מדבקת כאב

דיון מתוך פורום  כאב

23/10/2013 | 09:23 | מאת: אבי

רציתי לדעת האם מושתל כליה יכול להשתמש במדבקת פנטה לשיכוך כאבים מה ההסדל לגבי עצירות בין מדבקה זו למדבקת בוטרנס האם בשימוש בפנטה העצירות יותר קשה ?

שלום רב, עבור מושתל כליה, מדבקת פנטה יכולה להיות תרופת בחירה (בניגוד לתרופת מורפין). מדבקות פנטה ובוטרנס, על פי המרכיבים שלהן, שתיהן משתייכות לקבוצה גדולה של אופיאטים, אבל כל אחת שייכת לתת-קבוצה אחרת, וגם עוצמתן שונה. לפי התכונות הפרמקולוגיות, פנטה פחות גורמת לעצירות. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב