פורום הפרעות שינה ונחירות

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מחלות אף אוזן גרון
הנה תופעה מעניינת: כל בעלי החיים המוכרים לנו ישנים במחזוריות יומית. מעניין עוד יותר לציין שגם צמחים ישנים, ולמעשה צורות מסוימות של שינה קיימות כמעט בכל היצורים החיים על פני כדור הארץ. למרות כלליות השינה, הידע לגבי חשיבות השינה ותרומתה לבריאות הולך ומתבהר רק בשנים האחרונות. השינה משפיעה בדרכים שונות על כל מערכות הגוף: לב וכלי דם, עצבים, מערכת החיסון, עיכול ועוד. השינה גם מושפעת ומשפיעה על מערכות הנפש השונות. הידע כאמור הולך ומתרחב, ועדיין רב הנסתר בעניין השינה - תפקידיה והשפעותיה. במסגרת רפואת השינה, אנו עוסקים בעיקר באבחון וטיפול באיכות השינה, משך השינה ותזמון השינה.
1424 הודעות
1364 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות

19/09/2012 | 23:19 | מאת: אנונימי

שלום, אני בחור בן 28 ויש לי תופעה מוזרה שאני מוריד בגדים(רק מכנסיים ותחתונים, לא חולצה) מתוך שינה, זה התחיל מתקופת הצבא שזה קרה פתאום בלילה אחד ולאחר מכן המשיך, זה לא קורה כל יום אך קורה לפחות 3 פעמים בשבוע, זה יכול לקרות גם בשינה בלילה וגם בשינה בצהריים. בהתחלה חשבתי שזה קורה רק בקיץ שחם לי, אבל לאחר בדיקה שעשיתי הבנתי שזה קורה גם שאני ישן עם מזגן, וגם לפעמים בחורף(אמנם זה קורה הרבה פחות בחורף, כלומר אם בקיץ זה קורה 3 פעמים בשבוע, אז בחורף זה קורה פעם אחת בשבוע, אז אולי זה כן קשור לזה שחם לי). בצבא הייתי פותר את הבעיה בכך שהייתי הולך לישון עם מכנסיים עם חגורה ואז לא יכולתי להוריד את המכנסיים, ובכך פתרתי את הבעיה, אבל זה לא נוח. הבעיה לא מופיעה כל הזמן, כלומר יכול להיות מצב ששבוע שלם היא לא תופיע, ויכול להיות מצב ששבוע שלם היא תופיע כל יום. זה מאוד מפריע לי ולא נוח, האם יש דרך לפתור את הבעיה? אני מעדיף בלי ללכת לאבחון, אלא לעבוד עם עצמי ולפתור את הבעיה בצורה אישית.

30/10/2012 | 11:46 | מאת: אנונימי

מבקש לקבל תגובה, בבקשה.

19/09/2012 | 10:16 | מאת: אלין

אני בת 18, וב3 השנים האחרונות אני לא מסוגלת לקום בין השעות 9 ל10. לא משנה כמה מתקשרים אליי וכמה שעונים מעוררים אני שמה, אני לא שומעת כלום וממשיכה לישון כרגיל. בשעות אחרות קצת קשה לי להתעורר אבל אני מצליחה לקום, חוץ מהשעה הזו. יש צורך בטיפול כלשהו או בדיקה לראות למה זה קורה?

רצוי תחילה לעבור על הרגלי השינה שלך.מתי את הולכת לישון האם את ישנה אחה"צ האם קיימים גם קשיים בהרדמות וכו

19/09/2012 | 08:30 | מאת: David

ד"ר אייל היקר כמות ואיכות השינה שלי אינה מספקת -רופא המשפחה נתן "אמביאן"12.5מ"ג באמצעות קסאנקס 0.5 מ"ג ישנתי כ-3.5 שעות רצוף ואחרי זה "סיבובים " ימינה שמאלה במיטה " עד הבוקר (06:00) בלילות שאני ישן מעל 5.5 שעות אני מרגיש הרבה יותר טוב ביום שלמחרת ואני מצליח לעשות הליכה של 2 ק"מ - מתון. בפורומים שונים מצאתי שחולי אי-ספיקת לב מועדים לנדודי שינה(40%) . אייני מתעורר בגלל קוצר נשימה אבל אני בטוח שהגוף "משדר" מצוקה למח והמח מעיר אותי (מצטער על ההסבר הפרימיטיבי שלי) ולכן אני מפחד לטשטש את הערנות עד כזי כך שלא אוכל להתעורר ואז "יקרה משהו" הבנתי שהכדור משפיע למשך 7-8 שעות האם כדור זה מתאים לחולים כמוני ? תודה DAVID

על פי הנתונים שמסרתה אין מניעה לשימוש ב אמביין

07/09/2012 | 19:04 | מאת: ליהיא

שלום דר', רציתי את עזרתך: זה כבר שבועיים שיש לאחי בעיות בשינה, זה מתבטא בשינה כל היום אני מעירה אותו בשביל לאכול, או לתת שתן. בלילה הוא גם ישן אך פחות מהיום. זה מאוד מטריד אותנו. מה לעשות? מה יכולה להיות הסיבה לבעיה? האם יש סיכונים בדבר זה? אנו מאוד חוששים מהדבר. אבקש את עזרתך.

על פניו נשמעת בעיה רצינית מכדי לטפל דרך הפורום. יש לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפניה לברור . עם ההפניה יש לקבוע תור דחוף במכון השינה בתל השומר.

11/09/2012 | 09:22 | מאת: ליהיא

הייתי אתמול אצל רופאת המשפחה, והיא אמרה שזה כלום. שאלתי אותה אם זה מסוכן והיא ענתה ש"לא" היא אמרה שזה רק מפריע לתפקוד היומיומי למרות זאת אני חושבת שזו בעיה רצינית כמו שאמרת.

05/09/2012 | 08:44 | מאת: אזרח

אני סובל מהפרעת שינה הבאה לידי ביטי ביקיצה מוקדת(כניסה לשינה לרוב ללא אמצעי עזר)היקיצה לאחר כ 3 או 4 שעות לכל היותר. אי יכולת לחזור למצב שינה ללא כדור שינה. האם סירקדין או מלטונין(או כדור אחר ) יכול לעזור מספר הנייד 0

יתן לנסות טיפול בסירקאדין לפני השינה.

04/09/2012 | 13:33 | מאת: חנה

לפני כשנה עברתי התקף לב ומאז אני מצליחה להרדם רק בשעה 3.00 או 4.00 בבקר. אני אמנם ישנה 7 שעות אך קשה מאוד לחיות כך. יצויין שניסיתי כדורי שינה במינונים די גדולים ללא כל השפעה והדבר היחיד שעוזר לי להרדם בשעה נורמלית הוא 2 מיליגרם קלונקס (במינון קטן יותר אני לא נרדמת). כמו כן ניסיתי מלטונין ללא הצלחה. שאלתי היא: אם אשתמש בקלונקס במינון גבה רק לצורך שינה, האם לא אזדקק לו לאחר זמן גם בשעות היום? האם קיים פתרון אחר? עלי לציין שמאז התקף הלב אני מקבלת תמיכה נפשית כך שמלבד הפרעת השינה הקשה אין לי צורך בכדורי הרגעה בשעות היום.

הטיפול הינו נגזרת של האבחון.לצורך השלמת האבחון נחוצה בדיקת אקטיגראפיה . אנא פני עם התחייבות למכון השינה.

02/09/2012 | 20:47 | מאת: איתן כהן

ד"ר שלום, בשנים האחרונות, אני סובל מעייפות בכל שעות היום מבדיקות עולה כי מצב הויטמנים/ברזל תקין, במעבדת שינה עולה הפרעה קלה, אך מזה שנים שאיני חולם ומסתובב כיישן ככלל איני מצליח להרדם לפני חצות ומתוערר עם שעון לאחר שבע שבע וחצי שעות, כמו כן אני נמנע משתיית אלכוהול ו/או קפה בשעות הערב/לילה, וגם כך צמצמתי את כמות שתיית הקפה ל2-3 כוסות ליום נושא שעלה במעבדת שינה היה חריקות שיניים, אך אשתי טוענת כי התופעה לא חוזרת, לצערי לפי דיווחיה אני עדין נוחר בלילה נא המלצתך לכיוון טיפול בברכה

הפרעת שינה קלה יכולה עדיין לגרון לעייפות משמעותית . יש לטפל תחילה בהפרעת השינה. גם חריקת שיניים הינה לעיתים גורם לעייפות. גם אם אשתך מעידה שהתופעה חלפה אין ביטחון שזה כך . פתרון שיכול לשלב טיפול בשני הגורמים יחדיו הינו התקן דנטלי מותאם. לאחר התקנת ההתקן יש לחזור על בדיקה במעבדת השינה.

02/09/2012 | 17:23 | מאת: ברוקסיזם

שלום רב, האם ידוע לך על טיפול בתופעה בעזרת ביו פידבק? שמעתי שיש מכשיר שניתן לרכוש ולהדביק לאזור הרקות בלילה. האם שמעת/ מישהו שקורא שמע על כך? תודה מראש

אינני מכיר מכשיר לטיפול באמצעות ביופידבק בתופעת הברוקסיזם.

02/09/2012 | 16:25 | מאת: avi tudoris

שלום דוקטור ,אודה לך מאד להמליץ על תרופה לשינה, אני בן 86 ולוקח לוריוון 2 גלולות ולא עוזר.תודה מראש אבי

על מנת לטפל בבעיה נחוץ מידע נוסף בעיקר על מאפייני הפעילות שלך במשך היום וסדר היום.

02/09/2012 | 13:31 | מאת: פבל

אני בן58, גר במרכז. (מאוחדת)במשך שנים רבות יש לי בעיות שינה. מפעם לפעם השתמשתי בתרופות כמו בונדרמין, זדורן,וכו' אבל חודשיים אני לא יכול להירדם בלי תרופות.הלכתי לדיקור- לא עוזר.כבר לפני שינה מפחד שלא יוכל להירדם.לאן אני צריך להפנות לפתור את הבעיה. תודה

נראה שבשלב זה עיקר הבעיה הינה החרדה ממצב של אי יכולת לישון. ניתן לטפל בבעיה בשיטת ה טיפול הקוגניטיבי -CBTI

03/09/2012 | 15:56 | מאת: פבל

מה זה טיפול קוגניטיבי ,איפה אפשר לקבל אותו? וכמה הוא עולה?,תודה

01/09/2012 | 22:49 | מאת: שמואל

שלום, הייתי אצל רופא מומחה להפרעות שינה, תור שחיכיתי אליו חודשיים רק כדי שהוא יפנה אותי לטיפול שלא בסל הבריאות, טיפול קוגנטיבי התנהגותי. כמה עולה מפגש כזה? אני חבר כללית, האם יש בכל זאת השתתפות שלהם?

יש להפנות השאלה למתאמת השרות בקופת החולים בה אתה חבר

31/08/2012 | 14:29 | מאת: ריקי

לא הספקתי להגיע לרופא והבן שלי מטופל במעבדת שינה וצריך דחוף כדור אחד לש 3 מ"ג כדי לקחת בשבת כדי שיוכל לקום לביה"ס ביום ראשון. יש לי אישורים ממעבדת שינה והכל. רצוי בתל אביב 0528424702 ריקי תודה מכל הלב

אנא פני לרופא בקופ"ח לקבלת מרשם .

31/08/2012 | 09:42 | מאת: שני

שלום רב, בתי בת שנה הלכה לפני כשבוע לגן הראשון שלה,יש לציין שהרגלי השינה של בתי אינם טובים כלומר עד עכשיו ביום היא נרדמת בעגלה ובלילה היא נרדמת במיטת הורים ואז אנו מעבירים אותה למיטה שלה (שנמצאת אצלנו בחדר) והיא יושנת שינה רצופה עד הבוקר. מרגע שהילדה הלכה לגן היא איננה מוכנה להכנס ללול גם לא לדקה ובטח ובטח לא לישון שם, ומרגע כניסתה ללול לא מפסיקה לבכות וגם כאשר אנו מרדימים אותה במיטה שלנו (כמו תמיד) ומעבירים אותה ללול היא קמה ומתחילה לבכות. יתר על כן גם אם אני עומדת לידה בלילה בזמן ההרדמה ומלטפת אותה היא לא מפסיקה לבכות לשנייה גם לא לאחר חצי שעה. יש לציין שגם בגן הילדה כמעט לא נרדמת (כנראה כי התרגלה להירדם במהלך היום עם עגלה). יש לציין כי ההסתגלות לגן של בתי איננה קלה :היא עצבנית יוותר אוכלת פחות,וכמובן מתחילה לבכות ברגע שעוזבים אותה אפילו לדקה. 1.השאלה שלי מה כדאי לעשות בשלב זה כדי שהילדה תישן באופן עצמוני וכדי לא להגביר את חרדת הנטישה שלה שגם כך בתקופה זאת גדולים מאוד? 2.האם כדאי עכשיו להרדים אותה בשיטת 5 הדקות? האם זה לא יגביר את חרדת הנטישה? אנחנו חסרי אונים ולא יודעים מה לעשות האם כדאי עכשיו לוותר לה ולנסות ללמד אותה לאחר שתתרגל לגן?

05/09/2012 | 14:19 | מאת: אייל בן מאיר

לדאבוני הרב, הרגלי השינה של ביתך אינם טובים. וכפי שרשמת היא אינה יודעת להירדם באופן עצמאי. לאחר יעבור זעם בגן צריך להקנות לה יכולת הרדמות עצמאית. הרדמות עצמאית היא מצב שבו התינוק מונח במיטתו ער, ללא בקבוק או מוצץ וללא נוכחות הורית- ונרדם. במקרה כזה התינוק ישן ברצף מבלי להזעיק את הוריו במהלך כל הלילה. אמנם, זה עשוי להוביל למחאה, אך לא מעבר לכך. מתיאורך התמונה מורכבת, נראה שיתכן ותצטרכי להיוועץ באיש מקצוע שירד לפרטים הקטנים לשם פתרון הבעייה. הרי מספר עקרונות כלליים להירדמות עצמאית שלא מחליפים ייעוץ מסודר בעת הצורך: 1. על הילד לישון בחדר משלו במיטתו- על הילד ללמוד להירדם בתנאים קבועים. 2. הפרדת האכלה משינה- להימנע מצב שהילד נרדם בעת האכילה/הנקה. 3. הנהגת רוטינת ערב קבועה- כך שהילד ידע לצפות להליכה לישון. 4. הנחת הילד במיטה ער אך מנומנם. 5. המנעות מנוכחות רציפה של ההורים ליד הילד בעת ההירדמות... 6. המנעות משימוש במוצץ- תינוק המתרגל להירדם עם מוצץ צריך שיחזירו לו את המוצץ כל הזמן אם הוא נופל במהלך הלילה. 7. שינה של תינוק מורכבת משינה שקטה ושינה פעילה/חלימה. בשינה הפעילה מזיז התינוק את קצוות גפיו ומשמיע קולות שעלולים להתפרש בטעות כהתעוררות ורעב, דבר המוביל לשליפה מהירה מהמיטה והאכלה, כאשר התינוק בעצם ישן. 8.המנעות מהנחת צעצועים מרעישים ו/או מרצדים כגון מובייל במיטת התינוק. תינוק לא אמור להירדם עם גירוי מרצד ומנגן מעל ראשו, זה מונע הרגעות והרדמות. אייל בן מאיר- פסיכולוג (מ.ר 98296) ומנתח התנהגות מוסמך(BCBA) היחידה לייעוץ בהפרעות שינה התנהגותיות בילדים המכון לרפואת שינה ועייפות המרכז הרפואי ע"ש שיבא

31/08/2012 | 00:34 | מאת: מאור

שלום רב,בני בן שנה וחודש הלך לפני כשבוע לגן הראשון שלו,יש לציין שהרגלי השינה של בני אינם טובים והם התגברו פי כמה וכמה כאשר הלך לגן בעקבות חרדת נטישה. כמו כן בני לא מצליח לישון בגן במשך שבוע שלם כאשר הוא היה בבית הוא ישן טוב אך עם הרגלים לא טובים. השאלה שלי היא -לבני ישנם גם כך חרדת נטישה בעקבות הליכתו לגן והוא כל הזמן רוצה את אישתי,הוא לא מוכן אפילו להכנס למיטתו וישר מתחיל לבכות אישתי מנסה להשכיב אותו במיטה ולהיות איתו אך הוא עדיין צורך ולא מפסיק לשניה גם אחרי שעה. האם כדאי עכשיו להרגיל לשינה עצמאית בשיטת 5 הדקות או שזה רק יוסיף לחרדות שלו? ואם לא אז מה כדאי לעשות עכשיו אם בכלל?

05/09/2012 | 14:03 | מאת: אייל בן מאיר

כדי לא להעמיס על הילד, כדאי מאוד לחכות עד שיסתגל לגן ורק לאחר מכן לטפל בבעית השינה. לאחר יעבור זעם (בגן), יש לפעול להקניית הירדמות עצמאית לילד בבית. הרדמות עצמאית היא מצב שבו התינוק מונח במיטתו ער, ללא בקבוק או מוצץ וללא נוכחות הורית- ונרדם. במקרה כזה התינוק ישן ברצף מבלי להזעיק את הוריו במהלך כל הלילה. אמנם, זה עשוי להוביל למחאה קצרה, אך לא מעבר לכך. הרי מספר עקרונות כלליים שלא מחליפים ייעוץ מסודר בעת הצורך: 1. על הילד לישון בחדר משלו במיטתו- על הילד ללמוד להירדם בתנאים קבועים. 2. הפרדת האכלה משינה- להימנע מצב שהילד נרדם בעת האכילה/הנקה. 3. הנהגת רוטינת ערב קבועה- כך שהילד ידע לצפות להליכה לישון. 4. הנחת הילד במיטה ער אך מנומנם. 5. המנעות מנוכחות רציפה של ההורים ליד הילד בעת ההירדמות... 6. המנעות משימוש במוצץ- תינוק המתרגל להירדם עם מוצץ צריך שיחזירו לו את המוצץ כל הזמן אם הוא נופל במהלך הלילה. 7. שינה של תינוק מורכבת משינה שקטה ושינה פעילה/חלימה. בשינה הפעילה מזיז התינוק את קצוות גפיו ומשמיע קולות שעלולים להתפרש בטעות כהתעוררות ורעב, דבר המוביל לשליפה מהירה מהמיטה והאכלה, כאשר התינוק בעצם ישן. 8.המנעות מהנחת צעצועים מרעישים ו/או מרצדים כגון מובייל במיטת התינוק. תינוק לא אמור להירדם עם גירוי מרצד ומנגן מעל ראשו, זה מונע הרגעות והרדמות. אייל בן מאיר- פסיכולוג (מ.ר 98296) ומנתח התנהגות מוסמך(BCBA) היחידה לייעוץ בהפרעות שינה התנהגותיות בילדים המכון לרפואת שינה ועייפות המרכז הרפואי ע"ש שיבא

שלום ד"ר איל רוזנצוויג אמביאן עוזר לבן משפחה שלי בן 90 אבל הרופאים הפסיקו לו את זה בגלל שזה גורם לו למחסור בנתרן. מה לעשות,בלי זה הוא ממש לא ישן וזה מציל את חייו. אגב,גם אני לוקח אמביאן 12.5 וזה ממש גורם לי לישון כל הלילה.

הסיכוי להתפתחות היפונטרמיה הולך ועולה עם יל המטופל ואם מספר התרופות אותן הוא נוטל. אמביין באופן ספציפי איננה תרופה עם סיכון גבוהה להתפתחות היפונתרמיה. משתמע שיש צורך לבדוק את כול התרופות הניטלות ע"י קרוב משפחתך ובמידה ויש תרופות אחרות( גם כאלו הניטלות זמן רב) המוכרות כגורמות להפרעה יש להחליפן תחילה. אם אכן הוכח שהאמביין הוא הגורם העיקרי אז כמובן יש לשקול החלפתו בתרופה אחרת.

29/08/2012 | 02:05 | מאת: שרון

אייל שלום לאחרונה קרוב משפחה שלי אובחן כסובל מדום נשימה חסימתי. לאחר בדיקה במעבדת שינה, הרופא אמר לו שהוא ישן בממוצע כשעתיים בלילה. הוא קיבל טיפול במשאף בלילה, הגיע שוב למעבדת שינה ולא נראה שיפור במצב. עכשיו הרופא ממליץ על ניתוח. אינני יודעת האם יש קשר בין השמנה, צריכת אלכוהול מוגברת ושימוש ברטלין לבין המחלה הנוכחית. אולם מקריאה ראשונית באינטרנט על ההפרעה נראה כי ישנו קשר. השאלה האם הרופאים שלו צריכים לדעת על צריכה מוגברת של אלכוהול ולעיתים רטלין טרם הניתוח, והאם שינוי באורח החיים יכול להשפיע בצורה טובה יותר במקום לפנות לטיפול אגרסיבי כמו ניתוח בקנה הנשימה? כפי שניתן להבין אותו קרוב משפחה לא ממש מבין שהוא צורך אלכוהול ורטלין במידה מוגברת, מדובר באדם מבוגר (60) אשר קשה להעביר עליו ביקורת, אולם כיוון שהוא הולך לעבור ניתוח בהרדמה מלאה שבוע הבא, נראה לי הגיוני להעמיק קצת יותר בדבר...לתשובה והפנייה ומקורות מידע רלוונטים אודה...בברכה שרון

חשוב מאוד לציין לפני הניתוח את כל סוגי הטיפול התרופתי הניתנים גם אם אינם רציפים או קבועים. חשוב כמובן לציין גם את עיניין צריכת האלכוהול. עצם צריכת האלכוהול עלולה להשפיע על אופן הפענוח של בדיקת השינה. בנוסף כמובן שצריכת אלכוהול מוגברת עלולה להשפיע על מהלך הניתוח וההרדמה ויש לקחת אותה בחשבות בעת בחירת חומרי ההרדמה. עלולה גם להיות השפעה על סיכויי ההצלחה של הניתוח.לעניין הניתוח עצמו: חשוב למצות את אופציית הטיפול השמרני לפני הגעה לניתוח - מדובר כמובן בטיפול ב C-PAP . במידה והטיפול ב C-PAP כשל יש מקום לשקול הטיפול הכירורגי . במסגרת השיקולים יש לקחת בחשבון את צפי הסיכוי להצלחה בהתאם לנתונים האישיים של המטופל.

28/08/2012 | 17:26 | מאת: ינון

אתמול בלילה, מתוך שינה, בננו בן ה 11,בשעת לילה מאוחרת, יצא מדלת הבית והלך לבית הסבתא המתגוררת בסמוך, כשחזר סיפר שקיבל מכה ברגל ולא זכר מדוע יצא מהבית, מעבר לכך שדאגנו ומיד הבחנו שיצא והחזרנו אותו הביתה, אנו שואלים האם לאור זה שזה מקרה יד פעמי, פעמים קודמות הסתובב בבית והחזרנו אותו למיטתו, האם יש צורך לטפל בעניין? לשוחח איתו על כך? או חהתייעץ עם גורם רפואי מוסמך? נשמח לחוות דעתך. בתודה.

מדובר כמובן בהליכל לילה. הליכת לילה הינה תופעה המשתייכת לקבוצת תופעות הנכללת תחת השם פאראסומניה שמשמעותו ליד השינה.בשינה כרגיל מתקיים מצב של חסימתה מוחית של הפעולות המוטוריות השונות כך שפקטדות שונות לתנועת שרירים המתהוות בקליפת המוח אינן מגיעות לחוט השדרה והפעולות אינן מתבצעות. מתקיימת כמו כן במתח השרירים.במסגרת הפאראסומניה נוצרת הפרדה כך שהמוח בכללותו ממשיך לישון אך פקודות מוטוריות הנשלחות מן המוח אל מערכת השרירים אינן נחסמות וכך מתקיימת פעילות מוטורית מסוגים שונים.התופעה הינה מוכרת ונפוצה . התופעה נפוצה יותר בגיל ילדות והופכת נדירה יותר עם ההתבגרות. גורמי סיכון להחמרת התופעה הינם חסר בשינה ומצבי מתח שונים. מאחר והסובל מן ההפרעה אינו מודע לה מיותר לנסות ולדבר על מנת שישנה התנהגותו. אין מניעה להציג בפניו את הבעיה אך לא מעבר לכך. מעבר לטיפול בהפחתת גורמי הסיכון יש לאבטח את סביבת השינה . יש לסגור חלונות באופן שלא ניתן לפותחם באופן רגיל. עדיף לנעול דלתות . יש להרחיק גורמי סיכון מהחדר. יש לזכור שנצפו אנשים המבצעים תוך שינה פעולות ברות סיכון כגון הדלקת אש בכיריים ואף יציאה אל מחוץ לבית ונהיגה.

28/08/2012 | 10:26 | מאת: דניאל

שלום אני סובל מהפרעת שינה עמוקה ממש חזקה. להירדם אני נרדם בקלות אפילו מהר מדי. אבל להתעורר אשתי חייבת ממש להילחם איתי. וגם כשאני קם לוקח לי הרבה זמן להתאפס. אני יושן עמוק ברמה כזאת שגם אם תפשטי אותי אני לא יקום בכלל. אפילו כמה פעמים אשתי העירה אותי לדבריה באמצע הלילה בכח ודיברה איתי ועניתי לה רגיל ובבוקר אני בכלל לא זוכר את זה מרוב עומק שינה. לא זוכר יענו כלום. כמה פעמים קרה שהיא העירה אותי לאקט מיני ואני הייתי ער אבל אחרי כמה דקות חזרתי לישון באמצע ואני בבוקר לא ידעתי על זה כלום!!! בטח שאין מה לדבר על להתעורר מהצינוק הבוכה. אני חייב עזרה בעניין. האם זה פסיכולוגי או פיזיולוגי?? ואיך גורמים לשינה חלשה יותר? המוזר זה שכאשר אני יושן במקום שאני לא מרגיש בית מספיק לדוגמא במילואים אני קם ברגע. ובבית או אצל ההורים שלי אני יושן כמו גופה. מה לעשות??

במידה ואינך סובל מעייפות יתר בשעות היום או מישנוניות בשעות היום, אין צורך בטיפול.

26/08/2012 | 23:43 | מאת: ג

אני בן 20 ואני סובל מזה זמן מבעייה ממש מוזרה סוג של חוסר שינה. באופן כללי אני רגיל לישון בין 6-8 שעות בלילה רצוף ולהתעורר ערני ושמח להתחיל את היום. לאחרונה ואני מתכוון לחצי שנה האחרונה אני סובל מבעיה מוזרה, אני הולך לישון כרגיל והפתאום ממש מרגע שאני עומד להרדם אני מתעורר בפתאומיות, וזה חוסר על עצמו כל הלילה ואני לא מצליח לישון, זה לא שאני לא יכול להרדם זה שכאילו אני נרדם ואז משהו אומר לא אתה מתעורר. זה כמו שניתנת הוראה לישון ואז ניתנת הוראה להתעורר, אתה מבין?? בהתלחה סבלתי מזה לילה אחד ואחרי אותו הלילה, זה עבר, ואחרי כמה שבועות זה חזר על עצמו אבל יותר מלילה אחד. לאחרונה הבעייה קורת שאני לא יוכל לישון כמעט שבוע שלם, ואנ מתכוון לזה ממש לא יכול לישון. ואז פתאום אני מסוגל לישון קצת יותר, משהו כמו שעה עד שלוש שעות לא רצוף ולעט לעט אני חוזר למצבי הרגיל ואחרי כמה שבעות שוב זה קורה. לאחרונה זה ניהיה גרוע יותר, הזמן מתקצר בין כמה שבעות משהו בין 1-2 חודשים לכמה שבועות בודדים שבועיים עד שבוע.. פניתי לייעוץ בנושא, וניסיתי ביחד איתו להבין האם יש קשר כלשהו בין מה שקורה איתי בחיי היום יום לבין הבעייה הזאת. מתסבר שאין קשר, זה בא במפתיע,פשוט ככה, כלומר, לעטנתו אין גורם נפשי, ומצבי הנפשי תקין. הוא חושב שכדי לפנות לרופא... תראה אני מודע לזה שהתאורים אולי לא מספקים או אולי הזויים, ולמרות זאת אני שרוי במצב של מצוקה של חוסר יכולת לישון לזמן מה, ואנ מוסל בגלל זה... אני לא רוצה להתחיל כדורי שינה או תרופות אחרות שקשרות לבעיות נפשיות, כי אני מכיר את עצמי ואני יודע שזה לא זה... וגם פניתי לייעוץ בנושא, ואני מוכן לפנות שוב... אני חושש שאולי זה קשור לזעזוע מח שעברתי לפני כמה חודשים, ועיבדתי את ההכרה. אחרי שעשיתי בדיקות עצל נירולוג, CT וEEG הכל תקין. בזעזוע עצמו לא סבלתי מהבעיה, אז ככה שאני לא מבין מה כן הבעייה.. השמח אם תוכל לעזור לי... תודה

כמו בכל תחום ברפואה דרושה תחילה אבחנה. אתה מוזמן לפנות למכון השינה לביצוע בדיקת שינה ובדיקה אקטיגראפית . בהתאם לתוצאות יותאם הטיפול.

26/08/2012 | 23:40 | מאת: לאה הלאה

אני סובלת מתסמונת השיינה המאוחרת מילדות (בת 39),הדבר משבש את חיי לחלוטין.בהמלצת רופא שיינה ניסיתי מלטונין,אך כתוצאה מכך התעוררתי הרוגה מעייפות.המלטונין גורם לי לישון 12 שעות ולכאבי ראש חזקים. האם אפשר לשנות את המינון? האם יש אנשים שהמלטונין לא מתאים להם?(אני מטופלת בכדורים נגד דיכאון, בלוסטרל). יש משהו שיכול לעזור לי?

התלונה איננה אופינית למטופלים במלטונין. נדרש קרוב לודאי ברור נוסף . רצוי לחזור אל רופא השינה להערכה מחודשת.

29/08/2012 | 03:04 | מאת: מאור

לא זוכר כמה שעות הייתי ישן (עם הסירקדין), אבל הייתי קם עם כאבי ראש. אני לוקח פרופיטן לעתים לא קרובות, עוזר לי מאוד להירדם בשעה מוקדמת (זו אינה תרופה טיפוסית לטיפול בבעיות שינה).

24/08/2012 | 19:47 | מאת: אופיר

היי ד"ר, אני בן 19 משרת בצה"ל בתפקיד שדורש המון שעות עבודה ושינה בשעות לא שגרתיות. מזה כחצי שנה שאני לוקח כדורי שינה עקב קשיים להירדם בלילה. חשבתי שזה יהיה פתרון נקודתי שיקח לי מעט זמן להיפטר ממנו, אך לאחרונה אני מוצא את עצמי מאוד רוצה להיפטר מההרגל ולא מצליח. אני מאוד מעוניין להפסיק עם הכדורים אבל עם זאת נורא מפחד ללכת לישון בלי טיפול. לוקח בכל לילה כדור נוקטורנו L.S ורגיעון לילה של טבע. חשוב גם לציין שאני ספורטאי וכמעט ואין יום שאני לא עושה ספורט, כל פעם בשעה אחרת. בתקופות מסוימות הכדור, מעבר לכך שהוא גורם לירידה רצינית במצב-רוח, גם משפיע על החשק שלי לעשות ספורט ובכלל מגביל אותי בהמון דברים, לכן אני ממש מעוניין להפסיק את ההרגל הזה. רציתי לשאול האם יש איזושהי דרך להיגמל מהכדור באופן הדרגתי, כי אני לא רואה את עצמי נרדם בלילה בלי כדור או רק עם רגיעון. האם יש כדור חלש יותר מנוקטורנו L.S אך בכל זאת כימיקלי שיכול להוות איזשהו שלב ביניים? ובאופן כללי מה אפשר לעשות בעניין כדי להגיע למצב שבטווח זמן מסוים אוכל לישון בלילה רק עם תוסף טבעי ? חשוב לציין שניסיתי גם לחתוך את הכדור ל2 וזה לא הצליח. תודה רבה.

24/08/2012 | 19:51 | מאת: אופיר

חשוב לציין שלפני לקיחת כדורי השינה, וגם במהלכם [בעת ניסיונות להפסיק או אפילו בלילות שכן לקחתי] היו לילות שלא נרדמתי כלל או נרדמתי לממש מעט זמן, והם היו ממש טראומה בשבילי. ואני חושש שתחליף לכדור עלול להחזיר אותי למקום הזה. אני לא יודע כמה זה אפשרי, אבל אני ממש מעוניין להבטיח כמה שניתן איכות חיים נורמלית גם עם תחליף לכדור, כי אני מפחד שעוד לילה כזה יגרום לתוצאות לא נעימות של חזרה לתקופה מאוד בעייתית שהייתה לי, ובאיזשהו מקום כבר עברה, למרות שנשארתי עם טיפול תרופתי.

על פי המשתמע מפנייתך מקור הבעיה הינה השינה הבלתי סדירה.הגמילה מהטיפול בכדורי שינה תוכל להתרחש לאחר ארגון נכון של שעות השינה. רצוי לזכור שמניעצת שינה בשעות הפיזיולוגיות ואינוס שינה בשעות שאינן פיסיולוגיות יכול לצהימשך תקופת זמן מוגבלת בלבד ולכן גם לעבודת משמרות יש כללים ארגוניים המונעים ברוב המקרים פגיעה בשינה. בקיצור בשלב הזה יש צורך להכנס למסגרצת משמרות קבועה של לא יותר משני לילות בשבוע כך שברוב הימים תוכל לישון ביוןם והמרווח בין המשמרות יהיה מספק.

23/08/2012 | 23:07 | מאת: מעיין

שלום, בני בן חצי ולוקח לו המון זמן להרדם עד כדי כך שהוא בוכה המון ונראה כאילו הוא נרדם מרוב בכי. משהוא נולד היה לי איתו בעיות עם השינה, ניסיתי את כל האפשרויות שהציעו לי כמו להרדים אותו בחלון זמן המתאים, שיטת הרם הורד , שיטת ליטוף ונענוע בתוך המיטה. עד עכשיו כל השיטות האלו עבדו והיה נרדם. בימים האחרונים ההרדמות לוקחת לו מעל שעה הוא בוכה המון עד שנרדם . יש אפשרות נוספת של לתת לו לבכות עד שנרדם שמאוד קשה לי איתה. גם כי אני פוחדת שזה ייפגע בו מבחינה רגשית וגם כי לא נעים לשמוע אותו בוכה. האם יש אפשרות נוספת לעזור לו להרדם בקלות יותר ? יש לציין כי ישן 2 תנומות ביום בבוקר ובצהריים והולך לישון בערב מוקדם כי לא מוכן לתנומה נוספת אחה"צ. תודה.

בכי לפני השינה הינו עניין התנהגותי בלבד. יש להקנות לילד הרגלי שינה נכונים וזה אומר שלאחר שמשכיבים את הילד לישון אין לחזור אל החדר כלל גם אם הוא בוכה . ניתן לבצע המשימה באופן הדרגתי כך שביום הראשון תכנסי לחדר לאחר חמש דקות במידה ולא נרגע עד אז ביום השיני 10 דקות וביום השלישי רבע שעה. גם כשנכנסים לחדר אין לקחת את הילד בידיים אלא לאפשר לו להרגע במיטה. במידה והילד לא בוכה אין לשוב ולהכנס לחדר על מנת לוודא שנרדם.

23/08/2012 | 20:36 | מאת: עלמה

אני לא יכולה להרדם בלילה, אני ישנה כל לילה בערך 3 שעות ואז נרדמת בצהריים, ושוב לא ישנה בלילה. אני בת 17 וזה משפיע מאוד על חיי הפרטיים והנפשיים. בנוסף גיליתי שאם אני לוקחת את התרופה אהיסטון (נגד אלרגיה) אני נרדמת מהר מפני שהתרופה מנמנמת. האם זה בריא לקחת תרופה המיועדת לאלרגיה למטרות שינה? ומה עליי לעשות?

האם לאחר נטילת האהיסטון את עירנית יותר ולא ישנה בצהריים?

27/08/2012 | 17:48 | מאת: עלמה

לא, אני עדיין חוזרת עייפה הביתה.

22/08/2012 | 00:50 | מאת: שון

שלום אני בת 24 בריאה. יש לי בעיה מציקה. אני נרדמת ממש מהר בדרך כלל ולא קמה באמצע הלילה כשאני ישנה עם חבר שלי הוא העיד שבכל פעם שנייה לפני שאני נרדמת אני מוציאה צלילים מהפה ולרוב גם רפלקס של בעיטה ברגליים או ביד.זה דבר שלפעמים מעיר אותי גם.. זה לא קורה לי כשאני לבד וגם לא קרה לי בעבר. גם כשישנתי עם אנשים באותה מיטה מעולם לא הייתה לי הפרעה כזאת. ידוע לך ממה זה יכול לנבוע?

התופעה של תנועות לא רצוניות בעת ההרדמות מוכרת. התופעה הינה פיזיולגית ואינה דורש טיפול כל שהוא. התופעה תחלוף קרוב לודאי מעצמה.

20/08/2012 | 22:51 | מאת: דורית

אני ביאוש טוטלי והסיבה היא שאני מתעוררת כל לילה לאחר 3-4 שעות שינה וזה כבר שנים שאני סובלת לאחר רצף של בערך ארבע לילות אני נופלת מהרגלים וישנה במקרה הטוב שש שבע שעות ומרגישה נפלא, הבעיה היא שאני נענשת על אותו לילה שישנתי טוב ואז לא נרדמת עד השעות הקטנות של הלילה רק בגלל שאני פשוט לא עייפה וכך חוזר חלילה. יש לציין שאני נכנסת למיטה עייפה ונירדמת די מהר ופתאום מתעוררת בלי שום הפרעה סביבתית. במהלך היום אני גמורת עייפה מאוד וחסרת סבלנות במקום עבודתי וז פוגעה בי בכל המישורים. אני נוטלת אלטרוקסין לטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס והיא מאוזנת תמיד, אבקש תגובה בהקדם האפשרי.

כצעד ראשו כדאי לברר הסיבה להתעוררות המוקדמת. מומלץ לבצע בדיקה במעבדת השינה. ברוב מעבדות השינה מבוצעות בדיקות שינה חלקיות במסגרת ביתית ובדיקות מלאות במסגרת המעבדה עצמה. בדיקה ביתית לא תתאים למקרה שלך לכן עם ההפניה יש לבקש בדיקה מלאה במעבדה.

19/08/2012 | 14:19 | מאת: איריס

שלום, אני חווה קשיי שינה בשנים האחרונות בנוגע לטיב השינה, עייפות במהלך היום והתעוררות חוזרות במהלך הלילה. ככל הנראה הסיבה היא רגשית ואכן טיפול תרופתי הקל על התסמינים. עם זאת, בן זוגי העיר כי לעיתים במהלך הלילה יש לי מעין "טיקים" אלימים ברגל וכי נראה שבשלבים האלו אני מתעוררת מעט. הרבה פעמים אני באמת מתעוררת בבוקר עם שרירים תפוסים ברגל ימין... בתקופה האחרונה בה שיניתי את מינון התרופות (ציפרלקס וולבוטרין) התופעה מופיעה לעיתים תכופות יותר. האם יש לכך קשר כלשהו לשינה, או שמדובר בהתכווצויות שרירים נורמטיביות שאינן קשורות? האם ייתכן שגם גורם זה משפיע על איכות השינה שלי?

התופעה אכן קשורה לשינה ולטיפול התרופתי. במקרים מסוימים יכולה להשפיע על איכות השינה ולגרום לעייפות יומית.במידה ומדובר בעייפות משמעותית הפוגעת באיכות החיים יש מקום לשקול המרת הטיפול בציפראלקס לתרופה ממשפחה אחרת.

18/08/2012 | 17:17 | מאת: רוני

היו לי נדודי שינה ,לקחתי סירקדין 2 מ"ג ולא עזר, אלא להיפך הייתי עירני ביותר באותו הלילה ועד הבוקר לא נרדמתי. הכיצד? תודה על תשובה

צירקאדין אכן אינו משפיע בכל המקרים. יש צורך בברור סיבת הקושי להרדם.

18/08/2012 | 15:14 | מאת: יעל

שלום, אני סובלת משעון ביולוגי דחוי,ומנדודי שינה(התעורריות רבות וקושי להרדם) כבר מגיל 22 ואני מעל גיל 30. הדבר גורם לי לעייפות קשה. רציתי בבקשה לברר: יש לי מחו"ל מלטונין 3 מ"ג בשחרור מושהה. במידה ואני רוצה להרשם בשעה 12 בלילה. באיזה שעה כדאי לקחת את המלטונין? האם ניתן לקחת את התרופה אמביין למשך שנים רבות ועדיין לקבל את אותה השפעה? או שלא ממולץ במקרה שלי שמדובר על הפרעת שינה כרונית? ניסיתי תרופות נוגדות דיכאון שלא עזרו, וניסיתי פרוביג'יל לעוררות שממש קצת עזרה. ושאלה אחרונה: האם יש אותה השפעה לביצוע פעילות אירבית בתחילת היום מה שאומר שזה הרבה שעות לפני השינה, או שעדיף אחר הצהריים כ- 6-7 שעות לפני השינה כדי לשפר את איכות השינה? תוה מראש

הטיפול בהפרעה בתזמון השינה הינו טיפול לפרק זמן קצוב ומרוכז. הטיפול כולל שימוש במלטונין והסתגלות התנהגותית לתזמון שינה קבוע. על מנת להתחיל בטיפול רצוי לההקדים בדיקה אקטיגראפית מסודרת ובאותה הזדמנות לקבל ייעוץ אינדיווידואלי. מכל האמור ברוא שאיננממליץ לקחת את המלטונין באופן ספוראדי בימים בהם את מרגישה צורך ללכת לישו מוקדם מהרגיל עבורך. לגבי שעת פעילות ספורטיבית אין הבד בין שעות הבוקר לשעות אחה"צ המוקדמות ובלבד שהתעמלות בשעות הבוקר לא תלווה בשנת צהריים ממושכת.

16/08/2012 | 07:59 | מאת: מישהי

ההפרעה בשינה התחילה אצלי לפני שלושה שבועות בערך, כשהייתי לפני טסט בנהיגה, יומיים לפני הטסט לא נרדמתי מלחץ. עברתי את הטסט, הכל היה טוב ויפה, נרגעתי ישנתי טוב. אבל אחרי כמה ימים משום מה שוב חזרו החרדות, הלחץ שאני לא ארדם, ולמה אני עדיין לא נרדמת? הייתי הולכת לישון קבוע ב23:00-23:30, נרדמת תוך 10-15 דק'. היום זה פשוט סיוט. משינה של 7-8 שעות, אני ישנה 5 ויש ימים שאפילו פחות. מה לעשות???????????

הטיפול נוגע להיגינת שינה . יש להמנע משינה בשעות היום, לעמעם אורות בבית כשעה לפני זמן הכניסה למיטה. ניתן לבצע תרגילי הרפיה בעת הכניסה למיטה.

(עצם ההומרוס נשברה) ומאז ישנתי אולי 4 ימים בצורה נורמלית - אני לוקחת 2 סטילנוקס לפני השינה אך לא עוזר במיוחד + נר וולטרן אשר עוזר קצת לכאבים ומרדים קצת - ישנה רצוף רק 2-3 שעות אני ממש חסרת אונים ומאוד תשושה הבעיה היא לא הכאבים (יש קצת ואני לוקחת פרקוסט 10 + אופטלגין נוזלי) אלא האי נוחות בשכיבה - אני יכולה לישון רק על צד אחד (היד הבריאה) או על הגב מה אתה מציע לי לעשות - ברור לי שיש כאן גם בעיה נפשית הרבה תודה

במהלך שינה נורמלית אדם משנה תנוחה מספר פעמים בלילה על מנת למנוע הצטברות אפקט של לחץ על הרקמות . כל מה שמונע את שינויי תנוחה עלול לפגום באיכות השינה ולכן אינני חושב שהבעיה במקרה שלך הנה נפשית בעיקרה. מומלץ לנסות ולרפד את המיטה בכרית שיאפשרו שינוי זווית התנוחה מבלי להשען על הכתף הכאובה.

19/08/2012 | 09:39 | מאת: גלי

14/08/2012 | 11:02 | מאת: אפי

היי. אני בן 18, בעקבות תסמונת השינה הדחויה הומלץ לי על ידי רופא שינה להתחיל לקחת מלטונין. אתמול לקחתי פעם ראשונה ורציתי לשאול כמה דברים: 1: היו לי המון המון חלומות-האם זה בסדר? 2: אני מרגיש כאילו שישנתי שנה שלמה כשבפועל ישנתי בערך 9 וחצי שעות 3: למרות שישנתי הרבה אני עדיין הרגשתי עייף בבוקר האם שלושת הדברים האלה תקינים? תודה מראש על התשובה.

14/08/2012 | 13:35 | מאת: אפי

ועוד שאלה, האם המלטונין באמת מגרה את בלוטת יותר המוח לייצר כמויות גדולות יותר של הורמון גדילה? יכול להיות שבתקופה שאני לוקח את המלטונין אני אגבה קצת?

לגבי שלושת השאלות הראשונות התשובה היא שכל התופעות הינן נורמליות . עם המשך הטיפול יכול שינוי הדרגתי בתופעות אלו. המלטונין שאתה לוקח עוזר לגוף להפריש המלטונין שלו בתזמון הנכון. בגיל 18 תהליך הגביהה נמצא קרוב מאוד לסיומו ולכן לא צפויה השפעה כל שהיא בייחוד אם לא היתה גביהה כל שהיא בחודשים האחרונים.

12/08/2012 | 22:14 | מאת: ליאת

שלום רב בכתבה דיברתם על מצב מסויים לרוב אנשים עם הפרעות בנפש או יותר נכון הפרעות רגשיות ועל סוג כדורים מסויים העוזרים להם לשינה מה לגביי כדורים כמו בנדרומין שיש בהם סה"כ 0.25 חומר פעיל האם הם מהווים את אותו רמת סיכון המדוברת.............תודה ליאת

לצערי אינני יודע על איזה כתבה את מדברת?

14/08/2012 | 22:19 | מאת: ליאת

מגיע לי למייל כל פעם נושאים שונים ומגוונים ממערכת דוקטורס ומשם בנושא הפרעות שינה הגיע שאלתי

12/08/2012 | 12:57 | מאת: מאיר

נשאל אחרת האם שקורה חלילה משהו בשינה מרגישים כמו במצב עירות?

לא יודע

11/08/2012 | 19:20 | מאת: ש

שלום, מאז שאני זוכרת את עצמי השינה שלי היתה מאוד קלה - הרעש הכי קטן והייתי מתעוררת. אך למרות זאת השינה שלי היתה רצופה, לא הייתי מתעוררת באמצע הלילה ולא הייתי סובלת מיקיצות מוקדמות. בנוסף, מזה כשבעה חודשים אני משרתת בצבא - בערך באותו הזמן החלו לי הפרעות בשינה - יקיצה מוקדמת, התעוררות באמצע הלילה בשעות 1,2,3,4 וקשיי חזרה לשינה. אף על פי שניסיתי הכל - לנסות לישון בשעות ממש מוקדות 9 בערב ואף 8 [אני קמה בסביבות שש ועשרה] ולנסות לישון בשעות יחסית מאוחרות 11,12 שום דבר לא עזר, אני עדיין סובלת מהפרעות בשינה וקמה עייפה, לפעמים עם כאבי ראש. אציין כי השירות הצבאי שלי הוא בכלל בבסיס פתוח במרכז הארץ, בתנאי יומיות מצויינים, שעות יחסית נוחות ועבודה פעם ב...בכלל לא קשה ומסובכת. כך שרוב הסיכויים שזה לא קשור לזה. אני חווה גם הפרעות בשינה בסופי שבוע, כשיש לי הרבה יותר זמן לישון. הדבר הכי מוזר הוא שיש לי חבר מזה כשנה וכשאני ישנה איתו [ בערך 2 לילות בשבוע] השינה שלי מצויינת - אני לא קמה באמצע הלילה, לא מתעוררת לפני הזמן ולא כלום. יש לי שינה רציפה. אני ישנה אצלו גם בסופשים וגם כאשר יום אחרי אני צריכה לקום לבסיס. מה זה יכול להיות ????

נשמע קשור יותר לתחום הריגשי.

בימים שאין לי למחרת התחיבויות עבודה אני ישנה באופן יחסי טוב. בשאר הימים שלמחרת יש לי מרתון.. אני לא מצליחה להרדם כמו שצריך. מתעוררת באמצע הלילה ולא מצליחה להרדם שוב ולמחר אפופה לגמרי. ניסיתי רגיעון סירקדין.. לא עוזר.

11/08/2012 | 16:23 | מאת: אור

שלום אני גבר בן 21 אשר עוסק בספורט מכון כושר, ריצה מזה כמעט 3 שנים , משתמש בתוסף תזונה של חלבון לאחר אימון בלבד . אני כבר חווה למעלה משנתיים בעיות שינה קשות מאוד ההולכות ובאות אם זה יותר בתקופת הקיץ ופחות בתקופת החורף . אבל החודש הזה הגיע למצב של שיא ישנתי במשך שבועיים שלמים שעה אחת בלילה ! והשבועיים הנוספים יצר מצב שהייתי ער 3 ימים , ורק סופש הזה ישנתי כל לילה 3 שעות . וחשוב לציין שאני ספורטאי מתאמן ובאמת אני אף פעם לא הייתי בחור שיושן הרבה אולי גג 7 שעות ביום וקצב הגדילה שלי היה מהיר , אני זוכר שלפני כ3 חודשים ישנתי במשך שבוע 8 שעות כל יום עליתי 5 קילו במשקל במסת השריר וירדתי בשומן לרמה של 9 % שומן מחוטב לגמריי , ובלי שינה חיים זה לא חיים אני מתוסכל,מדוכא במיוחד הירידה במשקל בזמן האחרון ועילה באחוז השומן . וניסיתי כל דבר מכדורי שינה טבעיים ועד לתמציות פרחים מהודו אני כמובן לא שותה קפה או קולה או משקאות אחרים. התנאים לשינה אצלי תנאים מעולים , הדבר היחיד שלא ניסיתי זה הכדורים הכימיים !!!!!!!!! וחשוב לציין גם שאין לי שום דבר על הראש הכל טוב אצלי ב"ה פשוט שאתה מנסה לישון ולא נרדם במשך שעה או שעתיים מחשבות קופצות לך לראש בלי שום קשר לכלום . עכשיו עד לפני תקופה זו הייתי מגיע לסופש שאין לי שום דבר יומיים חופש הייתי יושן 8 שעות !!! אבל התקופה הזו גם שיש לי יום חופש למחרת אני לא מצליח . יש לי תור רק בעוד כחודש למרפאת שינה אבל אני מרגיש פשוט חסר יישע לא יודע מה לעשות , גם שאני עייף מת אני עוצם עיניים ולא קורא כלום !!!!!!!!! רציתי לשאול אם יש קשר לתוסף התזונה ? או הרגלי אכילה מה עדיף לא לאכול לפני השינה וכו' ...או שאני נמצא במצב שיש לי אדנרלין גבוה כל הזמן , וגם אני מציין פה שיוצא לי להתאמן בשעות הערב סביבות 7-8 ואני מנסה לישון סביבות 12 בלילה ויש לי אפשרות לקום ב8-9 .

יש קשר קרוב לודאי למאפייניהאימון והתזינה. צריך להרחיק את האימות משעות השינה כך שהאכילה לאחר האימות תהיה לפחות שלוש שעות לפני השינה. כדאי לנסות גם להפסיק את השימוש בתוסף המזון

10/08/2012 | 15:27 | מאת: לאה

האם אפשרי לקחת כדור זודורום וכדור לוריוון לא ביחד אלא יום אחד זודורום ולמחרת כדור לוריוון ואיזה מהם יותר חזק לשינה

ין טעם לבצע החלפת תרופה באופן יומי. במידת הצורך עדיף להתחיל הטיפול בזודורםץ

10/08/2012 | 13:28 | מאת: יפית

שלום רב אני בת 67 .נררמת בקלות בשעה 10-11. מתעוררת בסביבות השעה 2 ולא מצליחה להרדם שוב . איזה כדור מומלץ לקחת ? באיזה מינון? תודה

ממליץ לנסות CIRCADIN לפני השינה . ניתן לקבל מרשם בקופ"ח

09/08/2012 | 03:10 | מאת: עדן

אהלן, שמי עדן, אני בת 21, בריאה בדרך כלל , לא נוטלת תרופות באופן קבוע פרט לגלולות במינון נמוך. יש לי הפרעה שינה, אני עייפה מלישון, אני יכולה לקום ב14:00 לשתות נס קפה להתעייף מהקפה ולחזור לישון עד 17:00 לקום לאכול משהו לשבת ללמוד במחשב ושוב להרגיש עייפות. ישנה עד עשר בלילה מתעוררת לכמה שעות ושוב אני מרגישה שאני רוצה לישון. זה פוגע לי באיכות חיים, אני לא יכולה לראות סרטים, לקרוא ספרים, ללמוד, אני מרגישה שכל התחביבים שלי נעלמו והשינה נמצאת במקום הראשון. גם כשאני רוצה להתחיל לקרוא ספר העיניים נעצמות לי. מתוסכלת מהמצב. יש לציין שכשהייתי צעירה אם הייתי ישנה צהריים לא הייתי נרדמת בלילה, ועכשיו יש תחושה שאני משלימה שעות שינה של שנים. אני עובדת במלצרות, עבודה לא קלה, ואף מתישה. אך לא למצב של לישון כל יום כל היום. קראתי על היפרסומניה, איך מאבחנים את זה? דרך בדיקות דם? ייתכן שזה עקב מחסור בויטמינים וברזל? או שזה מעיד על בעיה חמורה יותר?

יש צורך בבדיקת שינה כוללת. מומלץ לפנות למעבדת השינה עם טופס 17 מקופת חולים.

07/08/2012 | 18:18 | מאת: מאיר

בקשר לשאלה ששאלתי מהם הגורמים למוות בשינה ענית זהים לערנות.אולי לא הסברתי את השאלה כראוי השאלה היא האם זה קיים אצל אדם בריא שישן ולא יתעורר חלילה?כי לאחרונה שומעים כל מיני מקרים מפחידים ועוד אמרו שהם היו בריאים לחלוטין..האם תופעה זו קיימת?

סיכויי התמותה בשינה אינם גבוהים יותר מסיכויי התמותה בעירות.

04/08/2012 | 00:36 | מאת: נתן

שלום רב אני נוטל כגורים ללחץ דם בבוקר נורמנטין ואנאפריל. בבוקר אני נוטל גם ציפרלקס נגד חרדות. בצהריים אומניק אוקס לערמונית מוגדלת (מתעורר פעמיים בלילה לשתן) בערב עו כדור אנאפריל ללחץ דם. לפני השינה אני לוקח בונדורמין 0.25 במשך כ- 3 שנים. כעת יש לי קושי להירדם מצליח רק לאחר כ-2עד 3 שעות גם אם בונדורמיןאחד לפעמים אני לוקח שתי כדורים. שאלתי היא האם שינוי בסדר נטילת התרופות יכול להשפיע על הירדמות ושינה טובה יתר. אולי כדור שינה אחר, או טיפול שקיים גם אל לא נימצא בסל הבריאות. בשנתיים האחרונות אני לא פעיל גופנית במיוחד, פעיל רגיל.

עיניין התרופות אינו משפיע במקרה שלך . רצוי לקחת האומניק בערב על מנת למנוע התעוררויות בלילה. עיניין הקושי להרדם מושפע לרעה מחוסר פעילות גופנית. ככל האפשר מומלץ לעסוק בפעילות גופנית מתונה בשעות אחה"צ המאוחרות\ערב מוקדמות.

03/08/2012 | 07:04 | מאת: יושי

בת 39, עובדת, אמא, פעילה, "נשפכת" במיטה ונרדמת באיזור 10 בלילה, בטוחה שאשן מעולה, פוקחת עינים בטוחה שבוקר ואז מגלה שסך הכל 3.5, 4 בלילה, וזהו, נגמר לי... אני עיפה, מתקשה לסחוב את הימים המלאים והעמוסים שלי, איך אפשר לצאת מהמעגל הזה?

אני מבין שבסך הכל את ישנה כשש שעות .ניתן לאחר את שעת הכניסה למיטה בכשעה ואזקרוב לודאי שמשך השינהישמר ואולי אף יתארך ושעת היקיצה תתאחר.

03/08/2012 | 03:29 | מאת: גיא

אני סטודנט בתקופת מבחנים. אני רגיל ללכת לישון בשעות מאוחרות, ורוב המבחנים שלי הם ב-9 בבוקר. הייתי אצל רופאה לפני כמה זמן והיא רשמה לי כדורי בנדורמין כדי לעזור לי להירדם מוקדם לפני מבחנים. עוד לא יצא לי להשתמש בכדורים ורציתי לשאול אם לדעתך הכדור יכול לעזור לי? האם כדאי לי לנסות את הכדור (לא בלילה לפני מבחן) כדי לראות איך הוא משפיע עלי?

במצבים אלו רצוטי להשתמש בד"כ בתרופות בעלות זמן השפעה קצר יותר דוגמת ZODORM או אחרות מאותה המשפחה.

31/07/2012 | 11:25 | מאת: מאיר

לדר אייל שלום וברכה! מהם הגורמים למוות תוך שינה אצל אנשים צעירים ובריאים?

זהים לגורמים למוות בעירות

30/07/2012 | 19:10 | מאת: איזי

דייר רוזנצוויג שלום!חזרתי לפני כשבוע מארצות הברית ומאז אני לא ישנה,גם מתקשה להרדם ואם כבר נרדמת רק לדקות ספורות.כדורי מלטונין לא הועילו,היום נרדמתי לארבע-חמש שעות עם בונדרמין.לפני כשנה נגמלתי בקושי רב מאמביאן,לו התמכרתי.לכן נמנעתי מכדורי שינה,למרות חוסר השינה.מה לעשות?אשמח מאות על עזרתך

יש מקום לנסות CIRCADIN שהינו למעשה מלטונין בשיחרור מדורג. רצוי לקחת בשעה 22-23 ולהיכנס למיטה לאחר מחצית השעה עד שעה.

30/07/2012 | 04:50 | מאת: ארי

שלום. לאבי ישנה בעיה של דום נשימה בשינה. לאבי יש עודף משקל, בעבר כשירד משמעותית במשקל הבעיה פסקה או התמעטה אך כרגע המשקל הוא נתון. לאחרונה נתקלתי בחברה בשם Snoring Care הטוענת כי בידה הפתרון לבעיה ללא מכשירי הCpap המסורבלים והמקשים על השינה (אותם אבי כבר ניסה). קישור לאתר וסרטו החברה: http://www.snoringcare.com/ אשמח מאוד לשמוע את דעת המומחים בנושא. תודה רבה ארי

על פי מיטב ידיעתי מכשיר זה לא קיבל את אישור רשויות הבריאות בישראל בארה"ב ובאירופא לטיפול בהפרעת נשימה בשינה . אי קבלת האישור איננה עיניין טכני בלבד אלא מצביעה קרוב לודאי על אי התאמה של הטכנולוגיה לטיפול בהפרעת נשימה בשינה. לאחר שאי טיפול מתאים בהפרעת הנשימה עלול להביא לידי נזקים בריאותיים משמעותיים ביותר אני ממליץ שלא להשתמש במכשיר הנ"ל

שלום רב. פניתי בנושא הנ"ל לפני 10 ימים ועד היום לא קבלתי כל התיחסות. מדוע.?

בפנייתך נרשמה המלצה לטיפול ולא שאלה ספציפית כל שהיא .

30/07/2012 | 20:08 | מאת: קובי

לא קבלתי תשובה לשאלתי מלפני 11 יום. אשאל אחרת. האם אפשר להגדיל את נטילת כדור לוריון 1 מ"ג מ1 בערב ל-2 בערב כדי לשפר את השינה?

27/07/2012 | 08:48 | מאת: עומר

שלום ד"ר רוזנצוויג. שאלתי בקשר לאמביאן ולקטוז וענית לי ותודה. בכל זאת אני חושב שהאמביאן עושה לי שילשולים אבל גורם לי לישון ממש יותר טוב. יש אפשרות של נזק משימוש בזה עם הלקטוז ? אני אנסה להישתמש זמן מסויים ואולי זה יתקן לי בעיות של לא לישון ואתחזק ואחרי זה אנסה לאפסיק כי עד הים לא מצאתי כדור יותר עוזר. אשמח לדעתך.שוב תודה.

משתמע ממה שכתבתי לך כי אם ישלך תופעות לואי רצוי להמנע משימוש בתרופה שכן יכולים להגרם נזקים משמעותיים. רצוי לחפש טיפול אחר לבעית האינסומניה.

26/07/2012 | 07:50 | מאת: רננה

שלום, אני מטופלת אצל פסיכולוגית בקשר לבעיות שינה, כשלפי האבחון שלה, יש לי "שעון ביולוגי דחוי", שמתבטא בחוזקה ככל שאני בתקופות לחוצות יותר. הבעיה, היא שאני סטודנטית בתקופת מבחנים, וחוששת שחוסר השינה יפגע ביכולת ללמוד בצורה טובה למבחן. הבנתי מהפסיכולוגית שאפשר לקחת מלטונין בצורה נקודתית. כלומר, זה לא חייב להיות טיפול מתמשך, אלא שאפשר לקחת את זה נגיד, רק בשבוע לפני המבחן כדי לסדר לעצמי שעות ערות ושינה נורמליות. השאלה היא: האם זה נכון? ואם כן, מה המינון המומלץ? האם יש לזה השפעות נוספות/ תופעת לוואי/ התמכרות? ואולי יש משהו אחר שיכול לעזור יותר למטרה הזאת? סליחה על האורך ותודה מראש :)

טיפול במלטונין באופן אותו את מתארת יכול לגרום אך ורק לנזק. ממליץ לך לקבל ייעוץ מסודר ע"י רופא שינה באחד המכונים.

23/07/2012 | 06:01 | מאת: איה

שלום בתי בת 16, בשעות הלילה היא ערה גולשת באינטרנט עד שעה 5 בבוקר כל ערב מזה חודש ימים והולכת לישון בשעה 5 בבוקר ומתעוררת בסביבות השעה 15 האם יכול להיות נזק מצטבר בכך שבתקופת החופשה שהיום והלילה התחלפו באופן מכוון תודה מראש

אני מניח שתופעות דומות קרו כבר בחופשים הקודמים. כל עוד ביתך יכולה לחזור לשגרת שינה תקינה עם החזרה למשטר הלימודים לא נגרם נזק.

22/07/2012 | 01:09 | מאת: דניאל

לעיתים תכופות אני מתעורר, בעיקר בשלבים הראשונים של השינה, עם תנועה עוויתית של היד או הידיים הקופצות בחוזקה עם המרפק כלפי מטה. אשתי מאוד נבהלת מזה והציע לי ללכת לרופא. אודה לך על חוות דעתך.

התופעה מוכרת והיא איננה מסוכנת. קרוב לודאי יחלוף מעצמו . במידה ונמשך למעלה משלושה חודשים יש לפנות לברור במכון השינה.