פורום הפרעות שינה ונחירות
מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות
שלום, יש לי בעיה שנמשכת מס' שנים והיא שאני חייבת להירדם עם רדיו. והכוונה לתוכניות טוק שואו בהן משוחחים ולא להאזנה למוזיקה. הבעיה החלה להפריע לי בזמן האחרון היות והרחש הבוקע מן האוזניות מוציא את כל מי שישן לצידי משלוותו. ניסיתי להירדם כמה לילות ללא האזנה לתוכניות "חופרות" אך ללא הצלחה והדבר נגמר בלילות לבנים (וזאת על אף שאני נכנסת לישון כשאני ממש עייפה ואיני ישנה בצהריים). אודה להסבר כיצד אוכל להתגבר על ענין זה היות ואיני רוצה להמשיך להיות תלויה ברדיו. כל טוב
מאח וברור שמדובר בהתניה ולא בבעית שינה בסיסית ממליץ לנסות טיפול בביופידבק. הטיפול ניתן ברוב המכונים לרפואה משלימה בקופות החולים.
אדם מבוגר, ישן כ4-5 שעות בלילה לכל היותר, לא מצליח להרדם גם כשמנסה, לא מצליח לישון מעבר ל 7 בבוקר גם אם רוצה. ניסה בעבר לקחת כדורים לשינה - ללא השפעה/שיפור. מה הדרך הנכונה לברר אם מדובר בהפרעת שינה והאם ניתן לשפר את המצב.
דר אייל רוזנצוויג חשוב וברוב המקרים ניתן לשפר את המב. יש צורך להכיר הפרטים הפואיים באופן יותר מדויק כולל מצב פיזי כללי, תרופות ומחלות אחרות וכו. רצוי לפנות לייעוץ באחד ממכוני השינה.
שלום, אובחנתי כסובלת מהיפרסומניה לאחר מעבדת שינה. התחלתי טיפול בפרוביג'ל. 200 מ"ג ליום. אני נוטלת את הכדור מזה כחודשיים. מאז שהתחלתי את השימוש בתרופה, לא קיבלתי את המחזור החודשי. מדובר באיחור של כחודש וחצי. אני לא בהריון, נבדק מספר פעמים בדם ושתן. האם ידועה השפעה של פרוביג'ל על המחזור? תודה, קרן
אחת מתופעות הלוואי המוכרות הינה דימום יתר במהלך המחזור. עיקוב מחזור ואי סדיריות אחרות דווחו ע" משתמשות אך לא הגיעו לכלל הכרה שאכן מדובר בתופעת לוואי של התרופה כך שבסך הכול לא ניתן לשלול את האפשרות או לקבלה בוודאות.
שלום רב, בני בן 2.5 אובחן לפני כשנה כ PDD ומאז מטופל במעון לחינוך מיוחד. הבעיה הכי קשה להתמודדות מבחינתי היא נושא השינה שלו. לוקח הרבה זמן עד שהוא נרדם ומסביבות 12 בלילה הוא מתעורר אינספור פעמים בבכי ובצרחות. הדבר מאוד מקשה על שיגרת יומו וגם על המשך יומי עקב עייפות שנגרמת מחוסר השינה. ניתן לי מרשם למלטונין בעבורו אך הבנתי שנותנים את התרופה הזו החל מגיל 18. האם אתה חושב שתרופה זו יכולה לסייע למהלך השינה שלו? והאם אתה מכיר מקרים של ילדים צעירים אוטיסטים שמשתמשים בתרופה זו? תודה והמשך יום טוב
הפרעות בשינה הינן נפוצות בילדים הסובלים מ PDD. הטיפול במלטונין הינו חלק מן הטיפול בהפרעות אלו וניתן לילדים גם מתחת לגיל 18. בעיקרון צריך לראות את הטיפול התרופתי כטיפול מסייע ולא כחלק המרכזי בטיפול. עיקר הטיפול הינו התנהגותי.
שלום, הגענו לאוסטרליה שלשום ובן השלוש ער בין חצות לחמש בבקר. כבר עברנו איתו גטלגים קשים וארוכים בעבר. רוקח ישראלי המליץ להשתמש בקלמנרבין-ס אליקסיר. בדף המידע כתוב שהתרופה אינה מתאימה לילדים מתחת לגיל 12. אשמח לדעת את דעתך, תודה.
הטיפול בהפרעה הנ"ל הינו באמצעות מלטונין. ניתן להשתמש במינון של 2 מיליגרם בשעה 21:00 למשך יומיים שלושה.לגבי השימוש בקלמנרווין - אין אינדיקציה במקרה המדובר ובוודאי שאין לחרוג מן ההנחיות בדף ההסבר המוצמד לתרופה.
אני בת 55, אחרי שנים רבות של לילות לבנים רשמה לי רופאת המשפחה סטילנוקס. מאז - כ-10 שנים, היתה ביני ובין הסטילנוקס ידידות מופלאה. לאחרונה ראיתי מהצד איך נראית ההתמכרות לכדורי השינה, והחלטתי שאני לא רוצה להיות שם וחייבת להגמל. ניסיתי לוותר עליו ולא הצלחתי להרדם, ניסיתי להוריד מינונים ולא יכולתי לישון. אני מרגישה שאיני יכולה איתו וגם לא בלעדיו. איבדתי את היכולת להרדם כחלק טבעי מהחיים. לעיתים נדירות אני מרגישה צורך לישון בצהרים, ואז אני נרדמת לכשעה הרדמות טבעית.
הפסקת כדור שינה שעובד באופן מוצלח מזה 10 שנים צריכה להתבצע באופן דרגתי תוך שימוש בחלופה אחרת. ניתן לשקול טיפול התנהגותי קוגניטיבי והקפדה על כללי היגיינת שינה . ניתן להוסיף טיפולים תרופתיים חלופיים לתקופת המעבר . גם כך הגמילה מכדורי השחינה הינה קשה ובלתי ודאית. בכל מקרה במידה והגמילה לא מצליחה , עדיף להמשיך ולהשתמש בכדור השינה ולא לסבול מתופ]עות הלוואי הרפואיות והאחרות הנובעות מחסך שינה.
מזה כ 15 שנים שאני נוטל מלטונין 5 מ"ג באופן קבוע בסביבות 9 בערב, לאחר שאובחן אצלי שיבוש בשעון הביולוגי מסוג פאזת שינה דחויה. ברצוני לנסות להיגמל מהמלטונין ולבדוק אם כבר אין בו צורך. שאלתי היא כיצד נגמלים, האם מפסיקים בבת אחת, או שקודם מורידים למינון מופחת? תודה מראש!
משך הטיפול הרגיל במלטונין הינו קצר בהרבה ממשך הזמן שאתה נוטל התרופה. הייתי ממליץ לנסות לרדת במינון תחילה ל 2 מג למשך מספר שבועות ולאחר מיכן לנסות להפסיק הטיפול. המהלך כולו צריך להיות כמובן תחת מעקב וביקורת רופא המשפחה שלך.
היי קוראים לי בת-חן ובזמן האחרון אני משתעלת הרבה מתוך שינה. השיעולים האלה הם בגלל ליחה והם גורמים לי להתעורר מספר פעמים בלילה. זה בעיקר קורה כאשר אני ישנה על הבטן אך גם בתנוחות אחרות זה קורה. ממה זה נובע ומה אפשר לעשות? בברכה,
במהלך השינה מערכות רפלקס רבות נמצאות במצב של דיכוי. כך גם השיעול שהוא במהותו רפלקס הנוצר עקב גירוי במערכת הנשימה. נובע עם כן ששיעול המעורר משינה הינו חריג ודורש בירור מתאים. סיבות נפוצות הינן : תגובה אלרגית, מחלות ריאה משמעותיות , שעלת , טפטןף אחור לועי משמעוי ואחרות. נקודת התחלה טובה לבירור היא היתיעצות עם רופא המשפחה וביצוע בירור ראשוני בכיוון של שאלת האלרגיה או מקור ריאתי. בהצלחה.
אני עושה קורס שעכשיו אני לקראת סופו וזה מאוד חשוב לי להצליח, יש המון מטלות ואני ישנה משמעותית פחות ויותר זמן ערה. מה שאני חוששת קצת בנהיגה ומפחדת להיות פחות אחראית מהרגיל יש דרכים לשמור על עירנות טובה למרות שאני ישנה פחות?
כפי שלא ניתן לשתות פחות מהצורך הפיזיולוגי כך לא ניתן לישון פחות מהצורך הפיזיולוגי. חסך שינה עלול לגרום לישנוניות ותאונות וכן בוודאות מוריד את התפוקה בתפקוד היומי.לחסך שינהממושך השלכות בריאותיות רחבות יותר. כל נסיון להמריץ הפעילות בדרכים שונות עלול לפגוע בבריאות. זאת חשוב לזכור , זמן השינה איננו סוג של מחסן זמן מימנו ניתן ליטול בכל עת על פי הצורך. כאשר נוצר חוב של שעות שינה בד"כ צריך להחזירו ובתוך זמן קצר. עדיף לשפר את ההתנהלות מבחינת סדר היום מאשר לפגוע בשינה.
אולי יש חברה שיכולה להתחלף איתך בנהיגה? או שתחזרי ברכבת במידה ואין אפשרות כזו את יכולה להתקין ברכב מערכת שתתריע לך בכל פעם שאת סוטה מהכביש או במקרה של חס וחלילה תאונה. המערכת נקראת "איווקס" שווה לך לבדוק את הנושא. חבל את מסכנת את החיים שלך ושל אחרים.
חוסר שעות שינה הינו גורם סיכון מן המעלה הראשונה לתאונות דרכים ולתאונות וטעויות בתחום הבית והעבודה.תאונות הדרכים במצב של הרדמות עקב חסך שינה הינן קשות במיוחד ואחוז ההרוגים והפצועים קשה בתראונות אילו גבוהה באופן משמעותי מן הממוצע בכלל תאונות הדרכים. ההרדמות במצבים אלו הינה לעיתים תכופות בלתי נשלטת ולכן אין להסתמך עך התחושה וההנחה "שברגע שארגיש שאני נרדם אעצור ואנוח בצד הכביש" . במחקרים רבים הסתבר שחסך חלקי של שעות שינה גורם לטעויות בנהיגה הדומות ואף חמורות יותר מצריכת אלכוהול. להבדיל מצריכת אלכוהול שניתנת למדידה בקלות , חסך שינה אינו ניתן למדידה ולכן רבים הם האנשים הנוהגים במצב של חסך שינה. כפי שלא היינו מעלים על דעתינו לצרוך אלכוהול או סמים אחרים ולנהוג תוך הסתמכות על מערכות הגנה והתראה דוגמת האייוואקס או אחרות כך אין להסתמך על מערכות אלו ולנהוג במצב של חסך שינה. תאונת דרכים במצב של עייפות יכולה להתרחש למרות השימוש במערכת התראה. כמובן שאין בדברים אלו כדי לשלול את הצורך להשתמש במערכות התראה.
מזה כמה שנים תוקפות אותי מחשבות טורדוניות בלילה ואין אני יכולה לישון. המחשבות יכולות להיות כמו סרט על מותו של מישהו במשפחה וכמו סרט שבקולנוע כל תהליך לוויה או משהו שאתה רוצה "להפטר ממנו אז אתה חולם בהקיץ על כל מיני דברים שיכולים לקרוא. אני לוקחת מידי פעם בעצת רופאת המשפחה כדור לוריון. אני לא רוצה להתמכר ומחפשת דרך אחרת. אני בת 62 עובדת המון שעות וזקוקה לשינה.
יש מקום לנסות טיפול בשיטת ה CBTI
שלום, נבדקתי לפני מספר שבועות במעבדת שינה לאחר תלונותיי על בעיות שינה ונטייה להירדם במהלך היום במצבים סטטיים. להלן תוצאות: נערכת בדיקת שינה בליל 3/4/2013. ערוצי הבדיקה כללו EEG*2, EOG, EMG סנטר, נשימת אף, נשימת חזה, נשימת סרעפת, נחירות, רוויון חמצן בדם, תנוחת גוף, תנועת רגליים, EKG. משך השינה: 6 ש' 17 דק', חביון ההרדמות: 20 דק', חביון REM: 68 דק', %REM: 26.4, אינדקס יקיצות 3 לשעה מס' התעוררויות: 16, יעילות שינה: 88%. אובחנו 1 הפסקות נשימות מלאות ו- 15 חלקיות, בצפיפות של 3 לשעה. נרשמו ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 97% עד למינימום של 90%. אחוז הזמן בו ריווי החמצן מתחת ל-90% 0%. במשלך 0% מהלילה נשמעה נחירה. לא אובחנו תנועות גפיים או הפרעות ב-EEG. חמשה מתוך חמישה ניסיונות בהרדמות. ממוצע 6 דקות חביון הירדמות. לא נרשם ראם. סכום והמלצות: בבדיקה פולידסונמוגראפית במהלך שנת הלילה לא נמצאה כל הפרעת שינה אינטריניסית. יעילות שינה תקינה, במבנה השינה מיעוט שנת REM. בבדיקת חביוני הרדמות במהלך היום נמצאה ישנוניות ברורה-אובייקטיבית-ממוצע חביון הרדמות בן 6 דקות. לא נרשמה חדירת REM. ממצאים אלה מחשידים לקיום ישנוניות פתולוגית ככל הנראה אידיואפטית. אודה להסבר לתוצאות הבדיקה והמלצה להמשך הטיפול. תודה! נועה
מכתב התשובה מלווה בד"כ בהמלצה טיפולית. במידה ולא קיבלת המלצה טיפולית כל שהיא וגם הסבר על מהות התופעה והשלכותיה אנא פני למכון בו בוצעה הבדיקה בבקשה להפגש שוב עם הרופא על מנת להשלים הטיפול.
שלום רב, אני נכה בת 41 עם מחלות רקע שונות שגורמות לכאב כרוני קשה, וכתוצאה מכך לקשיים בשינה. אני לוקחת זולפידם בערך 6 שנים. הכדור עובד טוב יותר מכל כדור אחר שניסיתי עד היום. עם השנים המינון עלה בגלל התרגלות, ולכן אני מורידה את המינון באופן הדרגתי. אך בכל פעם שאני יורדת בחזרה למינון של כדור ללילה, ההתרגלות חוזרת על עצמה ועליי להעלות שוב את המינון, וחוזר חלילה... לעלות, לרדת... ללא סוף. אני מרגישה שאני משחקת משחק חתול ועכבר עם המוח שלי. הוסבר לי שכך פועל המוח ושניתן להפסיק לקחת את התרופה למספר שבועות כדי שהגוף "ינוח" ממנה ואפשר יהיה להתחיל מחדש את הטיפול, אך החמרה קשה בכאבים הכרוניים הפכה את האופציה הזו לבלתי נסבלת. האם יש דרך אחרת להתמודד עם ההתרגלות של הגוף לתרופה? אודה מאוד על כל עצה. אלה
בשאלה מורכבת מאחר ועליית המינון יכולה להגרם במנגנון של התרגלות או במנגנון של שינוי בסף הכאב הגורם להתעוררויות . מסיבה זו רצוי לברר תחילה האם הטיפול בכאב הינו יעיל ולמקסם הוטיפול נוגד הכאב בשעות הערב המאוחרות והלילה. ניתן לשלב מרכיבי טיפול בכאב שהם בעלי פוטנציאל להשריית שינה . ממליץ לפנות תחילה לייעוץ מקצועי באחת ממרפאוצת הכאב.
הי בו 39 , 3 שנים לא ישן טוב איכות שינה ירודה הומלץ טיפול התנהגותיCBT+זודורם+מלטוניין. אני כל כך חושש Zodorm - זודורם, ולכמה זמן יכול לקחת אותו? האם ניתן חצי כדור להתחלה?
ין טעם בשילוב זודורם ומלטונין יחדיו בטיפול. ניתן בהחלט להתחיל טיפול באחד מהם ולשבו בטיפול CBTI . ניתן יהיה להפסיק הטיפול התרופתי כאשר ה CBTI יצליח.
שלום, אני בת 25 וסובלת כבר תקופה ארוכה (מעל שנה) מגלי חום והזעה חריפה בלילה. אני מתעוררת שהבגדים שלי רטובים לגמרי. אני לא סובלת מבעיות משקל או מהזעה במהלך היום (לעיתים רחוקות מאוד יש לי גלי חום למשך מספר דקות במהלך היום). אני אודה לכם אם תוכלו לומר לי מה הגורמים לכך ומה אני יכולה לעשות בנושא
הזעה לילית יכולה להגרם מסיבות שונות כולל הפרעות הקשורות בחילוף החומרים, הפרעות הקשורות במערכצ ההורמונלי, מחלות דרכי הנשימה ואחרות. גם אנשים הסובלים מהפרעת נשימה בשינה מדווחים לעיתים תכופות על הזעת יתר. ראוי לכן תחילה לנסות ולברר הסיבה לתופעה.רצוי לבצע תחילה ברור בשאלה של הפרעות הורמונליות ומטאבוליות ע"י בדיקות דם מכוונות המבוצעות במסגרת קופ"ח.
שלום רב, כמה שאלות בנוגע לסירקדין: 1. אני בן 39, נוטל סירקדין 2 מ"ג במשך חצי שנה ועד כה הכדור השפיע כמו שצריך. בשבועיים האחרונים אני מרגיש ירידה באפקט של הכדור ולא ברור לי למה (אני נרדם רק לפנות בוקר). אני חושב שזה קשור לכך שבתקופה הזאת אני מתעורר מאוחר יותר בבוקר ובכל זאת רציתי לשאול אם יש תופעה כזאת שהגוף "מתרגל" לכדור ואז ההשפעה פוחתת. 2. הבנתי ששתיית אלכוהול לא טובה עם הכדור הזה והשאלה שלי היא לגבי המידה: האם לוותר על כוסית יין בארוחת חג? האם צריך להישמר מהאלכוהול רק אם שותים אותו בסמוך לנטילת הכדור? 3. האם הכדור גורם להשמנה? תודה מראש..
קשה להתייחס לאפקטיביות של הטיפול במלטונין מבלי לעת את האבחנ המדויקת עבורה ניתן הטיפול. לגבי עניין האלכוהול אינני מכיר נתונים הקושרים צריכצ אלכוהול לטיפול במלוטונין באופן ישיר אך ידווע כמובן שלאלכוהול עצמו יש השפעה על השינה כאש בשלב הראשון האלכוהול מסייע בהרדמות אך גורם להתעוררות מוקדמת ולפגיעה בשלבי השינה. ככלל לאלכוהול השפעה מזיקה על איכות השינה.עד כמה שידוע לי מלטונין איננו מוכר כגורם השמנה.
שלום, כבר תקופה שאני חווה מידי פעם דופק מהיר וסחרחורות בהתעוררות משנת לילה מלאה. הדופק מהיר עוד לפני שאני קם מהמיטה או מרים את הראש ולא זכורים לי חלומות או חרדות שיכולים להיות קשורים. עוצמת התחושה ומשך הזמן עד שעוברת משתנה (בערך שעה בדר"כ), אך מתארכת כשנדרשת ממני פעילות מאומצת מיד עם הקימה. נדמה לי שהתופעה קורת רק כשהיקיצה אינה טבעית. אני בן 24, תזונה צמחונית (קרוב לטבעונית), ואין לי בעיות הידועות לי. תוכל להסביר לי במה מדובר ולהציע פתרונות? תודה.
עלייה בדופק בעת ההתעוררות בבוקר הינה טבעית ועיתים יכולה להיות מורגשת באופן משמעותי. מה שאחינו סביר הוא משך הזמן שבו את חשה את התופעה. לאור מאפייני תזונתך הייתי מתחיל הברור בבדיקות דם כולל ספירה , ברזל, ויטאמינים. אנא פני לרופא המשפחה
אשמח לדעת מהשואל אם מצא פתרון לבעייתו. אני סובלת ממצב זה כ- 6 שנים. עשיתי בדיקות אקו לב מאמץ הולטר, דם (ויטמינים לא בדיקות מלאות ) הולטר לחץ דם. מצאו רק 3 הפרעות קצב למרות שלדעתי בד"כ יש יותר . אותו לילה ישנתי עם ההולטר לב רק 4 שעות. אז זה לא נתן תמונה מלאה. המכנה המשותף שבלט לי בשאלה של הבחור ושלא שמעתי עליו מאנשים נוספים שזה נמשך פרק זמן של כשעה עד שאפשר לקום מהמיטה. ואם במהלך השעה הזו ארדם שוב, אז הכל חוזר חלילה ושוב אצטרך לחכות. מצב ממש סיוט.
אני בת 36 סובלת מנדודי שינה בתקופות מסויימות כשמשהו מטריד אותי (גם דברים קטנים) . כדורי שינה עושים לי ממש רע. (ואני מתכוונת לחצי סטילנוקס ). אשמח לתשובה ותודה על הפורום!
ניתן לנסות תרופת שינה אחרת במקום הסטילנוקס. צירקדין הינה אפשרות טובה בהחלט. אפשרות אחרת היא ZODORM .
אתה חושב שיש סיכוי שסירקדין ישפיע עלי טוב ? מבחינת הגיל (בד"כ מומלץ ליותר מבוגרים) ומבחינת אופי ההפרעה שלי שיש לילות שאני ישנה מצוייין ויש לילות שממש לא. ZODORM הוא מקביל לסטילנוקס! תודה רבה אני די נואשת!
על תרופות דוקסלאמין (SLEEP AID) השונות רשום שלא להשתמש ברציפות מעל שבועיים אך לא רשום בשום מקום מדוע. האם יש הסבר לכך?
החומר נמצא בקבוצת התרופות האנטיהיסטאמיניות מן הדור הראשון ותופעת הלוואי העיקרית שלו הינו השריית עייפות ושינה.לחומר זה כמו לחומרים אחרים מאותה הקבוצה סיכון לתופעות לוואי נוספות יחד עם זה לא ברורה לי הסיבה למגבלת הזמן הספציפית הזו.
שלום דוקטור יש לי שאלה בנושא תיפקוד המוח בנושא יקיצה כאשר אני רוצה להתעורר בשעה מסוימת מספיקה המחשבה על כך לפני השינה וכאשר מגיע השעה אני מתעורר בטווחים של עד 10 דקות דיוק אז שאלתי איך המוח עושה את זה איך הוא מבחין בשעות היום ? תודה דוקטור נושא זה מאוד מעניין אותי
מודה לך על השאלה המענינת. התופעה אותה אתה מתאר אכן מוכרת ותוארה כבר בעבר. כידוע קימת מערכת שעונים ביולוגיים. המערכת מתחילה משעון ביולוגי תאי שעל בסיסו מתקיימים שעונים ביולוגיים מערכתיים כולל של המערכת האנדוקרינית האחראית להפרשת ההורמונים ושל מערכת העצבים המרכזית ברמות השונות שלה. שעונים אלו מסונכרנים כמובן ביניהם באמצעים שונים. על בסיס מערכת השעונים הללו מתקיים מחזור השינה עירות כאשר במקרה של מחזור זה, נוסף על השעונים הרגילים מתקיים גם קוצב זמן בדמות מערכת החישה של האור. קוצב הזמן משמש למעשה כגורם המתקן את סטיית השעון ממסגרת המחזור של היממה. השעון התאי שהוא כאמור יחידת הבסיס ומצוי בגרעין התא מבוסס על גנים ייחודיים לעניין זה. גנים אלו יוצרים בתא סןג של פעימה ביוכימית שמשך הזמן שלה הינו קבוע ואינו תלוי בטמפרטורה או בגורמים חיצוניים אחרים. על מנת להתעורר בשעה מסוימת דרושה יכולת של המוח לסכום את מחזורי הזמן ולחשב את מספר המחזורים הדרוש וכל זה באופן תת הכרתי. לא ברור עדיין כיצד בפועל מתרחש הדבר.
שלום ד"ר אני בן 36 נוטל זיפרקסה עבור אבחנה של הפרעה דו קוטבית. אני רוצה להגמל מהכדור כמובן באמצעות הפסיכיאטר... רציתי לשאול האם יש הפרעות שינה לאחר שמפסיקים ליטול את הכדור ובאיזה שיטה כדאי ורצוי לנקוט בלטפל בהפרעות אלו? האם יש משהו טבעי שאפשר להעזר בו כדי ליישם שינה תקינה ? אני לא רוצה לקחת משהו ממכר כמו כדורי שינה שאז מתרגלים וקשה להפסיק.... תודה ד"ר.
כעקרון הפסקה הדרגתית של הטיפוצת בפיקוח פסיכיאטר אמורה למנוע תופעות לוואי כמו קושי להרדם ואחרות. כמובן שבמידת הצורך יש מקום לתמוך בשינה באמצעים שונים. הפסיכיאטר אמון גם על צד זה של הטיפול. בהצלחה אייל
שלום בתי בת 3 נשלחה לבדיקה ב מעבדת שינה. במהלך בדיקה לילית 12 הפסקות נשימה. חמש ירידות בריוני חמצן בדםמ98 ועד 91. אודה לחוות דעתך לגבי תוצאות הבדיקה . נשלחנו לבדיקה עקב שקדים מוגדלים ונחירות בלילה של בתי. תודה וחג שמח רונן
על פי הנתונים מדובר בהפרעת נשימה קלה יחד עם זאת יש לזכור שהפרעת הנשימה בשינה איננההפרמטר היחידי הקובע את האינדיקציה לניתוח.
שלום יש לי בעיות בשעות שינה אני הולך לישון ב 11 בערב ויכול לתעורר ב 5:30 בבוקר חוזר ממועדון ב 4 לפנות בוקר ומתעורר ב 8 בבוקר מרגיש עייפות
שינה של שש וחצי שעות הינהה בגדר התקין. נותר לברר מה הסיבה לעייפות. כידוע משך זמן השינה איננו הגורם היחיד וחשובה איכות השינה עצמה.
שלום רב, כמה שאלות בנוגע לסירקדין: 1. אני בן 39, נוטל סירקדין במשך חצי שנה ועד כה הכדור השפיע כמו שצריך. בשבועיים האחרונים אני מרגיש ירידה באפקט של הכדור ולא ברור לי למה (אני נרדם רק לפנות בוקר). אני חושב שזה קשור לכך שבתקופה הזאת אני מתעורר מאוחר יותר בבוקר ובכל זאת רציתי לשאול אם יש תופעה כזאת שהגוף "מתרגל" לכדור ואז ההשפעה פוחתת. 2. הבנתי ששתיית אלכוהול לא טובה עם הכדור הזה והשאלה שלי היא לגבי המידה: האם לוותר על כוסית יין בארוחת חג? האם צריך להישמר מהאלכוהול רק אם שותים אותו בסמוך לנטילת הכדור? 3. האם הכדור גורם להשמנה? תודה רבה מראש וחג שמח..
היי, אני בת 34 וסובלת מהפרעות שינה קרוב לשנה. יש לציין שלא עברתי שום טלטלה נפשית אשר יכולה לגרום לכך. ניסיתי הכל , נאטרופתיה, הומופאתיה.. לוריוון, בונדרמין. זה התחיל מזה שלא הייתי ישנה 2 לילות שלמים בשבוע(ללא שינה לחלוטין), ובארבעה חודשים האחרונים זה החמיר. היום למשל, אני ללא שינה מעל 5 ימים. כשפניתי לנוירולוג, הוא לו היה מוכן לבצע שום בדיקה "לא שיגרתית" ואמר לי שהוא רופא של כדורים, "אם את רוצה לישון קחי כדורי שינה". שתיתי במשך 3 שבועות את הבונדרמין, אך גם איתם לא הצלחתי להירדם. ואם כבר נרדמתי, קמתי עם תחושת חוסר שינה והאנג אובר.. אני במצוקה גדולה וכבר לא יודעת מה לעשות
לעמית שלום. הבעיה שאת מתארת הינה מעבר למטרות הפורום. יש צורך כמובן בייעוץ אישי. את מוזמנת לפנות למכון השינה . ניתן לקבל התחייבות בקופ"ח
לאחרונה אני מתעוררת בלילה בשעה קבועה, בלי קשר לשעה בה הלכתי לישון. אני מתעוררת בסביבות 03:20 ואז שנתי עד הבוקר אינה רציפה. חשוב לציין שאני מתעוררת מסיוטים וזוכרת את כולם גם בבוקר. אני לוקחת ציפרלקס מזה שלושה חודשים, אך תופעת הפרעות השינה והסיוטים החלה רק באחרונה. מה זה יכול להיות? תודה.
הציפראלקס הינו בעל פוטנציאל ליצור הפרעה מן הסוג שאת מתארת.בדכ לא מתחיל מייד עם נטילת הדור אלא לאחר מספר שבועות או חודשים.
שלום! חבר שלי ראה אותי בכמה לילות שונים זזה במהלך השינה. התזוזות כללו: מקרה 1: עיוות שרירי הפנים באופן מחזורי (כל דקה בערך). מקרה 2: העמדת היד על המצח כאשר המרפק ממש מכוון כלפי התקרה (תנוחה ממש לא טבעית), וכל פעם שכף היד החליקה, החזרתי את היד בדיוק לאותה תנוחה. לאחר כמה דקות התעוררתי. מקרה 3: נקישות שיניים תוך כדי שינה (במספר אירועים) האם זה נחשב הפרעת שינה? כיצד עלי לפעול/לבדוק את זה? תודה!
ההפרעה כמובן קשורה באופן ברור לשינה אך על מנת להגדירה דרושה בדיקת שינה עם EEG מורחב בשינה. מוזמנת לפנות למעבדת השינה.
שלום, שמי אנה ואני בת 28, רציתי לדעת האם קיימת תופעה של הפרעות שינה או אינסומניה בגלל חילופי עונות? כבר מעל שבועיים שאני מתקשה להירדם ושמתי לב שזה דפוס חוזר אצלי בחילופי עונות, בדרך כלל לוקח לי מעל שעה להירדם ועכשיו זה כבר מעל שלוש שעות וגם השינה עצמה מרגישה יותר כמו נימנום עם מלא התעוררויות באמצע
קיימים בספרות דיווחים שונים על הקשר בין שינה לבין חילופי עונות. מוכרת מאוד התופעה של דכאון חורף בארצות חוג הקוטב. דכאון זה נובע מאי חשיפה מספקת לאור בעונת החורף ולעיתים מלווה באינסומניה. מחקר גדול אחר שולל כל קשר בין עונתיות לבין אינסומניה. בכל מקרה לא מופיעה תופעה של אינסומניה אביבית באף אחד מן הדיווחים המוכרים לי. למותר לציין שככל שמדובר במחקר התשובה הינה סטטיסטית ולא אינדיווידואלית ולכן יש להתייחס לכל מקרה לגופו ולבדוק את הצורך בטיפול בעת הצורך.
שלום רב, אני בת 30. לעולם לא סבלתי מהפרעות שינה ותמיד אהבתי לישון כמה שיותר. בחצי השנה האחרונה אני מקיצה כל בוקר בשעה 4:30 ולאחר כשעה אני מצליחה להירדם לתנומה קלה של שעתיים נוספות. מדוע זה קורה והאם עלי לפנות למישהו?
יקיצה לפנות בוקר יכולה להיות קשורה לנטייה דיכאונית. רצוי לברר העניין.
אני בת 53, עובדת, פעילה ושמחה.מזה כ3 אני נוטלת בונדורמין ולאחרונה אני מרגישה שהשפעתו של הכדור פחתה.אני מתעוררת מדי שעתיים ועייפה עד מטושטשת מחוסר שינה.האם כדאי להחליף את הכדור.ואיך אפשר בכלל להגמל מכדורי שינה.
קיימת לעיתים תופעה של התרגלות לתרופות שחינה עם הפחתת היעילות. ממליץ להתחיל באבחון הסיבה להתעוררויות. אנא פני לביצוע בדיקת שינה במכון השינה.
שלום, אני חולה במחלת הנשיקה כבר חודשיים וחצי בערך ולאחרונה אני לא מצליחה להרדם בלילות, לא מדנה כמה אני תשושה. זה שינוי חד כיוון שעד כה בקושי הצלחתי להשאר ערה וישנתי המון. האם זה קשור? תודה
ההפרעה אכן יכולה להיות קשורה במחלת הנשיקה .יש להקפיד תחילה על היגיינת שינה נכונה ובעיקר להמנע משינה כל שהיא בשעות היום. בד"כ הדבר יאפשר שנת לילה סבירה .
שלום אני בת 26 אני לא מצליחה אף פעם לקום בבוקר!! פשוט אף פעם לא אקום בזמן.. מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד הייתי קמה מאוחר ומאחרת לבית הספר וכך זה המשיך לצבא ומשם לעבודה זה נורא פוגע בי בכול הבחינות וזה לא חשוב כמה אני ישנה בלילה גם אם אני ישן 8 שעות לא אצליח לקום...מה עושים?!?! יש מקרים שאני קמה בזמן אבל יוצאת יותר מאוחר מהבית מאשר אני קמה מאוחר יותר... זה נורא מפריע לי ומשפיע עלי בחיי היום יום.. האם יש טיפול לבעיה????
ייתכן וההפרעה הינה ממקור התנהגותי אך יתכן גם שמדובר בהפרעה בתזמון השינה . לצורך ברור יש לפנות למכון השינה.
כשאני כותב לא ישן אני מתכוון לא ישן בכלל. ממוצאי השבת שעברה, לא ישנתי כל הלילה, נרדמתי פה ושם ל5-15 דקות והתעוררתי למשך שעה-שעתיים ושם נרדמתי למספר מועט של דקות. מאז, כבר שבוע שלם ללא הפסקה, אני לא ישן. הייתי מקורר, לא בצורה קשה מאד אך נשארתי שבוע בבית בגלל החוסר בשינה. לא ישנתי בבוקר, לא ישנתי בצהרים. לא בערב ולא בלילה. בקושי מחזיק מעמד. במהלך השבוע הייתי אצל רופאת המשפחה והיא נתנה לי תרופה להקלת השיעול שגם אמורה להרדים קצת. שום דבר... ביום שישי ניסיתי הכל. קראתי ספר, הרצאות של TED, ראיתי 3 סרטים נכנסתי למיטה באחת בלילה עם שקט מוחלט וחושך מוחלט ולעזזאל לא הצלחתי להרדם. רק שיהיה ברור אני בן 47 ללא שום ארוע טראומטי בריא לחלוטין ועושה כושר שום בעיות/מחלות עד כה לא מוטרד מבעיות בעבודה/בזוגיות/בבנק ובכל זאת אני עכשיו מתנדנד כמו עלה אשמח לעצתכם תודה רבה
אתמול לקחתי חצי כדור של טו נייט הצלחתי לישון ברצף כמעט שעתיים זה היה טובבבבבבב אבל לא מספיק כמובן אשמח לקבל תשובה בהקדם יום טוב אמיר
מצב של חוסר שינה מוחלט המתרחש באופן חד הנינו נדיר. ממליץ לפנות שוב לרופא המשפחה לבדיקה ולבדיקות דם הנוגעות לעניין.
שלום,במכון השינה נקבע הפסקות שינה עם כל התופעות שצויינו ברמה בינונית ,לאיזה רופא מקצועי עלי לפנות לשם יעוץ,מלבד העובדה שמנסים לשווק לי מכשיר לשינה?אני רווק בן 27 לא מוכן לקבל את השיווק של המכשיר מטעם מעבדת שינה, אם יש אופציה לניתוח ולפתור את הבעיה אחת ולתמיד,אודה לתשובתך המקצועית.
קיימות מספר אופציות לטיפול בהפרעות נשימה בשינה. הטיפול היעיל ביותר הינו באמצעות מכשיר ה C-PAP ולכן רצוי שכל נבדק הסובל מהפרעת נשימה בשינה ינסה תחילה הטיפול הנ"ל וזה כמובן לא עניין של שיווק מסחרי של מכשירי C-PAP . במידה ולא הסתגל למכשיר או מסיבות אחרות החליט שלא מעוניין לטפל באמצעות מכשיר ראוי כמובן לבדוק האופציה לטיפול כירורגי. הטיפול הכירורגי בהפרעת נשימה בשינה מבוצע ע"י רופא אאג עם הכשרה מתאימה בנושא.
שלום רב, אני בת 65. מזה 10 שנים השינה שלי לא איכותית, כלומר 4 עד 5 שעות שינה עם יקיצות ולפעמים לילות לבנים. אני משתמשת בכדורי מלטונין 3 מ"ג שרכשתי בארצות הברית, פעמיים בשבוע, והם משפרים קצת את איכות ואורך השינה. כשאני ממש ממש עייפה ולא נרדמת אני נוטלת כדור לוריוון. שאלות: האם שימוש קבוע במלטונין לא מסוכן? האם שימוש קבוע בלוריוון לא מסוכן? בכל מקרה מה עדיף לי לבחור? תודה
שימוש קבוע במלאטונין איננו מסוכן. מאחר והוא מסייע לך אולי כדאי לעבור ל CIRCADIN המכיל את אותו החומר אך בשחרור מושהה ונותן אפקט למשך מספר שעות רב יותר. הלוריוואן הינו מקבוצת הבנזודיאזפינים עם סיכון מסויים להתמכרות או התרגלות ולכן עדיף להמעיט השימוש בו.
שלום, אני בן 40 בריא בר"כ. שאלתי : בחלק מהימים יש לי צפצוף באוזניים (טינטון). זה תמיד מתחיל מהבוקר ולא עובר עד שאני ישן שוב שנת לילה. כלומר, נראה שמשהו בשינה קובע האם יהיה או לא יהיה טינטון ביום המחרת. ומנסיוני זה נקבע בשעות הבוקר המוקדמות בעיקר (לפעמים אני מתעורר עם טינטון בארבע בבוקר, חוזר לישון ובשבע קם בלי). כשאני הולך לישון מאוד מאוד עייף בדר"כ למחרת אין טינטון. גם בלילה שנראה לי שאני חציו ער למחרת בדר"כ לא יהיה טינטון. ודווקא לאחר שנת לילה רגילה (23:00 - 06:30) יהיה. הטינטון מפריע. יש לך המלצות איך להתקדם בניסיון לפתור הבעיה ? תודה מראש
הטנטון איננו מופיע כתוצאה מהשינה אך הו יכול להיות מושפע מגורמים רבים וביניהם עייפות , מצבי רוח , שינוייםבלחץ הדם ועוד אחרים. במידה ואתה מרגיש שהשינה ככלל איננה מרעננת ,רצוי להמשיך ברור בכיוון זה.
שלום, לאחרונה קורה לי בתדירות גבוהה במיוחד, מקרים בלילה בהם אני מתעוררת אך לא יכולה לזוז ואף מרגישה שאני לא יכולה לנשום. זוהי סיטואציה ממש מלחיצה, אני נכנסת לחרדה ומפחדת להירדם שוב. לפי מה שקראתי קצת על הנושא של שיתוק שרירים בשינה, מדובר בתופעה ידועה ומוכרת. האם יש לזה בכלל טיפול? איך אפשר לדעת שזה לא דום נשימה בשינה? תודה רבה!
אכן מדובר במה שמכונה שיתוק שינה. התופעה איננה מסוכנת ולא דורשת טיפול ספציפי. ההפרעה מוחמרת במצבים של עייפות יתר וחסך שינה.
שלום רב, בני בן 7 כאשר הוא ישן ישר כשהוא נרדם הוא משמיע קולות שנאמר לי בהדגמה שזה ניקרא "נהימות" הקולות הללו הינם חזקים עד כדי כך שאני נאלצת לסגור לו את הדלת בלילה על מנת שלא יעיר את כל הבית. יש לציין כי "הנהימות" הללו הינם גם כאשר הוא ישן צהריים ונימשכים כמעט כל משך זמן השינה של הילד משנרדם וממשיך רצוף אולי עם הפסקות קלות מידי פעם ועד שמתעורר. שאלתי בעצם מהו דרך הטיפול בבעיה זו? והאם זה "משבש" לילד את השינה ופוגם באיכותה? תודה מראש מיטל
יש צורך בבדיקת שינה במסגרת המכון על מנת לבדוקת את מאפייני השינה. ניתן לקבוע תור ולהדגיע עם התחייבות מקופת החולים.
דוקטור שלום אני נוחר כמעט בכל תנוחה וגם שאני שוכב על הצד או על הבטן . האם מדבקה יכולה לעזור לי ? אודה לתגובתך יוני
באיזה מדבקה מדובר?
שלום רב, לפני 4 שנים עברתי דירה, גם החלפתי מקום עבודה ושיניתי סטטוס לנשואה. באותה שנה בחורף התחיל רצף של הצטננויות שהביאו למצב של היחנקות בלילות (בין שעה וחצי לשעתיים התקפי שיעול שמביאים אותי למצב של הקאה). בהתחלה סברו שזאת אסתמה, בדקו אותי מיטב הרופאים וגם כמה פרופ' (ביניהם פרופ' וינר פלטיאל) שקבעו סופית שלא מדובר באסתמה. גם לא עזרו משאפים, אינהלציות. עדין אותם התקפות והקאות. בדק אותי גם מומחה לאלרגיות, ד"ר פולק שמעון ולא מצא שום ממצא ופסק שלא מדובר באלרגיה. בדקו אותי מומחים לאף אוזן גרון וקבעו שאין לי כלום. בבית חולים בני ציון קבעו שמדובר בשעלת ונתנו לי תרופה לשעלת שנתנה לי מנוחה מהמחלות ליומיים בלבד. זה 4 שנים בהם אני חולה ללא הפוגה (כמתואר למעלה). השיעול גורם לי לתשישות, להשתנות והכי מפחיד אותי שפעם אחת לא אצליח להקים את עצמי מהמיטה ואחנק. אני כל הזמן מקיאה. הנזלת לא מפסיקה, היו שנים שלא הצלחתי להריח ולטעום. בזכות פרופ' וינר הכרתי את התרופה אבמיס שגרמה לי להריח שוב ורופאת המשפחה נתנה לי לורטאדין שעד לאחרונה שיפר במעט את המצב. השנה רופאת אף אוזן גרון מצאה שהסינוסים שלי מלאים בנזלת ונתנה לי טיפול 14 יום באוגמנטין ועוד מקבץ כדורים וטיפות אף שהצליחו לתת לי הפוגה של יומיים מהמחלות. לאחר הטיפול הזה ראינו בצילום שהסינוסים נקיים. ושוב אני חולה. גם עתה שהגעתי אליה היא אמרה לי "כולם מצוננים אז גם את..." כי לא היתה נראית שום בעיה. אני מחפשת מוצא. רופא שיכול לתת מענה למצבי. האם תוכל/י לייעץ למי עלי לפנות מבלי שיגיד לי שאין לי כלום ואני לא חולה? בתודה ובברכה, עינבל
ההפרעה כמובן איננה בתחום השינה. יש לפנות שוב לרופא אאג ולבקש הפניה לך CT של הסינוסים. הCT הינה בדיקה מדויקת בהרבה בייחס לצחילום סינוסים רגיל שעלול לפספס ממצאים רבים. ממצאי הבדיקה \יכולים להביא לפתרון
היי יש לי תינוק בן 4 חודשים, יש לו בעיות שינה באופן שמשגע אותי הוא מתחיל את היום בשעה 7 בבוקר אוכל חוזר לישון עד 9 ואז אוכל משחק שוב נרדם אחרי שעה שעתיים וכך עד השעה 17:00 בערך, לאחר מכן מתחיל הבלאגן של השינה שלו הוא מנסה להירדם מתחיל לשפשף את עיניו בחוזקה להשתולל לצרוח צרחות עד כדי זה שהוא נחנק וגם כל זה ממשיך אפילו שאני עושה לו טקס שינה עם מקלחת עיסוי וכו אני מבינה שהוא מתקשה להירדם וצריך את עזרתי אבל, מה עליי לעשות כדי שיירדם בכוחות עצמו מבקשת את עזרתך!
תינוקך נמצא בשלב בו דפוסי השינה מתגבשים.שנת היום הינה חלק מהשינה הפיזיולוגית בגיל זה. בחלוף החודשים מרווחי העירות הולכים וגדלים עד להתגבשות פזת שינה אחודה בלילה. הקושי הנראה על פי תאורך הינו ריווח של פרקי השינה ביום.ניתן לשלוט בנושא זה ע"י תזמון נכון של הארוחות מה שאומר שמרווחי בין הארוחות אמורים לגדול.להנחיה והדרכה מדויקת יותר את מוזמנת לפנות להנחיית הורים במכון השינה בתל השומר.
ד"ר אייל שלום אני כבר תקופה ארוכה נוהגת לערוך שעון מעורר לכל שלוש שעות בלילה. מן רצון לקום רק לראות מה השעה ולחזור לישון. אני לא ישנה ברצף אפילו 6 שעות.ואני עיפה נורא במשך היום. ניסיתי להיגמל מההרגל ולא כיוונתי שעון וקמתי מעצמי כל שלוש שעות!כי כבר יש לי שעון ביולוגי בראש! אני לא מצליחה לישון ברצף כבר תקופה ארוכה. אני מתמותתת במשך היום.....
נראה שהטיפול המתאים הינו טיפול קוגניטיבי הנקרא CBTI .
שלום בתקופה האחרונה אני סובלת מהפרעות שינה שמתבטאות בישיבה בזמן השינה תוך כדי חלום ובדיבור, בקימה מהמיטה תוך כדי החלום... ללא הליכה רק עמידה ובמקרה היחיד שעמדתי בזמן החלום התעוררתי מזה, ואתמול קרה לי שגם עשיתי פעילות קטנה בזמן החלום.. חלמתי שאני מורידה את הטבעות שעל ידיי ואחרי כמה חלומות חלמתי שאני מחזירה אותם וקמתי בלי טבעת אחת וגם זכרתי את הרגע הזה שהחזקתי את הטבעות ביד תוך כדי השינה בבירור . ברוב המקרים אני זוכרת את המקרים האלה שקורים הדברים שהזכרתי. האם זה סתם מקרים סתמיים שיעברו? ממה זה נובע? האם יש צורך בטיפול בעניין? תודה רבה !
מדובר בהפרעה הנקראת פאראסומניה. ההפרעה איננה דורשת טיפול פרט לשמירה על סביבת שינה בטוחה. התופעה מחמירה או מוחמרת בתקופות של חסך שינה.
שלום אני בחור צעיר ובריא. אני נוהג ללכת לישון כל לילה ב12 בלילה ואני נרדם לאחר כמה דקות ללא בעיה, השעות עוברות מגיע 7 בבוקר אני לא מתעורר, גם 8 מגיע ואני ממשיך לישון, עד שמגיע 9 והשעון המעורר שלי מצלצל - פה אני ממש מתקשה להתעורר, אני מפסיק אותו וממשיך לנמנם במיטה, נלחם בעצמי לא להירדם שוב! אני פשוט רוצה להמשיך לישון. מדי פעם אני מפשל וממשיך להירדם עד סביבות 10 11 ורק אז אני קם. ובימים שאני לא שם שעון מעורר אני פשוט יושן עד 11 בבוקר - 11 שעות שינה ! מה קורה פה? למה אני יושן כל כך הרבה? למה אני לא קם באופן טבעי אחרי 8 שעות שינה כמו כולם? למה אני זקוק ל11 שעות שינה ? תודה!
משך פרק השינה היומי הממוצע הינו כשבע שעות . משך שינה שבין שש לעשר שעות נחשב עדיין תקין. קיימות אבחנות אחדות הנוגעות להתארכות משך זמן השינה היומי. אבחון מדויק יכול להתבצע במכון השינה.
היי. הבן שלי התחיל לצאת בימי שישי והוא חוזר מאוחר מאד והולך לישון בסביבות 3 או 4 בלילה. הוא מודאג שכשהוא הוא הולך לישון מאוחר הגוף שלו לא יפריש את ההורמון גדילה, כי הוא שמע פעם שהורמון הגדילה מופרש רק בשעות הלילה.. אשמח לקבל תשובה אם זה נכון. תודה.
אכן הפרשת הורמון הגדילה מתרחשת בעיקר בלילה וחסך שינה עלול לפגוע בהפרשת הורמון הגדילה יחד עם זאת קרוב לודאי שקיצור שעות השינה או דחייתן אחת לשבוע אינו מהווה סיכון ממשי לגדילה.
אבל אם הוא ייצא לבלות הוא לא יקצר/ידחה את שעות השינה, הוא כן יישן 8-9 שעות רק שהרוב יהיו ביום... נניח יילך לישון ב4 ויתעורר ב1 בצהריים. זה בסדר?
שלום, אני בן 31, סובל מנדודי שינה מזה הרבה זמן. אני טיפוס לילי וגם לוקח לי משהו כמו שעה להירדם (לעיתים מתח, לעיתים ללא סיבה) וכו'... מדי פעם, כשאני מאד זקוק לשינה וכסיוע להירדמות אני נוטל נוקטורנו 3.75 שעושה את עבודתו מצוין. אני גם מודע לאפשרות ההתמכרות לכדור הזה בנטילה ממושכת (כיום אני נוטל אותו פעם בשבוע בלבד). השאלה שלי עקרונית יותר: מה עדיף או מה מזיק יותר - לפתח תלות בכדורי שינה ואז לישון בצורה טובה ומספקת או שאולי כדאי להימנע מכדורים (ומפיתוח התלות בעקבותיה) ולהסתפק בשינה חלקית ולא מספקת ?? מה סדרי העדיפויות בעניין זה?
חסך שינה הינה הפרעה קשה המסכנת את הבריאות ולכן הטיפול בשינה חשוב. נטילת תרופות ללא ברור מדויק הינה טיפול אקראי עם אחוזי הצלחה לא מספקים לטווח הארוך לכן כמו בכל הפרעה אחרת יש צורך תחילה באבחנה וכהמשך לה בניית תכנית טיפול מתאימה. בתכנית לעיתים ייתכן שימוש בכדורי שינה אך לא מחייב.
שלום אני בת 29, סובלת מהפרעות (דיכאון וחרדה [מתונים]) מגיל מאוד צעיר. אני מדברת מתוך שינה באופן תמידי ויומיומי. אני מדברת הרבה וגם זוכרת את זה כשמתעוררת, לפעמים גם מתעוררת מהדיבורים של עצמי, כמה פעמים "התעוררתי" מהדיבורים שלי, והנחתי לעצמי להמשיך כי אני תמיד יודעת שזה חלק מאותה שינה ועוד שניה ארדם שוב. כשמדובר בדיבורים לא קשורים למציאות, לרוב אני מתעוררת בצחוק. כמו למשל, חלום שאני הולכת לים וצועקת למישהו להזהר מהדגים. אבל כשאני אומרת דברים שקשורים למציאות, לרוב מדובר בבני משפחה- הדיבור הרבה יותר עוצמתי. לפעמים אני ממש צועקת (עד כדי שמי ששומע חושש שקרה משהו). או שאני ממשיכה את החלום בדיבור, לפני כמה ימים חלמתי שאני נדחפת לשיחה של הוריי, רציתי להגיד משהו לאבא שלי.. אז פשוט אמרתי, בהצקה- "אבא, אבא, אבא, אבא". אותי אישית זה לא מטריד את אמא שלי- מאוד. האם זה מצב שאפשר להניח לו? האם הוא מצריך טיפול? אשמח מאוד לתשובה תודה רבה מורן
דיבור מתוך שינה שייך למשפחת הפרעות השינה הנקראת פאראסומניה. במקרה זה אין צורך בטיפול כל שהוא.
שלום ד"ר רוזנצוויג. אני כבר קרוב לשנה לוקחת כדורי שינה מסוג נוקטורנו או זודורם. אני מאוד רוצה להיגמל אולם שאני מנסה להפסיק קשה לי מאוד להירדם ואני גם סובלת מהתקפי פאניקה בלילה (שאני "נופלת" להירדמות זה מפחיד אותי אני מפחדת שאני אמות). אני מאוד רוצה להיגמל ומתחרטת על הרגע שהתחלתי להשתמש בהם.רציתי לשאול האם יש כדור שינה או הרגעה שאינו ממכר שיכול לעזור לי להירגע ולהירדם בזמן שאני מפסיקה. ואם לא איך מפסיקים בכלל? אני יכולה לעשות את זה לבד או שכדאי להתאשפז ולעשות את הגמילה עם השגחה של רופא?
ש לטפל תחילה בהתקפי החרדה הליליים. ההפרעה ניתנת לטיפול ומומלץ לפנות לייעוץ פסיכיאטרי. לאחר הטיפול בעניין החרדה , הפסקת הטיפול בנוקטורנו תהיה קלה יותר.
שמעתי לפני כמה ימים הרצאה שקצת הפתיעה אותי: שיש מ"ס איברים בגוף שאפילו אור קטן ודקיק מהתריסים -מונע מהם לעבור "ריסט" חיסוני בלילה. והאם לגמרה במקרה שמעת על כך שהיום נכנסנו לעידן ה"אוויר" שבו מסגרות ומשמעת לימודיות עשויות לסיים את תפקידיהן ושבקרוב יהיה ממש מסוכן לתת לילדים רטלין-כאשר יש לאפשר להם לנוע ולפעול בחופשיות.
לא מדובר במידע רפואי
שלום דוקטור. אני נוטל סירקדין (מלטונין) 2 מ''ג מזה כחצי שנה בהמלצת רופא בעקבות תסמונת השינה הדחויה. האם זה בסדר שאני לוקח חצי שנה (ומתכוון להמשיך לקחת בזמן הקרוב) שזה יותר מהזמן המומלץ (מומלץ ליטול את התרופה 3 חודשים) אני בן 18. תודה רבה מראש!
בזמן האחרון, בחודש האחרון, אני מרגיש חולשה בזרועות הידיים. האם עלול להיות קשר בין החולשה בזרועות לבין נטילת המלטונין שאני נוטל חצי שנה כבר?
התופעה איננה מוכרת כתופעת לוואי של מלטונין
מאחר והטיפול מותאם באופן אישי אנא פנה אל הרופא המטפל בשאלה הנ"ל
שלום רב , נפצעתי באיבר המין ומאז אני סובל משינה קלה מה אפשר לעשות ?
ההפרעה הינה קרוב לודאי בתחום הפסיכולגי . מומלץ לפנות לייעוץ כמתבקש