פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן
המענה הכירורגי כולל ניתוחים לפרוסקופיים מתקדמים (מבוצעים דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) וניתוחים בגישה נרתיקית עם וללא שימוש ברשתות ובמתלים.
זה המקום לשאול על ניתוחים הכוללים כריתת הרחם לעומת ניתוחים משמרי רחם ואף ניתוחים אסתטיים באברי המין החיצוניים. אשמח לענות גם לגבי מכלול הפתרונות הלא ניתוחיים לבעיות בתפקוד רצפת האגן לרבות טיפולים התנהגותיים, תרופתיים וטיפול באמצעות התקן נרתיקי (פסרי). אני מאחל לכן גלישה מהנה.
(ד"ר בני פיינר)
מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן
שלום, לפני 4 חודשים עברתי שאיבה וגרדה וקיבלתי טיפול באנטיביוטיקה למשך שבוע עקב חשש לזיהום. מאז אני סובלת מכאבי בטן שמאלית תחתונה ומהפרשות וגינאלית מיימיות וצהובות. טופלתי במשחות לכדורית נגד פיטריות וגם באנטיביוטקה כנגד BV שאובחן לאחר משטח. עברתי אולטראסאונד וגם CT . אף אחד מהטיפולים לא עזר עדין יש לי הפרשות וכאבי בטן. האם יש קשר בין ההפרשות לכאבי הבטן? האם יש לזה קשר לגרידה? לאיזה תחום התמחות בתוך רפואת הנשים אלי לפנות כדי למצוא פתרון לבעיה? תודה מראש על העזרה, סיגל
צירוף הסימפטומים שאת מתארת וגם הסמיכות לפעולה כירורגית ברחם מכוונים את המחשבה למחלה שנקראת דלקת אגנית או בלועזית Pelvic Inflamatory Disease. דלקת כזו נגרמת ע"י חיידקים ויכולה להיות ממוקדת באתרים שונים לאורך מערכת הרבייה החל מתעלת צוואר הרחם, חלל הרחם, החצוצרות וכלה בחלל הצפק שזהו למעשה החלל שבו מונחים אברי הבטן והאגן. האבחנה נעשית ע"י בדיקה גינקולוגית כשממצא אופייני הוא רגישות במישוש הרחם וצידיו (אזור החצוצרות והשחלות) ורגישות בהנעת צוואר הרחם. ניתן לקחת משטח מתוך תעלת צוואר הרחם על מנת לזהות צמיחה של חיידק ספיציפי. הבדיקה אשר נחשבת האמינה ביותר באבחון המחלה הזו הינה לפרוסקופיה אבחנתית, כלומר הסתכלות דרך מכשיר המוחדר דרך דופן הבטן עם מצלמה בקצהו, אך במקרים רבים ניתן להגיע לאבחנה גם ללא התערבות ניתוחית. הטיפול הינו אנטיביוטי רחב טווח ולעיתים יש צורך לקבלו דרך הוריד כדי להבטיח יעילות מירבית. כמובן שאין הפורום מחליף בדיקה קלינית ועלייך להיבדק ע"י רופא נשים בכדי להתקדם בתהליך האבחון. בברכה, ד"ר בני פיינר
שלום . אני בת 59 בריאה בדרך כלל. מזה כחודש אני סובלת מכאבים בצדדים בבטן התחתונה . בשני הצדדים בצורה סימטרית . בדיקות השתן תקינות . בדיקות דם כימיה והמטולוגיה תקינות . בנוסף לאחרונה אני גם סובלת מסחרחורות . פעם סבלתי מורטיגו.מעבר לזה אין לי תופעות אחרות . אני מוטרדת מאוד. מה יכול להיות המקור לכאבים ? האם יש קשר בין הסחרחורות לכאבים? הכאבים באים לידי ביטוי רק במצב ישיבה על הכיסא . לא בשכיבה ולא בהליכה . תודה מראש. סופי
סופי שלום, קשה לענות על שאלתך במסגרת פורום כזה או אחר כיוון שאת מתארת תופעה אשר יכולה לנבוע מסיבות רבות ולמעשה נדרש ברור קליני מלא הכולל ראיון רפואי אשר נוגע בכל האפשרויות, בדיקה גופנית ולעיתים גם בדיקות עזר. ככלל הבטן התחתונה מנקזת אליה מערכות שונות כולל מערכת השתן, מערכת העיכול ומערכת הרבייה, הגם שכאב כמו זה שאת מתארת יכול לנבוע גם מבעייה בדופן הבטן כמו לדוגמא בקע (הרניה). אני ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה אשר ירכז את הברור ויוכל להפנות אותך במידת הצורך למומחים בתחומים ספיציפיים ו/או לבדיקות עזר רלוונטיות. בברכה, ד"ר בני פיינר
שלום אני בת 37 + 2 יש לי אנדומטריוזיס בשחלה מצד ימין גדולה אני חייבת לציין שכתוצאה מהאנדו היו לי בעבר 3 הריונות מחוץ לרחם שנגמרו באופן ספונטני (כמובן שהציעו לי להוציא את השחלה אך לא הסכמתי) כבר פעמים שאני מקבלת מחזור בהפרש של שבועיים רציתי לדעת האם יש קשר לאנדומטריוזיס????
מירה שלום אינני יכול לדעת אם הסיבה לדימומים הללו היא האנדומטריוזיס. יתכן. טוב שלא הסכמת לכריתת השחלה!אבל אולי יש מקום לכריתת האנדומטריומה בשחלה?!
תודה רבה על תשובתך לפני מס' שנים עברתי לפרסקופיה והיסקופיה וזה לא עזר כי האנדומטריוזיס חזר יש לציין שזה לא מפריע לי במהלך היום יום שלי ולכן אין לי שום כוונה לעשות כרגע כלום מה שכן מציק לי זה שקיבלתי מחזור בהפרש של שבועיים ואני לא מצליחה להבין מדוע ולמה ואם זה קשור לאנדומטריוזיס אז מה עושים במצב כזה. שוב תודה רבה
לצערי כפי שהסברתי אינני יכול לענות על כך. יתכן וזה קשור ויתכן ולא.
שלום, כ-10 חודשים לאחר שתילת פרוליפט אחורי של רצפת האגן עברתי מסכת כאבים בתר ניתוחיים ונאלצתי לעבור ניתוח שני עקב הצטלקות רגישה במרכז השדה הנתוחי הקודם-תחת הרירית הלדנית הטיפול שבוצע - כריתת הממצא ושיחזור דופן הלדן האחורית. כבר חודש לאחר הטיפול מרגישה כאבים חזקים . האם אני זקוקה לבדיקת דם . טיפול אנטיביוטי על מנת למנוע זהומים שנוצרו אז בגלל ההזנחה.מודה על תשומת לבך. אשמח לקבל את תשובתך בכבוד רב- סבטלנה -השם לא בדוי
סבטלנה שלום, כאב לאחר שתילת רשת סינטטית היא תופעה מתסכלת המוכרת למי שעוסק באופן שגרתי בניתוחים לשיקום רצפת האגן. שכיחותה ככלל אינה גבוהה אך גם אינה אפסית ועדיין לא ידוע מה הקפה המדוייק. קיימות מספר תיאוריות לגבי הסיבה לכאב, אחת מהן לדוגמא גורסת כי מתח הנוצר לאחר הניתוח בנקודות החיבור שבין השתל עצמו לבין הזרועות המקבעות אותו למקומו הוא הגורם לכאב. מעשית, חשוב שתעברי בדיקה גופנית מדוקדקת על מנת לזהות האם הכאב הינו מפושט בכל הנרתיק או ממוקד באזור מסויים ולשלול בעיות נוספות כמו חשיפת הרשת לחלל הנרתיק. בדיקת דם הינה פחות רלוונטית. השתלים המודרניים (כדוגמת פרוליפט) אינם נוטים להזדהם ולכן בד"כ אין צורך בטיפול אנטיביוטי. הטיפול יכול לכלול משחת אסטרוגן או טבליות אסטרוגן לנרתיק, פיזיותרפיה לרצפת האגן, הזרקה מקומית של תרופות לשיכוך כאב ולעיתים אין מנוס מהוצאה חלקית או מלאה של השתל. בברכה, ד"ר בני פיינר
תודה דוקטור בני פיינר. קראתי את האינפורמציה המספקת סוף- סוף בים של פורומים ללא תועלת ישנו חדש-המיוחד. סבטלנה
שלום, האם בתל השומר או בית חולים רבין קיימת מרפאת אנדומטריוזיס?
יש בתל השומר,והם מקסימים שם.
ברצוני לקבל חוות דעת על טיפול בשרירן בגודל 7 סמ האם ומלץ ניתוח להוצאת רחם ף או התקנת טבעת מירנה
ריקי שלום תקבלי ברצון. לקביעת תור 03-5231033 בימים א,ג,ד משעה 1600
האם ניתן לקבל תשובה בפורום
אובחן לי אנדומטריוזיס והוצעו לי שתי אפשרויות: 1. התקן מירנה 2.לפרסקופיה,(יתכן שלאחר מכן תותקן מירנה כדי לשמר) מכיוון שיש כנראה מעורבות של שלפוחית השתן יש לבצע בירור. שאלתי: מה עדיף? (אני סובלת כאבי אגן קשים בעיקר בצד שמאל שפוגעים באיכות החיים.)
אתי שלום שתי האופציות שהוצעו לך יכולות לעזור לך.העדיפות נקבעת על ידך.אם את בוחרת בטיפול הפשוט והקל יותר -את פחות מסתכנת אך גם סיכויי ההצלחה קטנים יותר,ולהיפך
שלום רב,אני בת 35+ 3 ילדים. בתחילת ההיריון האחרון , גילו אצלי ציסטה החשודה כדרמואיד בגודל של 3 ס"מ. בהמלצת הרופא המשכתי את ההיריון. כעת אני 4 חודשים אחרי לידה, מניקה . נשאלת השאלה האם להוציאה או לעקוב אחריה. מהם השיקולים. תודה.
שירי שלום ציסטה דרמואידית בשחלה היא גידול. ברוב המקרים הגידול הוא שפיר.יש רופאים שממליצים על מעקב בלבד, במיוחד כאשר הציסטה לא גדולה (כמו אצלך).דעתי היא שאם היא תגדל - רצוי להוציאה.
הבנתי כשמנותחים באסותא ,לא ניתן לדעת מי ילווה את המנותחת בהרדמה. איך אוכל להבטיח את המרדים הטוב ביותר כפי שאני מבטיחה לעצמי מנתח בעל הניסיון הטוב ביותר? הרי הרופאה שהואשמה בגרימת מוות לילדה בת ה4 ד"ר סווטלנה רוסו-לופו, מי ששימשה כרופאה המרדימה בניתוח העיניים של הילדה נטע-לי בורובסקי בבית החולים הפרטי "אסותא", הורשעה היום (חמישי) בהריגה, עונש שתקופת המאסר המירבית עבורו היא 20 שנה. ב-9 בינואר 2007 הוגש נגד רוסו-לופו כתב אישום ומנהל ההרדמה כיום באסותא ד"ר אדריאן מיכאלקה , ובית החולים אסותא זוכו מגרימת מוות ברשלנות. איך אוכל לסמוך על מרדימי אסותא ?מה גם בניתוח פרטי באסותא לא מבטיחים לי מרדים כלשהו אלה מי שנמצא בתורנות. אשמח לקבל תשובתך המהירה.
יעל שלום ראשית, למרות כל הנ"ל, באסותא יש מרדימים מצויינים, והכללה עושה להם עוול. בנוסף, לפי מיטב ידיעתי את יכולה להבטיח לעצמך את המרדים שאת רוצה,בתשלום כמובן.
שאלה: האם שימוש בגלולות מקטין או מקבע את הממצא או שהוא רק נועד למניעת כאב בזמן המחזור? למעלה מעשור שאני נושאת את המחלה אבל אין לי כאבים חזקים במיוחד. עד היום לקחתי גלולות (בעצת הרופאים, ולעיתים רצוף לרבעון) ואני רוצה להפסיק (בת 30). הפסקת הגלולות עלולה להגדיל את הממצא(הוא לא ברחם, שחלות וכו')??
איילת שלום אנדומטריוזיס היא מחלה פרוגרסיבית ונוטה להחמיר עם הזמן.הפסקת הגלולות יכולה בהחלט להפסיק את עצירתה. אינני יכול כמובן לנבא באופן ספציפי מה יקרה לממצא שלך.
שלום רב אני בת 69, עברתי נתוח למפקטומיה בצד שמאל. קיבלתי 20 הקרנות ללא צורך בכימותרפיה ( אין גרורות ). עלי לקבל טמוקסיפן. גודל רירית הרחם 13מ"מ .גודל הרחם 46x46 , מעט שרירתי . מעט נוזל בדוגלס. שחלה ימנית = 14x22מ"מ/ . שחלה שמאלית= 16x23 מ"מ. האם גודל הרירית נחשב לגדול ? האם יש סיכון בלקיחת טמוקסיפן ,ומהן תופעות הלוואי הצפויות? תודה . א.ס.
שלום הטמוקסיפן הוא חומר בעל פעילות הורמונלית ולכן גורם לשנויים בתאי רירית הרחם. יש לך רירית רחם מעובה שמחייבת בירור(ביופסיה,היסטרוסקופיה).
שלום, עברתי ניתוח להסרת ציסטה בשחלה אשר התגלתה כאנדומטריומה. אני מקבלת זריקת דקפפטיל במשך ארבעה חודשים. כעת מרגישה כאבים בגב התחתון ? יתכן והכאבים הם תופעת לוואי של הזריקה ? תודה.
שלום טלי לא סביר
לפני כחודשיים התקנתי התקן תוך רחמי (מירנה) היום ביקרתי אצל הרופא המתקין ובמהלך הביקורת נתגלה כי ההתקן "ברח" אל מחוץ לרחם אל חלל הבטן. מהן האפשרויות העומדות בפני ומהי המומלצת ? אודה על תשובתך המהירה בתודה מראש ח.ג
שלום ממליץ הוצאת ההתקן בלפרוסקופיה בהקדם
אני בת 32, רווקה. לפני כחודשיים-שלושה לאחר שסבלתי מכאבים חזקים בבטן התחתונה, התגלה אצלי ממצא בשחלה הימנית בגודל כמעט 9 ס"מ.הניחו כי זו ציסטה, והפנו אותי לניתוח בבית חולים להסרתה בלפרוסקופיה. קיבלתי את תוצאות הניתוח: Endometrioma T03000 M33400 להלן שאלותיי: 1.אשמח לדעת מה המספרים אומרים (T03000, M33400). 2.אנדומטריומה - האם זה אומר בהכרח שיש לי בעיית פוריות? איזה בדיקות אני צריכה לעשות כדי לוודא זאת? 3. האם זה אומר שתתפתח שוב כזו ציסטה שתאלץ אותי לעבור שוב ניתוח? ואיזה מעקב עליי לעשות כדי לשמור שזה לא יקרה... תודה מראש.
שלום מיכל 1. אין לי מושג 2.יכולה להיות בעית פוריות 3.גם זה יתכן חשוב שתהיי במעקב גינקולוגי ראוי וסדיר
בת 40 לפני כ-5 שנים הופנתי בשל כאבי בטן לבדיקת קולונוסקופיה, הבדיקה לא העלתה דבר אך לאחר 3 חודשים החלו לי כאבים עזים בזמן המחזור באזור פי הטבעת עם הקרנה לרגל. רופא נשים המליץ על נטילת גלולות רצוף למשך 2.5 שנים וכך עשיתי. בסיום הגלולות חזר המחזור ועימו גם הכאבים, הייתי אצל פרקטולוג ואצל מספר רופאי נשים פרטיים וההשערה של כולם היא אנדומטריוזיס. בשלוש החודשים האחרונים הכאבים לא נמשכים רק בימי המחזור אלא גם שבוע אחרי - שבועיים של כאבים ללא מנוחה. מה זה יכול להיות? לא מדובר בכאבי בטן אלא בכאבים בפי הטבעת. מה ניתן לעשות?
דלית שלום זה אכן נשמע כמו אנדומטריוזיס.אבל את זה צריך כמובן להוכיח. כמובן שכאבים בפי הטבעת מחייבים גם התיחסות של פרוקטולוג(כירורג שמומחה לבעיות מע' העכול התחתונה)
יש לי בשחלה השמאלית ציסטה שהתגלתה בשנת 2004 . כל חצי שנה אני עוברת בדיקה תקופתית,לפני חצי שנה גודלה של הציסטה היה 3.7 ס''מ ואילו לפני שבועיים הייתי בביקור חוזר אצל הרופא המטפל שמצא שגודלה הגיעה ל 4.7ס''מ. בצד ימין יש לי גם כן ציסטה חדשה בגודל 1.6ס''מ רופא נוסף שבדק אותי לאחר יומיים ומצא כי גודלה של הציסטה 4ס''מ . שני הרופאים טוענים שעל פניו אין סיכון של גידול ממאיר, אחד ממליץ לנתח והשני ממליך לחכות עד לבדיקה נוספת בעוד 3 חודשים. שאלתי אליך , האם לנתח לאלתר,במידה וכן ,האם תוכל להמליץ על מנתח בעל ניסיון רב בנושא בכל הארץ.
אדוה שלום א.נראה לי שכדאי לנתח(אני ממליץ על כרי ב.כמובן שדעתי זו כפופה לבדיקה והערכת מצב יסודית לפני כן ג. אשמח לראות אותך.ואם תרצי -לנתח
בהמשך לתשובתך האם כדאי לעבור בדיקה של לפרוסקופיה. האם דליפת שתן היא קשורה להרחבת השופחנים וחסימה אורומכאנית של הכליות, אודה לך על תשובתך
לא.נראה לי שצריך ברור של תפקוד מע' השתן
עברתי ניתוח לכריתת רחם בעקבות גידול שהיה בצוואר הרחם, הניתוח היה לפני כ5שנים הניתוח ארך מס' שעות שבועים נישארתי מאופזת בגלל מס' בעיות כמו חסימה במעיים, קריש בריאה, הפרשה מהתפרים, כאבים חזקים בצד שמאל, ירידה בתיפקוד הכבד, הישתחררתי עם כאבים נאמר לי שזה יעבור עם הזמן חודשים לאחר הניתוח הגעתי למיון במצב של כאבים חזקים אושפזתי באורולוגיה בבדיקות אמרו שיש הרחבה של השופחנים אין מה לעשות תישתדלי לא לישתוות הרבה, לאחר מס' רב של ביקורים בבית החולים, הגינקולוג אמר שאין מה לעשות הפיתרון להזריק אל תוך העצב כדי לשתק אותו, כיום אני סובלת מרגישות וכאבים בבטן התחתונה והגב אני סובלת מבריחת שתן האם יש פיתרון אחר כדי שאוחל לחיות חיים נורמלים אני בת 48 היום ומרגישה שהמצב מידרדר,
לצערי אין לי שום פתרון קסמים לכאבי הבטן שיכולים כמובן להיות קשורים למחלה הראשונית או לניתוח וסיבוכיו. יתכן אבל שניתן לעזור לך בנושא דליפת השתן. אני ממליץ על יעוץ והתיחסות בנושא הזה
שלום! קיימים אצלי מס' מוקדי אנדו בחלל הבטן, לא יודעת מה הדרגה. נכנסתי להריון רגיל, אך מיד בהתחלה הייתה הפלה, נשארו שאריות מההפלה אך לא ידוע היכן הן (ה- HGC ממשיך לעלות לאט). אני מבינה שמדובר בהריון חוץ רחמי. מה עושים מכאן ? עם מי מתייעצים ? איך מוציאים את השאריות ?? תודה!
שלום ללא קשר למוקדי האנדומטריוזיס-צריך לטפל בהריון החוץ רחמי קודם לכל ענין אחר, ואפילו לפני סילוק רקמת הריון מתוך חלל הרחם.למי לפנות? למי שמומחה כמובן למצבים כאלה!
תודה על התגובה אך אין לי מושג מי מומחה בדבריםה האלו?
פרופ' גולן היקר, אנא תשובות לכל אחת מהשאלות. תודה רבה. אני בת 37, פרופיל הורמונלי תקין, צילום רחם תקין, אין בעית זרע. מנסה להכנס להריון באופן טבעי שנתיים. יש לי ציסטה בגודל 30X40 עם תוכן סמיך בשחלה שמאלית מזה כמה שנים.אין כאבים או משהו כזה.חשודה דרמואידית. 1. מה הסיכונים של ניתוח מסוג זה? האם הניתוח פוגע בפוריות? 2. האם כדאי לנתח ולהוציא הציסטה או להתחיל בתרופות פוריות המשרות ביוץ תוך מעקב אחרי מצב הציסטה?(למרות שאינני מעונינית בהריון מרובה עוברים). 3. עד כמה ניתוח כזה משפר את הסיכויים להרות? 4.מה משך זמן ההחלמה של השחלה אחרי הניתוח כדי לנסות שוב להרות?
שלום ציסטה דרמואידית באופן כללי נדרשת לטיפול ניתוחי ולכל ניתוח יש כפי שאת יודעת סכנות מובנות (הן לניתוח עצמו והן להרדמה) במקרה של ציסטה שקטנה מ-4 ס"מ קיימת לדעתי האופציה של טיפול בהשראת ביוץ תוך השגחה על הציטה וניתוח אם תגדל. יעוץ יותר ספציפי אפשרי רק לאחר בדיקה אישית
לפני כ- 8 חודשים עברתי לפרסקופיה בשל אנדומטריוזיס מפושט באגן - הסרת אנדומטריומה, הידבקויות ומעורבות מעי ושלפוחית שתן- נגעים שטחיים. נאמר לי כי בשל התכנון להרות, הניתוח היה רדיקלי הרבה פחות מהנדרש. שבוע 25- הריון תאומים (IVF). נמצאת בשמירה מתחילת ההריון בשל היפראמזיס, דימומים, צירי ברקסטון היקס בשבועות אחרונים. בנוסף, בעיה קרדיאלית- מסתם מיטרלי מיקסומטוטי. שאלותי: 1. האם ניתוח קיסרי עלול להחמיר את מצב האנדומטריוזיס- הידבקויות, כאבים וכד'? 2. האם ישנה חשיבות לרופא המנתח וכן האם ישנן התוויות ספציפיות נוכח האנדומטריוזיס?
1.ניתוח קיסרי יכול לכשעצמו לגרום/להחמיר הדבקויות בבטן/אגן אך לא להחמיר את האנדומטריוזיס כאשר הוא מבוצע כראוי. 2.הרופא המנתח הוא תמיד הגורם המרכזי והמכריע בכל ניתוח.
שלום!! אני בת 43 אם לילדה בת 21 ולפני שנתיים הוצאתי חצוצרה ימנית בניתוח לפרוסקופיה ובניתוח גם ראו שיש לי אנדומטריוזיס ורציתי לדעת מה הסיכויים שלי להרות ??
סכוייך טובים. נכון שאנדומטריוזיס יכולה לפגוע בפוריות אך זה א. תלוי בחומרתה ב.לא תמיד ג.זה ניתן בד"כ לתיקון
האם קיים מצב בו קיימת אנדומטריומה בשחלה אבל לא קיימת המחלה אנדומטריוזיס?
אנדומטיומה משמעותה שקיימת מחלת האנדומטריוזיס בוודאות. יחד עם זאת יתכן והמחלה תתבטא בשלב זה רק באנדומטריומה הזו.
אני חולת סרטן שד דו צדדי כולל בלטות לימפה מאחר ואני נשאית של הגן עברתי כריתת שחלות מהם הסיכויים שלי להרות אם בכלל?
סכוייך כמובן לא גבוהים,ובמצבך, רק בתרומת ביציות! כמובן שזה קשור בהרבה גורמים נוספים כמו מצבך הבריאותי.גילך.ופוריותו של בן זוגך.