טרגין

דיון מתוך פורום  כאב

13/04/2013 | 10:59 | מאת: א

שלום בת 84 שעקב דלקת פרקים מאוד חריפה, מטופלת בטרגין במינון 100 מ"ג כ-3 שנים האם הטרגין יכול לגרום לשכחה, בלבול, לגרום לחזור על סיפורים מספר פעמים באותה שיחה? יש לי הרושם שהבלבול גבר עם הזמן. איך אפשר לדעת אם זה נגרם מהטרגין או שזה נובע מבעיה אחרת? תודה

שלום רב, טרגין בהחלט יכולה לגרום לתופעות לוואי, ביניהן גם אלה שציינת. כדי להבדיל בין תופעות לוואי של התרופה לבין החמרה במצב הקוגנטיבי של המטופל, יש להפסיק את נטילת התרופה. אבל, מאוד חשוב לעשות זאת אך ורק בהמלצת ובהשגחת הרופא המטפל: נטילת טרגין במינון של 100 מ"ג במשך 3 שנים אסור להפסיק בבת אחת, אלא באופן איטי והדרגתי. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב