פורום הפרעות שינה ונחירות

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מחלות אף אוזן גרון
הנה תופעה מעניינת: כל בעלי החיים המוכרים לנו ישנים במחזוריות יומית. מעניין עוד יותר לציין שגם צמחים ישנים, ולמעשה צורות מסוימות של שינה קיימות כמעט בכל היצורים החיים על פני כדור הארץ. למרות כלליות השינה, הידע לגבי חשיבות השינה ותרומתה לבריאות הולך ומתבהר רק בשנים האחרונות. השינה משפיעה בדרכים שונות על כל מערכות הגוף: לב וכלי דם, עצבים, מערכת החיסון, עיכול ועוד. השינה גם מושפעת ומשפיעה על מערכות הנפש השונות. הידע כאמור הולך ומתרחב, ועדיין רב הנסתר בעניין השינה - תפקידיה והשפעותיה. במסגרת רפואת השינה, אנו עוסקים בעיקר באבחון וטיפול באיכות השינה, משך השינה ותזמון השינה.
1424 הודעות
1364 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות

כאבים עזים הנובעים מקרע מסיבי של רצועות הכתף. משתמש בנוגדי כאבים שעוזרים ביום אך אינם משפיעים בלילה, הלילה התעוררתי כשכל גופי רועד, רעד שעבר אחרי שעתיים בבית-חולים אליו פינתה אותי אשתי. אנני יודעמה לעשות, האורטופד בבי''ח לא רוצה לטפל בפגיעה זאת שבאה במקביל ל-2 שברים ברגל שכן טופלו. הוא מציע לי לטפל דרך קופ''ח ושם יש להם זמן ורק ביום ב' הקרוב אעבור U.S, אני עייף בצורה מייאשת, מרגיש שאני מאבד שליטה ונכנס לדכאון. אשמח לשמוע עצות מעשיות.

מליץ לפנות תחילה לייעוץ פיזיוטראפיסט בקופה על מנת להתאים סד לקיבוע הכתף בשעות השינה. קיבוע מתאים ימנע הכאבים. עד גמר הטיפול בבעית הכתף מומלץ לשקול נטילת נוגדי כאבים לפני השינה גם אם בעירות לא מתעורר כאב ממשי.

21/07/2012 | 01:26 | מאת: אור

לבן זוגי בן 29 נמצאה במעבדת שינה הפרעת דום שינה. הוא ניסה את המסיכה שהפריעה לו מאוד ולא מוכן להשתמש בה. קראתי שיש פתרונות נוספים כמו ניתוח או התקן דנטלי שלא הוצאו לו לפני כ-4 שנים. רציתי לדעת האם ישנם רופאים מומחים שניתן להמליץ לנו עליהם באזור חיפה כדי שנוכל למצוא לו פיתרון, הוא אינו יכול להמשיך לחיות כך, זה הרסני. תודה מראש!

אכן יש לבדוק היכול לישם הפתרונות הללו. האתר אינו עוסק בהמלצהות ספציפחיות לגבי מומחים בכל אחד מן התחומים.

שלום רב, אני בן 44 רווק בעל תסמונת OCD בטיפול על ידי ציפרלקס. אני סובל מבעיות שינה שנים רבות. אנסה לנסח בקצרה עד כמה שאפשר מה מציק לי כיום: 1. קושי ביקיצה - זו הבעיה הראשונה במעלה. אני מסוגל לבלות במיטה 9 10 ואפילו 11 שעות עד שאני מועיל לקום כשהשעה כבר 12 או אחת בצהריים. נעשו עשרות ניסיונות בהקשר זה - שעונים מעוררים מסוגים שונים, קערת מים ליד המיטה אפילו אפליקציית פאלאפון שאמורה להעיר אותי בזמן הכי קל בסיום מחזור שינה. אני מתעורר מכל אלה אבל מאוד מאוד רוצה לחזור לישון ובסוף אני מוותר וחוזר לישון. אני עובד מהבית ורווק כאמור ולכן אין לי צורך חיוני לקום כמו ילדים עבודה וכד'. 2. קושי בהרדמות – הרבה מאוד פעמים הקושי בהרדמות באמת נובע מכך שקמתי מאוחר אבל לא רק. גם אם קמתי מוקדם וישנתי מעט שעות למשל בניסיון לסדר את השינה, עדיין אני יכול להגיע לשעה 24:00 או 1:00 ורק אז לישון כאשר ישנתי רק 4 שעות בלילה. 3. רצון עז לישון בצהריים. מאחר ואני עובד מהבית יש לי תמיד רצון לישון בצהריים. לפעמים אני מתפתה לזה ואז זהו הלך השבוע והכל מתהפך. לכן כיום אני עושה מאמצים גדולים מאד לא לישון בצהריים. 4. שינה בשעות לא רגילות – שנים רבות שאפשר לומר שאני חי בשעון ניו יורק – הולך לישון ב- 4 וקם ב 12 בצהריים לפחות. השאלה מה ניתן לעשות עם כ התופעות לעיל. אני רוצה מאד להכניס את השינה והחיים שלי לנורמה אבל בנקודת ההחלטה כשאני קם בבוקר לא מעניין אותי שום דבר ואני ממשיך לישון. אני עובד הרבה מאד ודי קשה אבל כל זאת בשעות מוזרות ודי נמאס לי מזה אשמח לייעוץ כלשהו. תודה CJ

סיכום קצר של כל התופעות שתארתה מביא אותנו לאבחנה משוערת של הפרעה בתזמון השינה משולבת בהיגיינת שינה לקויה. הבעיות ניתנות כמובן לפתרון אך דרוש מהלך ממושך יחסית. מציע לך לפנות למכון השינה כאן על מנת לקבל ייעוץ פרטני.

20/07/2012 | 12:09 | מאת: מיכאל

האם רופא משפחה יכול לרשום את התרופה או שחייבים רופא מומחה? תודה.

רופא משפחה יכול לרשום התרופה כטיפול המשך לאחר המלצה טיפולית ע"י מומחה.

24/07/2012 | 23:07 | מאת: מיכאל

18/07/2012 | 10:56 | מאת: ריקי

מידי פעם שנתי נודדת ובנוסף רגליי מקפצות "עצמונית" ללא סיבה ברורה... ע"מ להרגיע את הרגליים/להרדם אני לוקחת ואבן, לרוב רבע כדור , 2.5 מ"ג מרגיעים ומרדימים. האם יש חשש להתמכרות לכדור אם אני נוטלת פעם-פעמיים בשבוע?

טיפול אכן מתאים ובדרך כלל במינון כה נמוך אין חשש להתמכרות.

18/07/2012 | 09:23 | מאת: אתקה

האם יש איזה תחליף לכדורים שאפשר לקחת בשביל להירדם טוב ובזמן? כמו למשל חלב פושר?

חלב מורתח ומצונן לטפרטורת שתיה מכיל ריכוז מעט מוגבר של חומ הניקרא טריפטופאן ומעודד שינ.

17/07/2012 | 17:41 | מאת: בילי

אני לוקחת אסיוול או וואבן כדי להרדם אחרת בכלל אני לא נרדמת בת 66 ובריאהלקחתי מלאטונין בהתחלה השפיעה אחכ בכלל לא אני ממש זקוקה לעזרה

אנא פני למכון השינה לייעוץ נוסף

האם 3 עד 4 יקיצות בלילה הן הפרעת שינה? היקיצות הן בשל גלי חום שבדרך כלל מלווים ברצון למתן שתן ההירדמות מהירה יחסית כ10 דקות אחרי כל יקיצה

צורך לתת שתן במהלך הלילה איננו נגרם בד"כ ע"י הפרעת שינה. צורך זה דורשברור בפני עצמו ויש לפנות להשלמת הבדיקות אל רופא המשפחה.

שלום ד"ר אייל רוזנצווייג אני לוקח לאחרונה כחודשיים,עוזר לי לישון עם זאת אני לא ישן מספיק עמוק אך התרופה היא ממש שיפור. חפני זה לקחתי לוריוון וזה עוזר הירדם אך לא לשיון הרבה זמן וגם לא לישון עמוק. אבל פתאום אני קורא שזה מכיל לקטוז ולי הלקטוז הוא בעיה כי ויש לי מעי רגיז מאוד ואני לא סובל חלב. יש תרופה במקום בלי לקטוז שעושה לי שילשולים ? גם בוואבן יש לקטוז והיא לא עוזרת לי. אגב,מותר לקחת מנה וחצי למשל מזה בלי קשר ללקטוז ? לנסות ? תודה

אין צורך לקחת יותר מכדור אחד ואין לחצות את הכדור. פגימה בשלמות הכדור פוגעת במנגנון הפעולה שלו. לגבי תכולת הלקטוז - אין בנימצא אמביין מסוג אחר אך כל עוד אתה לא חש בפועל את ההפרעה במערכת העיכול אין מניעה להמשיך ולקבל הטיפול.

17/07/2012 | 06:11 | מאת: רונית

אני סובלת מהפרעות שינה ומתעוררת מוקדם מאוד בבוקר. התחלתי לקחת כדור שינה . בביקורי האחרון אצל הרופאה היא אמרה לי שיש לי חרדות ןלכן יש לי את הפרעות השינה היא נתנה לי כדורי ציפרלקס ואני חוששת לקחת אותם. אשמח מאוד לשמוע את עצתכם.

אין חשש מיוחד מנטילת ציפראלקס לתקופת זמן של מספר חודשיםיחד עם זה רצוי לברר תחילה באופן יסודי יותר הן את עניין היקיצה המוקדמת והן את שאל החרדה . אנא פני לייעוץ לרופא שינה במכון.

16/07/2012 | 20:17 | מאת: תמי

מקפיצה הודעה מה-23.5, מקווה לקבל תגובה מקצועית מד"ר רוזנצוויג - תודה מראש! שלום, אמי בת 52, סובלת מקושי להירדם ולהחזיק בשינה של יותר משעתיים שלוש במשך שנים רבות. לאורך השנים היא ניסתה סוגים שונים של כדורי שינה, אינני יודעת אילו בדיוק, אך לרוב ללא הועיל. לרוב לאחר שהיא נוטלת כדור שינה היא עדיין לא מצליחה להירדם ותחושת הייאוש וחוסר האונים רק גוברת. אציין כי היא סובלת ככל הנראה גם מ-Restless Legs Syndrome. אשמח לקבל עבורה רעיונות והמלצות לטיפול, מלבד טיפול תרופתי. למי כדאי לפנות? האם אתה ממליץ על CBT? טיפול אלטרנטיבי כלשהו (כגון דיקור אולי?)? אשמח מאוד להמלצות קונקרטיות למטפלים או מרכזים באזור השרון, שכן ביליתי זמן רב בחיפוש באינטרנט ולא כל כך מצאתי. בנוסף - כרגע היא כבר 4 לילות רצופים לא מצליחה לישון בכלל, וגם לא מצליחה להירדם במהלך היום- היא זקוקה כרגע לעזרה והקלה מיידית עוד לפני שפונים לטיפול לטווח הארוך. מה ניתן לעשות? (הם יש סיכוי לקבלת פיתרון כלשהו אם פונים למיון או שיתייחסו אלינו כאילו יצאנו מדעתנו? הייאוש הולך ומתגבר...) תודה מראש!

CBT הינו טיפול מתאים בחלק מהמקרים. מומלץ לפנות לאחרד המטפלים ולבדוק האפשרות לטיפול. איננו עוסקים בפורום כאן בהמלצות ספציפיות על מטפלים. ניתן בהחלט לשלב גם טיפול תרופתי. במידה ומבוצעבאופן המתאים יכול לסייע.

16/07/2012 | 19:13 | מאת: כן שמחון

לפני זמן מה עברתי אוטם שריר הלב כבר בבית החולים סבלתי מנדודי שינה ונזקקתי לחצי בונדרמין כדי להרדם. בשובי הביתה המשכתי לסבול מנדודי שינה בלילה והמשכתי להשתמש בכדורי בונדרמין אבל במשך הים הצלחתי להרדם למספר שעות ללא כדורים דבר שהפך את היום ללילה ולהפך. האם המצב הזה יכול להפוך לכרוני? ומה עלי לעשות כדי לחזור למצב שינה נורמלי.

תנאי השהות ביחידות לטיפול אינטנסיבי בבתי החולים עלולים לגרום לנדודי שינה המתמשכים לעיתים זמן רב לאחר סיום הטיפול והשהיה שם. מומלץ ב"כ להתחיל בטיפול במלטונין. לגבי מינון ומשךזמן הטיפול מומלץ לפנות לייעוץ פרטני באחד ממכוני השינה.

17/07/2012 | 17:48 | מאת: שמחה בן שאול

תודה לך על תשובתך המהירה. האמ המלטונין מתאים לכל אחד כמו כן האם ניתן להגיע למכון שינה דרך קופת חולים והיכן?

16/07/2012 | 16:35 | מאת: גילי

שלום דר' לקחתי סירקדין ולאחר תקופה מסוימת הפסיק הכדור להשפיע הרופאה רשמה לי סטילנוקס 10 מ"ג ובימים שאני לא נרדמת אני לוקחת חצי כדור סטילנוקס, באחת ההרצאות של פרופסור מפורסם הוא המליץ על אמביאן CR .האם הכדורים הנ"ל משפיעים על הזכרון?האם הם ממכרים? האם הכדורים מזיקים בשלב מסוים? מה אתה ממליץ? בתודה על התשובה

16/07/2012 | 23:35 | מאת: שמואל

אני נוטל אמביאן כבר חודשיים ואני לא מרגיש שום השפעה על הזיכרון, הבעיה היחידה שיש לי עם הכדור היא שהוא מסייע לי להרדם אבל השינה לא נמשכת מעל 5 שעות, לפעמים גם 4 שעות.

במידה והכדור מאפשר לך שינה סבירה אין צורך לשקול החלפתו בכדורים אחרים. חוסר שינה משפיע לרעה על הזכרון ולכן שינה אפילו עם כדורים אמורה להיטיב עם הזיכרון. הכדור הינו בעל סיכון נמוך יחסית להתמכרות.

26/12/2012 | 18:20 | מאת: רבקה

הכדור משרה שינה טובה. לי הוא עוזר מאד, ממליצה לי שסובל מנדודי שינה חזקים.

16/07/2012 | 16:21 | מאת: דוריק

שלום לדר' רוזנצוויג. אני לוקחת מזה חמישה חודשים כדור אמביאן 6.25 מ"ג. זאת לאחר שכבר כשנתיים השתמשתי בחצי כדור לוריוון של 10 מ"ג. רציתי לציין שאני בת 59. שאלותיי : האם זה גיל צעיר להתחיל להשתמש בכדורי שינה ? מה יותר גרוע מבין שני הכדורים מבחינת הסיכון לתמותה ? האם במכון השינה אפשר לאבחן ולתת מענה לבעיות השינה ?

השינה עם כדורי שינה עדיפה על אי שינה או שינה מופחתת אצל הסובלים מאינסומניה. הכדורים לכשעצמם אינם גורם סיכון לתמותה. כדור האמביין הינו בעל סיכון נמוך מאוד להתמכרות ולכן הגיל שבו מתחיל הטיפול איננו קובע. הטיפול בכדורי שינה אינו בהכרח לכל החיים . ניתן לנסות גם טיפולים התנהגותיים קוגניטיביים .

16/07/2012 | 15:31 | מאת: מיקי

שלום רב, אמי, בת 75, בריאה ופעילה ספורטיבית מאוד לגילה, סובלת מיקיצה מוקדמת באופן קבוע, בארבע בבוקר בערך, ללא קשר לשעות שהיא ישנה לפני-כן. באופן כללי, היא ישנה בין 5-6 שעות ביממה. כמו-כן, אינה מסוגלת לחלוטין להירדם ולישון שנת צהריים. יש לציין שאינה חווה קשיים בהירדמות הראשונית בערב, אולם מקיצה מס' פעמים במשך שנת הלילה, כאמור, השינה אינה סדירה ורציפה. ניסתה שיטות "טבעיות" שונות, אך ללא הועיל. יש לציין שהדבר מפריע לה רגשית והיא חשה שאינה ישנה מספיק. האם כדאי לנסות "מלטונין" או תרופה אחרת או שהמצב "אינו גרוע מספיק" לשם התחלת טיפול תרופתי ? בתודה מראש, מיקי

בסך הכל זמן שינה של חמש שש שעות איננו רע במיוחד. אני מבין שאמך חשה בתסכול מסויןם בגלל התעוררות מוקדמת בשעות בהן רוב האנשים ישנים. השאלה העיקרית הנה האם אמך חשה עייפות בשעות היום ואם כן כיצד העייפות באה לידי ביטוי. אם העייפות איננה קימת אז כמובן שאין צורך בטיפול ובודאי לא בטיפול תרופתי. לגבי הקושי להרדם בשעות היום: אין צורך בשינת יום. ניתן להסתפק במנוחה בעיניים עצומות למשך כעשרים דקות ללא נסיון להרדם.

16/07/2012 | 14:50 | מאת: אסתר מרקוביץ

שלום רב, אני בת 74 וסובלת מפרפורי פרוזדורי לב ,לאחרונה קיבלתי 200 מ"ג פרוקור וקומדין רוב התקופה שסבלתי כבר (יותר מ-4 חודשים). להרגעה אני לוקחת ואבן . האם אפשר לקחת חצי בנונגורמיר לשינה או אסור תקופה ארוכה כן השתמשתי בו לפני הטיפול בפרפורי הלב. האם כל התרופות הנ"ל מרגיעות.תודה אסתר

תי התרופות שייכות לאותה קבוצת תרופות המכונה בנזודיאזפינים. בקבוצה זו נמצא גם הואליום ותרופות רבוך אחרות. ניתן לקחת במשך היום כתרופת הרגעה נטילה לפני השינה עוזרת בהשרית שינה. אין הבדל גדול בין התרופות לגבי השריית השינה. לסיכום אין מניעה בדרך כלל לקחת חצי כדור בונדורמין לפני השינה בנוסף לואבן אותו את נוטלת במשך היום.לגבי ההשלכות הכלליות של הטיפול וההשלכות האידיווידואליות יש להתיעץ עם הרופא הרושם את התרופה.

שלום רב אני בת 47, לוקחת כדורי שינה כבר כמה שנים ואני כנראה כבר מכורה ולא יכולה להרדם בלעדיהם. האם יש דרך חלופית או טיפול שיכול לעזור ע"מ שאוכל להפסיק את נטילת הכדורים ואת ההתמכרות?

הגמילה לאחר מספר שנות שימוש בתרופה הינה תהליך מורכב ויחד עם זאת אפשרי. התהליך מורכב משינוי תרופתי משולב בשינו התנהגותי וטיפול קוגניטיבי התנהגותי בחל מן המקרים.

16/07/2012 | 14:10 | מאת: אורית

משתמשת בסירקדין אני בת 50 וזו התרופה שעוזרת לי הכי יותר מכל כדורי השינה או הרגעה 1. איך אני יכולה לקבל המשך טיפול (זו דוגמא שהרופא ארגן לי) כיוון שאני לא בת 55 2. לאיזו תקופה מותר לקחת? האם אחרי 3 חודשים עלי להפסיק? תודה

16/07/2012 | 14:32 | מאת: נורית

סירקדין זה בעצם מלטונין שהוא הורמון השינה שמופרש באופן טבעי ע"י המוח .כלומר הוא מווסת את ההבחנה בין יום ללילה. אבל ככל שמתבגרים כנראה שההורמון הזה מופרש פחות ופחות ולכן ההירדמות קשה . מי אמר לך שאחרי 3 חודשים יש להפסיק ? אם זה מה שעוזר לך להירדם, אין מניעה מלהמשיך בזה. זה לא כמו כדור כימי המיועד לשינה.שגורם להתמכרות , זה משהו שבאופן טבעי צריך אותו.

1. הרופא יכול להמשיך ולרשום התרופה בצרוף טופס 29ג . התרפה אמורה להיות מנופקת בהשתתפות הקופה כרגיל. ניתן להמשיך הטיפול לשלושה חודשים נוספים ובמהלך הזמן הזה לבדוק אלטרנטיבות טיפוליות לא תרפתיות.

16/07/2012 | 14:06 | מאת: mish

האם, ואיך, ניתן להגמל מאימובן? אני לוקח חצי כדור של 7.25 מ"ג.

המינון הינו נמוך וניתן פשוט להפסיק. לפני הפסקת הטיפול רצוי לתרגל למשך מספר ימים שמירה על כללי היגיינת השינה.

16/07/2012 | 13:51 | מאת: גידי

אני בן 78, כשאני לא נרדם אני לוקח 1/2 כדור כנ"ל, נרדם אחרי זמן מה אבל מתעורר אחרי 3-4 שעות. האם למינון יש השפעה על זמן השינה והאם הכדור הנ"ל אינו ממכר, או שיש תחליפים?

17/07/2012 | 06:50 | מאת: יורם

בוודאי שכדור שלם ימשוך יותר שעות.

יתן לנסות להעלות את המינון . לא בכל המקרים משך זמםן השינה אכן מתארך. קיימת גם תופעה של התרגלות. תופעת התמכרות הינה נדירה יותרא אך קימת לעיתים. ניתן לנסות טיפול ב AMBIEN CR שאמור להשפיע למשך זמן ארוך יותר.

16/07/2012 | 13:45 | מאת: ליאורה

חזרתי מחו"ל היה 11 שעות הבדל . עכשיו כבר שבוע ואני לא ישנה בלילות אולי שעתיים .מה לעשות ?לוקחת כדור שינה וזה גם לא עוזר. אני כל היום עייפה . מבקשת עזרה

ניתן לקחת כדור מלטונין 2מג או 5 מג בשעה 22:00 למשך שלושה ארבעה ימים. ניתן לקבל מרשם אצל רופא המשפחה.

02/08/2012 | 10:26 | מאת: חנה

סובלת מס' שנים מחור שינה לוקחת בונדורמין כ-10 שנים בתקופה האחרונה התרופה לא משפיעה עלי גם אם אני לוקחת 2 כדורים ביחד. נסיתי את כל הכדורים שניתן לקבל ע"י הפסיכיאטר וזה לא עזר / לא התאים. מקבלת גם סימבלטה 60 מ"ג ביום. וכן מיקרופירין 2 כדורים ביום מתפקדת נורמלי במהלך היום אך מרגישה עייפות כרונית. מאוד רוצה לישון 4-5 שעות ברצף ולא מצליחה, בשעות הצהריים לא מצליחה בכלל לישון ובמקרים הבודדים שאני מצליחה להרדם, השינה לא נעימה ומתעוררת בחנק ובבהלה.

16/07/2012 | 13:16 | מאת: בן דוד

מה דעתו של הדר' על מכשיר ה- snoring care. מעונין לשמוע חוות דעת של מי שהתנסה במכשיר.

המכשיר איננו מאושר ע"י רשויות הבריאות הארה"ב אירוטפה וישראל לטיפול בהפרעות נשימה בשינה. לגבי השפעתו על נושא הנחירות הפורום פתוח לחוות דעת אישיות של מטופלים שהתנסו.

16/07/2012 | 11:13 | מאת: אלין

שלום, אני כמעט בת 18, ובשנים האחרונות התפתחה אצלי תופעה שאני לא מצליחה להתעורר בבוקר. אני הולכת לישון בדרך כלל בשעה 12 (לפני זה אני לא מצליחה להירדם). בדרך כלל, אני שמה חמישה שעונים מעוררים ובאחרונים אני כבר מתעוררת, אך לפעמים קורה שאני לא שומעת אף אחד מהם (פשוט לא שומעת אותם), ולא שומעת שמתקשרים אליי וממשיכה לישון.. אני חייבת לטפל בבעיה הזאת בדחיפות לפני הגיוס שלי לצה"ל. הייתי מעדיפה תרופה או פתרון טבעי על כדורים, אך הייתי שמחה לשמוע המלצות על מה אפשר לעשות עם זה.

נדרשת בדיקה להשלמת האבחון ובעקבותין ניתן יהיה להמליץ קרוב לודאי על טיפול וכן המלצות הנוגעות לשרות בצבא. אנא פני חלמכון השינה.

16/07/2012 | 02:53 | מאת: מיואשת

הי. אובחנתי כסובלת מ Irregular Sleep-Wake Pattern. הייתי אצל מיטב המומחים בארץ (כולל מומחי תל השומר ואסותא), עברתי מעבדות שינה רבות, וניסיתי את כל הטיפולים האפשריים (מלוטונין, סירקדין, טיפול באור, פרוביג'יל, קונצרטה ועוד ועוד..). לאחר שנים של נסיונות, הוצע לי על ידי אחד מהמומחים הידועים בתחום להשלים עם העובדה שזה המצב ושלא ניתן לשנותו, ולחיות את חיי לאור המיגבלה (ולא להמשיך בנסיונות לשנות את המגבלה). אני אכן מנסה להשלים עם המצב, אך הוא כל כך כל כך פוגע באיכות החיים, שהייתי רוצה לבדוק שוב עם מומחים ברחבי העולם- ולא רק בארץ, האם יש טיפול נוסף שעוד לא ניסיתי. האם יש לך אפשרות להמליץ לי על מומחה עולמי, ולא משנה לי אם הוא גר "בקצה השני של העולם", שיש סיכוי שיוכל לסייע לי באופן השונה מהנעשה עד כה?

מודה לך על פניתך. האבחון והטיפול בהפרעות בתזמון השינה מבוצעים תדיר בכל מכון שינה רגיל ובהצלחה רבה. אכן קיימים מקרים בודדים בהם הטיפול נכשל מסיבות שונות. ממליץ לך לרכז את כל התיעוד הקיים במקרה שלך לגבי האבחון במסגרת מכוני השינה והדיווחים על הטיפולים השונים ותוצאותיהם כפי שנקבל מן הרופאים אליהם פנית. את הסיכומים ניתן להעביר גם למכוני שינה בחו"ל על מנת לקבל חוות דעת נוספת.

17/07/2012 | 12:40 | מאת: מיואשת

תודה רבה על תגובתך!. היות וישנם ברחבי העולם אין ספור מעבדות שינה, האם תוכל להמליץ לי על מספר מעבדות אליהן עדיף לפנות? איני יודעת היכן ממוקמים מומחים להפרעות בשעון הביולוגי )-: (מלבד אלו שבארץ). תודה רבה רבה.

14/07/2012 | 07:36 | מאת: חן

אני בת 22, סטודנטית בשנה השלישית של הלימודים. בשנה האחרונה, אני עייפה כל הזמן, בממוצע אני ישנה 14 שעות ביום, מתעוררת עייפה לחלוטין, אני מבלה כל היום במיטה, אני כבר לא זוכרת מהי תחושת העירנות. הדבר פגע לי באורח החיים לחלוטין. אני ישנה במהלך היום, ערה קצת בלילה, חוזרת לישון, לא ממש מצליחה ללמוד, לעבוד.. בעבר, הייתי פותרת מבחנים במהירות ואילו בתקופת מבחנים האחרונה, אני מפהקת ועומדת להירדם בזמן המבחן. בהתחלה שייכתי את זה לעצלנות או לחוסר ברזל, וכרגע אני אובדת עצות, נמאס לי כבר לישון.

מדובר ככל הנראה בהיפרסומניה. ההפרעה ניתנת לטיפול לאחר השלמת הברור במסגרת מכון השינה.

שלום ד"ר אני בן 27 ואני כבר דיי הרבה זמן סובל (כמה שנים) ממקרים של דיבור משינה הליכה(כהיום פחות) וכרגע מה שיש לי זה סיוטי לילה שכנראה אני חולם חלום וממש צועק מפחד דבר שלא התייחסתי אליו כל כך כי לא חשבתי שזה כזה חמור עד ששמעתי את עצמי בהקלטה ואני מדבר כמעט כל לילה האם רק כדורי שינה זה הפתרון לדברים האלה ?? השמח לדעתך בנושא

על פי תאורך מדובר קרוב לודאי בהפרעת שינה מורכבת . נחוצה בדיקה במכון השינה . אנא פנה עם טופס 17 מקופת חולים.

הייתי כבר במכון שינה ולצערי לא ראו משהו מיוחד אני גם לא מבין איך זה עובד כי אני בקושי ישנתי כי לא היה לי נוח (כל החוטים ואתה לא יכול לזוז יותר מדי ) וזה בכלל לא מדמה את השינה במיטה רגילה השמח לדעה נוספת אז לבקש טופס 17 לתל השומר מכון שינה ??

11/07/2012 | 13:58 | מאת: בר

רוצה לברר כמה זמן מותר להשתמש בכדור שינה טונייט? מה משך השפעתו?

זהו כדור המכיל תרופה אנטהיטאמינית מן הדור הישן. השימוש בתרופה זו מבוסס על העובדה שהיא חודרת בקלות את מחסום המוח- דם המונע מתרופות רבות מלחדור אל המוח. לאחר חדירתו מתרחשת תופעת לואי הגורמת לישנוניות. משך השהיה של התרופה בנוזלי הצמוח הינו ארוך יחסית ולא אחיד ולכן במקרים רבים נפגעת העירנות גם בשעות הבוקר. מבחינת משך זמן הטיפול לא ידועה מגבלה אך מדווחים מקרים של התרגלות פיזיולוגית לתרופה מה שגורם להפחתת היעילות בחלק מן המטופלים.

09/07/2012 | 23:07 | מאת: עמי

שלום, אני בן 59.5, נוטה לקחת כבר כמה שנים כדורי שינה אם כי ישנן לילות בעיקר בסופי שבוע וחגים שאינני לוקח, אבל לקראת יום עבודה למחרת אני לוקח. זה התחיל על רקע מתחים במקום העבודה. נעשיתי מורגל להם, למרות שבשנה האחרונה המתח ירד. כדי לא להתרגל/להתמכר לכדור מסוים אני נוטה להחליף סוגי כדורים, מידי כמה ימים: נוקטורנו- 3.75 מ"ג, אימובן-7.5 מ"ג, או אמביין-5 מ"ג (מארה"ב). האם ההחלפות הללו טובות? תודה מראש, עמי

לעמי שלום. הכדורים אותם ציינטה דומים מאוד אחד לשיני ולכן החלפה ביניהם איננה מונעת התרגלות. עדיף להשתמש בכדור מסוג אחד בעת הצורך.

אני בן 17 והמון זמן אני לא ישן טוב בלילה והיו הרבה פעמים שלא ישנתי פשוט לילות שלמים, אני יכול לשכב כמה שעות ולא להירדם אלא אם כן אני ממש עייף אז אני נרדם אבל רוב הפעמים אני פשוט לא מסוגל לישון אני חושב שזה בגלל רוגע פנימי אני מלא במחשבות מטרידות אני לא יודע איך לגרום לעצמי פשוט לישון אניכ ל הזמן חושב על להירדם ובגלל זה אני לא נרדם מה עושים דוקטור? אני פוחד שזה יפגע לי בתפקוד יום יומי

ההפרעה ניתנת לטיפול באמצעות ה COGNITIVE BEHAVIORAL THERAPY

07/07/2012 | 20:31 | מאת: אנה

ד"ר אייל שלום רב! בשנה האחרונה יש לי בעיה של שינה מרובה וישנוניות יתר בצורה מוגזמת. תמיד היו לי ליקויים בשינה (הייתי ישנה יותר מידיי או פחות מדיי לסירוגין) אך כעת הבעיה החריפה פי עשרות מונים. אני ישנה כ12 שעות ומנסה בכל כוחי לקום, אך מרגישה תחושה של עילפון וצורך חזק להמשיך לישון. אני יכולה להגיע למצב שאני ישנה 18 שעות ויותר, או לא ישנה בכלל. אני חשה חולשה, עייפות ורצון עז לחזור לישון במרבית שעות היום, לא מצליחה לתפקד ולרוב מנמנמת ביום. הרבה פעמים קורה שאני לא ישנה בלילה ולאחר מכן ישנה ביום יותר מדיי שעות, ולא מצליחה לקום עד הלילה שלמחרת. למשל הולכת לישון ב6 בבוקר וקמה ב20 בערב (ראוי לציין שהקימה קשה מאוד גם אחרי שישנתי המון) ולאחר מכן עירה עד 12 בצהריים וחוזר חלילה. כרגע אני לא עובדת, אך המצב גורם לי לא לתפקד כיאות גם בבית. בתקופה שעבדתי נרדמתי תוך כדי העבודה, התפקוד היה לקויי וחסר אנרגיה. לא מכבר גילו אצלי חוסר תקינות קלה בתפקוד בלוטת התריס FREE.ANDROG.IND=9.59 TSH=10.7 (לפני חודשיים) ולפני שלושה שבועות TSH=8.4 T4=11.22 (הבדיקות נעשו בגלל תלונה על נשירת שיער שהובילה לקרחות).האם יכול להיות שבעיית השינה שלי נובעת מתפקוד לקויי של בלוטת התריס או שעליי ללכת לבדוק את הנושא במעבדת שינה ? מה אולי יכולה להיות הבעיה? תודה מראש על ההתייחסות, בברכה...

07/07/2012 | 22:10 | מאת: שמוליק

אני בתור אחד שקשה לא להרדם וגם כשהוא נרדם השינה נקטעת לא מרצון, כך שמספר שעות השינה הוא 4 עד 5,6 שעות.

08/07/2012 | 02:31 | מאת: אנה

שכחתי לציין שאני בת 29 ולחץ הדם שלי קצת נמוך רוב הזמן. בסביבות 80 סיסטולי 57 דיאסטולי ודופק 74(בדיקה אחרונה שעשיתי בבית בזמן ישיבה היום). מקווה שזה עוזר להשלים לתמונה קצת יותר רחבה. בברכה, ותודה על הסבלנות...

ההפרעה נובעת מהפרע בפאזאת השינה ויכולה להיות מוחמרת ע"י ליקוי בתפקוד בלוטת התריס. אני מקווה שהתחל בטיפול בעניין בלוטת התריס. בנוסף נחוצה בדיקה במכון השינה על מנת להגיע לאבחון מדויק והמלצה טיפולית.

09/07/2012 | 15:14 | מאת: אנה

07/07/2012 | 12:33 | מאת: רות

שנים האחרונות, בגלל שינוי בתנאי חיי, יש לפחות 2 לילות בשבוע, שאני לא ישנה מספיק. נאלצת ללכת לישון מאוחר מאוד (בין 03:00-04:00) ומתעוררת בשעה 06:30. עד לאחרונה לא הרגשתי רע עם זה, ותפקדתי בהצלחה ביום שאחרי. לאחרונה שמתי לב שאני יותר חלשה, וביום שאחרי לילה קצר כזה, יש לי רעד קל בשרירים, ואני נרגזת וקצרת רוח. לדעתי הכל היה יכול להיפתר אילו הייתי יכולה לישון שעה שעתיים אחה"צ. אבל לצערי - אני ממש לא מצליחה להירדם, אף פעם, וניסיתי לא מעט. חברה נתנה לי כדור לוריוון, הוא ממסטל אותי, אבל שינה אין. האם יש משהו שיכול לעזור לי לישון שינה קצרה אחהצ? תודה מראש! אגב, אני בת 50, בריאה בדכ.

התופעות אותן את מתארת נובעותץ קרוב לודאי מחסך שינה. שינה של אחר הצהריים איננה מתאימה לפיצוי קבוע עבור חסך השינה לכן גם אם היית נרדמת קרוב לודאי שהיו נותרות לא מעט תלונות. הפתרון הטבעי והיחיד הינו השלמת השינה בתוך פאזאת השינה הטבעית שהיא בלילה . אין דרך לשנות את פאזאת השינה הלילית גם אם קיימים צרכים חברתיים או כלכליים יחודיים.

05/07/2012 | 22:58 | מאת: שמוליק

אני מתעורר כל לילה בסביבות 5. האם ישנה תרופה אחרת שיכולה להאריך את השינה? לטובת האמביין יאמר שהוא עוזר לי להרדם.

קיימות אכן תרופות כאלו אך במקרים רבים הן משפיעות גם על העירנות בשעות הבוקר ולכן לא נסבלות על ידי רוב המטופלים.

04/07/2012 | 10:39 | מאת: שולה

שלום, בתי בת ה-16 מתעוררת כמעט מדי לילה ו"מתוך שינה" אוכלת. לפעמים היא זוכרת שאכלה ולפעמים רק כלי האוכל המפוזרים מעידים על כך. עלי לציין שהחדר שלה בקומה השניה של הבית, והיא יורדת לשם כך. למי פונים ע"מ לבדוק את התופעה? תודה על המענה

ההפרעה נכללת בתוך קבוצת הפרעות השינה הנקראות PARASOMNIA . ניתן לטיפול . דרוש ברור נוסף אנא פנו למכון השינה לייעוץ פרטני.

02/07/2012 | 18:56 | מאת: רוי

בני הבכור סובל מאוד מבעיות שינה בלילה. לעיתים אני יכולה למצוא אותו מסתובב ב2:00 - 3:00 בבית עירני לחלוטין וכשאני שואלת אותו מה קורה? הוא עונה תוך עירנות מוחלטת התעוררתי וקשה לי להירדם. ניסתי ללמד אותו לנשום, לחשוב מחשבות חיוביות לפני שינה וכו' קשה לי לומר שזה עוזר. אני עדין מוצאת אותו ער בבית. מה עוד ניתן לעשות?

נחוץ ייעוץ פרטני . אנא פני אל אחד ממכוני השינה .

שלום, בננו מאובחן עם אוטיזם קל, בתפקוד גבוה, העברנו למיטת נוער לפני כשלושה שבועות ובהתחלה עבר חלק, אבל כבר שבוע מתעורר בסביבות שלוש וחצי-ארבע בבוקר עירני וטוב לב, וחוזר לישון רק בשש בבוקר. אשמח לשמוע האם יש דרך לאבחן האם מדובר במשהו חולף או בבעיית שינה. בבדיקת EEG הכל תקין. תודה, אמא-של :)

האם היתה נסיעה לחו"ל בפרק הזמן הזה?

01/07/2012 | 11:46 | מאת: נעמה

30/06/2012 | 16:30 | מאת: אסנת

שלום, אני בת 52 הרבה שנים לא ישנה בלילות,נדודי שינה,קימה ללא סיבה,גלי חום שהיו עד לפני חודשיים תקופה קצרה,בשבועיים האחרונים תופעה אחרת שלא נותנת לי מנוח-הידיים והרגליים כואבים מאד,שום תנוחה לא עוזרת,מתעוררת בבכי,אין שינה,ובבוקר קמה כאילו לא היה כלום,מאד עירנית במשך היום,לא כואב כלום במשך היום,מה עושים מה המלצה?

האם את משלימה שעות שינה במשך היום\ סופי שבוע?

01/07/2012 | 20:21 | מאת: אסנת

אני לא ישנה במשך היום,וגם לא בסופי שבוע, מאד עסוקה,כמעט ללא מנוחה, עובדת בגן ילדים 9 שעות כל יום,המפליא הוא שאני קמה עם הרבה מרץ וכך נשארת רוב שעות היום,מוזר,לא?

30/06/2012 | 06:41 | מאת: קארן

שלום ד"ר רודנצוויג בת 43,לא נוטלת שום תרופות קבועות,בריאה.מאז שאני זוכרת את עצמי,לפחות 12 שנה, ישנה מעט שעות בלילה,עד לפני שנה, כ 6 עד 7 שעות ובשנה האחרונה כחמש וחצי עד 6 שעות.הרבה פעמים אני גם מתעוררת בגלל מתן שתן לאחר 3 או 4 שעות וחוזרת לישון לעוד קצת... מה גורם לי לישון כלכך מעט? אני עייפה ורוצה לישון עוד אבל פשוט לא מסוגלת. אשמח לדעתך והאם עליי לבדוק את זה ? בתודה קארן

לעיתים תכופות מדובר בתנאי שינה לא נוחים . אנשים מסוימים רגישים לאור. בקייץ כשמאיר מוקדם יש לדאוג מצד אחד להגבלת האור של שעות הבוקר ומצד שיני לאיוורור נאות של החדר.

26/06/2012 | 22:27 | מאת: יצחק

מה העצה הפשוטה והבסיסית ביותר לעזרה להרדם מהר. לוקח לי לא משנה מתי מינימום שעה שעתיים להרדם. מחפש עצות?

לצערי לא ניתן למקד התשובה לשאלתך באופן פשוט חד וקצר. הסיבות לקושי בהרדמות הינן רבות ולעיתים אף משונות. הפתרון הינו אינדיוודואלי. ניתן כמובן לנסות באופן עצמאי פתרונות "עממיים" כמו מקלחת חמה לפני השינה, שמירה על חום כפות הרגליים, כוס חלב בדבש מורתח ועוד רעיונות רבים אחרים . בחלק מהמקרים מסיע מאוד. קיימים כמובן כול כללי היגיינת השינה המוכרים וראוי להקפיד עליהם. במידה וכל אלו לא יועילו רצוי לקבל ייעוץ פרטני ע"י רופא שינה.

26/06/2012 | 12:07 | מאת: מישהי

אני לא יודעת מה יש לי. אני מפחדת מהלילות כמו לא יודעת מה. אני מפחדת מזה שאני שמה את הראש ולא מצליחה להירדם. אני חושבת מה יקרה אם אני לא ארדם בכלל ואני לא אצליח להירדם. ויש לי מבחנים לעשות ואיך אני אלמד ככה. וזה מכניס אותי לחרדה ולסטרס מאין כמותו.... זה משפיע לי על הכל. מה עושים? הראש הדפוק שלי פשוט חושב על איך לא להירדם במקום לשים תראש ולנוח.

23/06/2012 | 22:33 | מאת: יסמין

שלום לך ד"ר אייל רוזנצוויג, ברצוני להתייעץ אתך לגבי תופעה שמאוד מטרידה אותי ופוגעת באיכות חיי. לפני שנה וחצי, ובגלל דברים שהלחיצו אותי, חוויתי לראשונה הפרעות שינה והרגשה של מאבק עם השינה.... לישון ולהרגיש ערה.. לעצום עיניים ולהרגיש אותם מתגלגלות כל הזמן וכו'.. סיוט אחד גדול מאז התופעה הזו חוזרת בכל פעם שאני בלחץ או דאגה ממשהו ביום שלמחרת. אני חוששת שלא אירדם ואז תפקודי ביום שאחרי יפגע ואכן זה מה שקורה.. לפעמים אני מרגישה עוררות יתר ומתקשה להירדם כבר מההתחלה ולפעמים אני נרדמת אך מתעוררת מוקדם מאוד ולא מצליחה לחזור לשינה. בכל מקרה המחשבות על המצב ועל הקשיים שיהיו לי מחר בעקבות חוסר השינה משתלטות עליי ולא נותנות לי להירגע ולהירדם . זהו מאבק מתיש מאוד, ואיני מצליחה לשבור את המעגל הזה.. כפי שציינתי, זה קורה לי כשאני לחוצה ממשהו ביום שאחרי, וזה בעצם מממש את החששות ומגשים את הנבואה, כי תפקודי ביום שאחרי נפגע, אני פחות מרוכזת, מאוד עייפה ועם הרבה פחות כוחות . אני פונה אליך בתקווה שתעזרי לי, כי אני עכשיו בתקופה לחוצה ומצב זה קורה לי הרבה ופוגע בתפקודי, אני מרגישה חסרת אונים וממש מותשת.....! מה אתה מציע לי לעשות? בתודה מראש

התופעה מוכרת. מומלץ לנסות טיפול קצר בשיטת ה CBTI .

26/06/2012 | 08:38 | מאת: יסמין

מה זה CBTI? האם כדאי במצב כזה להשתמש בכדורי שינה בכדי לשבור את המעגל? אם כן, איזה כדור מומלץ?

21/06/2012 | 13:49 | מאת: ליאת

שלום... עומר שלי, בן 8 חודשים. עד לפני שבועיים היה ילד נוח מאוד. היה מצליח להרדם לבד וישן לילות שלמים ללא הפרעות. לפני שבועיים הוא היה חולה (ווירלי) ולא ישן בלילות, לא רצה לאכול (רק שתה מים/תה) והיה ממש נודניק... (כמו כל תינוק חולה)... השאלה שלי איך אפשר להחזיר אותו להרגלים ישנים. מאז נראה שהוא מאוד מפוחד- בכל פעם שאני עוזבת אותו בחדר הוא פשוט צורח. האם השיטה שלתת לו לבכות במיטה בין 3-5 דקות ואז ללכת אליו למשך דקה וללטף וחוזר חלילה, יעילה? הוא לא ידע לבכות בכלל עד לפני שבועיים ואני ממש לא רוצה לתת לו ללמוד לבכות. אשמח מאוד לעזרה... תודה רבה

מדובר קרוב לודאי בשינוי הרגלים ולא בהפרעת שינה אמיתית.אכן הדרך אותה ציינט נכונה. יש לחזור להרגלים הקודמים.

21/06/2012 | 13:09 | מאת: איילה

שלום ד"ר רוזנצוויג אני כעת בתקופת מבחנים עמוסה ולחוצה, וקשה לי להירדם בלילה, מה שכמובן משפיע על ההספק שלי והריכוז שלי במהלך היום. הייתי רוצה לבקש המלצה לכדורי שינה ללא מרשם אותם אוכל לקחת במהלך תקופה זו (בדרך כלל אין לי בעיות שינה), שלא ממשפחת הבנזודיאזפינים. אני מחפשת משהו קל שפשוט ייתן לי את הפוש האחרון לתוך השינה, כי ככה לוקח לי שעות שבהן אני שוכבת במיטה ומנסה להירדם עד שאני באמת נרדמת. תודה מראש! איילה

21/06/2012 | 13:10 | מאת: איילת

עליי לציין כי לא נטלתי כדורי שינה בעבר, וכי אני בדרך כלל בנאדם בריא.

18/06/2012 | 17:44 | מאת: בת

אני סובלת מברוקסיזם בשינה מזמן רב ומאוד הייתי רוצה לטפל בכך. אילו מגוון פתרונות ישנם מלבד סד לילה? יש לי הפנייה למעבדת שינה אך אני תוהה אם יש טעם ללכת ? האם ישנם פתרונות לתופעה זו (שמלווה גם בדכאון וחרדות)?

18/06/2012 | 18:03 | מאת: בת

בנוסף לשאלתי, הסתכלתי באתרי מעבדות שינה של בתי חולים במרכז ולא ראיתי שהם מציינים את נושא הברוקסיזם כהתמחותם. בחלקם הנושא מצוי תחת תחום "ריאות". האם ידוע לך באיזה בית חולים יש מומחיות בנושא חריקת השיניים?

13/06/2012 | 08:46 | מאת: כרמי ציונה

קיבלתי אמביאן ולא היצלחת לישון מדוע

14/06/2012 | 10:53 | מאת: חגית

האם נטלת תרופות שינה בעבר. מה היתה הסיטואציה שגרמה לך להזדקק עכשיו לתרופת שינה?

10/06/2012 | 15:07 | מאת: יובל

שלום רב, ברצוני לברר האם נטילה קבועה מדי לילה של רסקיו-לילה במינון של 8 טיפות (כפול מהמינון שרשום ע"ג הבקבוקון) עלולה לגרום לתופעות לוואי כלשהן לטווח הקרוב ו/או לטווח הרחוק. תודה

ככלל אין לקחת תרופות במינון העולה על המומלץ . הדבר נכון גם לגבי רסקיו.

10/06/2012 | 13:55 | מאת: אדוה

שלום רב, בשבועות האחרונים אני מדברת תוך כדי שינה, בעוצמה שמעירה את בעלי. האם יש פיתרון לעניין? דרך ריפוי? אני לא בלחץ מיוחד או מתח נפשי שונה מהרגיל כך שזה אינו העניין.אודה על עצות לפתרון הבעיה

דיבור תוך כדי שינה הנההפרעה המשתייכת לקבוצת הפאראסומניות. שהן במהותן התנהגויות של עירות המתרחשות תוך כדי שינה. ידוע שארועים אלו מוגברים במצבים של חסר שינה מצטבר. יש להמנע עם כן מחסך שינהץ. לצערי לאט קיימים טיפולים נוספים.

10/06/2012 | 10:54 | מאת: שיר

אני מבררת כמה דברים שמפריעים לי אשמח לעזרה כמה זמן של שינה בעיתיית אפשר לקרוא לזה נדודי שינה? כיצד מתמודדים עם זה?

אינסומניה הינה הפרעה נפוצה . רוב בני האדם סבלו או סובלים מאינסומניה לפרקי זמן קצרים. אינסומניה הנמשכת למעלה מחודשיים- שלושה מתחילה להוות בעיה כרונית ץ. הטיפול הינו אינדיווידואלי לאחר שהסיבות מרובות.

שלום, אני בן 26 וסובל מ Server Delayed Sleep Phase. האם מצב זה, שמפריע לחיי התקינים ובמיוחד לעבודה, נחשב בארץ כנכות מוכרת?

לא

04/06/2012 | 10:24 | מאת: שולי

שלום רב . אני אישה בת 53 שסובלת מהפרעות שינה הן בלילה והן ביום . מתי שאני נרדמת אם ביום אם בלילה אני מתעוררת אחרי חצי שעת שינה כולי רטובה עד כדי שאני צריכה להחליף מצעים ולהתקלח . וככה חוזר חלילה כמה פעמים בלילה ( בכל פעם שאני נרדמת ) . הייתי אצל רופאת נשים וקיבלתי מדבקות הרמונים אבל זה לא עוזר .תודה מראש שולי

להזעת יתר בשינה גורמים שונים. חסרים פרטים שונים בשאלתך. בכל מקרה צריך לחזור אל רופא המשפחה לביצוע בדיקות דם שונות . במידה ויימצא תקין יש מקום לבדיקה במעבדת השינה

31/05/2012 | 20:16 | מאת: בר

שלום. אני בן 17 וחצי ואני במשך שנתיים ככה ישן בלילה בין 6-7 שעות ולרוב לא ישן אחרי הצהריים. במהלך היום אני עייף אבל יש ימים שאני ישן 8-9 שעות בסופי שבוע בעיקר. רציתי לדעת אם שינה של 6-7 שעות באופן קבוע עלולה לפגוע לי בגובה בגלל שהיא לא מספיק שעות? אני 1.74 תודה.

31/05/2012 | 20:18 | מאת: בר

הוא שיש לי גם בעיות בתחום הנפשי- יש לי חרדות וOCD ואני חושב שבגלל החרדות אני מתעורר אחרי 6-7 ולא כמו שהייתי פעם- מתעורר אחרי 8-9-10 שעות. האם מלטונין יכול לעזור לשינה רצופה?

ידוע שילדים הסובלים מהפרעות שינה עלולים לחוות עיקוב בהתפתחות הגופנית. ידוע גם שהורמון הגדילה מופרש בזמן השינה. למרות דברים אלו לא ניתן להגיד שחסך שינה מתון גורם להפרעה בצמיחה לגובה בעיקר לא בסוף גיל ההתבגרות. בסך הכל 6-7 שעות שחינה טובות צריכות לספק את צורכי הגדילה. לגבי המלטונין אין טעם לקחת במצב אותו אתה מתאר. בעניין ה OCD צריך לטפל באופן פעיל על מנת לשפר את איכות השינה והחיים.