בדיקת EMG במצב של CRPS

דיון מתוך פורום  כאב

10/05/2013 | 23:50 | מאת: תמרי

שלום רב. במרפאת כאב אובחנתי כסובלת מ-CRPS. יחד עם זאת נוירולוגית שבדקה אותי חושדת במקביל, כי אני סובלת מתפס של עצב ה-sural וה-superf. peroneal. לאור זאת היא שלחה אותי גם לבדיקת אולטרה-סאונד בקרסול, וגם לבדיקת EMG. שמעתי שבדיקת ה-EMG כואבת מאוד, ואני חוששת שהיא תחמיר את מצב ה-CRPS. האם אכן הבדיקה יכולה להחריף את מצבי? האם כדאי לוותר עליה? תודה, תמרי

שלום רב, בדיקת EMG מחולקת לשני שלבים: בשלב הראשון מופעל זרם חשמלי קל ולא כואב, אותו ניתן לסבול. אין כל סכנה להחמרת ה- CRPS. בשלב השני מתבצעת בדיקה באמצעות מחט. ניתן לבדוק עם הרופא המבצע את הבדיקה האם ניתן לוותר על שלב זה. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

23/07/2013 | 22:03 | מאת: אסף תירם

EMG study may suggest mild chronic radiculopathy L4-S1 bilaterally,without acute denervation features שלום ד"ר מבקש עם תוכל לעזור לי בפיענוח של מסקנה זאת. תודה רבה, אסף תירם

מנהלי פורום כאב