צניחת עפעף

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

20/01/2011 | 19:24 | מאת: חגית

בת 45, ניתוח קאטרט בעין ימין, צניחה קלה של העפעף העליון, עדיין אין שיפור מהניתוח. האם יש סיכוי שזה ישתפר והעפעף יחזור לעצמו?? ואום לא, אז האופציה היא נתוח? בעין שמאל נתוח לפני שבוע ולא היתה צניחה של העפעף. היה קוצר של 11.25- בעין ימין לאחר הניתוח 0.75-. עין שמאל 9- ו1 צילינדר לאחר הניתוח קרוב ל-0. האם זה נחשב לתוצאה טובה? השאיפה היתה להגיע ל-0 בשתי העיניים.

לקריאה נוספת והעמקה

חגית, שלום! לגבי התוצאה האופטית בעקבות הניתוח - נשמע לי שהיא טובה מאד. באשר לצניחת העפעף - אם מדובר בפרק זמן של מס' שבועות מניתוח הקטרקט - יש סיכוי שהעניין יסתדר עצמונית. אם חלפו למעלה מ- 6 חודשים מניתוח הירוד והצניחה משמעותית ומפריעה לך - כנראה שהמצב לא הולך להסתדר בעצמו, וניתן יהיה "לעזור" לעפעף לחזור למקומו באמצעות ניתוח... בהצלחה. ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

23/01/2011 | 00:18 | מאת: חגית

מודה לך מאוד על תשובתך. ברשותך, רציתי לשאול שאלה נוספת בשני העיניים אני רואה טוב אבל אם אני סוגרת את עין שמאל שקרובה ל-0, אז אני רואה בעין ימין (כרגע 0.75-) קצת כפל בכיתוב של האותיות בטלויזיה וגם כפל בפנסי המכוניות בלילה, על מה מעיד הדבר? כרגע משתמשת רק במשקפי קריאה,האם אצטרך משקפי ראיה? אשמח מאוד לתשובתך.

מנהל פורום צניחת עפעפיים