גבולות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

09/03/2013 | 23:28 | מאת: רעות

שלום ליאת, הרבה מדובר פה על נושא הגבולות. ולי יש שאלה מהכיוון ההפוך... הגבולות בטיפול שלי פחות שמורים. יוצא לעיתים קרובות שהטיפול שלי נמשך יותר מ-50 דקות. בנוסף הפסיכולוגית מעודדת אותי ליצירת קשר בין המפגשים (אני מגיעה פעמיים בשבוע). וכל זה ללא תשלום נוסף. היא אומרת שאני צריכה ללמוד לצאת קצת מהגבול. מצד אחד זה טוב לי כי הקשר איתה בין הפגישות עוזר ומקל עלי בד"כ. ההתנהגות שלה גם גורמת לי להאמין שבאמת איכפת לה ולא מדובר רק ב"הצגה" כחלק מהעבודה שלה. מצד שני קשה לי עם זה מאוד. קשה לי לחשוב שהיא מקדישה לי כ"כ הרבה זמן כשהיא לא חייבת וללא כל תגמול. המלחמות שאני מנהלת עם עצמי לפני (ולעיתים קרובות גם אחרי) כל יצירת קשר בין הפגישות מתיש אותי - ההתלבטות אם כן או לא לפנות כ"כ קשה (ויכולה להמשך שעות ואף ימים). אני אף פעם לא יודעת מתי אני כן אעבור את הגבול שהיא מוכנה לסבול. מפחדת שאני אמאס עליה. היא אומרת שזה בסדר, לא מכביד עליה ושאמשיך אבל קשה לי להאמין לזה. מרגישה במלכוד - קשה לי עם ההטבות האלו אבל יהיה לי קשה גם בלעדיהם. הנושא מדובר ביננו בפגישות, היא מצליחה להרגיע אותי אבל למעט מאוד זמן (דקות). איך יוצאים מהמלכוד הזה ? האם להאמין לה שזה באמת בסדר ? (יכול להיות דבר כזה ?) איך מפסיקים את הצורך הזה ליצור קשר בין הפגישות ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
10/03/2013 | 16:19 | מאת: נועם

היי רעות, קודם כל,אני חושבת שכמעט כל מטפל מאפשר שיחות מחוץ לפגישה,כשמדובר במצב בלתי נסבל או קשה עבור המטופל,ולא לוקח על זה כסף, אז אני לא חושבת שהגבולות בטיפול שלך פחות שמורים. בכל מקרה,כל מטפל וגישתו... אם היא מאפשרת לך ליצור איתה קשר, ואת מרגישה שאת צריכה אותה.. אז למה לא? (יכול להיות שהיא גם מנסה לעודד תלות...ככה זה היה אצלי בחצי שנה הראשונה של הטיפול) מה שבטוח זה שאם תעברי את הגבולות, היא תעיר לך על כך... ואני חושבת שאם את לא מציפה אותה בהודעות ושיחות ובאמת מדברת איתה רק כשאת צריכה, אז אין שום בעיה :) ואם היא אומרת שזה בסדר זה באמת בסדר!

12/03/2013 | 00:55 | מאת: רעות

נועם - תודה על תגובתך. אני מניחה שאם אעבור את הגבול שלה היא תעיר לי על כך אבל אני לא רוצה להגיע למצב כזה בו היא צריכה להעיר לי. רוצה לעצור לבד לפני כן. הבעיה היא שכמה שאני מנסה לעצור היא מעודדת להמשיך. ליאת - האם באמת מטפלים מנסים לעודד תלות ? אם כן, מדוע ?

12/03/2013 | 12:11 | מאת: מיכ

אני מסכימה עם נועה, אני יכולה לומר לך שאצלי זה אמנם היה רגש של תלות מאוד חזקה ונזקקתי לה הרבה בין פגישות..ובכל זאת היא מאוד הקפידה על גבולות..אז אל תדאגי, מטפלים יודעים בדיוק מתי להגיב ומתי לא ואם זה היה מפריע היא הייתה אומרת...זה נפלא בעיניי שאפשר לדבר גם מחוץ לחדר, למרות שאני לא בטוחה שליאת תסכים איתי? אולי כן? כי ליאת לא מעודדת תלות....אני חושבת שאצלי זה היה הכרחי לעודד תלות כדי שאראה שהתלות אינה בריאה לי ואחווה זאת...ולאט לאט הגבולות נטמעים בתוכי...

אכן, מטפל הבדר"כ יודע איך לשמור על הגבולות שלו. ואני גם מסכימה ומאמינה שרוב המטפלים נענים לשיחות בין הפגישות כאשר המטופל זקוק לכך. לגבי העניין של לעודד תלות או לא, אין איזו גישה שמעודדת תלות למול כזו שלא מעודדת. מדובר בהתייחסות לכל מטופל באשר הוא. יש מטופלים שלא מרשים לעצמם להקשר , לא רק בטיפול, אלא גם בחיים ואז חלק מהטיפול זה לחוות את האפשרות לקשר וגם לתלות , יש כאלו שהתלות לא טובה להם ומחלישה אותם אבל הם נכן קשרים ונמצאים בתוך הקשר ועוד...זה נכון שיש גם את העניין האישיותי, מבחינה זו שיש מטפלים שמאמינים בקשר תלותי יותר ויש שפחות... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה