פורום הפרעות שינה ונחירות
מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות
שלום רב, בעלי מזיז את הרגליים בזמן שחולם, בבוקר הוא לא זוכר כלום. אני שמה לב לזה רק אם אני לא מצליחה להירדם. היום נגעתי בו בזמן הזה והוא התעורר ולכן זכר את החלום (שהוא בעט במשהו). בד"כ הוא זוכר חלום רק פעם בכמה חודשים. קראתי על הפרעות פאראסומניות בזמן חלום, שעלולות להקדים הופעת פרקינסון וזה ממש הלחיץ אותי, עד כמה זה נפוץ? למשל אצל 5% מהסובלים מהתופעה או אצל 95%? לא יודעת אם יש צורך לעשות לזה בירור כי זה לא מפריע לאף אחד מאיתנו (הוא לא מרגיש את זה ואם אני ישנה אז גם אותי הוא לא מעיר).
בעת שינה גרם נתק פיזיולוגי בין הפעילות המוחית לבין פעילות השרירים. נתק זה גורפ להפחתה ממעותית של פעילות השרירים. בהפרעות שינה שונות קיימת בכל זאת פעילות שרירים. קיימות מספר הפרעות כאלו, הנפוצה שבהן הינה תנועות גפיים מחזוריות בשינה. הפרעה נדירה יותר הינה הפאראסוניה, מצב בו מתבצעת פעילות מתוך שלבי השינה העמוקים. אין כל קשר בין פאראסומניה לבין מחלות ניווניות של מערכת העצבים המרכזית. על כל פנים על מנת לאבחן במדויק את ההפרעה הקיימת ולענות על שאלת הטיפול יש צורך בביצוע בדיקת שינה מלאה.
שלום ד"ר אייל אני בת 50, בחודשיים האחרונים, באורח פתאומי וללא כל סיבה הנראית לעין, אני לא מצליחה להירדם בלילה, לא מצליחה להתניע שינה, חוסר שעות השינה המצטבר בגופי מערער אותי, התחלתי לאחרונה לקחת חצי כדור סטילנוקס, זה עושה את העבודה, קשה לי להירדם בלעדיו, האם אני עושה בזאת נזק לעצמי או שאפשרי להמשיך במינון זה?
אין בעיה בנטילת סטילנוקס אך עדיף ככל האפשר להמנע מטיפול ממושך. ממליץ לפנות לרופא שינה על מנת להשלים הברור ולהתאים טיפול.
תודה על תשןבתך האם רופא שינה הוא פסיכיאטר או אחר ?
הבת שלי בת 6 באמצע הלילה קורה לה לעיתים שהיא קמה ועושה דברים לא ברורים,מבולבלת כזו,קצת בוכה,הולכת נגיד לאמבטיה במקום לשירותים,פעם גם ניסתה לפתוח את הדלת של הבית ולצאת,שאלותי הם:1.מה זה והאם זה מסוכן? 2.האם צריך ללכת לרופא לבדיקה ואם כן לאיזה רופא!? 3.האם זה יכול להיות קשור להפרעות קשר וליקוי למידה שיש לה?
הליכת לילה נפוצה למדי בגיל זה ואינה צריכה טיפול מיוחד פרט לשמירה על בטיחות הילד שזה אומר מניעה מגישה למדרגות, חלון פתוח, חפצים מסוכנים בחדר וכו על מנת לוודא האבחנה ממליץ לבצע בדיקת ינה מלאה עם תיעוד וידאו סינכרוני. הבדיקה מבוצעת במכני השינה לילדים הקיימים בבתי החולים הציבוריים בארץ (איכילוב, סורוקה ,וולפסון)
בן זוגי נרדם במצבים לא רגילים ~ באמצע סיפור לילדים, באמצע שיחה, באמצע טיפול. עשינו בדיקות דם והכל כשורה כולל תפקודי בלוטת תריס. על מה זה יכול להעיד ? האם נרקולפסיה קשורה בסימפטומים כאלו ? תודה
ישנוניות יתר יכולה לנבוע כמובן מהפרעת שינה ואולם זה הוא תסמין משותף להפרעות רבות. ממליץ לבצע בדיקת שינה מלאה לאבחון מקור ההפרעה .
שלום, אני בת 21.5 ואני סובלת מחלומות מציאותיים מגיל 14. עברתי לגור עם הבן זוג שלי לפני כשנה ומאז זה רק הולך ומתגבר, בגיל 14 עברתי טראומה לא קלה עם גבר ומאז אני לא מפסיקה לחלום אותו אני אתאר לך את הסיטואציה אני מקווה שתוכל לאבחן מה בדיוק יש לי ואיך לטפל בזה. בחלום הוא חונק אותי דופק לי את הראש בקיר ומתעלל בי בכל דרך אפשרית ואז אני קמה בבהלה ומגלה שהבן זוג שלי העיר אותי, ואני נורא מבוהלת קשה לי להתאושש מזה, לאחר שאני נרגעת הוא מספר לי שאני חונקת את עצמי ודופקת לעצמי את הראש בקיר, קמה, פותחת את הדלת, לעתים אפילו נופלת מהמיטה, ובחלום - זה מרגיש כלכך אמיתי כלכך מציאותי!! חשוב לי לציין שבגיל 14 זה לא היה מאוד קריטי זה קרה פעם בהמון זמן ורק דימיינתי אותו מולי בחלום. בתקופת הצבא הייתי אצל פסיכולוגית שעשתה לי היפנוזה זה עזר לי מעט אבל חזר ואף נהיה גרוע יותר מקווה שתוכל לעזור לי כי נורא קשה לי ולבן זוגי לחיות עם זה תודה מראש.
ממליץ לפנות לייעות בתחום רפואת הנפש
שלום, אני בת 24, מזה כשנה אני ישנה עם ידיים קפוצות מאוד חזק. כאשר אני קמה בבוקר קשה לי ליישר את האצבעות, ואני מרגישה שזה גם מפריע לי במשך היום. אשמח לעזרה מדוע זה נובע.. תודה רבה :)
אנא פני לרופא המשפחה לבדיקת רמת בידן בדם ורמת ויטמין די
מהן 58 פחות מ- 15 שניות ו- 19 יותר. הסיבה שנשלחתי למעבדת שינה היא מפני תחושה רבת שנים של שינה לא מרעננת, וכתוצאה מכך, כנראה, תחושת עירפול כמו 'האנג אובר' לאורך כל היום. יש מה לעשות עם התוצאה?
התעוררויות ואפילו יקיצות קצרות יכולות להיות כמובן הסיבה לתחושה של שינה לא מרעננת ועייפות יומית. בחלק גדול מן המקרים מעבדת השינה מאתרת את הסיבה להתעוררויות: תנועות רגליים, חריקת שיניים, בפרעות נשימה בשינה, תנגודת גבוהה של דרכי הנשימה בשינה ואחרות. הטיפול כמובן נגזר מהסבה ליקיצות וההתעוררויות.
שלום רב, מזה מספר חודשים אני חווה תופעה מוזרה. כאשר אני שוכבת לנוח תוך כדי נמנום אני משתנקת ומפסיקה לנשום ואז אני קופצת מיד ונבהלת מזה. הדבר קרה לי כבר מספר פעמים. אציין כי לא מזמן עשיתי בדיקת שינה הבאתי את המכשיר הביתה. הבדיקה יצאה תקינה פרט לכך שאני נוחרת. לא נרשמו בעיות של דום נשימה בשינה. מה זה יכול להיות ?
לתופעה זו מספר גורמים אפשריים , אחד מהם הינו רפלוקס של מיצי קיבה. ממליץ לפנות תחילה לרופא אאג לבדיקת דרכי האוויר הלועיות בשאלה של עדות לרפלוקס או ממצא אחר. הבדיקה מבוצעת באמצעות סיב אופטי במרפאת הרופא.
שנים סבלתי מהפרעות שינה עד שלבסוף התחלתי לקחת כדורי שינה. אני לוקחת בונדורמין כבר כשנה ויש לי כמה שאלת. 1. קראתי באינטרנט במתמכרים לתרופה אך למיטב הבנתי ההתמכרות באה לידי ביטוי כשמנסים לישון ללא התרופה ולוקח קצת זמן להתרגל לישון ללא כדור. אך האם מעבר להתמכרות זאת אני יכולה לחוות חוויות פיזיות עקב הפסקת שימוש? 2. בחצי שנה הראשונה הייתי לוקחת חצי כדור ולאט עליתי לכדור שלם. לאחרונה אני מרגישה שהוא לא מספיק לי, אני לא מרגישה כל כך עייפה אחרי נטילת הכדור- האם ניתן להגדיל את המינון? במידה וכן- מהו המינום המקסימלי? אשמח מאוד לתגובה תודה רבה
בונדורמין הינה תרופה ממשפחת הבנזודיאזפינים כמו וליום. בכל התרופות מקבוצה זו קיימת סכנת התמכרות. בנוסף קיים מצב של התרגלות לתרופה. במצב זה המינונים הנדרשים על מנת לקבל את ההשפעה הרצויה הולכים ועולים. לעיתים תכופות שתי התופעות מתרחשות יחדיו. ככלל אין לקחת יותר מכדור אחד בלילה ויש להגביל את משך זמן הטיפול לחודש - חודשיים. במשך זמן זה יש לנסות ולטפל בבעית האינסומניה באמצעים נוספים כמו היגיינת שינה נכונה. היגיינת פעילות נכונה בשעות היום וכן שיטות טיפול לא תרופתיות.
היי דוקטור אני חושב שיש לי את הפרעת השינה סקסומניה ברצוני לדעת איך אני מטפל בבעיה זה ממש מפריע לי ואני לא כל כך יכול לדבר על אם כל אחד
אנא פנה לאחד ממכוני השינה הקיימים בבתי החולים בארץ לייעוץ אישי
שלום למומחה בני בן 3.7 נוחר בשנתו וישן בצורה גרועה. בנוסף קם עייף ועקב כך כעוס ועצבני,לא שקט ונרבוזי מאוד..מצב זה ממש קשה עבורנו והייתי שמחה אם תוכלו לפענח את התוצאות של הצילום שעשינו לו לפני כמה ימים.. להלן התוצאות: תפיחות רקמות רכות בנזופרינקס אחורי עם היצרות בנתיבי אוויר.. אשמח לדעת מזה אומר..תודה
תאור מצבו של הילד יכול להתאים להפרעת נשימה בשינה יחד עם זאת על מנת לאבחן בודאות יש לפנות עם הילד והצילום לרופא אף אוזן וגרון. במקרים מסוימים יש צורך לברר חומרת ההפרעה והדבר מבוצע באמצעות בדיקת שינה. ככלל הפרעת נשימה בשינה נפוצה בילדות ונובעת ברוב המקרים מהגדלת השקד השלישי או הגדלת השקדים או שניהם גם יחד. הטיפול הינו כריתת השקדים והאדנואידים. טיפול זה מביא לידי ריפוי מלא ברוב המוחלט של המקרים. במקרים בהם נמצאה לפני הניתוח הפרעת נשימה בשינה בדרגת חומרה בינונית ומעל, יש לחזור על בדיקת השינה כששה חודשים לאחר הניתוח.
שלום, הוזמנתי לבדיקת שינה וכתבו שיש להגיע ללא לק באצבעות הידיים. מה לגבי בנייה? האם אני יכולה לגשת לבדיקה עם בנייה בציפורניים או שעליי להוריד?
הסיבה להורדת הלק מן הציפורניים הינה שימוש במכשיר לבדיקת רמת החמצון בדם. רמת החמצון נמדדת באמצעות קרן אור. מעבר קרן האור מופרע ע"י לק הצפורניים וגם ע"י בנייה. קיימים רגשים לחמצן שמתחברים בנקודות אחרו, למשל תנוך האוזן. אנא פני למעבדת השינה על מנת לברר האם ניתן להשתמש ברגש מסוג זה.
שלום, אני כמעט בן 62, ומכור במידה מסוימת לכדורי שינה ורגיעה. בלעדיהם אינני יכול לישון. בדר"כ אין לי בעיה להירדם אלא התעוררות מוקדמת. בעבר לקחתי נוקטורנו עד 7.5 מ"ג וכשזה לא עזר עברתי לאחרונה לאמביאן 12.5 מ"ג כמה ימים וכשזה לא עזר מספיק (=התעוררתי מוקדם), עברתי לקלונקס בין 1/2 מ"ג ל-1 מ"ג, שיותר עוזר לי לישון. הכל ברשות רופאת המשפחה, שגם אמרה לי לעבור בין התרופות כאחת מהן מפסיקה להשפיע. אני גם חושש להתמכרות. לדעתי הצורך בכלל לקחת כדורי שינה הוא על רקע מתח וחרדה. מה אתה אומר?
אתה מתאר נדודי שינה המתאפיינים ביקיצה מוקדמת. טיפל בנוקטורנו לא יסייע לאח שטווח פעולתו קצר והוט נועד בעיקר לאלו החווים קושי להרדםולא יקיצה מוקדמת. הטיפול בקלונקס מתאים יותר. קיימת כמובן סכנת התמכרות או התרגלות. לגבי שאלת המתים הנפשיים , אפשרו זו אכן קיימת אך היא איננה היחידה. רצוי לפנות למרפאת שינה לברור מעמיק יותר.
חוויתי משבר אישי ולקחתי 3 בונדרומין + לוריון ושתיתי וודקה לפחות 3 כוסות!!!בבוקר גיליתי שהתקשרתי לכל מיני אנשים כולל אקסים ולחשתי דברי אהבה ובכי... לפי דעתי זה היה סוג של התקפת פסיכוזה. עליי לציין שאני מטופלת בציפרמיל 40 מ"ג כבר שנה.
מדובר קרוב לודאי בפעילות אוטומטית בשינה ולא בפסיכוזה . יחד עם זאת קיים סיכון גבוהה בשתיית אלכוהול בעת נטילת תרופות שינה. יש להמנע לחלוטין ממצב זה.
היי התרגלתי,מזה כשנה וחצי, לעבוד במשמרות לילה וללכת לישון כשלוש פעמים בשבוע בשעה 7 בבוקר. לאחרונה אני לא מצליח להירדם גם עד 9 בבוקר. החלטתי שאני משנה את סדר היום שלי ומתחיל להתעורר בשעות קבועות בשעות הבוקר. הבעיה היא, שבעבודה דורשים ממני לעבוד משמרת לילה אחת בשבוע , האם כדאי לענות לדרישה הזו או שמומלץ לקום בשעות קבועות באופן אבסולוטי במשך כל השבוע. אשמח לכל עזרה שחר
עבודת משמרות עלולה לפגוע במערך התזמון הביולוגי או מה שנקרא השעון הביולוגי. ככלל במקצועות ועיסוקים הדורשים עבודת משמרות יש להגביל העבודה לשצי ממרות לילה בשבוע כאשר ביניהן הפסקה של 48 שעות לפחות וסידור העבודה השבועי צריך להיות עם משמרות המתחלפות תוך התקדמות קדימה בדילוגים כך שלאחר משמרת לילה תבוצע משמרת אחה"צ -ערב ולאחריה משמרת בוקר. הקפדה על סדר כזה תתאים לרוב העובדים אך לא לכולם. רגישות השעון הביולוגי לעבודת משמרות משתנה והיא אינדיווידואלית לכן במקרה של עובד החווה קשיים מיוחדים יש להמנע לחלטין ממשמרות לילה.
כבר תקופה ארוכה מאד שאני מתעורר כל לילה מספר פעמים כתוצאה מערד פנימי בזרועות הידיים והחזה. יש לציין שאני נוטל כדורי ציפרלקס כחודש. גם לפני הכדור היה לי את אותו הרעד שהיה מעיר אותי.
רק להוסיף שאני לא מרגיש עייפות או חולשה במהלך היום
סליחה. אבל עוד משהו קטן. ההתעוררויות והרעידות הם תמיד כתוצאה מחלומות.
שלום, יש לי קשיים להרדם כבר כמה זמן. לרוב, לוקח לפחות שעה עד שאני מצליח להרדם. הדבר גורר קושי בהתעוררות עד למצב שבו אני נאלץ לכוון שעור מעורר לשעה וחצי לפני השעה שבה אני באמת רוצה להתעורר, ולרוב גם זה לא עובד לי והיקיצה הטבעית שלי תמיד בסביבות 13:00 בצהריים. לאחר התעוררות מוקדמת יותר ומאולצת, העייפות נשארת איתי למשך כל היום, ולרוב זה גם נמשך ביקיצה הטבעית, אבל קצת פחות מאשר התעוררות מאולצת.
על פי תאורך יכול להתאים לתזמון שינה דחוי. דרוש כמובן מידע נוסף על מנת לאבחן באופן ודאי.
שלום, השאלה שלי היא לגבי כדורי שינה מהסוג שמתמכרים אליו, ששיכים למשפחת הבנזודיאזפינים, מצד אחד ההתויה היא לא להשתמש בכדורים מעבר לחודש ומצד שני אני מכירה כאלה שמשתמשים שנים בתרופה על פי המלצת הרופאים, אני שואלת כי אני מעונינת להתחיל טיפול בבנדורמין, ומתלבטת לגבי משך הטיפול, אשמח לפירוט יתר בענין,
הטיפול באינסומניה הינו מורכב. כדורי שינה הינם חלק מן הטיפול וקיימים סוגים שונים של כדורים. רצוי שהטיפול כולו יהיה בליווי של רופא העוסק בעניין על מנת למנוע ככל האפשר התמכרות ולייעל הטיפול.
שלום לדר רוזנצוויג, בת 62,בריאה בדרך כלל וללא מחלות רקע, בחודשיים האחרונים ללא כל סיבה נראית לעיין אני מוצאת את עצמי נאבקת כדי להירדם, חשבתי שמדובר במשהו זמני שנמשך למעשה עד עכשיו,אני מתעקשת לא להעזר בכדורי שינה בגלל תופעות הלואי וההתמכרות, לפי המלצות לקחתי סירקדין שנחשב לבטוח יותר במשך שמונה ימים ללא כל שיפור, האם הסירקדין לא אמור לעזור? בינתיים הפסקתי עם הכדור ומתלבטת לגבי ההמשך, אני רוצה לציין שאני מצליחה להירדם שעתיים שלוש בלילה ללא עזרה, האם מדובר בתופעה של גיל ,ואני אמורה להספק במספר השעות הנל מבלי שייגרם נזק? אשמח מאוד לחוות דעתך, לכוון כלשהו לשיפור המצב, תודה מראש,
הקושי להירדם (אינסומניה) יכל לנבוע מסיבות רבות. אחת הבעיות הינה ירידה בייצור המלטונין ככל שמתקדמים בגיל. הטיפול במלטונין נועד לפתור בעיה זו אך לאינסומניה סיבות אפשריות רבות נוספות , חלקן נעוץ בתרופות אחרות שנלקחות חלקן במחלות רקע וחלקן בגלל מתחים נפשיים או ליקוי בהתניית השינה . לכל אחד מן הגורמים טיפול משל עצמו ולעיתים נחוץ גם טיפול משולב. לעיתים נחוץ טיפול בכדורי שינה לתזמן מסויים אך כמובן לא כתחליף לאבחון מדוייק יותר וטיפול מכוון.
צהריים טובים. לפני שבוע נדקתי באגודל באמצע תאונת מטבח עשו לי תפרים, זריקת טטנוס וטיפול ע"י אנטיביוטיקה צפוויט פורטה 500 מ"ג לשבוע שלוש פעמים ביום. בכל ימי הטיפול האנטיביוטיקה נלקחה בהפרש של 6-8 שעות ומאז אני לא חווה שום כאב אך מתקשה נורא להירדם..נכנסת למיטה ב22:00 ומצליחה להירדם רק ב4-5 לפנות בוקר. בשני הלילות האחרונים ניסיתי להיעזר בכדור נרבן שהוא טבעי וללא מרשם בהמלצת רוקח קופ"ח. ניתן לציין גם כתוצאה מכך כשאני מצליחה באיזשהו שלב להירדם אני ישנה נורא חזק מה שלא קרה לי לפני הטיפול. ייתכן שיש קשר בין השניים? מה המלצתך בנושא?
אינני ואה קשר מיוחד בין האירוע או הטיפול לבין הקושי להירדם אלא במידה שאירוע זה הכניס אותך למצב של חרדה מסויימת. ניתן לנסות טיפול בכדור שינה לימים ספורים.
שלום דוקטור! מזה כשנתיים (כיום אני בן 20) שאני מתלונן על בעייות שינה המתבטאות בקושי להירדם (כעשרים-שלושים דקות), לעיתים קרובות מספר התעורריות בלילה וכן עייפות וחוסר רעננות במהלך היום. ביצעתי לפני כשנה וחצי בדיקה פוליסימונגרפיה מלאה בבית החולים תל שומר והתוצאות יצאו תקינות. המשכתי להתלונן על הבעיה ולאחר שלילת בעיה אנדרוקרינולוגית קיבלתי הפניה מנוירולוג לבדיקה משולשת של אקטיגרף לשבוע שבסיומו תתבצע בדיקת פוליסימונוגרפיה מלאה ולמחרת בדיקת MSLT. אני מתחיל את האקטיגרף ביום שני הקרוב (12/1/2015) ובהוראת הנוירולוג אני אבצע את הבדיקה עח חשבון ימי מחלה (גימלים). השאלה היא האם זה בסדר שאבצע את הבדיקה "בחופשה" כשאני יכול לישון ולקום מתי שבא לי או שעדיף לבצע אותה ללא ימי המחלה כך שהיא תבדוק אותי במצבי הטבעי?
חשוב לציין שאני ג'ובניק במשרד למקרה שזה משנה
אכן חשוב לבצע את הבדיקה בימי חופשה. חשוב גם שבימים אלות תלך לישון באופן חופשי . כלומר תיכנס למיטה כשאתה חש עייפות ותישן עד להתעוררות טבעית ללא שעון או גורמיה הפרעה אחרים (טלפונים, מחוייבויות חברתיות משפחתיות ואחרות) בהצלחה
שלום רב, אני בן 31, סובל מבעיית שינה שבה אינני מצליח להירדם כלל.האם במקרה כזה יכולה להיות תועלת בבדיקה במעבדת שינה? תודה.
תמאחר ואין אפשרות לחיות ללא שינה כלל, סביר להניח שהתאור שלך מעט מוגזם. אני מניח שרצוי לבצע בדיקה אקטיגראפית על מנת לקבל תמונה אוביקטיבית יותר של כמות השינה הממוצעת. הבדיקה מבוצעת במכוני השינה.
שלום לך , אשמח לתשובתך . כבר הרבה זמן כשנתיים יש לי את הבעיה הזאת , אבל קודם יחסתי את זה לזה שלקלחתי הרבה הורמונין לטפולי פוריות . עכשיו כבר כ 4 חודשים אני לא לקוחת שום הורמונים - אבל הבעיה נמשכת . העניין הוא כזה - אני נרדמת מיד - בזה אין בעיה. הבעיה היא אחרי זה - אני מתחילה לתעורר - קבוע אני מתעוררת ב בסביבות של 3 בלילה . זה יכול להיות גם ב 1 וגם ב 3 - וגם ב 4 = אבל חייב באופן קבוע בסביבות 3 . מה קורה לי ? זה לא היהי ככה קודם . אני נרדמת מאוד עייפה , אבל מתעוררת ב 3 - חייב . בשעות אחרות לא קבוע - כל לילה שונה . אין לילה אחד שאני אשן חלק עד הבוקר . איך מטפלים בזה ? בשבת - שאני יכולה לישון מאוחר - אני עדיין מתעוררת ב 3 וגם 5 או 1 בלילה . אני מוכנה ללכת לטפל בזה - רק בבקשה להן לפנות ? מה הבעיה שיש לי ? אשמח לתשובתך . צירפתי גם טלפון הפרטי . תודה רבה , בברכה בלה
לבלה שלום. על מנת להשלים הברור נחוצים עוד מספר פרטים וכן ביצוע בדיקת שינה. את מוזמנת לפנות אלי במרפאה לטיפול בנחרה והפרעות נשימה בשינה באיכילוב. ניתן להגיע עם טופס 17 מקופ"ח.
שלום, בגלל שלא נרדמתי במשך שעתיים בלילה, שמתי לב שבעלי קצת "הזיז" ידיים ורגליים, לא ממש הזיז ממקומן אלא זה נראה יותר כמו התכווצות קלה של השרירים במשך כ-4- 5 שניות. זה חזר על עצמו כעבור כשעה, אחרי שהתעורר לשירותים ונרדם שוב. אחרי הפעם הראשונה עבר זמן עד שהוא התעורר ולא זכר האם חלם. הוא אף פעם לא זוכר את החלומות. בפעם השנייה הוא התעורר אחרי התופעה הזאת בגלל שלדבריו שמע אותי מקליקה על המקשים של הפלאפון. אלא לא היו ממש תנועות כמו שקראתי שיש בrem sleep behavior disorder ואם לא הייתי ערה גם לא הייתי שמה לב לזה ולא הייתי מתעוררת מזה. לפני שקראתי קצת זה אפילו לא נראה לי בעייתי כי גם הכלב שלנו טיפה זז כשחולם. בעבר קרה כבר מצב שהוא אמר מילה או משפט מתוך שינה ולדעתי גם "הרעידות" הקלות האלו קרו פעם. מן הסתם הוא לא זוכר כלום. אציין שהוא היה ממש עייף כי הלכנו לישון ב2 בלילה. קראתי שrem sleep behavior disorder יכול להעיד חס וחלילה על פרקינסון ועוד מחלות נוראיות בהמשך. מה דעתך? עד כמה זה באמת יכול חס וחלילה לנבא משהו לא טוב? תודה רבה!
אציין שהוא בן 60, לוקח אנלדקס, ליטורבה ומיקרופירין. תודה!
בת 39 בעקבות עייפות קשה וחולשה בצעתי בדיקת שינה בייתית להלן הפענוח: משך השינה 7 שעות ו52 דקות. צפיפות הפרעת נשימה בשינה AHI=1 ארועים לשעה נרשמו 6 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 97% עד למינמום של 94% במשך 1.5% מהלילה נשמעה נחירה האם הבדיקה תקינה? האם סובלת מדום נשימה בשינה? האם תוצאות הבדיקה יכולות להסביר עייפות ותשישות גם אחרי שעות שינה מרובות? האם הירידה בסטורציה עלולה להצביע על בעיה לבבית או ריאתית תודה מראש
הבדיקה על פי הנתונים שסיפקת תקינה אבל חשוב לדעת שבדיקה זו נוגעת אך ורק לנשימה בשינה וגם בתחום צר זה היא בעלת רמת דיוק חלקית בלבד. קיימות הפרעות שינה רבות העלולות לגרום לתחושת העייפות. הפרעות אלו אינן נבחנות בבדיקה אותה עברת. תחושת העייפות יכולה להגרם גם במצבים רפואיים שאינם קשורים בשינה. מעשית מציע לך לפנות לרופא מייעץ בתחום השינה על מנת לבחון הצורך בבדיקת שינה נוספת - מלאה. ניתן לפנות למרפאה לטיפול בהפרעות נשימה ונחרה באיכילוב גם בנושא זה.
שלום. אני סטודנט ויש לי כמויות גדולות של חומר ללמוד כרגע אני לומד בבית ומדי שבוע יש לי שיעור של כמה שעות . כרגע אני משתדל לישון 8 שעות כדי שהחומר ישקע במוח כמו שצריך במהלך השינה . אני אוכל מסודר . ושותה בערך 2 נס ביום ואחד קפה בסביבות 4-6. אני הולך לישון ב23:00 הכי מוקדם . לפעמים גם בשעות ממש מאוחרות . כרגע הבעיה שלי שיש לי היא שכל רעש קטן אני מתעורר. מישהו קם לשירותים אני מתעורר . וזה ממש מציק אני לא מצליח לישון רצוף ושאני קם לוקח לי שעה לפחות לחזור לישון וביום שלא ישנתי כמו שצריך אני מרגיש שממש קשה לי ללמוד וזה פוגע לי בשגרת החיים . מה האפשרויות שיש לי ? כרגע בתור התחלה חשבתי לרדת למצב של 2 נס בלבד עד השעה 12 בבוקר. ולבדוק את התוצאות .
ל פי תיאורך, מתרשםשעיקר הבעיה הינה לחץ נפשי. ממליץ לנסות טכניקות הרפיה לפני השינה. ניתן לנסות ביופידבק . הטיפול נמצא במכוני הרפואה המשלימה במסגרת קופות החולים.
תודה על מהירות , מה זה בדיוק טיפול קודניטיבי התנהגותי. בבקשה
ראשי תיבות CBTI . סוג של טיפול היוצר התניה חיובית לשינה.
אנו חברים גיל 50 ןהיא 40 יש לנו סקס טוב, כאשר היא גומרת טוב מאוד, היא לא ישנה ולא נרדמת כול לילה, מה סיבה .??? נוסף חדש סמתי לב אוליי גם בלי סקס, תודה,
במהלך ואחרי קיום יחסי מין מתרחשים תהליכים ביולוגיים שחלקם גורמים לעוררות ואחרים לעייפות ולשינה. המאזן בין תהליכים אלו שונה מאדם לאדם. כאשר קיימת נטייה לנדודי שינה ללא קשר לייחסי מין, נטייה זו עלולה להתגבר עקב קיום יחסי המין. יש מקום לשקול טיפול קודניטיבי התנהגותי.
תודה על מהירות , מה זה בדיוק טיפול קודניטיבי התנהגותי. בבקשה,
כבר 8 חודשים השינה שלי מועטה ולא תקינה, יש גם יותר קושי להירדם אבל הבעיה הכי גדולה היא אי יכולת לישון יותר מ4-5 שעות בלילה במקרה הטוב, הבעיה היא שהשינה גורמת לכאבים ותחושות של חוסר נוחות בגוף, במיוחד אם אני מנסה לחזור לישון אחרי שכבר ישנתי 4-5 שעות, זה מרגיש כאילו הגוף לא רוצה להגיע למצב שינה ומתנגד לניסיון שלי לישון, נוצר לי תחושות לחץ ואי נוחות מעיקה בגוף, כאבים בצוואר, סימנים אדומים בכפות הידיים וקושי להזיז את האצבעות, אני תמיד נכשל לחזור לישון גם אם אני מנסה מאה שעות תוך כדי התעלמות מההרגשה שכאילו הגוף מתנגד לישון ויוצר תופעות מעיקות... לא הצלחתי למצוא בשום מקום אזכור למשהו דומה כמו שלי, האם יש תקדים למקרה כמו שלי? איך אפשר להסביר בעיה כמו שלי שהגוף נלחם בי כדי לא לישון? האם כדור כמו אלטרולט לפני השינה יכול להתאים לי?
ממליץ לפנות לברור פסיכולוגי לפני מתן המלצה טיפולית
אני סובל 4 שנים מהפרעת שינה קטלנית . אני ישן בממוצע בשנה וחצי אחרונות 10 דק' ביום וכל השאר זה הזיות שזה עוד חצי שעה משמע 40 דק' ביום . כדורים לא משפיעים עלייי. או שאם משפיעים עליי אז לא כמו על בן אדם רגיל . ואני בן 24 לצערי . נעצרתי בחיים . יש לי בעיות בכבד בלבד בכליות והכל בגלל הפרעת השינה . עכשיו תעשה טובה וטפל בעצמך לפני שתגיע למצב שלי ולא אל תשתה כדורים !!!!!!! לא יוביל אותך לשום מקום .
שלום רב בני בן השנתיים עבר לפני שלושה שבועות ניתוח הסרת שקד שלישי וכפתורים. לפני הניתוח הוא ישן טוב, לבד ואף וויתר על בקבוק לילה. בימים האחרונים הוא בוכה בצעקות לפני שינה, דורש לישון על הידיים, אוסף דובים שלו ומתעירר בבכי בלילה. האם זה זמני, האם לשים לו גבול ולא להיענות לא? האם קשור לניתוח?. תודה רבה
לא מדובר בסיבוך של הניתוח אלא קרוב לודאי התנהגות תגובתית לארוע הניתוח. גמילה מנוכחות הורית בזמן ההרדמות ובמהלך הלילה הינה אחת מן הגישות הטיפוליות האפשריות.
אני לוקח לוריוון לפני השינה כל לילה מזה מספר שנים להקלת ההירדמות והארכת משך השינה. אני נרדם היטב אך מתעורר מוקדם. ברצוני להחליף לרגיעון לילה שמשפיע עלי טוב. אני נטל תרופות נגד יתר לחץ דם קל וגם סטטינים 10 מג וגם אומפרדקס בגלל ריפלוקס. כיצד להפסיק לוריוון?
אם אכן ניסית את הרגיעון והשפיע עליך לטובה, אינני רואה בעייה להחליף הכדור. לעיתים נדרשת גמילה ממושכת יותר צכדורהלוריוואן. במקרים אלו מומלץ לפנות לפסיכיאטר האמון על טיפולי גמילה.
אני מבקש לדעת מהן התוצאות של הבדיקה וכן מה הטיפול? סיבת ההפנייה עייפות וישנוניות סיכום תוצאות הבדיקה 1.לגבי ארגון השינה יש לציין שהנבדק שכב לישון בשעה 22:53 , נרדם תוך 43.5 דקות. יעילות השינה היתה 60% עקב חביון שינה רצופה ארוך של 43.5 דקות וערויות ארוכות מ"15. 2.במהלך הבדיקה לא נצפו הפרעות בנשימה כלל. רמות ריוויון החמצן בדם היו יציבות לאורך כל הבדיקה סביב ערך 94%. בערות ריוויון החמצן בדם היה 97%. 3.לא נשמעו נחירות 4.לא נצפו הפרעות בECG אוEEG בבדיקה היומית (MSLT) הנבדק נרדם ב-2 מתוך 4 התנומות. חביון שינה ממוצע היה 17.8 דקות
על פניו פרט לקושי בהרדמות הבדיקה תקינה ואולם את הפענוח המלא והמשמעות של הבדיקה יש לקבל מרופא השינה במכון לאחר שהנ"ל התרשם מסיפור המחלה כפי שסיפרתה לו ומן הבעיות המעיקות עליך בנושא השינה.
אני בן 88 וזה שנים לוקת חצי בונדורמין כל ערב. ניסיתי להיגמל אבל זה לא הלך. האם זה מסוכן?
מאחר ותרומתה של שינה טובה לבריאות עולה על הנזק הפוטנציאלי בשימוש בתרופות שינה במיוחד במינון כל כך נמוך,אינני רואה במקרה שלך כל צורך להגמל.
שלום. שמי איתי אני בן 19 ובריא. עד לפני שנה הייתי ישן כל לילה 8 שעות רציפות. מלפני שנה, כמעט כל לילה, אני מתעורר באמצע הלילה עם צורך חזק להשתין ואחרי שאני הולך להשתין לוקח לי לפחות עשר דקות להירדם חזרה וכשאני קם בבוקר אני מרגיש עייף יותר, כמו שפגעו לי בשינה הרציפה. ככה כמעט כל לילה בשנה האחרונה, הגוף כאילו לא מצליח להחזיק עד הבוקר, ואני לא שותה מים לפני שאני הולך לישון כך שזו לא יכולה להיות הסיבה. תודה למשיבים.
מליץ להפסיק שתית משקאות מכילי קפאים בערב, להפחית מעט את כמות הנוזלים הנצרכת החל משעות הערב ולרוקתן השלפוחית לפני השינה. א עדין לא מועיל יש לפנות לבדיקת רופא.
בני בן 23 ומגיל 17 בעדך מתקשה להירדם אלה רק לקראת שעות הבוקר המוקדמות.נוהג לקחת 2 כדורי שינה כל לילה כגון נוקטורנו או אמביאן 12.5 מ"ג לאחרונה התחיל להשתמש גם בתוסף בשם phenibut באבקה שמערבבים עם מים יחד עם שני כדורי השינהוזה מאוד מדאיג אותי תודה מראש
מדובר ככל הנראה בפאזאת שינה דחויה. הטיפול בתרופות השינה הללו אינו מועיל במקרה זה ואף עלול להזיק. אתם מוזמנים לפנות לייעוץ והדרכה מסודרת של רופא שינה במכון השינה בבית החולים איכילוב.
ד"ר שלום במעבדת שינה נמצא אצלי 12 הפסקות שינה מלאות וחסימתיות בממוצע לשעה. לא הצלחתי להתרגל למכשיר CPAP האם התקן דנטלי מתאים לחסימה בכל מיקום בדרכי נשימה, או רק לחסימה בבסיס הלשון? איך ניתן לאבחן את מיקום החסימה אצלי?
בדיקת התאמת התקן דנטאלי כוללת בדיקת סיב אופטי של בית הבליעה לכל אורכובעירות. לעיתים יש צורך גם בבדיקה בשינה. הבדיקה מבוצעת במרפאה לטיפול בהפרעות נשימה בשינה ונחרה במסגרת אף אוזן גרון בבית החולים איכילוב. אתה מוזמן לפנות ולהגיע עם טופס 17 מקופ"ח או תשלום עצמי במידה ויש בעיה להשיג טופס 17.
שלום ד"ר יקר, יש לי המון רעש מהשכנים. וזה פוגע לי מאוד באיכות השינה. רציתי לשאול לגבי האפשרות ששמעתי למיסוך הרעשים ע"י רעש מונוטני (רעש לבן למשל). האם נמצא כי רעש כזה משפר את איכות השינה? ואינו פוגע באיכות השינה? אני מניח שהוא עדיף על פני כל מיני רעשים חדים ופתאומיים. אבל החשש שלי - האם הוא כשלעצמו איננו פוגע באיכות השינה מעצם היותו רעש חיצוני. תודה רבה רבה מראש, רועי
שאלה מעניינת, אינני מכיר מחקרים מדעיים שעסקו בשאלה. במידה ואתה מנסה , אנא דווח על הרגשתך כאן בפורום.
שלום ד"ר רוזנצוויג, אני בן 78 ועד לפני כ 4 חודשים נהגתי במשך שנים רבות לישון בצהריים, כי אני מרכיב עדשה קשה ותותבת בעין שניה שמחייבים מנוחה לעיניים. בלילה ישן עם סירקדין, אמבין וCPAP. מה שמפריע לי בצהריים שהראש ממשיך לעבוד והרבה שטויות עוברות בראש. ניסיתי חד-פעמי חצי כדור אמבין,אבל לא הואיל.מטריד מאוד יש עצה? תודה
כידוע השינה בצהריים איננה חיונית ולכן אין טעם לישון בצהריים על כדור שינה. ניתן להסתפק במנוחה תוך הרפיה וללא הרדמות בהכרח. מידת הרעננות לאחר מנוחה כזאת בצהריים משתווה לשנת צהריים.
אייל שלום, אני בחור כבן 40 שהחל לפני למעלה משנה לסבול מהפרעות שינה. במהלך הטיפול שעברתי נטלתי כדורי שינה מכל מיני סוגים כגון: נוקטורונו, בונדורמיל, סטילנוקס, אמביאן, מלוטונין, תרופות טבעיות שונות (כולל תמציות סיניות), אלא שהתרופות עזרו לתקופות קצרות אך לא מעבר לכך, וגם גרמו לכל מיני תופעות לוואי כגון דכאון וחוסר מרץ. בשלב מסוים גם קבלתי כדור ממש קטלני שנקרא מירו (myro), שהוא ממש עזר כי הרדים אותי מיד אבל הוא הרדים אותי באופן כזה שלא יכולתי להתעורר בכלל, וכאשר התעוררתי לא יכולתי לתפקד משך שלושה ימים רצופים לרבות סחרחורות, איבוד הריכוז, חוסר חשק, חוסר עירנות, מחשבות מוזרות וכיוצב'. בשלב מסוים התייאשתי לגמרי ונועצתי עם מרפא בצמחים שהמליץ לי על קנאביס רפואי ומטבע הדברים לא יכול היה לספק לי אותו. מרוב הייאוש בו הייתי נתון החלטתי לנסות והשגתי בעצמי לצורך הנסיון כמות קטנה. הייתי מאד סקפטי וגם די התנגדתי לזה, אבל מחוסר ברירה ניסיתי. התוצאות היו מדהימות כי בעיות השינה נפתרו וגם ללא כל תופעות לוואי, ויותר מזה אני לא צריך ליטול את זה כליום אלא מספיק פעם פעמיים בשבוע וזה עוזר לי כל השבוע. הלכתי לרופא המשפחה וספרתי לו והוא הבין מיד ואפילו הסכים עמי אבל אמר לי שלא יתנו לי רשיון לקנאביס. למרות הכל מילאנו יחד בקשה אך היא הוחזרה בטענה שיש לתמוך אותה בחוו"ד מתאימה. הלכתי למרפאת השינה בה נבדקתי ואמר לי הרופא המומחה שהוא לא יכול להמליץ לי על זה אפילו שזה נכון והוא לא יכול לעזור לי. הייתי אצל נוירולוגית ששלחה אותי לבדיקת eeg וגם היא בסופו של דבר רשמה לי שהיה מומלץ לי להמשיך בקנאביס אבל לא יכולה ליתן שום חוו"ד מעבר לזה. יש מצב שבו רופאים מבינים שזה עוזר ופותר בעיות רפואיות, ומצד שני לא מוכנים לנקוף אצבע כדי לעזור לחולה לקבל את התרופה באופן חוקי. אני נמצא במצב של תסכול כי אני נאלץ להשתמש בתרופה באופן לא חוקי וזה כשלעצמו מאד מפחיד, מה גם שחשוב לי שזה יהיה מוסדר כתרופה כי זה משמש אותי כתרופה. האם תוכל להמליץ לי מה לעשות בשלב הזה. למשל, ממי עלי לקבל חוו"ד? איך אני מוכיח את הקשר בין התרופה לפתרון המחלה? מה אני עושה כדי לקבל תרופה שעוזרת לי לנהל חיים נורמליים לאחר שהגעתי למצב שכמעט אבדתי את מקום עבדותי בשל בעיות השינה, שלא לדבר על המצב הבריאותי והמנטלי שהגעתי אליו בשל חוסר השינה. מה עושים??? help
מתוך פנייתך עדיין אינני מבין האם קבלתה אבחנה מדויקת ואילו בדיקות בוצעו לצורך האבחנה.
אין שום אבחנה רפואית מוסמכת בתוך התהליך, כי כאשר הייתי במכון שינה נבקדתי בשינה על ידי כדור שינה, ולמרות שהיו לי 18 התעוררויות בשעה (שהבנתי שזה הרבה), עיקר הבעיה שלי היא שאני לא מצליח להגיע למצב של הירדמות, ואת זה מכון השינה לא יכול לפתור, משום שרופא השינה הסביר לי שמדובר בבעיה קוגנטיבית, ולאו דווקא בעיה שקשורה בהפסקות נשימה. על כל פנים, השאלה מחדדת את האבסורד שבמצב הקיים, כי רופאים יעדיפו לתת לי כדורי שינה שפוגעים לי בתפקוד היומיומי ועוזרים רק לפרקים, ואז הבעיה מחמירה וצריך להחליף כדור - וזה מה שקרה לאורך שנה שלמה. היו לילות לבנים שנטלתי שני כדורי שינה (מסוגים שונים) ועדיין לא הצלחתי להירדם. בו בעת שיש תרופה טבעית שמנטרלת את הבעיה לגמרי, ולא גורמת לי לתופעות לוואי. אז אני צריך עכשיו להבין איך אני דואג שהתרופה הזאת תירשם לי כתרופה. מה אני צריך לעשות. איזה חוו"ד אני צריך להביא, וממי? מאיזה סוג של רופא? כל רופא שהלכתי במסגרת הקופה (נוירולוג או מומחה שינה) אומר לי שהוא מבין את הבעיה אך הוא לא יכול לתת חוו"ד כזאת. אז מי כן? האם לדעתך אני צריך לקבל חוו"ד רפואית מגורם פרטי, ואם כן, איזה סוג של רופא והאם אתה יכול להמליץ על רופא פרטי שיכול לתת חוו"ד שתהווה בסיס לפניה חדשה למשרד הבריאות. אני מוכן ללכת עם הנושא הזה עד בית המשפט אם צריך, כי אני משוכנע ב- 100% בצדקתי מתוך שאני הוא האדם החווה את התרופות ומגיב אליהן, ולא שום רופא שבעולם. ואני צריך לקבל תרופה שאני יודע בוודאות שעזרה לי לתפקד באופן רגיל ביום יום, מה שאף תרופה אחרת לא הצליחה.
שלום רב, בשנה האחרונה אני סובל מבעיה של קושי לישון לפני אירוע "שובר שגרה". הנ"ל החל לפני כשנה כאשר חוויתי קשיי שינה לפני אירוע חורץ גורלות מבחינתי בעבודה,יום שהייתי אמור להיות בו מפוקס אולם לא ישנתי בכלל בלילה לפני כןמה שהשפיע על ביצועיי. מאז, הנ"ל קורה לי בכל פעם שקורה ארוע שובר שגרה, אם זו נסיעה לחו"ל, יום שונה קצת בעבודה או כל פעילות אחרת כאשר השיא הוא מירוצים אליהם אני מתאמן תקופה ארוכה ולבסוף מגיע ליום עצמו ללא שינה בכלל או במקרה קיצון אחד כלל לא הולך בעקבות כך. חשוב לי לציין שאני ישן סביר בדרך כלל והבעיה הזו לא קרתה לי בעבר באופן כה גורף כמו עכשיו. הבעיה עצמה הינה שאני מרגיש עייף מאוד ומתארגן לשינה, ומרגיש שהגוף רוצה לישון והוא אכן במן רגיעה כזו אולם בפועל אני לא נרדם, לעיתים כלל ולעיתים ישן 2-3 שעות בלילה כזה. לעיתים זה מלווה גם בכאבי בטן. חשוב לציין שלדעתי הנ"ל נובע מהתרגשות כאשר בשלב מסוים אני לא נרדם רק מהחשש לא להירדם. ניסיתי את כל כדורי ההרגעה ה"טבעיים" שיש (רלקסין רגיעון ועוד) אולם כלום לא עוזר. הנ"ל מקשה עליי מאוד, וגורם לי לחשוב פעמיים טרם ביצוע כל פעילות כזאת מהפחד לא להרדם. האם ניתן להציע לי פתרון אחר? אולי כדורי שינה או אולי משהו אחר? תודה
במצבים אלו רצוי להשתמש בתרופת שינה קצאת טווח דוגמת זודורם. ניתן גם לתרגל טכניקת CBTI .
ד"ר רוזנצוויג שלום, לבת שלי יש שקדים גדולים (גם שקד שלישי) המליצו לנו ללכת למעבדת שינה לבדוק האם אין הפסקות נשימה בלילה. אני מעוניינת למנוע ממנה(וממני) את האי נוחות הנגרמת משנת לילה בבית חולים. בדקתי ומצאתי שקיימת מעבדת שינה ביתית. אשמח לדעת האם תוצאותיה מספיקות והאם כל רופא ילדים יכול לקרוא אותן? http://www.bari-p2.co.il/מעבדת-שינה-ביתית-weinmann--4467
לא ניתן לבצע בדיקות שינה לילדים במערכת ביתית. את הבדיקה יש לבצע אך ורק ע"י מעבדה העוסקת בבדיקות ילדים . כאלו יש בבית החולים דנה, בבית החולים אסותא ובסורוקה בבאר שבע. את תוצאות המעבדה ינתח רופא ילדים ע הכשרה בנושא. בברכה ד"ר רוזנצוויג
מזה שבע שנים לערך אני נעזרת בכדור שינה בלילה ולעיתים אף בצהריים, זאת בעקבות טראומה שעברתי לפני שנים והגעתי למצב שלא יכולתי להירדם שבועיים רצופים!!! זה הטיפול שהומלץ לי...אני הגעתי למצב של קנאה באנשים שמניחים את הראש ונרדמים! מתעוררים ערים וחיוניים ואני בזמן האחרון אף צצה לי בצקת מתחת לעין אחת. אין אני ישנה טוב בכלל!!!מרגע של לקיחת הכדור, עם כל התנאים ללקיחתו בטרם השינה, קשה לי להירדם!!! אני כל הזמן חושבת על השינה וזה מטריד אותי במהלך כל היום! אני משוועת לעזרה בעניין זה! הבנתי שגמילה רק בבית חולים פסיכאטרי וזאת לא אעשה לעולם!! מה אפשר לעשות? תודה רבה על תשובתכם ואולי אף מציאת פתרון לבעייתי החמורה...חוסר שינה!!!
ממליץ להפסיק לחלוטין את שנת הצהריים ובודאי להמנע מנטילת כדור לצורך שינה בצהרים. בנוסף יש מקום לשלב תחילה טיפול CBTI ובהמשך לתכנן גמילה באופן מסודר. אין צורך באשפוז פסיכיאטרי. את הגמילה ניתן לבצע בליווי רופא שינה או פסיכיאטר ולא במסגרת אשפוז.
תבורך! איישם זאת! הלוואי ואשן כמו שצריך...זו משאלת הלב שלי!
שלום, אני סובלת מדום נשימה בשינה ואף אובחנתי בבדיקת שינה. לא הצלחתי להסתדר עם המכשיר ולכן הבעיה לא נפתרה עד כה. לאחרונה אני בתקופה לחוצה בחיים, ושקלתי נטילה נקודתית של כדורי שינה (נוקטורנו) רק מדי פעם משום שאיני מצליחה להירדם. האם יש סכנה בכך, פרט להחמרה של דום הנשימה? תודה! נחמה
שילוב של דום נשימה בשינה עם נדודי שינה איננו נדיר. הטיפול כמובן מעט מורכב ודורש ייעוץ אינדיווידואלי. לגבי הטיפול באמצעות נוקטורנו, נתעל על ידי סוכני החברה שאיננו מדכא נשימה בשינה. אין לכך סימוכין בספרות וגם ההיפך לא הוכח. במספר מחקרים נמצא כבטוח לטיפול במצב בו הפרעת הנשימה מטופלת. ממליץ לפנות למרפאה הבין תחומית לטיפול בנחרה והפרעות נשימה בשינה במסגרת מרפאת אאג בבית החולים איכילוב על מנת לבנות תוכנית טיפולית מותאמת.
הבת שלי בת 5.5 בריאה, בחודשים האחרונים קורה לה פעם בכמה ימים דבר כזה: היא קמה אבל נראית שהיא כמו בתוך חלום טיפה רועדת, בוכה ומדברת לא ברור, לפעמים היא קוראת לנו למיטה לפעמים היא ממש קמה ולא מוצאת את עצמה, ממש מבולבלת. שאלותי הם:1.האם לבדוק את העניין ואם כן למי לפנות? אני גרה בירושלים 2.הייתי רוצה אם אפשר לכתוב לי מה זה יכול להיות?! אפילו רק השערה אני מאוד מפחדת! תודה רבה!!
מדובר בNIGHT TERROR' ,תופעה מוכרת ונפוצה יחסית בילדים. זה הוא מצב של פעילות המתרחשת מתוך שלב שינה עמוקה. המצב עובר מעצמו בכל פעם והילד אינו זוכר דבר בבוקר. התופעה חולפת בד"כ מעצמה לאחר תקופה. לא נדרש טיפול כל שהוא פרט להשגחה ןהגנה מפני חבלה עקב תנועה בלתי מבוקרת מתוך שינה.
בעלי בן למעלה מ70 סובל כבר שנה מטנטון ,לפני מספר ימים התחיל את התרופה .השאלה כמה זמן מותר להשתמש במיוחד שבמקביל משתמש גם מלטונין עם השפעה מדורגת 2 מ"ג. בתודה מראש
מתוכן ההודעה לא ברור איזה תרופה מקבל בעלך. על כל פנים משך הלקיחה של תרופה כל שהיא אינו תלוי או מותנה בלקיחת מלטונין.
שלום, אובחנתי שיש לי חיידק ה.פילורי שכנראה גרם לי לגסטריטיס, היחלשות כללית, וירוסים חוזרים בקיבה ועוד כל מיני תופעות מאד לא נעימות במשך כשלושה חודשים שבמהלכן רזיתי מאד (כ-4 קילו בשבועיים הראשונים ואח"כ עוד 3 קילו, סה"כ 7 קילו). היה לי מאד קשה לאכול בגלל כל הבחילות וההקאות והכאבים. מאד נחלשתי בתקופה הזאת. התחלתי טיפול אנטיביוטי וסותר חומצה כחודש ולאחרונה גם התחלתי לקחת פרוביוטיקה ואני מרגישה שמצבי השתפר, גם חזרתי לאכול בהדרגה כמויות יותר גדולות של אוכל כשחזר התיאבון. עדין המצב שלי לא כל כך יציב כי כל יום ההרגשה הכללית שלי משתנה, יכול להיות יותר טוב ויכול להיות פחות טוב. התופעות שאני מתמודדת איתן יום יום בחודשיים האחרונים ושלא היו לפני כן מאד מקשים עלי גם נפשית ואני מרגישה שיש ימים שאני בדיכאון מכל המצב. לפעמים אני מתעוררת בשלוש בלילה בלי שום סיבה. אני מכריחה את עצמי להמשיך לישון. בבוקר אני מרגישה מאד חלשה. אני לא יכולה לישון הרבה וכבר בשבע או בשמונה בבוקר אני קמה. לפני כמה שבועות הייתי מתעוררת כל יום ברבע לשש בבוקר ורצה לשירותים. הדבר מאד הפריע לי לשינה ולהמשך היום. כל בוקר יש לי הרגשת חולשה, כאב ראש, לחץ דם נמוך וקשה לי להתאושש במשך כמה שעות מרוב שאני חלשה. לאחר מכן במשך היום אני קצת חוזרת לעצמי אבל עדין ההרגשה הכללית שלי לא כל כך טובה. האם יש קשר למשקל הדרסטי שירדתי בכל כך מעט זמן לתחושה הכללית שאיתה אני מתמודדת יום יום? ולמה השינה שלי כל כך נפגעה? בעבר הייתי ישנה כמו בול עץ ומעולם לא היו לי תופעות כאלה יותר מיום יומיים וכעת זה נמשך כבר חודשיים. אני מאד מודאגת. תודה
את מתארת מצב בריאותי מורכב המשפיע על מהלך השינה באופנים שונים. מחד עצם הירידה הדרסטית במשקל והבעיה הגסטרואינטסטינלית יכולים להשפיע על היכולת להרדם ועל איכות השינה. מאידך גם מצב חרדתי ודכאוני תגובתי להפרעה הפיזית הינם גורמים חשובים. ממליץ לפנות לרופא המשפחה על מנת לדון בדברים ולנסות לקבל תכנית וצפי החלמה מצד אחד ומצד שיני יש מקום לשקול טיפול נוגד חרדה\דיכאון בשילוב על טיפול תרופתי התומך בשינה.
שלום. בן 33, בריא בדרכ. בחודשיים האחרונים סובל מנדודי שינה המתבטאים ביקיצות באמצע הלילה ללא יכולת להירדם ולעיתים אף חוסר יכולת להירדם כלל. מטופל בכדורי שינה מסועפת נוקטורנו. במעבדת שינה הומלץ על המשך טיפול תרופתי ותו לא. האם ישנן בדיקות נוספות כלשהן שניתן לבצע לצורך בירור התופעה? תודה רבה.
אחר ועיקר ההפרעה נוגע ליקיצות במהלך הלילה חשוב לברר האם יש סיבה להתעוררויות. רצוי לבצע תחילה בדיקת שינה מלאה במכון השינה.
שלום רב! אני שחקן כדורסל בליגה חצי מקצוענית, וכרגע אני בתקופה של אימונים אינטנסיביים לפני פתיחת העונה, הכוללים אימוני כוח של פלג גוף תחתון ועליון, אימוני כדורסל 4-5 פעמים בשבוע וכו'. שאלתי היא כזו: לכמה שעות שינה אני זקוק בלילה על מנת להתאושש באופן אופטימאלי מהאימונים? (מעבר למנוחה בין האימונים והתזונה לפני ואחרי האימון). תודה!
משך זמן השינה תלוי בגורמים רבים. אחד מהם הוא מידת המאמץ הפיזי המתבצע במשך יום הפעילות. במשך הפעילות היומית נאגרים בגוף עודפי חומרי תוצר שונים, החשובים שבהם מבחינת השינה הינם חומרי התוצר של חילוף החומרים האנרגטי. חומרים אלו מהווים את אחד מן הגורמים המעייפים שמובילים בסופו של דבר להרדמות. ככל שהפעילות הפיזית מרובה יותר כך הצורך בשעות שינה עולה. משך השינה הממוצע הינו כשבע שעות . בד"כ לאחר מאמץ משמעותי יש אכן צורך במשך שינה ארוך יותר יחד עם זאת משך השינה הבסיסי והתוספת נחוצה הינם אינדיווידואליים ולא ניתן להמליץ על משך שינה כזה או אחר באופן גורף.
לאחרונה שמתי לב שבן זוגי חווה הפסקות נשימה במהלך הלילה של בערך 10 שניות , ובתדירות חוזרת על עצמה.הוא נוחר ואחרי כל ההפסקה חוזר לנחור. לא מדדתי את משך הזמן המדויק אבל זה נראה משמעותי ולא סדיר. למרות זאת כשהוא ישן ברצף 8 שעות הוא מרגיש עירני מספיק לתפקד לאורך יום שלם.. אם ישן פחות מ7 שעות הוא ישנוני לגמרי. האם יש מקום לפנות למעבדת שינה? מה הם הסיכונים הקיימים בהפסקות כאלה בנשימה ?
בהחלט מומלץ לבצע בדיקה במעבדת שינה. בעניין הדיון בסיכונים יהיה מקטם לדון בהתאם לדרגת החומרה כפי שתוגדר במעבדה.
ניסיתי מספר פעמים להשתמש במלטונין וההשפעה על השינה היתה מצוינת אבל בכל פעם שנטלתי אותו נאלצתי לרדת לשרותים מספר פעמים בלילה כתוצאה מהפרשה גדולה מאוד של שתן לאורך הלילה האם המלטונין מכיל חומר משתן ? או שהוא גורם לכיווץ של שלפוחית השתן
זו אינה תופעת לוואי של מלטונין. מלטונין הנרכש בבתי טבע בארץ או בח"ול עלול להכיל לעיתים חומאים נוספים באופן בלתי מבוקר.