שאלה לגבי איזה סוג טיפול מתאים לי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

13/06/2024 | 22:21 | מאת: אפרת

היי ליאת - אני בת עשרים וקצת וחווה חשש ורתיעה מהמחשבה על יציאה לחיים ונישואים. כל הנושא של תחונה מאוד מלחיץ אותי!!! בכללי יש לי אופי דורש כלפי עצמי ונטיה לפרפקציוניזם ולחץ. הייתי גם רוצה לעבוד על נושאים רוחניים ולהצליח יותר להתחבר לתורה ולמצוות. איזה שיטת טיפול הכי תוכל להתאים לי? CBT ? הגל השלישי?? משהו אחר?? אני רוצה משהו קצר יחסית ומאוד ממוקד ויעיל שיצליח לעזור לי לא לפחד ולהילחץ מהעתיד כל הזמן. תודה רבה!!

היי אפרת קשה לי לדעת מה יותר מתאים לך מבלי להכירך בגדול טיפולי CBT וגם אלו של הגל השלישי עשויים להיות קצרים יותר וגם ממוקדים. אבל צריך לזכור שלפעמים הקצר אינו מטפל בשורש הבעיה ואז הוא עלול רק להאריך את הדרך לכן כדאי לנסות להבין עם המטפל/ת שתבחרי כבר בשלבים ראשונים האם מתאים לך יותר טיפול סי בי טי או שדווקא כזה שהוא יותר פסיכודינאמי. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה