הסבר... ....
דיון מתוך פורום פסיכותרפיה
הי,שמי חיה בת 28 וואו שאלה שאני מסתובבת איתה הרבה זמן ולא קיבלתי תשובה נוקבת,מה ההבדל בין פסיכולווגית לפסיכותרפיסטית? *לפני מ'ס חודשים הייתי בטיפול אצל פסיכולוגית, שלאחר 6 מפגשים עזבתי כי ממש לא היה כימיה....וכרגע אני מטופלת ע"י פסיכותרפיסטית מדהימה!!! שאני ממש לא רואה הבדל בשיחות... ה'אמת שהיא ממש כבשה אותי ע"י הקול שהוא ממש משתייך לכל מאורע...אם זה פחד,לחץ,מבכי...וכדומה...אשמח לקבל תשובה!!! ומודה מראש על הפורום המקסים ממנו רבות אני לומדת...שבוע טוב!חיה
רוב רובו של ההבדל נובע מהקשר בין המטפל והמטופל. פחות על הגישה אלא יותר בהתאמה הדדית וחיבור. שמחה בשבילך שמצאת.
ההבדל בין פסיכולוג קליני לפסיכותרפיסט הוא מסלול הלימודים: פסיכולוג קליני לומד 6-7 שנים לתואר ראשון ושני, עושה התמחות של ארבע שנים, ורק לאחר שמסיים את בחינת ההסמכה הוא רשאי לטפל. ללימודי פסיכותרפיה ניתן להתקבל גם ממסלולי לימודים שונים, שאינם פסיכולוגיה קלינית: אחרי תואר שני במקצוע טיפולי (כמו פסיכולוגיה שיקומית), אחרי עבודה סוציאלית קלינית, ואם אינני טועה גם אחרי סיום לימודי תרפיה באמנות. מי שלמד את הלימודים הנ"ל, לומד במשך שנתיים לימודי פסיכותרפיה, ואז הוא יכול להיות מטפל לכל דבר, בדיוק כמו פסיכולוג קליני. בסופו של דבר (בדיוק כפי שקרה לך), מלבד ההכשרה, כנראה שהכימיה בין המטפל למטופל היא המכריעה. כיף לשמוע שאת מרוצה מהפסיכותרפיסטית - זה הכי חשוב. שיהיה בהצלחה!
אחרי עבודה סוציאלית קלינית כבר אפשר לטפל, ללא צורך בלימודי פסיכותרפיה שנמשכים שנתיים. לעומת זאת, אחרי לימודים כמו פסיכולוגיה שיקומית או תרפיה באמנות, יש צורך בלימודי פסיכותרפיה ע"מ לטפל. אולי ליאת תוכל לאשר/לחדד את הדברים.
הי חיה וגם סיגל ונוע אנסה לעשות קצת סדר בדברים. קודם כל, כן, אני מאמינה שהקשר בין המטפל למטופל משמעותי מאד וחשוב לא פחות מהגישה. לגבי הכשרות. פסיכולוג קליני לומד לתואר ראשון ותואר שני בפסיכולוגיה קלינית. עושה התמחות והופך למומחה לאחר בחינת הכשרה. את ההתמחות הוא אמור לעשות במקום טיפולי. פסיכותרפיסט הינו מטפל שהוא בוגר לימודי פסיכותרפיה. העניין הוא וזה הדגש שלי שחשוב לדעת היכן הוא למד פסיכותרפיה, מהי הכשרתו הקודמת ומהו נסיונו. יש לימודי פסיכותרפיה יותר רציניים ומקיפים ויש פחות. לא מתקבלים בחלק מהמקומות מי שלמד לתואר שני טיפולי שאינו קליני (זה התיקון לך נועה). כמו כן, דרוש נסיון טיפולי בשטח. במסגרת לימודי הפסיכותרפיה שנמשכים 3 שנים גם עוסקים בטיפול באופן מעשי וזה כולל הדרכות. רק בסיומם אפשר לטפל. נכון שאפשר לטפל כעו"ס קליני ללא לימודי פסיכותרפיה אבל אז אינך פסיכותרפיסט אלא עו"ס קליני שעוסק בטיפול רגשי. ליאת.
יועצים חינוכיים שעשו התמחות והכשרה לטיפול זוגי ומשפחתי... כולם יכולים לטפל באופן קליני, אם כן, מה ההבדל חוץ מהמינוח?