כאבים מאחורי הירך עד אי יכולת לשבת על כיסא

דיון מתוך פורום  כאב

31/10/2013 | 15:40 | מאת: צליל

שלום, אבא שלי אובחון כחולה פרקינסון מזה כ-7 שנים. הבעיה העיקרית שלו היא כאבי תופת מאחורי הירך, כך שהוא פשוט לא מסוגל לשבת על כיסא ועושה הכל בעמידה או בשכיבה. הוא פנה להרבה רופאים ומומחים, שלא יודעים מה הסיבה ולהמליץ על סוג טיפול. הוא ניסה הזרקות של וולטרן, שעוזרות כל פעם לזמן מועט. האם יש לכם רעיון? הוא מחפש בנרות מישהו שסובל מבעיה דומה, שיוכל להתייעץ איתו, לחלוק איתו את הקושי. יש למישהו רעיון היכן אני יכולה למצוא אדם כזה? הוא כבר ממש מיואש. תודה רבה, צליל

שלום רב, לא ציינת איזה בדיקות ביצע אביך ואילו טיפולים מקבל. בכל אופן, אני ממליצה לבצע את הבדיקות הבאות: אולטרהסאונד של הברך, מיפוי עצמות, CT או MRI עמוד שדרה, גב תחתון ואגן. מומלץ גם יעוץ רופא נוירולוג ובדיקת רופא במרפאת כאב. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

03/11/2013 | 23:20 | מאת: רונית

אני לא רופאה, אבל בת של חולה ודבר ראשון יכולה להצטרף להמלצות של הרופאה לגבי בדיקות ופניה למרפאת כאב. גם אנחנו מחפשים אפשרויות טיפול לאבי ושוקלים אפשרות של DTMS (גריה מגנטית עמוקה) להקלה על הכאבים ועל הפרקינסון. לפי מה שידוע לי הטיפול הזה ללא תופעות לוואי ולא פולשני והמליצו לנו על המרפאה של פרופ' לבקוביץ' שמטפלת בשיטה הזאת (הבנתי שמתאימים שם את הטיפול למטופל ושיש שם כל מיני שיטות, אבל אנחנו מכוונים לכלי הזה). אנחנו עדיין בשלבי גישוש, אבל אולי המידע הגולמי הזה יוכל לסייע לאביך. מקווה שיוקל לו ואשמח לדעת איזו דרך את מוצאת להקל עליו.

מנהלי פורום כאב