כאב עצבי

דיון מתוך פורום  כאב

29/07/2012 | 16:26 | מאת: יעל

לפני 5 שנים נותחתי ניתוח פרוקטולוגי. מאז נותרתי עם כאב כרונ כ5 סמ' פנימה בפי הטבעת מצד שמאל. לימים התרגלתי לחיות עם הכאב. בלוקים שונים לא הועילו. לבסוף הוחלט שאשחק עם פרקוסט לפי הכאב. הגעתי למצב שחצי כדור (2.5 מיליגרם) עוזרים לי, והגעתי מקסימום לכדור וחצי ליום. בחודשים האחרונים חלה עליה משמעותית בכאב ועליה במינון, ובשבועיים האחרונים הכאב משתק. הלכתי לכירורג כיוון שהיתה לי תחושה שאולי קרה משהו אורגני, אך לדבריו לא. הוצאה לי סיכה מהניתוח שאכן היתה בנקודה הכואבת, אך זה לא הועיל.1. התחלתי סימבלתה לפני כשבוע. האם יש סיכוי שהסמבלתה תועיל אם טרם החלה להועיל? 2.בנוסף, אני מנסה לרדת במינוני הפרקוסט(כיום 4-5 ליום) על מנת להפחית את הסבילות, אך מרגישה שעוצמות הכאב כמעט בלתי אפשריות. האם יש פתרון חלקי לתקופה בה רוצים להפחית מינוני אופיאטים? 3.. מה דעתכם על השתלת אלקטרודה סקראלית? . 4. האם אופייני לכאב עצבי להשתנות כך ללא כל שינוי בחיי האדם הדואב? תודה מראש וסליחה על האורך!

שלום רב, 1. סימבלטה יכולה בהחלט לעזור, צריך רק להתאים את המינון (התייעצי עם רופאך). חשוב לציין, כי סימבלטה נוטלים פעם ביום שעה לאחר האוכל. 2. לגבי טיפול/הפסקת אופיאטים - ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל בך, כדי שהתהליך יהיה מדויק ועדיין יהיה שיכוך כאב. 3. אלקטרודה סקראלית יכולה בהחלט לעזור במצבים אלה, במידה ונשללו סיבות אחרות, מלבד עצביות, לכאבים מהם את סובלת. 4. כתשובה לשאלתך וגם כתנאי לביצוע השתלת אלקטרודה - יש לבצע MRI עמוד שדרה מתני, סקראלי ואגן. בנוסף, חשוב להיבדק על ידי רופא נשים לשלול בעיה גניקולוגית. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב