם ובפעם. סליחה על המגילה ותודה .

19/08/2010 | 21:04 | מאת: דוידי

שלום ד"ר חתומי, לאחר מקלחת יש גירוי להטיל שתן. האם זה מצביע על בעיה,והאם צריך להתרוקן למרות שלפעמים מדובר במעט שתן?.

דוידי שלום, גירוי לתת שתן יכול להגרם לא רק מתוך תחושה שהשלפוחית מלאה, אלא גם רק ממחשבה על הגעה הביתה, רחש מים מברז, לגימה בודדת, ואפילו במקרים מסויימים הכנסת מפתח לדלת כשמגיעים מיום עבודה.. אלו תסמינים מוכרים, שקורים לאנשים רבים. אם אין לזה השפעה משמעותית עליך וזה קורה רק לעיתים ולא מטריד אותך- אין לכך משמעות. אולם אם כל הזמן יש לך גירוי לתת שתן, ואתה מרגיש שאינך מתרוקן היטב או שיש קשיים- אנא פנה לבדיקת אורולוג. לא ציינת את גילך: אם עברת את גיל 50 יכול בהחלט להיות שמדובר בערמונית מוגדלת שהיא המקור לבעיתך, אך בכל גיל יש גם הפרעות אחרות שיכולות לגרום את התלונות האלה, ולאו דווקא הערמונית- ומצריכות בירור באם אכן הן תלונות שמשפיעות על איכות חייך.

23/08/2010 | 07:44 | מאת: דוידי

אני מתחת לגיל 50 אך בעקבות קושי במתן שתן והשפעה מוגבלת של אלפה בלוק,עברתי לפני חמישה חודשים ניתוח ערמונית. התאורים שנתת קימים אצלי אך לא קיים גירוי תמידי אלא פעם בשעה-שעה וחצי,לתת שתן. בנוסף למרות שישנה הטבה,קיים לפעמים קושי להתחיל את השתן למרות שאני ממשיך עם אלפה בלוק. המנתח טוען שהצואר פתוח וטענתי שהוא אינו פתוח דיו,ועל כך קיימת מחלוקת ביני לבין האורולוג. אשמח לקבל את דעתך המלומדת במגבלות הקיימות. תודה והמשך יום טוב.

19/08/2010 | 19:21 | מאת: עומר

אני בן 46 נראה הרבה פחות מהגיל שלי יש לי אח קטן ממני ב 11 שנים נראה גדול ממני הרבה לא מאמנים שאני בן 46 תמיד נותנים לי 30 מקסימום 32 שאילתי למה אני ואח שלי שונים אחד נראה הרבה פחות מהגיל שלו והשני נראה הרבה גדול ..... שאילה שניה אולי מצחיקה כשהגעתי לגיל 45 התחלתי לדאוג על המראה החיצוני מה עושים כי להשאר נראה טוב מאוד ופחות מהגיל שלי ? אגב אני יצאתי לאמא שלי בת 75 גם היא נראית הרבה פחות אח שלי יצא למשפחה אבא

לקריאה נוספת והעמקה

עומר- שאלותיך אינן קשורות לפורום בעיות בערמונית

19/08/2010 | 17:58 | מאת: אמיר

אני בן 48. לפני 4 שנים עקב PSA של 4.9 נשלחתי לעשות ביופסיה שיצאה תקינה. אין במשפחה סיפור של סרטן הערמונית. יחד עם זאת אני סובל מקימה בלילה פעם פעמים וזרם שתן שמשתנה בין חזק לחלש מאוד. נפח הערמונית היום 35 סמ"ק . האורולוג שהלכתי אליו נראה לי שמזלזל ןפשוט פטר אותי. אין בעיה אם אתה רוצה ננתח ונסיר את הערמונית. יש לציין שאין לי עדין ילדים... בנוסף בשתי הבפעמים שהייתי אצלו לאחר הביופסיה הוא אפילו לא טרח לבצע בדיקה רקטלית. בדיקת ה PSA האחרונה שעשיתי הייתה 4.3. אנא המלצתך

לקריאה נוספת והעמקה
19/08/2010 | 19:14 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לאמיר שלום. ראשית אני מציע לך להחליף מייד את האורולוג!!! כחולה אתה זכאי לייחס רציני ולתשומת לב מירבית מהרופא המטפל. רמת הPSA נמצאת בתחום שעדיין נחשב כתקין. בשלב זה אין מה לדבר על ניתוח במיוחד לאור העובדה שאתה מציין שאין לך עדייןילדים. בניתוח הערמונית יש סיכון של איבוד חלקי או מוחלט של שליטה על השתן ופגיעה בתיפקוד המיני עג כדי אימפוטנציה מלאה. לבעייה שלך יש פתרון ע"י טיפול תרופתי ממשפחת חוסמי אלפא. אילו הייתי במקומך הייתי פונה לאורולוג אחר שיתאים טיפול תרופתי. בהצלחה. יעקב.

אמיר שלום לך לא הבנתי מתאורך האם ניתן לך טיפול כשלהו לתלונות ההשתנה- בתרופות. בוודאי אם לא ניסית אף תרופה עד כה יש אופציות רבות וטובות שניתן לשקול אותן . תמיד אפשר גם להיגע לניתוח בהמשך. בכל מקרה אם הרופא שלך לא מתייחס לתלונותיך ובוודאי אם אתה לא מרוצה מאופי הטיפול בך אמליץ לך להחליפו. רמת PSA שאתה מציין היא תקינה לגילך.

19/08/2010 | 17:56 | מאת: רונן

אני סובל מכל התסמינים הקלאסיים של אורטריטיס (דלקת בשופכה) ודלקת כרונית בערמונית. בדגימה של בדיקות std התגלה ureaplasma חיובי ובבדיקת מעבדה מיקרוביולוגית של נוזל השופכה התגלה זיהום לא בקטריאלי. הזיהום לא מגיב לאנטיביוטיקה והיא סתם הרעילה לי את הגוף ללא תועלת.מה ההמלצה?... האם כדאי ללכת על טיפול בהיפר תרמיה או גלי הלם או שיש לך הצעה יצירתית אחרת בנסיבות הקיימות. טיפול תרופתי של אלפא בלוקרס לא עזר גם הוא. אני אובד עצות. אודה על תשובתך המיידית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונן אכן דלקת כורנית של השופכה והערמונית היא בעיה קשה ומטרידה.כפי שחווית עצמך, לרוב אין מזהים חיידק ספציפי ולכן בסופו של דבר טיפול אנטיביוטי כבר לא עוזר. כן היתי בכל מקרה משלימה אצלך בדיקה שנקראת "תרבית 4 כוסות" שבעזרתה ניתן לנסות למקם ולמצוא היכן בדיוק יש חיידק ואם הוא כלל קיים. זו מצריכה ביצוע בדיקה רקטאלית להפקת נוזל מהערמונית, וניתן לבצעה דרך מרפאות חוץ בבתי החולים. בכל מקרה אם התרבית היחידה החיובית שצמחה לך היתה אוריאופלזמה, אולי כדאי לעבור טיפול דומה לכלמידיה עם דוקסילין או אזיטרומיצין אם עד כה לא טופלת. במידה ואין שום חיידק בבדיקות ואין תגובה לאנטיביוטיקה היתי ממליצה לך לנסות טיפול אנטי-דלקתי(לא אנטי זיהומי) עם תרופות כמו נורופן או אדוויל על בסיס קבוע, ואולי גם לנסות "פרמיקסון" שזו תרופה טבעית צמחית שניתנת לגברים עם הפרעות בהשתנה, אך נמצא שיש לה גם אפקט נוגד דלקת ואולי תוכל לעזור לך. טיפולי היפרתרמיה או גלי הלם הם טיפולים ניסיוניים חדשים ואם כל השאר לא צלחו אז אולי לא יהיה מנוס שתנסה אותם.חשוב אבל לזכור שאלו טיפוליפם ניסיוניים. עיקר העבודה שלך צריכה להיות בהבנה שהדלקת היא כרונית אך אינה מסכנת את בריאותך וניתן לשפר אותה גם בעזרת טיפולים משלימים, ולא היתי שוללת דיקור סיני, טוכניקות הרפיה והרגעה וכדומה.

19/08/2010 | 17:53 | מאת: רפי

אני בן 60 ולפני כ-3 חודשים עברתי ניתוח לכריתת ערמונית עקב גידול ממאיר. את הניתוח עברתי בשיטה הרובוטית (דה וינצי)במרכז רפואי בקורנל עדיין אני סובל מדליפות שתן והתחלתי בטיפול עם כדורים toviaz אין שינוי דרסטי ואני שואל עד מתי עד מתי זה יימשך והאם יש טיפולים אחרים מועילים יותר ברצוני לציין שבמהלך חודש יולי הייתי מאושפז לצורך ניקור עקב זיהום(קולקציה)שלחץ על שלפוחית השתן ובודאי לא תרם להתקדמות בנושא מה לעשות אני כבר אובד עצות ומיואש מהמצב המתמשך אודה לעצתך

לקריאה נוספת והעמקה
19/08/2010 | 19:33 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לרפי שלום. אצל מרבית המטופלים שעברו כריתה רדיקלית (בכל השיטות) של הערמונית יש איבוד שליטה (חלקי או מלא) על השתן בחודשים הראשונים שלאחר הניתוח. בד"כ הבעייה נפתרת בשנה הראשונה שלאחר הניתוח .אבל רק לאחר כשנה ניתן לקבוע אם התופעה קבועה ולנסות להתאים טיפול . אצלך חלפו רק שלושה חודשים ויש אפשרות סבירה שהמצב ישתפר עם הזמן. אז... סבלנות חשיבה חיובית ואמונה הם המתכון להצלחה. אריכות ימים בבריאות. יעקב.

רפי שלום לך, יש צורך ראשית לברר את אופי הדליפות שאתה מתאר: האם אלו דליפות בעת מאמץ גופני המעלה את הלחץ התוך-בטני? (למשך קימה מישיבה, שעול, צחוק, הרמת משא כבד וכדומה) או שאלה דליפות מדחיפות (רק מתוך התחושה של צורך להתרוקן מופיעה דליפה) - היות ואלו שני מנגנונים שונים, שלהם טיפול שונה. "טוביאז" שאתה נוטל היא תרופה חדשה מהקבוצה של התרופות האנטי-כולינרגיות, ומטרתה להרגיע את ההתכווצויות הבלתי רצוניות בשלפוחית שגורמות לדליפת שתן מדחיפות. אם עיקר התלונה שלך היא איבוד שתן במאמץ ככל הנראה שתרופה זו לא תעזור, ולעזרה בבעיה זו ממליצה לך לנסות טיפול בפיזיותרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן וגם לבקש מהרופא שלך תרופה אחרת בשם "יינטריב"(גם היא לצערי אינה בסל הבריאות ותוכל לרכוש אותה אותה עם מרשם פרטי). בכל מקרה צריך לזכור שרוב התופעות לאחר הניתוח חולפות תוך מס' חודשים ובהחלט יכול להיות יחלפו לבד. זה נכון שזיהום יכול להפריע ולכן חשוב לשלול זאת (בעיקר לאור מה שתיננת עם זיהום שנוקז..)בסופו של דבר עם הזמן זה אמור להשתפר. אם דבר לא משתנה- יש צורך להרחיב את הבירור שלך ולתת לך טיפול בהתאם, ויש הרבה דרכים לטפל בבעיות אלה.

19/08/2010 | 17:51 | מאת: רוני

אבי בן 74 וסובל מזה מספר שנים מערמונית מוגדלת מאוד. להבדיל מגברים אחרים הסובלים מהתופעה, קיימת אצלו בעיה של קרישת דם - factor 5 ולכן הוא מאוד חושש מניתוח כירורגי על אף האפשרות למתן פלזמה וכיו' (הוא מאוד פחדן מטבעו וגם הגיל עושה את שלו!). האם יש פתרונות חלופיים ?...

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום, להפרעות בהשתנה בעקבות הגדלת ערמונית ישנן מס' אופציות טיפוליות, כשניתוח היא האופציה האקטיבית ולמעשה "קצה הדרך". כלומר, אם עד כה אביך לא קיבל טיפול תרופתי לתלונות אלה, חשוב שיפנה לאורולוג ויקבל מרשם- יש היום הרבה מאוד תרופות יעילות עם פרופיל בטיחותי גבוה ורצוי שיבדק ויקבל מה שמתאים לו. ניתוח אפשר יהיה לשקול רק אם מוצו כל האופצית, וגם אז ישנם סוגים שונים, ואם יזדקק לכך פשוט צריך לקבל אישור המטולוגי עם הוראות ספציפיות כיצד להכינו לניתוח, כולל מתן פלסמה וכדומה-כפי שציינת. היום הרבה חולים מורכבים עם מחלות רקע חמורות כולל הפרעות קרישה יכולים לעבור ניתוח לללא בעיה- כל עוד הם עוברים הכנה מתאימה ומבצעים הפעולה בבית חולים עם יכולת לתמיכה מלאה בהתאם לבעייתם.

19/08/2010 | 16:39 | מאת: שלמה

עברתי שתי ביופסיות במהלך 6 השנים האחרונות.האם בדיקה רקטלית אינה אינדיקטיבית יותר עקב הצטלקות הבלוטה?

20/08/2010 | 09:15 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לשלמה שלום. הבדיקה הרקטלית של האורולוג מהווה את אחת האינדיקציות כדי לבצע ביופסיה. תוצאות הבדיקה תלויות במיומנותו של הרופא ,אבל האבחנה של סרטן הערמונית נקבעת רק בביופסיה. מאחר שאתה עברת כבר שתי ביופסיות , סביר להניח שרמת הPSA שלך נמצאת מעל התחום שנחשב כתקין.לכן אצלך אין יותר חשיבות לבדיקה הרקטלית. אצלך, הסמן היחיד לשינוי הוא קצב עליית רמת ה-PSA . חשוב לעקוב גם על השינויים ביחס בין PSA כללי ל-PSA חופשי. אריכות ימים בבריאות. יעקב.

22/08/2010 | 07:58 | מאת: ד"ר שירה חתומי

שלמה שלום, זה נכון שאיבחון מוקדם של סרטן ערמונית מבוצע בעזרת שילוב של שתי בדיקות: בדיקה רקטאלית(מישוש באצבע של הערמונית) ובדיקת דם לרמת PSA הנחשב כסמן סרטן.מטרת הבדיקה הידנית כפולה: הערכת גודל הערמונית והתרשמות ממרקמה, כאשר ממששים נוקשות עולה חשד לסרטן. זה נכון שעקב ביופסיה יכולה להווצר הצטלקות שתמושש כנוקשות. לכן גם חשוב להשאר במעקב אצל אותו רופא, אם ניתן, שכבר מכיר את מרקם הערמונית מבדיקות קודמות. בכל מקרה מה שבאמת ישנה מבחינתך לזיהוי סרטן היא אך ורק ביופסיה , שתיקבע באם יש שינויים משמעותיים ברמת ה PSA. היום בדיקות ספציפיות יותר כגון יחס בין רמת PSA כללית לPSA חופשי או PCA3 גם יכולות לעזור למקד יותר את הצורך בביצוע ביופסיה חוזרת.

19/08/2010 | 16:35 | מאת: אנונימי

יש לי שאלה קצת מביכה, אני בן 42 , וקורה לי לעיתים קרובות שיש לי עצירות וניראה שיוצאות לי מס טיפות לבנות שכניראה נובעות מלחץ על הערמונית. שאלתי היא האם תופעה זו מעידה על בלוטת ערמונית מוגדלת? האם מסוכן ומצריך התייחסות מיוחדת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
19/08/2010 | 19:01 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לכותב שלום. התופעה שאתה מתאר טבעית ואינה דורשת טיפול כלשהו. מדובר בנוזל הערמונית שיוצא כתוצאה מלחץ המאמץ בזמן היציאה. אריכות ימים בבריאות. יעקב.

אנונימי שלום לך גברים שסובלים מעצירות או צואה קשה מתארים לעיתים קרובות את מה שתארת- בעקבות לחץ לכיוון הערמונית מופק מעט נוזל זרע וזו ההפרשה הלבנה שאתה רואה. אין לכך שום משמעות בוודאי לא מסוכנת. בגילך אין סיבה לסבול מהפרעות בהשתנה מהגדלת הערמונית בדרך כלל, והיתי ממליצה לך לפנות לרופא אורולוג אם יש לך תלונות כלשהן מכיוון זה.

23/08/2010 | 21:34 | מאת: אנונימי

19/08/2010 | 14:17 | מאת: שושו

לפני כ - 8 חודשים בעלי עבר אירוע מוחי ונפגע צד ימין של הגוף. בלוטת הערמונית שלו מוגדלת והוא מטיל שתן המון פעמים במשך היום וזה מאד מקשה עליו. השאלה היא אם כדאי לנתח במצבו, ואם כן, איזה ניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה
19/08/2010 | 18:56 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לכותבת שלום. ניתוח היא האפשרות האחרונה בטיפול בחסימת השתן כתוצאה מערמונית מוגדלת.בניתוח יש סיכון מתופעות לוואי חמורות ולכן עדיף לנסות טיפול תרופתי תחילה. כל טיפול צריך להינתן ע"י אורולוג לאחר בדיקת מצבו הרפואי המיוחד של המטופל.הפורמים באינטרנט נועדו לספק מידע אבל לא במקום בדיקת רופא. תשובה רצינית לשאלתך תוכלי לקבל רק מאורולוג שיבדוק את בעלך בהצלחה. יעקב.

שושו שלום רב, ניתוח הוא רק אחת מאופציות הטיפול המוכרות והמקובלות כיום לתלונות של הפרעה בהשתנה בעקבות ערמונית מוגדלת, ולאור סיפורך כי בעלך עבר ארוע מוחי יש לבדוק אם ההפרעות מהן סובל אינן קשורות לארוע זה. יש צורך להעביר את בעלך הערכה מלאה ע"י אורולוג מומחה שיקבע גם צורך בבדיקה נוירולוגית לקביעת מקור התסמינים ולפיו לקבוע את אופי הטיפול- בין אם מדובר בנסיון תרופתי ראשית ואח"כ התאמת ניתוח לפי צורך. גישות שונות מתאימות לערמוניות שונות ולחולים שונים, ויש צורך לעבור בירור מקיף להחלטה על הטיפול המתאים ביותר.

16/08/2010 | 18:59 | מאת: יואל

אני בן 55. מהו גודל ערמונית נורמלי לאדם בגילי? מהו גודל ערמונית שגדול מהנורמלי ושצריך להתחיל להדאיג אותי ולחפש טיפול מתאים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יואל, חשוב להבין שגודלה של הערמונית אינו רלוונטי- לא להפרעה במתן השתן ולא לסרטן.גודל ערמונית נורמאלי (בגילך ובכלל) נחשב למשהו סביב 3-4 ס"מ בקוטר. אולם- ושוב אדגיש זאת- אין לגודל משמעות כלשהי, לא בניבוי הפרעה בהשתנה ולא בכל הנוגע לסרטן ערמונית. במקרה דנן הבדיחות שבביטוי- "הגודל לא קובע"- היא אמת רצינית. -יש אנשים עם ערמונית קטנה שאינם מסוגלים להשתין כמו שצריך וסובלים מאוד ויש אנשים עם ערמונית גדולה שאין להם שום הפרעות. נוטים לחשוב שאם הערמונית גדולה אז זה מחייב חסימת מוצא השלפוחית והפרעות בהשתנה, אך מחקרים רבים הפריכו את הטענה הזו. ברוב המקרים כשהערמונית גדלה (עם הגיל, עקב שינויים הורמונאליים) ההגדלה היא שפירה ולא סרטנית. גודל הערמונית כן יכול להשפיע על רמת PSA שהוא החומר שמופרש לדם ומהווה סמן סרטן אך הוא אינו ספציפי ואינו חד משמעתי. כלומר- ככל שהערמונית גדולה יותר,רמת ה- PSA יכולה להיות גבוהה יותר. לעיתים דבר זה מבלבל היות ואנו משתמשים ב- PSA כחומר יעיל לזיהוי מוקדם לחשד לסרטן ערמונית. אולם, כפי שהסברתי- לא כל רמה גבוהה של PSA היא בהכרח בשל גידול סרטני, ויש לפנות לאורולוג מוסמך להתייעצות בנושא. אם עברת את גיל 50 יש המלצה לבצע בדיקת דם פשוטה זו אחת לשנה-שנתיים למעקב, וזו בדיקה שאתה יכול לבבקש מרופא המשפחה שלך לבצע. אם מישהו ממשפחתך הקרובה- אח/אבא, סבל מסרטן ערמונית שהתגלה בגיל צעיר יחסית (גילאי 50-60) אז אתה נחשב בקבוצת סיכון ורצוי שתעקוב באופן מסודר אחת לשנה אחר PSA ותעבור במקביל בדיקה רקטלית (מישוש הערמונית בעזרת האצבע, דרך פי הטבעת) אצל אורולוג. גודל הערמונית כן משחק תפקיד חשוב אם ישנן הפרעות משמעותיות בהשתנה שמחייבות ניתוח (אם הטיפול השמרני בתרופות כשל או לא ניתן לקחתו בשל תופעות לוואי או בעיות אחרות). ההחלטה על הגישה הניתוחית להסרת הערמונית- דרך השופכה (מה שקרוי ניתוח "סגור")- לערמונית קטנה, או דרך הבטן בגישה פתוחה- לערמונית גדולה.

בעלי סובל מהגדלה שפירה של הערמונית ונוטל קבוע כשנה וחצי אבודרט0.5 ופרומיניקס 0.4 לאחרונה חזה אחד התנפח וכואב, הלך לכירורג שד שהמליץ על ממוגרפיה וביופסיה כי זה תמוהה שרק שד אחד מגיב אם זה הורמונאלי. האם כדאי להפסיק את התרופות ? ולחפש תרופ אחרת שתטפל בבעית הערמונית? נא ייעוצכם כולל מי מומחה מעולה בתחוםזה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
15/08/2010 | 13:39 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לנינה שלום. הגדלת שדיים היא אחת מתופעות הלוואי הידועות של אבודרט.בד"כ ההגדלה זהה בשני הצדדים ואינה כואבת.נכון עשה הרופא כאשר שלח את בעלך לבדיקות ממוגרפיה וביופסיה.במצב כזה חשוב מאד שלא להזניח ולבדוק את הסיבה להגדלה של צד אחד .סרטן השד נחשבת בד"כ כמחלה של נשים אבל היא מתגלה גם באחוז קטן מהגברים. אפשר להחליף את האבודרט בתרופה שנקראת פרמיקסון אבל רק בהתייעצות עם אורולוג. .( לפרמיקסון אין תופעות לוואי) אריכות ימים בבריאות. יעקב.

שלום רב, כאבים והגדלה של השדיים(גניקומסטיה) הן תופעות לוואי מוכרות של אבודרט. ניתן לנסות להפסיק את הטיפול הנ"ל ולראות אם יש שינוי כלשהו. בכל מקרה כדאי להשלים את הבירור המלא כולל הדמיה וביופסיה לשד המעורב כפי שהומלץ. במידה ולאחר הפסקת אבודרט יש החמרה בתסמיני השתן אפשר לנסות טיפול טבעי כגון פרמיקסון, במרשם רופא, אך אם בכל זאת יש החמרה משמעותית כדאי לשקול ניתוח.

שלום רב, אני בן 32, ושומע די הרבה על הפרוסטטה אצל אנשים מבוגרים יותר. האם ניתן למנוע את הפרוסטטה העתידית? האם יש משהו שאני יכול לשתות\לאכול\לנטול (עדיף דברים טבעיים) כדי להפחית את הסיכוי לפרוסטטה עתידית? בתודה, ברק

לקריאה נוספת והעמקה
12/08/2010 | 15:13 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לברק שלום. פרוסטטה אינה מחלה, פרוסטטה הוא שמה הלועזי של בלוטת הערמונית. בתחילת העשור השישי של חיי הגבר הערמונית מתחילה לגדול. התהליך הזה מתרחש אצל כל הגברים .לגבר אחד מוקדם יותר ולאחר מאוחר יותר.בתחילה ההגדלה היא שפירה (כלומר לא ממאירה )והיא עלולה לגרום להפרעה בזרימת שתן . החל מהעשור השמיני לחיי הגבר ההגדלה הופכת למחלה ממאירה (סרטן הערמונית.) מחקרים מראים כי כל הגברים יחלו בסרטן הערמונית השאלה היא באיזה גיל. הרפואה לא יודעת להסביר ולמנוע את ההגדלה השפירה . גם הגורמים שהופכים את ההגדלה השפירה לממאירה לא ידועים. יש מספר מחקרים שמראים שאכילת פירות וירקות (בעיקר עגבניות שמכילות ליקופן),דגים ואגוזים ( שמכילים אומגה3) הימנעות מאכילת בשר אדום, הימנעות מעישון וביצוע פעילות גופנית ,משפרים את הסיכוי למנוע את סרטן הערמונית או לדחות את המחלה במספר שנים. אריכות ימים בבריאות. יעקב.

15/08/2010 | 09:40 | מאת: ברק

בברכת בריאות טובה לכולנו ושבוע טוב. ברק

20/08/2010 | 11:04 | מאת: ברק

יש לבצע פעילות גופנית הליכות מוגברת בשל העיסוי של הערמונית יש לחלוט ת'ה סרפד מעלי סרפד ולשתות - עוזר קצת להקלה אם יש עוד הצעות אשמח לקבל

ברק שלום לך, בלוטת הערמונית ("פרוסטטה" בלעז) היא בלוטה המצוייה בגברים בלבד, ממוקמת ישירות מתחת לשלפוחית השתן ודרכה עוברת השופכה האחורית שהיא הצינור שמוביל שתן מהשלפוחית לפין והחוצה. תפקידה לייצר את נוזל הזרע. היא נראית כמו פרי הערמון ומכאן שמה. בגיל ההתבגרות(עד סביבות גיל 20) הערמונית מתפתחת ומגיעה לגודלה הרגיל. מגיל 50 בשל שינויים הורמונאליים בגבר הערמונית יכולה לגדול -בהגדלה שפירה שאינה סרטנית, וגדילה זו יכולה להביא לתסמינים שונים שקשורים בהשתנה: הפרעה בריקון השתן כתוצאה מחסימה של מוצא השלפוחית- שינויים שביטויים זרם חלש, תחושת חוסר התרוקנות, תכיפות למתן השתן וקימות בלילה להתרוקן(נוקטוריה). לא כל אדם יסבול מכך אבל רוב הגברים כן,ככל שיתבגרו עם הגיל.יש שיתחילו מוקדם יותר (סביב גיל 50 ) ויש שמאוחר יותר. סרטן ערמונית יכול להתפתח בלי קשר לגודלה של הערמונית, ועיקר קבוצת הסיכון הוא קרבה משפחתית ראשונה (אב/אח) שסבל מסרטן ערמונית בגיל צעיר יחסית),וגם בגברים מבוגרים מעל גיל 80- שם לרוב הגברים יש סרטן ערמונית אך בגיל זה לא הוא הגורם לתמותה .האיגודים האורולוגיים בעולם, כולל הישראלי, ממליצים על מעקקב לאבחון מוקדם לסרטן ערמונית מסביבות גיל 50 בבדיקת אורולוג- בדיקת ידנית דרך פי הטבעת למישוש הערמונית0-גודלה ומרקמה ובבדיקת דם לסמן בשם PSA, שאינו ספציפי לסרטן אך כן ספציפי לערמונית. יש הרבה עבודות שניסו לבדוק האם לתזונה מסויימת יש תועלת במניעת סרטן -נבדקו סויה, ויטמינים שונים וסלניום- ולא נמצאה הוכחה לכך. ליקופן שמצוי בעגבניות והוא נוגד חימצון יעיל(אנטי-אוקסידנט) כן נמצא יעיל חלקית ולכן מומלץ להרבות באכילת עגבניות, בעיקר מעובדות (רסק, רטבים, קטשופ וכדומה). בכל מקרה: אורח חיים בריא- המנעות מאלכוהול, עישון ומזון המכיל שומן רווי, ואכילת פירות וירקות ותזונה מאוזנת עם סיבים ושתיה מספקת של מים- יעילה להמנעות מסרטן באופן כללי.

15/08/2010 | 15:48 | מאת: ברק

תודה על תשובתך המהירה והמפורטת

ד"ר חתומי שלום רב, יש לי שתי שאלות: -בריקון יזום,האם השהיה של 4-5 שניות מרגע הפקודה ועד שהשתן יוצא מהשופכה(בהנחה שאין השפעות חיצוניות),נחשב להיסוס? -כאשר אני לוחץ חזק כדי לרוקן מעיים,בשעה שלאחר מכן מתפתח קושי מסויים בזרימה. למה זה קורה והאם זה תקין או מצביע על בעיה?. תודה והמשך יום נעים

לקריאה נוספת והעמקה

חן שלום רב, מס' שניות מרגע תחושה של צורך להתרוקן ועד הופעת ההתרוקנות האמיתית היא מצב טבעי ואינה מוגדרת "היסוס" משמעותי. אם יש עצירות בוודאי שזה יכול להשפיע על ריקון השתן. בלי קשר למע' השתן, לחץ חזק מדי בשביל ריקון המעיים גם אינו מומלץ (עלולים להווצר טחורים או פיסורה) לכן היתי ממליצה לך לנסות לשתות יותר מים ולהוסיף סיבים תזונתיים לדיאטה שלך כדי שהצואה תתרכך ובכך היציאה שלה תוקל. לגבי תחושה קושי מסויים בזרימה לאחר מכן- אם זה רגעי וחולף אין לכך משמעות. אם ההפרעות מחמירות אולי כדאי להתייעץ גם עם גסטרואנטרולוג או פרוקטולוג ולהבדק.

09/08/2010 | 17:15 | מאת: אשר

שלום ד"ר, בן 31 לפני ארבעה חודשים בעקבות אשפוז נידבקתי בזיהום בדרכי השתן ואחריו עצירת שתן.כך במשך חודש הכניסו והוציאו קטטר מספר פעמים לתקופת של 5-8 ימים.רק לאחר שקיבלתי קסטרל ניגמלתי מהקטטר. לאחר שהוציאו את הקטטר היה זרם בלחץ חזק מאוד,אולם ככל שנקפו הימים הוא הלך ונחלש,ועכשיו הוא די עלוב,למרות שישנה התרוקנות מלאה. האורולוג אומר שצוואר השלפוחית פתוח לרווחה,ולדעתו השלפוחית נפגעה מכל הטלטלות שעברתי ואין אופציה טיפולית. שאלתי כיצד יתכן שלאחר הוצאת קטטר יש זרימה חזקה מאוד שנחלשת בהמשך,והאם אכן נגרם לשלפוחית נזק חסר תקנה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2010 | 18:23 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לאשר שלום. כדי שתוכל לקבל תשובה מלאה מהרופאה חשוב שתציין אם אתה ממשיך לקחת קסטרל או שהפסקת. כמו כן חשוב שתציין אם אתה מקבל תרופות נוספות . אריכות ימים בבריאות. יעקב

אשר שלום רב, לעיתים לאחר זיהומים, ובטח לאחר קטטריזציות חוזרות ישנה הפרעה במתן השתן, שנמשכת זמן ממושך. אם הפסקת טיפול בקסטראל שעזר לך, אולי זו הסיבה להחלשות הזרם.היתי ממליצה לך לחזור וליטול תרופה זו. אם למרות הטפול הזה יש לך הפרעות כדאי שתעבור בירור מלא באורודינמיקה כדי לבדוק באמת אם יש פגיעה בשלפוחית.

10/08/2010 | 12:51 | מאת: אשר

שלום, מאז הגמילה בעזרת הקסטרל אני ממשיך ליטול את התרופה. "זמן ממושך",על איזה טווחי זמן מדובר?. בקשר לאורודינמיקה לא הבנתי את מטרת הבדיקה. הרי אם הבדיקה תראה שאכן יש פגיעה בשלפוחית, אין לזה טיפול, ואם הבדיקה תראה שהשלפוחית תקינה גם אין הצעה לטיפול כי כדורים אני לוקח ובדיקת ציסטוקופיה מראה שאין הפרעה שמצריכה ניתוח. תודה על התייחסותך שנית.

09/08/2010 | 11:28 | מאת: איריס

מה הגודל הנורמלי של הערמונית? מה זה 55 סמ"ק? מדובר באדם בגיל 80

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2010 | 18:16 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לאיריס שלום. גודל הערמונית בגיל 80 לא חשוב. מה שחשוב לברר אם הערמונית אינה חוסמת את זרימת השתן.? אם יש צורך לקום בלילה להשתין יותר מפעם אחת.? אם יש צורך להשתין מספר פעמים רב במשך היום או שזרימת השתן איטית וחלשה. אם עובר הרבה זמן מרגע הרצון להשתין ועד שהשתן מתחיל לצאת (היסוס)ובעיקר חשוב לדעת מהי שארית השתן שנשארת בשלפוחית השתן לאחר שהגבר גמר להשתין. ( אם יש לך את גודל הערמונית סביר להניח שיש לך גם את כמות שארית השתן כי שני הנתונים הללו ניתנים בבדיקת U.S . יעקב.

איריס שלום, נפח הערמונית במקרה שאת מתארת- 55 סמ"ק, כנראה נמדד באולטראסאונד והוא נפח סביר ביותר לגיל 80, אך למספר זה אין משמעות אם אין הפרעות במתן השתן. צריך לזכור שלא נמצא קשר ישיר בין גודל (או נפח) הערמונית לבין חומרת התסמינים- כלומר עד כמה ישנן הפרעות במתן השתן. בהתאם להפרעות כדאי לפנות לאורולוג ולקבל טיפול תרופתי. לנפח הערמונית כן יש משמעות אם הטפול התרופתי אינו יעיל ומחליטים על ניתוח, היות וסוג הניתוח(בגישה בטנית פתוחה, או בגישה סגורה דרך השופכה) ייקבע קודם כל על פי גודלה של הערמונית, וגם על סמך העדפת החולה והמנתח.

07/08/2010 | 17:54 | מאת: ניסים

אני בן55 מועמד לניתוח הסרת הערמונית בגלל גידול ממאיר ורציתי לברר בקשר לתופעות לואי של הניתוח והאם תופעות אלו נעלמות ומתי ובמיוחד שמדובר בגילי?במידה ולא האם יש טיפול לתופעות אלה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניסים, אם אתה בן 55 ובריא, והוצע לך ניתוח- כלומר מדובר במחלה ממוקמת לערמונית ובדרגה נמוכה, יש לך סיכויי ריפוי מלא גבוהים מאוד. הניתוח הרדיקאלי הוא אמנם ניתוח גדול אבל בידיים טובות- ובארץ יש כמה וכמה אורולוגים מנתחים מצויינים- אתה תחלים יפה גם מהניתוח. שתי הבעיות העיקריות לאחר ניתוח כריתה רדיקאלית של הערמונית הם שליטה בשתן(הסוגר הפנימי מוסר יחד עם הערמונית בניתוח והשליטה מושגת ע"י חיזוק שרירי רצפת האגן לאחר הניתוח) ותפקוד מיני(שימור עצבי הזקפה במהלך הניתוח). לרוב ההחלמה לוקחת מס' חודשים, ותצריך שיתוף פעולה מלא שלך לשיקום והבנה שלמרות ההתחלה הקשה, עם הזמן בד"כ הדברים מסתדרים. חשוב שתשב עם הרופא המנתח(וכדאי שתקבל כמה המלצות טובות) ותעבור עמו על כל הנושאים הללו. כמובן שגם אם חלק מהתלונות אינן מסתדרות באופן טבעי יש דרכי טיפול גם בהן,שמרניות או אקטיביות יותר.הרבה בריאות והצלחה.

06/08/2010 | 16:03 | מאת: יעקב

בן 55 בריא ללא מחלות רקע סכרת,ל.ד,לב,לא מעשן מבצע הליכה יום יומית 50 דקות ליום נשוי+6 ילדים,לפני שנה בדיקת psa5.7 קיבלתי אנטיביוקה ציפרוקסין למשך 3 שבועות הרמה ירדה 3.5 ולאחר 6 חודשים שוב עלה 5.4 בדיקות שתן לכללית ולתרבית תקינות אולטרא סאונד כליות ודרכי השתן+ערמונית תקינים.ביופסיה לפני שבועים אדינו קרצינומה בערמונית ליסון 8 מיפוי עצמות תקין .רציתי יעוץ לגבי שיטות הטיפול הקימות .ומה הסיכוי להחלמה מהמחלה ?ואד ידוע לך על רוםאים מומחים בנושא שאוכל להחיעץ איתם פרטי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב , חסרים מס' פרטים כדי לתת לך תשובה מלאה, וכמובן פורום באינטרנט אינו המקום לדיון על המחלה ואופציות הטיפול, אך אם ע"פ כל הנתונים - ועל כך עליך לשבת יחד עם האורווג המטפל שלך-אם ע"פ כל הנתונים מדובר במחלה ממוקמת לערמונית לפניך אפשרות לניתוח כריתה רדיקאלית של הערמונית או קרינה. שתי האופציות טובות להחלמה מלאה מהמחלה אך מחייבות שיחה מעמיקה עם הסבר על תופעות הלוואי. אם בבדיקות נוספות הנתונים מראים על מחלה מעבר לערמונית, או פיזור משני- יש להתייעץ גם עם אונקולוג לשקול טיפול נוסף הורמונאלי. בהצלחה.

06/08/2010 | 14:15 | מאת: עופר

שלום! אני בן 40 כ5 שנים סובל אני מדחיפות במתן שתן. עברתי בדיקה אורודינמית,בדיקת שארית שהיו תקינות. הזרם בזמן ההשתנה חלש וכמו כן נעצר לפעמים,אני צריך להתאמץ ולחכות שיצא גם בזמן לחץ לתת שתן.לפעמים ישנו גם רייח לא נעים בדיקת הערמונית (דרך פי הטבעת )הייתה תקינה אני עובד עצות ומתוסכל לתגובתכם אודה מאוד! עופר

לקריאה נוספת והעמקה

עופר שלום, ישנן סיבות רבות להפרעה במתן השתן, אתה אמנם מאוד צעיר כך שקשה לשייך את ההפרעה להגדלת הערמונית אבל אולי היתי שוללת אצלך זיהום (אתה מציין ריח רע). אם לא נמצאו לך שאירות שתן בסונר ובאורודינמיקה הכל היה תקין כנראה גם שהשלפוחית שלך בסרר. בכל מקרה אולי כדאי לשקול גם לבצע ציסטוגרפיה שתדגים גם את השופכה שלך בעת מילוי וריקון השלפוחית ואולי גם ציסטוקופיה, כדי לשלול היצרויות או בעיות אנטומיות אחרות.אפשר לשקול גם לעברו בדיקה נוירולוגית, צריך לזכור שלעיתים גם הפרעות פסיכולוגיות- לחץ, חרדה וכדומה, יכולות להשפיע על ההשתנה, וכדאי לשלול גם זאת.

06/08/2010 | 10:35 | מאת: דביר

שלום ד"ר, בן 49 שלושה חודשים tuip תוצאות בדיקת זרימת שתן- max flow 15 average flow 8 volume 343 flow time 42 s voiding time 68.8 s time max flow 33.6 על מה מצביעות התוצאות,כי למרות שבעית ההיסוס במתן השתן נפתרה באופן מסויים,אני מרגיש שזרימת השתן לא משהו. תודה וסוף שבוע נעים.

לקריאה נוספת והעמקה

דביר שלום, הזרם המקסימאלי שלך 15 ס"מק בשניה, נחשב לטווח הנורמה, בנפח תקין של 343 סמ"ק סה"כ, כמובן שגם אם התוצאה "בתחום הנורמה", עיקר מה שחשוב הוא איך אתה מרגיש. כפי שתארת, יש פחות היסוס אבל עדיין לטענתך "הזרימה לא משהו"..עליך להמשיך ולעקוב אחר ההשתנה, זה לרוב מסתד. ראם הבנתי נכון עברת לפני 3 חודשים TUIP שזה ניתוח בו מבוצע חיתוך בלבד בצוואר השלפוחית ולתוך הערמונית ולא כריתה, כך שאם תמשיך עם קשיים יש צורך לחשוב על פתרון אחר.

31/07/2010 | 21:09 | מאת: אילן

שלום רב ד"ר שירה, עקב היסוס במתן שתן וזרימה חלשה קיבלתי אומניק 0.4 פעם ביום. לאחר שהתברר שהוא עוזר לי רק למשך כ 12 שעות,הוחלף לקסטרל שהיה יעיל ל כ 8 שעות. בסופו של דבר החליט האורולוג על כדור יקר עם השהיה בשם אומניק אוקאס לפעם ביום,ועדיין אחרי 12 שעות ההשפעה פגה.איך זה יתכן ומה לעשות?. תודה מראש ושבוע טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

אילן שלום, אכן חוסמי אלפא מטרתם היא להרפות את השריר החלק בצוואר השלפוחת ולאפשר זרימה תקינה יותר של השתן. התרופות בהן טופלתה- אומניק וקסטראל, נחשבות לתרופות החדשות והיעילות ביותר, עם ]רופיל בטוח (פחות תופעות לוואי)היות והן אורו-סלקטיביות. בכל מקרה הן ניתנות במינון חד יומי בלבד (0.4 מג' לאומניק, 10 מג' לקסטראל). אומניק-אוקס החדשה מכולן, גם היא ניתנת במינון חד יומי, ומכילה חומר פעיל דומה לזה באומניק אך אמורה לפעול לארך זמן. לצערי, לא כל אחד מגיב דומה לתרופות, ולעיתים יש חולים שהתרופות לא יעליות עבורם. רצוי שתברר מה עיקר התלונות מהן אתה סובל, ובהתאם להן אולי ניתן להוסיף לך טיפול בתרופה נוספת, יחד עם חוסמי האלפא. תמיד ניתן גם לשקול אופציה ניתוחית אם התרופות לא עוזרות- פנה לאורולוג שלך להתייעצות.

31/07/2010 | 19:20 | מאת: agil7

לפני כשנה וחצי עברתי TURSTפוליפ סרטני בשלפוחית השתן. מאז עברתי כ-4 בדיקות ציסטוסקופיה שהיו תקינות. ב-2007 PSA היה -1.65 ,בשנת 2008- 2.15,בתחילת 2009 -3.23 בסוף 2009- 2.73, ביוני 2010- 4.76 ,האורולוג נתן לי אנטביוטיקה ל10 ימים ולאחר יומיים בבדיקת הדם PSA הראה 8.20 כעת אני ממתין לבדיקת ביופסיה של ערמונית. א.יתכן פחות מחודש ה-PSA גדל בכמות כזו גדולה ב.לפני בדיקת הדם קיימתי יחסי מין- [יש קשר] ג.לפני מספר חודשים בזמן שיעול הרגשתי כאבים ברקטום ומזה מספר ימים ישנים לחץ רופף באזור הרקטום כמעט תמידי ד. אחי נפטר מסרטן בשלפוחית השתן, 2 אחיותי נפטרו מסרטן השד ה. התרופות שאני לוקח הם:ליפיטור+לוריון+אספירין+דיזותיאזיד+טריטייס+בזפיברט+LUSRAL מאחר ואני מאוד מודאג אבקש עצות להתנהגותאיך לעמוד על המשמר על מנת שיהיה גילוי מוקדם למחלת הסרטן[ולא כפי שקרה לאחי ואחיותי] תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לגבי ממצאי השלפוחית שהוסרו אני מאמינה שהם בדרגה נמוכה ושטחיים, אם לא נזקקת לשטיפות לשלפוחית. בכל מקרה עליך להמשיך להיות במעקב בציסטוסקופיות למהלך חייך היות ולצערי גידולים אלה יכולים לחזור ואף להחמיר, אך אם אתה אכן במעקב זה מצויין. לגבי ה- PSA, לא ציינת את גילך. אכן מגע מיני לפני בדיקה יכול להעלות אותו,וגם ציסטוקופיה. אך אם לא ירד בעקבות אנטיביוטיקה ולאור ההסטוריה המשפחתית שלך(למרות שלא ציינת שלאביך או אחיך היה סרטן ערמונית-מה שמכניס אותך לקבוצת סיכון,בכל מקרה אם נקבע לך כבר תור לביופסיה זו הדרך לברר אם סיבת עליית ה PSA היא כתוצאה ממוקד סרטני בערמונית. חשוב שתזכור- היום גילוי מוקדם מביא לאחוזי ריפוי מאוד גובהים ממלחה זו, בעיקר אם מדובר במוקד סרטני הממוקם לערמונית ולא פרץ ממנה, וגם אם כן ישנן אופציות טיפוליות רבות וטובות. ע"פ תשובת הביופסיה פנה לאורולוג שלך ושוחח עמו על המשך הטיפול והמעקב. הרבה בריאות!

31/07/2010 | 16:42 | מאת: עמי

הרופא המליץ לי על ניתוח ערמונית בשיטה הסגורה-טארפ. אני מאד חושש שכן אצל חברי לאחר ניתוח מסוג זה אמנם נפתרה בעיית החסימה אך הוא סובל מאז הניתוח מדליפת שתן וזה כבר חצי שנה אחרי הניתוח. לי יש ביטוח ניתוחים פרטי ושאלתי היא האם בחירה של מנתח מנוסה יכולה להבטיח לי שלא תהיה פגיעה בסוגר כתוצאה מהניתוח ,או שזה בכלל קשור במבנה או בבעיה של המנותח עצמו וגם אני צפוי לתופעה דומה.

לקריאה נוספת והעמקה
01/08/2010 | 11:30 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לעמי שלום. דליפת שתן היא אחת מתופעות הלוואי של ניתוחי הערמונית לסוגיהם. כמחצית מהמנותחים סובלים מהבעייה בחודשים הראשונים שלאחר הניתוח ו- 25% מהמנותחים יסבלו מהדליפה או האבדן שליטה (חלקי או מלא) לכל החיים. לניסיון של הרופא המנתח יש משקל רב בהצלחת הניתוח, ככל שהמנתח מנוסה יותר כך קטן הסיכון לתופעות לוואי בלתי רצויות. יחד עם זאת אין שום ביטחון ואף אדם לא יוכל להבטיח לך שהניתוח יצליח גם כאשר בחרת את הרופא הטוב ביותר. יש פתגם ידוע שמשתמשים בו הרופאים " הסכין ביד שלנו אבל החיים ביד אלוהים" לסיכום . יש חשיבות רבה לניסיון של המנתח , לכן אל תמהר, שאל התענין ובחר לך את הרופא הטוב ביותר שתוכל להשיג. בהצלחה. יעקב.

עמי שלום רב, זה אך טבעי לחשוש מניתוח, אך אם מיצית את כל האופציות התרופתיות ואתה סובל, הניתוח יכול מאוד לעזור לך. זה נכון שעלולים להיות סיבוכים (כמו בכל ניתוח) ולכן יש בוודאי חשיבות לרופא שינתח אותך, ולמיומנות שלו. נושא של דליפת שתן לאחר ניתוח כזה הוא מוכר,אבל לרוב קורה רק סביב 3% מהחולים. בד"כ הבעיה חולפת מעצמה בין 3-6 חודשים מהניתוח, ויש פתרונות ופעולות לעזרה בנידון.אנא- אל תשווה עם חברך, אולי היו לו בעיות נוספות שגרמו לדליפה עוד טרם הניתוח ולאו דווקא הניתוח עצמו. ברוב המחלקות האורולוגיות בארץ, ובוודאי בגדולות שבהן, יש צוותי מנתחים מיומנים ביותר. אם יש לך אפשרות דרך ביטוח פרטי, קבל המלצות ובחר לך את המנתח שיתאים לך ביותר. בהצלחה.

02/08/2010 | 18:38 | מאת: עמי

אודה לך אם יש לך המלצות לגבי רופא באזור המרכז/השרון

30/07/2010 | 19:10 | מאת: אבישי

שבת שלום ד"ר, האם מהשלפוחית או מהצוואר יוצא השתן בשתי מקורות זרם שאמורים להתאחד בשופכה התחתונה או שהזרם יוצא מהשלפוחית/צוואר בזרם אחד?. תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

אבישי שלום, מבחינה אנטומית,השלפוחית היא מעין "בלון" שרירי שיכול להתמלא ולהתרוקן משתן. צוואר השלפוחית הינו מעין "משפך" בתחתיתה שמתחבר לשופכה- הצינור הפנימי שבתוך הפין בגבר (או צינור קצרצר ביותר באישה), ודרכה-דרך השופכה- השתן זורם החוצה. זהו צינור יחיד, והזרם אמור להיות זרם אחד. אתה יכול לחפש בגוגל איורים של אנטומיה של מערכת השתן ותוכל לראות בדיוק. אם יש לך פיצול בזרימת השתן (יוצאים שני זרמים במקום זרם אחד) רצוי שתיגש לבדיקת אורולוג, היות ויש לכך סיבות רבות, וטיפול יעיל ברוב המקרים.

01/08/2010 | 08:13 | מאת: אבישי

תודה ושלום רב, בן 35.למראית עין זה יוצא בזרם אחד,אולם מהסתכלות לשפתיים בנקודת יציאת הזרימה,מתגלים שני זרמים האחד יוצא מהקצה העליון של השפה והשני מהקצה התחתון,כאשר הזרם התחתון מסתלסל סביב העליון,לכדי זרם אחד.כמו כן התחתון הוא הזרם הדק במבין השניים. יצויין שאני חודשיים אחרי דלקת מחיידק פסאודומונס וכרגע בדיקות שתן תקינות. אם התאור הנ"ל מצביע על בעיה,אשמח אם תוכלי לפרט מדוע הדלקת גרמה לפיצול כמתואר,והאם המצב יחזור לקדמותו באחד הימים. תודה רבה ויום טוב.

30/07/2010 | 07:20 | מאת: מוראיל

השאלה לרופא אני בו 62 בבדיקה שיגרתית של PSA הPSA היה 4.5הלכתי להתייעצות אצל אורולוג שבצע בדיקה רקטלית. במשך מספר ימים לאחר הבדיקה הרגשתי קושי במתן שתן באופן חריג לאחר מכן חזר למצב הרגיל שלי, מספר ימים לאחר מכן חזרתי על בדיקת הPSA ובצעתי גם FREE PSA ולהפתעתי קבלתי PSA 9.53 , ו 0.1 FREE PSA התוצאה מדאיגה האם PSA יכול להשתנות מ 4.46 ל 9.53 בהפרש של כחודש. האם יתכן שיש דלקת או גרוע מכך האם זה סימן להתפתחות סרטנית אגב בצעתי בדיקת שתן urine Culture - תרבית שללילית שתן כללי הכל תקין

לקריאה נוספת והעמקה

מוראיל שלום רב, בגילך PSA 4.5 נחשב סה"כ סביב הנורמה. לא ציינת אם לפני בדיקת הרופא היו לך תלונות כלשהן של צריבה דחיפות או קשיים במתן השתן. בדיקת רקטאלית (מישוש הערמונית ישירות) יכולה לגרום לגירוי מקומי של דלקת שאולי התחילה טרם פנית לרופא, שביטויה החמרה של תלונות ההשתנה וכמובן- עליית PSA חדה. אם אתה ממשיך לסבול מתסמינים של דלקת- כאב וצריבה במתן השתן, דחיפות קשה, קשיים בהתרוקנות, ואפילו כאבים באזור הישבן וחום גבוה- חשוב שקודם כל תפנה לקבל טיפול אנטיביוטי מתאים ובמהירות. לאחר סיום הטיפול רצוי לחכות לפחות כחודש שכל התסמינים ירגעו ואז לחזר ולבדוק PSA. תשתדל לא לקיים מגע מיני כלשהו יומיים לפני הבדיקה. אם אין לך שום תסמיני דלקת כעת, בהחלט יכול להיות שהתרביות שליליות, אז ניתן לבצע גם תרבית לזרע כדי לדעת אם היתה דלקת בערמונית. בכל מקרה מומלץ להמתין עוד כחודש ולחזור על PSA ואם עדיין גבוה הייתי מפנה אותך אז לביופסיה.

31/07/2010 | 16:19 | מאת: מוריאל

תודה לתשובתך, לשאלתך רוב הזמן יש לי בעיות בהטלת שטן, השתנה תכופה, אי ריקון מלא וכ"ו. אני לוקח בהמלצת הרופא אלפו-קל XL 10MG . לחר הבדיקה הרקטלית היתה החמרה משמעותית וקושי בהתלת שתן שעבר אחר יומיים שלושה. בדיקת PSA נעשתה בערך כ5 ימים לאחר הבדיקה. איך עושים בדיקת תרבית לזרע. כרגע יש לי תור לביופסיה בעוד כשבועיים האם לדחות או לוותר על הביופסיה עד שנעשה בדיקת PSA נוסף בעוד חודש

קראתי את המאמר שלכם, והייתי רוצה לנסות את הפרמיקסון,בשל היתרונות שציינתם, ביחס לתרופות שאני נוטל,(טמסולין במקרה שלי) שאלתי אם נתן לקחת בנוסף,שיש לפסיק ,עם התרופה הקיימת במעבר לפרמיקסון.לתושבת כם אודה

לקריאה נוספת והעמקה

אורי שלום לך, אם אתה מרגיש שה"אומניק" שאתה נוטל אינה יעילה מספיק, יש תרופות נוספות שניתן לשלב עמה, רצוי רק לברר מה התלונה העיקרית שממנה אתה סובל שה"אומניק" לא פתרה ולפיה להתאים לך את הטיפול היעיל ביותר. ל"פרמיקסון", תרופה צמחית יש בנוסף לפעולה דומה לזו של "אומניק" פעולות נוספות שיכולות להקל על התסמינים שלך.צריך לזכור: "פרמיקסון" אינה נחשבת ל"קו ראשון" לטיפול בהפרעות ערמונית אך אין התוויית נגד לשילוב זה. מי שיעיד אם זה יעיל הוא רק אתה. רצוי תמיד לפנות לאורולוג המטפל שלך ולהתייעץ עמו.

29/07/2010 | 14:39 | מאת: אשר

יש לי PSA גבוה(בסביבות 11). עברתי בעבר שלוש ביופסיות שיצאו תקינות. בכל פעם שאני עושה בדיקת PSA ,הרופא נותן לי אנטיוביוטיקה לשבוע ואז ה-PSA יורד ל-7 . האם ירידת ה-PSA לאחר אנטיביוטיקה מלמדת אכן שהסיבה לא עקב גידול סרטני?

לקריאה נוספת והעמקה
29/07/2010 | 20:09 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לאשר שלום. כדי לקבל תשובה רצינית לשאלתך חשוב שתציין את גילך . כמו כן חשוב שתציין את גודל הערמונית שלך במידה שעברת בדיקת אולטרסאונד. הסיבות לרמת PSA גבוהה הן : הגדלה שפירה של הערמונית, דלקת בערמונית, וסרטן הערמונית. ירידת רמת הPSA עם טיפול אנטיביוטי יכולה להצביע על דלקת , אבל כדי לאמת אבחנה של דלקת צריך שיהיו תסמינים נוספים כמו זהוי המזהם בבדיקות תרבית של שתן וזרע. ובעיקר תלונות מצד החולה על צריבה במתן שתן ,כאבים וכ"ו. כדי לשלול סרטן הערמונית אני מציע לך לבקש לעשות גם בדיקת PSA חופשי. (FREE PSA ). אם יש לך את היכולת הכספית אתה יכול לעשות בדיקת MRI מיוחדת לערמונית בהדסה בירושלים אצל ד"ר תמר סלע. בדיקה זו אינה כלולה בסל הבריאות אבל היא נותנת תמונה טובה על מצב הערמונית. אריכות ימים בבריאות . יעקב.

אשר שלום,PSA=PROSTATE SPECIFIC ANTIGEN ,הינו חלבון המופרש מהערמונית והוא ייחודי לה. אנו מתייחסים אליו כאל "סמן סרטן" אך חשוב לדעת כי אינו ייחודי לסרטן אלא ייחודי לערמונית. כלומר, כל מה שמשפיע על הערמונית עלול לגרום לו להיות מוגבר ברמתו. דוגמאות לכך יכולות להיות: דלקת בדרכי השתן או בערמונית עצמה,הגדלה שפירה של הערמונית,מגע מיני, מגע ישיר לערמונית (למשל לאחר בדיקה רקטאלית), זיהום כללי בגוף, אפילו דלקת בבלוטת הרוק, וכן, גם סרטן בערמונית. גם לגודלה של הערמונית וגם לגיל יש השפעה על רמת ה PSA, ולכן אלו פרמטרים שחשוב לציין. כלומר- ככל שהערמונית גדולה יותר וככל שהגבר מבוגר יותר, כך גם לרוב ה PSA יעלה. אבל, וזה אבל חשוב- כל עלייה שהיא וכל שינוי מרמות הבסיס של הPSA מחייבת בדיקה אצל אורולוג שתשלב בדיקה גופנית רקטאלית- להערכת גודלה ומרקמה של הערמונית, ובדיקות נוספות לאשש את האבחנה. הדרך הכמעט יחידה שיש היום לזיהוי סרטן בערמונית היא בביופסיות מונחות סונר ישירות לערמונית. זה נכון שבדיקת דם ליחס FREE/TOTAL PSA יכול לתת גם רמז לכיוון, וגם בדיקות לרמת PCA3 אך לא תמיד הבדיקות הללו נגישות, לא תמיד בסל, ויש הרבה תשובות שיוצאות ב"אזור האפור" ואינן חד משמעותיות, ולכן ההמלצה נותרה לבצע ביופסיה. MRI אנדורקטאלי אכן הופך בשנים האחרונות לבדיקה מובילה ויעילה אך גם הוא לא בסל הבריאות והיום לרוב מבצעים אותה כדי לברר האם יש פיזור מקומי של הסרטן(לאלה שכבר עברו טיפול כגון ניתוח, לפני החלטה על צורך בטיפול קרינתי.) לגביך,לא ציינת את גילך,לא את גודל הערמונית שלך ולא האם אי פעם עברת ביופסיות "רווייה" (ביופסיות מרובות מהערמונית). זה נכון שגם דלקת כרונית בערמונית יכולה לגרום לרמות PSA גבוהות וחשוב לברר עמך אם סבלת מדלקות כאלה בעבר, או אתה סובל כרגע. רצוי שתפנה לאורולוג המטפל שלך ותברר עמו את הצורך בהמשך בירור מעמיק יותר בהתאם לנתונים הנ"ל.

29/07/2010 | 13:06 | מאת: גלי

שעושים בדיקות דם לתפקודי כבד וכליות בבדיקת דם שנוטלים כדורים עם מינונים חזקים הבדיקת דם משקפת 100 שאין פגיעה בכבד בכליות מהכדורים או שיש בדיקה נוספת שיכולה לבדוק היטב את תפיקודם .??למשל סתם שבנאדם יש לו פרוסטטה איך אפשר לדעת שהכליות מתפקדות ולא ניפגעות מאי יציאת שתן.???כמו שצריךאבי לוקח קרוסל וכדורים ללב איך נדע מה מצב בכליות והכבד בדיקת דם בודקת את תיפוקדן

לקריאה נוספת והעמקה
29/07/2010 | 19:52 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לגלי שלום. בדיקות הדם והשתן נותנות תמונה טובה על תיפקודי הכבד והכליות. במידה שיש חשד וצורך, הרופא מפנה לבדיקות נוספות, אבל בדיקות הדם והשתן מספיקות לביצוע המעקב השוטף. יעקב.

גלי שלום, זה נכון שלתרופות רבות יש תופעות לוואי וסכנת פגיעה בתפקוד הכבד או הכליות בעיקר אם נלקחות במינון לא נכון או אם לנוטל אותן יש מראש פגיעה באיברים אלה, לכן ברוב המקרים הרופא שנותן אותם חייב לקחת בחשבון את המצבים הללו ולהתאים את התרופה לבעיה, למחלות הרקע ולתרופות אחרות שנלקחות כבר ע"י המטופל. כאשר מבצעים בדיקות דם בזמן טיפול תרופתי, אכן מקבלים מידע מהימן על נושא התפקוד של הכליות והכבד. במקביל, אם מופיעות תופעות של החמרה במצב הכללי, ובמקרה של טיפול לבעיות בערמונית- החמרה מתן השתן, יש לדווח על כך לרופא ובהתאם לבדיקתו ישנה או יוסיף טיפול מתאים, ויחליט אם צריך בדיקות נוספות (למשך אולטרסאונד של מערכת השתן- כדי לבדוק עדות נוספת להחמרה כמו שארית שתן גדולה או הרחבה של דרכי השתן כסימן לחסימה).

28/07/2010 | 09:17 | מאת: חיים

שלום , לאבי הייתה ערמונית מוגדלת , אני היום בן 51 , האם אכילת כמויות טובות של אבץ עשויות למנוע גדילה של הערמונית ?

לקריאה נוספת והעמקה
28/07/2010 | 21:12 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לחיים שלום. אין שום מחקר שמאשר כי צריכת מזון מסויים כולל אבץ מונע את גדילה הערמונית. הגדלה שפירה של הערמונית אינה מחלה אלא תופעה פיזיולוגית שמתרחשת אצל מרבית הגברים החל מהעשור השישי לחייהם. יש מספר פירסומים שבהם נאמר כי צריכת ליקופן ואבץ על בסיס יומי דרך המזון או תוספי המזון, מקטינים את הסיכוי לחלות בסרטן הערמונית .בנוסף יש מחקרים שמראים כי צריכת תכשירים ותרופות (פרמיקסון) שמבוססים על דקל ננסי עשויים למנוע את סרטן הערמונית , אבל בעיקר לעזור בהקלה על חסימת השתן. אריכות ימים בבריאות. יעקב.

חיים שלום, הגדלה שפירה של הערמונית היא תהליך טבעי שיקרה לרוב הגברים מDיל 50ומעלה. עובדת היות הערמונית מוגדלת אינה מחייבת שמדובר במחלה ובוודאי לא בסרטן. אין מחקרים קליניים מבוססים חד משמעיים על תוספי מזון כגון אבץ שמונעים הגדלת הערמונית, וצריך לזכור לממש לא מחייב שגם אם הערמונית מוגדלת, היא תגרום בהכרח לאיזושהי הפרעה. יש היום בשוק הרבה מאוד תרופות המבוססות על מיצויי צמחים שחלקם נבדק מחקרית, כגון דקל ננסי ופרחי צבר, ואף נחשבים ליעילים מאוד במקרים מסויימים, אך הם לא נחשבים ע"י האיגודים האורולוגיים העולמיים כקו ראשון לטיפול. ליקופן שהוא נוגד חימצון המצוי בעגבניות נבדק גם הוא במספר מצומצם של עבודות כיעיל במניעת סרטן ערמונית אבל לא הייתי משאירה בידי עגבניה את הטיפול בסרטן. תאכל נכון: הרבה ירקות ופירות (וכן- עגבניות, בעיקר מבושלות) ,תמנע משומנים וסוכרים מיותרים, תמנע מאלכוהול ועישון- וככל הנראה כך תמנע ממחלות רבות ותהיה בריא. כן חשוב לשים לב: אם לאביך היה סרטן בערמונית שאובחן בגיל צעיר יחסית (ולא בגיל 80+), ממליצה לך לפנות לאורולוג לבדיקה גופנית ולבדוק רמת PSA בדם היות שבמקרה זה מדובר בקבוצת סיכון.

28/07/2010 | 09:13 | מאת: שניר

שלום ד"ר האם נטילת אבודרט לטיפול בערמונית עשויה לנפח את החזה ,קראתי בתופעות לוואי של התרופה שהיא עשויה לגרום לכך ? מה הסיכוי לזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שניר שלום, אחת מתופעות הלוואי בשימוש באבודרט היא נפיחות מקומית ברקמת השדיים וכאבים באזור זה, אבל אינה "מנפחת" את שרירי בית החזה.

28/07/2010 | 09:11 | מאת: אלברט

שלום ד"ר שירה , אני מתקשה להשתין בתקופה האחרונה, מרגיש שאני לא מתרוקן עד הסוף , מה עושים ?

לקריאה נוספת והעמקה
28/07/2010 | 20:57 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לאלברט שלום. לשאלה שלך אין באמת אפשרות להשיב תשובה רצינית. פורום באינטרנט נועד לספק מידע כללי אבל אינו תחליף לביקור אצל רופא. שאלת מה עושים , אז בשלב ראשון הולכים לרופא המשפחה בקופ"ח. הוא יעשה לך את הברור הראשוני ואח"כ יפנה אותך במידת הצורך לאורולוג . אריכות ימים בבריאות. יעקב.

אלברט שלום, לא ציינת את גילך ואם אתה צעיר מגיל 40-50 כנראה שלא בלוטת הערמונית היא הגורם לבעיותיך. יש המון סיבות של הפרעה בהשתנה ( דלקת בשתן, היצרות בשופכה ואפילו בעיות פסיכולוגיות, אם לנקוב בכמה, והרשימה עוד ארוכה..) ולכן רצוי שתפנה לרופא ישירות- אפשר להתחיל מרופא משפחה, ותתאר לו מה בדיוק הבעיה שלך, והוא יכול להפנות אותך להמשך בדיקות לבירור הסיבה, ולהתאים לך את הטיפול הנכון והיעיל ביותר.

28/07/2010 | 09:09 | מאת: מרגלית

האם אפשרי לעבור לפרמיקסון , בעלי נוטל תרופה אחרת , לא זוכרת את שמה שנראה לי משפיעה לרעה על התפקוד המיני שלו ? האם כדאי לדבר על זה עם האורולוג ? הוא מתבייש לפנות לאורולוג בנושא.אנא עזרתך המהירה

לקריאה נוספת והעמקה
28/07/2010 | 20:50 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

מרגלית שלום. אין שום סיבה להתבייש לשאול ולהעלות כל נושא בפני הרופא המטפל!!! בוודאי כאשר מדובר בתופעות לוואי של הטיפול שניתן ע"י הרופא. הטיפול שניתן לחולה אחד לא בהכרח מתאים לחולה אחר גם אם לכאורה שניהם סובלים מאותה מחלה , לכל מחלה יש מגוון תרופות וטיפולים בהתאם לנתונים האישיים , הצרכים, וההעדפות של המטופל. לא רק שאין סיבה להתבייש לולמר לרופא את הבעיות ותופעות הלואי שנגרמות מהטיפול אלא חובה לעשות זאת!! איך הרופא צריך לדעת אם התרופה מתאימה למטופל כאשר החולה לא מדווח על תופעות הלוואי??? ראי גם את תשובתי ליואב בשאלה זהה לשאלתך. אריכות ימים בבריאות. יעקב.

מרגלית שלום, ראשית איני רואה מדוע בעלך מתבייש לשאול, ואם תרופה מסויימת שהוא נוטל גורמת לו תופעות לוואי חשוב שידווח על כך לרופא שרשם לו אותה! פרמיקסון היא תרופה טבעית שמכילה דקל ננסי (SERONA REPENS) שחלק מפעולויו הוא הקלה על ריקון השתן, פעילות אנטי-דלקתית, אך גם פועל על רצפטורים שקשורים בטסטוסטרון בערמונית ובכך אולי מעכב את גדילתה. זה נכון שיש לתרופה זו מעט מאוד תופעות לוואי, וניתן לבקש אותה מהרופא, אךחשוב לעקוב ולראות אם השפעתה על איכות ההשתנה של בעלך מיטבית, ואם לא- רצוי להוסיף תרופה או להחליף למשהו שכן יעזור. ברוב המקרים תרופות שגרמו ירידה בתפקוד המיני- ברגע שמפסיקים אותן, התלונה חולפת.

28/07/2010 | 09:07 | מאת: שלום

שלום דוקטור חתומי אני מתעורר כמה פעמים בלילה בשבועות האחרונים על מנת להשתין אני בן 57 , בריא בדרך כלל , מה יכולה להיות הבעיה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שלום, אם עד היום לא היו לך כלל תלונות, רצוי ראשית שתבדוק אם שינית ממנהגיך ואתה שותה הרבה בערב, בעיקר קפאין או אלכוהול, או אוכל חצי אבטיח בערב מול הטלויזיה- ולמתן זאת.. אם זו תלונה מתמשכת ומציקה ללא קשר לאכילה/שתיה בערב - רצוי שתפנה לרופא המשפחה או אורולוג, תיבדק ותותאם לך תרופה שיכולה לעזור. בהחלט יכול להיות שזהו תסמין ראשוני להגדלה שפירה של הערמונית, אך חשוב לבדוק גם אם אינך סובל ממחלות אחרות כגון אי ספיקת לב, בעיות כליה, סכרת ועוד.

28/07/2010 | 09:05 | מאת: יואב

האם אני יכול להחליף טיפול ? אני נוטל אבודרט כבר 3 חודשים , האם אני יכול להחליף לפרמיקסון , האם זה יכול לעזור לי אם החזרת החשק המיני ? תודה מראש, יואב

לקריאה נוספת והעמקה
28/07/2010 | 20:39 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

ליואב שלום. פרמיקסון פועלת יותר על הקלה בחסימת השתן ,אבל אינה מונעת את המשך גדילת הערמונית. אבודרט עוצרת את גדילת את הערמונית ולאחר שישה חודשים גם מקטינה אותה. לפרמיקסון אין השפעה על החשק המיני ,אבל אם חסימת השתן אצלך משמעותית יתכן שפרמיקסון לבד לא תיתן פתרון לבעייה. בכל מקרה אתה צריך להתייעץ עם האורולוג המטפל בך ולהתאים לך את הטיפול הטוב ביותר למצבך ,לצרכים ולהעדפות שלך. אריכות ימים בבריאות. יעקב

יואב שלום, על כל תופעת לוואי כתוצאה מטיפול תרופתי חשוב לדווח לרופא. אכן לאבודרט יש תופעה של הפרעה בחשק המיני וכשמפסיקים אותה היא חולפת. פרמיקסון היא תרופה טבעית שחלק מפעילותה דומה לזו של אבודרט, וניתן לנסות זאת, אבל הכל כמובן תחת פיקוח הרופא. ממליצה לך לעיין בתשובתי למרגלית לשאלה דומה .

26/07/2010 | 15:21 | מאת: אבי

שלום ד"ר, למה חשוב לסובלים מבעיות בריקון שתן להקפיד על יציאה רכה, המנעות ממאכלים מסויימים ורצוי לא לאגור שתן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום לך, לשאלותיך: *עצירות עלולה להפריע להתרוקנות השתן -אם החלחולת (רקטום) מלאה בצואה קשה, עלול להווצר לחץ לכיוון צוואר השלפוחית ולהפריע להתרוקנות. לכן רצוי שהיציאות יהיו רכות ובכך עוד משהו "חיצוני" שעלול להפריע בריקון השתן נמנע. בוודאי שאם מישהו סובל מדלקת בערמונית אשר ביטוייה עלול להיות קשיים בהתרוקנות, הקלה על יציאות הצואה יכולה להקל על כאב מקומי ועל ריקון השתן. *התאפקות ממושכת יכולה לגרום גם היא לקושי בריקון ולעייף את שריר השלפוחית שבלי התכווצותו לא יכולה להיות התרוקנות ולכן רצוי להמנע מהתאפקות ממושכת של מס' שעות. *סוגים שונים של משקאות - בעיקר קפה או חומרים המכילים קפאין"(קולה ,תה, שוקו וכו'), וכמובן אלכוהול- ידועים כמשתנים ובמזונות חריפים או חמוצים מאוד יש חומרים שעלולים לגרות את השלפוחית, לכן אותם רצוי למתן,או להמנע מהם- בעיקר אם יש הפרעות בריקון השלפוחית.

25/07/2010 | 10:00 | מאת: רון

אבי בן 60 ארבעה חודשים אחרי טארפ.עדיין סובל מקימה בלילה לשרותים,מתכיפות במתן שתן ואף מדליפה לא רצונית(משתמש בפד סופג).בעצם התסמין היחידי שהיה לפני הניתוח ואיננו אחריו הוא היכולת להשתין בקלות.שאר התסמינים נותרו אף נוספה להם הדליפה שלא היתה קודם. האם זה אומר שהניתוח לא הצליח?

לקריאה נוספת והעמקה

רון שלום, אחת הבעיות בהפרעות במתן השתן בעקבות הגדלת הערמונית קשורות בשלפוחית דווקא, ולא רק בערמונית. זה נכון שחסימת מוצא השלפוחית בשל הגדלת הערמונית גורמת לקושי בהתרוקנות, אך מרכיבים אחרים יכולים להפריע ולגרום לקימות בלילה, לדחיפות -ולא תמיד יוקלו בעזרת ניתוח. (דברים אלה חשוב להסביר ולברר לפני הניתוח). בכל מקרה כנגד תלונות אלה אמליץ לך להקפיד להתרוקן באופן יזום בזמנים קצובים ולא להתאפק מדי, להמנע ממשקאות שמגרים לשיתון יתר כגון קפאין ואלכוהול, ולבקש טיפול בתרופות אנטיכולינרגיות מהרופא שלך.אלה תרופות שירגיעו את ההתכווצויות הבלתי רצוניות בשלפוחית שגורמות לך להרגיש צורך לקום כל הזמן לשירותים. דליפת השתן מאידך, יכולה להיות גם תוצאה של הניתוח (בוודאי אם לא סבלת מכך קודם), ובה ניתן לטפל בעזרת תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן(ניתן לקבל הפניה לפזיותרפיה ספציפית לכך בקופות החולים) ואם זה לא עוזר גם לכך יש תרופות. חשוב שתציין את התלונות האלה בפני הרופא שניתח אותך ותחזור אליו לבדיקה. לעיתים יש צורך בבדיקה בשם אורודינמיקה כדי להחליט מה הבעיה האמיתית ולפיה להתאים לך את הטיפול המיטבי,

האם העובדה שיש דליפת שתן אומרת שבעת הניתוח פגעו במשהו או שמשהו קורה בזמן הניתוח ובעצם אחרי הניתוח המצב פחות טוב מאשר לפניו

25/07/2010 | 09:41 | מאת: ניר

ד"ר שלום, הניתוח לפני חצי שנה עקב צוואר מורם וחסום ע"י אונה אמצעית קטנה.בוצע חיתוך בשעות חמש ושבע ונכרתה אונה אמצעית עד שהמעבר נפתח לרווחה.איזה סוג ניתוח זה?. בכל אופן בחודשים הראשונים בסיוע אומניק היתה הקלה בקושי להתחיל שתן,אולם לאחרונה שוב יש עליה הדרגתית בקושי וקרוב למצב שהייתי בו לפני הניתוח,וזאת למרות שאני ממשיך כל הזמן לקחת אומניק. האם זה אומר שצריך לבצע הליך יותר רדיקאלי? או מה כדאי לעשות? תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

ניר שלום רב, ככל הנראה שעברת TURP (כריתת ערמונית דרך השופכה) עם חיתוך בצוואר השלפוחית. אם אתה ממשיך לסבולתקופה כזו ארוכה מקשיים בהתרוקנות למרות האומניק, רצוי שתחזור אל האורולוג המטפל שלך ותבקש לעבור בדיקת ציסטוקופיה (בדיקת השופכה ,צוואר השלפוחית, הערמונית ושהלפוחית דרך השופכה עם מכשיר אנדוסקופי- מין "טלסקופ" דק שדרכו ניתן לראות את כל האזורים הללו, ואינו מצריך הרדמה). בחלק מהמקרים שאריות ערמונית יכולות לחזור לחסום את מעבר השתן בצוואר השלפוחית, כשחלקים מסויימים משמשים כשסתום שפשוט סוגר את הצוואר, ואולי תזדקק לניתוח חוזר.

24/07/2010 | 22:02 | מאת: יוסי

עברתי לפני 3 ימים ביופסיה של הערמונית אין דימום בשתןאבל יש דימום בזרע מתי זה עובר??

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום, דימום בזרע (המטוספרמיה) היא מצב מוכר ושגור לאחר ביופסיות מהערמונית. לרוב הדבר חולף לאחר מס' שבועות מהביופסיה. אל דאגה. אם כל הזמן יש לך דימום או במקרה שמחמיר- כלומר מופיע גם דם בשתן או בצואה ובכמות גדולה- פנה לבדיקת רופא.

תודה על המענה המהיר והמקיף. אני מבקש לציין כי תהליך האידוי עברתי לפני כ9 חודשים בבדיקות שתן כולל תרבית מלפני כשבוע לא נמצאו כל זיהומים-יצויין כי הכאב חריף לאחר יחסי מין או להבדיל אם אני מתאפק להטיל שתן-אני חש כאב חריף בשופכה-נאמר לי כי הליך החימום(בעזרת מכשיר מפיתוח ישראלי או גרמני הנמצא במרפאות) עשוי לפתור חלק מן הבעייה-אני מבקש לקבל תגובה מימך בגין המוניטין שיש לך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוב, איני יכולה להמליץ לך על טיפול זה היות ואיני בקיאה בו. יכול להיות שהמכשיר הזה שאתה מתאר הינו פיתוח מקומי, והייתי ממליצה לך לפני שאתה עובר טיפול כזה לבקש מהרופא שהמליץ לך עליו לתת לך את כל החומר המדעי שנבדק ובוסס במחקרים קליניים עם התוצאות ועם הסיבוכים האפשריים. לא חושבת שכדאי לך להסתכן במשהו שלא נבדק כמו שצריך,אלא רק משמועות או המלצות שלא עומד מאחוריהן משהו מוצק שנבדק היטב. אם יש חולים אחרים שטופלו בקש לדבר איתם. אם יש חומר בספריות רפואיות בקש אותו וקאר בו בעיון. אני שוב חושבת שלא כדאי לך לעבור פעולה שעלולה להחמיר את המצב שלך- אך היות ואיני מכירה את המכשיר עליו אתה מדבר, קשה לי לתת לך עצה, למעט הזהירות הבסיסית ושיקול דעת.

24/07/2010 | 14:39 | מאת: לב

שלום דוקטור. עברתי ניתוח TURP לפני שנה, אך עדיין קיימות דחיפות ותכיפות במתן שתן, מס' פעמים קם בלילה לשירותים ולעתים קרובות מרגיש כאב ספסטי באזור שלפוחית בזמן הטלת שתן. האם ייתכן שאני סובל משלפוחית עצבנית או ניתוח לא הצליח? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לב שלום לך, זה נכון שבחלק מהמקרים לאחר ניתוח ערמונית עדיין יש תלונות של דחיפות וקימות חוזרות משינה להתרוקן בלילה. רצוי שתפנה לאורולוג ותיבדק, וניתן להתאים לך טיפול תרופתי יעיל מאוד. בכל מקרה אם אתה שותה הרבה בשעות הערב- בעיקר קפאין ואלכוהול, רצוי שתמתן זאת ותקפיד להתרוקן היטב לפני השינה.

24/07/2010 | 07:46 | מאת: אדי

שבת שלום ד"ר חתומי, אם תוכלי לפרט על ההבדל בין הפרוצדורות,מתי אחת עדיפה על השנייה,תמצית חסרונות ויתרונות ומה זה חיתוך בצואר בצורת סמל מרצדס,למה הוא מבוצע בזו זו ומתי זה יעיל? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אדי שלום לך, כריתת ערמונית דרך השופכה: TRANS URETHRAL RESECTION OF PROSTATE או בקיצור TURP היא אחת הגישות המוכרות והיעילות להסרת ערמונית שפירה שגורמת הפרעות בריקון השתן. פעולה זו הינה ניתוח לכל דבר ועיקר וקורית דרך השופכה,ולא מצריכה חתך בטני.כמובן מבוצעת בהרדמה(כללית או חלקית, בעזרת זריקה בגב-הרדמה ספינאלית). פעולה זו מתאימה לערמוניות קטנות-עד-בינוניות בגודלן (ערמונית מאוד גדולה קשה להסיר בניתוח דרך השופכה ולכן מומלץ להסירה בגישה בטנית פתוחה)במהלך הניתוח מבוצעת בעזרת סכין חשמלית פנימית כריתה של הערמונית מאזור צוואר השלפוחית וסביב השופכה האחורית ובכך מאפשרת השתנה תקינה ויעילה יותר שהופרעה בשל ההגדלה של הערמונית באותו איזור.ניתוח זה מבוצע כאמור לגברים הסובלים מהגדלה שפירה של הערמונית ולא מסרטן. סיבוכים שעלולים לקרות הם דימום מקומי, זיהום, אצירת שתן ועוד, אך אלה קורים באחוזים נמוכים. כמובן הכל תלוי במנתח ורצוי לבחור אותו בקפידה. ניתוח TUIP או TRANS URETHRAL INCISION OF PROSTATE הינו ניתוח של חיתוך מקומי בצוואר השלפוחית אל תוך הערמונית,גם הוא בגישה דרך השופכה, ואכן נעשה חיתוך חשמלי בצורת הסמל של מרצדס ומטרתו למעשה לפתוח את צוואר השלפוחית להשתנה תקינה יותר, אבל לא להסיר אותה. (INCISION פירושו "חיתוך" וRESECTION פירושו "כריתה"). ניתוח זה מוצע לחולים שאינם יכולים לעבור ניתוח בשל מחלות רקע קשות או במקרים מסויימים לחולים עם סרטן בערמונית שגם הם אינם יכולים לעבור את הניתוח הרדיקאלי (בין אם בשל מחלות הרקע או בשל דרגת הגידול) אך במקביל סובלים קשות מבעית התרוקנות.כמובן- כל מקרה לגופו, בהתאם לנסיבות ובעיות הרקע ולאחר בדיקה מקפת על ידי האורולוג.

24/07/2010 | 19:38 | מאת: אדי

אני בן 49 ולאחר בדיקת ציסטו שבא נמצא צוואר ארוך וחסום הארולוג המליץ על TUIP אולם לטענתו לא בטוח שזה יצליח. לא הצלחתי להבין למה אין ביטחון שזה יצליח, והאם לא כדאי להתחיל ישר בניתוח TURP? ואם עשיתי TUIP ונכשל האם אפשר לעשות TURP תוך זמן קצר ולסדר את בעית החסימה?. תודה ושבוע טוב

לפני כ 9 חודשים עברתי הסרה טוטלית של הערמונית בשיטת האידוי. לצערי ההליך לא פתר את בעיית הדלקת ואני מצטער שעברתי את ההליך אבל אין להשיב המצב לקדמותו. אני מתייסר קשות מהדלקת האם הליך החמום שנעשה באזור הנגוע עלידי מכשיר מיוחד יכול לפתור הבעייה? האם ההליך מוכר ונעשה שמוש בו נרחב בארץ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, שיטת האידוי אינה שיטה להסרה טוטאלית של הערמונית. דבר זה מתבצע רק בניתוח רדיקאלי לכריתת הערמונית, המובצע דרך הבטן, ומהווה טיפול לסרטן הערמונית. אני מניחה שעברת אידוי דרך השופכה בשל הפרעות השתנה על רקע של הגדלה שפירה של הערמונית ולא סרטן. כמוכן, אידוי הערמונית אינו טיפול לדלקת כרונית. בעת אידוי החלק הפנימי של הערמונית המקיף את צינור השופכה האחורי בקרבת צוואר השלפוחית עובר חימום חשמלי או אידוי בלייזר, ובכך מוקטנת הערמונית והאזור נפתח להקלה על זרימת השתן. כן יכול להיות שלאחר הניתוח שעברת, האזור עדין רגיש בשל מצב דלקתי מקומי שקורה כחלק מתגובת הרקמה באזור לחימום בעת האידוי. לא ממליצה לך לחזור על תהליך כזה היות והאזור חייב להחלים. רצוי שתבדוק אם אין לך דלקת זיהומית כרגע בשתן או בשופכה, וזאת ניתן לבדוק בבדיקת שתן כללית ותרבית. בנוסף, נוגדי כאבים/דלקת(כגון נורופן/אדוויל ודומיהם), ריכוך הצואה, שתית מים והרבה סבלנות וזמן יעזרו בסופו של דבר. תמיד רצוי לפנות לרופא המנתח לבדיקה והמלצות להמשך טיפול בעקבות הניתוח שביצע.

תודה על המענה המהיר והמקיף. אני מבקש לציין כי תהליך האידוי עברתי לפני כ9 חודשים בבדיקות שתן כולל תרבית מלפני כשבוע לא נמצאו כל זיהומים-יצויין כי הכאב חריף לאחר יחסי מין או להבדיל אם אני מתאפק להטיל שתן-אני חש כאב חריף בשופכה-נאמר לי כי הליך החימום(בעזרת מכשיר מפיתוח ישראלי או גרמני הנמצא במרפאות) עשוי לפתור חלק מן הבעייה-אני מבקש לקבל תגובה מימך בגין המוניטין שיש לך.