שיקרתי למטפלת שלי מהפחד לחשוף

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

07/10/2024 | 11:09 | מאת: רותם

הי, ראיתי תשובה שענית באחד הפורומים והתחברתי למה שכתבת. אשמח לייעוץ קטן. אני מטופלת שנתיים אצל פסיכותרפיסטית ויש נושאים ודברים שאני מפחדת לפתוח. רובם קשורים בנושא *העברה*. יש לי חסך מאמא שלי שלא הייתה אמא כמו שחלמתי וכמו שצריך. אני מגלה שהיה לי את זה שנים עם המון דמויות מהעבר, דמויות נשיות בעיקר. שנים חשבתי שאני לסבית בגלל התחושות האלה, למרות שאני נשואה 12 שנים עם ילדים. אני לא מסוגלת לפתוח את זה מולה, קודם כל מהעניין הזה שזה חד צדדי, אני כאילו מקבלת סירוב, שלילה ממנה, לא משנה איך היא תעטוף את זה. אני מתה לחיבוק ממנה, למגע, להכל, אין לי אפשרות להגיד את זה. אתמול בטיפול שיקרתי למטפלת. היא כל כך טובה, בהקשר לדברים שדיברנו היא שאלה אם פעם הערצתי מישהו, לא בהכרח ברמת פוסטרים בקירות, אלא דמות שיש לך קראש עליה, עניתי לה שלא, למרות שזה שקר, ברור שהיה לי את זה, עם הרבה!!!! מה אני עושה???

היי רותם נשמע ממה שכתבת שהעניין פה הוא גם הפחד לחשוף משהו עלייך שזה מה שקרה ברגע שלא הצלחת לומר את האמת שלך אבל ברובד יותר עמוק אני מרגישה את הפחד שלך מדחייה... ןזה אולי מתחבר באמת לחסך באמא ואולי ליחסים עם אמא בכלל שעליהם כתבת בתחילה דחייה כי כפי שכתבת יש פה משהו שאת רוצה ויודעת שאת לא יכולה לקבלו באופן שאת רוצה ואני מבינה שברמה הכי עמוקה זה מכאיב וגם אולי משחזר כאבים קודמים אבל... אני חושבת שאם תראי לרגע את הצורך שלך במגע וחיבוק באופן יותר סימבולי.. למשל: כצורך בעצם בדמות אם מכילה או בקרבה או באינטימיות או ...אני לא מכירה אותך אבל אני מניחה שאת יכולה לנסות להשלים בתוכך מה מסמל בשבילך חיבוק ממנה? אם תראי זאת כך אז אולי זה יאפשר לדבר על זה ולהעלות את זה כי הצורך עצמו הוא מובן מאד גם אם לא ניתן לספקו... וגם אולי אז כן ניתן לספק משהו ממנו, ...מאותו צורך , באופן חלקי למשל: אולי עצם זה שהיא תוכל להבין את הצורך שלך כבר ירגיש לך קרוב? הרבה פעמים קשה לדבר בטיפול על יחסי העברה בדיוק בגלל שהם מגיעים ממקומות מאד ראשוניים ועמוקים אבל אם כן מצליחים לדבר עליהם בפתיחות ולהעלות אותם (גם אם לא לספק אותם) אני חושבת שמתרחשת אז קרבה יותר גדולה ומשמעותית וגם גדילה וצמיחה שלך בתוך הטיפול. מקווה שהובנתי ושעזרתי ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה