תחושת ריחוף מציקה וקשה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

19/06/2024 | 16:25 | מאת: 567444

לאחרונה בחודשיים האחרונים אני מרגיש תחושת ריחוף חזקה (אני לא לקחתי שום סם) וקושי לחשוב על דברים כשאני מכריח את עצמי לחשוב מתחיל לכאוב לי הראש כל הבדיקות תקינות ממה זה נובע ומה אפשר לעשות

היי :) תחושת ריחוף יכולה להיות גם איזשהו מנגנון פסיכולוגי שהוא חלק ממנגנון הגנה של הנפש שנקרא: ניתוק אותו הדבר לגבי מה שקורה לך כאשר אתה מנסה לחשוב... כלומר לפעמים כשמתרחשים ארועים קשים נפשית פנימית,אישית או חיצונית לנו (כמו המלחמה כעת וכל מה שקורה) הנפש שלנו אינה מצליחה להכיל או אינה יכולה להכיל ולכן נוצר איזשהו ניתוק שמטרתו בעצם להגן ולשמור על הנפש לפעמים ניתוק עוזר ולפעמים נרגיש שאנחנו "מנותקים מדיי" קרי כבר מתקשים להרגיש ולהתחבר... כמובן שתמיד ניתן לקבל עזרה רגשית שאולי תעזור לך ... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה