ניתוח עפעפיים עליונות

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

29/11/2023 | 13:20 | מאת: אתי

בייעוץ לניתוח נרשם "4 MRD מ"מ לאחר נטרול עודפי העור". בתשובת הכללית שדחתה אותי נרשם "נדחה עקב MRD מעל 2 מ"מ המהווה התניה קוסמטית". מה פירוש הדבר? והאם הקופה צודקת בדחייתה אותי? כי מצויין "לאחר ניטרול עודפי העור" תודה

אתי יקרה, שלום! האבחנה בין ניתוח עפעפיים בהתווייה אסתטית לבין התווייה תיפקודית אינה תמיד חד משמעית. MRD הוא המרחק בין שולי העפעף לרפלקס האור הנופל על מרכז האישון. מדד של 4 מ"מ הוא תקין, ומכך הסיק הבודק שמדובר בניתוח בלפארופלסטי, להסרת רקמות עודפות (עור ושומן) מן העפעפיים - ניתוח שאינו בסל הבריאות וכזה שאינו מכוסה מבחינה ביטוחית על ידי הסל הציבורי. בברכת בריאות, דר' ניר זיידר, רופא עיניים, ניתוחי עפעפיים תיפקודיים ואסתטיים. www.oculoplastics.co.il

אתי יקרה, שלום, MRD הוא המרחק בין שולי העפעף לרפלקס האור הנופל על האישון. לעיתים כשקיימים עודפי עור משמעותיים - הם גולשים מעבר לשולי העפעף, מפריעים לשדה הראייה ותורמים להפרעה תיפקודית. הניתוח לפיתרון הבעייה הוא בלפארופלסטי - הסרת עודפי העור מן העפעף - ניתוח שלא נמצא בסל הבריאות. מסיבה זו דחתה, ככל הנראה, הקופה את בקשתך לאישור הניתוח במסגרתה. בברכת בריאות, דר' ניר זיידר, רופא עיניים ומומחה אוקולופלסטיקה. www.oculoplastics.co.il

מנהל פורום צניחת עפעפיים