דברים שמותר לשאול או עדיף שלא...
דיון מתוך פורום פסיכותרפיה
היי ליאת, וכולן\ם אני נמצאת בטיפול כבר שנה, עם מטפל מקסים ויש מספר דברים שהייתי מאוד רוצה לדעת, אבל אני לא בטוחה שמותר לי לשאול, כמו למשל... כמה שנים הוא מטפל? איפה למד? מה הגישה שלו? כל הנ"ל דברים שהייתי רוצה לדעת אבל אני מפחדת לשאול..
זה בסדר גמור אם תשאלי, גם אם עברה שנה מאז שהתחלת את הטיפול. אלה שאלות לגיטימיות, ואפילו הכרחי שפסיכולוג יענה לך על שאלות שקשורות להכשרתו ולגישה שעל-פיה הוא פועל. זו לא חדירה לפרטיות, אלא שאלות שבהחלט מותר ואף רצוי לשאול. אם לא נעים לך, את יכולה לפתוח בשיחה בכך שתאמרי שאת קצת חוששת לשאול אותו שאלות שנראות פרטיות או כאלו שיכולות להתפרש בטעות כחוסר אמון (אולי מזה את חוששת?), אבל שאת מרגישה שאחרי שנה של היכרות את מוכנה לשאול. את יכולה להסביר לו שהשאלות נובעות מסקרנות או מתוך רצון שלך להבין עפ"י איזו שיטה הטיפול שלכם מתנהל. אני כמעט משוכנעת שהוא יאמר לך. ייתכן שהוא ישאל אותך מדוע את מעוניינת לשאול או מדוע רק דווקא עכשיו הנושע הועלה, אבל אני מאמינה שזה יהיה בסדר מבחינתו להשיב לך. הרי גם הוא יודע שהשאלות האלה לגיטימיות. בהצלחה!
תודה על התשובה, זה עוזר וגם פתח לי את התיאבון... מותר לי לשאול ברים כמו גילו ותחביביו מחוץ לשעות העבודה (מצבו המשפחתי לא מעניין אותי, לשמחתי)
היי "לא יהיה טוב" אוקי, יש הבדל גדול בין סוגי השאלות שהעלית בשתי הודעותייך. השאלות הראשונות: לגבי הכשרה, גישה, שנות טיפול וכו'..לא רק שמותר לך לשאול אלא רצוי שתשאלי. (שכל אחד ישאל לפני שהוא מתחיל טיפול). זה לגיטימי לשאול את כל זה כדי לדעת למול מי את עומדת לפחות במובן הכי ראשוני ואני חושבת שמטפלים צריכים לענות על שאלות אלו בפתיחות וישרות לב. (ובעיני- הנושא פה אינו האמון של המטופל והאם יש לו קשיים לבטוח, כי זי לא בעיה של המטופל אם הוא שואל שאלה כזו אלא בעיה של מטפל שמהסס לענות) לגבי יתר השאלות כמו: תחביבים, גיל, ועוד אני חושבת שאפשרי לשאול אך לא בטוח שהוא יענה :). לא בטוח גם שאת באמת רוצה לדעת את כל זה ושזה נכון לטיפול לכן בדר"כ ששאלות כאלו נשאלות יותר חשוב להבין מאיפה הן נובעות ומהי הפנטזיה שעומדת מאחורי השאלות ופחות מאשר התשובות הקונקרטיות שיינתנו. ליאת.