מה ההבדל בין פסיכולוגיה לפסיכותרפיה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

15/08/2024 | 23:46 | מאת: 567444

אני סובל מחרדה חברתית ודיכאון קל תקופה ארוכה מאוד אני בטיפול פסיכותרפי סי בי טי ועוד כבר שנה וחצי הייתה התקדמות משמעותית בהרבה נושאים אבל החרדה והדיכאון עדיין קיימים (אגב הקשר ביני למטפל ממש טוב) האם שווה לעבור לטיפול פסיכולוגי ומה באמת ההבדל ביניהם??? תודה רבה

היי בשניהם מדובר בטיפול נפשי. ההכשרה היא שונה בעוד פסיכולוג עבר הכשרה של פסיכולוגיה קלינית פסיכותרפיסט עובר הכשרה של עו"ס קליני שניהם אמורים לעבור הכשרה נוספת גם בביס לפסיכותרפיה. כיום פסיכותרפיסטים יכולים להיות גם אנשים שהגיעו מתחומים אחרים ואז למדו פסיכותרפיה ולכן במידה וזה חשוב לך כדאי לבדוק. שמחה לשמוע שהקשר בינך ובין המטפל טוב! כדאי לדבר איתו ולשתף אותו ... דכאון וחרדה לא תמיד יכולים להיות מטופלים רק ע"י סיביטי וכדאי להתיייעץ עם המטפל ולחשוב איתו על זה ביחד תרגיש טוב ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה