קולגן וריטלין

דיון מתוך פורום  כאב

18/05/2013 | 09:14 | מאת: מיכאל

שלום רב. אני בן 42. כבר הרבה שנים אני סובל מכמה בעיות: -שינוים, פריצות דיסקים וכאבים בחלקים שונים של עמוד השדרה, כאבים בברכיים, דלקת בכפות רגליים, -פיברומיאלגיה, -הפרעה רסטריקטיבית קלה בתפקודי ריאות, -קנדידה, -טסטוסטרון ו-FSH נמוכים. 1)עד עכשיו שום טיפול לא עזר נגד הכאבים. עכשיו התחלתי על דעת עצמי לקחת קולגן( סוגים 1, 2 ו-3) + חומצה היאלורונית. אחרי שבועיים אני בפעם הראשונה מרגיש שיפור גדול, נעלמו כאבים בצוואר שהיה במשך שנים מקום הכי כואב אצלי. האם ידוע לך על טיפול בקולגן? האם יעילות של קולגן מרמזת על סיבה אפשרית של הבעיות שלי? האם מותר והאם כדאי לקחת קולגן באופן קבוע? האם יש בדיקות שעליי לעבור? לאיזה רופא כדאי אולי לפנות בנושא הזה? 2)עשיתי בדיקת קשב וריכוז שיצאה תקינה, אבל פסיכיאטר שביצע אותה בכל זאת הורע לי להתחיל לקחת ריטלין - כדי לטפל בפיברומיאלגיה. אני יודע שזה לא טיפול מקובל בפיברומיאלגיה, אבל בכל זאת מה דעתך על טיפול כזה? תודה רבה

שלום רב, לא ידוע לי על טיפול בקולגן, כנ"ל לגבי ריטלין. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב