פורום הפרעות שינה ונחירות
מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות
אני חווה התקפים בהם למשך כמה שניות אני לא יכולה לנשום או לזוז. הם מופיעים בערך פעם בשבוע ובזמן האחרון הפכו להיות ארוכים יותר. האם יש הפרעת שינה מהסוג הזה? מה עלי לעשות ולמי לפנות?
מדובר אכן בתופעה המכונה שיתוק שינה. אין המדובר בשיתוק אמיתי אלא בתופעה של הפרדה במנגנון העוררות כאשר ההכרה חוזרת למצב עירות אך מתח השריקרים וקצב הנשימה נותר במצב שינה כלומר אינו חוזר להיות תחת פיקוח קוגניטיבי. לאחר כמה שניות בד"כ גם תפקודים אלו של הגוף חוזרים לתפקוד של עירות והתופעה חולפת. התופעה איננה מסוכנת ואיננה מעידה על התפתחות בריאותית שלילית כל שהיא ולכן אין צורך בטיפול.אחד הגורמים החשובים לתופעה הוא חסר שינה כרוני.
אני סובלת מאפילפסיה (היה לי רק התקף אחד בחיים). יכול להיות שזה קשור לזה? ואם כן איך יודעים אם מדובר רק בהפרעת שינה או האם זה קשור לאפליפסיה?
אני נוטל מזה כשנה וקצת מלטונין 2 מ''ג (סירקדין). ויש לי פצעים בפה, ואחת מתופעות הלוואי של המלטונין זה פצעים בפה. האם יש קשר? האם להפסיק לקחת בעקבות הפצעים? מה לעשות? תודה.
תופעות לוואי מופיעות בד"כ עם תחילת הטיפול או בסמוך. רצוי לפנות לבדיקה ע"י רופא אאג לפני החלטה על שינוי בטיפול.
שלום, כרגע תינוקי ישן מעט מאוד במהלך היום (לא יותר משעתיים) לאחר מאמצים רבים להרדימו, נרדם רק בהנקה או בנענוע ורציתי ליישם את שיטת "הרם הורד" בה מניחים את התינוק במיטה וברגע שבוכה מרימים כשנרגע שוב מניחים. רציתי לשאול: 1. אם ניתן ליישם את השיטה בגיל 4 חודשים או שזה מוקדם מידי ועלול לפגוע בו? 2. מתי הכי טוב להתחילה? בהרדמת הלילה? או היום? 3. האם להקציב זמן ל"כניעה" ומעבר לשד או נינוע או להמשיך כל הלילה/היום? תודה רבה!
שאלתך נוגעת בתחום ייעוץ הורי. קיימת מרפאה יעודית לנושא במכון השינה בתל השומר . אנא פני באופן מסודר.
שלום רב, אני עוקב אחרי הפורום שלכם מפעם לפעם. תמיד יש עוד מישהו שיש לו בעיה כמעט זהה לשלך ואני אומר לעצמי אם יש עוד אחד בטח יש עוד כמה וגם טיפול בענין. אני בן 45 ונראה לי שמשנת 2000 בערך השינה שלי הפכה להיות כך שאני מתעורר ב- 4:00 ומתקשה להרדם וב-5:30 כבר קם בכל מקרה. ניסיתי כל מיני פתרונות בתחום, מכדורים ועד נשימות ותה מרגיע לפני השינה. בשנים האחרונות אני מתעורר ב-3:30, שזה כ4 שעות אחרי הליכתי לישון ומתקשה להרדם. נרדם תמיד קצת לפני שהשעון מעורר אותי..ואופס קם ב-5:00. ה שכן, הלילה רצוף בחלומות שונים ומשונים. אני משלים בשנת צהרים בערך של שעה. הלילה היה לי לילה פשוט נורא. אני לא זוכר כמה ישנתי בו וכמה ניסיתי לישון. אולי בגלל שהיה יום כיפור. הייתי במעבדת שינה לפני כחודשיים והמליצו לי על CPAP אבל איתו לא הצלחתי להרדם בכלל. סובל מדום נשימתי קל..ובכל זאת, האם לפני 15 שנה לא היה לי הפרעה זו? האם ההפרעה גדלה עם הגיל? יש לי בעיה עם בלוטת התריס. האם גם מכאן יכולה לנבוע הבעיה? אשמח לדעת על חוג או טיפול בענין. אני חולם על שינה טובה רצופה. תודה רבה!
כעת אני שותה חלב פושר עם קצת כורכום ואגוז מוסקט בפנים ובלעתי אמביין. מקווה לישון רצוף עד 5:00
על פי המתואר בפניייתך עיקר הבעיה מוגדרת כאינסומניה. במעבדת השינה אובחנה הפרעת נשימה בשינה. אכן יש מקרים של שילוטב בין ההפרעות ואז הטיפול מעט מורכב יותר. חשוב לדעת יחד עם זאת שבמעבדות השינה מבוצעות בדיקות שינה מגוונות. במקרים של הפרעה משולבת חשוב לבצע בדיקה קלאסית מלאה עם בדיקת גלי מוח ותפקודי נשימה במקביל. במידה ואכן זו הבדיקה שבוצעה יש לפנות שוב לרופא המייעץ במכון על מנת שיתאים הטיפול. במידה ובוצעה בדיקה חלקית של תפקודי נשימה בשינה או בדיקה ביתית מסוג PAT יש לבקש לחזור על הבדיקה במתקונת של בדיקת שינה מלאה. לגבי פנייתך הנוספת - מקווה שהלילה היה מעט מוצלח יותר מן הממוצע
שלום רב, בשבוע האחרון אני מוצאת את עצמי מתעוררת במהלך הלילה מס' פעמים ושנתי קלה מאוד. אני לא מצליחה להיכנס למצב של שינה עמוקה. חשוב לי לציין שאין שום דבר שמטריד אותי ולמרות זאת, אני מתעוררת במהלך הלילה וגם כשעתיים בערך לפני שאני צריכה לקום ואפילו שאני הולכת לישון עייפה לוקח לי המון זמן להירדם. מה יכול להעיד על מצב כזה? תודה ושנה טובה
בנוסף למתח נפשי קיימות סיבות רבות לאינסומניה - קושי להרדם ולשמור על רצף השינה. חלקן נובע ממאפייני הפעילות בשעות היום כמו שינה בשעות אחה:"צ. פעילות פיזית בשעות הערב המאוחרות, אכילה בשעות מאוחרות ועוד מאפיינים רבים אחרים. לעיתים מדובר בהפרעה הנגרמת מימני מזון שונים דוגמת משקאות המכילים קפאין או אלכוהול. נטילת תרופות מסוימות עלולה אף היא להשפיע על איכות השינה. כפי שניתן להבין היריעה רחבה ועדיין לא נכנסנו לעניין היגיינת שינה.
שלום , רציתי לשאול אילו הכנות צריך לעשות לפני בדיקת שינה במעבדה ? ומה קורה במידה ואני לא מצליח להרדם?
יש להמנע משינה במשך היום שלפני בדיקת השינה. כמו כן רצוי להמנע מצריכת קפאין החל משעות אחה"צ המאוחרות. לגבי שאל הקושי להרדם, קושי זה מובנה במסגרת הבדיקות במעבדה מעצם השינה במקום זר ומעצם הצורך לחבר מיכשור. ברוב המקרים מתקבלת שינה מספקת לפענוח ומתן אבחון בהתאם.
שלום רב.. רציתי לדעת באיזה כדורי שינה יש פנוברביטל ? לילה טובה
פנוברביטל שימש בעבר לצורך טיפול באינסומניה לאחר שאחתמתופעות הלוואי הקבועות שלו הינן הופעת עייפות והשריית שינה. לאור תופעות הלוואי האחרות של החומר ורמת הבטיחות הנמוכה יחסית עקב הדיכוי הנשימתי העלול להיגרם , הופסק השימוש בפנוברביטל לצורך זה. גם השימושים האחרים שהעיקרי ביניהם הינו לטיפול במחלת הנפילה הינו מוגבל למקרים יוצאי דופן. ככלל החומר נמצא ברשימת התרופות המוגדרות כסמים ולכן גם הרישום כיום מוגבל ומפוקח באופן מחמיר ובצדק. לאור כל אילו ממליץ לא להשתמש בחומר לצורך השריית שינה ולגבי כל הטוויה אחרת ממליץ להתיעץ קודם כל עם רופא המשפחה.
בוקר טוב קבלתי תוצאות ממעבדת שינה בנוסח זה : הנבדק ישן כ 4 שעות נרדם תות 128 דקות ביעילות של 56 אחוז. שלבי השינה כללו 21 אחוז שנת חלום 23 שינה עמוקה במהלך השינה נחר בעוצמה חזקה . נצפו 134 הפסקות נשימה באורך ממוצע של 28 שניות מסוג חסימתי ומעורב בצפיפות של 34 בשעה הם לוו בירידת חמצן מ 98 אלז עד ל 70 אחוז ס"ה שהה 17 דקות ברווי חמצן נמוך מ 90 אחוז המלצם היא מכשיר CPAP שאלתי האם יש אלטרנטיבות אחרות לאור ממצאים הנ"ל
הטיפול בהפרעת נשימה בשינה מורכב מטיפול שמרני וטיפול כירורגי. הטיפול השמרני המוכח כיעיל כולל טיפול באמצעות מכשיר C-PAP או טיפול באמצעות התקן פה ייעודי. במקרים בהם יש עודף משקןל, ירידה במשקל יכולה לשפר הנשימה בשינה ולעיתים אף לפתור הבעיה. מבחינת הטיפול הכירורגי, קיימים סוגים אחדים של ניתוחים ושילוב בין ניתוחים שונים. תוצאות מעבדת השינה יכולות להצביע רק על הצורך בטיפול ומיד חיוניותו אך אינן יכולות להצביע על סוג הטיפול המומלץ. על מנת לבחור הטיפול המתאים יש להתייעץ עם רופא אאג המצוי ועוסק בתחום השינה כך שכל האלטרנטיבות ייבחנו ותוכל לקבל ההמלצה הנכונה.
כחלק מבעיה שיש לי אני לוקחת כדור גאבאפנטין בכל ערב. אני סובלת בזמן האחרון מחוסר בשינה ועייפות במהלך היום. הומלץ לי ע"י רופא כאב לקחת בנוסף כדור שינה טבעי. רציתי לדעת אם אין מניעה לקחת כדור שינה טבעי במקביל לגאבאפנטין, ובנוסף באיזה כדור טבעי מומלץ להשתמש אם כן? תודה.
תרופת הגבפנטין משפיעה על שלבי השינה ובד"כ גורמת לישנוניות והגדלת פרק הזמן המוקדש לשינה עמוקה. לעיתים משתמשים בתרופה זו במקרים של קושי להרדם. ניתן ללשלב תרופות שינה שונות עם גבפנטין. לגבי תכשירי שינה טבעיים, מאחר והתכולה והמינון אינם ברור ולכן אין אפשרות להתייחס לשאלה.
כמו הכדורים שנוסו קודם. הוא יותר השפיע עלי כשהתחלתי לקחת אותו. עכשיו הוא ממש לא עוזר לי לישון טוב יותר. אני לוקחת כדור של 300 מ"ג בכל ערב. תוכל להמליץ לי כעת על תכשיר שינה טבעי שאוכל לקחת במקביל?
שלום אני בן 22 אין לי בעיה של שינה אך לאחרונה התחילה תופעה מוזרה שגורמת לי להתעורר באמצע הלילה ולקום מהמיטה ולבדוק מה השעה. זה קורה לי מספר פעמים בלילה וכתוצאה מזה אני רדום כל הבוקר וזה מפריע לי לתפקוד היום יומי. ולצערי אני לא מצליח להתנגד לתופעה המוזרה הזאת.. השמח לעצה שתעזור לי להתמודד. יום טוב וחג שמח
לעיתים יכולה התופעיה להגרם עקב מצב של מתח נפשי. במידה ואתה שולל מתח נפשי רצוי לבצע בדיקת שינ לברור מקור אחר להפרעה.
תודה על תגובתך אני מאמין שהגורם הוא מתח נפשי משום שמאז שאני זוכר את עצמי הייתי בן אדם שלא מאחר וכתוצאה מזה פיתחתי פחד מלאחר..וכיום זה מתנקם בי בלילות האם אפשר לטפל בזה ללא כדורים ?
שלום אני בן 39 בריא ושנים ישן כמו שצריך. בזמן האחרון השינה שלי חלשה מכל רעש קטן אני מתעורר,אך לאחרונה השיא שלילה אחד פשוט לא הצלחתי להירדם וזה כניראה יצר אצלי חרדה כלשהי ולילה לאחר מכן גם לא נירדמתי הצלחתי להבין שמשהו כניראה בדפוס החשיבה שלי לא נכון וניסיתי כל פעם במשך היום לסנן את הסיטואציה הזו יש לציין שהצלחתי להירדם וישנתי לילה כמו שצריך אך למחרת שוב חזרה לי הבעיה ואנני יכול להירדם כבעבר וגם עד שאני נירדם אני מתעורר כמה וכמה פעמים מצב זה גורם לי למתח ועצבנות ואף לכאבי רגליים אני מתעסק בעבודה שדורשת ריכוז גבוה ולכן אני עובד עצות מה לעשות האם יש דרך קלה ומהירה לפתור את המצב.
ניתן לנסות כדור שינה לימים אחדים . במידה ואין הטבה ניתן לנסות טיפול CBTI
מאז ומעולם אני זוכרת את עצמי בתור טיפוס עייף. כיום אני בת 20. עד לפני שבועיים יכולתי להירדם כמעט בכל מצב ובכל זמן של היום. בעיקר כשהיה לי משעמם בעבודה או פתאום רמת הלחץ הייתה יורדת, כי אני מתפקדת רק כשיש מה לעשות וכשיש אקשן. ופתאום ..אני לא מרגישה עייפות יותר. אני קמה בבוקר אחרי שישנתי רק חמש שעות ומרגישה שהעיניים שלי לא שורפות, ואני לא עייפה דבר שאף פעם לא קרה לי. אני מתקשה מאוד להירדם ובמהלך היום אני ערנית מאוד מאוד ואני צוחקת מכל דבר ואני לא מרגישה כבדה..אני מאוד שמחה שזה ככה השאלה היא, מה קורה לי ואיך שומרים על זה? שהעייפות הכרונית ההיא לא תחזור לי? דרך אגב לא קרה שום דבר שונה בתקופה האחרונה ואני לא מוטרדת
לא מדובר כמובן בעוררות יתר אלא במצב של עוררות רגילה ושינה תקינה. שינויים חדים ברמת העוררות יכולים לנבוע משינויים במצב הרוח.במידה והתופעה חוזרת ואת מבחינה בשינוי מחזורי ברמת העוררות מומלץ לפנות לייעוץ פסיכולוגי.
שלום, אני בהריון שבוע רביעי או חמישי, מתעוררת כל לילה בין 3-5 בבוקר, קמה מהמיטה, מעייפת את עצמי במשך כשעה וחצי וחוזרת לישון, אני מניחה שזה קשור להורמונים כי אני אדם שמאד אוהב לישון ולא רגילה להתעורר ככ מוקדם- לא מצאתי התיחסות ליקיצות מוקדמות בהריון ולכן אני שואלת האם הדבר יכול להצביע על בעיה בהריון?
אין קשר פיזיולוגי בין הריון בשלב כל כך התחלתי לבין הפרעות בשינה. לגבי שאלתך בנוגע להצבעה על בעיה אפשרית בהריון אין ביידי מידע בנושא זה.
שלום ד"ר בשנתיים האחרונות עבדתי לילות, כשעזבתי את העבודה במטרה לנהל אורח חיים "נורמאלי" של בנאדם שעובד ביום וישן בלילה גיליתי שאני בבעיה. אני פשוט לא מצליח לישון בלילה, אני נרדם רק בסביבות 5-6 בבוקר וקם מאוחר, המצב הזה כבר נמשך חודשיים ואני כבר אובד עצות. מה אתה ממליץ לי לעשות במצב כזה? איך אני "מסדר" את השינה שלי?? תודה
מדובר בהיסט תזמון השינה הנובע מעבוןדת המשמרות. התופעה ניתנת להסדרה באמצעים תרופתיים. אנא פנה לייעוץ במכון השינה.
שלום, אני בן 28 ומעולם לא סבלתי מביעותי לילה. ממה שקראתי באינטרנט ראיתי כי תופעה זו נפוצה בעיקר אצל ילדים. שהיתי בחו"ל עם ארוסתי והלכנו לישון. לאחר כשעה וחצי-שעתיים מההרדמות ארוסתי קמה כששמעה אותי צועק צעקות אימה. מכיוון שבחיים לא קרה לנו כזה דבר היא הייתה בטוחה שרוצחים אותי. היא הדליקה את האור וראתה אותי צועק צעקות אימה מזיז את הידיים בפראות ואת הרגליים בפראות. היא העירה אותי וחיבקה אותי ואז התעוררתי. לאחר ההתעוררות הייתי מבולבל ובפאניקה. אני זוכר את החלום בלהות בבירור. זכורה לי תחושת חוסר האונים. לקח לי כשעה להירגע ממה שחוויתי. ארוסתי הייתה בפאניקה בעצמה ממה שעבר עליה במספר השניות מהרגע שהתעוררה מצעקותיי ועד שפתחה את האור וראתה שאיננו מותקפים. ארוסתי מלאה בסימנים כחולים בכל הגוף בעקבות הניסיונות שלה להעיר אותי. דבר זה מדאיג אותי במיוחד מהלילות הבאים שלנו. במהלך הזמן שהעירה אותי זזתי בפראות והיא נפגעה כתוצאה מכך. אציין שלא מצאתי שום חומר באינטרנט על ביעותי לילה אצל מבוגרים. אשמח לשמוע את דעתך בעניין זה וכמובן דעתם של אנשים אחרים שאולי חוו תופעה זו. תודה רבה לכל העונים.
1. רצוי לברר עם ההורים האם היו אירועים כאלו בילדות. 2. אירוע חד פעמי איננו מצביע על בעיה כל שהיא. 3. במידה והאירועים חוזרים על עצמם יש לפנות לבירור מעמיק יותר במסגרת מכון השינה.
שלום, עברתי משבר רומנטי לאחרונה.. הדיכאון של ההתחלה עבר. אולם בלילות אני חולמת על הדברים ומתעוררת בדיכאון ולעיתים גם בוכה מכך. איך אפשר להתגבר על הדיכאון בוקר הזה? או האם ניתן לעשות משהו מקדים לפניי השינה?
מדובר בתופעה דכאונית ולא בהפרעת שינה. מומלץ לפנות לרופא המשפחה לטיפול ראשוני או קבלת הפנייה לרופא מומחה.
ניכן מקבלים מלטונין? יש צורך במרשם רופא? הבנתי שזה פתרון טבעי ללא תופעות לוואי לנדודי שינה. האם זה נכון? האם הוא גורם לתלות קבועה?
מלטונין הינו חומר המופרש באופן טבעי במוח ומהווה חלק מהשעון הביולוגי המתזמן את השינה. מלטוניין הנלקח כתרופה יכול לסייע בתהליך השינה במקרים מסוימים של קושי להרדם. קיים מלטונין הנמכר בבתי טבע אך הוא איננו ברמת נקיון מבוקרת ועלול להכיל חומרים נוספים. המלטונין הנמכר בבתי המרקחת הינו תרופה המחייבת מרשם רופא.
זה התחיל בזה שלא יזנתי כל הלילה וישנתי כל הבוקר וקמתי ב2 עד שזה החמיר כמו עכשיו התחלתי לא להצליח לישון בכלל ואתמול לא ישנתי כי לא הצלחתי והייתי עייף ומחוסר שינה לא מרוכז תשוש וחייב לתת למוח שינה ניסיתי להירדם והצלחתי בצהגיים וקמתי אחרי שעה ועכשיו עוד פעם בלילה אני מנסה להירדם ואין כלום זה יהיה כבר יומיים בלי שינה כמעט אני חייב לישון ניסיתי טונייט ולא עזר
שאלה,האם הצלחת לפתור את הבעיה מאז?
שלום אני בן 22 וככל הנראה סובל מתסמונת פאזת השינה הדחויה ומעוניין לטפל במלטונין רופא נתן לי מרשם לסירקדין ע"פ בקשה (הוא אמר שאין לו ניסיון בנושא הזה) אני רוצה לשאול 1. האם מינון של 2 מ"ג מספיק יעיל 2.האם טבליות בשחרור מושהה מומלצות למקרים כאלה בברכה ותודה על הפורום
הטיפול התרופתי בפאזאת השינ הדחויה הינו במלטונין. מאחר ושחרור המושהה אינו מועיל לטיפול ב DSPS ,יעילות הטיפול בצירקאדין מוטלת בספק. במסגרת ההטוויות המאושרות של התרופה לא נכלל הטיפול בפאזאת השינה הדחויה ועל כן על הרופא הרושם טיפול כזה למלא טופס (29ג) מיוחד ולחתום עליו.
בס"ד שלום, רציתי לשאול אם זה הגיוני שמישהו בריא לחלוטין (ואפילו ספורטאי מצטיין) לאחר שלוש שנים של חוסר חמור!! בשינה התחיל ליפול באופן פתאומי מידי פעם בלי שליטה הכוללות חבלות בפנים ובגוף.. האם לא צריך לדאוג שזה קשור לאפילפסיה?? תודה!
ניתן לחשוב על הפרעות שונות הגורמות למצב. מציע לפנות לייעוץ נוירולוג בקופ"ח ובמקביל קבוע תור למעבדת השינה.
רציתי לשאול בשביל אחי. הוא סובל שנים משינה גרועה, בעבר גם אובחן במעבדת שינה כסובל מ restless leg disorder. הוא כרגע גר איתי, כך שיכולתי סוף סוף להבין מה קורה איתו בשינה. הוא הראה לי את השקדים שלו, הם עצומים בגודל וללא ספק מפריעים לו לנשום, בשינה ולא בשינה. כשהוא ישן על הגב, הנשימות שלו מפיקות קול שמזכיר את דארת' ויידר מסטאר וורס... כשהוא לא על הגב, הוא שקט. בנוסף, ספרתי את נשימותיו בלילה. 30 בדקה, עד כמה שאני יודע זה המון. יכול להיות שניתוח הסרת שקדים פשוט יפתור את הבעיה? מה יכול לעזור? אני בטוח ששנים הוא פשוט מתפקד עייף ובחצי כוח.. כואב לי עליו. אשמח לכל מידע, עזרה או הפנייה לעזרה. דרך אגב, הנתון של מספר נשימות תקין בדקה בשינה אצל מבוגר מאוד קשה למציאה. אף אחד לא כותב על זה. תודה מראש, חנן
לחנן שלום קשה לתת ייעוץ אינדיווידואלי במסגרת פורום אינטרנטי. עוד יותר קשה לתת ייעוץ צד ג. אני מציע לשוב ולפנות לרופא אאג בשאלה שלל צורך בניתוח השקדים
(בת 13) בזמן האחרון אני מרגישה שהדופק שלי מאוד מהיר....לפניי כמה ימים סבתא שלי מדדה לי והתוצא הייתה 114 במצב רגיל ללא שום פעילות . בזמן האחרון אני גם לא מצליחה לישון ...כל יום אני מצליחה להרדם בסביבות השעה 4 בבוקר . חשוב לי לציין שהייתה לי בעיה בבלוטת התריס(תת פעילות). גם רוב היום אני מרגישה דפיקות באזור הבטן לרוב. ושאני הולכת הרבה(20דקות)כואבים לי נורא הורידים והם גם יוצאים .אני לא יודעת מימה כל הסימנים יכולים לקרות
ייתכן מאוד שההפרעה נובעת מהפרעה בתפקוד בלוטת התריס . יש לפנות בהקדם אחל הרופא המטפל בקופ"ח
שלום דר.בן 73. בריא.סובל עשרות שנים מנדודי שינה.ניסיתי,סירקדין,גאבא,פורמולות של צמחים,כולןעזרו,אבל,זה פגע קשות בליבידו ובזיקפה.אני מקבל תוספת טסטסטרון,ו-5 מג סיאליס. האם כדורי שינה יעזרו?מבלי לפגוע.
אין קשר ברור בין הטיפול בכדורי שינה לבין בעיית הליבידו.
שלום רב. לעיתים אני מתקשה להרדם. בשעות הלילה. בימי שבת אני הולכת לישון בשעות הצהריים וממש מתגלגלת במיטה למרות עייפות רבה. אני צמאה מאד ממש כל רגע זקוקה למים ולא נרדמת גם בשל כך. בשעות היום אינני צמאה רק לפני השינה. מדוע? מה ניתן לעשות כדי שארדם מהר יותר וללא צמא מוגבר ככ? תודה.
אנא פרטי מעט יותר על הרגלי בהשתיה שלך . כמה את שותה במהלך היום , איזה סוג של שתיה?
שלום, אני ישנה טוב במהלך השבוע אך בימי שישי בערב(כבר חצי שנה לערך) אני מתעוררת מספר פעמים בלילה, בדר"כ מסיוטים שנחלמים אחד אחרי השני שמתחילים מיד עם ההכנסות למצב שינה. (הסתכלתי על השעון כשהלכתי לישון וכשהתעוררתי מהם). לאחרונה החלומות/סיוטים/התעוררויות הללו מופיעים לאורך כל השינה וגורמים לי להיות מאד עייפה ביום שבת. אני לומדת בצפון ומגיעה הביתה רק בסופי שבוע. לאחרונה חזרתי הביתה ואני פה מזה חודש. כשהתופעה החלה לפני חצי שנה הייתי בטוחה שהיא קוראת בשישי כי אני מגיעה הביתה רק בסופ"ש, אך כיום, אחרי כמעט 3 שבועות שאני בבית, אני רואה שלא כך הדבר ואני עדיין ממשיכה לישון רע בשישי בערב. חשוב לציין שאין קשר לשעה בה אני הולכת לישון בשישי- אני תמיד ישנה רע. אני סטודנטית בת 24 ונוטה לחשוב שזה קורה מלחץ. למרות שתקופת המבחנים הסתיימה, נותרו לי מספר מבחנים במועדי ב'. יכול להיות שזה נכון, אבל למה רק ביום שישי? אשמח לדעת מדוע זה קורה ואם יש מה לעשות בנידון. תודה רבה, מורן.
למורן שלום אכן מוזר שהתופעה מתרחשת דווקא בשישי בערב ואין לה כל זכר ביימים אחרים. ייתכן ויש קשר לסדר היום שלך בימי שישי?
שלום, בדרך כלל, השינה שלי טובה ורצופה. הלילה, אשתי (שהייתה ערה) ראתה שאני מפרכס ומחרחר. היא ניסתה להעיר אותי עם צעקות ודפיקות על החזה ואז הפסקתי לחלוטין לזוז. לאחר מכן התעוררתי כמובן. כל הסיפור ארך כ 20 שניות. אני אדם בריא, בן 38, לא מעשן. מבחינתי, חלמתי חלום שלפתע גרם לי לפאניקה ואולי ל(תחושת) חנק והתעוררתי לתוך סיטואציה שבה אשתי נותנת לי מכות בחזה וצועקת. לא ברור לי מה גרם לפרכוס, אשמח לקבל התייחסות
נדרש בירור נוסף. בשלב ראשון ממליץ לפנות לנוירולוג בקופ"ח
שלום, יש לי בעיה שאני מקווה שתוכלו לעזור לי. בלילות, אני מתחיל להרגיש עייפות מוגברת, ולאחר זמן קצר אני מרגיש שהעיניים שלי מתחילות להיעצם. הרבה מאוד פעמים אני עלול להירדם ממש מהר, אך הבעיה שאני לא מרגיש שאני נרדם, והרבה מאוד פעמים אני מדמיין במהלך השינה שאני ער לחלוטין. כמו כן, אני יכול גם להירדם בפתאומיות מרוב עייפות גם כשאני עומד על הרגליים, לא רק כשאני יושב או שוכב במיטה. בעיה נוספת שהתפתחה בזמן האחרון היא שקשה מאוד להעיר אותי באמצע הלילה. אשתי יכולה לנסות להעיר אותי, ואני גם יכול להגיב ולדבר איתה כאילו אני ער, אך בפועל אני ישן לחלוטין, וכשהיא מספרת לי על כך בבוקר, אין לי שום זכרון מהאירוע. בפעם האחרונה, אשתי ביקשה שאני אקום ואביא משהו מהמטבח, היא מספרת שאני קמתי ויצאתי מהחדר, לבסוף חזרתי והמשכתי לישון. אין לי מושג לאן הלכתי ומה עשיתי. שמתי לב גם שאני יכול באמצע הלילה פתאום לקום ולהתחיל להתהלך בבית, עכשו אני כן זוכר שאני עושה זאת, אך כששואלים אותי מה אני עושה, איני יכול לענות על כך וכל זה נראה לי בדיעבד כמו סוג של חלום, רק שזה קרה במציאות. האם מדובר בסוג של הפרעת שינה ? מה אפשר לעשות בנידון ? תודה.
אכן מדובר בהפרעת שינה . להגדרתה המדויקת והמלצה טיפולית נחוצה בדיקה במכון השינה.
שלום לד"ר. אני ניב, בן 18. אני לא יודע אם זה בעצם בעיה, אבל אני "סובל" מחוסר עייפות. למשל כשאני יוצא עם חברים, השנה היא לפעמים 3 ו - 4 בלילה, כל החברים שלי סחוטים, שומע מהם שהם פשוט עייפים, ואני ? מרגיש שאני יכול להישאר יום אחד בלי לישון ואפילו יותר. אני עושה ספורט, הולך לים, לבריכה, ושום דבר לא גורם לי להיות עייף. אני הולך עם חברים לים ואני שומע מהם שהם חזרו סחוטים ושהלכו לישון צהריים, ואני אפילו לא קרוב לזה. אפילו שאני קם בבוקר, אני קם מלא אנרגיה, יושן 6 - 8 שעות ביום. זה טוב ? זה רע ?
זה מצוין
אני נוטל זה מספר חודשים כדור אנטיאפילפטי המסייע בבמצב פסיכיאטרי ממנו אני סובל, וכתוצאה השימוש בו אני סובל מאינסומניה כרונית, כלומר קושי להרדם ומספר יקיצות במהלך הלילה. נוסו עד כה כדורי שינה רבים אשר לרובם הגבתי בישנוניות יתר, ולחלקם לא הייתה כל השפעה. אני מיועד לבצע בדיקת אקטיגרף. מבקש לדעת אם אוכל במהלך שבוע הבדיקה ליטול מינון נמוך של "בונדורמין", אשר מאפשר לי להקיץ פעם אחת בלבד בלילה ומונע קושי להרדם תודה.
קיימים תנאים שונים לביצוע בדיקת האקטיגראפיה . הכל בהתאם לנסיבות הבדיקה. אנא פנה לרופא במכון השינה בו תתבצע בדיקת האקטיגראפיה על מנת לקבל ממנו הנחיות מדויקות.
שלום דר' אני בת 29, מאז שאני זוכרת את עצמי אני ערנית יותר בלילות. פעילה יותר ושמחה יותר. אני עצמאית כבר שנים, כך שזה לא מפריע לי בעבודה.. ובכלל- לא מפריע לי כלל. אני שואלת מתוך סקרנות שהתעוררה לאחר שהרבה אנשים טוענים שזה מוזר. בשנים שעבדתי כלא עצמאית, מצאתי את עצמי פעמים רבות פוחדת להחמיץ את הלילה.. אז הייתי נרדמת ישר לאחר העבודה ומתעוררת באמצע הלילה- כדי לחוות אותו. אני הרבה יותר שמחה בלילה, הרבה יותר פעילה, מלאת אנרגיה. ביום אני נבולה, לא אוהבת לצאת החוצה, ובכלל- לא אוהבת לעשות שום דבר שהוא מעבר לעשיית שטויות (לשבת במחשב לדוגמה, עם חלונות חצי סגורים), או שינה. זה לא מתנגש לי באיכות חיים שלי ובטח שלא בעבודה. אבל רציתי לדעת- למה זה ככה? אנשים מתעוררים ליום חדש, ממש מתחילים את היום.. ובאם אני ערה בשעות שכאלה- אני פשוט שונאת את זה. גם אם נניח ישנתי מספיק מכדי להיות ערנית בבוקר- אני חסרת אנרגיות, כלום לעומת מה שאני בלילה. אני רוצה לציין שאמא שלי גם כזאת, היא האמנם עובדת בעבודה שמצריכה ממנה להתעורר בבקרים.. אבל היא לא מפספסת את הלילה. הולכת לישון מאוחר.. ולאחר ששיתפתי אותה במה שאני מרגישה, היא אמרה לי שגם היא "פוחדת" לפספס את הלילה.. שהיא חייבת לחוות אותו. איזה מן דבר זה? זו תופעה מוכרת בכלל? זה קורה לעוד אנשים? אשמח מאוד למענה תודה רבה והמשך שבוע קל
בפנייתך תיארת באופן נפלא את התופעה הנכראת תזמון שינה דחוי. תופעה זו קיימת בכ 5-8 אחוזים באוכלוסיה ובמהותה איננה מחלה או הפרעה רפואית אלא תופעה העלולה להפריע כאשר הדרישות החברתיות והמשפחתיות השונות אינן מאפשרות שינה בשעות בהן המוח שלך נותן לעצמו את הפקודה לעבור למצב של שינה. במקרים כאלו נוצר מצב של חסך שינה מצטבר עם כל רשימת תופעות הלוואי של חסך השינה. הסיבה לתזמון השינה הדחוי הינה הפרשה מאוחרת של מלטונין. במקרים רבים התופעה הינה אכן תורשתית וקיימות משפחות שעיקר התפקוד הפורה שלהן הינו בשעות הלילה. קיימים גם מקריםשאינם תורשתיים ואז בד"כ מדוסבר בהפרעה הנוצרת מתנאי תעסוקה מיוחדים או מגורמים התנהגותיים. את התאמת את אופי עיסוקייך והתפרנסותך לתזמון הביולוגישל השינה והעירות וזה הוא הפתרון האידיאלי מבחינה רפואית. במקרים רבים פתרון זה לא ניתן לייסום לאורך השנים וז נחוץ טיפול להתאנמת והזזת תזמון השינה. טיפולים אילו מתבססים על מלטונין בתזמון הנכון ומניפולציה של שעות החשיפה לאור.
ד"ר נכבד שלום רב, אני בן 37 ונמצא בזוגיות מאושרת כבר שלוש שנים. שאלתי היא- מהי סקסומניה ומהו הטיפול בה? תודה על תשובתך.
SEXSOMNIA ינה הפרעת שינה שייכת לקבוצת ההפרעות המוגדרות תחת המונך הכללי פאראסומניה . במהות מדובר בהתנהגות מינית תוך כדי המצאות בשלבי שינה עמוקים. ההתנהגות המינית יכולה להיות בעלת מאפיינים שונים בדומה להתנהגות המינית בעירות. לגבי טיפול: ראשית קיים צורך באבחון במסגרת מכון השינה.
שלום, אני סובל כול חיי מבעיות שינה, לאחרונה פניתי למעבדת שינה והתוצאות היו כי יש לי בעיה בתזמון השינה, משיחה עם רופאת שינה של הקופה היא הסבירה לי כי הגוף לא מפריש את ההורמון שינה בזמן ונתנה לי מרשם לכדורי מלטונין. כאשר שאלתי האם כעת (אני בן 28) אצטרך לקחת אותם כול חיי ואין דרך אחרת, היא פשוט ענתה כי אין סיבה שאבדוק משהו אחר. האם זה בריא לקחת את הכדורים האלו כול לילה? האם אין פתרון אחר?
הטיפול במלטונין הינו לפרק זמן קצוב. בד"כ שלושה עד שישה חודשים . לעיתים נדירות נדרש טיפול ממושך יותר.
לאחר ניתוח בעקבות שבר והכנסת מוט טיטניום לשוק התחלתי לסבול מחוסר שינה חמור,גם לאחר שהכאבים הסתיימו. אני לוקח נוקטורני 3.75 שעוזר .לאחר כשבוע של לקיחת התרופה החלה גרדת קשה במרפקים ,בזרועות ומאחורי הברכיים. האם יתכן קשר בין הנוקטורנו לגרדת הקשה?
ייתכן ומדובר בתגובה אלרגית . יש להפסיק הטיפול ולפנות לייעוץ לרופא המשפחה.
אני בן 42 נוטל סירקדין 2 כדור3 מג לפני שינה 5 חודש,ושעתים לפני 2 כוסות יין אדום, האם אני יכולצ להמשיך כך הרבה זמן? אני מפחד לא לנטול את הכדור מחשש שלא אצליח לישון איתו.. קראתי הנל איך ממשיכים?.לכל תרופות השינה יש תופעות לוואי ש, לפגישה בקואורדינציה ובתפקוד השכלי ביום למחרת וליצור אצל המטופל תלות. לעיתים, אם מפסיקים את נטילתן של תרופות השינה, ישנה החמרה ביכולת להירדם. אנשים רבים נעזרים במשקאות חריפים כדי להירדם. אלכוהולגורם לישנוניות, אך יש לזכור שהוא גורם להתמכרות לדום נשימה בשינה ולהפרעות שינה במהלך הלילה
כפי שכבר ציינתה האלכוהול גורם לסיבוכים וסיכונים חמורים יותר מתרופות השינה השונות. בנוסף האלכוהול עצמו, למרות שהוא אכן עוזר בתהליך ההרדמות, הוא גם גורם להפרעה חמורה בתהליך השינה ולכן כמובן אין להתייחס אליו כאל טיפול בהפרעת שינה. לגבי עיניין הצירקאדין- אין צורך או טעם בנטילת שני כדורים. לסיכום : מומלץ לפנות לייעוץ מסודר לצורך אבחון וקבלת סכמת טיפול נכונה.
רשמו לי כדורי שינה בונדורמין לאחר שהתלוננתי על קושי בהירדמות למשך תקופה ארוכה... אני בת 17 ונוטלת בנוסף גם פריזמה. הבונדורמין לא עזר לי להירדם ואף גרם לי לקושי להתעורר בבוקר שלמחרת,ולתפקוד תחת עייפות.. האם להמשיך לקחת את התרופה? מה הסיכונים?
במקרה שלך קיבלת הבונדורמין ללא ביצוע הליך אבחון מסודר והתוצאה הנה כמובן טיפול בלתי יעיל כפי שאת מתארת. ממליץ לפנות לייעוץ רפואי מסודר ע"י רופא שינה.
שלום רב בת 45, סובלת מפיברומיאלגיה ועייפות כל הזמן למרות שעות שינה מרובות (8-9 שעות בלילה באופן רצוף, תחושה שישנה עמוק וחזק אך מתעוררת עייפה), האם מלטונין יכול לדעתך לעזור במקרה כזה לשינה איכותית יותר ותחושת עירנות ? תודה, יסמין
עד שהרופא יענה - חייבת לציין שאין לי פיברומיאלגיה ולכן ההמלצה שלי היא מוגבלת אבל בנוגע לעייפות יתר-גם אני סובלת ממנה ותוסף שעזר לי הוא דווקא מולטי ויטמין מינרל של סולגאר. אני לא יודעת אם הוא מתאים גם לחולי פיברומיאלגיה אבל תוכלי להתייעץ עם רוקח. תרגישי טוב.
העייפות במחלת הפיברומיאלגיה איננה נובעת מחסר במלטונין או בתזמון הפרשתו ולכן הטיפול במלטונין בד"כ לא מסייע במקרים אלו. על כל פנים רצוי מאוד לבצע בדיקת שינה מלאה עם רישום מדויק של כל הפרמטרים על מנת לבדוק אפשרות /לפגם בשינה הגורם לעייפות.
שלום רב, בעלי, בן 30, אובחן ע"י מרפאת השינה בבי"ח בילינסון כסובל מהפרעות שינה, בהן: דום שינה ברמה קלה (8 הפסקות נשימה בלילה לערך), נחירות, שחיקת שיניים. הומלץ לו על סד דנטלי. שאלותיי הן: האם כל רופא שיניים מוסמך להתאים עבורו סד דנטלי? היכן ניתן לקבל מידע על סד דנטלי? האם יש הסמכה מיוחדת הנדרשת מרופא שיניים להתאמת סד דנטלי? לתושבתכם אודה
בארץ לא קיימת הסמכה מסודרת לרופאי שיניים בנושא התקנים דנטליים. יחד עם זאת ישנם מספר רופאים העוסקים בתחום באופן אינטנסיווי ומשתתפים באופן פעיל בכינוסים השונים הנוגעים לרפואת שינה. ככל הידוע לי תוצאות טיפוליהם משתווים למוכר בסטנדרטים הבילאומיים.
שלום, קיבלתי את תוצאות מעבדת השינה שלי. מכיוון שאני בלחץ של זמן, אני פונה לפורום קודם, אך יש לי כבר תור קבוע עם רופא אאג ורופא משפחה אשר יפנה אותי לנוירולוג. לפי הבדיקה, שלבי השינה כללו 22% שנת חלום ו21% שינה עמוק - מה יש בשאר 50% מהשינה? הרופאה טוענת שהייתה 'טעות בדיסטורציה' במכשיר, וכותבת שלא שהיתי בריווי חמצן מתחת ל90%, ושנצפו 31 הפסקות נשימה באורך ממוצע של 25 שניות מסוג חסימתי בצפיפות של 4 בשעה. בבדיקה עצמה, כתוב דבר שונה: Total desaturation (AP) 42, Total desaturation (TST) 39, Time Below 90% 00:02:11h, Time below 80 00:0010h. Minimum SpO2(TST) 78%. מה נתונים אלה אומרים ואיך הם יכולים להשפיע על הפרופיל הצבאי?
על מנת לקבוע אבחנה חסרים עוד נתונים רבים .
שלום! שמי עמוס ואני בן 46 לאחרונה אני סובל מתופעה שאני פשוט גמור מעייפות ולא מצליח להרדם וזה גורר עצבים ולאחר מכן קשאים בנשימה לא מצליח להוציא פיהוק, יש לציין שלפעמים זה קורה לילה אחרי לילה ולא בכל לילה . אני ממש מיואש מהמחשבה לפני שאני נכנס למיטה ששוב לא אצליח להרדם. אשמח לעזרה בהקדם . תודה מראש
המתח לפני השינה סביב הנושא של היכולת להרדם הופך לעיתים להיות הגורם העיקרי המפריע להרדמות. רצוי להכין כדור שינה לייד המיטה ובמקרה של קושי להרדם במשך 20-30 דקות לקחת הכדור.
הנני סובל מבעיות שינה כבר 3 וחצי שנים כל הרופאים ניסו איתי כל כדור אפשרי וטפיולים שונים לאחרונה עברתי מייאוש לטיפול קובנציונלי .חשוב להבהיר שעשיתי בדיקות שינה במעבדות כאלה ואחרות בשנה האחרונה . בחצי שנה חלה הידרדרות של חוסר שינה מוחלט וגם עד שאני נרדם אני ישר חולם וקם אחריי 15 דק' וככה כל הזמן נרדם וקם כל חצי שעה ממש ככה ספרתי במשך שבוע שלם את מס' היקציות בלילה בממוצע יצא לי 34 יקיצות !!!!!!! איך מונעים יקיצות ? זה מדהים שעם כדורי שינה אני לא מצליח פאילו להירדם ובלי כדורי שינה אני נרדם אבל קם כל חצי שעה ואז הלכה לי השינה כי כל פעם לוקח לי כמה שעות להירדם ואז מגיע לי הבוקר .
לעידן שלום אתה מציג בעיה מורכבת במיוחד. אני מציע שבמקום לעבור מרופא לרופא וממעבדת שינה אחת לשניה , בחר לך באחד ממכוני השינה בו היית בעבר וחזור אליו עם כחל הפרטים על הבעיה והטיפולים השונים אותם ניסית על מנת לברר אופציות אבחנתיות וטיפוליות נוספות
שלום אני בת 43 סובלת מזה שנים רבות מנדודי שינה, נעזרתי בעבר בטרזודיל שניתן לי ע"י נוירלוגית במרפאת שינה בתה"ש, כאשר לאחר שימוש ממושך מרגישה שמאבד מהשפעתו. שאלתי היא , מה בד"כ עדיף מבחינת רמת ההרגל וההתמכרות כדור הרגעה או כדור שינה (ז"א מה מזיק פחות) ?? אשמח לתשובה. איריס
רוב הסוגים של כדורי ההרגעה וכדורי השינה משתייכים לאותה המשפחה - משפחת הבנזודיאזפינים כאשר אב הטיפוס של משפחה זו הוא הווליום.כדורי השינה מן הדור החדש יותר דוגמת הזודורם הינם ממשפחה שונה מעט ומקובל להניח שאינם גורמים להתמכרות. בנוסף לכדורי שינה במובן המלא של המלה קיימי גם סוגים רבים של כדורים הגורמים לישנוניות או נמנום כתופעת לוואי להשפעתם העיקרית. כזה הוא הטרזודיל אותו נטלת בעבר.
שלום לכולם בעבר קרו לי מקרים שהייתי חולם על סיטואציות אלימות ומכה באמת. היום אני גר עם חברה שלי והעניין החמיר, ההתפרצויות של האלימות שלי מתוך שינה גברו ואני ממש דואג שאני לא יגרום נזק. אני בן 24 מצבי הבריאותי תקין לחלוטין, אני לא לוקח תרופות בכלל ומעדיף על המלצה שלא כוללת תרופות. בבקשה תעזרו לי
כמו בכל נושא אחר ברפואה , חשוב תחילה לאבחן הבעיה באופן ברור. נחוצה לצורך העניין בדיקת שינה מלאה. אנא פנה למכון.
לאחרונה היו לי קשיי שינה מגוונים 1: קושי בהירדמות לעיתים עד שעות לפנות בוקר 4, 5 ישנה חצי שעה ומתעוררת ובזה נגמרה השינה. 2. בלילות שאני מצליחה להירדם אני מתעוררת כל שעה בערך. הרופא מסרב להפנות אותי למעבדת שינה. הרופא המליץ על סירקדין 2 מ"ג ואמביאן 6.25 שבאמת עוזרים לי. אני לא רוצה להתרגל לאמביאן . את הסירקדין אני לוקחת כבר חודש יחד עם אמביאן ניסיתי לילה אחד בלי האמביאן , נרדמתי בקלות אך התעוררתי לאחר שעתיים ולא הצלחתי יותר לישון. אני בת 66 ובריאה.מה לעשות?
אין טעם לקחת את שתי התרופות יחדיו ועל פי תאורך ניתן להפסיק הצירקאדין. ככלל הטיפול התרופתי הינו רק חלק מן הטיפול באינסומניה ורצוי בכל זאת להיתיעץ עם רופא שינה בשאלה של אפשרויות טיפול נוספות.
אני ישן נורא קל, כל רעש קטן מעיר אותי, השינה עצמה גם לא רגוע אני מתהפך ומסתובב כל הלילה קם עייף עם המון כאבי גוף וגב, הורדתי אפליקציה לסלולרי שבודקת על סמך התנועות שלך במזרון בלילה איך אתה ישן הנתונים שעלו הן: זמן שינה 7:29 DEFICIT -0:31 DEEP SLEEP 53% מה אתם חושבים? ממליצים?
רצוי לבצע בדיקת שינה אמיתית.
הי בן 42 עם הפרעות שינה מעל שנה וחצי לקחתי 3 חודש מלטונין היתה השפעה חיובית כיום אני נוטל שבועיים מלטונין צמחי( 3 כמוסות לפני שינה) כחודש .השינה טובה פחות מהבירקדין אני מעוניין בסונגה לייט -2 שאלותי: 1 מה יכול להיות התרומה של סונגהנייט? והאם ניתן להשתמש בו לאורך שנים? בניגוד למלטונין שיש לגביו אישור שימוש עד 3 חודש? 2..הרופא רשם לי בביקור האחרון הנל:"לסיכום 1. המשך טיפול על ידי מלטונין טבעי במינון של 2-5 מ"ג לפני השינה או טיפול על ידי סירקדין - במינון 2 מ"ג לפני השינה (ידוע כי הטיפול בסירקדין אינו רשום בישראל מתחת לגיל 56 ולתקופה ממושכת יותר מ 13 ימים- רוכש את התרופה פרטי). האם בזה שאנינ נוטל סירדין כבר מעל 3 חודש זה פוגם לי ביצור המלטונין הטבעי והאם יש סכנה לעתיד שלי?
במוצר הנקרא סונגנייט נמצא הוולריאן. הוולריאן הינו אביו החוקי של הוליום שהוא אותו כדור הרגעה שרבים נמנעים מלקחת בגלל הסיכון המסוים להתמכרות. הצירקאדין מומלץ לפרקי זמן קצרים מאחר ולא קיים מספיק מידע מבוסס מדעית על תופעות לוואי וסיכונים בנטילה ארוכת טווח. כמובן שאין זה אומר שאכן קיימות תופעות כאילו אך כמובן לא ניתן עדיין לשלול.
שלום, בן זוגי במהלך שנתו ישר כשהוא נרדם מתחיל לזוז כל שנייה מעין תיקים כאלה, פתאום הידיים קופצות, או הרגליים. מזיז את הראש כל שנייה אבל כמו תיקים לא תזוזה רגילה של הראש. ולפעמים קופץ עם כל הגוף. כששאלתי אותו הוא לא אמר שחלם חלום ואמר שמרגיש טוב. ממה זה יכול לקרות? אולי מכדור מסויים? איך נקראית התופעה וכיצד אפשר לטפל בזה ? תודה ויקי
קיימים סוגים רבים של תנועות בשינה החל מתנועות קצרות של הגפיים בעת ההרדמות דרך תנועות רגליים מחזוריות בשינה ועד לתנועות הנובעות מפעילות מוחית חשמלית לא תקינה ואפילפסיה. בחלק מהאבחנות לא נחוץ טיפול כלל ובחלקן חשוב מאוד לטפל. על מנת לתת המלצה טיפולית חשוב תחילה לאבחן את סוג התנועה . לצורך האבחון נחוצה בדיקת שינה הכוללת את מלא ערוצי הבדיקה וכן צילום וידאו מ
שלום. אני נוטל סירקדין מזה כשנה, עקב תסמונת השינה הדחויה. לאחרונה גיליתי כי הסירקדין שאני לוקח, התעשייתי, ששמו המלא הוא CIRCADIN 2 MG, שני מיליגרם, מופק מבשר בקר או מסינתיזה כימית. רציתי לברר האם זה עלול להיות מסוכן שזה מופק מבקר/סינתיזה כימית? האם אפשר לקבל כך את מחלת הפרה המשוגעת או מחלות אחרות? והאם נטילת כדור זה, שמופק מסינתיזה כימית עלול לפגוע לי בגדילה? דרך אגב אני עוד מעט בן 19. תודה.
מאחר והתרופה מאושרת ע"י רשויות הבריאות בעולם אני מניח שהיא בטוחה מבחינת הסיכונים שלגביהם שאלתה. בכול מקרה אינני מכיר דיווחים כל שהם על סיבוכים מן הסוג עליו אתה שואל.
התרופה מופקת בתהליך כימי (בדומה לכל שאר התרופות הכימיות) ואין שום סיכון של מחלות כמו הפרה המשוגעת. זו תרופה טובה מאוד שמיוצרת בשוויץ ונמכרת בכל העולם! ניתן למצוא את כל המידע באתר משרד הבריאות במאגר התרופות: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/PerutTrufa.asp?Reg_Number=139 92 31648 00&safa= או במשרדי הבריאות מסביב לעולם.
שלום אני בת 25 ופעם ראשונה שקרה לי שיתוק שינה היה ברכבת שחזרתי מהצבא. שהתחלתי את הלימודים לתואר לפני שלוש שנים אז קרה לי שיתוק שינה עוד כמה פעמים. אני חושבת שכל החיים קרה לי משהו כמו 10 פעמים שיתוק שינה. קראתי באינטרנט על הרבה אנשים שמספרים גם על חוויות מפחידות בזמן השיתוק. אני חייבת לציין שלי אף פעם לא קרה משהו מפחיד. רק ההרגשה שאני לא מצליחה לזוז ואני מנסה להעיר את עצמי בכוח בכך שאני מנסה להרטיט את הגוף. רציתי לדעת אם כדאי לי ללכת לרופא או משהו או שנשמע שהמצב תקין? קראתי על התסמינים של נרקופלקסיה. אני בנאדם שאוהב לישון וכן אני יכולה להירדם בכל שלב ביום. אך אין סיכוי שארדם באמצע נהיגה או פעילות של ממש..
גם אני סובל מזה, ורק אנשים שסובלים משיתוק שינה יודעים כמה זה מבהיל, בעיקר התחושה שאם לא תתעורר לא תקום יותר. בחיפוש בפורום התשובה של הד"ר די אחידה לזה והיא לא לעשות כלום ולא לקחת תרופות או ללכת למכון שינה.
תודה שהייחסת..;) מרגיע לשמוע שיש את זה לעוד אנשים. מי שאני מספרת לו על זה חושב שנדפק לי המוח.. חח
שלום ד"ר אייל אני בן 22 בזמן האחרון עובר עלי סיוט אני נכנס למיטה עייף ואני מתחיל להרגיש אנרגטי ולא מצליח לירדם וגם כבר נרדם זה מאוחר וזה פשוט גומר נפשית. רציתי לשאול אני לא רוצה לשתמש בכודרים אם חומרים כיימים שמעתי שיש תוספי תזונה שעשוים לעזור כמו מלטונין (הורמון השניה) או ולירין(שמפוק מצמח) או אבץ. אני שומר על אורח חיים בריא ומתאמן בחדר כושר 3-4 פעים בשבוע אוכל בריא מאווד הרבה חלבון ופחמימות וכו' ואפילו מקפיד לאוכל את העוף לפני השניה שעיזור להרגיש תחושת שניה אבל שם דבר לא עזר פשוט שבועים סיוט.... חשבתי שזה כשור אולי בהורמני לחץ אחרי אימון אזה אני מתמאן בבקרים או צהרים וגם זה לא עוזר אני מרגיש עייף אבל ננכס למיטה סיפור אחר באה אנרגיה משום מקום ולא מסגול לירדם, אני פשוט חולם לישון טוב כבר שניה טובה =] אשמח אם תכול לעזור לי בכל דרך שהיה תודה רבה
לאריאל שלום. הקושי להרדם יכול לנבוע מסיבות רבות. חלקן אכן נוגע לאורח החיים חלק אחר נוגע למתחים נפשיים וחלק נוגע לבעיות בריאות. הטיפול הינו כמובן בהתאם לסיבה המאובחנת. עד להשלמת האבחון אתה יכול לנסות טיפולי הרגעה טבעיים אם בתכשירים ואם באמצעות טיפולים אלטרנטיביים שונים. בכל מקרה ממליץ לפנות לייעוץ במכון השינה.
אני גבר נשוי, באבעה ח דשים האחרונים יש לי תופעה שאני מדבר מתוך שינה ומזכיר שמות בין היתר שמות של נשים שלא היה לי כל מגע איתם בגון מפורסמות וכו, התופעה חדשה לי ומאוד מציקה במיוחד לזוגיות. אשמח מאוד לפתרון או לכיוון לפיתרון
דיבור מתוך שינה הינה תופעה המוגדרת כפאראסומניה . בד"כ מתרחש דיבור לא ברור או מלמול. לעיתים נדירות יותר מתרחש דיבור ברור עד כדי אמירת משפטים שלמים. התופעה מוחמרת בתקופות בהם קיים חסך שינה ולכן כדאי לוודא תחילה שאתה ישן מספיק שעות. טיפולים אחרים לא קיימים.במידה ולא חולף רצוי בכל זאת לבצע בדיקת שינה.