קשר עם מטפלת לאחר סיום הטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

30/06/2024 | 11:24 | מאת: אנונימית

הי ליאת, הייתי בטיפול פסיכולוגי בערך 3 שנים. הטיפול הסתיים לפני שנתיים על פי החלטתי שלא להגיע יותר. עניין מורכב. ואכן אני והמטפלת לא היינו בקשר בכלל במשך שנה וחצי. לפני כמה חודשים כתבתי לה מייל והיא ענתה בצורה טובה, מאז אנחנו מידי פעם מתכתבות. השיח עינייני, יש דיסטנס טיפולי אנחנו לא "חברות" ואני מרגישה מאוד לא בנוח. אני לא משלמת לה על כך. והיא בעצם לא מקבלת ממני כלום. אני מפחדת להעלות את הנושא, כי אני לא יכולה לחזור עכשיו לטיפול, ומצד שני מפחדת להיפרד ממנה לגמרי. לא יודעת, מה עושים?

היי אנונימית מרגישה ממה שאת אומרת שהקשר היה לך משמעותי אבל גם מורכב ואולי הסיום במיוחד מורכב... יש לי גם הרגשה שאולי את קצת מפחדת מההמשך של הקשר דווקא כי כרגע אין גבולות ברורים, אולי את שואלת האם זה יכול להמשך כך? מה יהיה הלאה? מי ישים פה את הגבול? האם זה יכאיב ? האופציות מרגישות לך מפחידות. אני לא יודעת אם אפשר באמת להיות עם הנושאים הללו לבד בסוף יש פה עניין למול המטפלת, הטיפול והקשר ביניכן...היית רוצה אולי לנסות לפתוח משהו מזה מולה? ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה