פורום הפרעות שינה ונחירות
מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות
שלום בן 40, סובל מנחירות, בעבר נבדקתי במעבדת שינה ואין עדות לדום נשימה. קראתי לאחרונה על תרסיסים לנחירות בשמות כאלו ואחרים ("אל סנור" - "מדיסנור" - סנור נו מור" - סיילנס") שלפי הפרסום אמורים למנוע את החיכוך שגורם לנחירות באמצעות השמנים שבתרסיסים. האם הדבר מוכר ברפואה? האם זה עובד? האם קיים בזה סיכון כלשהו (הן מבחינת הרכב החומרים, והן מבחינת שימון הלוע ועוד)? תודה
על פי הוראת משרד הבריאות אין להחדיר לאף או לדרכי הנשימה בכלל תמיסות שומניות כל שהן עקב חשש מפגיעה ריאתית. כל התחשירים השומניים עליהם אתה מדבר נחשבים לתוספי מזון ולא לתרופות ולכן אינם נבדקים על פי קריטריונים של תועלת או נזק בריאותי. ממליץ לא לגעת.
שלום ד"ר אייל כאבא עם עבר קשה של בעיות נשימה\שינה ומתמודד עם הנזק שנגרם לי עד היום. אני דיי בקלות מזהה בעיות נשימה בשינה, דום נשימה ועייפות אצל ביתי בת השנתיים. רציתי לשאול, האם אתה מכיר מכון שינה המתמחה בבדיקת תינוקות? תודה מראש חן
כל מכוני השינה הנמצאים בבתחי החולים הגדולים מבצעים גם בדיקות שינה לילדים.
אשתי (שתחיה) לא מפסיקה לזוז בזמן השינה. התזוזות האלה קורות אחת לכמה דקות ומטריפות אותי מכיוון שלוקח לי המון זמן להרדם. מכיוון שהתזוזות האלה הן בעיקר ברגליים חשבתי שאולי מדובר בתסמונת הרגליים העצבניות, אבל אשתי אומרת שהשינה שלה טובה וללא הפרעות. שאלתי היא, למה זה קורה ואיך פותרים דבר כזה (בלי לישון במיטות נפרדות) ? תודה.
עצם העובדה שאשתך מרגישה ששנתה טובה איננה מבטלת את האפשרות שהיא אכן סובלת מתנועות רגליים מחזוריות בשינה. על מנת להתחיל טיפול יש צורך ראשית באבחון מדויק. יש לפנות עם הבעיה לאחד ממכוני השינה . הבדיקה לבעיה זו מבוצעת בבדיקה מעבדתית ולא בבדיקה ביתית. קיימות תרופות שונות לטיפול בהפרעה.
ברור לי שצריך לאבחן קודם מה הבעיה, אבל האם הפתרון יכול להיות גם באמצעים טבעיים ?
שלום, אני בת 22, מאז ומתמיד היו לי קשיים בהרדמות. לוקח לי המון זמן להרדם וכשאני כן נרדמת אני זזה המון ומתעוררת המון במהלך הלילה. אני קמה בבוקר עם כאבים חזקים בזרועות ובעיקר במרפקים, עם כאבי גב וכתפיים מאוד תפוסות. במהלך היום אני מרגישה מאוד תשושה, ונלחמת עם עצמי להשאר ערה בזמן עבודה או הרצאות, אך לצערי לא תמיד מצליחה ונוטה להתעפץ. המצב הזה ממש מקשה עלי בתפקוד היומיומי. מה יכולה להיות הסיבה לכך ואיך אפשר לטפל בזה?
ראשית חכמה אבחנה. ממליץ לבצע בדיקת שינה מלאה במכון וייעוץ רופא שינה בהמשך.
קראתי שהכדור ללא מרשם TO NIGHT לא ממכר , אם כן למה כתוב בעלון לצרכן שרצוי לא להשתמש יותר מ- 14 ימים ? ובכלל הכדור הזה ממש יקר 28 שקלים ל10 כדורים , יש משהו טוב שיותר זול?
אכן איננו ממכר אך קיימות תופעות לוואי משמעותיות אחרות ולכן שינמוש ממושך איננו מומלץ.
אני בת 53, עם בעיה של יקיצה מוקדמת. אני נרדמת לבערך ארבע שעות ואח"כ מתקשה להמשיך לישון. קיבלתי נוקטורנו 3.75 מ"ג, בשלושה ימים ראשונים היה נראה שפועל, אבל תוך מספר ימים חזרתי ליקיצות המוקדמות. הרופאה אמרה לי שיש התרגלות לתרופה ויתכן ובהמשך אצטרך לעלות מינון, אבל עברו רק 5 ימים מאז תחילת לקיחת התרופה! כדאי לי לעלות למינון של 7.5 מ"ג?
הנוקטורנו הינה תרפה עם זמן פעולה קצר יחסית ולכן השפעתו מתפוגגת במהלך הלילה.קיימות תרופות דוגמת הסירקאדין והאמביין שהן עם מנגנון שחרור מודרג והשפעתן נמשכת גם לחלקים המאוחרים יותר של הלילה.אלון הן תרופות מרשם כמובן ויש צורך להתייעץ עם הרופא באופן ספציפי לגבי הטיפול.
שלום רב.קיבלתי עד לפני שנה בונדרומין,ולא הסבירו לי, שזה לא לטווח ארוך,לקחתי כמעט שנה אותם, עד שהרגשתי רע.מצב רוח ירוד, עצבנות ודיכדוך.הרופא נתן לי אמביין 6 מ"ג, ושוב לא אמר לי, שזה לטווח קצר.לקחתי אותם חצי שנה, ושוב דיכדוך, עצבנות. הפסקתי אותם לגמרי.אני ישנה מצוין בלי כדורים,ושאלתי היא, כמה זמן לוקח לגוף להיגמל מהם ?להתנקות מהם בגוף..תודה רבה.
מאחר וכפי שאת אומרת ,שנתך טובה גם ללא כדורי השינה , משמע נגמלת מכדורי השינה או שמעולם לא התמכרת. משך זמן הפעילות של החומר בגוף נע בין שלוש שעות לעשר שעות והינו אינדיווידואלי.
שלום רב, כבר מספר פעמים שקרה לי שרבע שעה עשרים דקות לאחר שאני נרדמת אני מתעוררת בבהלה ויש לי דפיקות לב מהירות. זה נמשך כדקה עד שתי דקות. לאחר מיכן אני נרדמת בלי שום בעיה וישנה רצוץ עד הבוקר שינה טובה. מה זה יכול להיות?
לעמית שלום. כל התעוררות מלווה בד"כ בעליית קצב הלב ולכן סביר להניח שמדובר בעיקר בתופעה פיזיולוגית ואין סיבה להכנס בבהלה . אם בכ"ז המטרד נמשך אנא פני לבדיקת שינה כך שניתן יהיה לאבחן את סיבת ההתעוררות ולנטר קצב לב.
שלום רב, לצערי הרב, אני חווה שינה כפחד מלא להצליח להרדם ואכן שנים על גבי שנים אינני מצליחה להירדם כלל. כעבור ימים אני נעזרת באמצעי תרופתי לכמה שעות שינה. גם כאשר הדכאון והחרדה עברו אני נשארתי עם המחשבות שאיני יודעת כיצד נרדמים... וזה לכשעצמו מגביר שוב את ירידת המצב רוח. אני מתלבטת כיצד לטפל בנושא אחת ולתמיד (אם זה אפשרי בכלל לפתור כרוניות זו?). האם להתחיל בטיפול במלטונין או לפנות לעזרה של טיפול תרופתי מרגיע? האם שווה לנסות קודם מלטונין? מציק לי מאוד שהתרגלתי מאוד לא לישון - שכחתי כבר איך הגוף יודע להתמסר ולשקוע לשינה. ולכן יש מחשבות ועוררות בנושא. וגם במשך היום. מצבי הפיסי כבר מושפע מחסך השנה החמורה במרוצת השנים, פיתחתי דלקות שונות בעור וודאי גם כאלה שאיני רואה אותם... יש פיתרון לראש שנדפק בנושא של יכולת להירדם? תודה
החרדה מאי היכולת להרדם מהווה גורם עיקרי באי היכולת להרדם. אחת בהדרכים הטובות לטיפול הינה בשיטת ה CBTI .הטיפול ניתן ע"י פסיכולוגים\פסיכיאטרים המיומנים בנושא. בהצלחה.
שלום אני משתמש בבונדורמין כבר מספר שנים לשינה. לא כל כך אוהב את התופעות הנלוות כמו טשטוש בבוקר שאחרי ותחושה לא נעימה כאילו לא ישנתי באמת. הרופאה שלי המליצה לנסות לעבור לסירקדין. השאלה שלי: היות ואני כבר די מכור לבונדורמין (בשנה האחרונה אף נאלצתי להעלות מינון כי המינון הרגיל כבר לא השפיע כמו בעבר) איך לעשות אית זה בצורה יעילה? האם הסירקדין באמת יכול להחליף את הבונדורמין באותה יעילות? האם ניתן להתמכר לסירקדין? תודה וחג שמח! יעקב
הליך הגמילה מכדורי שינה , בעיקר אלו המשתייכים לתחום הבנזודיאזפינים וביניהם הבונדורמין,איננו פשוט. ניתן להשתמש בצירקאדין כחלק מן התהליך אך אין לצפות שהוא אכן יחליף את כדור השינה אליו אתה רגיל ובאותה יעילות. הצירקאדין לכשעצמו איננו ממכר. מאחר ואתה מציין בדבריך עלייה במינון אכן ראוי לשקול תהליך זה. רצוי לבצע התהליך תוך כדי ליווי ומעקב של רופא העוסק בתחום.
שלום, אני תלמיד תיכון בן 16 ואני לא מצליח לישון עד מאוחר בשבתות וחגים. בתקופה האחרונה לא משנה מתי הלכתי לישון בימי שישי או חג, גם אם לפעמים עד 2 ו3 בלילה, לא הצלחתי לישון עד מאוחר מסביבות 10, בניגוד לפעם שהייתי יכול לישון עד 1 או 2 . הדבר גורם לי לעייפות כללית ביום ועקב זה אני נרדם בצהריים בניגוד לתוכניות שלי. בימים רגילים אני גם מתקשה לקום בשעה הרגילה גם אם ישנתי 7 או יותר שעות. אם זה עוזר בשנה האחרונה הלוח זמנים שלי מאוד עמוס, יש ימים שאני יוצא מהבית ב7 וחוזר רק 9 או 10 בערב ואני בכללי מרגיש תחושת עייפות ועצלנות כללית שמתבטאת בזה שגם אם יש לי שעתיים פנויות בבית אני עייף ועצלן ומתבטל במקום לעשות דברים חשובים. תודה.
משך זמן השינה הנחוץ משתנה לאורך השנים. משך השינה אינו נקבע כמובן על פי ימי השבוע אלא על פי הצורך הגופני כך שאין זה מפליא שאתה מתעורר לאחר כשבע - שמונה שעות ולא ישן אחרי 10 גם בחופשים.
שלום, אני בן 40, סובל מאז שאני זוכר את עצמי מקשיי הירדמות: רגיל לבלות במיטה שעות עד שנרדם, הגוף עייף אבל המוח ער. לפני 10 שנים טופלתי במלטונין שעזר לי קצת לדעתי. אני לא בטוח. חזרתי להיות מטופל בסירקדין לפני כשנה למשך שלושה חודשים וגם הפעם - זה שיפר את ההירדמות שלי אבל לא מספיק. מתוך ייאוש וקשיים בתפקוד, והשפעה על המוטיבציה ומצב הרוח, פניתי לרופא משפחה שרשם לי "ברוטיזולאם" 0.25 מ"ג. בשבועיים בהם אני נוטל את הכדור אני נרדם יפה, למרות שלא תמיד (היו לי שני לילות לא כל כך טובים). אבל באופן כללי נראה שהכדור עושה את ה"עבודה". קראתי בהוראות האריזה שהגוף מפתח תלות בכדור לאחר כחודש של שימוש בו ומעניין אותי לדעת: 1. האם אני גוזר על עצמי, בגילי הצעיר יחסית, תלות בכדורי שינה? 2. ואם כן, האם אני עושה את הדבר הנכון? האם הנזק בחוסר שעות שינה גדול מהמחיר בשימוש בכדורים? 3. מהו בכלל "המחיר" של השימוש בכדורי שינה כשגרה? אני מאוד מוטרד ואודה לעזרתכם..
ברוטיזולאם הינה ממשפחת הבנזודיאזפינים כמו הווליום ותרופות אחרות. ככזו יש בה פוטנציאל התרגלות ופוטנציאל התמכרות. אי לכך מותר להשתמש בתרופה לפרקי זמן קצרים בלבד של מספר לילות. לטיפול תרופתי ממושך קיימות חלופות טובות יותר. בעקרון קיימות חלופות טיפוליות לא תרופתיות דוגמת טיפול CBTI. הנזק שבחסך שינה כרוני הינו גדול לאין שיעור לעומתץ הנזק שבכל טיפול תרופתי לשינה ולכן בכל מקרה עדיף לטפל אך ראוי לבחור הטיפול באופן מוסכל.
שלום, אני סובלת מנדודי שינה זמן רב. אני לוקחת ריטלין ובזמנו הייתי לוקחת בלילות מירו והייתי ישנה איתו מצוין. הבעיה היתה שהיה לי מאוד קשה להתעורר ועליתי במשקל. ואני גם כלל לא בדיכאון. לכן הרופא שלי רשם לי אמביאן 12.5 שכלל לא עזר לי והייתי ישנה בערך 4 שעות בלילה. לכן במשך תקופה ארוכה הייתי לוקחת פעם בכמה זמן חצי כדור מירו ומשלימה שעות שינה. בסופו של דבר רשמו לי טרזודיל. שלמרות שהוא בהחלט טוב יותר מהאמביאן אני עדיין לא מצליחה לישון יותר מחמש שעות. אני תשושה ומבולבלת ומאוד רוצה לישון. האם ישנה אפשרות לקחת לילה אחד חצי כדור מירו (15 מ"ג) ולישון כמו שצריך? אני יודעת שהם מאותה משפחה, אבל משפיעים עלי לחלוטין אחרת. טרזודיל אני לוקחת 100 מ"ג. תודה.
שלום, מדוע לא ענית לשאלתי? תודה.
שלום רב, אבי בן 86 מזה זמן צועק מתוך שינה. התופעה הזו נמשכת שנים רבות, אך בשנים האחרונות החמירה מאוד ואף קרה מספר פעמים שהניף ידים בצורה מפחידה מאוד תוך כדי שינה. הוא לא מודע למה שקורה. לפני מספר שנים אובחן כסובל מדום נשימה בשינה וצריך להשתמש ב-CPAP (אף בפועל משתמש בו לעיתים רחוקות). בנוסף אבי אובחן כסובל מאלצהיימר (במצב בינוני) וממספר בעיות רפואיות אחרות. הבעיה מפריעה מאוד לאימי שאינה מצליחה לישון לילות רבים ומפחדת לישון לצידו של אבי. השאלה - מה ניתן לעשות, האם וכיצד ניתן לטפל בבעיה. תודה רבה על כל עצה.
כפי שבוודאי ידוע לך מחלת האלצהיימא הינה מחללה ניוונית של מערכת העצבים המרכזת . ככזו היא פוגעת הן ביכולות הקוגניטיביות והן בתהליך השינה . הפגיעה בשינה הינה מורכבת ובד"כ כוללת פגיעה בתזמון השינה עם שינה בפרקי זמן שונים של היממה ופגיעה בפאזת השינה עם פרוקה לפרקי שינה קצרים יותר ומרובים. שלבי השינה עצמם נפגעים אף הם. התנועתיות המוגברת אותה חווה אביך והבאה לידי ביטוי הן בתנועות גפיים והן בהשמעת קולות אף היא אופיינית ומביאה ליידי ביטוי פגיעה בפיקוד המרכזי על הרפיית השרירים תוך כדי שינה ובעיקר בשלבי שנת החלום . פגיעה זו כמו גם הפגיעה בחוש הריח יכולה להתחיל זמן רב יחסית לפני שניתן להבחין בפגיעה קוגניטיבית ברורה(אובדן זיכרון, ניתוקי קשר עם הסביבה ואחרים). לצערי לא ניתן לטפל בתופעה זו ולכן רצוי לטובת בריאותה של אמך להפריד את חדרי השינה מצד אחד ולנקוט באמצעי בטיחות בסביבת השינה של אביך - ריפוד דפנות המיטה , הרחקת גורמים בעלי פוטנציאל פגיעה מסביבת השינה ואחרים ככל הנדרש.
כפי שבוודאי ידוע לך מחלת האלצהיימא הינה מחללה ניוונית של מערכת העצבים המרכזת . ככזו היא פוגעת הן ביכולות הקוגניטיביות והן בתהליך השינה . הפגיעה בשינה הינה מורכבת ובד"כ כוללת פגיעה בתזמון השינה עם שינה בפרקי זמן שונים של היממה ופגיעה בפאזת השינה עם פרוקה לפרקי שינה קצרים יותר ומרובים. שלבי השינה עצמם נפגעים אף הם. התנועתיות המוגברת אותה חווה אביך והבאה לידי ביטוי הן בתנועות גפיים והן בהשמעת קולות אף היא אופיינית ומביאה ליידי ביטוי פגיעה בפיקוד המרכזי על הרפיית השרירים תוך כדי שינה ובעיקר בשלבי שנת החלום . פגיעה זו כמו גם הפגיעה בחוש הריח יכולה להתחיל זמן רב יחסית לפני שניתן להבחין בפגיעה קוגניטיבית ברורה(אובדן זיכרון, ניתוקי קשר עם הסביבה ואחרים). לצערי לא ניתן לטפל בתופעה זו ולכן רצוי לטובת בריאותה של אמך להפריד את חדרי השינה מצד אחד ולנקוט באמצעי בטיחות בסביבת השינה של אביך - ריפוד דפנות המיטה , הרחקת גורמים בעלי פוטנציאל פגיעה מסביבת השינה ואחרים ככל הנדרש.
אני סובל מנדודי שינה שגרמו לי לדיכאון ולחרדה קשה מאוד שממש סבלתי ממנה במשך היום והיה קשה לי לתפקד. אני מקבל כשבועיים וחצי כדור בשם מירו וכדור שינה לפני השינה וזה לא ממש משפיע בנתיים . הרופא שלי אמר שהתקפי החרדה הם אלו שמעקבים את הצלחת הטיפול עם כדור המירו ונתן לי כדור נגד חרדה בשם אלפרליד. אני ממש חושש כי קראתי שנהכדור הזה ממש ממכר ואני לוקח אותו חפני השינה ובבוקר . רציתי לקבל חוות דעת נוספת אני ממש חושש להתמכר לכדור הזה אלפרליד ושלא אוכל להפסיק לקחת אותו .
לרונן שלום. הפורום נועד לדיון והבהרה של נושאים הקשורים בשינה ולא לייעוץ אינדיווידואלי. באם אתה מעוניין בחוות דעת נוספת על חוות דעתו של הרופא המטפל בך במסגרת 'קופת החולים , ממליץ לך לפנות לאחד מהרופאים המטפלים בבעיות שינה ולקבוע פגישה.
עד כמה מסוכנת ההתמכרות לכדור הזה אלפרליד ?
לרונן שלום. הפורום נועד לדיון והבהרה של נושאים הקשורים בשינה ולא לייעוץ אינדיווידואלי. באם אתה מעוניין בחוות דעת נוספת על חוות דעתו של הרופא המטפל בך במסגרת 'קופת החולים , ממליץ לך לפנות לאחד מהרופאים המטפלים בבעיות שינה ולקבוע פגישה.
בסד שלום! אני בת 24 וכבר 5 שנים סובלת מהפרעות שינה- שהסימפטומים שלהם משתנים כל תקופה ארוכה. בשנתיים וחצי הראשונות בערך הייתי מתעוררת המון פעמים באמצע הלילה (בתקופה של הפרעת אכילה) וגם הייתה לי יקיצה מוקדמת. לאט לאט ההתעוררות פחתו עד שפסקו. אבל היקיצה המוקדמת תמיד נשארת. אחר כך היו יכולים להיות ימים שאני גמורה מעייפות ואני רוצה לישון ולא מצליחה. וזה ממש עינוי סיני. מה שרלוונטי זה היום: הייתה תקופה יחסית טובה שבאופן יחסי אליי אפשר להגיד שלא היו לי הפרעות שינה. אבל בימים אלו כבר כל השעון שלי השתבש. מיום ליום השעה שבה אני הולכת לישון נהיית מאוחרת יותר ויותר. מ-01:00 בלילה זה כבר הפך ל-4:00-7:00 בבוקר. העניין הוא כזה: בגלל שאני הולכת לישון מאוחר מאוד- אני קמה באופן יחסי מאוחר. ככה שכן יש כמות מספיקה של שעות שינה בסך הכולל. אבל- השינה עדיין לא רציפה. ולרוב אני מתעוררת אחריי שעתיים או שלוש עירנית לגמרי ולא מצליחה לישון בחזרה. ואז כשאני חוזרת לישון ואני רוצה לקום באופן סופי- אני כבר גמורה מעייפות ולא רואה בעיניים. ולפעמים הכל מסתובב לי. ויש לי סחרחורות של עייפות. זה כמו גלגל שאני לא מצליחה לשבור. כי אז אחרי שאני מתעוררת באופן סופי באמת (לאחרונה השעה שאני מתעוררת סופית נהיית מאוחרת מאוד בסביבות 12:30 כי אני לא מצליחה לקום) אני הולכת לעבודה וכל היום עייפה מאוד וחוזרת הבייתה גמורה מעייפות בסביבות 21:30 ושותה הרבה קפה שחור כי אני חייבת לעשות הרבה דברים. ואז אני עדיין עייפה מאוד. וברגע שאני נכנסת למיטה אני פשוט מתעוררת לחיים. פתאום אני הכי עירנית בעולם. כאילו לפני שנייה לא הייתי ממש עייפה! וזה משגע אותי.ככה שהכוונה שלי היא לישון ב-24:00 בלילה ואיכשהו זה יוצא בין 04:00 ל-07:00 בבוקר. נכון שלרוב ככה זה עובד אצלי עם עניין הקפה, אבל גם בימים שאני לא שותה קפה ואני עייפה מאוד מאוד- ברגע שאני נכנסת למיטה- אני פשוט מתעוררת. בעבר במעבדת שינה. והייתי אצל פרופ פילר. לקחתי כדורי שינה וכלום כלום לא עזר. אני פשוט לא מבינה מדוע אני מרגישה כזו עייפות קשה וברגע שאני במיטה אני כבר לא מרגישה את זה בכלל. מדוע יש לי יקיצה מוקדמת (ולא משנה מתי הלכתי לישון) ואני כל כך עירנית. חשוב לי שתדע שכיום ממש אין לי הפרעת אכילה. יש לי כמה חסרים כמו ברזל(אולי זה משפיע על השינה)ואני מעשנת. סליחה על ההודעה הארוכה. אני פשוט מיואשת. הנה השעה עכשיו 04:30 (כשמ-24:00 אני במיטה ללא קפה!) ואני פשוט עירנית לחלוטין. והייתי ממש עייפה ב-24:00! שוב סליחה על האורך! המשך יום מקסים(: דניאל.
אני סובלת מתנועות רגליים בלילה קבלתי קלונקס הפסקתי כי הכדור ממכר ,האם יש טיפול אחר כי אני ממש לא ישנה.
הסיבה להופעת תנועות רגליים מחזוריות בשינה איננה ידועה. גורמים הקשורים באופן עקיף לבעיה כוללים חסר בברזל במכסני הברזל שבגוף וכן חסרים שונים בויטמינים מגנזיום קלציום ואחרים. ברוב המקרים תנועות הרגליים מאובחנות אך לא משפיעות על איכות השינה . כאשר בבדיקת השינה מוכח שהבעיה גורמת לפגיעה באיכות השינה . הטיפולים כוללים השלמת חוסרים במידה ואובחנו בבדיקות דם וטיפול תרופתי. קיימים שני סוגי טיפול תרופתי האחד באמצעות תרופות הרגעה להן משתייך הקלונקס והאחרת באמצעיות תרופות המיועדות להפחתה בתנועתיות הבלתי רצונית. הקלונקס עלול אכן לגרום להתמכרות אך מצבים אלו הינם נדירים. בכל מקרה את יכולה לפנות לרופא העוסק בתחום השינה ולאחר השלמת הברור תחינתן לך תרופה מהסוג השיני.
שלום רב, עד לפני 8 חודשים סבלתי מבעיות שינה קשות ונהגתי לקחת בקביעות כדורי שינה (כגון סליפ- אייד) על מנת לישון בלילה באופן סדיר. לפני 8 חודשים בערך התחלתי להתאמו בריצה באופן יחסית אינטנסיבי, כאשר באותה תקופה בערך החלו כל בעיות השינה שלי להיעלם, עד שהגעתי למצב בו בחצי שנה האחרונה כלל לא נזקקתי לכדורי שינה. אציין כי התחלתי לרוץ ללא כל קשר לבעיות השינה, ועד לפני כחודש כלל לא ערכתי את הקישור האפשרי בין שני הדברים לפני כחודש בערך נפצעתי בברך, וכתוצאה מכך נמנע ממני לרוץ. לצערי הרב החל מהמועד בו הפסקתי לרוץ חזרו לי בהדרגתיות כל בעיות השינה (ללא ששיניתי פרט כלשהו באורך החיים שלי מלבד העובדה כי הפסקתי לרוץ) שאלתי היא: א- האם ייתכן כי קיים קשר בין הריצה לבין ההפסקה המוחלטת של בעיות השינה? ב- האם יש פתרון כלשהו (בדמות סוג ספורט אחר)לבעיות שינה? אציין כי למרות שהפסקתי עם אימוני הריצה, אני עדיין ממשיכה בביצוע פעילות גופנית אחרת באופן סדיר (מבצעת אימוני פילאטיס, הליכות ואימוני כוח בחדר כושר בין 3 ל- 4 פעמים בשבוע), אך אין בכך בכדי להועיל לבעיות השינה שלי.
אין ספק שפעילות גופנית נכונה בשעות היום מסיעת לשינה תקינה. כעיקרון רצוי לכוון את שעות הפעילות לאחה"צ מאוחר\ערב מוקדם ולסיים הפעילות כשלוש שעות או יותר לפני זמן השינה. אין בידי נתונים כל שהם המבחינים בין פעילות אירובית לבין עבודת שרירים מבחינת השפעתם על השינה. ייתכן וניתן להתייעץ עם מדריך כושר שיכול להתאים פעילות אירובית כל שהיא למרות הפציעה.
שלום רב, אני אחות מזה 4 שנים עובדת משמרות לילה בערך פעמיים בשבוע. בתקופה האחרונה אני לא מצליחה להירדם לפני ובקושי אחרי משמרת. לרוב שאני נרדמת אני מתעוררת מכל רעש קטן והשינה שלי מאוד שטחית. אני קמה עצבנית ועם כאבי ראש. אני מרגישה שהמשמרות לילה ממש משבשות לי את השבוע ואת הבריאות. וגם בזמן האחרון אני מתעוררת בלילה כל שעה גם כשאני לא עובדת. שקלתי לפנות לרופא תעסוקתי שיאשר לי לא לעבוד לילות אבל רשמו לי בפורום אחר שאני צריכה הפניה מנוירולוג או פסיכיאטר וקצת נבהלתי שירשמו לי שאני משוגעת בתיק האישי. מה לעשות? תודה רבה.
אכן ראוי לפנות לרופא תעסוקתי. לדעתי גם רופא משפחה יכול להפנות במסגרת קופ"ח ואם לא אז נוירולוג בוודאי. בכל מקרה לא מדובר בהפרעה נפשית אלא בקושי פיזיולוגי להסתגל לעבודת משמרות ולכן אין לחשוש מפני אבחנה נפשית כל שהיא.
שלום, אני בן 21, טופלתי בעברי נפשית. היום אחרי צבא לא מצליח לשמור על שעות שינה סדירות- כלומר אני נרדם רק לקראת 3-4 בבוקר וישן רצוף עד 13-14 בצהריים. זה מפריע לי מאוד ואני מנסה כל פעם "לסדר" את השעות אך ללא הצלחה- אני לא מצליח לקום מוקדם ולא מצליח לישון בזמן נורמלי (22:00-00:00) מה לעשות?
אתה מתאר ליקוי בתזמון השינה. הדבר ניתן לטיפול באמצעות מלטוניןובאמצעים אחרים. ממליץ לפנות להנחייה מדויקת של הטיפול לרופא שינה במכון.
שלום! חבר שלי לקח מכשיר "ווינמן" לניסיון ממכבי. בלילה הראשון שהוא ישן איתו (אתמול) הוא בכל זאת נחר בחלק מזמן (אמנם נחירות יותר סדירות ושקטות אבל שקט לא היה) וגם הוציא אוויר מהפה. בזמן שזה קרה הסתכלתי על מה שהיה כתוב בצג המכשיר (מכשיר אוטומטי) והמספרים נעו די במהירות בין 70 ל-101 או משהו כזה. חוצמזה יצא מלא אוויר מהחיבור של המסכה עם צינור האוויר, עד כדי כך שאני קמתי עם שפתיים יבשות. האם כל זה נורמלי? מה צריך לעשות כדי שהנחירות ייפסקו לגמרי? אולי המסכה לא תקינה? המכשיר לא מספיק "חזק" מול הנחירות שלו? מקווה לעזרתך:) היו לי הרבה תקוות מהמכשיר:)
הטיפול במכשיר ה C-PAP מונע הנחירות באופן מוחלט. העובדה שהמטופל עדיין נוחר מצביעה על כך שהטיפול עדיין לא אופטימלי. קרוב לודאי מדובר בשלבי ההסתגלות וביימים הקראובים הבעיה תחלוף. במידה ולא יש לשובלמכון השינה ולבקש שיפור ההתאמה \ החלפת מסיכה\ התאמת גבולות הלחץ במכשיר.
שלום דוקטור מה שלומך? מאז ומתמיד סבלתי מבעיות שינה על רקע נפשי ובשלוש שנים אחרונות יתחלתי טיפול פסיכיאטר לחרדות הטיפול התרופתי שיפר מאוד את שעות השניה שלי שגדלו למעט 6 - 7 שעות בלילה כך לא פתר את בעיות עיפות למה אני עדין כול כך עייף? אם אני יושן את אותה כמות שעות כמו אדם נורמלי? דבר שני שמפריע לי מאוד מאוד שאחרונה אני מזיע וקר לי באופן חריג מאוד בזמן השינה אנע כולי רטוב וקופה מיקור אני מתבייש ומרגיש לא נעים לישון אם הבת זוג שלי בעקבות לזה... מה אתה חושב יש לי בעיה ואם כה למי לפנות? ואיך לפתור את זה?
תחושת הרעננות לאחר שינה תלויה כמובן במשך השינה ובאיכות השינה.איכות השינה יכולה להפגע בגלל גורמים רבים נפשיים, תרופות, הפרעות שינה אחרות. רצוי לפנות לייעוץ רופא שינה במכון. ניתן לבקש הפניה מרופא המשפחה \פסיכיאטר.
שלום אני בת19 שנים ויש לי בעיה שאני יושנת מול מרצים וגם כל היום אני מרגשת בעייפות כל הזמן וכאבי ראש
ישנוניות יתר יכולה לנבוע מסיבות רבות. ההפרעה מחייבת תהליך אבחון מסודר ובסופו המלצה טיפולית . אנא פני למכון השינה לתאום שיחה עם רופא שינה.
אם אני רוצה לישון 7 שעות בלילה, ואני אקח את האמביאן סי אר לפני השינה האם אני ארגיש עייפות בבוקר בגלל בכדור שינה, או שההשפעה שלו נגמרת לגמרי אחרי 7 שעות?
תרופות שינה שונות ואמביין בתוכן עלולות לגרום לתחושת עייפות גם בשעות הבוקר שלאחר נטילתן. התופעה הינה אינדיווידואלית. אין לקחת תרופות שינה על מנת להאריך את משך זמן השינה באופן מלאכותי מעבר לצורך הפיזיולוגי.
ראשית תודה רבה על תשובה קודמת. ענית לי : "סירקאדין איננו כדור שינה במובן הרגיל אלא תרופה כרונוטראפית. משמע שהאפקט של התרופה תלוי בראש ובראשונה בתזמון התרופה ובתזמון שעת הכניסה למיטה. כמובן שהתזמון הינו אינדיוווידואלי על בסיס תזמון השינה הטבעי של המטופל." שאלתי: מה עושים עם הכדור בלילה שאי אפשר ללכת לישון בשעה השגרתית אלא שעה שעתיים מאוחר יותר? ובמידה ואכן הכדור נלקח שעתיים מאוחר יותר מהשגרה, האם אין לו השפעה כלל או שאולי אפילו השפעה שמפריעה לשינה? תודה רבה
ראה תשובה במקבץ קודם
נרשמה לי התרופה צירקדין להפרעות שינה. בעלון התרופה רשום שהתרופה היא לשימוש לשלושה חודשים בלבד - שימוש קצר טווח. בהנחה שהיא עוזרת לי, האם אני צריכה להפסיק ליטול אותה אחרי שלושה חודשים? מה יקרה אחרי כן מבחינת השינה?
רבים שאלו שאלה זהה. חפשיבפורום ותמצאי תשובה. לילה טוב
אכן תקופת טיפול מוגדרת הינה לשלושה חודשים. לעיתים פרק זמן זה מספיק ולעיתים יש צורך בטיפול ממושך. ניתן להאריך את משך הטיפול בהתאם למקרה.
שלום, לוקח סירקאדין מזה עשרה ימים והיה נראה שיש לכדור השפעה מאוד טובה עלי. אבל ביומיים האחרונים אני מתעורר לאחר 3 4 שעות ולא נרדם שוב. מה יכול להיות ההסבר ומה כדאי לעשות עכשיו? תודה
הסירקאדין איננו כדור שינה במובן הרגיל אלא תרופה כרונוטראפית. משמע שהאפקט של התרופה תלוי בראש ובראשונה בתזמון התרופה ובתזמון שעת הכניסה למיטה. כמובן שהתזמון הינו אינדיוווידואלי על בסיס תזמון השינה הטבעי של המטופל.
ראשית תודה רבה. מה עושים עם הכדור בלילה שאי אפשר ללכת לישון בשעה השגרתית אלא שעה שעתיים מאוחר יותר? ובמידה ואכן הכדור נלקח שעתיים מאוחר יותר מהשגרה, האם אין לו השפעה כלל או שאולי אפילו השפעה שמפריעה לשינה? תודה רבה
ראה תשובתי במקבץ הקודם.
שלום ע"מ להשיג את המיטב מה-Circadin 1- מה היא השעה הכי אפקטיבית שהשיגה ת'תוצאות הטובות ביותר האם ידוע לך על מחקר שנעשה( או על כאלה שלקחו ת'כדור כל אחד בשעה אחרת) ש נתנו את הכדור נניח לכאלה בשעה 9 בלילה לקבוצה שניה ב 10 וחצי בלילה ולקבוצה שלישית בשעה 1 לפנות בוקר 2- אם לוקחים ת'-Circadin בשעות המוארות של היממה ומחשיכים ת'חדר האם ההשפעה תיהייה זהה ? בתודה מראש A
הצירקאדין הינו כידוע מלטונין בשחרור מבוקרוהוא אמור לחקות את אופן השחרור הטבעי של המלטנין. אי לכך ברוב המקרים כאשר מדובר באינסומניה נכון לתת התרופה בין השעות 21-22 .תזמון מדויק של התרופה המותאם באופן אינדיווידואלי יבוצע ע"י הרופא הממליץ
הצירקאדין הינו כידוע מלטונין בשחרור מבוקרוהוא אמור לחקות את אופן השחרור הטבעי של המלטנין. אי לכך ברוב המקרים כאשר מדובר באינסומניה נכון לתת התרופה בין השעות 21-22 .תזמון מדויק של התרופה המותאם באופן אינדיווידואלי יבוצע ע"י הרופא הממליץ
שלום, יום אחד הדבקתי מדבקה על האף של breathe right וקמתי עירני בבוקר. אם או בלי קשר גם בלי חולומות ... היה נהדר לפעמים אני מוריד את זה מתוך שינה ואני מרגיש בבוקר שהייתי בלי זה. הבעיה שזה עולה המון וגם מבאס להדביק כל לילה מדבקה לאף. ראיתי שיש בחו"ל (אולי גם בארץ) התקנים מפלסטיק/ סיליקון שנכנסים לנחיריים ומרחיבים אותם כמו הפלסטר. האם הם טובים ? יש פתרון (לא ניתוחי) טוב יותר ? איזה מוצר מבינהם מומלץ ? תודה רבה !
אכן קיימים התקנים כאלה. למיטב ידיעתי ההתקנים לא עברו אישור הרשויות בארה"ב או בארץ ולכן לא ניתן לדעת האם הם טובים ולמה הם טובים ובודאי לא ניתן להמליץ על התקן ספציפי.
אבא שלי אדם בן 91 וחצי. אומר לי "אני מרגיש לא טוב, נרדם כל הזמן מול הטלויזיה בסלון. העיניים כהו, לא יכול לקרוא. הוא מתפקד, הולך עם מקל סבא, אבל יש לו רעידות. הוא צלול תודה לאל. מה יכולה להיות הסיבה להירדמות מול הטלויזיה גם בצהרי היום? כמובן שיש לו כדורים כאלה ואחרים, אני לא יודעת איזה בדיוק. אשמח לתשובה. פנינה
המצב אותו אצת מתארת מתאים להפרעה בפאזאת השינה. קימות הפרעות פאזאת שינה שונות חלקן אופיניות לגיל המבוגר . נראה שמדובר בפאזאת שינה בלתי אחודה. מצב זה יכול להגרם מסיבות רבות חלקן תלויות באיכות השינה עצמה וחלקן סביבתיות. באפן כללי אחת הסיבות הנפוצות יותר להפרעה בפאזאת השינה במבוגרים היא המנעות מחשיפה לאור השמש. המנעות זו יכולה לנבוע מסיבות שונות: מוגבלות פיזית, בדידות, נטיה דכאונית, סביבת דיור לא מתאימה ועוד סיבות ונסיבות מרובות. רצוי לדאוג שאדם מבוגר יבלה לפחות שעתיים בסביבה מוארת בשעות השמש ורצוי פעמיים ביום. בשעות הבוקר ובשעות אחה"צ. לגבי אביך באופן ספציפי ,ראוי להכנס לעובי הקורה בתהליך אבחון מסודר. ברוב המקרים ההפרעה ניתנת לטיפול.
תודה רבה מכל הלב. - פנינה
ד"ר אייל היקר, אני סובלת מנדודי שינה כבר לילות ארוכים, לא נרדמת ליותר מ-3 שעות רצוף, ברור לי שזה נובע מלחץ וחרדה וגם גיל המעבר. הייתי מעדיפה לא להשתמש בתרופות סינטטיות אלא בחומרים טבעיים. לקחתי קלמנרבין - אבל זה השפיע בדיוק הפוך - נשארתי ערה כמעט כל הלילה... מה אתה מציע?
הטיפול באינסומניה כולל שלושה יסודות: 1.שמירה על היגיינת שינה. 2. טיפול התנהגותי קוגניטיבי 3. טיפול תרופתי. אינסומניה מופיעה או מחמירה לעיתים תכופות בגיל המעבר וחשוב לטפל בה באופן יעיל ומהיר ככל האפשר על מנת למנוע מצב כרוני. בכל אחד מיסודות הטיפול קיימות מגוון אפשרויות ולכן בהתאמת הטיפול תהיה אינדיווידואלית. בכל מקרה לאחר נסיון טיפולי כל שהוא יש צורך בבקרת התוצאה ולעיתים התאמה מחדש של הטיפול. באשר לשאלתך הנוגעת לחומרים טבעיים. חלק מהחומרים הטבעיים יכולים להחשב לתרופות על פי מאפייני השפעתם ותופעות הלוואי . חלק אחר הינו בעל השפעה בלתי מובהקת וגם כאן רצוי לבצע התאמהאינדיווידואלית של הטיפול ומעקב ראוי. אני אישית אינני מתמחה בתחום הטיפול באמצעות חומרי טבע. ניתן לפנות בעניין למרפאות לטיפול אלטרנטיבי לרפואה במסגרת קופות החולים השונות.
שלום רב! קיימים לילות בהם בעלי נוגע בי ומנסה לקיים עימי יחסי מין תוך כדי שינה. בדרך כלל אני מסרבת ושנינו נרדמים. לאחרונה שמתי לב שעיניו פקוחות- אך עדיין אין הוא זוכר דבר מהמתרחש. לפי מה שקראתי על ההפרעה היא עלולה להגרם עקב מחסור בשעות שינה ומצב דחק מסויים. לאור כך שנולד לנו בן ראשון , עוברת עלינו תקופה מרגשת ומאושרת אך גם בעלת מאפיינים של לחץ ומיעוט שעות שינה. יש לי כמה שאלות בנושא: 1. כיצד ניתן לטפל בבעיה? האם ניתן להפחיתה את הסמפטומים ללא שימוש בכדורים או אבחון ? 2. קיים בי חשש להשאירו ישן עם בנינו באותה מידה שמא יתנהג בהתנהגות זו... אולי לא כעת, אך שמא זה יקרה בעתיד ואולי אם וכאשר תהיה לנו בת... האם חשש זה מוצדק? תודה מראש, וכל טוב, ממני
על פני הדברים על פי הפרטים שמסרת התופעה אינה מתאימה לסקסומניה. בכל מקרה אבחנה מדויקת יכולה להנתן רק לאחר ראיון משותף שלכם ע"י רופא שינה וקרוב לוודאי בדיקת שינה מלאה במכון. כמובן שלא ניתן לדון בשאלת הטיפול לפני השלמת האבחון. על כל פנים, חזרה לשגרת החיים של טרום ההריון והלידה חשובה. חשוב כמו כן לייצר מצב של הפחתה מירבית בחסך השינה. אתם מוזמנים כמובן לקבוע מועד לפגישה במכון השינה בתל השומר.
שלום כבר כמה שנים שאני מרגיש עייפות ושם לב שאני מתעורר המון בלילה. התחלתי להשתמש במכשיר ניטור שינה על מנת לבדוק מה קורה בזמן השינה, ואחרי מעקב של כמה חודשים ראיתי שאחוז השינה העמוקה שלי הוא בממוצע 35, ויש לי רק 4 מחזורי שינה (בשינה של 8 שעות). במהלך השינה רואים שאני זז כמעט לאורך כל השינה. מה אפשר לעשות על מנת לשפר את המצב? ניסיתי לסגור את החלון ולכבות את האור לגמרי על מנת למנוע הפרעות חיצוניות - אך ללא הועיל. תודה!
על מנת לאבחן את מקור ההפרעה נחוצה בדיקת שינה מלאה. המלצה טיפולית כמובן נגזרת מהאבחנה. לצורך האבחון נחוצה בדיקת שינה מלאה המבוצעת ע"י מכון השינה.
שלום אני לוקח יומיים . מתעורר אחרי שעה ומתקשה להירדם . יותר גרוע מהמצב לפני הסירקאדין. מה זה אומר? צריך להתרגל או שזה פשוט לא מתאים לי? אם לא מתאים. מה עושים יש כדור אחר? תודה רבה
הסירקאדין הינה תרופה המכילה מלטונין ועובדת בשחרור מושהה כך שספיגת החומר הינה רציפה לאורך מספר שעות. כעקרון יש לקחת התרופה מספר שבועות עד להגעה לתוצאה אפקטיבית. יעילות התרופה תלויה כמובן באופי ההפרעה המטופלת כך שבחלק מהמקרים התרופה יעילה מאוד ובמקרים אחרים חסרת כל השפעה.
נאם סירקאדין עוזר כבר מהלילה הראשון או שיש לקחת מספר לילות עד שיש השפעה? למה נאמר שיש לקחת לפחות 3 שבועות? תודה רבה
אכן במקרים רבים יש השפעה כבר מהלילה הראשון אך ההשפעה צפויה לגבור בטווח של עד שלושה שבועות.
שלום הרופא רשם לי סירקאדין. נאמר שזה מוגבל ל 3 חודשים . מה בעצם קורה לאחר 3 חודשים ? בעיות השינה אמורות להיעלם תוך 3 חודשים ? יש אפשרות להאריך את התקופה במידה ויש צןרך ? תודה
הפרעות שינה מסוימות הנוגעות בעיקר לתזמון השינה יכולות להפתר בטווח זמן זה . במקרים אחרים ניתן להאריך הטיפול בהתאם לאפקטיביות.
שלום ד"ר הבעיה שלי היא שינה חזקה כדי שתבין את גודל הבעיה... 1.קרה לי שהתעוררתי באמצע השינה כמה פעמים בודדות בחיים (3-4). 2.בחיים לא קמתי משעון מעורר גם שהיה מדובר במערכת חזקה של רמקולים שהעירה את כל הבניין. 3.כשהיו לי אירועים ממש ממש חשובים וידעתי שאסור לי לפספס אותם. תוצאות מעבדת שינה: "הנבדק ישן 6.1 שעות, נרדם תוך 23 דקות וישן ביעילות של 87%. שלבי השינה כללו 19% חלום ו19% שינה עמוקה. נחירה בעוצמה חלשה. נצפו 24 הפסקות נשימה באורך ממצוע של 20 שניות מסוג חסימתי בצפיפות של 4 בשעה. הן לוו בירידות חמצן ב98% עד ל-90% . בסך הכל שהה 0 דקןת בריווי חמצן נמוך מ90%. קצב לב: אין הפרעות גלי מוחף תקין אין אירועים חריגים אבחנה וסיכום: no sleep apnea syndrome was observed גיל 21 , משקל 73 , גובה 176 , לחץ דם בבוקר:114/82 """ אני חייב להגיד שזה מפריע לי מאוד לנהל אורח חיים תקין ונורמאלי אני אפילו מרגיש נכות במידה מסויימת כי אני לא יכול לסמוך על עצמי אף פעם ואני מודיע ל 5 אנשים שיעירו אותי והם באים אליי הביתה ומעירים אותי כדי שאני יקום לעבודה (זה בעיה מאוד רצינית) אל תגיד לי לסדר את שעות השינה או לישון 8 שעות או משהו כזה כי במהלך החיים היו לי תקופות שישנתי באופן הכי סדיר בעולם והבעיה נשארה כפי שהייתה מהיום שאני זוכר את עצמי אני לא קם משעון מעורר. בדרך כלל מה שכן מעיר אותי זה שמישהו מנער אותי וחזק. דבר נוסף זה שכשאני קם אחרי שהעירו אותי אני מרגיש עייף בצורה לא הגיונית אני פשוט לא מסוגל לקום, בערך בשליש מהמקרים אני לא זוכר אפילו שהעירו אותי. אחרי זה מספרים לי על זה שדיברתי איתם ואמרתי שאני קם וחזרתי לישון, אני יושן כל כך חזק שזה בלתי אפשרי לחיות ככה!! עזרה דחוף אם אתה לא יכול לעזור תפנה אותי למומחה שמטפל ומתמחה בזה... תודה
להשלמת האבחון נחוצה בדיקת אקטיגראפיה בתנאים חופשיים ובדיקת MSLT. הבדיקות מבוצעות במכון השינה בתל השומר.אתה מוזמן לקבוע תור.
שלום, שמי יעל, בת 25. מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מסיוטים או חלומות קשים. גם כאשר אלו לא סיוטים, הם חלומות מאוד מציאותיים, ולרוב הם יהיו כל מה שעבר עלי במשך היום, כל החוויות שחוויתי במהלך היום ישובו בחלום. אני מתעוררת פעמים רבות בלילה, מסתובבת מצד לצד בלי סוף, אני מתעוררת יותר עייפה ממה שהייתי, זוכרת את כל החלום, המיטה מבולגנת ואני מתעוררת מזיעה. אני מטופלת כבר שנה אצל פסיכולוגית, דבר שהגיע עקב התקף חרדה. כמו כן אני נוטלת שנה כדורי ESTO. אך שוב, החלומות היו מאז ומעולם. כאשר פניתי לרופאת המשפחה שלי בניסיון שאולי תפנה אותי למעבדת שינה, היא הפילה את הבעיה על בעית הלחץ שלי. והציעה שאחליף פסיכולוגית. ולבסוף לא נתנה לי הפניה למעבדת שינה. מה כן, אני יכולה לעשות עם הבעיה? אני כל הזמן עייפה. בלי סוף. ואני רק רוצה לישון טוב.
כמו בכל עניין ברפואה גם בנושא השינה האבחון המדויק הוא הבסיס לטיפול. לצורך אבחון נחוצה בדיקת שינה מלאה הכוללת בדיקת נשימה, EEG , ECG ,EMG תנועות עיניים וכן תיעוד וידאו מסונכרן של הבדיקה בשלמותה. הבדיקה מבוצעת במכון השינה החדש בתל השומר וכן במעבדות שינה אחרות שבמסגרת בתי החולים. ממליץ לשוב ולפנות לרופא משפחה ולבקש התחייבוטת לבדיקה. רצוי לודא מראש שבסיום הבדיקה תוכלי לפגוש רופא שינה שיחווה דעתו על הבדיקה , יאבחן ההפרעה ויפיק המלצה טיפולית לביצוע במסגרת קופת החולים.
לפני שנרדמים?
למיטב ידיעתי שאלה זו לא נבדקה מעולם
שלום דר נכבד כבר שנה וחצי סובל מהפרעות שינה עשיתי בדיקה במכון שינה רמב"ם והנה בתוצאות זמן במיטה 8.05 שעות חביון שינה :01.09 שעות חביון שינת REM: 03.13 שעות יעילות שינה 69.69% אני מאוד מוטרד מזה ולא מצליח לתפקד לא יודיע למי לפנות לטפל בי
נתונים אילו אינם מספיקים למטרת ייעוץ כל שהיא. אנא פנה לייעוץ אישיבקישור הנמצא בפורום.
חזרתי ממרכז אמריקה לפני כ-10 ימים,ומאז אינני יכול להירדם בלילה,וגם נכנסתי לדיכאון. לפני כ-6 שנים סבלתי מאותם בעיות במשך מספר חודשים,ויצאתי מזה בעזרת כדור נגד דיכאון וכדורי שינה. (אז זה נבע מחרדה ולא מטיסה ארוכה) כעת הנני נוטל צ'יפרלקס וכדור שינה,ולמרות זאת אני נרדם רק למספר שעות ומתעורר,ללא יכולת להמשיך לישון. רופא המשפחה המליץ לי בנוסף לכדור שינה לקחת מלטונין.בבית המרקחת נתנו לי סירקדין. ברצוני לדעת מה דעתך בענין? הנני בן 67 עם בריאות טובה.
מדובר שינוי בתזמון השינה עקב פער זמנים בין ארץ המוצא לארץ היעד. הטיפול אכן מתאים. במקרים אלו מומלץ בד"כ לקחת הכדור בשעה 22:00 ולהכנס למיטה בשעה 23
שלום ד"ר אני בן 21 סובל מהפרעות חרדה OCD ,בריאות תקינה. במהלך השבועיים האחרונים אני לא מצליח להירדם בליליות אפילו שעה אחת למרות העייפות הרבה, במהלך היום אני מצליח להירדם מספר שעות אם בכלל, קשה לי לתפקד , ובתור מפתח גוף השינה הכרחית למען התקדמות אני חווה תסכול גדול רפואת המשפחה מעידפה שפסיכיאטר בלבד ירשום לי כדורי שינה ויש לי עוד הרבה זמן לפגישה עם הפסכיאטר שלי.מה אתה מציע ד"ר?
באופן עקרוני לא צריכה להיות בעיה לרשום כדור שינה. מציע לשוב לרופאת המשפחה על מנת לקבל טיפול עד לפגישה עם הפסכיאטר.
בתאום עם רופא הוסכם פני שנה שהפתרון להליכה התכופה שלי בלילה להטלת שתן למרות הניתוח שעברתי הוא כדור אמביאן ואכן בעית השנה הוקלה אלא שעתה אחת לשבוע בתחילת ההרדמות יש לי חלומות מבעיתים דבר שלא היה לפני זה האם בונדורמיל יהיה עדיף
הטיפול בכדור שינה למניעת הטלת שתן היננו אופטימאלי. . החלומות אכן יכולים להגרם כתוצאה מהיפול באמביאן אך לכדורי שינ אחרים גם כן תופעות לוואי. עדיף לנסות טיפול תרופתי לתכיפות במתן שתן.
היי אני לא יודע אם זה קשור לפורום הזה אבל אם תוכלו תעזרו לי אז ככה אני בן 16 ובזמן האחרון אני מרגיש מאוד מוזר כאילו אני לא נמצא בגוף שלי לפעמים אני מרגיש כאילו אני באוויר וגם בזמן האחרון התחלתי הרבה להתבלבל וגם יש לי הרבה רוק בפה אתם תוכלו לעזור לי ? ואולי אתם יודעים לאיזה פורום זה קשור ?
במקום לפנות לפורום . ממליץ לפנות לייעוץ פסיכיאטרי באופן ישיר.
במקום לפנות לפורום . ממליץ לפנות לייעוץ פסיכיאטרי באופן ישיר.
אני מתעורר לאחרונה בשעה 3 וחצי לפנות בוקר הולך לישון בשעה 1100 . אני מתעורר כדי להשתין, פעם אחת בלילה ואחר כך לא נרדם . אינני מרגיש עייפות במהלך היום . האם קיימת תרופה שיכולה להאריך את שעות השינה שלי עד לבוקר ?
יקיצה מוקדמת עם קושי לשוב ולהרדם יכולה להגרם מסיבות אחדות בינהן נפשיות ולעיתים אחרות. על מנת להמליץ עלך טיפול רצוי תחילה לברר הסיבה.
אני בת 53, משקל תקין לגמרי, חרדתית, ובמצב של פוסט טראומה בעקבות משהו שעברתי, אבל מתחילה להתאושש מזה. ומקבל טיפול לכך. מזה תקופה שאני נוחרת מעט ובעלי נוהג ללעוג לי על כך בפני כולם. נוצר מצב שאיך שאני נרדמת אני נוחרת נחירה קטנה ואז מתעוררת בחרדה שלא אנחר. ואני מרגישה ממש דריכות בזמן השינה ופחד שלא אנחר שוב.ואני מרגישה שמרוב שאני חרדה אני דווקא נוחרת במשך הלילה והוא מזיז אותי, ואני שוב נלחצת. סה"כ אני מרגישה שאני ישנה טוב וקמה ללא עייפות. האם יתכן שמרוב שאני בלחץ וחרדה שלא אנחר - אני נוחרת יותר? מקווה שזה לא מוזר מידי... בתודה
מקובל לחשוב שנחרה הינה תכונה גברית. האמ ת היא שנשים רבות נוחרות והנחרנות גוברת עם השינויים ההורמונליים בגיל המעבר. בניגוד לגברים המביעים בד"כ עדישות לגבי נחרנותם, נשים בד"כ נבוכות ולכן מפתחות תגובות רגשיות שונות סביב תופעת הנחרה. דריכות יתר וחרדה הינן חלק מתגובות אילו.מכאן עלולה להיווצר בעיה חדשה - קושי להרדם(אינסומניה). הייתי ממליץ בשלב ראשון לפתוח את הנושא עם בעלך ולבקש ממנו תחילה להמנע לחלוטין מאיזכור הנושא בציבור. בנוסף רצוי לבקש ממנו לא להעיר אותך בלילה אם הדבר איננו הכרחי באופן מוחלט ולא להעיר לך במשך היום לגבי מידת הנחרות בלילה. שיתוף פעולה מצידו יכול למנוע התדרדרות המצב. במידה והמצב לדבריו אכן חמור ממליץ לבצע בדיקת שינה באחת ממעבדות השינה המסודרות שבבתי החולים הציבוריים. חשוב לבקש בדיקת שינה מלאה במעבדה ולא בדיקה ביתית שהיא חלקית ולא מספקת במקרה שלך. אם תוצאות בדיקת השינה את מוזמנת לקבוע תור לבדיקה ודיון אינדיווידואלי בתוצאות ובפתרונות אפשריים. בהצלחה
שלום, אני בת 75 ובריאה. אני לוקחת קלונקס 0.5 מ"ג 1 כדור לפני השינה, כתוצאה מתאונת דרכים שארעה לי לפני למעלה מ-18 שנה. לפני למעלה מחודשיים הופיעו בעיות שינה ובהמלצת רופא המשפחה אני לקוחת סירקדין 2 מ"ג, 1 כדור לפני השינה וזה עוזר לי לישון היטב.רופא המשפחה אמר לי שאין בעיה. שאלתי היא האם אני יכולה לקחת את הכדור מעבר ל- 3 חודשים בניגוד לכתוב בעלון המצורף לכדורים? האם יכול להיות נזק כלשהו? אבקש תשובה מהירה. תודה
בכל נושא הנוגע לחריגה מגבולות הטיפול המאושר יש להתיעץ עם הרופא המטפל(הרופא המפיק את המרשם) המכיר את התיק הרפואי בכללותו.
שלום, לאחרונה בני בן ה-3 וחצי מתעורר בכל לילה כמעט באותה שעה ,זז בתנועות עצבניות ואז מתחיל להשתולל,לצרוח,לזרוק צעצועים ולהכות/לבעוט אותי, התקף הזעם קורה בערך רבע שעה ואז הוא נרגע בהדרגה וחוזר לישון כאילו כלום לא קרה. אין לי מושג מה גורם לזה,בבקשה תעזרו לי כי אני כבר ממש אובדת עצות ופוחדת שיפגע בעצמו או בי. מה עליי לעשות? תודה מראש
מדובר קרוב לודאי בביעוטי לילה. התופעה מוכרת בגיל זה וחולפת מעצמה. רצוי בד"כ להניח לילד ולא לנסות להרגיע או להרדים. בכל מקרה כדאי לבצע גם בדיקת שינה לקביעת האבחנה באופן ודאי.
שלום, בני בן ה-11 מתקשה להירדם. מאז שהיה פעוט הוא מתקשה להירדם ולוקח לו שעות רבות עד שהוא נרדם. כתוצאה מכך הוא לא ישן מספיק ולכן במשך היום הוא עייף ועצבני ולפעמים גם סובל מכאבי ראש. המצב נהיה בלתי אפשרי והוא ממש סובל. גילינו שכאשר אנחנו נותנים לו מלטונין במינון של 3מ"ג הוא נרדם ממש מהר ובקלות (תוך כ-20 דקות) וישן היטב כל הלילה. למחרת הוא מרגיש נהדר. מבחינתו, הוא היה שמח ליטול מלטונין מידי לילה אבל אנחנו ההורים חוששים. האם יש איזושהי בעיה בנטילה קבועה של מלטונין? האם יש לכך השלכות עתידיות? תודה.
כעקרון ברוב המקרים לא מדובר בשימוש קבוע אלא בפרק זמן של מספר חודשים. רצוי לקבל הדרכה ע"י רופא שעינה ילדים.אנא פני למכון השינה לייעוץ פרטני.
אני חיל בן 20 עוד מעט וסובל כבר כשנה מבעיות שינה. תחילה הייתי מתעורר הרבה במהלך הלילה וסובל מעייפות מטורפת במהלך היום (שש שעות שינה בממוצע) אבל כשנבדקתי במעבדת שינה בתל השומר (בדיקה מלאה) ובבדיקות דם לא אובחנתי בשום מחלה/בעיה. כעת אני כבר חודשיים ישן טוב במהלך הלילה אך עדיין מת מעייפות כשאני מתעורר (למרות שבע שעות שינה בממוצע) וגם חש עייפות במהלך היום. חשוב לי לציין שבשנה האחרונה אני נמצא במצב נפשי לא קל שמן הסתם משפיע באופן ישיר על השינה. חשוב גם להבהיר שהתעוררתי עייף לא רק בשנה האחרונה ולפעמים דווקא אחרי שינה ארוכה אך אז לפחות לא סבלתי מעייפות במהלך היום וגם העייפות בבוקר היתה במינון נמוך ולכן לא הרגשתי שונה משאר האנשים אך היום זה ממש מקשה עלי. יש לי שתי שאלות: 1. איך אני יכול לקום בבוקר פחות עייף? (כרגע, אחרי שהמצב הנפשי שלי די התאזן זו הבעיה העיקרית שלי שקשורה לשינה. השינה עצמה כבר די טובה וגם העייפות במהלך היום פחתה) 2. האם יכול להיות קשר בין מה שציינתי עכשיו לראומטולוג? כי הנוירולוג שהייתי אצלו הביא לי הפניה לראומטולוג ומבירור שעשיתי מדובר ברופא שמתמחה בעצמות וכו'. יש לי תור בסוף החודש אליו. האם כדאי לי ללכת?
עייפות יתר יכולה לנבוע מסיבות רבות כולל חסך שינה שינה לקויה בגלל פגיעה במנגנון השינה , שינה לקויה בגלל הפרעות אחרות הפוגעות גם בשינה, סיבות שאינן נובעות מבעיית שינה. בין הסיבות האחרונות קימת לעיתים אבחנה של פיברומיאלגיה. תסמונת זו מאובחנת ומטופלת בד"כ ע"י ראומטולוג ולכן ממליץ אכן לפנות לראומטולוג. לעיתים תכופות כאשר עולה החשד לפיברומיאלגיה מופנים החולים לבדיקת שינה מורכבת הכוללת בדיקת אקטיגראפיה ובדיקת חביוני שינה בשעות היום.
קודם כל תודה על המענה וההסבר. אם הראומטולוג לא יאבחן משהו אז זה אומר שאני לא סובל מעייפות? והאם יש עוד בדיקות שאני יכול לבקש ממכון השינה? (עשיתי כבר בדיקת שינה מלאה)