מה מאפשר

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

22/05/2012 | 15:20 | מאת: שואלת

מה מאפשר בטיפול רגשות כאלה עוצמתיים? מה מאפשר העברה? הרי אנחנו אוהבים הרבה אנשים אחרים , וחשים או לא חשים תסכול ולגבי זה אבל אין ספק שיש בטיפול רגש אחר לגמרי ויחודי רק לו ( סוג של מאוהבות? ריגוש? ) אני לדוגמה סטרייטית לגמרי, חשה אליה יותר כמו אל אהוב .. בכל אופן , למה זה קורה רק במסגרת טיפולית? אין לי ספק שאם היינו נפגשות במסגרת אחרת וטבעית היינו מרגישות וחושבות דברים אחרים זו על זו , או שהיינו חברות או שלא.. קשה לדעת. אבל איך זה קורה דווקא בחדר הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

לשואלת, שאלה טובה. אני רק קצת חולקת עלייך...בתחושתי מי שמפתח רגשות עוצמתיים כאלו בטיפול כן מכיר אותם גם ממקומות אחרים בחייו לעיתים. נכון שלפעמים זה קורה רק בטיפול ואז זה יכול לקרות דווקא למי שלא מאפשר לעצמו להיות "הוא" במקומות אחרים. והחוויה הזו... של הורדת קליפות ומסיכות והקרבה הנפשית שנוצרת היא כ"כ חזקה אז. בכל מקרה ככה או ככה יש אנשים שיחסי קרבה/אינטימיות הם נושא לא פשוט אצלם ולכן כשנוצרים יחסים כאלו- מכאן העוצמות. ברור שזה כנראה קשור למקומות קדומים יותר מהעבר...ובשביל זה- הטיפול. ליאת.

23/05/2012 | 19:25 | מאת: נועה

היי שואלת, תחשבי על המילה "טיפול" - את הולכת למקום שבו מטפלים בך. יש למילה הזו קונטציה ישירה לטיפול שקיבלנו מהורינו כשהיינו קטנים. כשאת פוגשת חבר או חברה חדשים, את פוגשת אותם בלימודים, בסרט, בסופר וכד'. אבל פסיכולוג את פוגשת ב"טיפול". הגעת אליו כדי להיות מטופלת. עד כאן ההסבר הוא ברמה סמנטית. מעבר לכך, בין אמא לילד יש קשר אירוטי : יניקה, חיבוק צמוד, שימת הראש על החזה, על הלב, יש ליטוף וחיבור. בגיל הילדות הילד או הילדה ממש מאוהבים בהורים שלהם - הם מחפשים את קרבתם הפיזית. בטיפול שלך, אני מניחה שאת משליכה על המטפלת דברים מעברך, את משחזרת איתה את הקשר שהיה לך עם אמא שלך (לרוב, זה נעשה באופן לא מודע). לפן התנהגותי זה, נלווה גם אותו קשר אירוטי מהילדות, וכך את מוצאת את עצמך מאוהבת במטפלת שלך. זה לא אומר שאת לסבית ואין לך מה לחשוש מכך. זה תהליך טבעי לגמרי. בסופו של דבר המשיכה וההתאהבות תעבור לך, בדיוק כפי שבן או בת בוגרים כבר לא מאוהבים באמא. תהיי רגועה ותמשיכי לאהוב. הכל בסדר.

מנהל פורום פסיכותרפיה