pain

דיון מתוך פורום  כאב

21/03/2013 | 17:30 | מאת: yosef

דר' שלום אמי בת 47 חולת סרטן ריאות NSLC STAGE 4 וגרורות רבות בכבד שבגללן הכבד מוגדל ובצקתי(המחלה התגלתה לפני שנה). כעת היא מטופלת ב TRACEVA בכדורים בגלל 3 סוגי כימותרפיה שלא צלחו,לפני 3 חודשים התחילו לה כאבים חזקים דרגה 8 במותן ימין ובגב באותו איזור,רופא כאב שמטפל בה רשם לה PERCOST 5 חצי כדור 3 פעמים ביום עם כדור אקמול כל פעם, אך הכדור גרם לה לסחרחורת והקאות מרובות,בגלל זה סירבה לקחת אותו בכל תוקף, מאז היא לוקחת אופטלגין ואקמול לסירוגין שהיו עוזרים לה, לפני שבוע חזרו לה הכאבים במותן בעוצמה רבה ובאופן קבוע(לא התקפים) שוב פנינו לרופא כאב וסיפרנו לו על ה PERCOSIT אז החליט לתת לה OPTALGIN 1000MG *3 , DEXAMITHASONE 4MG*1 ,פרמין *3 ליום , ו NAXYIN 500MG S.O.Sבזמו התקפים, במשך שבוע קיבלה את הטיפול הזה ולא עזר לה ,אז החלטתי לנסות לתת לה TRAMADEX 50MG (חציתי כדור של 100 שאסור לחצות)שלוש פעמים ביום עם כל הטיפול, להפתעתי לא היו לה הקאות וסחרחורת אך הכאב לא עבר ולא פחת אפילו, היום חזרנו לרופא כאב שוב פעם, החליט להפסיק לה את כל הטיפול הוקדם כולל את הסטרואידים ולהתחיל מ"ג M.I.R 7.5 מ"ג * 3 ביום ופראמין 20מ"ג (שני כדורים)* 3 ביום, עכשיו עם הטיפול החדש הכאבים עוברים אך חוזרים לאחר 4.5 שעות בעוצמה רבה (כמו שהיו), יש לה סחרחורת חצי שעה לאחר נטילת הכדור + בחילות אך ללא הקאות. מה דעתך אפשר לשפר , אמי וגם אני לא מעוניינם שהיא תסבול בכלל. תודה מראש.

שלום רב, בשל סיבות טכניות התעכב מתן המענה לפניתך. M.I.R היא תרופה שזמן השפעתה מתחיל כחצי שעה לאחר הנטילה, לכן אמך חשה סחרחורת, ונמשך כ- 4 שעות. לכן, אני חושבת כי כדאי לקחת תרופה מאותה המשפחה (מורפין) שזמן הפעולה שלה 12 שעות (M.C.R). נא להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי המינון. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב