בצקת אחרי ניתוח פטוזיס

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

16/07/2023 | 11:40 | מאת: אילה

רציתי לשאול עברתי ניתוח פטוזיס לפני כ- חודשים וכתוצאה מהניתוח נוצרה בצקת גדולה מעל העפעף העליון וגם בין הגבה לעפעף נוצרה נפיחות שגורם שהעין תיסגר כלפי מטה וכן מפריע למראה האסטטי , כששאלנו את הרופא המנתח הוא אמר שצריך להמתין עוד, ניראה לי הרבה זמן להמתין, כבר עבר חודשים מתאריך הניתוח ועדין אני לא רואה שום שיפור בענין הבצקת והבוקר אני רואה שהיא התנפחה עוד. ברצוני לשאול האם הבצקת זה דבר מסוכן? האם ניתן לטפל בזה? ולאחר כמה זמן? אשמח אם תוכל להתיחס גם לאפשריות הטיפול. תודה רבה!

אילה יקרה, שלום! יכולים לחלוף מס' שבועות, ולעיתים אף חודשים, עד חלוף בצקת בעפעפיים לאחר תיקון פטוזיס עד קבלת התוצאה הסופית. כמובן שתקופת ההחלמה קשורה לגישה ולטכניקה הניתוחית, ולמצב העפעפיים טרום הניתוח. כדאי לשוב לביקורת של הרופא המנתח למעקב ועל מנת לבחון התוצאות. בברכת בריאות, דר' ניר זיידר, מומחה אוקולופלסטיקה, ניתוחי עפעפיים תיפקודיים ואסתטיים. www.oculoplastics.co.il

מנהל פורום צניחת עפעפיים