כאבים חזקים

דיון מתוך פורום  כאב

07/08/2012 | 20:38 | מאת: סטלה

שלום רב, שמי סטלה, והאבחנה שלי הינה L5-S1 מרווח בינחולייתי מוצר . סחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בקע דיסקי אחורי מרכזי ולטרלי משמאל עם לחץ על השק הדורסאלי. הודגמה היצרות משנית של פורמינה נאורלית משמאל על חשבון שינויים ניווניים. אני סובלת מכאבים חדים שיורד מעצם הזנב, ומתפשט לטוסיק, לירך האחורית ואל הלק העליון של השוק. לעיתים מגיע עד לקרסול. הומלץ לי לעשות זריקת אפידורל, הייתי שמחה להבין מה ההשלכות של זריקה מסוג זה ? ומה בפועל היא עושה? תודה

שלום רב, ישנם סוגים שונים של זריקה אפידוראלית, הרופא שיבצע את הטיפול יחליט על סוג הזריקה המתאים. אני ממליצה לבצע זריקה תחת שיקוף (רנטגן). הטיפול יכול לעזור לתקופה מסוימת, קשה להגדיר לכמה זמן. סיבוכים ותופעות לוואי אפשריים: כאבים, זיהום, נזק לעצב. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב