הרפס זוסטר

דיון מתוך פורום  כאב

02/05/2013 | 21:51 | מאת: אמירה

חמותי, בת 86 סובלת מכאבים חזקים בראש, מאחור בצד ימין, מזה שנה וחודשיים עקב הרפס זוסטר. היא טופלה ללא הטבה בסימבלטה ובליריקה, וכעת לוקחת רוקסט+ שעוזר לזמן מה. במרפאת כאב הציעו לה דיקור סיני, ואחרי 12 טיפולים וגם שיאצו אין הטבה. הדבר השני שהוצע לה זה זריקה לתוך העצב. היא מאד חרדה מכך ושאלתי היא איך נעשית ההזרקה? האם אפשר לעשות בהרדמה קלה? יש סכנה במתן הזריקה? יש משהו נוסף שניתן לעשות? הכאבים חזקים כמו גלים של כאב וזרם.... תודה על תשובתכם|||!

שלום רב, בדומה להמלצת הרופא המטפל, גם אני תומכת בביצוע זריקה לתוך העצב. אין צורך בהרדמה, הזריקה נעשית תחת הרדמה מקומית. לגבי סיכונים, תופעות לוואי ומידת הצלחת הטיפול, יש לדון עם הרופא שיבצע את הטיפול. בדרך כלל, הסיכון הוא נמוך. ניתן לנסות טיפולים תרופתיים אחרים, אך יש לעשות זאת רק לאחר ביצוע בדיקה רפואית ועיון במסמכים הרפואיים. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב