עצירות
דיון מתוך פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער
שלום רב, בתי בת שנה ועשרה חודשים ולא סבלה מעולם מעצירות. עשתה קקי כל יום , פעם ביום. לפני כשבוע וחצי החלה עצירות קשה - יום אחרי שעשתה קקי כרגיל , עשתה פתאום קקי קשה מאוד, מספר ספור של חתיכות קטנות וקשות. כעבור 4 ימים נתתי לה פרוקטולייט, החומר הביא באותו הלילה לשחרור אך מאז מזה כשבוע שוב עשתה רק פעם אחת באותה מתכונת - חתיכות ספורות וקשות. ביום שישי בהנחיית רופא עשינו לה חוקן שהקל מעט והתחלנו לתת אבילק (לפי ההנחייה כ- 10 ימים). עד כה לא נראה כל שיפור משמעותי ואני מאוד מוטרדת. חשוב לי לציין כי לא היה כל שינוי בתזונה , אוכלת הרבה ירקות וסיבים תונתיים. שותה כרגיל. מה יכולה להיות הסיבה לכך ? מה עליי לעשות? תודה רבה , עלמה
הסיבות הנפוצות ליציאות קשות הן שיונוי בתזונה לעיתים מזון חדש,מחלה וירלית גם קלה,אינוחות או כאב ביציאה שגורר אחריו התאפקות בזמן שחשים צורך ליציאה הבאה וכך היציאה נעשית קשה. לאחר שכבר יש יציאה קשה ראשונה יש שוב כאב או אינוחות ביציאה ושוב התאפקות.כאשר עושים חוקן החוקן עצמו שוב כואב ותורם להתאפקות ולעצירות. הטיפול היעיל הוא מתן מרכך צואה אבילק או נורמלקס.אם אבילק שקבלה עזר והיציאה רכה והעצירות חלפה אך להמשיך טיפול עוד 2-3 שבועות לפחות ורך אחר כך להפחית מינון בהדרגה עד הפסקה. אם האבילק לא עזר צריך לתת אבקת נורמלקס 8 גרם ב120 מל שתיה פעם ביום עד שיש יציאה רכה כל יום ולהמשיך בטיפול כמו ההמלצה לגבי אבילק.יתכן שהטיפול יש נחוץ לתקופה ממושכת יותר עד שתשכח מהכאב ביציאה הקשה.
לאחר אבחון מקור הבעיה אצל רופא, ניתן לקבוע את סוג הטיפול המתאים. בבואנו לטפל בעצירות ניתן להיעזר במספר שיטות טבעיות: עיסוי לתינוקות עיסוי עדין של הבטן בשילוב עם תרגילי רגליים יסייע בהסדרת פעילות המעי. ברזל עדין באם יש צורך בנטילת תוסף ברזל רצוי להקפיד להשתמש בפורמולה המכילה ברזל עדין (רצוי נוזלי) הנספג בקלות וביעילות בגוף ללא גרימת תופעות לוואי במערכת העיכול. פרוביוטיקה לילדים העשרת המזון בסיבים פרה-ביוטיים ובחיידקים ידידותיים ואף נטילת תוסף פרוביוטיקה במידת הצורך, יסייעו בהסדרת פעילות מערכת העיכול ותנועתיות המעיים. תזונה מאוזנת הקפדה על תפריט תזונתי המכיל סיבים תזונתיים, שתיית נוזלים מספקת, פירות וירקות, דגנים מלאים וקטניות יסייע בהתמודדות עם בעיות עצירות. פעילות ספורטיבית מתונה שילוב פעילויות ספורטיביות בסדר יומם של הילדים, ישפר את הפעילות הסדירה של מערכת העיכול שלהם. טיפול הומיאופתי במידת הצורך ניתן לפנות למטפל הומיאופתי מקצועי שיתאים תרופות טבעיות לצרכיו האישיים של התינוק/הילד. טיפול התנהגותי עבור ילדים הסובלים מעצירות עקב בעיה רגשית, ניתן לשלב טיפול פסיכולוגי התנהגותי, יוגה או דמיון מודרך.