פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

ברוכות הבאות. פורום זה נועד לתת מענה לשאלותיכן בנושאים הקשורים לכירורגיה הגניקולוגית בתחום רצפת האגן, למגוון רחב של בעיות הכוללות צניחת רחם ונרתיק, איבוד שתן ו/או צואה, כאב כרוני בנרתיק ובשלפוחית השתן, סעיפי השופכה (דיברטיקולה), פיסטולות אגניות ועוד.

המענה הכירורגי כולל ניתוחים לפרוסקופיים מתקדמים (מבוצעים דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) וניתוחים בגישה נרתיקית עם וללא שימוש ברשתות ובמתלים.

זה המקום לשאול על ניתוחים הכוללים כריתת הרחם לעומת ניתוחים משמרי רחם ואף ניתוחים אסתטיים באברי המין החיצוניים. אשמח לענות גם לגבי מכלול הפתרונות הלא ניתוחיים לבעיות בתפקוד רצפת האגן לרבות טיפולים התנהגותיים, תרופתיים וטיפול באמצעות התקן נרתיקי (פסרי). אני מאחל לכן גלישה מהנה.

(ד"ר בני פיינר)
1902 הודעות
1867 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

15/05/2012 | 20:42 | מאת: זיוה

בת 54, היום היה לי דמום לאחר יחסי מין. לפני חצי שנה עברתי ניתוח לשתן וצניחת נרתיק. איך להתייחס לזה?

זיוה שלום, לא ציינת אם הרחם במקומו או שעברת כריתת רחם בניתוח האחרון או בעבר, ובמידה שהרחם במקומו, האם את בשלב שלאחר תום הווסתות וכמה זמן עבר מאז הפעם האחרונה שקיבלת ווסת. דימום שלאחר קיום יחסי מין מצריך בדיקה גינקולוגית ובדיקה של צוואר הרחם. לאחר ניתוח בגישה וגינלית, דימום שכזה יכול לנבוע ממגע / שפשוף של רקמה פריכה הנקראת 'רקמת גרנולציה' הצומחת לעיתים על גבי אזור התפרים שהיו בנרתיק. אם עברת ניתוח הכולל רשת נרתיקית, רצוי לשלול חשיפה של חלק מהרשת דרך רירית הנרתיק, היכולה אף היא לגרום לדימום קל. בברכה

16/05/2012 | 23:43 | מאת: זיוה

הרחם במקומו וכבר שנתיים שאינני מקבלת ווסת. אני מבינה שעלי לגשת לרופא. איך בודקים את צאוור הרחם, בבדיקה ידנית?

14/05/2012 | 23:30 | מאת: gili

שלום, אני 10 ימים לאחר ניתוח tvt-o ההחלמה היתה מיידית, אולם היום לאחר ישיבה ממושכת יש לי תחושה לא נעימה . כאילו כדור קטן נמצא בין הרגליים. בהחדרת אצבע קלה יש תחושה של כדור קטן ומעט כואב. האם זה נורמאלי?האם לרוץ לרופא?האם דרוש עוד זמן החלמה? נאמר לי שניתן לחזור לפעילות מינית לאחר שבועיים, לפי המצב אני חוששת. מה דעתך?

גילי שלום, התחושה שאת מתארת אינה שכיחה דוקא לאחר ניתוח מסוג TVT-O וקשה לי לחשוב על סיבה הקשורה ישירות בניתוח למעט אולי המטומה קטנה (הצטברות של דם) היוצרת בליטה באזור החתך הניתוחי בנרתיק. יתכן לעומת זאת שמה שאת חשה זו תחילתה של צניחה שעד כה לא היית מודעת לקיומה אלא שכעת לאחר הניתוח את שמה יותר לב לתחושות באזור פתח הנרתיק. לא נראה לי שיש מקום לבהלה אך אם התחושה תימשך כדאי לפנות לבדיקה כדח לדעת במה המדובר. בברכה

אני בת 52. נמצאה אצלי צניחת נרתיק קדמי, וממליצים לי על ניתוח הכולל השתלת רשת. מהם הסיבוכים שיכולים להיות אחרי הניתוח הזה?

אנה שלום, נתחיל במה שטוב, מחקרים מראים שהשימוש ברשת משפר את תוצאת הניתוח בהשוואה לתיקון וגינלי ללא רשת, במצבים של צניחה קדמית. בכל ניתוח קיימים סיכונים כדוגמת סיכוני הרדמה, זיהום בפצע הניתוח (לא שכיח בניתוח וגינלי) ודימום מוגבר. בניתוח וגינלי לתיקון צניחה קיים סיכון לזיהום בדרכי השתן לאחר הניתוח וכן סיכון קל (פחות מ- 1%) לפגיעה המצריכה תיקון באברים סמוכים כגון שלפוחית השתן או השופכה, המעי הגס וכלי דם ראשיים העוברים בסמוך. כמו כן יתכן כאב או אי נוחות בקיום יחסי מין באחוזים לא גבוהים, אם כי במרבית המקרים תיקון הצניחה גורם לשיפור בתפקוד המיני לאחר הניתוח. סיכונים ספיציפיים לניתוחי הרשת כוללים ארוזיה (חשיפת הרשת מבעד לרירית הנרתיק), מצב המצריך טיפול נוסף תרופתי או כירורגי, וכן כאב בנרתיק בתנועה (לדוגמא הליכה) או בקיום יחסי מין. אלה הסיכונים העיקריים. בברכה

08/05/2012 | 21:02 | מאת: חוה

מזה שלושה שבועות אני מרגישה כאב בבטן התחתונה וגם בגב התחתון. בתרבית שתן היו מעט חיידקים אבל הרופא החליט לתת לי אנטיביוטיקה. להפתעתי הכאבים לא חלפו למרות שלקחתי 10 ימים אנטיביוטיקה במקום 7. עשיתי שוב בדיקת שתן אך עדיין לא קיבלתי תשובה. קשה לי להגיד היכן כואב לי האם בשלפוחית או בנרתיק. עברתי ניתוח עם רשת וסרט לשלפוחית. מה עליי לעשות?

חוה שלום, התאור שאת מתארת מאד כללי וכולל כאב בבטן תחתונה, גב תחתון ובאזור האגן (שלפוחית / נרתיק). יכולות להיות סיבות רבות ושונות לכאבים כאלו ולא בהכרח הדבר קשור לניתוח שעברת. בדיקה גופנית יכולה לכוון היכן הרגישות ממוקדת ולעיתים נדרשות בדיקות עזר נוספות לצורך הברור כגון הדמייה של הבטן התחתונה (אולטרהסאונד או CT) והגב התחתון (לעיתים כאב בגב התחתון יכול לקרון לאזור הבטן). מבחינת אי הנוחות באזור השלפוחית וחוסר הוודאות לגבי כן או לא זיהום בדרכי השתן ניתן לשקול ביצוע ציסטוסקופיה אבחנתית (הסתכלות עם מכשיר אופטי לתוך שלפוחית השתן) כדי לוודא את שלמות השלפוחית ולשלול קיומו של גוף זר כגון סיבים מהרשת בתוכה. בברכה

09/05/2012 | 18:24 | מאת: חוה

נוסף לכאב אני מרגישה גירוד, ייתכן בגלל האנטיביוטיקה. האם שימוש במשחה כמו טבעקוטן או הידרואגיסטן מספיק טוב או שצריך טבליות לנרתיק? ושוב תודה על זמנך.

07/05/2012 | 18:25 | מאת: איילה

איזה מידע מקבלים בבדיקת שתן לכללית? ניתן לדעת אם יש דלקת?

איילה שלום, בבדיקת שתן לכללית מקבלים מידע רב לרבות סוגים שונים של תאי דם בשתן, חומציות השתן, משקל סגולי שלו ועוד. מהמידע הנ"ל ניתן לקבל רמז על קיומם של מצבים פתולוגיים שונים כמו לדוגמא דלקת בדרכי השתן, אבנים ועוד אך הוכחה סופית לקיומה של דלקת זיהומית מצריכה תרבית שתן עם צמיחת חיידק. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה
05/05/2012 | 10:50 | מאת: מנסה להרות -:)

אני בת 30, לפני כשבוע עברתי לפרוסקופיה לאור סקטוספינגס בחצוצרה ימין. במהלך הניתוח בו הוצאה החצוצרה נראו נגעי אנדו?, חלק מהנגעים נצרבו. אציין. כי איני סובלת מהתסמינים שמתארות בנות הסובלות מאנדו?. אנחנו לפני טיפולי ivf ורציתי לדעת לגבי סיכויי הכניסה להיריון בדרך זו לנשים עם אנדו?. אציין גם כי היני פוליציסטית.

06/05/2012 | 07:24 | מאת: פרופ' גולן אברהם

נראה כי עברת את הטיפול הנכון. סיכוייל להרות בהפריה חוץ גופית-טובים!

04/05/2012 | 22:33 | מאת: אמא

11 יום אחרי החזרת עוברים (בני 3 ימים) - בטא קטן מ 2 האם להפסיק תמיכה הורמונלית ? סוג הדם שלי AB + סוג הדם של תורמת הבצית O + האם - אם הייתי מקבלת תורמת עם סוג דם כמו שלי, או לפחות A או B הסיכויים שלי לקליטה להריון היו יותר טובים ? בפעם הקודמת קיבלתי תורמת עם סוג דם AB + ונקלטתי להריון. תודה.

06/05/2012 | 07:21 | מאת: פרופ' גולן אברהם

כנראה שלא הרית. לסוגי הדם אין כאן כל השפעה.

01/05/2012 | 23:28 | מאת: חלי

שלום, אני בת 37, נשואה +4, הריונות ולידה תקינים. שנים רבות השתמשתי בגלולות, הפסקתי להשתמש בהן לפני כשלוש שנים מכיוון שאני סובלת ממיגרנות ומעשנת. אני אישה פוריה ברוך השם ושני הריונותיי האחרונים היו לא מתוכננים, כמובן שהילדים הביאו איתם אושר ושמחה למרות שלא תכננתי אבל אני לא מעוניינת בהריונות נוספים. לפני כשנה וחצי הזרקתי דפו פרוברה, במשך כל התקופה היו דימומים וכתמים שלא נתנו לי מרגוע, קיוויתי שמתיי שהו זה יעלם, לפני כחודשיים התקנתי טבעת ועדיין אני במחזור ללא הפסקה. לפעמים נדמה שהנה יש הפוגה, אבל זה בא רק ל24 שעות, אחת לכמה שבועות. הפכתי להיות עצבנית מאוד, חסרת סבלנות, זה מוציא אותי משלוותי, אני כבר לא יודעת מה זה לקיים יחסי מין בהתחשב בעובדה שהיו לנו יחסי מין נהדרים לפני כן. אני לא יודעת מה לעשות, שוקלת להוציא את הטבעת ולחזור לגלולות, המיגרנות שמהן אני סובלת באות אחת לחודשיים למשך יומיים, האם זה נורא? אנא ממך עזור לי, הרופא שלי כל הזמן חוזר ואומר שאין פתרון וזה עוד יותר מכניס אותי למצבי רוח קשים.

חלי שלום, פורום זה עוסק בלעדית בבעיות הקשורות ברצפת האגן. נא הפני שאלתך לפורום גינקולוגיה ופריון. בברכה

01/05/2012 | 23:05 | מאת: אורית

בת 56, לפני 8 חודשים עברתי ניתוח בגישה וגינלית עם סרט ורשתות. מאז אני סובלת מכאבים בקצה הנרתיק בעוצמות שונות. הייתי במספר ביקורות אצל הרופא המנתח שלא הצליח לאבחן את מקור הכאב. הנחתי לזה מספר חודשים ואף התנזרתי מיחסי מין. לפני שלושה שבועות הלכתי לאורוגניקולוג אחר שהיה מאד קשוב והבטיח לטפל בבעיה. למחרת הביקור אצל הגניקולוג החלו כאבים עזים בבטן התחתונה ובנרתיק שנמשכו שבועיים ולאחר מכן התמתנו משמעותית. כאבים אלה מביאים אותי למסקנה שכל מגע באיזור (בדיקה או יחסי מין) גורמים לי לכאב נוראי. וללא מגע המקום נרגע. מה לדעתך ניתן לעשות? אודה לכל עיצה ממך.

אורית שלום, קשה לי להציע טיפול ספיציפי בלא שבדקתי אותך. ככלל כאב ממוקד בקצה הנרתיק לאחר ניתוח עלול לנבוע ממתח ברקמה כתוצאה מהצטלקות או מכיווץ של הרשת. בנוסף כאב כפי שאת מתארת יכול לנבוע מתפיסה או טראומה לסיבי עצב העוברים קרוב לאזור בו מבוצע הניתוח. על הטיפול להיות מותאם לממצאי הבדיקה. אפשרויות הטיפול מגוונות ויכולות לכלול פיזיותרפיה לרצפת האגן, הזרקה מקומית של תרופות משככות כאב ונוגדות דלקת למוקדי הכאב, שימוש בתכשירי אסטרוגן בנרתיק ולעיתים אין מנוס מהתערבות ניתוחית נוספת. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה
02/05/2012 | 22:25 | מאת: אורית

האם התיאור מתאים לוסטיבוליטיס? בגילי? מעולם לא סבלתי מזה בעבר.

27/04/2012 | 11:10 | מאת: טלי

בת 57 סובת מדליפת שתן צניחה של שלפוחית השתן ודפנות הנרתיק. בביקור אצל אורגניקולוג הופתעתי לשמוע שאין צורך בכריתת רחם. מה היתרון להשארת הרחם בגילי? בעבר גניקולוגים אמרו שאם אינך יכולה ללדת אין צורך בהשארת הרחם והוא מהווה סיכון למחלות ממאירות. האם זה נכון?

טלי שלום, היתרון של שימור הרחם הוא בראש ובראשונה שאין הכרח לכרות אותו וכן שכריתת הרחם לכשעצמה אינה מונעת צניחה עתידית כיוון שבהעדר תמיכה ראוייה, גם כיפת הנרתיק עלולה בעתיד לצנוח. בנוסף לכך ניתוח הכולל כריתת הרחם עלול לארוך זמן רב יותר ולהיות כרוך באובדן דם רב יותר מאשר ניתוח משמר רחם. מבחינת תוצאת הניתוח, מחקרים מראים שהתוצאות סה"כ דומות ב-2 הגישות. בברכה

26/04/2012 | 22:10 | מאת: ג'ניה

האם ניתוח רשתות וסרט הנעשה לפרוסקופית ימנע כאב לאחר הניתוח? בשיטה זו לא יהיה כאב הנובע מהרשת? הרי בשתי השיטות מניחים רשת.

ג'ניה שלום, שאלת שאלה מצויינת. אמנם קיימות טכניקות ניתוחיות הן בגישה וגינלית והן בגישה לפרוסקופית שאינן עושות שימוש ברשת כלל, אבל בואי נניח לרגע שאנחנו משווים ניתוח הכולל השתלת רשת לתיקון צניחה ב-2 הגישות. מחקרים מראים שכאשר הרשת מושתלת דרך הבטן (בניתוח פתוח או בלפרוסקופיה) שיעור הסיבוכים הקשורים ברשת כגון חשיפתה מבעד לדפנות הנרתיק או כאב בנרתיק (כרוני או בקיום יחסי מין) נמוך יותר מאשר כאשר הרשת מושתלת בגישה וגינלית. כמובן שבתכנון הניתוח קיימים גורמים נוספים שצריכים להילקח בחשבון כגון גיל האשה, ניתוחים קודמים שעברה, מצבה הבריאותי, העדפותיה וכמובן מיומנות המנתח בגישות השונות. אין ניתוח אחד אשר מתאים לכל המצבים הקליניים וטוב שתהיינה בידי המנתח אפשרויות מגוונות ככל האפשר לטפל בכל מצב נתון. בברכה

26/04/2012 | 23:06 | מאת: ג'ניה

למה ניתן לייחס את ההבדים הללו? מדוע בגישה וגינלית יווצר מת בין הרקמה לנרתיק ובלפרוסקופית לא? הניתוח הלפרוסקופי מאפשר למנתח "להניח" את הרשת טוב יותר?

26/04/2012 | 13:50 | מאת: ענת

הייתי בבדיקה לפני כשבוע אצל המנתח 4 חודשים אחר הניתוח. מאז אני מרגישה כאב בנרתיק כילו שיש לי שם דלקת. יכול להיות שבדיקה גורמת לדלקת?

ענת שלום, בדיקה גינקולוגית אינה גורמת לדלקת בנרתיק. לעיתים מפעילים לחץ בזמן הבדיקה במטרה לראות את הנרתיק לכל עומקו כולל צוואר הרחם ולא מן הנמנע שתחושת אי הנוחות בעקבות זאת תימשך זמן מה. בברכה

הכאבים שיש לי הם מעבר לאי נוחות.

לקריאה נוספת והעמקה
25/04/2012 | 18:35 | מאת: לילה

בעקבות ניתוח לתיקון ריצפת האגן אני צורכת סיבים תזונתיים כדי להימנע מעצירות. האם ייתכן שצריכת הסיבים תגרום להתרופפות יתר של שרירי/סוגר פי הטבעת מחוסר שימוש בהם? ואיך ניתן לחזק אותם?

ליליה שלום, אין שום סיבה לחשוב שצריכת סיבים תזונתיים וריכוך הצואה תפגענה בטונוס השרירים בסוגר פי הטבעת או תחלשנה אותם. יתכן לעומת זאת שפגם אשר היה קיים מראש בשלמות השריר או בתפקודו יבוא לידי ביטוי בדמות דליפת צואה או קושי בשליטה ברגע שהצואה רכה יותר בעקבות השימוש בסיבים. בברכה

25/04/2012 | 10:23 | מאת: גילה

אני סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן. בביקור אצל גסטרואנטרולוגית סיפרתי על כך שאני סובלת מכאבים בבטן בצד ימין והיא המליצה לי על התכשיר הזה לטיפול בדלקות. מה התכשיר הזה עושה? עברתי לפני 8 חודשים ניתוח סרט ורשתות. אודה לחוות דעתך על התכשיר וה עליי לעשות ם הדלקות החוזרות. האם הדלקות יכולות לגרום לכאבי בטן?

גילה שלום, מדובר בתכשיר שהינו שילוב של מספר שמנים אתריים בעלי אפקט משתן (מעודד יצור שתן) וכן מרפה שריר חלק. התכשיר משמש להפחתת תהליכי דלקת במערכת השתן תוך המרצת זרימת הדם לכליות והעלאת תפוקת השתן. בנוסף הרפיית השריר יכולה לסייע למעבר אבנים קטנות ולפליטתן ואף לטיפול בכאבים הנובעים מ'ספזם' כיווץ חזק של שרירים. לגבי הדלקות מהן את סובלת, נשאלת השאלה האם מדובר בדלקת זיהומית עם צמיחת חיידק בתרבית שתן או רק בתסמינים של דלקת (צריבה, תכיפות, דחיפות) בנוכחות תרבית עקרה. מצבים שחשוב לשלול לאחר ניתוח ברצפת האגן ואשר עלולים להוביל לזיהום בשלפוחית השתן כוללים חסימה במוצא השלפוחית המוביל לשארית שתן גדולה (בודקים ע"י אולטרהסאונד פשוט של השלפוחית לפני התרוקנות ואחריה) או גוף זר בשלפוחית כגון תפר או רשת (בודקים ע"י ציסטוסקופיה - הסתכלות עם מצלמה לתוך שלפוחית השתן). בברכה

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2012 | 22:12 | מאת: עינבר

היי אני בת 36 אחרי 3 לידות אחרי שנה וחצי מהלידה האחורנה, הייתי אצל פרופסור בעקבות דיאסטיז רקטי ולאחר הבדיקה הוא אמר שאני יכולה לעשות ספורט רגיל ולעלות עם הראש בחופשיות, אני בערך חודש אחרי הבדיקה אצלו ואני מבחינה שלא רק שאין שיפור במצב השרירים אפילו יש החמרה והבטן הפכה להיות יותר הריונית. א. האם ניתן לטפל בתופעה. ב. קראתי באינטרנט שהרמת ראש בזמן ספורט יכול לגרום להחמרה. ג. האם אתה מכיר רופא ממכבי שמתמחה בזב אני מראשל"צ. אשמח לקבל את תשובתך.

עינבר שלום, על מנת לטפל במצב המכונה דיאסטזיס רקטי (או היפרדות שרירי הבטן האורכיים) ביעילות יש צורך בהדרכה נכונה לגבי אלו תרגילים לבצע וכיצד. ממליץ להתייעץ עם פיזיותרפיסט/ית באזור מגורייך. בברכה

22/04/2012 | 21:34 | מאת: יעלה

יש לי בבית אופלודקס, האם זה מאים לחיידק? ייתכן שאחרי בדיקה אצל אורוגניקלוג התפתחה הדלקת? ככה אני מרגישה.

לא הייתי מתחיל טיפול אנטיביוטי ללא תרבית שתן חוזרת.

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2012 | 17:27 | מאת: יעלה

שלום, היום התחיל דימום עם השתן, בתחשב בעובדה שהבדיקה נעשתה כמעט לפני שבוע ומאז אני עם דלקת שלא ידעתי עליה. חובש בעבודה נתן לי 3 כדורים של ציפרופלוקסצין וביקש שאני אמשיך עם אומפרדקס במשך 5 ימים. אני לא רגועה בקשר לשילוב הזה. האם אומפרדקס מופיע ברשימה? אשמח לשמוע את דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה
22/04/2012 | 19:16 | מאת: יעלה

במהלך בדיקות שגרתיות בעבודה בצעתי בדיקת שתן לתרבית ולהפתעתי יש לי חיידק. לפני 10 חודשים עברתי ניתוח לשלפוחית וצניחת נרתיק עם רשתות. עליי לציין שאינני מרגישה סימני דלקת בכלל. אודה לחוות דעתך.בדרך כלל יש לי אי קולי. מה החיידק הזה? Enterococcus spp. התוצאה REMARKS (MICRO) Order Comments REMARKS (MICRO) Midstream :מקום לקיחה Urine culture Significant growth C.F.U/mL >10,000 CFU/ml לבדיקה הקודמת לבדיקה הבאה התאמת הטיפול לחיידק שם החיידק שם האנטיביוטיקה קוד הרגישות תוצאת הרגישות הערות Enterococcus spp. . Ampicillin רגיש Vancomycin רגיש Gentamicin רגיש Ciprofloxacin רגיש Tetracycline עמיד Nitrofurantoin

יעלה שלום, כמות מושבות של פחות מ-100,000 אינה מעידה על דלקת המצריכה טיפול אנטיביוטי גם אם זוהה חיידק. מקובל לחזור על תרבית השתן במטרה לקבל תוצאה יותר חד-משמעית לכאן או לכאן. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה
22/04/2012 | 18:41 | מאת: עדי

אחותי בת 34, כחצי שנה לאחר לידה שלישית סובלת מצניחת רחם חמורה וציסטה בשחלה. האם יש מנוס מכריתת רחם במקרה כזה? זה מה שהציעו לה בבית החולים.

שלום עדי, בהחלט יש מנוס! אין שום הכרח לכרות את הרחם בגיל 34 בגלל צניחת רחם. ניתן להציע ניתוח משמר רחם בטכניקות שונות. העדפתי האישית בנשים צעירות כמו אחותך, הסובלות מצניחה מתקדמת, היא לניתוח לפרוסקופי (מבוצע דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) אשר יכול להשיג תוצאה טובה מבחינת תיקון הצניחה תוך מזעור הסיכוי לכאב בנרתיק או בקיום יחסי מין העלולים להופיע באחוז מסויים לאחר ניתוחים המבוצעים דרך הנרתיק. בברכה

21/04/2012 | 23:03 | מאת: לילך

יש לי הפרשות יתר ואני ובעלי ממש לא מרגישים כלום ביחסי מין בכל פעם שאנחנו מתחילים לעשות את זה או לפני יורד לי הרבה (זה לבן בהיר וללא ריח טיפה כמו מים) וזה מאוד מביך אותי ומוריד לי את הביטחון העצמי.... עד שאנחנו מסיימים את זה באוננות ....."ואני אישית הגעתי למצב שאני מתחמקת ממנו ומעדיפה לא לעשות את זה ולפעמים אנחנו לא שוכבים חודש עד חודשיים למרות שאנחנו בגיל השלושים ויש לנו 3 ילדים"... שאלתי אליך היא האם יש פתרון לבעיה הזו??? ומה אני יכולה לעשות, ולאן עליי לפנות??? חשוב לי לציין שאנו סובלים מזה יותר מ-3 שנים, עד שנמאס לנננננננננננו !!

לילך שלום, לא לגמרי ברור לי האם כוונתך לנוזל הברטולין (נוזל המופרש בעת גרוי מיני ומשמש כסיכה לנרתיק) שכמותו רבה במיוחד או בהפרשה נרתיקית עיקשת וקבועה המפריעה לך בעת קיום יחסי מין. אנא הסבירי. בברכה

22/04/2012 | 11:03 | מאת: לילך

נכון ד"ר זה אותו נוזל שיורד בעת הגירוי אבל בכמות מוגזמת שגורמת לאיבר המין של בעלי ממש להחליק עד שלא נרגיש שזה בפנים , ולפעמים אני מנסה לנגב את פתח הנרתיק או להכניס טמפון לפני שמקיימים יחסי מין " אבל זה עוזר רק בהתחלה ובאמצע זה עוד פעם מתחיל להחליק ".

22/04/2012 | 11:14 | מאת: לילך

סליחה ד"ר אבל שכחתי לציין שההפרשות האלה הם כל הזמן יורדות וזה מפריע לי גם ועושה לי הרגשה לא נעימה , אבל במיוחד עם גירוי מיני המצב נעשה יותר גרוע .

21/04/2012 | 09:56 | מאת: מיכל

שלום ד"ר פיינר הכאבים שלי בעקבות צלקת שנוצרה הם מביאים אותי לבחור בניתוח. האם הניתוח יגרום בוודאות להפסקת הכאב? מה זמן ההחלמה מניתוח כזה? הרדמה מלאה?

שלום מיכל, ניתוק זרוע הקיבוע עשוי לשפר את הכאב ממנו את סובלת אם אכן מנגנון הכאב במקרה שלך קשור למתח באזור החיבור שבין הזרוע לשתל המרכזי. אמנם לא ניתן להבטיח בוודאות שהפעולה תפתור את הבעייה אך במספר סדרות שפורסמו בספרות המקצועית (אחת מהן פרסמתי אני בתקופה בה עבדתי בחו"ל) נראה שההתערבות הנ"ל מביאה לשיפור התסמינים באחוז לא מבוטל של המקרים. אם אין לך קושי לקרוא באנגלית כתבי לי את כתובת המייל שלך ואשלח לך את המאמר. בברכה

21/04/2012 | 16:01 | מאת: מיכל

תודה על התשובה המהירה. איך הניתוח מתבצע ומה זמן ההחלמה? תודה ושבת שלום

20/04/2012 | 17:19 | מאת: אירית

מה שלומך? כחלק מהברור עשית בדיקת הורמונים, תוצאות estradiol e-2 895.59 הבנתי זה גבוה מה זה אומר? קצת נבהלתי מהתוצאה

שלום אירית, מה שלומך? מקווה שהכאבים במגמת שיפור. ברשותך משתדל לשמור את הפורום לנושאי רצפת האגן. כתבי לי במייל ונדבר על הבדיקות שעשית. בברכה

20/04/2012 | 07:25 | מאת: לילית

האם וסיקר יול לגרום לאצירת שתן? התחלתי לקחת ויש לי בעייה במתן שתן. לפני כשנה עברתי ניתוח לטיפול בדליפת שתן במאמץ.

לילית שלום, קבוצת התרופות המכונות אנטי-מוסקריניות אשר וסיקר נמנית עמן אמורות להפחית את עוצמת הכיווץ של השריר שבדופן שלפוחית השתן ואת תדירות ההתכווצויות. במרבית המקרים הן אינן גורמות להפרעה של ממש בהתרוקנות או לאצירת שתן, ויתכן כי הבעייה במקרה שלך קשורה בניתוח שעברת לתיקון דליפת שתן במאמץ. כדי לדעת באיזו מידה את מתרוקנת ניתן לבצע בדיקת אולטרהסאונד של שלפוחית השתן לפני מתן שתן ולאחריו ולמדוד את שארית השתן בשלפוחית או אורודינמיקה במטרה לברר האם קיימת חסימה במוצא השלפוחית. מבחינת הטיפול התרופתי ניתן לנסות לעבור לתרופה בשם דטרוזיטול שיתכונה בכך שקיימת גם גרסה במינון נמוך של 2 מ"ג. בברכה

19/04/2012 | 08:49 | מאת: עדן

האם יש פתרון להצרת נרתיק חוץ מניתוח??? למרות שנבדקתי ע"י כמה רופאים ואמרו לי שאין התרחבות...אבל אני ובעלי מרגישים את זה כבר כמה שנים(אני עכשיו אחרי 3 לידות אחת מהם לידת וקום ואחת רגילה)..אני מאוד רוצה פתרון בהקדם האפשרי..ותודה מראש.

עדן שלום, על מנת להצר את הנרתיק יש צורך בהתערבות ניתוחית. פיזיותרפיה לרצפת האגן עשוייה לסייע בחיזוק שרירי רצפת האגן ובעקיפין לשפר את תחושת הריפיון שיתכן כי את חשה בנרתיק. בברכה

18/04/2012 | 19:46 | מאת: נונה

אני צריכה לעבור אולטראסאונד של השלפוחית והכליות. האם נכון לומר שאולטראסאונד היא בדיקה המאבחנת שינויים בצורה ובמבנה של איברים ולא תאבחן דלקת של רקמות?

נונה שלום, אפשר להציג זאת כך, אבל אחת ממטרות בדיקות הדימות (במקרה זה על-קול או אולטרהסאונד) הינה לזהות מצבים הגורמים לתסמינים כאלה ואחרים (לדוגמא אבנים, גידול, גוף זר, ריקון בלתי שלום של השלפוחית ועוד) אשר יכולים להוות לעיתים סיבה לדלקת (לדוגמא התרוקנות בלתי שלמה עם שארית שתן גדולה או גוף זר בשלפוחית עלולים לגרום לדלקות נשנות). בברכה

18/04/2012 | 18:30 | מאת: נתונה לחרדות

אני צריכה לעבור ניתוח לשלפוחית ותיקון של קירות הנרתיק. הייתי אצל 2 רופאים ואני ממש מתקשה לבחור. מי שעשה יותר ניתוחים הוא טוב יותר? או מי שמנתח בבי"ח פרטי? מה הקריטרון לבחירה על ידי פצינט? כמה ניתוחם נעשים בארץ בבתי חולים ציבוריים ופרטיים? זה נתון ידוע?

שלום לך, פרטים שצריכים להילקח בחשבון בבחירת המנתח הינם: 1. האם הינו בעל הכשרה ספיציפית בניתוחים לשיקום רצפת האגן (בהחלט לגיטימי לשאול היכן התמחה בסוג זה של כירורגיה ובמשך כמה זמן ומותר אף לבקש לראות תעודה המעידה על הכשרה רשמית בתחום) 2. הניסיון בהחלט בעל חשיבות. ככל שעושים יותר היכולת משתפרת ומתבטאת בתוצאות טובות יותר ובסיכוי מופחת לסיבוכים. 3. על המנתח להסביר לך בפרוט מה כולל הניתוח וכיצד הוא מבוצע, מהם סיכויי ההצלחה ומה הסיכונים שכרוכים בניתוח כמו גם טכניקות נוספות לטיפול בבעייה, בין אם ניתוחיות ובין אם לא. 4. המלצות מעולם לא הזיקו ואם את מכירה נשים שעברו ניתוח דומה אצל אותו המנתח כדאי לברר האם הן שבעות רצון מהתהליך ומהתוצאה. 5. לגבי פרטי מול ציבורי - ב-2 המערכות מבוצעים ניתוחים לשיקום רצפת האגן בשגרה. במערכת הציבורית אין עלות מבחינתך והטיפול בך מבוצע ע"י צוות של רופאים. במערכת הפרטית קיימת עלות (המכוסה בד"כ בחלקה או במלואה ע"י ביטוח רפואי), את יכולה לבחור את המנתח באופן אישי ותנאי האשפוז בד"כ מעט יותר נוחים. בברכה

18/04/2012 | 12:54 | מאת: דנה

בבבדיקה גניקולוגית נאמר לי כי יש צניחה של הדופן הקדמית של הנרתיק. אני מרגישה בכך מזה כחצי שנה. לפני חודשיים התחלתי להתאמן לטריאתלון ובין היתר אני רצה.האם אפשר להמשיך באימוני הריצה או שזה עלול להחמיר את המצב.

18/04/2012 | 16:08 | מאת: דנה

וכמובן גם עם אימוני השחיה והרכיבה תודה

דנה שלום, כל הכבוד על המוטיבציה. סוגי הספורט שכלולים בטריאטלון אינם נחשבים בעייתיים בהקשר של נזק לרצפת האגן וסיכון להחמרת הצניחה כיוון שאינם כרוכים בהעלאת הלחץ התוך-בטני בקביעות. אם קיימת כיום צניחה שאת יכולה לחוש בה, לא מן הנמנע שתחמיר עם הזמן ויתכן שתזדקקי לטיפול בעתיד. בוודאי שלא הייתי מוותר על העיסוק בספורט. בהצלחה

18/04/2012 | 20:34 | מאת: דנה

ד"ר פיינר תודה מקרב לב על תשובתך המהירה והמפורטת. הרגעת אותי ואני ממשיכה להתאמן במרץ.

16/04/2012 | 20:02 | מאת: מור

מהו הטיפול המומלץ במקרה של חזרת דרמואיד בפעם השלישית? לאחר שלושה ניתוחים התגלה שוב, הרופאים טוענים שלא מצאו עדויות לכך בספרות המחקרית.לאן ניתן לפנות ומה ניתן לעשות? האם לתת לאותם רופאים לנתח שוב?

17/04/2012 | 07:22 | מאת: פרופ' גולן אברהם

גם בפעם השלישית צריך לנתח. זה גידול.אמנם ברוב המקרים שפיר אבל בכל זאת. לגביך באופן ספציפי או לגבי "אותם רופאים" אינני יכול לתת עצות באינטרנט אלא רק בפגישה מסודרת

16/04/2012 | 17:27 | מאת: מיכל

אני סובלת מכאבים בנרתיק בזמן חסי מין. בביקורת נאמר לי שאחת מזרועות הקיבוע הצטלקה לא יפה ויש שם הצטלקות עבה שגורמת לכאב. אני חשבתי שזה בגלל שהנרתיק נעשה קצר והמגע בסוף הנרתיק גורם לי לכאב נורא. הרופא אמר שניתן לנתק את הזרוע בחתך קטן בהרדמה מלאה. האם יש אפשרויות נוסות לפני איזמל המנתחים לטיפול בבעיה? האם הניתוח יפגע בתוצאות הניתוח הראשון (סרט, רשת קידמית ואחורית) ויגרום לחידוש הצניחה? אודה לחוות דעתך.

מיכל שלום, הפתרונות השמרניים כוללים תכשירי אסטרוגן לנרתיק (אובסטין/וגיפם), פיזיותרפיה לרצפת האגן, הזרקה מקומית של תרופות נוגדות כאב + סטרואיד. במידה שהפתרונות הנ"ל אינם מביאים להקלה בכאב, ואם אכן קיימת רגישות באזור חיבור הזרוע יש מקום לשקול ניתוק כירורגי של זרוע הקיבוע. בד"כ התערבות שכזו אינה מובילה להישנות הצניחה. בברכה

11/04/2012 | 00:43 | מאת: רעיה

עברתי ניתוח של כריתת הרחם והרמה של השלפוחית בשיטה שלTVT. מתברר שבניתוח לא הצליחו לתקן את רצפת האגן ויש לי צניחה. . יש לי כאבים בבטן התחתונה.פניתי לרופא נוסף להתייעצות ולדעתו יש לי צניחה של ריצפת האגן והלדן מקוצר, ציסטוצלה מתקדם ורקטוצלה בנינוני. הוא לא ממליץ כרגע על ניתוח מכיון שהסיכויים להצלחה הם נמוכים. יש לך עיצה בשבילי?

רעיה שלום, עקרונית קיימות שתי אפשרויות לטיפול בבעייתך, אחת מהן כוללת התערבות ניתוחית והשנייה לא. הניתוח הנחשב לטוב ביותר באשה הסובלת מצניחה לאחר כריתת רחם מבוצע דרך הבטן (כיום בלפרוסקופיה כלומר דרך פתחים זעירים ללא צורך בפתיחת בטן). שמו סקרו-קולפו-פקסי ומהותו קיבוע של כיפת הנרתיק לכיוון עצם הזנב ותיקון הצניחה בדפנות הנרתיק. זו אפשרות טובה במיוחד כאשר הנרתיק מקוצר כיוון שבשונה מחלק מהניתוחים המבוצעים דרך הנרתיק, ניתוח זה שומר על אורך הנרתיק הקיים. טיפול בצניחה ללא ניתוח מצריך התאמת תומכן (פסרי) מסיליקון אשר מכניסים לתוך הנרתיק וכל עוד הוא במקומו הוא דוחק את דפנות הנרתיק למקומן. יש לזכור כי טיפול זה משמעותו גוף זר בנרתיק באופן קבוע, רעיון שלא על כל הנשים מתקבל באהדה. בברכה

11/04/2012 | 10:54 | מאת: רעיה

ניתוח בגישה נרתיקית יגרום לקיצור הנרתיק? למה זה קורה? מה סיכויי ההצלחה של הנתוח שהצעת? תודה וחג שמח

10/04/2012 | 23:26 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 38, לפני כשלושה וחצי חודשים ילדתי תאומים בניתוח קיסרי. מאז הלידה אני סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן, תחושת צריבה בלתי פוסקת. הרגשה שאני צריכה לשבת בשירותים כל היום (כל טיפת פיפי מציקה לי ואף הרגשה שאני צריכה לתת צואה כל הזמן. גם לאחר התרוקנות של צואה אני מרגישה כי יש עוד שאני לא מצליחה להוציא). כמו כן כאבים במותניים וברגל שמאל. חשוב לציין שבעברי (גיל 23) ניתוח לתיקון רפלוקס בדרכי השתן. לפני מספר ימים הרגשתי בליטה קרוב לפתח הנרתיק. נבדקתי על ידי רופא נשים שאמר שכנראה מדובר בצניחה של שלפוחית השתן. אני סובלת מכאבים 24 שעות ביממה והמצב נהיה ממש בלתי נסבל. האנטיביוטיקה שאני נוטלת לדלקת בשתן (חיידק קולי) אינה עוזרת והסימפטומים של הדלקת אינם חולפים. מה אתה מייעץ לי לעשות? האם עלי לעבור ניתוח ואם כן איזה מהם?

דנה שלום, ראשית מזל טוב להולדת התאומים. את מתארת בעייה מורכבת הכוללת דלקות נשנות בדרכי השתן והימשכות התסמינים על אף טיפול אנטיביוטי, תכיפות במתן צואה ותחושה של ריקון בלתי מלא ואף חשד לצניחת אברי האגן. ללא ספק נחוצה הערכה מלאה של רצפת האגן כדי להתחיל ולטפל בבעיות השונות שאת מעלה. כדאי לבדוק את רגישויות החיידק שצמח בתרבית השתן ולוודא שהאנטיביוטיקה שאת נוטלת מתאימה. יתכן שיש מקום לבדיקת הדמייה של מערכת השתן (אולטרהסאונד, CT), ביחוד אם בעברך ניתוח לתיקון רפלוקס. נחוצה הערכה של שלמות סוגר פי הטבעת ותפקודו כמו התייחסות למעי הגס. כל התסמינים שאת מתארת יכולים להיות קשורים זה בזה או שנובעים מבעיות שונות. גם בנוגע לצניחה נחוצה הערכה מדוייקת של המדור הצנוח ומידות הצניחה. לא הייתי ממהר להשתמש בסכין טווח כה קצר לאחר הלידה, בוודאי שלא בלי בדיקה אורוגינקולוגית מקיפה. בברכה

11/04/2012 | 10:14 | מאת: דנה

תודה רבה על המענה המהיר. בהמשך לתשובתך מי יכול להפנות אותי לכל הבדיקות שציינת? האם אורוגניקולוג יוכל להעריך את מצבי מכל הבחינות או שעליי לגשת לרופא נוסף? כמו כן האם יש משהו שיכול להקל על הסבל כרגע עד למציאת הטיפול המתאים? בנוסף אני אודה לך מאוד אם תוכל להנחות אותי איך אני אמורה להתנהל ביום יום ולא להחמיר את מצבי. אני כמובן מטפלת בתאומים קטנים ששוקלים כ 6 קילוגרם כל אחד. האם זה בסדר שאני מרימה אותם או שזה מחמיר את מצבי. ברור שאין לי ברירה ואני חייבת להרים אותם השאלה היא האם יש דרך מסוימת להרים אותם שלא תגרום לי לצניחה נוספת של השלפוחית. האם אני יכולה לעסוק בספורט כגון עיצוב הגוף שכולל עבודה על שרירי הבטן, זומבה, מחול אירובי, הליכה? האם יש תזונה מסוימת שעליי לנהוג על פיה. שמעתי שיש דיאטה מיוחדת לכך.

10/04/2012 | 13:20 | מאת: חן

מה ההשלכות של ניתוח לתיקון צניחת שלפוחית בזמן מחזור?

חן שלום, לא צפוייה כל השלכה ואין מניעה לעבור ניתוח לתיקון צניחת שפוחית בזמן הווסת. בברכה

08/04/2012 | 11:11 | מאת: גלינה

שלום דוקטור, בת 49, לפני 6 חודשים עברתי ניתוח לשלפוחית ורשת לצניחה. האם ייתכן שבעקבות הניתוח יש קושי להגיע לאורגזמה?

גלינה שלום, יתכן, אם כי זו לו תופעה שתוארה מפורשות בעקבות ניתוח כדוגמת זה שעברת. מרבית הנשים שעברו ניתוח לתיקון צניחה מדווחות על שיפור ביחסי המין לאחר הניתוח. באחוז מסויים יתכנו כאבים או אי נוחות בקיום יחסי מין, דבר העלול בעקיפין להוביל גם לפגיעה באורגזמה. יתכן שכדאי לשנות ולגוון את הרגלי המין כדי למצוא את הדרך להגיע לאורגזמה במצב החדש ואולי אף להיוועץ במרפאה לבריאות מינית. בברכה

07/04/2012 | 21:47 | מאת: רוז

יש תרופות לשלפוחית רגיזה שלא עוברת דרך הכבד? תודה וחג שמח.

רוז שלום, כל התרופות הנלקחות ככדורים לבליעה עוברות חלק מהתהליך הפירוק בכבד. יוצאת דופן מבחינה זו היא התרופה פסוטרודיין או בשמה המסחרי טוביאז כיוון שעיקר הפירוק הראשוני שלה מתרחש ע"י אנזימים בנסיוב הדם ולא בכבד. מסיבה זו אין צורך בהתאמת המינון בחולים עם הפרעה קלה עד בינונית בתפקוד הכבד וזמינות החומר הפעיל גבוהה ומהירה בהשוואה ליתר התרופות. עדיין, לא ניתן לאמר שהתרופה לחלוטין אינה עוברת בכבד בשלבי הפירוק הבאים ולצורך הרחקתה מהגוף. תרופה נוספת אשר מדלגת על הפירוק הראשוני בכבד הינה אוקסיבוטינין בצורת מדבקות עוריות או בשמה המסחרי אוקסיטרול, אשר לצערי אינה משווקת בארץ. בברכה

08/04/2012 | 10:53 | מאת: ליז

תודה רבה על התשובה האם ניתן לעשות משהו לפני תחילת טיפול תרופתי? לאחרונה היו לי תפקודי כבד גבוהים ואני נמנעת אפילו מאקמול כך שממש לא תחשק לי לקחת טיפול תרופתי קבוע. דרך אגב, נטילת הטוביאז היא קבועה או זמנית עד לשיפור?

07/04/2012 | 13:25 | מאת: איילת

שלום דר פיינר אני בת 37 ללא אמצעי מניעה כי לא פעילה מינית במהלך חודש מרץ היו לי הפרשות עם דם,שבוע לפני הווסת ונמשכו שבוע אחריה,ul ווגינלי מלפני שבוע תקין,ניסיון פיפל נכשל עקב כאב בגללו,נשלחתי לבדיקה בהרדמה,אני פוחדת מאוד,ההפרשות פסקו נכון להיום ווסת 22 למרץ.בת 37 בריאה בדרך כלל עזור לי בבקשה ממך

איילת שלום, עקרונית עליך להפנות את השאלה לפורום גינקולוגיה ופריון. על פניו איני מוצא סיבה לדאגה והבדיקה בהרדמה יכולה לתת מידע חשוב לגבי רירית הרחם וסיבות אפשריות לדימום שלא במועד. מדובר בפעולה פשוטה (הסטרוסקופיה) המבוצעת בהרדמה קצרה (כ-15 דקות) כך שאל לך להיות בחרדה. בברכה

04/04/2012 | 20:24 | מאת: טלי

שאלתי לגבי חיסון פפלומה והפנית אוי לפורום גניקולוגיה ופריון. אף אחד לא עונה שם הפורום פעיל?יש שם 6 רופאים ואף אחד לא עונה.

העברתי מסר למי שמרכז את הפורומים. בשאיפה המענה יתחדש בימים הקרובים.

04/04/2012 | 19:33 | מאת: זיוה

שלום ד"ר פיינר, לפני חצי שנה עברתי ניתוח אורוגניקולוגי לטיפול בצניחה ובשתן. מאז כל פעם יש בעיה. כאבים, דלקות בדרכי השתן וכו'. האם עדיף להיות במעקב שיגרתי אצל אורוגניקולוג במקום גניקולוג? האם אורוגניקולוג בודק גם מה שגנקולוג בודק בבדקה שיגרתית?

זיוה שלום, בכל הנוגע לבעיות הקשורות ברצפת האגן בין אם הופיעו לאחר הניתוח ובין אם לא, כדאי להיות במעקב של אורוגינקולוג. לגבי מעקב גינקולוגי שגרתי - זה תלוי. כל אורוגינקולוג הוא בראש ובראשונה מומחה ברפואת נשים. עליך לשאול את הרופא הספיציפי אם הוא מבצע גם מעקב גינקולוגי שגרתי ובהתאם לכך להחליט. חג שמח

03/04/2012 | 19:01 | מאת: שושי

אני בת 65 סובלת מדליפת שתן קשה כתוצאה מדחיפות ותכיפות. ומצניחת רחם דרגה 4 ציסטוצל 3 רקטוצל 2 . רירית רחם בעובי 8.1 מ"מ מעובה. הכל ללא ממצאים פתולוגים הרופא המליץ על כריתת רחם ואמר שבהזדמנות זו יכרות גם את השחלות אם זה יתאפשר כי בגילי אין צורך בשחלות. שאלתי:האם הן תורמות משהו לאישה בגילי מבחינה הורמונלית או אחרת.האם כריתת השחלות עלולה לגרום לשיעור יתר

04/04/2012 | 08:46 | מאת: פרופ' גולן אברהם

שלום ככל שידוע כיום - אין שום ערך להשארת השחלות בגיל הזה

02/04/2012 | 19:15 | מאת: שירלי

הי דר בני רופאת הנשים שלי לא מצליחה לשים לי את ההתקן מירנה בטענה שצואר הנרתיק שלי לא מאפשר .... אציין שלפני חודשיים הוצאתי את המירנה הקודמת שליוותה אותי בהצלחה 5 שנים. היא ניסתה מייד אחרי ההוצאה וגם אז לה הצליחה וביקשה שאבוא במחזור וכך עשיתי וגם זה לא עזר . האם יש סיבה לדאגה בעקבות השינויי? תודה מראש

שירלי שלום, עקרונית עליך להפנות את השאלה לפורום גינקולוגיה ופריון. רק עצה אחת - ניתן לנסות פעם נוספת כשעה לאחר השמת כדור שנקרא ציטוטק בנרתיק. הכדור גורם לריכוך צוואר הרחם ואז לעיתים ניתן להעביר דרכו את ההתקן. בברכה

02/04/2012 | 10:46 | מאת: גילה

לפני חצי שנה עברתי ניתוח לתיקון צניחה.אני ממש סובלת מכאבים בלתי נסבלים בזמן יחס מין. המגע בסוף הנרתיק מכאיב לי. מה יש בסוף הנרתיק? למה הנרתיק מחובר? הניתוח לא הצליח? אני בת 48 ושמו לי סרט לשתן ורשת קדמת ואוחורית.

גילה שלום, נושא כאוב... ונדון בפורום מס' פעמים בעבר. כאב (ביחוד במגע מיני) לאחר ניתוח בגישה וגינלית לתיקון צניחה הינו בעייה מוכרת המתרחשת באחוז מסויים מהמקרים. בסוף הנרתיק יש רחם (במידה שהרחם הושאר במקומו) או כיפת (גדם) הנרתיק בנשים שעברו כריתת רחם. הכאב נגרם לעיתים עקב מתח הנוצר באזור ההצטלקות ולעיתים עקב התכווצות או התקפלות של הרשת כנגד זרועות הקיבוע המקובעות בצידי האגן. כאב שכזה אינו ייחודי רק לניתוחים בהם נעשה שימוש ברשת, אך שכיחותו ככל הנראה גבוהה יותר בנוכחות רשת. האם הניתוח הצליח? שאלה מאיזו בחינה. יתכן שמבחינה אנטומית הצניחה תוקנה לחלוטין שזה סוג של הצלחה. מצד שני אם את אינך יכולה להנות ממגע מיני כי את סובלת מכאב זו בוודאי לא הצלחה מסחררת. בקיצור כדאי שתיבדקי במטרה לזהות היכן בדיוק ממוקד הכאב ולטפל בבעייה. בברכה

31/03/2012 | 19:24 | מאת: מימי

בימים האחרונים אני מרגישה שיש לי קושי בהתרוקנות מלאה של שלפוחית השתן כמו כן כשאני מסיימת מטפטף לי מעט שתן . עלי לציין שלא הייתה לי תופעה כזו מאז הניתוח . האם זה יכול להיות כתוצאה מזה שנפלתי נפילה חזקה על הגב ? התמניה

מימי שלום, כדי שלחבלה בגב תהיינה השלכות על תפקוד מערכת השתן התחתונה נחוץ נזק לעמוד השדרה ולמען הדיוק לחוט השדרה, דהיינו לסיבי העצב שעוברים בעמוד השדרה. נזק שכזה היה קרוב לוודאי מתבטא גם בליקויים עצביים נוספים. דרך פשוטה לברר את יעילות ההתרוקנות הינה לבצע בדיקת אולטרהסאונד של שלפוחית השתן לפני התרוקנות ולאחריה ולמדוד את שארית השתן. במידה שעולה חשד ניתן לבצע בדיקת אורודינמיקה אשר בודקת אובייקטיבית את כל תפקודי השלפוחית (מילוי, ריקון, אגירה). בברכה

30/03/2012 | 09:36 | מאת: חמדה

הייתי אצל רופא שאמר שיש לי דליפת שתן במאמץ וצניחה של הנרתיק. הוא הציע נתוח עם סרט ורשתות. קראתי באינטרנט שיש דליפה במאמץ ושלפוחית רגיזה וה שני דברים שונים. האם במצבי כיום ניתן לאבחן שלפוחית רגיזה או שהניתוח יפתור את שתי הבעיות?

חמדה שלום, 1. בהחלט ניתן לאבחן תסמונת שלפוחית השתן הרגיזה ע"י ראיון רפואי ושאילת שאלות ספיציפיות לגבי התסמינים האופייניים. במידת הצורך, בעיקר במצבים של חוסר וודאות ניתן לבצע בדיקה אורודינמית. 2. ניתוח לתיקון דליפת שתן במאמץ (בעייה 'מכנית' בעיקרה) לא נועד לטפל בתסמונת השלפוחית הרגיזה. עם זאת, אחוז מסויים של הנשים מדווחות גם על שיפור בתסמיני הדחיפות והתכיפות במתן השתן בעקבות הניתוח. מנגד, במקרים מסויימים התסמינים עלולים אפילו להחמיר ואז יש צורך בטיפול מכוון לבעייה הזו. בברכה

28/03/2012 | 14:57 | מאת: רנאטה

שלום רב, אני אהיה בת 36 בחודש הבא (3 ימים לפני החתונה שלי) והייתי רוצה מאוד להיכנס להריון מיד אחרי החתונה.כעת אין לי ילדים. הבעיה שלאחרונה גילו לי HGSIL בבדיקה של פאפ והתוצאות של הביופסיה הינם: Cervix, 5 o'clock CIN 1, focally may suggest CIN2 changes consisten with HPV cytopathic effect (koilocytosis( Transformation zone present cervicitis עד עכשיו 2 רופאים המליצו לי לעבור קוניזציה, מה שמאוד הייתי רוצה למנוע. השאלה היא: האם עם הממצאים הללו אני חייבת לעבור קוניזציה ואין אפשרות לשום טיפול אחר? מה המשמעות של הקוניזציה עבור ההריון. בכמה זמן האפשרות להיכנס להריון תידחה? בתודה רבה מראש, רנאטה.

29/03/2012 | 07:24 | מאת: פרופ' גולן אברהם

שלום cin ii הוא מצב טרום סרטני! אני ממליץ לעשות את הקוניזציה.ההריון ידחה בכמה חדשים. התינוק שיוולד לך יהיה זקוק לאמא בריאה. חג שמח

27/03/2012 | 19:27 | מאת: טלי

אפשר לקבל את החיסון כשאני לוקחת ראוקטן בגלל אקנה? איזה מהחיסונים מומלץ לי?

טלי שלום, אנא הפני שאלתך לפורום גינקולוגיה ופריון בברכה

27/03/2012 | 12:32 | מאת: הדסה

כמה זמן אורך ניתוח של הרמת האגן? (עם רשתית)

הדסה שלום, בד"כ לא מבצעים ניתוח ל'הרמת האגן' אלא לתיקון צניחת אברי האגן. ניתוח כזה יכול להיות מבוצע בגישה לפרוסקופית או נרתיקית, לערב מדור אחד (צניחה קדמית או אחורית ו/או צניחת רחם או כיפת הנרתיק) או מספר מדורים, לכלול מרכיב לשימור הרחם או כריתת הרחם וכו'. תכנית הניתוח תשפיע מן הסתם על אורכו. בגדול ניתוחים לשיקום רצפת האגן אורכים בד"כ בין שעה אחת לשלוש שעות. בברכה

22/03/2012 | 18:58 | מאת: ליאת

הנני בשנות העשרים המאוחרות ולא עברתי לידות.בעת קיום יחסי מין אין תחושת חיכוך בנרתיק (גם עם בני זוג קודמים). שאלתי היא במידה והשרירים רפויים כתוצאה מחוסר פעילות גופנית או כל סיבה אחרת, עד כמה יהיה ניתן לחזק אותם בתרגילי קיגל? האם יהיה אפשר לחזק אותם משמעותית ולהגיע לחיכוך מלא בהנחה ואתמיד בתרגול?האם התרגול מגדיל את מסת השריר?

ליאת שלום, ריפיון של שרירי רצפת האגן עד כדי העדר תחושה בנרתיק בקיום יחסי מין אינו תופעה מאד שכיחה גם בנשים שילדו ילדים, לא כל שכן באשה בת עשרים שלא ילדה. הייתי מתמקד בברור נושא התחושה מבחינה עצבית ולא ממהר להאשים את שרירי רצפת האגן במקרה שלך. בברכה

21/03/2012 | 22:49 | מאת: גליה

האם הם נובעים מאותן סיבות? האם מצב חרדה ולחץ משפיעים על השלפוחית כמו על המעי?

גליה שלום, על אף השם הדומה, שלפוחית רגיזה ומעי רגיז הן תסמונות שונות הנובעות ממנגנונים שונים. חרדה ודחק נפשי יכולים להשפיע על שתי המערכות (הן מערכת העיכול והן מערכת השתן). בברכה

ושל רצפת האגן בהריון?

יעל שלום, אין שום מניעה לעשות את הבדיקות הנ"ל בהריון. עם זאת הייתי שוקל להימנע מבדיקת מנומטריה למדידת הלחצים בסוגר פי הטבעת בהריון כיוון שההורמון פרוגסטרון שרמתו גבוהה בהריון גורם להרפיית שריר חלק ועקב כך תוצאת הבדיקה עלולה להיות מוטעית. בברכה

20/03/2012 | 12:10 | מאת: דליה

אני בת 49 ומדי פעם (בעיקר בשעות הערב) יש לי תחושה של ירידה של איברים פנימיים באגן (בליטות קשות למטה). בבדיקה אצל רופאת נשים היא אמרה שהיא לא מרגישה בעיה ושממילא הטיפול היחיד במידת הצורך הוא ניתוחי. האם באמת מדובר בתהליך בלתי הפיך שבסופו ניתוח, או שניתן לתקן את המצב או להאט את ההידרדרות? (לדוגמא, באמצעות התעמלות, פיזיותרפיה, שינוי הרגלים?)

דליה שלום, במצבים קלים של צניחת אברי האגן יש מקום לטיפול שמרני ע"י חיזוק שרירי רצפת האגן העשוי להאט הידרדרות ולשפר את תחושת הכובד בנרתיק. במצבים המתקדמים יותר יש לעיתים צורך בטיפול התערבותי אשר יכול לכלול התאמת תומכן ('פסרי') נרתיקי או ניתוח. חשוב לציין שרפואת רצפת האגן הינה אחד התחומים שנועדו בראש ובראשונה לשפר את איכות החיים וכיוון שכך, הנתון המשמעותי יותר ממה שהרופאה רואה בבדיקה הוא מה שאת מרגישה ועד כמה הדבר מסב לך אי נוחות או סבל. בברכה

שלום לפני חודשיים עברתי הפלה באמצעות ציטוטק עקב חוסר דופק לעובר (הריון שבוע 9, עובר מתאים לשבוע 6.5), לפני חודש וחצי עברתי שאיבה עקב שארית. לפני 3 שבועות קיבלתי וסת ראשונה לאחר ההפלה ולפני שבוע וחצי עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית שיצאה תקינה. מאז ההיסטרוסקופיה היו לי הפרשות חומות שנפסקו אחרי שבוע. במעקב זקיקים שביצעתי שלשום הרירית היתה מאד דקה (רירית 2 מ"מ, זקיק 16) . בנוסף יש לי לפעמים מיחושים/אי נוחות ברחם. האם ומתי תפקוד הרחם יחזור להיות תקין כבעבר? האם ניתן לנסות להכנס להריון במחזור הנוכחי? האם יש טיפול למצב של רירית כל כך דקה? תודה, נעה

20/03/2012 | 07:15 | מאת: פרופ' גולן אברהם

לפי הדברים שסיפרת,אם הכל מדויק,מומלץ לחכות עד לאחר הווסת הראשונה.

18/03/2012 | 19:41 | מאת: שלי

שלום בשנת 2007 עברתי לפרסקופיה להוצאת ציסטה (1-2 ס"מ) שהייתה צמודה לשחלה הימנית (שהייתה מעט מוגדלת) ובניתוח הרופא ראה גם אנדומטריוזיס בשחלה הימנית והדבקויות באגן ממה שהבנתי מדו"ח הלפרסקופיה הוא ראה בחצוצרה הימנית עוד ציסטה פארה שחלתית בגודל 5 ס"מ הוא ציין שביצע כריתה שלמה של הציסטה הפארה שחלתית מימין וניקוז ציסטה אנדומטריוזית מימין+ צריבה והפריד הדבקות ככל שאני מבינה הבעיות היו רק בצד ימין כעת אני מתחילה בהזרעות מתרומת זרע ורופאת הפריון הציעה שאבצע צילום רחם לפני ההזרעות בגלל ההידבקויות שהיו בעבר על מנת לבדוק שהחצוצרות פתוחות תכננתי לבצע גם צילום רחם וגם הזרעה ראשונה החודש השאלה היא אם לדעתך כדאי לי לבצע בכלל צילום רחם (לאור הניתוח שעברתי) לפני שניסיתי בכלל הזרעות? או שלהתחיל בהזרעות ולראות מה קורה תודה רבה

19/03/2012 | 07:28 | מאת: פרופ' גולן אברהם

אינני יכול להתייחס ספציפית לטיפול האישי שלך רק על סמך הנאמר ברשת. כללית, עדיף לבצע צילום רחם לפני תחילת הטיפולים.