הקשר הטיפולי...האם ז תלות?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

11/07/2024 | 20:28 | מאת: שיר

התחלתי לא מזמן טיפול. זה היה לי קשה להיחשף אבל לאט לאט נהיה קל יותר. המטפלת שלי מקסימה ויש ביננו כימיה מצוינת. אבל ככל שהזמן עובר אני מרגישה שאני מתחילה לאהוב אותה. וזה מלחיץ אותי. אני מוצאת את עצמי חושבת עליה הרבה ואני פוחדת מה יקרה אחרי שהטיפול יגמר ואיך אני אסתדר בלעדיה. עולות לי הרבה מחשבות של הלוואי והיינו יכולות להיות חברות טובות, או הלוואי והיה לנו קשר קבוע ויציב שלא תלוי בדבר. אני מרגישה שאני ממש מחכה לטיפול (למרות שלא קל לי בו בכלל) מה יהיה? זה תלות? מה עושים?? תודה רבה!!

היי שיר הקשר הטיפולי הוא מאד מאד משמעותי בתהליך של טיפול. איזה יופי שנוצר לך קשר טוב עם המטפלת ואת מרגישה כלפיה רגשות זה חיובי וחשוב ! הקושי שאת מרגישה בפגישות שגם הוא מאד מובן (טיפול זה תהליך אמיץ וכואב לעיתים) אולי נעשה אפשרי יותר בזכות הקשר שאת מרגישה גם הפחד מתלות מובן אבל תלות תמיד קיימת ברגע שאנחנו נקשרים , לא רק בטיפול אלא ביחסים בכלל, היא חלק מהיכולת לאהוב והיא גם בהחלט מפחידה המחשבות על חברות וקשר מסוג אחר גם הן מובנות אבל בסופו של דבר חלק מהגבולות שיש בתוך טיפול נועדו גם כדי לשמור עלייך שהקשר לא ילך לשם . המטרה בסוף היא לא שתרגישי שאינך יכולה בלעדיה אלא שתרגישי שגם שאתן לא נפגשות אז הקול שלה הולך בתוכך. מציעה להעלות את הפחדים המובנים שלך למולה, אלו שיחות חשובות מקרבות ומקדמות בתוך טיפול... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה