פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

ברוכות הבאות. פורום זה נועד לתת מענה לשאלותיכן בנושאים הקשורים לכירורגיה הגניקולוגית בתחום רצפת האגן, למגוון רחב של בעיות הכוללות צניחת רחם ונרתיק, איבוד שתן ו/או צואה, כאב כרוני בנרתיק ובשלפוחית השתן, סעיפי השופכה (דיברטיקולה), פיסטולות אגניות ועוד.

המענה הכירורגי כולל ניתוחים לפרוסקופיים מתקדמים (מבוצעים דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) וניתוחים בגישה נרתיקית עם וללא שימוש ברשתות ובמתלים.

זה המקום לשאול על ניתוחים הכוללים כריתת הרחם לעומת ניתוחים משמרי רחם ואף ניתוחים אסתטיים באברי המין החיצוניים. אשמח לענות גם לגבי מכלול הפתרונות הלא ניתוחיים לבעיות בתפקוד רצפת האגן לרבות טיפולים התנהגותיים, תרופתיים וטיפול באמצעות התקן נרתיקי (פסרי). אני מאחל לכן גלישה מהנה.

(ד"ר בני פיינר)
1902 הודעות
1867 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/10/2012 | 23:50 | מאת: ג'ניפר כץ

היי קוראים לי ג'ניפר בת 20. ביום שבת(29.9) קיבלתי מחזור שבוע אחרי שנגמר המחזור הקבוע והסדיר שלי(אני לא נוטלת גלולות), כרגע הוא נמשך כבר 3 ימים. כמו כן לפני שבוע קיימתי יחסי מין לא מוגנים וביום השלישי שלאחר מכן נטלתי פוסטינור. משמע עבר מאז בדיוק שבוע. יכול להיות שהדימום הוא עקב הגלולה גם אם הוא התחיל 5 ימים אחרי נטילתה? בנוסף לכך (יכול להיות שאני היפוכונדרית) היום התחילה לי חולשה, הזעה ברמה קיצונית וכאב ראש קל.. האם גם זה יכול להיות קשור לגלולה? מצטערת על כל השאלות פשוט אין לי זמן ללכת לרופא.. אשמח לקבל כיוון ועצה. תודה רבה מראש!

07/10/2012 | 13:31 | מאת: ד"ר ישי לוין

שלום. בהחלט יתכן שהדימום הוא בעקבות הגלולגה שנטלת, אש/ר ידוע כי היא גורמת לדימומים לא צפויים. איני חושב שהתלנוות הנוספות הן תוצאה של הגלולה אבל במידה שהן נמשכות יש לפנות לרופא.

01/10/2012 | 22:40 | מאת: לירון

בני יש לי מספר שאלות: 1. האם אני חייבת ללדת בקיסרי בלידות הבאות? 2. האם אני צריכה לעבור את הבדיקות : אולטראסאונד רקטאלי , מונמוטריה, ו EMG? 3,האם השראת הלידה היא שגרמה לואקום(הבלון)? 4. האם בעוד 20-30 שנה שריר פי הטבעת יהיה חלש יותר ,ויהיו לזה השפעות? לעיתים יש לי דילפת שתן, מה ניתן לעשות (רק לאחרונה ,3 חודשים אחרי הלידה)?

לירון שלום, ברשותך אתן מעט רקע כדי להפוך את הדיון למשהו שקוראות נוספות בפורום תוכלנה להפיק ממנו תועלת. מדובר באשה שלאחר לידה מכשירנית (ואקום) אובחן קרע המערב את שרירי סוגר פי הטבעת. על מנת להבטיח פעילות תקינה של הסוגר בעתיד ושליטה טובה ביציאות בוצע תיקון ניתוחי (Anal Sphincteroplasty) אשר בו למעשה שוחזר שריר הסוגר שנפגע. בתשובה לשאלותיך: 1+2. על מנת להחליט כיצד ללדת בלידה הבאה חשוב לקבל מידע מדוייק על שלמות הסוגר לאחר התיקון ועל תפקודו. בדיוק לשם כך חשוב לבצע את הבדיקות שהזכרת בסעיף 2, בעיקר אולטרהסאונד אנדו-אנאלי (המדגים יפה את מצב הסוגר מבחינה אנטומית) ומנומטריה אנורקטלית הבודקת את תפקודו הפיזיולוגי. כמובן שחשובה גם הערכה קלינית שמהותה לקבל ממך תשובות לגבי התפקוד כיום וגם בעתיד כשלידה נוספת תעמוד על הפרק, וכן למשש בבדיקה את טונוס הסובר במנוחה ובעת כיווץ. 2. חשיבות נוספת של ביצוע הבדיקות היא על מנת להחליט האם יש צורך בטיפול משלים לדוגמא תרגילים לחיזוק שרירי הסוגר. 3. לא. לא הוכח קשר בין השראת לידה לבין הצורך בלידה מכשירנית. 4. קרוב לוודאי שלא. שיקום ניתוחי נכון של הסוגר מקטין משמעותית את הסיכוי לבעייה תפקודית (אי שליטה על צואה או גזים) בהווה ובעתיד. 5. בנוגע לדליפת שתן יש מקום לבצע הערכה קלינית כדי לברר מה המנגנון שגורם לכך במקרה שלך ובהתאם להציע טיפול. בקיצור - לא תתחמקי מלבוא לביקורת... בברכה

30/09/2012 | 00:07 | מאת: לירון

אני רוצה להודות לך על הצלחת הניתוח אתה פשוט מלאך ההרופא היחיד מכל הילל יפה אמיתי וכנה אתה המלאך שהציל אותי תודה רבה

תודה לירון, אני שמח שאת מרוצה ומרגישה טוב חג שמח ושנה טובה

28/09/2012 | 21:51 | מאת: קרן

שלום..אני אחרי 2 לידות וואקום וזאת לאחר שהאחרונה נגרם לי נזק בלתי הפיך כיוון שהתעקשו שלא לעשות לי קיסרי וכתוצאה מזו לא מספיק אחרי שעתיים של לחיצות ודחיפות גם הייתה לידת ואקום וגם נקרע לי שריר האגן! הורידו אותי לחדר ניתוח אחרי שתפרו אותי אחרי הלידה.., וניתחו לי את שריר האגן....כיום אני בהריון שלישי לאחר שלוש שנים..אני בשבוע 28 ...לםני כשבועיים הייתה לי עצירות כמה ימים, כתוצאה מזה התנפח לי הניתוח ברמות ממש הרגשתי שהכל נפתח, לא יכולתי לעשות צרכים בכלל לא צואה ולא שתן, סבלתי כאבים. איומים..בסוף אחרי בדיקה כירורגית נהייתה לי דלקת במקם הניתוח וקיבלתי אנטיביוטיקה.. זהמצב מקשה עליי מבחינה מינית בנוסף לכאבי רגליים שלא נדבר על הגב עכשיו גם הניתוח נזכר בי. מתוסכלת מה עליי לעשות? ואיפה אני יכולה לברר יותר על הניתוח הזה. תודה רבה שנדע רק בריאות אמן... בכבוד רב ובברכת שנה טובה קרן

קרן שלום, צר לי לקרוא על סבלך. לשם ההבנה, רצפת האגן הינה אזור מורכב הבנוי ממספר שרירים מסוגים שונים בעלי תפקוד שונה וכן מ'יריעות' ומ'רצועות' של רקמת חיבור. בנוסף עוברים באזור זה סיבי עצב מרובים האחראים על בקרת הפעולה של המערכות השונות ואף כלי דם. אין 'שריר האגן' שאחראי על כל התפקודים המורכבים ולעיתים המנוגדים זה לזה של רצפת האגן (כמו לדוגמא להוות בסיס איתן לאברי האגן מחד גיסא ולהיפתח כדי לאפשר מעבר של תינוק בשל בלידה מאידך), ומסיבה זו אין גם טיפול אחד או ניתוח אחד שבמחי יד מתקן את כל הנזקים. נשמע מדבריך שאת זקוקה להערכה מקיפה של אזור רצפת האגן על המערכות השונות הממוקמות בו ובהתאם לממצאים ולתסמינים מהם את סובלת יש לבנות תכנית טיפולית. בברכה

28/09/2012 | 16:48 | מאת: טלי

שלום ד"ר פיינר, יש קשר בין מידת הצניחה (עד כמה היא חמורה ומערבת את כל המדורים והשלפוחית) לבין ההחלמה וההצלחה של הניתוח. תודה ושבת שלום.

טלי שלום, התשובה היא כן! מחקרים הראו שככל שהצניחה מתקדמת יותר סיכויי ההישנות לאחר ניתוח גבוהים יותר. מסיבה זו במצבים של צניחת מתקדמת בעיקר בדרגה 3 (בה החלק המוביל של הצניחה עובר את נקודת הייחוס שהינה שארית טבעת קרום הבתולין ביותר מסנטימטר אחד) או 4 (צניחה מלאה) יש חשיבות לכלול בניתוח מרכיבים שמטרתם למזער את סיכויי ההישנות כגון קיבוע כיפת הנרתיק או קיבוע הרחם (בניתוחים משמרי רחם) בין אם דרך הנרתיק או בלפרוסקופיה, שימוש בשתלים וכו'. מבחינת ההחלמה, כאשר הצניחה מתקדמת ויש צורך לנקוט באמצעים שהזכרתי על מנת להשיג תוצאה מיטבית הניתוח כרוך בחשיפת מבנים אנטומיים בעומק האגן ומטבע הדברים ההחלמה להיות מעט יותר ממושכת. לשמחתנו בין אם הניתוח מבוצע בגישה נרתיקית ובין אם בלפרוסקופיה משך ההחלמה בד"כ קצר יותר וההחלמה קלה יותר מאשר לאחר ניתוח בפתיחת בטן. בברכה

29/09/2012 | 11:08 | מאת: טלי

הצניחה אצלי היא בדרגה 3. השלפוחית צנחה והרחם לא צנח. הרופא אומר שצריך לקבע את כיפת הנרתיק ואם אני מבינה מדבריך הדבר נועד למנוע הישנות? הרופא אמר שיש צורך ברשת למדור הקידמי והאחורי ותיקון השלפוחית. זה ניתוח מורכב? מה משך ההחלמה? למה הכוונה "חשיפת מבנים אנטומיים"?

25/09/2012 | 11:25 | מאת: mirnir

אמי בת 79 , עם מחלות רקע:מחלת לב איסכמית (בעבר עברה ארוע מוחי עקב צינתור), כליות פוליציסטיות, יל"ד ואסטמה. השנה עברה היסטרוסקופיה ובבדיקה היסטולוגית נמצא שיש לה Complex hyperplasia with atypia. האם לאור כל הנתונים יש מקום לבצע היסטרוסטומיה? בתודה מראש על תשובתכם, חתימה טובה ושנה נהדרת.

07/10/2012 | 13:29 | מאת: ד"ר ישי לוין

שלום. בד"כ מקובל בנשים בגיל זה לבצע כריתת רחם לאור התשובה הפתולוגית הזו שאתה מתאר, במיוחד משום שבעד רבע מן המקרים מסתתר סרטן מאחורי אבחנה לכאורה שפירה זו. יש לבצע הערכה טרום ניתוחית של תחלואת הרקע ולשקול יתרונות מול חסרונות. ניתן למנוע תחלואה עתידית וסבל רב במידה שאפשר לבצע הניתוח בגישה וגינלית או לפרוסקופית.

23/09/2012 | 20:34 | מאת: דליה

יש בפורום נשים שעברו את הניתוח נגד צניחת שלפוחית עם רשת TVT ומרוצות? אני לפני ניתוח והתגובות שקראתי עד כה לא מעודדות אותי...אשמח לקבל תגובות נוספות

דליה שלום, בכוונה השארתי את השאלה פתוחה מס' ימים במטרה לתת לקוראות הזדמנות להגיב. הן עדיין מוזמנות כמובן. דעתי האישית היא שנשים שטופלו בטכניקה כזו או אחרת והינן מרוצות מהתוצאות אינן מסתובבות בפורום אלא פשוט ממשיכות הלאה. מטבע הדברים, אלה שפונות הן אותן נשים שנתקלו בבעייה, תופעת לוואי או סיבוך ומבקשות מידע. אכן לאורך התקופה שהפורום פעיל פנו בין היתר נשים שעברו ניתוח לשיקום רצפת האגן ע"י רשת ואשר סבלו לאחר מכן מכאב או אי נוחות. זו אכן תופעה מוכרת באחוז מסויים מהמקרים אם כי מדובר באחוז לא גבוה. אני עצמי פרסמתי עבודה בנושא בכתב העת Obstetrics & Gynecology. יתרה מכך, כאב כרוני בנרתיק או בקיום יחסי מין (בשפתנו 'דיספראוניה') תואר גם לאחר ניתוחים שאינם עושים שימוש ברשת ומי שניתח מספיק נתקל בתופעה. עם זאת, עבודות מחקר שבדקו שינוי במדדי איכות חיים לפני הניתוח ואחריו מצאו כי מרבית הנשים שעברו ניתוח לשיקום רצפת האגן בעקבות צניחה מדווחות על שיפור בכל מדדי איכות החיים ובתפקוד המיני בין אם הניתוח בוצע עם רשת ובין אם בשיטות אחרות. בנוסף, ניתן גם לבצע ניתוח לתיקון צניחת אברי האגן בגישה בטנית - לפרוסקופית, שם על פי המידע הקיים בספרות המדעית עולה כי שיעור הסיבוכים מסוג כאב או דיספראוניה נמוך עוד יותר. לסיכום, חששות אלה ואחרים חשוב שיעלו בשיחתך עם המנתח וחובה עליו לדון איתך בסיכויי ההצלחה של הניתוח כמו גם בסיכונים אפשריים ובדרכי טיפול חלופיות על מנת שתיגשי לניתוח עם ידע נרחב ובביטחון מירבי. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה
27/09/2012 | 08:20 | מאת: מיכל

עברתי ניתוח לתיקון צניחת השלפוחית ורשת קידמית ואחורית לפני כשנה וחודשיים. במשך כשנה כמעט סבלתי מכאבים בנרתיק ומדלקות בדרכי השתן. האבחנה הייתה שיש מתח בין הרשת לנרתיק ויש איזו בעייה עם אחת מזרועות הקיבוע. הוצע לי ניתוח לניתוק זרוע הקיבוע, שהחלטתי בעצת הרופא להמתין לשיפור. לאחר כשנה בערך הדברים הסתדרו ואינני סובת כלל מכאבים. ממה סבלתי? כאבים והרגשה של מתח בנרתיק, כאבים ביחסי מין, הרגשה של כבדות ומשיכה באגן (כמו לפני הניתוח)וכו'. מנסיוני עד שנה דברים יכולים להסתדר. מסכימה מאד עם הרופא שלא היה יום אחד שהצטערתי שעשיתי את הניתוח. כל יום התעוררתי והודיתי בליבי לרופא על הניתוח המוצלח שביצע. אין לתאר את ההרגשה הנפלאה ללא צניחה וכל המגבלות הנלוות אליה. באורח פלא גם דלקות השתן נעלמו (טפו, טפו, טפו). אני חייבת להוסיף שלאחר הניתוח הייתי מעט בדכאון ובדיעבד אני חושבת שגם זה הקשה על תהליך הריפוי. מאחלת לך הצלחה בניתוח, יש רופאים מצוינים.

23/09/2012 | 15:01 | מאת: דנה

שלום אני בת 45 לפני כחודש עברתי ניתוח גינקולוגי עקב אבסס בשחלות בניתוח הוצאו החצוצרות וחצי מהרחם ברצוני לשאול מתי אוכל לחזור לפעילות גופנית מלאה כולל כפיפות בטן וריצה מאחר וובניתוח בוצעה פתיחת בטן בתודה דנה

25/09/2012 | 10:39 | מאת: ד"ר ישי לוין

שלום. מקובל להחזור לפעילות לאחר ניתוח בטן בלפרוטומיה (בטן פתוחה) כחודש לאחר הניתוח ובאופן הדרגתי. יש לתת זמן לשכבות הבטן להחלים. פעילות אירובית לרוב אינה בעייתית כלל אולם פעילות המאמצת את דופן הבטן ראוי להתחיל בה מאוחר יותר - כאמור סביב חודש אחרי ובהדרגה.

לפני כשנה עברתי ניתוח כריתת רחם בעקבות אנדומטרזיס.היו לי נגעים גדולים וכאבים עצומים. השחלות הושארו בגוף,נכרת רחם וצוואר רחם. מאז,עדיין יש לי כאבים בתקופות שאני כאילו אמורה לקבל וסת,מלווים בכאבי אגן,שלשולים וכאבים משתקים. כמו כן,כאבים בזמן קיום יחסים. האם יכול להיות שזה כתוצאה מאנדומטריוזיס,האם כריתת הרחם לא אמורה היתה להפסיק זאת?

23/09/2012 | 09:09 | מאת: פרופ' גולן אברהם

לא בהכרח. אם השחלות עדייין פעילות זה מאוד אפשרי

22/09/2012 | 08:40 | מאת: מלי

איך מתבצעת בדיקה באם יש לי צניחה של אברי האגן ?

מלי שלום, במרפאה הבדיקה מתבצעת בד"כ על כסא גינקולוגי ולעיתים גם בעמידה. הרופא יבקש ממך להפעיל לחץ כלפי מטה בדומה לפעולה שעושים בזמן יציאה בשרותים או בלחיצות בלידה (בשפה הרפואית זה קרוי תרגולת ול-סלבה). בעזרת מכשיר הקרוי ספקולום ('הברווז') יבדוק את כל אחד ממדורי הנרתיק (המדור הקדמי התומך בשלפוחית השתן, המדור האמצעי בו נמצא צוואר הרחם והמדור האחורי שמעל למעי) כדי להתרשם אם קיימת ירידה של האיבר הרלוונטי בכיוון פתח הנרתיק ובאיזו מידה. אם את סקרנית לגבי עצמך תוכלי בעודך במקלחת לכרוע מעט תוך כיפוף קל של הברכיים וללחוץ כלפי מטה. בזמן שאת עושה זאת הניחי את ידך בפתח הנרתיק. אם תרגישי שמופיע בפתח מעין מבנה דמוי 'בלון' או 'ביצה' הממלא את הפתח יתכן מאד שקיימת צניחה. בברכה

22/09/2012 | 18:10 | מאת: מלי

של שלפוחית ובלון על רחם או ההפך? או שאין קשר בכלל?

20/09/2012 | 10:15 | מאת: נעמי

שלום רב, עברתי כריתת רחם לפני כ- 9 חודשים (עקב מיומה). בחודשים האחרונים אני סובלת מזיהום בשתן, כל פעם מקבלת אנטיביוטיקה, בחלק מהמקרים עזר לזמן קצר ובחלק לא עזר כלל. במקביל,יש לי גם פטריה בנרתיק (לא מציקה לי)- פעמיים קיבלתי אנטיביוטיקה גם זה לא עזר. אני אובדת עצות מה לעשות?

נעמי שלום, ראשית חשוב לוודא שאכן מדובר בדלקת זיהומית בדרכי השתן ע"י בדיקת שתן לכללית + תרבית. אם אכן צומח חיידק בשתן ועל אף טיפול אנטיביוטי מכוון לסוג החיידק שצמח, אינך נפטרת מהדלקת יש מקום לבצע ברור של מערכת השתן כולל בדיקת אולטרהסאונד כליות ודרכי שתן עם מדידת שארית השתן לאחר התרוקנות וגם ציסטוסקופיה (הסתכלות עם מכשיר אופטי אל תוך שלפוחית השתן). בברכה

20/09/2012 | 07:53 | מאת: שירן

לפני כשלושה חודשים עברתי הפלה באמצעות כדורים קיבלתי מחזור אחד מאז ולקחתי פוסטינור. המחזור הבא אמר היה להיות ב18.9 ועדיין לא קיבלתי, למה?

25/09/2012 | 10:37 | מאת: ד"ר ישי לוין

שלום. אחרי הפסקת הריון ואחרי פוסטינור יתכן שיהיה עיכוב במחזור. אני מקווה כי את נוטלת גלולות, משום ששני הפתרונות הקודמים אינם טובים כמניעה ארוכת טווח. בכל מקרה במידה שהמחזור אינו מגיע בקרוב הייתי ממליץ להבדק על ידי רופא.

17/09/2012 | 00:12 | מאת: ענת

כמה זמן אחרי ניתוח מחיצה מותר לעשות סקס?

19/09/2012 | 19:40 | מאת: ד"ר ישי לוין

שלום ענת. אני מניח כי מדובר בהיסטרוסקופיה ניתוחית. לאחר ניתוח כזה מומלץ לחכות סביב שבועיים עד לקיום יחסים.

21/10/2012 | 12:51 | מאת: אני

היי ענת, נמצאה אצלי מחיצה גם כן איך עבר הניתוח? אני מתלבטת האם להתחיל קודם בטיפולים ולנסות להרות או להסירה אשמח לשמוע ממך לאור נסיונך. רב תודות

13/09/2012 | 22:54 | מאת: איילה

שלום, יש רופאים שעושם גם הפלות, גם ניתוחים לרצפת האגן ניתוחים גניקולוגיים שונים. יש רפואים שעושים רק ניתוחי רצפת אגן? זה יותר טוב?

איילה שלום, הכירורגיה לרצפת האגן התפתחה מאד בשנים האחרונות וכיום זו מומחיות העומדת בפני עצמה. על כן לעניות דעתי עדיף לפנות לרופא שעבר השתלמות מלאה ומוכרת (בד"כ 2-3 שנים בחו"ל) בתחום האורוגינקולוגיה והכירורגיה לשיקום רצפת האגן ויכול להציג תעודה המעידה על הכשרתו בתחום ספיציפי זה. רופא שעבר השתלמות שכזו מיומן בפתרונות ניתוחיים שונים ומסוגל לתת מענה מותאם לכל מצב קליני. בברכה

13/09/2012 | 12:00 | מאת: רבקה

שלום ד"ר פיינר. עברתי ניתוח לשיקום רצפת אגן שכלל תפרים פנימיים בלבד.במשך השבוע הראשון הדימום הלך ופחת. לאחר ביקור אצל הרופא (כעבור 10 ימים מהניתוח) נאמר לי כי אני יכולה ללכת אך להמנע מהרמת משקל. יצאתי להליכה איטת קצרה ומאז הדמום חזר להיות כמו לאחר הניתוח. האם זה חלק מתהליך הרפוי או עלי לגשת לרופא.

רבקה שלום, נשמע כמו מהלך תקין. בהחלט יתכן שדם שהצטבר מתחת לתפרים ימצא את דרכו החוצה עכשיו מששבת להיות בתנועה וללכת. אם מדובר בדימום קל או בדם כהה (בד"כ מבטא דימום ישן) אין בכך בעייה. במידה שיופיע דימום חזק יותר מווסת או דימום המלווה בקרישי דם יש לפנות לבדיקה. שנה טובה

12/09/2012 | 05:20 | מאת: אור

שלום אני בת 42 .עברתי שלוש הפלות רצופות .צילום רחם תקין . מחזור לא סדיר ודימום חלש . קרישי דם . הייתי רוצה לדעת האם יתכן שמדובר באנדרומטריוזיס ? אילו בדיקות נוספות כדאי לבצע ? תןדה מראש.

12/09/2012 | 07:10 | מאת: פרופ' גולן אברהם

tלא נשמע כמו אנדומטריוזיס. לצורך חוות דעת יותר משמעותית את חייבת התיעצות ממש כולל בדיקה

11/09/2012 | 04:56 | מאת: טל

שלום. אני בת 18 ולפני חודש עברתי ניתוח באיכילוב להסרת 3 ציסטות מהשחלה, מסוג דרמואיד, שלושתן היו גדולות (הגדולה ביותר בגודל 15 ס"מ) רציתי לדעת מה הסיכוי שזה יחזור שוב, והאם זה שכבר היו לי ציסטות מגדיל את הסיכויים. תודה רבה!

14/09/2012 | 18:14 | מאת: ד"ר ישי לוין

14/09/2012 | 18:16 | מאת: ד"ר ישי לוין

שלום. הסיכוי שהן יחזור קטן במיוחד אם הוצאו במלואן. גם העובדה שהיו שלוש אינה מעלה את הסיכון לחזרה. רצוי להשאר במעקב של US אחת לחצי שנה אצל הרופא המטפל.

09/09/2012 | 22:49 | מאת: מירי

לפני 3 ימים עברתי ניתוח אורוגניקולוגי. בהוראות שקיבלתי כתוב שאם החום עולה מעל 38 מעלות להתקשר לרופא או לבת החולים. אני מרגישה שאני חמה ובמדידה קיבלתי 37.5 מעלות. האם זה חום שצריך להתקשר לרופא בהתחשב בכך שאני נוטלת משככי כאבים כל 4-5 שעות שפועלים גם על הורדת חום? אני לוקחת אופטלגים ואדוויל.

מירי שלום, הצעתי היא שתנסי למשך כמה שעות להימנע מנטילת משכחי כאבים, רצוי בשעות אחה"צ והערב, ותחזרי על מדידת החום. במידה שהחום יעלה מעבר ל-38 מעלות כדאי לפנות לבדיקת רופא בהקדם. מעבר לכך יש לשים לב לתסמינים נוספים כגון כאב בטן עז במיוחד, צריבה ותכיפות במתן השתן או הפרשה נרתיקית מרובה עם ריח לא נעים. בנוכחות אחד מהתסמינים מומלץ לפנות לרופא גם אם החום אינו גבוה. בברכה

08/09/2012 | 22:05 | מאת: מודאגת

שלום רב רציתי לדעת אם יש אפשרות לעבור הריון עם מיומה בקוטר 6 סמ סבסרוטית רחוקה מחלל הרחם? המיומה כואבת לי מאוד אבל אני חוששת מניתוח ומפגיעה אפשריתב רחם לאור העובדה שאני עדיין לא אמא ובגיל מבוגר (36). נאמר לי שלא תהיה לי בעיה להיקלט ולהחזיק הריון עם מיומה כזו מבחינה פיזית וכל שאר הנתונים ההורמונליים תקינים. השאלה מה עושים כשהעובר ילחץ על מיומה?! היא כבר עכשיו כואבת ומקרינה לאגן ולגב. יש משכחי כאבים מתאימים בהריון? יש פתרון לא כירורגי יעיל למצבי? אם לסכם את התלבטותי - מה הסיכונים של ביצוע פעולה כירורגית כרגע להוצאת השרירן לרחם? לעומת כניסה להריון עם שרירן כזה (חוששת מצורך להשתמש בשמכחים מזיקים לעובר או מניתוח במהלך ההריון)? בתודה, מודאגת

08/09/2012 | 22:07 | מאת: מודאגת

אבל מלחיצים אותי הרופאים בגלל הגיל.

06/09/2012 | 19:15 | מאת: מיקה

שלום, אני מרגישה כאב בשלפוחית לפנות בוקר כאשר השלפוחית מלאה משתייה לפני השינה. אני חושבת שאני מרגישה שהסרט כאילו גורם לכאב בשלפוחית. זה ייתכן? לפני 8 חודשים עברתי ניתוח לתיקון צניחת השלפוחית עם TVTA ורשת קידמית ואחורית. בנוסף יש לי כאב נקודתי בשפה מעין תפר שאולי הגליד לא טוב. בניתוח הזה עושים חתך ותפר בשפה?

מיקה שלום, כאב באזור השלפוחית חודשים לאחר הניתוח מצריך קצת ברור לרבות בדיקת שתן, אולטרהסאונד ואולי אף ציסטוסקופיה (הסתכלות עם מצלמה בתוך השלפוחית) כדי לוודא את שלמות השלפוחית ותקינותה. בד"כ כאב כזה אינו נגרם ע"י הסרט עצמו אך עלינו לזכור כי הניתוח שעברת היה גדול יותר מאשר רק השתלה של סרט תת-שופכתי. בניתוח הנ"ל לא נעשים חתכים בשפה אך יתכן שהכאב שאת חשה יכול להיות מוקרן ממקום אחר וליצור תחושה מוטעית של כאילו תפר בשפה. כדאי להיבדק ולברר בברכה

04/09/2012 | 10:35 | מאת: אנט

שלום רב! שמי אנט בת 43 בריאה בדרך כלל בבדיקת אולטראסונד שיגרתית התגלה חשד לפוליפ בגודל17ממ נשלחתי לקביעת תור להסרתו בניסטרוקופיה ניתוחית שאלתי בבקשה- מדוע זהו חשד ולא קביעה מוחלטת ואם זהו אינו פולעפ אז מב יכול להיות הדבר? האם הפעולה מסוכנת? האם מומלץ להורידו גם כאשר אינם קיימים דימומים פרט למחזור!? תודה רבה רבה אנט

05/09/2012 | 17:46 | מאת: ד"ר ישי לוין

שלום. הסיבה כי מדובר בחשד היא שעד שהממצא לא יוצא מהרחם איננו יכולים בוודאות להגיד האם זהו פוליפ או שרירן או ממצא אחד. ה US מעלה חשד כי מדובר בפוליפ, ואת החשד מאמתים בבדיקה של הרקמה לאחר שמוציאים מהרחם. הפעולה עצמה ינה מסוכנת ואינה ממשוכת. מדובר בפעולה בהרדמה אשר נמשכת מספר דקות. תמיד מומלץ להסיר פוליפ, גם אם אין סימפטומים כלל

02/09/2012 | 09:18 | מאת: א.ב

בת 48, ללא תלונות על כאב או תופעות אחרות, בבדיקת U.S שגרתית התגלה: "ממצא בגודל 11/4.4 ס"מ, בנפח של כ-50 מ"ל יתכן איזורים נוזליים בתוכו, הממצא יכול להתאים ל- TOA". קיבלתי טיפול של שלושה שבועות באנטיביוטיקה (כדורים) , לא שינה את הממצאים, מרקרים תקינים, בבדיקת CT בטן נמצא: "ממצא ציסטי גדול קדמי ולטרלי מימין לרחם, לפי מראה רנטגני תהליך יכול להתאים להידרו-פיוסלפינגס", לא נמצאו ממצאים אחרים ב-CT. הומלץ על ניתוח בשיטה לפרוסקופית RT SALPINGECTOMY. מה דעתך? האם יש לנתח או שקיימת אופציה אחרת, האם לא ניתן לטפל באנטיביוטיקה יותר אגרסיבית לפני פתרון ע"י ניתוח? האם ייתכן שזיהום נגרם עקב דלקת האגן?מה ההשלכות של ניתוח כזה של כריתת חצוצרה ואולי גם שחלה? מה הסיכוי שהממצא אינו שפיר? חשוב לציין כי אין לי חום או כאבים בכלל ובדיקות הדם אינן מעידות של דלקת. תודה!

02/09/2012 | 10:40 | מאת: פרופ' גולן אברהם

את צריכה ניתוח בהקדם. לגבי כל יתר השאלות בענין זה- לדיין עם המנתח/ים

01/09/2012 | 15:23 | מאת: רינה

יש לי גוש בשד. באיכילוב ביקשו ממני להביא ממוגרפיה ואולטרסאונד. המזכירה אמרה לי : הרופא יעיין ויתן חוות דעת רפואית. אני לא מבין, הרופא לא מכיר אותי, לא יודע שזה כואב לי. אני מחר מתכוון להגיע לבית החולים , מה לבקש מהמזכירה. תודה . רינה.

01/09/2012 | 19:50 | מאת: ד"ר ישי לוין

לא הבנתי את השאלה אבל ממילא הרושם שלי כי לא מדובר בשאלה רפואית אלא בבירוקרטיה ובזה אינני מבין

31/08/2012 | 15:53 | מאת: אלה

שלום וברכה! אני כ3 שבועות לאחר ניתוח tvt ברצוני לדעת האם יש באפשרותי לקיים יחסי מין ללא חדירה כגון, אוננות עד לאורגזמה? בתודה מראש

אלה שלום, איני רואה סיבה מדוע לא, כל עוד לא מחדירים אביזרים שונים העלולים לפגום בתהליך ההגלדה של הפצע הניתוחי בנרתיק. בברכה

31/08/2012 | 12:14 | מאת: מירי

שלום ד"ר פיינר, אני צריכה שיקום מלא של רצפת האגן. רשת לקירות הנרתיק וסרט לשלפוחית. כמה ניתוחים כאלה נעשים בממוצע בשנה בארץ? יש נתונים כאלה? תודה ושבת שלום

מירי שלום, הנתונים המדוייקים אינם בידי אך קיימים במשרד הבריאות. ככלל ניתוחים לשיקום רצפת האגן נפוצים ומבוצעים במרבית בתי החולים בארץ בטכניקות שונות. באחוז מסויים מכלל הניתוחים הללו נעשה שימוש ברשת המושתלת דרך הנרתיק. מבחינה מספרית אני מעריך כי מדובר במאות מקרים בכל שנה ברחבי הארץ. בברכה

27/08/2012 | 21:59 | מאת: שולמית

אני צריכה לעבור ניתוח של צניחה של הנרתיק והשלפוחית. הניתוח מבוצע על כסא של גניקולוג?

שולמית שלום, הניתוח יכול להיות מבוצע דרך הבטן (בחתך או בלפרוסקופיה) או בגישה נרתיקית. ניתוחים לפרוסקופיים לתיקון צניחה מבוצעים כאשר האשה שכובה על גבה, הרגליים מפוסקות מעט ומונחות על רגליות והירכיים מצויות באותו מפלס כמו שאר הגוף (המשכיות לבטן). ניתוחים בגישה נרתיקית (וגינלית) מבוצעים כאשר הרגליים מורמות כלפי מעלה על רגליות מיוחדות ובפיסוק רחב יותר מאשר בניתוח המבוצע דרך הבטן. בברכה

27/08/2012 | 12:04 | מאת: כוכבית

שלום רב, הנני בת 52 המחזור הופסק בגיל 50 ולאחרונה סובלת מדימומים חוזרים נשלחתי לביופסיה של רירית הרחם ונמצא שרירית הרחם מעובה 2.5X2.0 ורשום simple hyperplasia without atypia endometrium האם מחייב כריתת רחם ?

27/08/2012 | 19:07 | מאת: ד"ר ישי לוין

שלום. לא, תשובה פתולוגית זו אינה מחייבת כריתת רחם והיא שפירה. יש מפר דרכים להתמודד עם דימומים כאשר הרירית כפי שתיארת: טיפול מחזורי בתכשירים של פרוגסטרון טיפול קבוע ומתמשך בפרוגסטרון התקן תוך רחמי המכיל פרוגסטרון. יש גם אפשרויות רדיקליות יותר והם אבלציה של רירית הרחם (צריבה והרס הרירית) ורק לבסוף ניתוח. בכל מקרה אין כלל הכרח בניתוח בשלב זה.

23/08/2012 | 21:05 | מאת: יפה

תוצאות בדיקת שתן לכללית יכולות לרמז על דלקת? על איזה ערך צריך להסתכל? לתרבית יקח עוד כמה יקח עוד כמה ימים ורציתי לדעת אם יש לי דלקת.

יפה שלום, ערכים בבדיקת שתן לכללית העלולים לרמז על דלקת כוללים תאי דם לבנים LEUCOCYTES, אדומים ERYTHROCYTES וניטריטים NITRITES. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה
22/08/2012 | 09:25 | מאת: מעיין

שלום, כמה זמן אחרי ניתוח צניחת רחם דופן קידמית, ניתן לחזור לפעילות גופנית כמו יוגה?

מעיין שלום, ששה עד שמונה שבועות לאחר הניתוח זה בד"כ זמן סביר לחזור לפעילות גופנית מלאה, רצוי קודם לכן להיבדק ע"י רופא כדי לוודא שתהליך ההחלמה תקין. מולץ להימנע עד כמה שניתן מפעילות המערבת הפעלה ביתר של שרירי דופן הבטן (הרמת משקולות, כפיפות בטן וכו') עקב הלחץ העקיף על אזור רצפת האגן. בברכה

22/08/2012 | 03:36 | מאת: צח

שלום שמי צח בן 24 עשיתי אתמול אולטראסאונד כליות וגילו לי ציסטה עם התחיידות בדופן 1.2 ס"מ בכליה השמאלית האם זה מסוכן האם יש סיבה לדאגה?

22/08/2012 | 06:03 | מאת: ד"ר ישי לוין

אני חושש צח שאתה בפורום הלא נכון.

19/08/2012 | 23:22 | מאת: חוה

אני שבוע אחרי ניתוח טי בי טי איי ורשת אחורת וקידמת. הל כואב והרבה תפרים אב למה כואב בעם הישבן? ומה לעשות?

חוה שלום, בטווח זמן של שבוע מהניתוח שעברת בהחלט סביר שיהיו כאבים ומומלץ להשתמש בתרופה לשיכוך כאב (לדוגמא אופטלגין בטיפות). הסיבה לכאב בישבן טמונה בכך שעיגון הרשת מבוצע ע"י מוליך מיוחד העובר דרך רצועה בעומק האגן (קרוייה רצועת סקרו-ספינוס) אשר בצמוד לה עוברים סיבי עצב המעבירים אותות לשרירי רצפת האגן וכן תחושות כדוגמת כאב מהאגן. כאשר סיבי עצב אלו מגורים כתוצאה מהעברת המכשירים אופייני שחשים כאב בישבן. כאב זה צפוי לדעוך בהדרגה עד להעלמותו. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה
19/08/2012 | 18:36 | מאת: נועה

שלום רב, לאחר צילום רחם ואולטרסאונד תלת מימד אובחנתי כבעלת רחם מחיצתי. המחיצה תופסת כ- 50% מחלל הרחם. עובי המחיצה 13-16 מ"מ. האם זו נחשבת מחיצה משמעותית? האם מומלץ להסיר אותה? בת 34, ללא ילדים, מטופלת בפיורגון ואוביטרל. תודה

21/08/2012 | 07:09 | מאת: ד"ר ישי לוין

הי נועה. התשובה היא כן באופן חד משמעי ומחקרים רבים הראו זאת בעבר. הניתוח יחסית פשוט במקרה של מחיצה ולא מום רחמי אחר והשיפור ביכולת להרות משמעותי.

23/09/2012 | 16:26 | מאת: אני

היי נועה, אבחנו אצלי את אותה אבחנה האם פנית למומחים נוספים? אני מתלבטת אם להסירה. בהצלחה

23/09/2012 | 17:01 | מאת: נועה

כן, התייעצתי רבות. למעשה קיימות שתי דעות: האחת להסיר והשנייה לנסות ואם תהיה הפלה אז להסיר. אני בהתלבטות.. בעוד מספר ימים אני עושה היסטרוסקופיה אבחנתית על מנת לראות ולאבחן בדרך נוספת. האם עשית בדיקה זו? התייעצת? האם עברת לידה/ הריון/ ניסיון להרות?

19/08/2012 | 11:54 | מאת: שרית

ראשית תודה על התיחסותך האם אתה עובד עם קופות חולים אשמח להגיע אלייך אני מחפשת כבר פתרון כי זה לא איכות חיים תודה רבה על יחסך .

כתבי לי למייל [email protected] כולל באיזו קופה את מבוטחת ואוכל לענות לך בנוגע למרפאות והסדרים. דרך אגב, עדיף לשרשר את ההודעות מאשר לפתוח בכל פעם הופעה חדשה בברכה

19/08/2012 | 10:00 | מאת: רוז

שלום, אני 6 שנים לאחר לידה שניה שבוצעה בניתוח קיסרי, לאחר מס ימים מהניתוח (8 ימים)קיבלתי מכה חזקה מאוד בבטן שגרמה לתפרים שלי להגיר נוזלים ומעט מוגלה, כשחזרתי לבית החולים לא תפרו אותי מחדש אלא לחצו לי חזק על התפרים והוציאו את כל הנוזלים (כואב מאוד!) איני יודעת אם בגלל זה לא התאחו לי שרירי הבטן שכן הייתי פעילה מאוד ספוטיבית לפני הלידה וחיכיתי חודשיים לאחר הניתוח על מנת לחזור לפעילות.אף על פי שגם עשיתי פעילות ממוקדת בטנית (ריקודי בטן) כל הגוף שלי היה חטוב למעט הבטן שנראתה כמו בהריון התחלתי(אני מדברת על שנתיים פלוס לאחר הלידה) בבדיקה אמרו לי שיש לי היפרדות שרירים גדולה ועשיתי במשך חצי שנה- שנה פעילות לשקם (הצלבות, אי עליה בכפיפות בטן ועוד) וזה לא עזר. רופאת נשים אמרה שזה לא קשור אליה, רופא המשפחה שלח אותי לאולטראסונד אבל בבטן התחתונה (ההיפרדות היא למעלה) סליחה על הבורות אבל איני יודעת מי מטפל? ומה הפתרון לזה ? ולמרות ש"התרגלתי" לחיות ככה זה לא אסתטי ולא נעים וןאני מניחה שיש לכך השפעה בריאות גם? אודה לתשובתך, בתודה מראש, רוז

רוז שלום, במצבים הקלים של היפרדות שרירי הבטן ('דיאסטזיס רקטי') פיזיותרפיה ותרגילים כפי שעשית עשויים לעזור. אם על אף הטיפול השמרני הבעייה לא נפתרה הייתי מציע להתייעץ עם פלסטיקאי בנוגע לאפשרות תיקון ניתוחי של הפגם בשרירי דופן הבטן. בברכה

19/08/2012 | 00:17 | מאת: שרית

יש לציין כי עברתי טיפולי ביופידבק אך ללא הועיל יש לציין כי התשובות שהעברתי אלייך לפני 3 שנים לדעתי יש שינוי משמעותי כי הכאבים והקושי נהיה חזק יותר אחרי שניסתי הכל מה את מציע לי אודה לך על עזרתך

שרית, ראשית יש לעבור על פרוט תוצאות הבדיקות שעברת (ולא רק השורה התחתונה), לבצע הערכה קלינית מחודשת כולל בדיקה גופנית, ביחוד לאור תחושתך כי התסמינים החמירו בשנים האחרונות. אם אכן מדובר באניזמוס ללא סיבה ברורה אחרת, הטיפול בהזרקת בוטוקס לשריר נראה בעל פוטנציאל טוב לחולל שיפור ללא סיכונים משמעותיים. אני מניח שהייתי בוחר בו לפני התערבות ניתוחית משמעותית. בכל מקרה כדאי שתעברי יעוץ מסודר לפני שבוחרים בטיפול הבא. בברכה

18/08/2012 | 23:08 | מאת: שרית

מנומטריה לחץ בסיסי אנלי נמוך הופק אנזימוס דפקוגרפיה sonographic signs anismus מסקנות נא לקורלציה עם מנומטריה אנאלית ישלציין כי הבדיקות בוצעו לפני 3 שנים ומאז המצב החממיר ועוד יותר החמיר אחרי ניתוח פיסורה אודה לך על יעוץ

שרית שלום, שתי הבדיקות שביצעת הדגימו סימנים של מצב הקרוי אניזמנוס המאופיין בתפקוד בלתי תקין (ובלתי מסונכרן) של שרירים ברצפת האגן הכוללים את סוגר פי הטבעת החיצוני ואת שריר ה-Puborectalis. שרירים אלו אמורים לעבור הרפייה בעת יציאה. באנשים הסובלים מאניזמוס השרירים הללו מתכווצים באופן פרדוקסלי ובכך הופכים את ההתרוקנות קשה במיוחד וכואבת. הטיפול כולל ביופידבק המבוצע בד"כ ע"י פיזיותרפיסט/ית לרצפת האגן. טיפול נוסף שנמצא יעיל הינו הזרקת רעלן הבוטולינום (בוטוקס) לשרירים המעורבים במטרה להחליש את התכווצותם. במצבים עקשים קיים גם טיפול כירורגי בו מבצעים חיתוך של חלק מסיבי השריר. בברכה

17/08/2012 | 19:44 | מאת: שרית

שמי שרית בת 45 מזה 3 שנים עם קשיים בהתרקונות יש לי לחץ כיס המעי סגור צריכה לצנטר עם מיים שיפתח תהליך כל יום שעה עד שעה וחצי פגיעה באאיכות חיים עצבים ,לפני חודשיים עברתי ניתוח פיסורה ומאז יש לי עקצוץ צריבה וכאבים איומים פעם אחרי שעה שעתיים זה היה חולף היום אני חייבת משככי כאבים ועדין כואב ,הכאבים לא נסבלים מאד קשה לי שגרת חיים צריכה שהבית יהיה ריק כדי להתפנות מאד קשה לי מה אעשה

שרית שלום, קושי כפי שאת מתארת יכול לנבוע מטונוס מוגבר של השריר בסוגר פי הטבעת או מבעייה מבנית / תפקודית במעי הגס. נחוץ ברור על מנת לאתר את הסיבה ולשם כך הייתי ממליץ לבצע בדיקה הקרוייה דפקוגרפיה (שיקוף דינמי בעת ריקון המעי) וכן מדידת לחצים בסוגר פי הטבעת (מנומטריה אנו-רקטלית). בהתאם לממצאי הבדיקות ניתן להציע טיפול כדי להקל עליך את ריקון המעי. בברכה

17/08/2012 | 15:12 | מאת: זיוה

שלום, אני אמורה לעבור ניתוח לתיקון ריצפת האגן ודליפת שתן. לכמה זמן הניתוח הזה מחזיק מעמד?

זיוה שלום, תיקון ניתוחי של צניחת אברי האגן ו/או דליפת שתן במאמץ נועד בשאיפה להיות אפקטיבי לכל החיים. עם זאת, כיוון שבני האדם הולכים על 2 רגלים וכח הכובד ממשיך לעבוד, עקב איכות ירידה של רקמת החיבור או מצבים בהם הלחץ התוך-בטני גבוה באופן כרוני (לדוגמא שיעול כרוני עקב עישון או מחלת ריאה, עצירות כרונית וכו') קיים סיכוי לא גבוה להישנות בדרגה מסויימת של הצניחה. על מנת למזער סיכוי זה ניתן כיום להשתמש בטכניקות שונות כגון קיבוע כיפת הנרתיק, שימוש בשתלים וכו' במצבים המתאימים. בברכה

17/08/2012 | 10:58 | מאת: מירי

שלום,עברתי כריתת פוליפ ברחם 0.6*1.1 ס"מ, בביופסיה משום מה רשמו שלקחו ביופסיה מרירית הרחם והרופא שלי רשם בהפניה חוזרת לבית החולים טובולר היפרפלזיה ברירית הרחם,מה זה האם זה מסוכן? תודה רבה מראש

21/08/2012 | 07:06 | מאת: ד"ר ישי לוין

שלום מירי. מעט קשה לי לדעת מהשאלה שלך מה הפתולוגיה באמת משום שתשובה כפי שרשמת אינה מאד אפיינית לרירית הרחם. מרבית המקרים של היפרפלזיה הם שפירים וניתנים לטיפול ובמקרים של פ]וליפים לרוב הפעולה עצמה פותרת את הבעיה.

16/08/2012 | 21:26 | מאת: קרן

לפני כשבועיים עברתי כריתת חצוצרה ימנית כתוצאה מעובר שהתפתח בתוכה, בוצע בלפרוסקופיה, החתך התחתון שבמפשעה נשאר פתוח, לקחתי אנטביוטיקה כשבוע, עדיין החתך פתוח,יש הפרשי גובה בעור והדבר ממש נראה רע. מה אוכל לעשות?יש דרך לתקן בכדי לסגור את הצלקת בצורה אסטתית יותר ללא השקע הרוחבי שנוצר-אשמח להתיעצות? וכן ממתי מותר לי להתחיל להשתמש במשחות להעלמת צלקות כגון קלו קוט שקראתי עליה?

21/08/2012 | 07:04 | מאת: ד"ר ישי לוין

שלום קרן. צר לי לשמוע על הבעיה. לעתים הדבר נפתר מעצמו עם הזמן ויש לזכור כי הצטלקות מלאה לוקחת עד שנה! לעתים. אני ממליץ להבדק שוב על ידי הרופא. תוכלי גם לפנות אלינו במרפאת נשים באיכילוב. במידה שהדבר דורש תיקון לעתים אנו נעזרים בחברינו הפלסטיקאים.

16/08/2012 | 14:34 | מאת: דנה

שלום שמי דנה בת 45 בשבוע האחרון כאבי בטן וחום עד 40 נעשה בדיקת ct ואולטרסאונד וגנלי שהראה אבססים דו צדדים הרופאים מדברים אתי על ניתוח ברצוני לדעת על הניתוח ועל החלמה לאחר הניתוח בתודה דנה

21/08/2012 | 07:02 | מאת: ד"ר ישי לוין

שלום דנה. יש מספר גישות לטיפול בעיה. הראשונה שמרנית וכוללת טיפול תרופתי אנטיבויטי דרך הוריד. השניה ניתוח. מובן שבנשים צעירות בגיל הפריו אשר מעוניינות בשימור יכולת הפריון הגישה לעתים שמרנית יותר מכירורגית. אצלנו לרוב מטפלים תרופתית ובמידה של החמרה או חוסר שיפור מספק עוברים לניתוח שמטרתו ניקוז או כריתת חצוצרות.

15/08/2012 | 12:42 | מאת: נוקי

שלום רב! עברתי ניתוח tvt ביום שישי האחרון, מאתמול אני סובלת מנפיחות בצד ימין של השפתיים החיצוניות ומכאבים באזור הייתכן שזו דלקת? תודה מראש

נוקי שלום, זיהום אינו שכיח לאחר ניתוח TVT. יתכן כי מדובר בהמטומה (הצטברות של דם מתחת לעור) הגורמת לנפיחות ולכאב. המטומה שכזו בדכ נספגת מעצמה תוך מספר ימים. במידה שהמצב אינו משתפר תוך 2-3 ימים או במידה שעולה החום או שהכאב הולך ומחמיר כדאי להיבדק עי רופא. בברכה

15/08/2012 | 18:41 | מאת: נוקי

תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת!

14/08/2012 | 20:14 | מאת: שושנה

בבדיקת אולטרא סאונד מצאו כי יש לי מחיצה ברחם, כיצד עלי לנהוג לפני כניסה להריון, אני בת 30 .

15/08/2012 | 07:19 | מאת: ד"ר ישי לוין

15/08/2012 | 07:22 | מאת: ישי לוין

שלום. מחיצה ברחם היא אחד ממומי הרחם היחידים שפתרון שלהם מעלה בצורה משמעותית את הסיכוי להרות ולשמר הריון. גם הטיפול במחיצה הוא יחסית פשוט ומבוצע על ידי היסטרוסוקפיה - החדרת סיב אופטי לחלל הרחם, בהרדמה, וחיתוך המחיצה. הדבר מביא לחזרת חלל הרחם וצורתו התקינה ולעליה בסיכוי להרות.

14/08/2012 | 13:06 | מאת: אשר

שלום, לאמי כאבי בטן חזקים מאד מזה כמה חודשים בבטן התחתונה. הכאבים מופיעים בהתקפים עזים כמה פעמים ביום. הבטן נפוחה ולרוב יש גם עצירות. היא עברה סדרה ארוכה של בדיקות: US וגינאלי, CT קיבה, קולונוסקופיה, אנדוסקפיה. הדבר היחיד שנמצא הוא דלקת בדופן הקיבה. נלקחה ביופסיה אך הרופאים טוענים שזה לא המקור לכאב. לאחרונה היא אף אושפזה במחלקה כירורגית לאחר שהגיעה לאפיסת כוחות (חוסר יכולת לאכול, משככי כאבים וכו'). היא מטופלת לכאב בלבד: מדבקות פנטיל עם אופטלגין וסרוקסט. הרופאים במחלקה הכירורגית "הרימו ידיים" - הם לא מוצאים את המקור לכאב והיא שוחררה הביתה. מה הלאה? מה עוד אפשר לבדוק ולמי ניתן לפנות?

14/08/2012 | 16:14 | מאת: ד"ר ישי לוין

שלום. הצטערתי לשמוע על מצבה של אמך. כדיא לקבל חוות דעת של רופא גסטרואנטרולוג (אבל אולי כבר קיבלתם) הרושם על פי התלונות שלא מדובר בבעיה גינקולוגית כי לרוב אין ביטוי של כאבים מפושטים או עצירות ונפיחות במצבים גינקולוגיים.

13/08/2012 | 00:44 | מאת: מיואשת

בת 27, בריאה (למעט אסטמה והתקפי חרדה. נוטלת ונטולין בעת הצורך וסרנדה במשך שנה). במשך שנים ארוכות אני סובלת מצריבות בדרכי השתן, צורך תכוף במתן שתן (לא יכולה כמעט להתאפק), כאבים בבטן התחתונה בזמן מתן שתן וכל אלה - ללא דלקת (כל פעם אני נשלחת לבדיקה ובכל פעם התוצאה שלילית). בנוסף, אנטיביוטיקה לדלקות בדרכי השתן וכן סדורל מעולם לא עזרו לי. כמו כן, אני סובלת ממחזור ארוך ומדימום רב יחסית (לעתים אפילו שבוע שלם של דימום כבד), כאבי מחזור סבירים - לא משתקים אותי, ולכל היותר משכך כאבים מעביר אותם. לאחר קיום יחסי מין צריבה גם בנרתיק וגם במתן שתן. תרביות וגינליות שליליות. לפני שנתיים עברתי ניתוח להוצאת התוספתן ובמהלכו נמצאו נגעים בחלל הבטן שהכירורג (והגניקולוג ש"הוקפץ" לחדר הניתוח) חשדו שהם אנדומטריוזיס. ביופסיה שנערכה לנגעים לאחר הניתוח לא הייתה חד משמעית. האם יתכן כי הסימפטומים המתוארים מעלה נובעים מאנדומטריוזיס? אם כן, כיצד ניתן לוודא ומהו הטיפול המומלץ? מודה מראש על תגובתך.

13/08/2012 | 08:25 | מאת: פרופ' גולן אברהם

שלום אין שום קשר לאנדומטריוזיס עם דלקות בדרכי השתן. ענין הדימום יכול להיות קשור לזה. לגבי מה עושים-את צריכה לפנות לגינקולוג! אי אפשר לטפל בך בעצות באינטרנט

12/08/2012 | 15:40 | מאת: מיה

שלום, אני בת 36, חודשיים וחצי אחרי ניתוח קיסרי. ההיריון הושג ע"י הפרייה. גם בשל גילי וגם בשל העובדה שייתכן ויקח זמן להשיג היריון נוסף, הייתי מעוניינת לנסות להכנס להריון כמה שיותר מהר. רציתי לשאול תוך כמה זמן אוכל לנסות ולהכנס להיריון שוב אחרי הניתוח הקיסרי? תודה רבה!

14/08/2012 | 16:12 | מאת: ד"ר ישי לוין

אני מניח כי זו הלידה הראשונה. לרוב אנו ממליצים על המתנה של שנתיים לפני הלידה הבאה, זאת אומרת לחכות כשנה מהלידה לפני תחילת נסיונות נוספים להרות. הסיבה היא שעל הרחם להחלים והוא מצולק לאחר הניתוח. זה במיוחד חשוב במידה שאת חושבת לנסות לידה רגילה בפעם הבאה.

12/08/2012 | 07:14 | מאת: גליה

בוקר טוב ד"ר פיינר לפני 8 חודשים עברתי ניתוח עם 2 רשתות וסרט לתיקון הצניחה. מאז אני סובלת מכאבים ומתקשה לעמוד לזמן ממושך. האם החלמה כל כך ארוכה היא סבירה? בת 58 ומקבלת וגיפם שבלעדיו המצב חמור מאד.

גליה שלום, לאחר שמונה חודשים ממועד הניתוח הייתי מצפה להשלמת תהליך ההחלמה ולחזרה מלאה לשגרה. אם את עדיין סובלת מכאבים כדאי לבדוק מה הסיבה. בברכה

10/08/2012 | 12:32 | מאת: מ

שלום אשמח באם יתאפשר לענות לשאלותי שכן אני מאוד מבולבלת ומודאגת לפני כחודש וחצי עברתי הפלה באמצעות ציטוטק לאחר שהודגם עובר ללא דופק. שבוע לאחר מכן התחלתי ליטול יותירקס במינון של 50 מק"ג 5 ימים בשבוע בשל TSH גבוה מהנורמה (6.5 בערך) חמישה שבועות לאחר ההפלה קיבלתי מחזור ובמקביל התחלתי ליטול גלולות למניעת הריון מסוג YAZ . ביום החמישי למחזור זה הודגם באולטראסאונד הממצא הבא: בדופן קדמית פונדלית של הרירית הודגם אזור הטרוגני בגודל כ 9*12 מ"מ ומעליו זרימת דם, כמו כן, נמצאה ציסטה בטפולה הימנית - ממצא ציסטי צלול בגודל 41*63 מ"מ + זקיקים קטנים. בשל ממצא זה הופניתי להיסטרוסקופיה ניתוחית שאמורה להיערך בעוד כשבוע. יש לצין כי המחזור נמשך כבר כמעט שבועיים (דימום לא מסיבי אולם לא זניח מתאים לאמצע המחזור) לאור האמור לעיל שאלותי הן: 1. האם סביר כי מדובר בשארית הריונית? האם צריך להוציא גם את הציסטה( לפני כן לא היתה לי ציסטה אף פעם) 2. האם יתכן כי לאור המחזור הממושך השארית שנדגמה תתנקה מעצמה ולא יהיה צורך בביצוע ההיסטרוסקופיה? 3. מה יכול להיות הסיבות למחזור הממושך בהקשר הזה? אני יודעת שיותירקס משפיע על המחזור אבל שבועיים? זה סביר לאור השימוש בגלולות? שוב אשמח באם יענה לשאלותי תודה רבה מראש מ

12/08/2012 | 14:11 | מאת: ד"ר ישי לוין

שלום. יש שתי בעיות שצריך להביא לפתרון. הראשונה היא באמת חשד לשארית רקמה הריונית לאחר הפסקת ההריון. יתכן כי מדובר בשארית הריון אולם לעתים הסיבה לממצא שמתואר ב US הם קרישים או רקמה אחרת. במידה שאין דימומים כבדים או עדות לזהיום על פי רוב אפשר לנסות לנהל את המקרה בצורה שמרנית על ידי תרופות דוגמת ציטוטק או פשוט בהמתנה שזה יצא. בהקשר זה הייתי ממליץ על עוד US לפני הפעולה. במידה שהרחם ריק הרי שהפעולה מיותרת. לגבי הציסטה, במידה שלא היתה שם לפני כן יתכן כי מדובר בציסטה הנובעת מהביוץ וניתן לעקוב כשבועיים שלושה . במידה שאכן נובעת מהמחזור הרי שתעלם.

09/08/2012 | 14:23 | מאת: הילה

צהרים טובים, אני בת 25 עברתי לפני חודש וחצי ניתוח לפרסקופיה יש לי אנדמטריוזיס הרופא נשים שלי והרופא פוריות ממליצים לי לעבור הפריה כמה שיותר מהר לעומת רופא אחר שמציע קודם כל לקחת לוקרין 3 חודשים מכיוון שגם לאחר הניתוח יש לי 2 צ'יסטות ב-2 השחלות של כמעט 3 סנטימטר מה עדיף?...

12/08/2012 | 10:55 | מאת: פרופ' גולן אברהם

הילה שלום כל תשובה על שאלה רפואית ספציפית ברשת לא תהיה רצינית! התיחסות רצינית יכולה להיות רק לאחר בדיקה והתעמקות בכל המסמכים הרלבנטים.

שלום רב, הניתוח בוצע בלפרוסקופיה ובמהלכו הוחדרה 'רשת' לתמיכת דופן הבטן. כמה חודשים רצוי להימנע מכניסה להריון לאחר הניתוח הנ"ל, על מנת להבטיח שהבקע לא יחזור/ להבטיח ריפוי מלא והתחזקות של דופן הבטן. האם רצוי לעשות התעמלות כלשהי לחיזוק שרירי הבטן לפני כניסה להריון נוסף?

שלום. בהחלט מומלץ לחזק את שרירי הבטן. לרוב על מנת שיהיה ריפוי טוב ואיחוי מלא של הרשת לדופן הבטן רצוי להמתין עד שנה. הייתי ממליץ להתייעץ עם הכירורגים שניתחו אותך.