יש לי שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

14/10/2011 | 02:20 | מאת: יעל

תגידי ליאת, לדעתך, אם אני נמצאת כבר תקופה בטיפול שהינו כידוע טיפול יקר, ולקחתי הלוואות מהבנק לצורך הטיפול הזה, זה דבר שחשוב לספר למטפל? איך מטפל אמור להגיב במצב כזה? פשוט מרגיש לי מצב לא נורמלי, וזה כבר נמשך הרבה זמן. איני רואה שאהיה מסוגלת לספר דבר כזה בטיפול, רק שואלת האם זה מידע שחשוב לספר בטיפול, ומה תהיה תגובת המטפל. למשל איך את היית מגיבה במצב כזה? מה דעתך?

16/10/2011 | 01:23 | מאת: י"מ

אני ממליצה כן לספר. זה מראה על החשיבות של הטיפול עבורך במידה ולקחת הלוואה בשביל הטיפול עצמו וחוצמזה מה הטעם לשלם כל כך הרבה כסף ולהסתבך בהלוואות אם את לא מרגישה שאת יכולה לשתף אותה בזה? תחשבי על זה ככה . אם היא תדע היא גם יכולה להתגמש איתך ותוכלי למנוע מצב בו במהלך הטיפול תגיעי למצב של מחסום או כעס כלפייה כי הנטל כבד לך מדי. אני למשל יכולה להעיד כי העניין הכספי הוא קריטי ביחסים בין מטופל למטפל כי לה מגיע השכר שהיא מקבלת בשביל לטפל בך אם היא פסיכולוגית קלינית היא עברה מסלול ארוך וקשה ולכן גם השכר שהיא גובה הוא בהתאם ולך מגיע לקבל טיפול מבלי להעמיס על עצמך כלכלית ולכן מאוד חשוב שתתאמו ציפיות כדי שהעניין הכלכלי לא יהווה מכשול בטיפול ותוכלו שתיכן להתרכז בך .

16/10/2011 | 08:48 | מאת: א.ה.

הי יעל, גם אני בעד לחלוק. אישית, שיתפתי בנושא הפיננסי לפרטיו - משאביי. כי, למשל, אם יש דבר שהמטפל שלי לא היה מעוניין שיקרה הוא שהטיפול יביא לחורבני הכלכלי. במקרה זה הוא, כנראה, שומר עליי יותר ממני - איזון עדין בין השקעה לתמורה. זוכרת שאחת השאלות הראשונות שלו בשיחה הראשונה ראשונה היא האם יש לי חשבון בנק בכלל. הווה אומר האם אוכל לעמוד במסע הטיפולי במובן הרחב. שאלה חשובה מאד ותשובתה ממש לא ברורה מאליו עבורי. אבל, אם מדובר בהלוואה שהיא השקעה מתוך אמונה מבוססת שתוכלי להחזיר בעתיד (כחלק מפירות הטיפול) זה דבר אחד. לא רע בהכרח. אם מתחת לפני השטח יש אלמנט של הרס, גם עליו צריך לדבר. גם בעיניי הכסף הוא חלק בלתי נפרד מהטיפול, וכפי שמישהו אמר פעם - כסף הוא לעולם לא רק כסף, ולכן באמת חשוב לגעת שם. למרות שלא תמיד נוח. ואגב, גם על אי הנוחות והתחושות שמתעוררות עקב הזכרת נושא הכסף – גם הם יכולים להיות נושאים לשיחה. א.ה.

16/10/2011 | 10:51 | מאת: חמוטל

לדעתי האישית, המציאות בחיים חשובה וצריך להתחשב בה ועליה נשען הטיפול בחיי הנפש, כלומר, יש צרכים בסיסיים: מזון, דיור וכו' שהם נקנים בכסף וטיפול נפשי שהוא צורך חיוני אבל דרגה אחת (או יותר) תחתם. מה שאני מנסה לומר הוא: מדוע לך לשלם כ"כ הרבה כסף לטיפול פרטי ולשקוע בחובות בשעה שיש אפשרות לטיפול ציבורי בחינם או מוזל?

16/10/2011 | 16:53 | מאת: תמי

לחמוטל!לשאלתך:בטיפול הציבורי,בניגוד למה שחושבים,יש אנשי מקצוע מעולים(כולם,אגב,בעלי קליניקות פרטיות) אך התור וההמתנה ארוכים והטיפול מוקצב בזמן.אם הושגו המטרות או לא,ברגע שנגמרת קצובת הזמן-תם הטיפול.סיום כזה גרוע עוד יותר מהעדר טיפול...

היי יעל, טוב שהעלת את השאלה שלך פה כי הנושא חשוב. מסכימה עם הרבה דברים שנאמרו ל פה ע"י הבנות. כסף הוא נושא חשוב בטיפול ולא נושא להתבייש פה (למרות הנטייה לכך...). יש משמעות לחוויה שלך כמטופלת, כמי שמשלמת בעד הטיפול, יש משמעות לכך שלקחת הלוואה לשם כך, יש משמעות למציאות החיצונית של הכסף וגם למשמעות הפנימית. מכל זה אני את בודאי מבינה שבהחלט חשוב שתעלי את הנושא הזה למול המטפל. ההסתרה אינה תורמת, זה להסתיר חלק ממך, מהמציאות שלך, משהו שגורם לך מצוקה ואת לא משתפת, שזה הפוך הרי ממטרות טיפול. המטפל יכול (אולי) גם לעזור ברמה הקונקרטית, נניח לשקול הנחה או אפשרויות פריסת תשלומים ועוד...וגם אם לא אני מניחה שתוכלו לחשוב ביחד מה זה אומר שלקחת הלוואות- מכל הבחינות. (חיצונית ופנימית). נכון נאמר גם שישנה אפשרות לקבל טיפול במסגרת ציבורית ואני מסכימה מאד שבדר"כ במסגרות אלו יש אנשי מקצוע מעולים. החסרון הוא זמן ההמתנה הארוך לקבלת טיפול וכן העובדה שהוא אכן מסתיים אחרי שנה. ליאת.

17/10/2011 | 12:12 | מאת: יעל

מנהל פורום פסיכותרפיה