מחקרים חדשים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/08/2013 | 17:09 | מאת: שיר

שלום, לאחרונה קראתי מספר מאמרים על מחקרים סוטרים בתחום הסכיזופרניה. במקום אחד קראתי כי צריכה של אומגה 3 ואומגה 6 כחלק משמירה על תזונה נכונה כלל מסייעת למנוע הפרצויות חוזרות. במקום אחר קראתי כי מחקרים מעלים את החשש כי דווקא צריכה של מרכיבים אול מעלים את הסיכון ללקוחת בהתקף פסיכוטי וזה לאור ריבוי בחולי סכיזופרניה בארצות המוקפות בים, בהן התושבים צורכים הרבה דגים. מה הדעה המקובלת בקרב בעלי המקצוע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נעשו מספר מחקרים קטנים על אומגה 3 או אומגה 6 כטיפול לסכיזופרניה, התוצאות לא חד משמעיות, בחלק היה שיפור, בחלק לא. לא נמצא הבדל משמעותי בין סוגים שונים של אומגה 3 (DHA או EPA). נמצא שיש הבדלים בהרכב השומנים בכדוריות הדם האדומות באנשים עם סכיזופרניה, בעיקר פחות חומצות שומן רב-בלתי רוויות (PUFA).לא ידוע האם הסיבה היא הבדלים בתזונה, וגם לא ידוע האם מדובר בסיבה או תוצאה של סכיזופרניה. כרגע ההמלצות הן תזונה מאוזנת.

מנהל פורום סכיזופרניה