טיפול בסימבלטה

דיון מתוך פורום  כאב

16/05/2013 | 22:47 | מאת: א.ר

שלום רב, בן 34. ברקע: היפרכולסטרולמיה רפלוקס אזופגיטיס (GERD) תסמונת חרדה כללית + דכאון קל כאבי ראש כרוניים מסוג Headache Tension מטופל באופן כרוני בתרופות הבאות: ליפיטור 40 מ"ג ליום, דפרקסן 25 מ"ג ליום כטיפול מונע לכאבי הראש הכרוניים, לנטון 30 מ"ג ליום. בשל החמרת החרדה והדכאון, התחלתי לפני שבועיים טיפול בסימבלטה 60 מ"ג ליום בשילוב עם קלונקס 0.25 מ"ג ליום. הטיפול בדפרקסן הופסק. מזה 5 ימים אני סובל מכאבי ראש, סחרחורות, בחילות. כאבי הראש אינם מוקלים לאחר טיפול באופטלגין או אקמול או רוקסט. ידוע לי שסימבאלטה ניתנת לכאב עיצבי, אך כאבי הראש אינם מוקלים 1) האם מדובר בתופעות הלוואי של סימבלטה? 2) האם תופעות אלו חולפות עם הסתגלות הגוף לסימבלטה או יש צורך להפסיקה? 3) האם יש צורך להפסיק בהדרגה או בבת אחת? תודה רבה.

שלום רב, סימבלטה יכולה לגרום לסחרחורות ולפעמים לבחילות. בדרך כלל, תופעות לוואי אלו חולפות. במידה ונטלת סימבלטה לתקופה ממושכת, אסור להפסיק את נטילתה בבת אחת. בכל אופן, עקב תופעות הלוואי ואם מדובר בהפסקת סימבלטה, אני ממליצה לפנות לרופא המטפל. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב