כאבים בגוף

דיון מתוך פורום  כאב

05/12/2013 | 14:39 | מאת: שי

שלום, אני בת 29 עם טלסמיה פונה עקב ארבעה חודשים עם כאבים בלתי פוסקים וסיבובים אין סופיים בין הרופאים וטרם נמצאה הבעיה והמרפא. לפני כשנה הופיעו כאבי גב עליון לאורך עמוד השדרה ששיתקו אותי מפעילות קרוב לחצי שנה בדיקות MRI עמוד שדרה גבי ומתני היו תקינות כולל MRI למפרקי האגן.. טופלתי בדיקור יבש במרפאת כאב כאשר האבחנה הינה שרירים מכווצים מאוד (אציין כי עברתי דירה ואני גרה במקום קריר למדי). הדבר השתפר פחות או יותר עם הזמן (לא באופן מלא) עד שבאוגוסט האחרון חשתי כאבים בברך אשר גרמו לי להקרנה עד הישבן וגרירת הרגל (בהתחלה נאמר דלקת טופלתי עם כדורים עבר וחזר לאחר שבוע וחצי בתוספת עקצוצים ומעין זרם חשמלי נקודתי בברכיים) . לאחר מכן בוצע MRI שהדגים כודרומלציה פטלה דרגה שתיים בשתי הברכיים על רקע של גמישות יתר ומבנה(ידוע לי שהשרירים שלי מאוד חלשים בגוף). הכאבים איומים ומתפשטים לאורך כל הצד הימני מהכתף ועד כף הרגל(שממש רגישה וכואבת) כולל קליקים כל הזמן בברכיים ובידיים אני אפילו כבר חשה בחולשה בכף היד הימנית. אורטופדיים אמרו שההקרנות לידיים ולכף הרגל אינם קשורים בכונדרומלציה. בדיקה ניורולוגית היתה תקינה לחלוטין. שני ריאומטולוגים שללו מחלת/ דלקת פרקים ופיברומיאלגיה. בדיקות הדם היו גם הן תקינות - CRP קטן מRF 0.1 קטן מ10 , משלים תקין ANA שלילי . . B12 289 , תקין TSH תקין CPK . 102 סוכר ,11.6 המוגלובין CBC במקביל חזרו גם כאבי הגב העליון והופיעו גם בגב התחתון אציין כי יש לי גם פלטוס. אני מטופלת בפיזיותרפיה לחיזוק שרירים אם כי רופא המשפחה שלי עדין מתעקש שמדובר בבעיה מתחום הריאומטולוגיה לדבריו אולי מחלת גידים כי הכאבים היו פעם בצד שמאל פעם בימין פעם לאורך כל הגפיים העליונות והתחתונות עד כדי קושי בהליכה אך בחודש האחרון זה רק הצד הימני כולו-כתף ועד כף רגל.. בנוסף, גם הפיזיותרפיסט שלי טוען כי לא יכול להיות מצב שכל הכאבים שלי מגיעים משרירים חלשים וגמישות יתר כי אני לא עד כדי כך גמישה.. אני ממש אובדת עצות לאף אחד אין תשובה עבורי אני אל עובדת כבר שנה מהסיפור הזה ולבינתיים הכאבים קיימים לאורך כל היממה ומציקים לי מאוד. לאיזה עוד רופא אני יכולה ללכת? האם לדעתכם אכן יש דלקת /מחלת גידים? אילו עוד בדיקות אפשר לבצע? אני לא רוצה לקחת סתם כדורים כי לקחתי המון רק בשבוע שעבר סיימתי עוד חבילת ארקוקסיה ואני עדין באותו המצב... מודה מאוד .

שלום רב, אני ממליצה על בדיקה חוזרת אצל רופא ראומטולוג ועל בדיקה על ידי רופא כאב. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב