מתן בלוק לעצב הפודנדלי (מונחה CT ובלעדיו)

דיון מתוך פורום  כאב

21/02/2012 | 22:11 | מאת: שמיל

שלום, אשתי סובלת מכאבים חזקים ושאינם עונים למשככי כאבים OPEDs באיזור הרקטום, המפשעה ועצם הזנב. בירורים בקהילת הרופאים האורתופדים, נוירולוגים ונשים לא העלו דבר וכל בדיקות הדימות נקיות. מפירסומים בכמה אתרי אינטרנט רפואיים מצאנו התאמה מלאה בסימפטומים ובדרכי האבחון לבעיה יחסית נדירה בעצב הפודנדלי – PN / PNE (Pudendal Nerve Entrapment / Pudendal Neuropathy). לצורך אבחון (והקלה קצרת מועד) יש לעשות שני בלוקים: 1. במיקום "sacro spinal and the sacro tuberal ligaments" - בעזרת פלואורוסקופיה 2. אם הבלוק הראשון לא הראה שינוי, במיקום "Alcock tunnel " - מונחה CT. אנו מחפשים בדחיפות רופא ומכון המכירים את המיקום ואת הטיפול. בנוסף, כל דרך להקל על הכאב (משאבת מורפין לדוגמא) תתקבל בברכה. זהו ממש פיקוח נפש כי ברמות כאב כאלה קשה לתפקד. תודה! שמיל.

שלום רב, לא ציינת מחלות רקע במידה וקיימות וטיפול תרופתי אותו מקבלת אשתך, בכל אופן, אני ממליצה לפנות עם תוצאות בדיקות שביצעה לבדיקת רופא כאב במרפאת כאב על מנת לקבל מענה לשאלות ששאלת ולצורך התאמת טיפול. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב