כאבי שיניים לסת וגרון למעלה משנה

דיון מתוך פורום  כאב

06/08/2012 | 16:52 | מאת: מירב

שלום אני בחורה בריאה בת 32, למעלה משנה וחצי יש לי כאבים בלתי פוסקים בצד ימין של הפנים באיזור השיניים \ חניכיים לסת תחתונה שמקרינים לי לאיזור הלסת ולגרון . עשיתי אנספור בדיקות לרבות צילומי שיניים, CT ו-MRI הייתי אצל רופא א.א.ג, רופא שיניים, מומחה פה ולסת, ניורולוג ועוד רופאים מומחים שלא הצליחו לאתר את הבעיה. כמו כן עקרו לי שן בינה כלואה אך זה לא עזר. במרפאת כאב נתנו לו כדורי אסיוול אותם אני לוקחת במשך 3 חודשיים אך גם זה לא עוזר. לאחרונה עשו לי אולטרסאונד לצוואר וגילו בצד הכואב מס' מוקדים ציסטים בבלוטת הפרוטיס. כמו כן בבדיקה ידנית של חליבת בלוטת הרוק נמצא כי הם אינם מפרישות מספיק רוק ונשלחתי לדיקור הבלוטות תחת אולטרסאונד.השאלות שלי הם : 1- האם יכול להיות שהמוקדים הציסטאים ואי תפקוד בלוטות הרוק הם אלו שגורמים לי לכאבים בלתי פוסקים 24 שעות ביממה למעלה משנה? 2-עשו לי צילומים פריאפיקלים לשיניים- האם צילומים אלו מספיקים כדי לראות בעיות בעצב השן,דלקת מול השן וכ'? האם יכול להיות שעדיין מדובר בבעיה בשיניים עצמם ולא עולים עליה? תודה

שלום רב, 1. ציסטות אכן יכולות לגרום לכאבים. ניתן לענות על שאלתך רק לאחר בדיקה גופנית ועיון בתוצאות היעוצים והבדיקות שביצעת. 2. לגבי בעיות שיניים אני ממליצה להתיעץ עם רופא שיניים. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

07/08/2012 | 14:17 | מאת: מירב

הי, תודה רבה על התשובה המהירה . יש לך המלצה אצל מי אני יכולה להמשיך את הברור לגבי הציסטות שמצאו וההקשר לכאב. מי שהפנה אותי לאולטרסאונד זה רופא א.א.ג של הקופה שלא ממש מתרשם ברצינות מהכאב הבלתי פוסק שלי ולא מוכן לבדוק את עניין הציסטות לעומק. אני חייבת לציין את התסכול הרב שלי בכך שאני צריכה מיוזמתי להתרוצץ מרופא לרופא שעושה לי טובה שבודק אותי ופוסל כל דבר בתחום שלו מבלי לנסות לפתוח את עיניו לתופעות לא "רגילות" ובכך שאין לי רופא אחד שמרכז את כל הבדיקות תחתיו ודואג שאני באמת אמצע מזור לכאבים שלא מאפשרים לי להמשיך בחיי. תודה רבה

מנהלי פורום כאב