היי ליאת יקרה, היפומניה.

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

21/05/2024 | 20:02 | מאת: מיכל...

פעם נעזרתי בפורם לא יודעת אם את זוכרת....אשמח להעזר שוב.... לפני כשלושה חודשים נפטרה אימי, לא הצלחתי לישון, דברתי ללא הפסקה ועוד. אובחנתי כהיפומנית הייתי מאוד חרדתית לא ממש נהניתי מזה..סבלתי והסביבה לא הבינה... קבלתי כדור סרוקואל 50 מג' שעזר ואני גם בטיפול פסיכותרפי. הפסיכיאטרית אמרה שאצטרך לקחת כחצי שנה את הכדור..מעולם לא נטלתי כדורים כאלה ומעולם לא חוויתי משהו כזה .. השאלה שלי האם היפומניה יכולה להופיע פעם בחיים ולא עם מחלה נלווית כמו מניה דיפרסיה או פסיכוזה או הפרעת אישיות? אני בת 51 ללא רקע של בעיות נפשיות.. אני פוחדת שאולי יש לי מחלת נפש שלא ידעתי עליה..או בכלל אם יהיו אפיזודות חוזרות. האם אפשרי שפשוט לא אצטרך כל החיים לקחת כדור? ויהיה רק לחצי שנה? אני כרגע גם מדוכאת ומרגישה אשמה על מה שהיה ובושה..למרות שהמטפלת שלי אומרת שאין על מה... חזרתי לעבודה ואני די בסדר, אני פוחדת שתהיה עוד אפיזודה של היפומניה או שאובחן כמניה דפרסיה...איך אדע? האם יכולה לבוא היפומניה אחת וזהו? ואחר כך הכל יחזור לקדמותו? והאם יש קשר לגיל המעבר?

היי מיכל אני חושבת שכדאי להתייעץ לגבי ההיפומניה ספיציפית ושאלת חזרתה עם הפסיכיאטר המטפל כמו גם השאלות לגבי גיל המעבר... כן יכולה לנסות לענות לך מההיבט הפסיכולוגי...היפומאניה כמו גם מאניה זה למעשה סוג של מנגנון הגנה ש"יוצא משליטה" שהנפש נאחזת בן במצבים מעוררי חרדה באופן קיצוני. יתכן שפטירתה של אימך באמת עוררה חרדה ככ גבוהה וזה טירגר את ההיפומאניה טוב שאת מטופלת גם בשיחות וגם באופן תרופתי ,תראי את זה כמעטפת של שמירה והגנה עלייך שיכולה לעזור בתקופות קשות . את לא אשמה! היה לך כנראה מאד קשה...אנחנו לא תמיד שולטים בדברים שקורים לנו בתגובות ובחרדות. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה