זריקה לכאב גב

דיון מתוך פורום  כאב

05/07/2012 | 18:26 | מאת: מוריסי

שלום רב אני סובל מכאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל, עשיתי סי טי ע"ש מתני+ מיפוי עצמות והתוצאות הראו בלט בדיסק L5-S1 האורטופד גב ע"ש שלח אותי ל MRI אך עדיין אין לי תוצאה. האורטופד אמר לי שהוא צריך את ה MRI כדי לדעת איך ממשיכים את התהליך והאם יש צורך בניתוח, בינתיים הפנה אותי למרפאת כאב לזריקה. קבעתי תור לשם אך התורים לצערי עוד כחודשיים ובינתיים רופא המשפחה נותן לי לפי הצורך זריקת וולטרן. אני מנסה כרגע לעשות כל שביכולתי להקדים את התור באסותא למרפאת כאב(מכבי לא שולחים אותי ל"מאיר" כי אין להם הסכם איתם ואני גר כלכך קרוב ל"מאיר".) השאלה שלי היא: מהי אותה זריקה שאני אמור לקבל במרפאת כאב? האם זו זריקה אפידורלית שתשכך את הכאב לכמה חודשים? האם זו זריקה מסוג אחר עם תפקיד אחר? אני מאוד מפוחד ואודה לך מאוד על תשובתך. בברכה .

שלום רב, תשובה לגבי סוג טיפול (כולל גם זריקות תחת שיקוף) אפשר לתת רק לאחר עיון בתוצאות הבדיקות (מיפוי, C.T ,M.R.I) ובדיקה גופנית. רופא ממרפאת כאב יקבע את אופן הטיפול. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב