האם להחליף פסיכולוגית?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

06/09/2024 | 09:11 | מאת: יעל

האם הגיוני שהתחלתי לפגוע בעצמי רק מאז שהתחלתי טיפול? אני כבר תקופה בטיפול פסיכולוגי, אבל אני לא מרגישה בנוח מול המטפלת. יש משהו במערכת היחסים שלא עובד. אנחנו מדברות על הנושא הזה בכל פגישה מחדש, ועדיין אין שיפור בהרגשה שלי. איך אפשר לספר את הדברים הכי מביישים לאדם שאני מרגישה שהוא חצי זר? התסכול הזה והביחד הבודד הזה גורם לי להכאיב לעצמי מתוך חוסר יכולת לשאת את הבדידות והכאב הנפשי. ועכשיו לשאלה: האם כדאי לי להחליף פסיכולוגית? אני חוששת שמה שאני מרגישה אלו דפוסים וחסימות שלי שילוו אותי בכל טיפול. אשמח מאוד לשמוע עצות!

היי יעל טיפול עשוי להיות מאד מציפ מהרבה בחינות...ההכרות, הלפתוח דברים מאד אישיים ןמצד שני עדיין יש גם זרות...הקושי לתת אמון לפעמים, הנושאים שעולים, ואולי גם כפי שכתבת דפוסים וחסמים מהעבר לכן כן יכול להיות שזה מתחבר לפגיעה עצמית בייחוד אם זה מרגיש לך שאת לבד עדיין, זה קשה מאד אני מבינה את זה זה טוב וחשוב שאת מדברת על זה בפתיחות עם המטפלת זו אחת הדרכים להרגיש פחות לבד אני חושבת שזה גם בסדר להחזיק בראש את הקול שאומר שאם דברים לא יעבדו אז ניתן להחליף וגם במקביל את הקול שאומר לך שאלו דפוסים שמוכרים לך ואולי יקרו גם עם מטפלת אחרת... מניחה ומקווה שעם הזמן תקבלי את התשובות שאת זקוקה להן ואולי גם יהיה פחות קשה ובעיקר מנחם ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה