פורום סכיזופרניה
מנהל פורום סכיזופרניה
עינת שלום אובחנתי כחולה בהפרעה סכיזואפקטיבית. למרות זאת, פגשתי מישהי וכמובן סיפרתי לה על הכל. כעת אנחנו נשואים ויש לנו ילד משותף שנולד לפני ימים בודדים. לאחרונה התחלתי לפחד שייקחו לנו את הילד בגלל המחלה שלי, נניח אם אלך עם הילד לקופת חולים ושם יוודע שאני חולה. זה יכול להמסר לעובד סוציאלי וכן הלאה. או אולי בנסיסות אחרות בהמשך החיים. נכון שזה נשמע פתטי וכנראה המחשבות האלה נובעות מהמחלה עצמה, אבל אולי באמת יש סיכויים שאכן יקרה משהו כזה? זה שכיח, את מכירה אולי מקרים כאלה?
לא יקחו ממך את הילד. ישנם אלפי חולים כמוך שמתפקדים כראוי ומגדלים ילדים. שרותי הרווחה מתערבים רק כאשר ההורים לא מתפקדים והילד סובל מהזנחה.
הוצאה של ילד מהבית נעשית במקרים קיצוניים של סכנה לילד, סכנה לחיים או הזנחה, לא מוציאים ילד מהבית בגלל שאחד ההורים שלו חולה. יכול להיות שלידת הילד גורמת למתח ולדאגות, אם אתה חושב שזה קשור למצבך הנפשי כדאי לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ איתו.
האם אפשר ובטוח ומקובל והיגיוני לקחת SEROQUEL XR 1200 מ"ג ביום ?
המינון המקסימלי של סרוקוול המאושר ע"י משרד הבריאות הוא 800 מ"ג. ההשפעה היא אישית לכל מטופל ויש אנשים שזקוקים למינון יותר גבוה ולכן ניתן לבקש אישור ולתת מינון גבוה יותר.
שלום רב רציתי לדעת האם אדם שחלה בסכיזופרניה בגיל 17 ושהוריו שילמו עבורו ביטוח בריאות במכבי זכאי לפיצוי כספי מהביטוח ?
אם התכוונת לביטוח הבריאות הממלכתי הוא לא מעניק פיצוי כספי אלא רק משלם על טיפול רפואי. לגבי ביטוח בריאות פרטי כדאי לשאול סוכן ביטוח.
אני לוקה בסכיזופרניה, בגיל 17 התגלו לי התסמינים למחלה והתאשפזתי לתקופה ארוכה, כיום אני מקבלת זריקה של xplion ובכל זאת חוזרים לי הקולות תוך מתן טיפול והמשכו. למה זה קורה לי? מה עלי לעשות כדי שזה יעלם ושהכל יחזור להיות נורמלי ומאוזן ? אשמח ותעזרי לי בהקדם, תודה רבה!
אם הקולות חוזרים אתה עדיין לא בהפוגה של המחלה, יש אנשים שלא מגיעים להפוגה מלאה וממשיכים לשמוע קולות, אבל כדאי לנסות ולשפר את הטיפול התרופתי, יתכן ומינון הקספליון נמוך מדי. כדאי לשאול את הפסיכיאטר המטפל מה אפשר לעשות כדי להפחית את הקולות.
שלום אחי חולה וותיק בסכיזופרניה הוא מקבל כיום 650 מ"ג לפונקס. יש לו בעיה חמורה של ריור יתר שמפריעה בשיקום. הוא מקבל בנוסף מודל, הלידול, דפלפט, אלטרול, דרלין וקמדרין. האם יש משהו שאפשר לעשות עם הריור? תודה מראש
ריור היא תופעת לוואי מציקה מאוד וכדאי לטפל בה, אבל אין אפשרות לתת יעוץ ללא בדיקה. כדאי לפנות לפסיכיאטר המטפל ולבקש ממנו לשנות את הטיפול כדי להפחית את הריור.
עם סכיזופרניה ואם כן אז איך זה הגיוני , הרי זה שני הפכים לא ? האם שנים של חרדה יכולים להדרדר לסכיזופרניה כשיש תורשה ברקע ?
גם בהפרעות חרדה ובגם בפסיכוזה יש תחושת חרדה, לא מדובר בהפכים, בהפרעות חרדה יש תובנה לכך שמדובר בתחושה פנימית ולא בפחד מגורם חיצוני. מדובר בשתי הפרעות שונות, הפרעת חרדה לא מידרדרת לסכיזופרניה, אם מתפתחת סכיזופרניה היא פרצה בלי קשר להפרעת החרדה.
שלום! אשמח לדעת מה אופציות הטיפול הקיימות עבור חולה שמכחישה בכל תוקף את היותה חולה (סכיזופרניה פראנואידית). בעברה כבר מספר אשפוזים כפויים מהם היא יוצאת מיוצבת על זיפרקסה. מפסיקה ליטול את התרופה מעט זמן אחרי סוף האשפוז כי לטענתה היא לא זקוקה לה...עובר זמן מה (בין שנה לשנתיים) ושוב יש התדרדרות שמביאה להתקף שמביא לאשפוז כפוי...האם יש מערך טיפול בקהילה בחולים אלה שיכול להכריח אותה לקבל טיפול? (בבית לא ניתן לעשות זאת כי היא לא לוקחת את הכדורים ומשקרת לגביהם למרות שמקפידה לקנות כדי שיהיה רשום)
טיפול בכפיה יכול להינתן רק אם יש סכנה לאדם או לסובבים אותו. אם היא אושפזה בעבר בכפיה כנראה שהיתה סכנה. אחרי אשפוז בכפיה אפשר להוציא הוראה לטיפול מרפאתי כפוי שיחייב אותה להגיע למרפאה.
על מי שאינו מעוניין בטיפול פסיכיאטרי.
שלום אני בן 17 ואני כבר שנתיים סובל מחרדות ופחדים שמה אני פדופיל או שאולי נכנס בי דיבוק וכו אז אחרי שנתיים פסיכיאטר איבחן אותי כחולה OCD קשה והבעיה שלי עכשיו היא כבר שתי לילות רצופים שאני עוצם עיניים אני לט מצליח להירדם ואחרי כמה דקות אני מתחיל לשמוע קולות למשל כל של אמא שלי לכמה שניות ונפסק או של צלצול או שיר ואני מקבל חרדה שזה דופק מהיר סחרחורת ובחילה ואני מרגיש שאני בתוך חלום והמוח שולט על עצמו מה לחשוב מה יכולה להיות התופעה? וחשוב לציין שאני הרבה בלחץ לקראת הלילה ובמשך כל היום אני מתפקד היטב
אין אפשרות לאבחן בין בדיקה, נשמע שאתה סובל מאוד בלילות וכדאי לפנות לרופא לבדיקה.
תודה בעד התגובה לשאלתי למטה. רציתי להבהיר שהכוונה היתה ל pyroluria ולא ל polyuria. http://www.growyouthful.com/ailment/pyroluria.php תודה.
התיאוריה של רפואה אורטומולקולרית היא משנות ה-50, עשו ניסויים של מתן תוספי מזון לפי התיאוריות שלא הראו שיפור במצבים של פסיכוזה וכיום זה אינו טיפול מקובל בסכיזופרניה.
היי, אבא שלי חולה סכיזואפקטיב דיסאורדר. 16 שנים הוא היה מאוזן וכעת נמצא בהתקף מאניה. הוא רוצה לעזוב את הבית.. החשש הגדול הוא היכולת שלו לפזר כספים ללא בקרה. מה ניתן לעשות?
כדאי לפנות לרופא המטפל שיזמין אותו אליו ויעריך את מצבו ואת הצורך בטיפול. אם אין לו רופא מטפל כרגע ויש סכנה לחייו או לחיי אחרים אפשר לפנות לפסיכיאטר המחוזי.
ב7 חודשים האחרונים אני מנהלת זוגיות עם בחור מקסים!!!רק לפני כשלושה חודשים הבנתי שהוא חולה במחלה( אין לי בעיה עם זה מקבלת אותו כמו שהוא), כן כבר עברנו התקף של המחלה ויחד התגברנו על ההתקף , אנחנו רוצים להביא ילד משותף ובימים האחרונים עלתה במוחי השאלה האם זה עובר בתורשה? אשמח לתשובה והכי חשוב איך משכנעים אותו לקחת את הכדור כל יום בקבוע... המון תודה
לסכיזופרניה יש מרכיב תורשתי. הסיכוי לכל אדם באוכלוסיה הכללית לחלות בסכיזופרניה הוא 1%, הסיכוי למי שאחד מהוריו חולה בסכיזופרניה הוא כ-12%. כדאי לבקש ממנו להזמין אותך לאחת הפגישות שלו עם הרופא המטפל כדי לשמוע על המחלה. כבת זוג תומכת את יכולה לעזור לו מאוד, אחת הדרכים שעוזרות לשמור על חיים יציבים היא נטילת תרופות באופן סדיר, את יכולה לעודד אותו שמצבו הנפשי והקשר שלכם יהיו טובים יותר עם טיפול.
שלום! אני בן 34 מאושפז לפי צו כבר 7 חודשים. בלי אירועים חריגים. אני מאושפז עקב איומים. שאלה כמה זמן יכול להמשך האישפוז? (היו כבר שתי ועדות)
אני מתכוון לא לדבר עם הרופא עד שלא יגיד לי תאריך של ועדה שבה היא כן-תמליץ עלי משהו. או מה הרופא יכולה לעשות למי שלא משתף פעולה ?
אורך האשפוז תלוי בהחלטת הועדה ואי אפשר לצפות אותו מראש. כדאי לשאול את הרופא שלך מתי לדעתו כדאי להגיש אותך.
שלום אני עוד לא פניתי לפסיכיאטריה, ולכן אני לא בעלת הגדרה קלינית. רציתי לשאול אם יש סיפורי הצלחה בטיפול בכאלו שהם עם פראנויה ויכול להיות פרנויה סכיזופרנית. האם עם טיפול אפשר לחיות באיכות חיים גבוהה ולקיים קשרים בינאישיים בריאים? תודה
אפשר לחיות חיים מלאים ולקיים קשרים חברתיים ומקצועיים עם סכיזופרניה. בערך חצי מהחולים במחלה ממשיכים לסבול מתסמינים ומתקשים לחזור לחיים מלאים. יש גורמים רבים שמשפיעים על הסיכוי להגיע להפוגה במחלה ולהשתקם, לדוגמא: גיל התחלה מבוגר, התחלת טיפול מוקדם, התחלה סוערת, דבקות בטיפול, סימנים של הפרעה אפקטיבית, מערכת תמיכה טובה וכו'.
שלום לכולם יש לי אח כבן 45 לאחר שירותו הצבאי אובחן כחולה סכיזופרניה . חיינו כל המשפחה עם המחלה בשלום יחסי במשך כ20 שנה בקירוב אך מזה כ 4-5 שנים אחרונות חלה ירידה משמעותית בתפקודו ובמשך כל התקופה הזו הוא כמעט ולא מתפקד מה שאני חייבת לציין שבמשך כמעט 20 שנה כמעט אי אפשר היה להבחין שהוא חולה . במהלך חמש השנים האחרונות נוספו לו תרופות כמו קלונקס שהחל לקחת השנה דפלפט הוא לוקח משהו כמו 4 שנים . כל אלו נוספו לזיפרקסייה שהוא נוטל במהלך כל השנים מעל 20 שנה השאלה שלי היא האם בעזרת טיפול וליווי כל שהוא יהיה אפשר להחזיר את תפקודו של אחי לתפקוד נורמלי שהיה למעשה עד לפני שנים? . האם תוספת התרופות היא הגורם לזה שהוא ממש סהרורי ומרחף . וכאילו אינו נמצא איתנו ? אנא מכם אם ישנו איזה שהוא טיפול אפשרי נשמח לשמוע מכם . תודה .
שיקום יכול לעזור לאחיך לחזור לתפקוד ומומלץ לפנות למרפאה שמטפלת בו ולבקש עזרה ע"י סל שיקום שנותן משרד הבריאות. יש תרופות שגורמות לישנוניות וכדאי לברר עם הרופא המטפל האם זהו הגורם ואם כן לשקול החלפת טיפול.
שלום רב, ביתי בת ה 9 הסובלת מתסמונת בלתי ידועה מקבלת מזה כשנתיים רספירדל. הגענו למינון קבוע כבר לפני זמן רב. בשבוע החולף ביתי חלתה בווירוס הקאות שבמסגרתו גם סבלה מחום גבוהה וסירבה להכניס כל דבר לפה. אי לכך במשך 4 ימים לא צרכה את התרופה באופן פתאומי. היום החלו תופעות זעם מחדש ואני חוששת לחזור ולתת לה את המינון אליו הגיע ישר. כיצד אני אמורה לחזור ולתת לה את התרופה? האם ניתן לחזור למינון המקורי באופן חד גם כן? תודה רבה זוהר
מומלץ לחזור למינון המקורי בהדרגה, כדאי לפנות לרופא המטפל כדי לקבל הנחיות.
האם פסיכיאטרים מכירים בתופעה של pyroluria כאחד הגורמים האפשריים המשפיעים על התפתחות הפרעה סכיזואידית או סכיזופרניה? תודה.
כבר בשנות השלושים של המאה הקודמת רופאים שמו לב שיש קבוצה של אנשים עם סכיזופרניה השותים ומפרישים שתן בכמות גדולה. מאחר והתופעה היתה ידועה לפני הופעת התרופות האנטיפסיכוטיות הניחו כי הפגיעה במנגנון שמווסת נוזלים בגוף הוא אחד המאפיינים של המחלה באותה קבוצה. ההנחה היא שמדובר במאפיין שמופיע עם המחלה ולא בגורם לה.
שלום רב. רציתי לדעת האם תופעת הלוואי של ישנוניות עם סרוקוול xr היא חולפת בהמשך הטיפול או קבועה? בתודה מראש, רינת.
בדרך כלל הישנוניות חולפת תוך מספר ימים עד שבועות מהרגע שמגיעים למינון קבוע. יש אנשים שהתרופה ממשיכה לעייף אותם גם לאורך זמן. חשוב לזכור שאם לא לוקחים את התרופה באופן יומיומי לא מסתגלים לישנוניות.
ביתי בת33חולה במחלה . מנסה מזה כשנתיים שלש למצוא בן זוג ,מאד רוצה אבל לא יוצא . האם אפשר למגר את תופעת הלוואי של המחלה חוסר תאווה מינית שזה לדעתי מקור הבעייה .האם צריך לספר לבן זוג כבר בפגישות הראשונות . מבקש טיפים מקצועיים שיכולים לעזור .
שלום שמי ערן גם לי יש סכיזופרניה ברמה קלה מתפקד כאחד האדם עובד אף ב2 עבודות ונפגש עם בחורות רגילות מזדהה עם המכשול הזה של מתי ואיך יגיבו בשלב שאספר שיש לי סכיזופרניה מנסיון שלי אני מספר אחרי מספר פגישות שאפשר לראות כבר שהשד לא נורא ובמיוחד במצב שלי. לא חושב שיש הרבה סכיזופרנים עם מגבלה מינית עם הכדור אולי בהתחלה יש משהו אבל אחר כך המצב משתפר וכבר אין בעיה כלל אם תרצה לתת לה את האמייל שלי [email protected] אשמח לדבר איתה אני בן 34 מהמרכז .
שיקום חברתי הוא חלק חשוב בטיפול בסכיזופרניה וכדאי לפנות למרפאה כדי לקבל עזרה בכך. אם חוסר חשק מיני הוא תופעת לוואי של הטיפול התרופתי כדאי לשקול שינוי בטיפול. לגבי השלב בו כדאי לשתף בן זוג במחלה - מדובר בהחלטה אישית השונה מאדם לאדם.
האם אנשים שהיו תמיד מאוזנים נפשית יכולים פתאום ללקות בסכיזופרניה בגיל הבגרות, או שתמיד ברקע של הסובלים מהמחלה היו סימנים מילדות, אולי קלים, המרמזים על רגישות כלשהי- כגון ADD, נטייה לעצבנות, מופנמות או קווים של הפרעת אישיות (ללא קשר לנטילת סמים כגורם להתפרצות מצב פסיכוטי)? תודה.
כן, יש אנשים שלא נראו אצלם סימנים מקדימים לפריצת המחלה.
אני יודע שיש מקרים בהם הממסד הפסיכיאטרי מסרב לתת מידע רפואי למטופלים בנימוק שהמידע עלול לפגוע בהם. דבר מאוד מקומם. לא ממש ברור לי מה ההיגיון שעומד מאחורי זה ובאילו מקרים זה קורה? הרי אם אדם אובחן בסכיזופרניה הוא צריך לדעת זאת. אולי במקרה שמישהו חטף התקף פסיכוטי חד פעמי שחלף? או במישהו שחשדו שיש לו סכיזופרניה אבל החשד חלף?
בדרך כלל אין בעיה לתת למטופל לקרוא את התיק האישי או לקבל צילום שלו. אם מסרבים לתת צילום של התיק כדאי לקבוע פגישה עם הרופא להבין למה, אם הוא עדיין מסרב אפשר לפנות לועדת האתיקה בבית החולים שתבדוק האם באמת יש מידע בתיק שעלול לפגוע באותו אדם.
ערב טוב אמאשלי בת 85 נוטלת מידי יום כדור ללחץ דם. אליקויד לדילול דם. אמדיקור לסידור קצב הלב. היא חרדתית ודכאונית. שנים טופלה ב אסטו לפני כשנה ביקשה להחליף בגלל רעד גובר ומאז החלפנו כדורים למיניהם ולא צלח. לכן חזרה לאסטו 10 מג. וכמובן ואבן מידי יום שכבר לא ממש עוזר ולפני שבועיים החלה בסרווקאל xr בנוסף. והיא מתפתלת מכאבים במותניים בבטן.היא סובלת מאד מאד אנחנו מטוזזים על ידה כל היום לא רוצה לעשות כלום רק במיטה כל היום. מבקשת את עזרתעזרתכם .
אין אפשרות לתת יעוץ רפואי בלי בדיקה, כדאי לפנות לפסיכיאטר העוסק בפסיכוגריאטריה.
היכן ניתן להשיג פסיכולוגים המתמצאים במחלה לייעוץ עבור בחור בן 30 המבקש להפגש עם פסיכולוג? הבן נוהג לישון אחה"צ ערב ומידי פעם מתעורר אם אגרסיות שמתבטאות בבכי נואש וצעקות קולניות. מטופל ב זיפרקסיה + 30 טיפות הלידול . 15 ט בצהרים. 15 ט לפני שנת לילה.
כל פסיכולוג קליני המטפל בהפרעות נפשיות יכול לעזור. אפשר באופן פרטי לחפש, אפשר דרך קופת חולים ואפשר בתחנה לבריאות הנפש של משרד הבריאות. בבריאות הנפש יש תור ממתינים והטיפול איננו מיידי.
פסיכולוגים מטפלים בכל הפרעה נפשית, כדאי לשאול את הפסיכולוג לפני הפגישה אם יש לו ניסיון בטיפול באנשים עם סכיזופרניה. אפשר לפנות למרפאות בריאות הנפש הפזורות בארץ, לקופת חולים או באופן פרטי.
ברצוני לדעת אזה כדור יותר טוב ויותר חזק מבחינת טיפול ?? רספרדל או זיפרקסה תודה
כשבדקו השפעה של טיפול במספר גדול של אנשים במטאנליזה (סקירה וצירוף של כל הניסויים שנעשו עד כה) מצאו שאין הבדל מבחינת ההשפעה על פסיכוזה, יש הבדל בתופעות הלוואי. ההשפעה של תרופה על אדם היא אישית, יש אנשים שריספרדל יעזור להם יותר ויש אנשים שזיפרקסה יעזור להם יותר.
שלום , המכון הרפואי לבטיחות בדרכים פסל לי את הרשיון הנהיגה, בגלל שהיה לי לפני 6 שנים, יותר נכון גילו לי מחלה נפשית, וכיום אני מאוזנת, ואין לי מחשבות שהיו לי פעם, הבאתי את כל ההמלצות מפסיכאטר, ומפסיכולוגית, מה יכולה להיות הסיבה שפסלו אותי? והאם אני יכולה לתבוע את המכון? ואני בת 17, ואני חושבת שהמכון טעה וכן אני חושבת שאני צריכה לקבל רישיון... תודה. המחלה הנפשית שלי זה סכיזופרניה.
מנסיון. אין סיכוי שתקבלי את הרישיון חזרה. גם הפסיכטר שלנו, פרופ, בתוארו טוען שאין סיכוי לקבל חזרה. חבל על כל מאמץ כספי. הם לא חוזרים בהם בשום אופן
קיום מחלה, טיפול אצל פסיכיאטר או טיפול תרופתי כשלעצמו אינו מונע הוצאת רישיון נהיגה. קישור לאתר של המכון: http://www.health.gov.il/PublicationsFiles/Marvad_regulations_2012.pdf יכולים למנוע מתן רישיון ממי שסובל מבעיה נפשית בחומרה המשבשת: תובנה, התנהגות, יכולות קוגניטיביות או תפישה הנדרשת לנהיגה, לדוגמא: 1. פסיכוזה אקוטית 2. הישנות פסיכוזה עם ליקוי תפיסה, מצבי רוח או חשיבה 3. טיפול תרופתי עם תופעות לוואי של ישנוניות 4. חוסר מודעות עצמית או אי שיתוף פעולה בטיפול הנדרש 5. כוונת התאבדות בהתנגשות כלי הרכב 6. כוונה להשתמש בכלי הרכב לפגוע באחרים אם למרות שהבאת עדות לכך שאת מאוזנת פסלו לך את הרישיון אפשר לערער על ההחלטה, כדאי להתייעץ עם עורך דין.
האם עדיף לקבוע פגישות קבועות אצל פסיכיאטר שמכיר אותי ולוקח 500 ש"ח לפגישה ומחליף תרופות כל שני וחמישי ובגלל זה יוצא מהאיזון ומגיע להרבה אשפוזים עם תסמינים פסיכוטיים חריפים או מטפל חדש בפסיכותרפיה ב300 ש"ח וללכת לפסיכיאטר למעקב תרופתי בלבד
אם טיפול לא עוזר לאורך זמן כדאי לשקול להחליף מטפל, כמובן שיתכן והסיבה להחלפת התרופות היא מצב המחלה, אי אפשר להמליץ על טיפול בלי בדיקה.
ד"ר ענת שלום רב.. שמי מאיה בת 23. לפני כחצי שנה אובחנתי כסובלת מסכיזופרניה. כיום אני נוטלת אביליפיי 15 מ"ג וציפרלקס 10 מ"ג. על פניו נראה שחזרתי לתפקוד רגיל ואכן אין זכר לחרדות לפחדים ולמחשבות השווא שתקפו אותי בזמנו, הבעיה המרכזית איתה נותרתי להתמודד היום היא חוסר במוטיבציה לפעול מתוך קושי רב שמתבטא ביכולת לפתח רגש כבעבר, ביכולת להתרכז וללמוד ולפתח את תחומי העניין שהיו לי קודם ובריקנות עצומה. מינון התרופות האנטי פסיכוטיות שקיבלתי בעבר הופחת משמעותית ,אני נמצאת בשיחות עם פסיכיאטרית ומנסה טיפולי cbt אך אותם השינויים כמעט ואינם מועילים. הבנתי שקיים טיפול שנקרא deep TMS לטיפול באותם סימנים שליליים של המחלה ואשמח לשמוע למי הוא מתאים, היכן ניתן לקבל אותו מהן תופעות הלוואי וכמובן אם אכן הוא עשוי להועיל בפתרון בעיית הסימנים השליליים?
היי מאיה כבר 4 שנים ללא שום סימנים אשמח להכיר:) (בן 34 ישיש חח)
טיפול בגרייה מגנטית (repetitive transcranial magnetic stimulation- rTMS) מאושר לטיפול בדיכאון. קיימים מספר מחקרים המראים שיפור מתון בסימנים השליליים עם הטיפול לעומת פלסבו. אין הרבה תופעות לוואי לטיפול והוא נסבל יחסית בקלות, יכולים להופיע כאבי ראש או תחושות לא נעימות בקרקפת. תופעת הלוואי הקשה ביותר היא פרכוס אולם היא נדירה, בעיקר אם עובדים לפי פרוטוקול בטיחותי. הטיפול יחסית חדש ולכן אם יש תופעות המופיעות לאחר שנים שלטיפול עדיין אי אפשר לדעת עליהן. קיימים מספר מרכזים בארץ המספקים את הטיפול בתשלום. בבי"ח שלוותה נעשה מחקר בנושא.
האם הגן COMT (שחשוד כמעורב בסכיזופרניה) משפיע רק על נוירוטרנסמיטרים במוח? האם למוטציה של גן זה תיתכן השפעה כלשהי על בדיקת איסוף שתן לקטכולאמינים? תודה.
COMT - אנזים המפרק מעבירים עצביים (נוירוטרנסמיטרים) כמו דופמין ונוראדרנלין. הוא נמצא במוח, כבד, כליות ובלב. תוצר הפירוק של דופמין - HVA - נמדד בבדיקת שתן לקתכולאמינים אולם הבדיקה אינה רגישה במיוחד ולא ניתן להסיק מכמות הקתכולאמינים בשתן על הפעילות של האנזים.
שלום, האם thought blocking מתרחש רק במצבים פסיכוטיים? תודה.
לא בהכרח, חסימות בחשיבה יכולות להופיע גם בחרדה בעצמה גבוהה.
האם קיים חשש להחמרת המחלה אצל חולה סכיזופרניה מאובחן שאינו נוטל כדורים או כל טיפול תרופתי אחר? במידה והתשובה היא חיובית, האם מצב ההחמרה הנ"ל הןא הפיך? בתודה צראש
בדרך כלל, אם לאדם יש מחלה כרונית כמו סכיזופרניה, והוא ללא טיפול בתרופות אנטי פסיכוטיות יש סיכוי גדול יותר להופעה של התקף פסיכוטי. גם לאחר הופעת התקף פסיכוטי התרופות האנטי פסיכוטיות יעילות.
שלום רב אני מטופלת בריספונד 2 מג ולוסטראל 200מג ומתחילה טיפולי פיריון, התקשרתי ליעוץ באסף הרופא ואמרו לי שעד עכשיו לא היה מחקר שהוכח שיש מניעה בלהשתמש בתרופות האלה במהלך הריון עקב פגיעה בעובר, אני לוקחת את התרופות האלה המון שנים ובזכותם אני יכולה לתפקד לגמרי, השאלה שלי היא כזו: הרופא משפחה עשה לי שיחה ארוכה (כבר פעמיים) שאני לא אכנס להריון אלה שאני אאמץ כי התרופות שאני לוקחת פועלות על מערכת העצבים ואין סיכוי שזה לא ישפיע על מערכת העצבים של העובר והילד/ה (מניסיון שלו עם מטופלים אחרים) יצא בעתיד עם בעיות קשות בהתנהגות (לדבריו המקרים קשים וההורים אינם מסוגלים לטפל בילדים, עד כדי כך..), אני אגיד שאין לי בעיה לאמץ העיקר שיהיה ילד שאני אוכל להעניק לו אהבה ולאו דווקא חשוב לי התהליך של ההריון(לבעלי קצת יותר חשוב..) אני לא מוצאת ברשת מחקרים שנמשכו הרבה שנים מעבר להריון בכדי לבדוק את ההתנהגות של הילד העתידית..יש משהו במה שהרופא אומר?
ריספרדל מאושרת לשימוש רק 10 שנים כך שאין נתונים על ההשפעה של מתן בהריון לאחר עשרות שנים. תרופות אנטי פסיכוטיות אחרות נמצאות בשימוש משנות החמישים של המאה הקודמת ולא הוכחו השפעות משמעותיות לאחר מתן בהריון. לוסטרל מאושרת לשימוש 13 שנה. במתן של תרופות מקבוצת SSRI בהריון נמצאה עליה קטנה בסיכוי למום ריאתי מסוים כאשר לוקחים את התרופה אחרי שבוע 21 . לעומת זאת לא מצאו הבדל בילדים שאמהותיהם לקחו תרופות מקבוצת SSRI לבין ילדים אחרים בהישגים בלימודים. קשה להתווכח עם המקרים האישיים שראה הרופא, סטטיסטיקה בודקת מה קורה במספרים גדולים. יכולות להיות כל מיני סיבות לבעיות בהתנהגות בילדים, גם ילדים שעוברים אימוץ עלולים לסבול מהפרעות בהתנהגות. נושא לקיחת תרופות בהריון מאוד מורכבת, יש נשים שמעדיפות להפסיק תרופות ואפילו להתאשפז כדי שהעובר לא יהיה חשוף לתרופה, מצד שני מצב נפשי קשה כמו חרדה ודיכאון משפיעים על משקל הלידה ועל תוצאות הלידה. אין דרך לנבא איך יוולד ילד, מומים קורים גם בנשים שלא לוקחות שום תרופה. ההחלטה אם לאמץ או לא מאוד אישית, נסי להתייעץ עם הרופא הפסיכיאטר שמטפל בך, יש סיכוי שהוא פגש יותר נשים עם סכיזופרניה שילדו מאשר רופא המשפחה.
דרכים כ- 20 שנים לפני פרוץ הסכיזופרניה בהיותי בגיל 25 אירעה התאונה לערך. אז איבדתי הכרה וקיבלתי נכות של הפרעות פסיכונוירוטיות עקב תאונת דרכים וזעזוע מוח. זה היה בצבא. כשחליליתי בסכיזופרניה משרד הבטחון לא הכיר במחלה כנובעת מהתאונה בגלל חלוף הזמן. עכשיו לפעמים אני מרגיש עצמי עצבני מעל ומעבר, ואני לוקח תרופות. התרופות הם אביליפי נגד סכיזופרניה וציפרלקס נגד חרדות ופי טי אס די. האם במצבים קשים מותר לי להגביר קצת מינון באופן זמני? יש לציין שהיה לי רק אשפוז אחד בלבד בגלל סכיזופרניה מלפני כ- 20 שנים. היום אני כבן 60. אשמח לקבל המלצות.
אין אפשרות לתת המלצות על טיפול תרופתי ללא בדיקה, כדאי לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ איתו.
בני, שטופל בזמן, ללא אישפוז, חי כיום על כדור במינון נמוך, וחי חיים נורמטיביים ונורמליים לחלוטין. תוך כדי המחלה, השלים בגרויות, סיים תואר ראשון וגם תואר שני, עובד בשתי עבודות, ואף התחתן. תלוי גם אם החולה נופל לידיו של פסיכיאטר טוב. כך שלא כל החולים נידונים לחיים השונים מחיי אדם בריא. המחלה פרצה בשנת 2005 והיום אנו כבר בסוף 2014 , והבן חי חיים נורמטיביים כמוני וכמו כל אדם בריא כבר שנים רבות.
איזה כיף לשמוע דבר כזה. הלוואי שגם אצלי זה יהיה ככה בעתיד. הבת של בת 13.5 אושפזה לפני חצי שנה . מאז היא פחות או יותר בסדר, הרבה גם לא בסדר אבל בכללי נראאה שיש אור בקצה המנהרה. כיף לשמוע שאפשר לחיות רגיל . זה הפחד הכי גדול של ההורים ...
אני אכתוב מילים שקשה לשמוע אבל חולי הסכיזופרניה בפרט ומתמודדים בכלל הם חומר הגלם של פונקציונרים ושאר עובדים שעושים למחייתם ע"ח אנשים פגועים. אולי באופן אידאי יש רצון להיטיב עם אנשים אבל בפועל אין אחד מן העובדים שהתאמץ עבור המתמודדים. כל הכוונות הם מילים מרוקנות מתוכן. בפועל אין תקציב , אין מקום , אין אפשרות ושאר הבולשיט שנאמר. צר לי שעלי לכתוב באתר מילים בוטות . אבל אנוש היא לא עמותה אלא חברה קבלנית המתפרנסת מן הזולת. כל ההוסטלים הם חברות קבלניות שבוררים את הנוחים והקלים לטיפול. וכל יום צצה לה חברה קבלנית חדשה . אף אחד לא בודק את הפרודוקטיביות של החברה, אף אחד לא כופה עליהם לקבל מקרים יותר קשים. כל דיכפין ייתה וישתה... מוסדות השיקום חוגגים באין מפריע. כואב אבל אני עומדת מאחורי כל מילה, מבלי לפרט במייל את דברי.
יש אמת בדברים ומצד שני לפני ההפרטה המצב היה הרבה יותר גרוע.
שלום רב מזה מספר שנים אבי סובל מבעיה נפשית אשר מחמירה עם הזמן. הוא מדבר באופן קבוע על קולות שהוא שומע שלטענתו רוצים ברעתו הוא לא עובד כבר שנים כי אינו מסוגל להתרכז ועוד כל מיני סימפטומים כאלו ואחרים אשר משבשים את אורח חייו ובעיקר את מי חיי המשפחה שמתקשה לעזור לו. רופא פסיכיאטר בקופח טוען שכל עוד הוא אינו פוגע בעצמו אין מה לעשות. ונותן תרופות אך מן הסתם אבי מסרב ליטול אותם. איננו יודעים לאן לפנות ומה לעשות
אחת הבעיות הקשות במצב פסיכוטי היא שאדם משוכנע שהוא צודק ואין לו תובנה לכך שהוא סובל מבעיה, הרבה משפחות חסרות אונים כשהן רואות את יקיריהן סובלים ומסרבים לעזרה. הפסיכיאטר צודק בכך שאפשר לכפות טיפול על אדם רק במקרה שאדם מסכן את עצמו או את הסובבים אותו, אבל הסיכון לא חייב להיות מיידי, אם אדם מתוך מחלה לא לוקח תרופות לסוכרת או לא מסוגל לדאוג לצרכיו הבסיסיים הוא מסכן את עצמו באופן לא מיידי. גם אם הוא גורם לסבל נפשי חמור לזולת או לנזק חמור לרכוש אפשר לכפות עליו טיפול. במקרה כזה הפסיכיאטר המחוזי יכול להוציא הוראה לבדיקה פסיכיאטרית כפויה או לאשפוז כפוי לא דחוף. אם אין סכנה אפשר לבקש מאנשים שאביך סומך עליהם, קרובי משפחה, חברים או רופא משפחה שידברו איתו על מה הוא יכול להפיק מטיפול פסיכיאטרי, לדוגמא הקלה על חרדה או עזרה בריכוז או בחזרה לעבודה.
שלום יש לבעלי סכיזופרניה והוא משקר בלי סוף לי ולסביבה שלו מוציא אותי מפלצת מול אנשים מספר שאנחנו מתגרשים ולי משקר בדברים אחרים וזה נראה שהוא בוגד בי האם זה חלק מהמחלה?האם הוא חייב לשקר?האם זה יכול להפסיק? תודה
שקר הוא לא חלק ממחלת הסכיזופרניה, התנהגות שכוללת שקרים ובגידה לרוב תלויה באישיות. לכל אדם יש אישיות בלי קשר למחלה שיש לו.
היי ד"ר, אני בת 28, בריאה בד"כ. אבל, אימי אובחנה כסכיזופרנית כשהייתה בת 18-19 (סכיזופרניה פרנאודית). אני רוצה ליטול ריטלין אך חוששת מההשפעה שעשויה להיות לכך... האם ריטלין עשוי להוות כטריגר? לעורר התקף חס וחלילה?
ריטלין עלול לגרום לפסיכוזה, לא הוכח שהוא גורם להתפרצות של סכיזופרניה אולם כדאי לשקול בזהירות מתן תרופה שיכולה לגרום לפסיכוזה במי שפגיע יותר למחלה. צריך לשקול את התועלת שבמתן ריטלין מול הסיכון, יתכן וכדאי להשתמש בתרופה אחרת להפרעת קשב וריכוז. התייעצי עם הרופא המטפל שלך, עדיף להתייעץ עם פסיכיאטר ולא עם נוירולוג במקרה כזה.
שלום רב. 1. תוך כמה זמן משפיעה התרופה פנפט על הסימנים החיוביים והשליליים של הסכיזופרניה? 2.מה הן תופעות הלוואי של הפנפט? 3.האם מותר ליטול פנפט בהריון? 4. אני נוטלת 20 מ"ג סרוקסט, כמה מ"ג פנפט אצטרך לקחת? (בהתחשב בכך שאמורה לעבור מ- 25 מ"ג זיפרקסה לפנפט כי הזיפרקסה יעילה עלי באופן חלקי וגם כי הסרוקסט מעלה את ריכוז הפנפט בדם)? בתודה מראש, שירה.
1. כמו שאר התרופות האנטיפסיכוטיות היא משפיעה תוך מספר שבועות על הסימנים החיוביים, אין עדיין הוכחה טובה שהיא משפיעה על סימנים שליליים. 2. פנפט חוסמת את הרצפטורים לדופמין וסרוטונין, כלומר היא תרופה אנטיפסיכוטית מדור שני, כמו שאר התרופות מקבוצה זו היא פחות גורמת לתופעות לוואי אקסטרפירמידליות (נוקשות שרירים, רעד, תנועות לא רצוניות), היא כן גורמת יותר לתופעות מטבוליות כמו עליה במשקל, עליה בסוכר בצום, עליה בשומנים בדם. במהלך הטיפול יש לבצע בדיקות שגרתיות של ספירת דם, רמת סוכר בצום, רמת אלקטרוליטים, תפקודי כבד ואק"ג. 3. פנפט שייכת לסיווג C בהריון כמו שאר התרופות האנטיפסיכוטיות. סיווג C משמעותו: "לא ידוע על נזק לעובר בבני אדם אולם בחיות נראה נזק או לא נעשו מחקרים בבני אדם או בחיות". כדי לקבל מידע עדכני על מה שפורסם על ההשפעה של תרופות בהריון כדאי לפנות למכון הטרטולוגי בהדסה, אסף הרופא או רמב"ם שם אוספים את המידע. 4. אין אפשרות לדעת מראש, את צריכה לתכנן עם הרופא שלך את המעבר.
הוגדרתי כסכיזופרנית, לוקחת המון המון תרופות, (כבר שנים) וקצת חוששת מההורדה של התרופות, חוששת שהגיע למצב של התקף. מתמידה בלקיחת תרופות, האם הסכיזופרניה עוברת מתי שהוא?
סכיזופרניה היא מחלה כרונית ולא חולפת אולם בדרך כלל יש ירידה בעצמת ותדירות ההתקפים עם השנים. אם המצב יציב ואין תופעות לוואי בדרך כלל לא מנסים לשנות את הטיפול. אם חלפו מספר שנים והמצב יציב ויש תופעות לוואי כדאי לשקול להפחית את המינון.
שלום רב, הנני בחורה צעירה בת 30 מטפלת באימי בת ה-50 כבר מעל 10 שנים בהלידול (באמצעות טיפות) טיפטוף למשקה ללא ידיעתה. מכיוון שהיא מסרבת להודות במצבה. הדבר נעשה באמצעות פיקוח מלא מול הפסיכיאטרית המטפלת ורופאת המשפחה. אני בת יחידה לאימי חוץ ממני אין לה אף אחד. הגעתי למצב שעליי לעזוב בקרוב ולא אוכל להיות זמינה כל יום. כלומר אין מי שיתן לה את התרופה. במקרה שמצבה מתדרדרד לאיזה מוסד עליי לפנות כדי לשכן אותה? מה הפרוצדורה? ובגדול מה הפתרון לאנשים חולי סכיזופרניה שלא באמת מודעים למצבם ומסרבים ליטול תרופות בעצמם? האם קיים מוסד כלשהו שדואג להם לא רק לחודש חודשיים אלא לכל החיים? הרי ידוע שסכיזופרניה זאת לא מחלה שניתן לרפא ועל כן עליהם להיות מטופלים כל חייהם. אודה לעזרה והכוונה בנושא.
סכיזופרניה היא אכן מחלה כרונית ויש הרבה גורמים בביטוח לאומי, באגף השיקום ובמשרד הבריאות שמסייעים לשיקום או לעזרה בתפקוד היומיומי, אם יש צורך, מדיור מוגן ועד מחלקה כרונית. אם היא עצמאית כשהיא מקבלת טיפול היא לא זקוקה למוסד אלא לטיפול שיחזיר אותה לתפקוד. קשה לדעת מראש מה יקרה ואם מצבה ידרדר ועד כמה, רק אם הוא ידרדר אפשר יהיה להחליט לאיזו עזרה היא זקוקה. בכל מקרה אפשר לכפות על אדם טיפול או אשפוז רק במקרה ויש סכנה לחייו או לחיי הסובבים אותו.
שלום תודה רבה על תשובתך. אמי מקבלת מביטוח לאומי קצבה כנכה 75% היא אכן מתפקדת בזמן הטיפול. השאלה מי יוכל לדאוג לתת לה טיפול אם זה לא יהיה במסגרת מוסד? כשהיא לא מטופלת היא מסכנת את עצמה מכיוון שלא קמה ממיטתה. לא אוכלת ולא שותה. רק בוכה כל היום. ומדוע יש צורך בהתדרדרות מצבה רק כדי לקבוע לאיזו מסגרת/ טיפול היא זקוקה? אין אפשרות למנוע זאת מראש ע"י פניה לגורמים הרלוונטים ? תודה רבה על הייעוץ וחג שמח.
אם היא מסכנת את עצמה בכך שלא שותה ואוכלת אפשר לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולבקש להוציא עבורה הוראה לאשפוז כפוי. במהלך האשפוז אם היא לא מראה הבנה לכך שצריך לקחת תרופות אפשר לבקש להוציא הוראה לטיפול מרפאתי כפוי שיחייב אותה להגיע למעקב במרפאה ולקבל טיפול.
שלום לך אני נער בן 17 סובל שנים מפחדים וחרדות על המון דברים בהתחלה מדברים קטנים אחרי זה ניהיה לי פחד אולי אני פדופיל אולי אני פסיכופט ואני יעשה משהו למשפחה שלי הפחדים האלה עברו אפשר לומר ועכשיו יש לי עוד פחדים חדשים אני הולך ברחוב עובר ליד מישהו אני מדמיין שהוא רוצח אותי וכבר יומיים שבבוקר במהלך שינה אני שומע קול בתוך הראש ואז אני ישר פותח את העיניים אני ילד מאוד נבון וחכם אני הולך לבית הספר אני לומד אני מחייך הכל רק עכשיו אני מת מפחד שיש לי מחלה נפשית כזאת שאי אפשר לצאת ממנה אני פה רועד מפחד אני לא מפסיק לבכות בבקשה ממך מה אני יכול לעשות? והאם זה תסמינים של סכיזופרניה תודה רבה לך
אתה מתאר דברים מאוד קשים וכדאי לקבל עזרה בעיקר אם אתה סובל כל כך הרבה שנים. אי אפשר לדעת ממה אתה סובל בלי בדיקה, בקש מהוריך שיקבעו עבורך תור.
אבל לפי דעתך זה נראה כמו סכיזופרניה כי אני מאוד לחוץ אני כל שניה בוכה בבקשה תרגיעי אותי
לד"ר ענת שלום. אימי (75) נוטלת תרופה בשם פרפנאן 8 מ"ג כדור ביום. ודיקנט פעמיים ביום .(כ- 7 שנים לערך) תופעות הלוואי בחצי שנה האחרונה חמורות אימי מתקשה לתפקד.הגוף אינו מאוזן הזכרון,שרירים נתפשים באזור הידיים ,הזכרון לטווח הקצר נפגע תופעות לא נעימות בלתי רצוניות באזור הפה והלשון.האם לדעתך במצב כזה חשוב להחליף את הכדור? או אולי ישנם כדורים עם פחות תופעות לוואי .אני מאוד דואגת על ההדרדרות במצבה.אשמח להדרכה .(הרופאה החדשה של אימי עדיין לא יכולה להחליט על תחליף טיפול) נ.ב. אמי אובחנה כסכיזופרנית הסובלת ממחשבות שווא -כתוצאה מטראומה שחוותה בעקבות ויכוח עם אחותה. אשמח לתגובתך ועזרתך
פרפנן יכול לגרום לתפיסת שרירים ותנועות שרירים לא רצוניות באזור הפה (Tardive dyskinesia) אולם קודם כדאי לוודא שאין מחלה ניוונית כמו דמנציה שמחמירה את המצב. יש כדורים שפחות גורמים לתופעות לוואי אלו ומומלץ לטפל בתופעות הלוואי הקשות האלו כמה שיותר מהר, אולם השינוי צריך להתבצע על ידי הרופאה המטפלת תוך כדי מעקב. אם היא לא יכולה להחליט על החלפה בקשו שתתייעץ עם רופא אחר במרפאה שיכול להחליט על כך.
ראשית מודה מאוד על תגובתך. וכמובן שאדאג להפניה בהקדם האפשרי להפסקת/החלפת הכדור,וכמו כן בדיקות שיקבעו/ישללו את המחלה שלמראית עין זה לא נראה כך. שוב תודה
שלום, רציתי לדעת למי לפנות אם יש חשד לסכיזופרניה/מחלת נפש אחרת/ ליקויי למידה? האם אני יכולה פשוט לקבוע תור אצל כל פסיכיאטר? יש אולי מכונים שמיועדים לאבחון בעיות כאלה?
אין צורך במכון מיוחד, כל פסיכיאטר יכול לבצע את האבחון, את יכולה פשוט לקבוע תור במרפאה לבריאות הנפש או אצל פסיכיאטר בקופת חולים.
רציתי לדעת מה ההבדל בין זריקה לבין לקחת כדור אני נוטלת כדור בשם רספירדל האם גם הוא משמין כמו הכדור או שהזריקה יותר טובה
ריספרדל מכיל ריספרידון שמתפרק בכבד לחומר הפעיל פליפרידון. יש זריקה המכילה את החומר הפעיל בשם קספליון וניתנת פעם בחודש. החומר הפעיל בכדור ובזריקה זהה, היתרון של כדורים שאפשר לשנות מינון במהירות ואילו בזריקה השינוי לוקח מספר שבועות. היתרון של זריקה הוא שהרמה בדם יציבה ואין מצב שבו שוכחים לקחת כדור, בנוסף קספליון אינה עוברת פירוק בכבד ולכן יותר בטוחה ויש קצת פחות השמנה עם הקספליון.
שלום רב ד"ר ענת, אני תירגלתי מדיטציה טרנסנדטלית במשך 4 חודשים. לאחר 4 חודשים אני קיבלתי את ההשפעות הבאות: 1. אני מחייך ושמח באופן ספונטני כמעט בכל היום. 2. אני רגוע כמעט בכל מצב ,כולל דברים שניתנים לי בפעם ראשונה: נסיעה למקום לא מוכר, כניסה למקום זר, דיבור מול כיתה , דיבור עם אנשים וכו'. 3. אני רואה את העולם באופן היפנוטי - עולם יפה , מוקסם ומואר ובני אדם גם כן יפים ומוקסמים. כאשר אני מתיישב לי ועומד מול העולם, אני רואה את העולם מעין יפה, מוקסם, מואר ( דבר פלא). בעיניי העולם והאנשים נראים יותר יפים ( אפילו אילו שלא). הטבע נראה גם יפה. 4. אני מרגיש מעין שקט במוח ואנרגיה בחוץ. 5. אני חש שיפור בעצמו- בעל חשיבה חיובית, ביטחון עצמי , רגיעה , חיזוק כישורים חברתיים וכו'. 6. ישנם שלושה דברים שאני לא יודע האם הם טובים: א.כאשר אני מתבונן אל העולם , אני רואה סוג של חלום. אנשים הולכים וחולפים אל מול עיניי, העולם מואר יותר וכו'. אני מרגיש סוג של חלום. ב. כאשר אני מדבר עם אנשים או איש אני מרגיש סוג של חלום. האנשים לא מבינים כך,הם סבורים כי אני בעל חשיבה חיובית , מצחיק , אופטימי כי אני מחייך , רגוע ושמח באופן אוטומטי כמעט כבל מצב ורגע. אני מבין את מה שהם אומרים, אבל אני מרגיש שהם בסוג של חלום. האנשים עוברים אל מול עיני ( יש המדברים איתי ויש הלא מדברים)ואני מרגיש מעין חלום כזה. מצד שני, האנשים בסביבה אינם רואים זאת, הם סבורים שאני אדם מצחיק ( האמת אני באמת מצחיק כנראה בזכות מ"ט), , שמח, בעל חשיבה חיובית ורוגע. כך גם כתבו לי כמה בנות ובנים במכתב. ג. לעתים אני חש כאבי בטן קלים. על מה המאפיינים הנ"ל מצביעים ( בקצת יותר דגש על סעיף 6) ? האם זה מצב של חלום מיוחד? האם זה מצב היפנוטי מיוחד חיובי? מצב תודעתי חיובי? אם כן , איזה מצב תודעה? זה הרגשה של ניתוק, הפרעת ניתוק, מעין דהריאלזציה? אני מקווה שזה לא זה. האם זה מצביע על מצב של גלי אלפא שהינם מצב של רגיעה וערנות ( ערנות נינוחה)? האם זה מסוכן? זה טוב או רע? מה זה? תודה robert
אתה מתאר הרבה תחושות אבל אין אפשרות לדעת במה מדובר בלי בדיקה, אם התחושות האלו מפריעות לך כדאי לפנות לפסיכיאטר.
שלום, האם יש דמיון בין סכיזואפקטיב דו קוטבי סוג מאני לבין שילוב של הפרעות אישיות (סכיזוטיפאלית, פרנואידית, גבולית ותלותית (ביחד) לצורך השאלה)? והאם יכולה להיות טעות באבחנה עקב כך?
הפרעת אישיות היא תבנית נוקשה של התנהגות, חשיבה, מנגנוני התמודדות והגנה הקיימת באופן קבוע. בהפרעה סכיזואפקטיבית יש אפיזודות או התקפים, כלומר תקופות זמן בהן ההתנהגות, החשיבה והתפישה של אותו אדם שונה באופן מובחן מהרגיל.
המשך לשאלה להבדלים בין סכיזואפקטיב והפרעת אישיות: האם הפרעת אישיות יכולה להיות חבויה או באופו מינורי ולהתפרץ בשל זרז מסוים. ולהיות מאובחנת כסכיזואפקטיב? כמו כן, האם אי אבחון וטיפול מתאים יכול לגרום להתפרצויות נוספות? כלומר במידה ולחולה בהפרעת אישיות גבולית לא היה טיפול פסיכותראפי, יכולה להיות התפרצות חמורה נוספת (במידה והפרעת האישיות הגבולית הינה מינורית וחבויה)? אודה לתשובה.
והאם החשק המיני יורד בגלל התרופה. יכול לענות לי כל מי שרוצה. תודה רבה.
אביליפיי יכולה לגרום לעירנות, יש אנשים שהיא גורמת להם גם לאי שקט. ירידה בחשק המיני היא לא תופעת לוואי שכיחה אבל התגובה היא תמיד אישית.
אושרה לבת שלי קיצבה של 100% נכות עד לסוף השנה. אציין שהיא היתה מאושפזת במחלקה פסיכיאטרית במשך חודשיים בנתיים הילדה בבית , בבית ספר רגיל. עדיין לוקחת כדורים לחרדה ודיכאון ונגד סכיזופרניה. אני רוצה לדעת מה עליי לעשות על מנת שאמשיך לקבל קיצבה גם בשנה הבאה מביטוח לאומי . יש לציין שאני מפסידה המון ימי עבודה בשביל להישאר איתה בבית וגם התרופות עולות המון כסף תודה
מספר חודשים לפני תום השנה את אמורה לקבל טפסים לועדה חוזרת ותתבקשי להביא איתך דוח רפואי מהפסיכיאטר לגבי המצב הנוכחי. המשך הקצבה תלוי במצב הילדה אז. נסי לפנות לעו"ס ולברר האם מגיעות לך זכויות נוספות על הקצבה כדי לעזור לך.
שלום רב וערב טוב! ראשית אני רוצה לומר תודה על התייחסותך לשאלתי הקודמת בחודש שעבר וברצוני לשאול את דעתך לגביי הטיפול התרופתי שאני נוטל כיום והיא קלופיקסול דיפו בשילוב סוליאן האם השילוב של התרופות יחד מקובל? האם השילוב מסוכן עבורי? אני חרד שמא השילוב של שניי ההתרופות יחד אינו מתאים .קראתי קצת חומר על כך.באינטרנט .אודה לתשובתך בהקדם.תודה מראש . וגמר חתימה טובה .
שתי התרופות הן תרופות אנטיפסיכוטיות החוסמות את הרצפטור לדופמין ולכן ההשפעה שלהם מצטברת, כך שהן יכולות לגרום לתופעות לוואי של תרופות כאילו המינון יותר גבוה. אין מניעה לתת שתי תרופות אנטיפסיכוטיות ביחד, מכל הסוגים, גם קלופיקסול וסוליאן. כל מי שלוקח תרופה אנטי פסיכוטית צריך להקפיד על מעקב רופא משפחה, בדיקות דם (ספירת דם, תפקודי כבד, תפקודי כיליה), אק"ג ולאחר מספר שנים של טיפול בדיקת עינים.
שלום רב וחג שמח ! תודה שהגבת לשאלתי הקודמת ובהמשך לאותה שאלה רציתי לדעת האם ניתן ורצוי להוריד מינון ? אני מקבל כבר 7 חודשים זריקת קלופיקסול פעם בשבועיים 400 מ"ג וובנוסף כל יום בבוקר 400 מ" ג סוליאן ובערב 600 מ"ג סוליאן אני סובל מעייפות ומטשטוש ראיה ולעיתים קרובות נתקף בחרדה קשה וזה נראה לי תופעות לוואי מהמינון הגבוה . חשוב לי לשמוע את דעתך בעניין .תודה מראש
אם המצב הפסיכוטי חלף והטיפול ניתן כמניעתי בלבד ואתה סובל מתופעות לוואי אפשר לשקול הפחתת מינון, לשם כך עליך לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ איתו.
אני יודע שלכל אחד יש את המינון המתאים לו לפי מצבו אולם שאלתי היא האים יש אנשים ש150 מג עוזר להם הכוונה האים בכלל הלפונס במינון כזה משפיע מבחינת אפקט הכדור לאנשים מסויימים.
אם הפסיכוזה חלפה והטיפול ניתן למניעה בלבד יש אנשים שגם מינון של 150 מ"ג מספיק עבורה. במצב פסיכוטי חריף בדרך כלל זה לא מספיק.
אם אני כבר 5 שנים עם לפונקס. והרופא הורידה לי בהדרגה עד 225 לפונקס. ועוד חודש יורדים ל200 ולאחר כמה חודשים אם הרופא תראה שאני יציב במינון זה האם אוכל להוריד בבטחון את הכדור למניעת פירגון שנגרם לי במינון של315 ולא יהיה לי פירכוסים במינון של 200 וגם כדור לדופק ולהשאר רק עם הלפונקס???? תשובותיך מאדfעוזרות חי המגביל למה שהרופא שלי ממליצה. תודה נקאש
עם ההפחתה במינון העוצמה של רוב תופעות הלוואי יורדת ואפשר להפחית מינון ואפשר להגיע למצב שתקבל לפונקס בלבד אבל את ההפחתה יכול לעשות רק הרופא המטפל ותוך כדי מעקב.
אני מאופשז לפי צו בית משפט. לאחרונה הייתה לי ועדה . הם החליטו לתת לי חופשיות בשטח בית החולים. אבל רופא שלי מסרבת לזה בטענה שאני איימתי על רופא ממחלקה אחרת באותו בית חולים. האם מותר לה ?
ועדה פסיכיאטרית מאשרת לתת חופשיות או חופשות בבית על פי שיקול דעת של מנהל המחלקה, לא באופן אוטומטי.