עפעף תינוק בן חצי שנה……….

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

21/01/2022 | 01:16 | מאת: ליטל

שלום דר יש לי תינוק בן חצי שנה, מגיל חודש בערך הבחנו שכשאר הוא אוכל מהבקבוק (מציצה) העפעף בעין שמאל נפתח ונסגר מעבר לנורמה …. היינו בבדיקת עיניים בקופת חולים, הרופאה אמרה שהכל תקין בעיניים, וככל הנראה זה משהו עיצבי.. זאת אומרת העצב של העין והפה התחבר…. אני חוששת שיצחקו עליו בעתיד… האם זה משהו שעובר? האם ניתן לעשות תרגילים לעין על מנת להפחית או לתקן את המצב? תודה מראש ליטל

ליטל יקרה שלום! התיאור שלך קלאסי לסינדרום הנקרא: Marcus Gunn Jaw Winking. בגלל קשרים אברנטים שנוצרו בחיים העובריים בין העצב החמישי המעצבב את שרירי הלעיסה, לבין העצב השלישי המעצבב את השריר המרים את העפעף - מופיעות תנועות של העפעף בזמן מציצה או לעיסה. לעיתים מלווה הסינדרום בפטוזיס משמעותי, ואז קיימת אינדיקציה לניתוח עפעפיים לתיקון הפטוזיס, שבמהלכו ניתן לנסות לנטרל את התנועות הבלתי רצוניות של העפעף. אם אין פטוזיס משמעותי לא קיימת בד"כ אינדיקציה לניתוח. ניתן יהיה להימנע כשהילד יגדל מביצוע פעולות הגורמות לקפיצות של העפעף, כשהוא נמצא בחברה, על מנת לא למשוך תשומת לב לתנועות הללו. כדאי להיבדק על ידי רופא עיניים ילדים, על מנת לאשש האבחנה. בברכת בריאות, דר' זיידר, מומחה לניתוחי עפעפיים תיפקודיים ואסתטיים, www.oculoplastics.co.il

מנהל פורום צניחת עפעפיים