האם לבן זוג שלי יש הפרעה כפייתית טורדנית?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

18/07/2024 | 12:13 | מאת: דני

שלום, בת 27, יוצאת כארבעה חודשים עם בחור בן 31. כרגע אנחנו לא גרים ביחד אבל אני ישנה אצלו בדירה כמחצית מהשבוע. הוא מנקה את הדירה שלו כל יום ונחשב בן אדם מאוד מסודר. כבר מתחילת הקשר התחלתי לקבל הערות על ניקיון אבל לא כזה הפניתי להם תשומת לב כי ראיתי את זה כתכונה שהיא סך הכל חיובית. ככל שעובר זמן לתוך הקשר אני מתחילה לקבל הערות שהן בעיני חסרות פרופורציה. אני מקבלת הערות על איך שאני משתמשת בידית של הדלת, שאני מושכת אותה בחוזקה בעיניו. במידה ואני שוטפת ידיים בכיור והמים קצת מטפטפים על השיש הוא ישר מתחרפן ומעיר לי שאני הורסת את השיש. כשאני יושבת בסלון ונשענת על הכריות שם הוא ישר מעיר לי שאני הורסת אותן ולוקח אותן ממני. יש לי עוד הרבה דוגמאות מהסגנון הזה. אני קצת מיואשת כי מרגיש שיש המון ריבים מיותרים כבר בתחילת הקשר שמרחיקים בינינו. גם אם יש השתדלות מהצד שלי לנסות לשמור את הסדר בדירה שלו אני עדיין אקבל הערות. ניסיתי לדבר איתו מספר פעמים אבל זה מחזיק מספר ימים והוא חוזר להעיר לי. אשמח לקבל טיפים מה אפשר לעשות ואם אכן מדובר בOCD.

היי דני נשמע מצב לא פשוט כלל...איני יכולה לאבחן במסגרת המדיה הזו אבל בהחלט יתכן שמדובר ב OCD העניין הוא כרגע לפי מה שאת מתארת שאת "מנסה להשתפר" והוא לא לוקח אחריות או מבין שיש קושי אצלו? חושבת שאם יקח אחריות כמו גם ינסה לטפל בזה יהיה לשניכם יותר קל. כאשר יש או סי די ואת למעשה נענית לבקשותיו שנראות לו "הגיוניות" זה למעשה מחמיר את המצב של ההפרעה ולא עוזר למתנה מציעה שתערכי איתו שיחה פתוחה על העניין על הקושי שלך למול זה וגם על שלו כי גם הוא סובל מזה... ואולי אם יקח אחריות יוכל גם לבקש טיפול. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה