פורום הפרעות שינה ונחירות

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מחלות אף אוזן גרון
הנה תופעה מעניינת: כל בעלי החיים המוכרים לנו ישנים במחזוריות יומית. מעניין עוד יותר לציין שגם צמחים ישנים, ולמעשה צורות מסוימות של שינה קיימות כמעט בכל היצורים החיים על פני כדור הארץ. למרות כלליות השינה, הידע לגבי חשיבות השינה ותרומתה לבריאות הולך ומתבהר רק בשנים האחרונות. השינה משפיעה בדרכים שונות על כל מערכות הגוף: לב וכלי דם, עצבים, מערכת החיסון, עיכול ועוד. השינה גם מושפעת ומשפיעה על מערכות הנפש השונות. הידע כאמור הולך ומתרחב, ועדיין רב הנסתר בעניין השינה - תפקידיה והשפעותיה. במסגרת רפואת השינה, אנו עוסקים בעיקר באבחון וטיפול באיכות השינה, משך השינה ותזמון השינה.
1424 הודעות
1364 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות

31/05/2012 | 18:26 | מאת: צורי

אני לא יישן טוב בחודשיים האחרונים,כמובן שיש לחצים שונים של החיים אבל תמיד יש לחצים. משום מה בלילות אני קם פעם או פעמיים בשעות לא נורמליות וזה מקשה עליי ואני לא מצליח להירדם חזרה במהירות. האם עליי לטפל בזה,אם כן לאן עליי לגשת? האם זה דבר חולף?

לאחר שהתופעה נמשכת חודשיים רצוי לטפל. כדאי לברר ראשית את עניין הלחצים. ניתן לנסות כדור הרגעה למספר ימים.

29/05/2012 | 20:24 | מאת: גדעון

שלום לאחר ביקור אצל רופא א.א.גרון מנצאו הממצאים הבאים : אף-סטית מחציה קלה לימין לוע- חיך היפוטרופי נמוך פפילומה קטנה בחיך למעקב מופנה למעבדת שינה ופחתת משקל שאלתי מה זה לוע- חיך היפוטרופי נמוך והאם ניתן במעבדת שינה לקבוע הפרעת שינה כתוצאה מנחירות והפסקת נשימה ועוצמת הנחירות כבעיה כרונית

נחרות הינן תסמין של הפרעות נשימה בשינה . בדיקה במעבדת שינה תאפשר לדעת האם אכן יש הפרעות נשימה ומה חומרתן. לגבי השאלה הנוגעת לממצאים שרשם הרופא בקופ"ח אנא חזור אליו על מנת שייתן לך הסבר מפורט על משמעות הממצאים הללו.

24/05/2012 | 08:27 | מאת: דליה

בוקר טוב, אני אשה בת 52 לאחרונה עברתי בדיקה במעבדת שינה, היות ואני נוחרת וסובלת מעייפות במשך היום. בבדיקה התברר כי יש לי הפסקות שינה - 33 הפסקות נשימה בשעה. המליצו לי לנסות את מכשיר -CPAP לאחר כשבוע בדקו את תוצאות השינה במכשיר ונמצא כי הפסקות הנשימה ירדו מ-33 פעמים ל- 2 פעמים. קשה לי להירדם עם המכשיר הזה ואני מתעוררת כל לילה בסביבות השעה 2 או 3 לפנות בוקר ומורידה את המכשיר בפחד וחשש כי אמרו לי שהפסקות הנשימה עלולות לגרום לאירוע מוחי וכי אני חייבת את המכשיר. בנוסף המכשיר גורם לי לגירויים באף ולנזלת מאוד חזקה. אני שוקלת לא לרכוש עדיין את המכשיר (הוא אצלי בהשאלה) אבקש תגובות. תודה רבה.

על פי הממצאים אכן חשוב לטפל בהפרעה. הטיפול במכשיר הC-PAP הוא טיפול הבחירה. יחד עם זאת במצבים של קושי להסתגל קיימות גם אופציות טיפוליות נוספות. ניתן לנסות התקן פה. ההתקן מבוצע ע"י רןפאי שיניים. חשוב לבצע בדיקת שינה לאחר התאמת ההתקן. במידה ואת מתקשה להסתגל להתקןניתן גם לשקול את אופציות הטיפול הכירורגי. הטיפול הכירורגחי יכול להתאים בחלק מהמקרים.

23/05/2012 | 01:23 | מאת: תמי

שלום, אמי בת 52, סובלת מקושי להירדם ולהחזיק בשינה של יותר משעתיים שלוש במשך שנים רבות. לאורך השנים היא ניסתה סוגים שונים של כדורי שינה, אינני יודעת אילו בדיוק, אך לרוב ללא הועיל. לרוב לאחר שהיא נוטלת כדור שינה היא עדיין לא מצליחה להירדם ותחושת הייאוש וחוסר האונים רק גוברת. אציין כי היא סובלת ככל הנראה גם מ-Restless Legs Syndrome. אשמח לקבל עבורה רעיונות והמלצות לטיפול, מלבד טיפול תרופתי. למי כדאי לפנות? האם אתה ממליץ על CBT? טיפול אלטרנטיבי כלשהו (כגון דיקור אולי?)? אשמח מאוד להמלצות קונקרטיות למטפלים או מרכזים באזור השרון, שכן ביליתי זמן רב בחיפוש באינטרנט ולא כל כך מצאתי. בנוסף - כרגע היא כבר 4 לילות רצופים לא מצליחה לישון בכלל, וגם לא מצליחה להירדם במהלך היום- היא זקוקה כרגע לעזרה והקלה מיידית עוד לפני שפונים לטיפול לטווח הארוך. מה ניתן לעשות? (הם יש סיכוי לקבלת פיתרון כלשהו אם פונים למיון או שיתייחסו אלינו כאילו יצאנו מדעתנו? הייאוש הולך ומתגבר...) תודה מראש!

16/07/2012 | 16:08 | מאת: אורית

גם אימי עוברת את מה שמתארת תמי, לילות ארוכים מאוד ללא שינה,הירדמות אולי שעה בלילה בלבד, ירידה משמעותית במשקל, ניסתה המון כדורים בעבר ללא הועיל, הכדורים לא משפיעים עליה, מצב זה גורם לה לדיכאון ולתיסבול רב, חשבה להתאשפז במחלקה פסיכיאטרית הפתוחה רק ע"מ שירדימו אותה בדרך כלשהי למספר שעות, אנו חסרי אונים ולא יודעים כבר באיזו דרך לעזור לה, מה עוד ניתן לעשות?? והאם באמת אישפוז יכול להועיל??

16/07/2012 | 20:12 | מאת: תמי

היי אורית, ממה שאת מתארת המצב של אמך אפילו גרוע יותר :( חבל שלא קיבלנו פה תגובה של איש מקצוע... בכל אופן, לדעתי לפי מה שאת מתארת ואם אמך מוכנה לכך שווה להתייעץ עם פסיכיאטר (האם היא עשתה זאת כבר? האם אתן בטוחות שהיעדר שינה הוא הבעיה ולא סימפטום של תופעה נפשית אחרת?), אשמח לשמוע אילו בירורים כבר עשיתן/ עם מי התייעצתן במידה וכבר התחלתן בירור מקצועי כלשהו. בהצלחה!

20/05/2012 | 13:49 | מאת: אדווה

שלום לך ד"ר אני בת 32 ,אני אשמח אם תוכל לעזור לי בשאלה הזו שמטרידה אותי כבר שבוע.. מזה חמישה לילות שאני לא מצליחה להירדם בכלל אלא רק אם אני לוקחת כדורי הרגעה/שינה ואז כן אבל ככה בלי לא, מעולם לא היתה לי את הבעיה הזו.. זה התחיל מזה שעד לפני שבוע עבדתי בעבודת אבטחה בלילות משמרות לילה מאז שההפסקתי לעבוד לילות אני לא מצליחה ממש לישון טוב בלי כדורים , אני חושבת הרבה ויש לי חרדות ממש שאני עולה לישון מזה שאני לא נרדמת ופוחדת לא להצליח להירדם יותר בלי כדורים.. אנא תן לי עצה מה לעשות בענין והאם זה ניתן לפיתרון :( תודה לך.

במצב זה כדאי לנסות וטיפול בCIRCADIN למשך חודש-חודשיים. מרשם ע"י רופא המשפחה.

17/05/2012 | 14:01 | מאת: חיים לב

שלום, אני נוטל אמביאן CR כשלושה חדשים. האם לתרופה יש תופעות לוואי בשימוש ממושך? האם פגיעה בזכרון יכולה להיות כתוצאה מהשימוש בתרופה? תודה

לתרופה יכולות להיות תופעות לוואי הן בשימוש קצר והן בשימוש ממושך. הפרעה בזיכרון הנה אחת התופעות המדווחות ע"י החברה היצרנית

17/05/2012 | 09:37 | מאת: ויויאן

שלום ד"ר בת 55 אחרי ניתוח כריתת רחם ושחלות לפני חודש. בגלל שהייתי במתח גם ישנתי די גרוע עם יקיצות מוקדמות ונעזרתי באמצעים טבעיים לפעמים.אחרי הניתוח המצב נעשה גרוע יותר קבוע מתעוררת פעמיים לפחות ולפנות בוקר ערה לגמרי. רופאת המשפחה רשמה לי אמביין 6 מ"ג ואמרה שאקח בלי בעיות (כך גם הרופא נשים בנתיים) אני לקחתי לפעמים חצי כדור לפני השינה וזה עזר לישון את ה-6 שעות אולם אני עדיין לא רגועה כי אני לא רוצה להתמכר לכדור שינה. השאלה אם אוכל לצאת מזה. אני מוכנה לנסות שיטות התנהגותיות כדי לישון טוב יותר. תודה

האם את מקבלת טיפול הורמונלי חלופי לאחר הניתוח?

22/05/2012 | 23:28 | מאת: ויויאן

בנתיים לא קיבלתי טיפול הורמונלי חלופי אולם אמורה לחזור לרופא נשים שלי בעוד כשבוע. אתמול ישנתי כמעט רצוף בלי כדור אבל אחרי ספורט. נקוה שזה ימשיך כך, בכל מקרה אעדיף שינוי תזונתי ופעילות גופנית על פני טיפול הורמונלי (אולי אסטרוגן ממקור צמחי ועוד פיטואסטרוגנים)-כשחסר לי שינה למחרת נראה לי שאני צריכה טיפול פסיכולוגי פסיכיאטרי בגלל חרדה ודפיקות לב וכשאני ישנה טוב דברים נראים לי אחרת.התחושות התנדנדו במשך החודש אולם נראה לי שאני מתחילה להתייצב הלואי. תודה

17/05/2012 | 07:25 | מאת: אמיר

לפני כ 4 חדשים קבלתי לניסיון מכשיר נגד נחירות והפסקת נשימה שמשווק ע'י נקסנס. זה עזר לי כמו כוסות רוח למת. החזרתי את המכשיר מיידית ומאז אני מנסה לקבל את כספי בחזרה. טוב להיום 4 חדשים מיום ההחזרה אני שומע סיפורים והסברים אולם כסף אין. למדתי בדרך הקשה מה זה 14 יום ניסיון. ניסיון של המכשיר וניסיון כושל בשלב זה לקבל את כספי בחזרה.

24/03/2013 | 09:44 | מאת: א.ע.

20/3/2013: רכשתי לניסיון מכשיר נגד נחירות Snore care של חברת נקסנס. למרות מוטיבציה אדירה לא הצלחתי להסתגל למכשיר מצאתי עצמי ער מ-4 בבוקר ועייף למחרת. החזרתי לפני תום תקופת הניסיון והובטח לי החזר מלא. ממאי 2012 ועד היום לא קיבלתי החזר של כספי. נאמר לי לאחרונה שנקסנס תנסה לגייס כספים ואם תצליח אקבל זיכוי אחרי פסח

אשמח לדעת האם קיבלת את כספך

16/05/2012 | 12:20 | מאת: אופיר

התפרסם היום בYNET מחקר גדול הקשור למספר שעות שינה והסיכון לתמותה, כתוב שם כי פחות מ5 שעות שינה בלילה סיכון התמותה עולה בכ-12% ב-25 שנים הבאות ומעל 8-9 שעות שינה בלילה הסיכון עולה בכ-30% ב-25 שנים הבאות. איך ייתכן ששינה של יותר שעות תגרום לסיכון תמותה גבוה יותר בעצם?זה לא ברור לי....זאת אומרת שאם יש לנו מספר שעות בלתי מוגבל לישון עדיף לשים שעון מעורר אחרי 7-8 שעות מאשר לישון ולקום יקיצה טבעית אחרי 9-10 שעות? האם בלילה מסויים יכולתי לישון רק 4-5 שעות בגלל אילוצים, האם השלמה בלילה שלמחרת זה עדיף או שעדיף בלילה שלמחרת לישון רגיל את ה-7-8 שעות וזהו גם אם ארגיש צורך לישון עוד? האם יש חשיבות לשעות השינה?כלומר עדיף לישון בשעה 22:00 בלילה מאשר בשעה 2:00 בלילה, יש שינוי באיכות השינה בין השעות השונות?

ישנם אנשים רבים שבאופן קבוע וטבעי נזקקים ליותר שעות שינה מהממוצע.במקרים אלו המצב איננו מצב מחלה. במקרים בהם חל שינוי בהרגלי השינה ובמיוחד התארכות שעות השינה הנחוצות מעבר למה שהיה רגיל בעבר נחוצת בדיקות רפואיות נוספות כולל בדיקת שינה. שעות שינה ארוכות אינן גורם תמותה בפני עצמו אלא יכולות להוות סימפטום להפרעות בסיסיות אחרות שהן גורם התמותה. בכל מקרה קיצור מלאכותי של שעוות השינה לא ישנה את צפי התמותה לטובה ואולי אף ישנה אותו לרעה.

16/05/2012 | 05:17 | מאת: איתן

בן 53 בריא,עד לפני חודש לא היו לי כלל הפרעות שינה,הייתי יכול לישון בצהריים שעתיים ובלילה זה לא היה מפריע לי.בלילה הייתי מניח ראש במיטה ותוך 2 דקות הייתי רדום. לפני חודש נוצר מהפך. למשל אם רואים בסרט פרק לא מעניין למשל שם של רחוב אז פתאום אני נזכר בזה ואני שובר את הראש איך קראו לרחוב,כל מיני מחשבות מטרידות ולא חשובות.כאשר אני רק נשכב במיטה אני מרגיש שיש לי "קפיץ" בגוף ואני ישר מזנק מהמיטה.קשה לי מאוד להרדם וכאשר אני נרדם אני מתעורר לאחר שעה ואז אני מסתובב כל הלילה בבית כמו סהרורי. מה עושים??????????

ממליץ בשלב הזה להמנע לחלוטין משנת הצהריים. לסיים פעילות ספורטיבית עד השעה שבע בערב.

21/05/2012 | 09:39 | מאת: איתן

לא עוסק בספורט ולא ישן בצהריים...

08/05/2012 | 12:58 | מאת: איל

שלום אני סטודנט ויש לי בעיה שלפני מבחנים אינני מצליח להירדם מהלחץ. כמובן שלא ישנת צהריים לפני ושלא שתיתי קפאין , וכמובן שאנני לוקח ריטלין באותו יום שלפני . ניסיתי תרופות טבעיות ושום דבר לא עוזר . איזה כדור שינה מומלץ לקחת ערב לפני , ושלא יעשה תופעת לוואי של הנגאובר. יום למחרת ? תודה רבה.

ניתן לנסות כדור זודורם. יש צורך במרשם.

08/05/2012 | 08:28 | מאת: יוב

שלום ד"ר רוזנצוויג, אני בן 36, רווק, לא נוטל תרופות מזה 4 שנים אני סובל משינה רופפת: מתעורר תמיד אחרי 4 שעות של שינה קלה ובדרך-כלל לא מצליח להירדם שוב, גם אם אחכה במיטה עוד 6 שעות. בתקופות יותר טובות אני מצליח להירדם שוב תוך זמן קצר לעוד שעתיים של שינה כבדה, כמו שצריך, עם חלומות וקימה בהרגשה שישנתי טוב. אבל זה נדיר יותר לצערי. בתחילת הלילה אני נרדם בלי הרבה בעיות, חשוב לציין גם שמצבי הנפשי מצוין, הדבר העיקרי שמעיב על המצב רוח הוא חוסר השינה עצמו, בתקופות כאלה כמו עכשיו זה לפעמים בלתי-נסבל. הבעיה נותרה גם בתקופות של זוגיות. כשאני מתעורר בלילה זה לא מחרדה או שום דבר כזה. אני מקפיד על תזונה טובה בשעות נכונות, צמחוני רוב הזמן, כמעט טבעוני. לא אוכל מזון כבד אחרי 7 בערב. לא יושב יותר מדי מול המחשב. הולך לישון בסביבות 23 בלילה. נמצא הרבה בחוץ, רואה הרבה אור שמש, הולך ברגל. חי במושב בהרי הגליל. לא מעשן, לא שותה, גם לא קפאין. אני שומר על כושר, מבנה גוף רזה. פרט לבעיית השינה אני מרגיש טוב. יש לי חשדות לגבי הגורם: 1. במשך כ-12 שנה, בגיל שבין 22-33 עבדתי באבטחה בעיקר בלילה, השעות שלי התהפכו, כמעט כל התקופה הזאת הייתי הולך לישון בבוקר וקם בצהריים. האם ייתכן שמשהו השתבש בשעון של הגוף, והוא עדיין מתייחס לשנת הלילה שלי כ'סייסטה קלה'? ולכן זו רק שינה קלה של כמה שעות? 2. מערכת העיכול לא עובדת חלק. אמנם כבר 6 שנים אני מקפיד על תזונה, אבל לפני כן במשך כמעט 30 שנה אכלתי המון ג'אנק פוד. אשמח לקבל יעוץ או מידע. אני לא רוצה לקחת חומרים שיוצרים תלות בהם, אבל לטיפול זמני אני לא מתנגד אם זה יכול לעזור. תודה י.

אני יודעת שזה לא ממכר ואין צורך בהליך גמילה , אך זה יעזור לי להיגמל מבחינה פסיכולוגית ולכן אני חוזרת על שאלתי כי נראה לי שהיא לא נוסחה כראוי. האם יש סיכון בחצייה של כדור נוקטורנו 3.75 (על האריזה כתוב שאין לחצות) . או שספיגה של מחצית החומר בבת אחת יותר גרועה מהכדור כולו בצורה מושהית? אם ארדם עם חצי כדור זה יעודד אותי להיגמל פסיכולוגית ולצאת מהחרדה שמא לא ארדם. אודה מאוד על תשובתך.

ההערה הכתובה על האריזה מבוססת על מבנה התרופה ולכן אין לחצות הכדור.

06/05/2012 | 15:48 | מאת: olga

שלום! אזיה כרית טובה ונכונה? עם ג'ל, עם קפיצים.... היום ישלנו כריות עם כפיצים ורגילים. עם בעלי יושן בכריות רגילות למחורת בבוקר הוא מרגיש עייפות וכאבים.נכון להיום יש הרבה סוגים של כריות, אבל מה טוב ומה נכון אנו לא יודעים. ***אין לנו בעיות עם שינה, עם הגב, אנו זוג צעיר. תודה

השאלה איננה מתחום הרפואה. מומלץ לבחור על פי תחושת הנוחות. איחולי שינה טובה.

06/05/2012 | 11:30 | מאת: הדר

שלום, בן זוגי ישן מאוד חזק. לצערנו, הוא אינו מתעורר מרעש בכלל - שעונים מעוררים, טלפונים, צעקות, וכו'... הוא מתעורר אך ורק ממגע, ולכן כשאין איש עימו אין דרך להעירו בכלל!!!! האם יש לעניין פתרון? איני יודעת אם זה רלוונטי למקרה, אבל הוא מסתובב וזז המון במהלך השינה.. תודה מראש :)

נועתיות מוגברת בשינה יכולה לנבוע מהפרעות בשינה ויש מקום לבדיקה. לעניין אופן ההתעוררות אין לדעתי אפשרות טיפולית כל שהיא.

05/05/2012 | 16:30 | מאת: לאה

האם לאחת משתי תרופות אלה ידועה תופעת לוואי של לחץ בחזה?

לא

04/05/2012 | 21:50 | מאת: אבי

שלום רב, אני בן 35 ואני סובל תקופה מהזעות בזמן שינה ,כולי מים. אני נוטל כדורים פסיכיאטריים וחשוב לי לציין שזה התחיל עוד לפני שנטלתי את הכדורים. מאילו סיבות רפואיות הפרעות אלו מתרחשות?ומה עלי לדרוש עבור בדיקות רפואיות?

קיימות סיבות רבות להזעת יתר בשינה החל מהשמנת יתר והפרעת נשימה בשינה והמשך דרך הפרעות מטאבוליות שונות זיהומים למיניהם ומצבים רפואיים נוספים רבים. מומלץ לפנות לפנות שוב לרופא המשפחה לברור מושכל של התלונה.

01/05/2012 | 20:55 | מאת: דרורית

הפסיכיאטר שאני מטופלת אצלו אמר לי שמותר לחצות נוקטורנו של 3.75 מ"ג אפילו שכתוב על באריזה שאין לחתוך. רציתי לשמוע עוד דעה. אני חושבת שמבחינה פסיכולוגית זה יעזור לי להיגמל ממנו. האם אין בכך סיכון של שחרור בבת אחת של החומר?

אין כל הגיון לחצות הכדור. הנוקטורנו אינו ממכר ולכן אין צורך בהליך גמילה ממושך.

29/04/2012 | 12:30 | מאת: רונה שוהם

אני יודעת מה זהsbt לא יודעת מה זה sbti האם תוכל להמליץ לי על מישהו באיזור רמת השרון. תודה

COGNITIVE BEHAVIORAL THERAPY OF INSOMNIA .אינני מכיר מטפלים באיזור רמת השרון.

28/04/2012 | 03:12 | מאת: רונה שוהם

לפני 7 חודשים עברתי במרכז גמילה, גמילה מכדורי סטילנוקס(לקחתי כ15 ביום) אחרי שנים של לקיחת כדורי הרגעה ושינה. שניתי את אורח חיי. אני עושה ספורט כל יום, פילאטיס והליכה ונמצאת בטיפול פסיכולוגי. כששה חודשים הכל היה נהדר הצלחתי לישון. וכמובן לא נגתי בכדור מאז. בחודש האחרון לפתע אני ממש לא ישנה. כ ערה כמעט עד הבקר וממש מיואשת. אני לא מרגישה דיכאון או חרדה( פרט לחרדה של אי השינה מצאו לי רפלוקס שטיפול באומפרודקס לא שיפר אותו ואני גם סובלת חודשים מאף סתום. האם אילו יכולות להיות סיבות ? ממש במצוקה כי לא רוצה בשום אופן לחזור לתרופות

את נמצאת בשלב המתאים לטיפול קוגניטיבי הנקרא בר"ת CBTI . לענין הפרעת הנשימה האפית אנא פני לרופא אאג.

27/04/2012 | 15:39 | מאת: מנטה

שלום ברצוני לדעת מה הבדל בין כדור שינה אימובאן לבין אימביאןcr? תודה מראש ,

01/05/2012 | 15:58 | מאת: מנטה

למה אין תשובה.גם לא במייל למרות שראיתי שנתנו תשובות.

שניהן משתיכות לאותה קבוצה פרמקולוגית. ההבדח העיקרי הינו באופן השחרור של התרופה בגוף. שתיהן משרות שינה תוך זמןקצר אך האמביין משתחרר גם באופן מושהה ולכן משמר אתרצף השינה לפרק זמן ממושך יותר.

06/05/2012 | 12:15 | מאת: מנטה

27/04/2012 | 08:51 | מאת: מיכל

שלום, שמי מיכל אני בת 40 וסובלת מידי לילה מיקיצה בסביבות השעה 2:00 או 3:00 בלילה,לאחר היקיצה אני מצליחה להירדם רק כעבור שעה או שעה וחצי שבהם אני מתהפכת מצד לצד ןמכריחה את עצמי להירדם. חשוב לציין כי אני מקפידה לישון בשעה די מוקדמת בסביבות השעה 22:00.אשמח לדעת מה הסיבות וכיצד ניתן למנוע זאת. דרך אגב, אין לי בעיה להירדם אני נרדמת מאד מהר.

03/05/2012 | 12:25 | מאת: שלי

לא ממש הבנתי מהשאלה שלך אם זה משהו קבוע או שזה קורה לאחרונה, אצלי גם לאחרונה יש משהו כזה, אני מתעוררת בלילה אבל לא רק פעם אחת אלא יותר ולא משנה מה ניסיתי (להוציא אנרגיה בספורט, לשנות תזונה) לא עזר לי. אולי אם זה זמני תנסי להשתמש בכדור שינה אולי משהו כמו טונייט שלא צריך מרשם ותראי אם זה עוזר לך

יקיצה בשעות אלו יכולה לנבוע מסיבות שונות. לעיתים על רקע של מתח ולעיתים על רקע מטאבולי או פיזיולוגי. אם ההפרעה גורמת לך מתרד או עייפות משמעותית ממליץ לפנות על מנת לבצע הערכת השינה במכון השינה. לא הייתי מנסה טיפול תרופתי כל שהוא לפני סיום ההערכה.

11/05/2012 | 06:45 | מאת: תמר

רובנו מקיצים בלילה. רובנו חוזרים חזרה לישון ולא זוכרים את היקיצות. כשמתח במהלך היום מלווה את קיומנו, סביר להניח שהוא ילווה גם את השינה. רצוי, במהלך היום, לקחת פסק זמן של כמה דקות, לשבת או לשכב במקום רגוע ולחפש נקודה להתמקדות, ולהניע את אצבעות הידים בצורה איטית, קטנטנה, וקבועה. ככל שהתנועות תהיינה מצומצמות יותר, הנשימה רכה וקלה יותר - המנוחה והרגיעה יהיו טובים יותר.

24/04/2012 | 17:28 | מאת: אסתר

שלום רב, הרבה שנים אני נעזרת בכדורי שינה ,זה לא תמיד עוזר. לאחרונה שמעתי רופאים המתעסקים בנושה זה דברים טובים על הכדור הזה על כן ביקשתי מהרופא וקיבלתי. לקחתי אותו רק פעמיים כי הרגשתי עירנית במקום ההפך מה לעשות? האם זה ישתנה? בתודה אסתר

הסירקאדין מסייע רק בחלק מהמקרים. כפי שאני מבין זה לא המקרה שלך. אין טעם להמשיך בטיפול הנ"ל.

שלום רב, חבר טוב שלי חייל עם בעיות שינה קשות..הוא נמצא בבסיס שגם כמובן המזרן לא נוח אך גם יש הרבה רעשי רקע של מכוניות, כביש ראשי ועוד. גם בבית קשה לו יחסית לישון אך על אחת כמה וכמה בבסיס עם שמירות לילה של 2 עד 6 בבוקר קשה לו להכנס למצב של שינה סדירה. מפקדיו לא מאמינים לטענותיו וטוענים שככה זה. הוא לא ישן ימים שלמים ולא אוכל ושותה באופן סדיר. מדובר במקרה קשה ולצערי מצבו הגופני והנפשי הולך ומתדרדר. בקושי הוא מקבל הפניה לנוירולוג ואני מנסה למצוא דרך שילך לקבל חוות דעת מרופא פרטי באזרחות כיוון שמבחינתי מדובר על הצלת בריאותו ועידוד השארותו בצבא. בתקווה שמפקדיו יבינו את הבעיה הרצינית ויתנו לו את ההקלות המתבקשות לרבות ביטול שמירות הלילה וכמו כן לינה בביתו. אשמח לדעת האם מישהו נתקל במקרה דומה וכיצד ניתן להפנות חייל לרופא פרטי כיוון שהוא לא משוייך לקופת החולים בזמן שירותו. בתודה מראש לכל מי שיכול לעזור לו. ניר

לצערי בבסיסים רבים בצה"ל תנראי היגיינת השינה לקויים והמערכת עדיין לא התעוררה על מנת לטפל במצב. בעיית היגיינת השינה גורמת לבעיות הסתגלות לחיילים רבים. יחד עם זאת הבעיה קשורה בתנאי השירות ולא בבעיה רפואית לכן יתקשה ידידך לקבל הקלה כל שהיא או פרופיל רפואי על בסיס של מחלה מוגדרת כל שהיא.

21/04/2012 | 02:51 | מאת: מעין

לפעמים בזמן שאני ישנה הגוף שלי קופץ כאילו קיבלתי מכת חשמל ואז אני מתעוררת מזה אבל אחרי כמה שניות אני חוזרת לישון . זה קרה לי גם פעם כששכתי וכמעט נרדמתי .. אני לא מבינה למה זה קורה ..

21/04/2012 | 02:54 | מאת: מעין

ואני בת 14 אם זה עוזר במשהו ..

התופעה מוכרת ומוגדרת כבעיה פיזיולוגית ולא כסימן למחלה כל שהיא. אין צורך בטיפול . התופעה תחלוף קרוב לודאי מעצמה.

25/04/2012 | 01:53 | מאת: מעין

אוקיי תודה , אפשר לדעת רק לידע כללי מה זאת הבעיה הפיזיולוגית הזאת ?

19/04/2012 | 18:57 | מאת: עדי

שלום רב אני בת 32 בשבוע 24 להריוני הראשון. החל ממוצ"ש ועד היום לא נרדמתי כלל במשך הלילות. ישנתי כ-5 שעות כל הימים הללו בשעות הבוקר. בטח מיותר לומר שזה פשוט סיוט, אני מותשת וחלשה ואובדת עצות. אני לא מרגישה חרדה, לא חוסר נוחות. רופא המשפחה רשם לי את התרופה נוקטורנו. למרות שביררתי כי התרופה מותרת בהריון, אני חוששת להתחיל וליטול תרופה ולהפוך לתלויה בה. 1. האם ישנו הסבר למדוע כך, באופן פתאומי, לילה אחד, הפסקתי להצליח לישון (אין לי בעיות שינה כלל בד"כ ואני ישנה בקלות ולילות שלמים)? 2. תוך כמה זמן אפתח תלות בתרופה? 3. האם יש לך פתרון אחר עבורי? תודה!

אכן קשה להסביר מדוע פתאום ללא מתח נפשי או חרדה התפתחה תופעה של קושי להרדם.במקרים כאלו הטיפול בתרופות שינה מומלץ לימים ספורים כך שאין סכנת התמכרות בד"כ.

19/04/2012 | 13:48 | מאת: א

1. לפעמים כשאני לוקחת זודורום, בעיקר בעבר, זה נתן לי תחושה מוזרה כזו עד שנרדמתי, מעין "היי" כזה, גרם לי לדבר הרבה ובצורה שלא אופיינית לי, כאילו ששתיתי אלכוהול. האם ההשפעה הזו מוכרת? 2. רופא אמר לי שבונדורמין וקלונקס, למשל, הם בעצם בדיוק אותו הדבר, רק שאת בונדורמין נותנים רק לשינה כי הוא משפיע לפחות זמן, ואת השאר נותנים להרגעה. האם זה נכון? 3. שאלה אחרונה- הרופא גם אמר לי שמותר לשתותח אלכוהול כשנוטלים כדורי שינה במרחק של 8 שעות לפני שלוקחים את הכדור. האם זה נכון?

התשובה לכל השאלות הינה חיובית.

19/04/2012 | 10:42 | מאת: shlosi

שלום לכל המומחים. יש לי חברה בת 26 שרק השבוע גיליתי שבערך 15 שנה שלוקח לה בממוצע 3 שעות להירדם כל לילה. אני לא צריך להרחיב בכמה שהמצב הזה בלתי אפשרי. אמנם היא התרגלה לזה כבר, אבל אני מאוד רוצה לעזור לה. יש למישהו רעיון איך אפשר לעזור לה?

אנא פנו למכון השינה עם התחייבות מקופ"ח על מנת שניתן יהיה לקבך את התמונה במלואה ולהציע בירור.

24/04/2012 | 09:49 | מאת: shlosi

זה מה שהנחתי שתהיה התשובה, אבל יש לה בעייה עם הבדיקה הזו. היא לא רואה את עצמה ישנה במקום זר עם אנשים שבוחנים אותה. היא גם ניסתה בעבר טיפול פסיכולוגי וכדורים וכלום לא עזר. יכול להיות שיש פתרון אחר? אולי בדיקת מעבדת שינה בתנאים ביתיים או משהו בסגנון?

16/04/2012 | 00:23 | מאת: משה

דוקטור שלום, אתחיל את הסיפור שלי מהסוף: חברה שלי בת 26 ומאז שעברנו לגור יחד לפני חודשיים היא לא ישנה טוב או רצוף כמעט אף לילה. פעם זה כי אני "נושם בכבדות", פעם זה כי "אני דוחף אותה מתוך שינה", פעם זה כי אני "מתהפך בבקר" , כמעט כל פעם היא מתעוררת בבקר כשאני יוצא מהמיטה וכשאני פותח את הפומית של הטלפון לבדוק מה השעה בבקר - היא שומעת את זה וכל זה כשהיא ישנה עם אטמי אוזניים והמזרון הוא מזרון אורטופדי של אחת החברות המוכרות בתחום... הרבה פעמים היא ממש עייפה כבר מהבוקר ובמשך כל היום וזאת אחרי שהיא ישנה (או שלא...) בערך 9 שעות... במספר הפעמים המועט בהם היא ישנה לבד בחודשיים האחרונים היא דווקא כן ישנה טוב, כך שלהבנתי הבעיה היא שהיא ישנה שינה מאד לא עמוקה... מספר פרטי רקע: - היא אומרת שמאז ומתמיד היא ישנה בחושך מוחלט ועם חלון סגור ושכל אור קטן העיר אותה וכן מאז ומתמיד היא הייתה צריכה הרבה שעות שינה (לפחות 9) כדי לתפקד גם בתקופות בהם ישנה טוב. - לפעמים במשך היום היא מרגישה סחרחורות קלות-היא אומרת שזה היה לה מאז ומתמיד ויש את זה גם לאמא שלה. מה יכולות להיות הסיבות לכך שהשינה שלה בכלל לא עמוקה? האם יכול להיות קשר בין הסחרחורות לשינה הקלה שלה? מה ניתן לעשות? תודה מראש, משה

הבעיה איננה בעיית שינה אלא בעיה הסתגלותית לשינה בזוגיות. מומלץ לפנות יחדיו לייעוץ פסיכולוגי.

בת 35 עם פיברומיאלגיה. בחודש האחרון איני מצליחה להירדם ללא כדורי שינה נוקטורנו. הבעיה היא שא"א לחצות כדי להוריד מינון בהדרגה. לא רוצה להתמכר אליהם ואני בחוסר אונים. מה ניתן לעשות? האם יש כדורי שינה יותר קלים ושאפשר לחתוך כל פעם קצת כדי להוריד מינון?

נוקטורנו איננה תרופה ממכרת. כמובן עדיף להשתמש בתרופת שינה על פני האפשרות של בילוי לילות לבנים ארוכים. האופציה הטיפולית הלא תרופתית הנה באמצות שיטת ה COGNITIB BEHAVIORAL THERAPY

08/04/2012 | 15:22 | מאת: רון

הכוונה האם יתכן שאדם ימות בשינה כך סתם בלי שום סיבה?

לכל מקרה מוות יש סיבה. אין הבדל בין מוות מתוך שינה או מתוך מצב עירות. בכל מקרה השינה איננה מקרבת אדם למצב של מוות.

07/04/2012 | 20:03 | מאת: אסף

חג שמח. במשך כ 4 חודשים סבלתי מפריצת דיסק וקבלתי טרמדקס 300 בהתחלה ואח?כ משך חודש וחצי מורפין כדי להירדם בלילה. לפני כשבועיים חל שינוי מהותי ואין לי כאבים ,הפסקתי עם הכדורים ומאז אני פשוט לא נרדם !! המפתיע הוא שאני גם לא עייף במהלך היום. לקחתי טונייט. ועד שני סוגים של כדורי שינה ואין השפעה. אני אוסף אולי שעתיים שינה לאורך הלילה ויש לילות שאני ל נרדם ,אין לי כוח לזה כבר,מה ניתן לעשות ????

ניתן לנסות טיפול בצירקאדין למשך שלושה שבועות . יש ליטול התרופה בין השעות 22-23 ברצף למשך כל שלושת השבועות בהצלחה.

04/04/2012 | 15:13 | מאת: רון

דר אייל האם אין יחס לשאלה אדם בריא שישן ולא מתעורר האם זה יתכן בלי סיבה או שלכל דבר יש סיבה?

למה הכוונה לא מתעורר?

31/03/2012 | 19:40 | מאת: סיגל

לד"ר שלום רב. קראתי שהפטנט על התרופה המקורית (חב' טבע / ספלון )עומד לפוג בחודש אפריל 2012 (בשבועות הקרובים). האם יש מידע על שיווק גנריקה של MODAFINIL בבתי מרקחת בארץ , לאחר תפוגת הפטנט ? תודה .

אינני יודע

אינני יודע

28/03/2012 | 12:55 | מאת: דן

האם בעקבות אבחון נרקולפסיה מתבצעת שלילת רשיון הנהיגה? תודה

כן

28/03/2012 | 08:56 | מאת: אפי

בן 56 נרדם בקלות, אין בעיות מיוחדות, אוכל ושותה רגיל. בחודשיים האחרונים מתעורר מידי לילה בסביבות 4:15 בבוקר. אחרי זה מתקשה להירדם. לפעמים מכריח עצמי ואז נרדם עד זמן ההשכמה ב 6. ולפעמים נשאר ער. מבקש עצות מה לעשות.

יש צורך לברר הסיבה ליקיצות. אנא פנה לייעוץ רופא שינה במכון השיננה.

אני קם פעם פעמיים ,כנראה בגלל ערמונית מעט מוגדלת,האם ניתן לבצע בדיקת שינה במכון?? אני עייף בבוקר

ניתן כמובן לבצע בדיקת שינה. בעניין הערמונית מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול תרופתי.

27/03/2012 | 10:13 | מאת: אברהם

לאחרונה אם אני לא יושן בלילה באופן רגיל [מתעורר באמצע הלילה ולא נרדם שוב , או הולך לישון מאוחר, כך שאני יושן מחצית מהזמן ] כאשר אני קם בבוקר אע"פ שאני לא מרגיש עייפות אבל יש לי סחרחורת קשה [מרגיש בכל תזוזה של הראש סחרחורת] האם יש לזה פתרון?

רצוי כמובן לישון בשעות קבועות.

22/03/2012 | 21:48 | מאת: Dor

שלום רב אני בת 47, נוטלת כדורי שינה כ - 5 שנים קיבלתי כל מני סוגים לאורך השנים וגם בשנתיים האחרונות ניסיתי כמה סוגים, כרגע מזה כחצי שנה נוטלת ZODORM 10 MG. בשנהוחצי האחרונות יש לי ירידה משמעותית בזיכרון , לפעמים תחושת בלבול וחוסר מיקוד ולכן גם רופאת המשפחה החליפה לי כמה פעמים. אני מניחה שחלק מזה גם תופעות של הגיל, אך אני מרגישה שכדורי השינה מכל סוג "דופקים" לי את הראש ואת היכולות הקוגנטיביות. האם ניתן להגמל מהכדורים?, איך עושים את זה? תודה דור

ניתן לנסות גמילה מכדורי שינה באמצעות טיפול קוגניטיבי המכונה בראשי תיבות CBTI .

22/03/2012 | 20:04 | מאת: רחל

שלום לך, אודה לך מאוד אם תוכל לידע אותי, האם אפשר לקחת את גלולות הסירקודן באופן קבוע, או שיש להפסיק אחרי תקופה מסויימת. תודה, רחל

22/03/2012 | 21:00 | מאת: רחל

שם הגלולות הוא סירקדין

באופן עקרוני ניתן לקחת לתקופות ממושכות. אין עדיין מידע מספיק לגבי תופעות העלולות להגרם מנטילה קבועה של התרופה.

22/03/2012 | 16:58 | מאת: אליק

שלום אני סטודנט ויש לי בעיה שלפני מבחנים אינני מצליח להירדם מהלחץ. כמובן שלא ישנת צהריים לפני ושלא שתיתי קפאין , וכמובן שאנני לוקח ריטלין באותו יום שלפני . ניסיתי תרופות טבעיות ושום דבר לא עוזר . איזה כדור שינה מומלץ לקחת ערב לפני , ולא יעשה תופעת לוואי של הנגאובר. יום למחרת ? תודה רבה.

ניתן לטפל ב ZODORM . יש לפנות אל רופא המשפחה לקבלת מרשם.

21/03/2012 | 23:30 | מאת: רון

מה עושים כשיש חרדות שינה בחור בגיל 21 שמפחד ללכת לישון שהוא לא יתעורר.האם פחדים אלו הגיוניים?וכיצד ניתן לטפל ?

22/03/2012 | 00:13 | מאת: אליקו

אני גם בחור בן 23 וסובל מהפחד לא להתעורר בבוקר

אה תגובה בשרשור

התלונה לא מתאימה לתופעה הנקראת חרדת שינה. בכל מקרה ראוי לפנות לייעוץ פסיכולוגי.

20/03/2012 | 14:38 | מאת: פלונית

שלום רב השינה שלי היא שינה קלה מאוד ובנוסף לעיתים אני מתעוררת באמצע הלילה מסיבות שונות ולא נרדמת שוב עד השעות שלפנות בוקר.כאשר זה קורה, הרבה פעמים אני נופלת למעין שינה כבדה מאוד רווית חלומות כאשר אני במודעות חלקית שאני ישנה. הבעיה היא שלפעמים כשאני רוצה להתעורר אני לא מצליחה בגלל עומק השינה בה אני נמצאת. הדרך שמצאתי היא להביא את עצמי למצב התרגעות כללי וכך לאט לאט לצאת מהשינה. יש לציין שזה תמיד קורה כשאני ישנה על הגב ותמיד כשאני מתעוררת ממצב כזה אני כולי כבדה מאוד ומתקשה מאוד לפתוח את העיניים.המצב משתנה רק אם אני מצליחה להזיז את עצמי לצד. המצב הזה בו אני במודעות חלקית מצד אחד (עד כדי כך שאני שומעת מה קורה סביבי מתוך שינה) אך בשינה עמוקה מצד שני הוא מאוד מלחיץ. האם זו תופעה מוכרת? האם יש מה לעשות?

מדובר בתופעות מוכרות . מה שאת מתארת מתאים לשתי תופעות החוברות זו לזו לעיתים תכופות : האחת שיתוק שינה והשניה LUCIDE DREAMING . שתיהן אינן מסוכנות . הפתרון בד"כ הינו בהיגיינת שינה נכונה.יש להמנע משינה בשעות היום. שנת הלךילה בשעות קבועות 7-8 שעות בלילה.

17/03/2012 | 17:30 | מאת: גלי

שלום, אני בת 32, ללא עודף משקל או מחלות, לא נוטלת תרופות. כבר כמה שנים שאני סובלת מהפרעות בנשימה בשינה. אני מרגישה שאני נחנקת, ולא מצליחה להעיר את עצמי כדי להרים את הראש מהכרית ולנשום. בסופו של דבר אני מצליחה להתעורר ומרימה את הראש עם נשימה גדולה, לאחר עצירת נשימה ממושכת. אני לא יודעת אם יש קשר, אבל קורה לי לפעמים שאני ממש חווה שיתוק שינה, לפעמים עם קשיי נשימה ולפעמים בלי. האם יש דרך לטפל בבעית הנשימה? האם ניתן להמנע משיתוק שינה איכשהו? תודה

תחושת המחנק אותה את חווה הנה קרוב לודאי חלק מתופעת שיתוק השינה ואין בה סכנה אמיתית. אין דרך תרופתית לטפל בתופעת שיתוק השינה.רצוי להמנע מחסך שינה המגביר התופעה.

16/03/2012 | 21:21 | מאת: עייפה O_O

יש לי הפרעת שינה כבר די הרבה זמן (באיזור ה-5 שנים). אני בקושי ישנה בלילות. אני יכולה ללכת לישון ב11 בלילה, ולהרדם רק באיזה 4-5 בבוקר. גם אם אני נרדמת לפני, השינה נורא גרועה, לא נוח לי, חם לי, קר לי, אני מתעוררת הרבה, והשינה נורא חלשה. מה גם שבלילה אני "מתעוררת" - אני יותר מרוכזת, אני יכולה לעבוד ומתפקדת באופן טוב יותר מאשר ביום. לעומת זאת, אם אני ישנה בצהריים, או בכל שלב שהוא במהלך היום (כל עוד השמש בחוץ זורחת) השינה שלי מעולה. אני יכולה להרדם די מהר יחסית, ולישון טוב. התלוננתי על הבעיה במהלך השירות הצבאי, הייתי אצל נוירולוג, ועברתי בדיקות במעבדת שינה. בסופו של דבר זה מה שאמרו - שכנראה יש לי שעון ביולוגי הפוך, והמליצו על חוות דעת פסיכולוגית. בנוסף לבעיה הזו, במהלך היום אני סובלת מעייפות תמידית. גם אם הלכתי לישון מוקדם, גם אם ישנתי הרבה יום לפני, גם אם אני בחופש, ואפילו אם קרה שישנתי טוב בלילה (לעיתים רחוקות מאוד, אבל קורה) - תמייייד אני עייפה במהלך היום. זה מתסכל כי זה מונע ממני הרבה דברים. אני פוחדת לנהוג, אני מתעצלת לצאת לכל מיני מקומות, אני מקצרת פעילויות.. אני לא רוצה לקחת כדורי שינה כי אני פוחדת להתמכר ולפתח בהם תלות. יש משהו שאפשר לעשות עם זה? גם עם בעיית השינה ביום, אבל בעיקר עם בעיית העייפות התמידית. יש איזה ויטמין או תוסף שיכול לעזור? עיצות להרדמות מהירה יותר? כל דבר, אני נואשת!

הטיפול בהפרעה בתזמון השינ איננו פסיכולוגי. נחוצה בדיקה חוזרת במעבדת השינה כולל אקטיגראפיה ובדיקת חביוני שינ ביום. לאחר בדיקות אילו ניתן יהיה להשלים הייעוץ והטיפול

14/03/2012 | 22:41 | מאת: רובי וינטרויב

שלום ד"ר, בגיל 18 בעקבות מצב לחץ נפשי ודלקת אוזניים שהסתבכה, קיבלתי טיניטוס. לא ישנתי חודש רצוף כמעט. שלחו אותי לפסיכאטר שנתן לי טרזודיל. בלי זה לא ישנתי עד גיל 24. בגיל 24 זה הפסיק לפעול. החליפו לי לרסיטל בבוקר ולמירו בלילה. המירו עשה את העבודה של הטרזודיל מגיל 24 עד לאחרונה, כשאני בן 33 כיום. כעת המירו מפסיק להשפיע. הפסיכאטרית המליצה לקחת נוקטורנו. אף פעם לא לקחתי כדורי שינה, אלא כדורים לטיפול בחרדות ודיכאון שהרדימו אותי. היא טוענת שמירו וטרזודיל הם היחידים שמרדימים (חוץ מכדורים פסיכוטיים, ואין לי בעיה כזו). לא יודע אם זה נכון. אני מרגיש שהסתבכתי עם השינה מגיל 18, ומאז אני מכור לכדורים. אין לי שינה טבעית. כמובן שבמשך השנים ניסיתי לישון בלי כדורים, ולא הצלחתי. כעת אני לא יודע אם לעבור לכדורי שינה (שאצטרך כל החיים) או שיש אפשרות אחרת. אשמח להמלצות וחוות דעתך, מתוך ניסיונך בנושא. תודה. רובי.

הטיפול באינסומניה כרונית איננו קל . באופן עקרוני לאחר שבכל מקרה אתנ נזקק לטיפול תרופתי לעניין השינה אינני רואה סיבה שלא לנסות הטיפול בנוקטורנו או לחלופין באמביין שהינו בעל השפעה ארוכה יותר במשך הלילה.

22/03/2012 | 17:10 | מאת: יפה עמית

הצילו רוצה למות

אנא פנה בדחיפות לייעוץ פסיכיאטרי נוסף . ניתן גם דרך הצמיון בבתי החוים הממשלתיים.

10/03/2012 | 01:36 | מאת: אסתר

שלום רב, אני בת 69 והרבה שנים אני מקבלת כדורי שינה שלא עוזרים לי על כן נבדקתי אצל נוירולוג אשר רשם לי מלטונין ומאחר ששמעתי דברים טובים על המלטונין התחלתי לקחת אותם (2 מ'ג) אבל לקחתי רק יומיים כי זה גרם לי עירנות כל הלילה, השאלה שלי היא האם זה עובר ומתחילים לישון או שזה לא מתאים לי? בתודה מראש אסתר

12/03/2012 | 09:17 | מאת: טליה

היי אסתר, אני פחות או יותר בגילך, אני בהתחלה לקחתי כדורים עם מרשם שלא השפיעו עליי ולאחר מכן קניתי בהמלצת רוקח את טונייט שהם ללא מרשם והם עזרו לי...אולי כדאי שתתיעצי עם הרופא ותחליפי כדורים כי ניראה לי שזה אינדיבדואלי....

29/02/2012 | 23:48 | מאת: אליהו

אם תוכל להגיד איזה כדור הוא החזק ביותר לנדנודי שינה, אני ארוצה שינה עמוקה שרק רעשים גדולים ורציינים יעירו אותי באמצע השינה. תודה

השימוש בכדורי שינה מומלץ רק במקרים של אינסומניה. בעית רעש והפרעות חיצוניות אחרות מומלץ להסדיר ללא טיפול תרופתי.

27/02/2012 | 22:46 | מאת: דניאל

שלום אני סובלת מהרדמות כפות הידיים בלילה בלבד, אני מתעוררת כאשר יד אחת ולפעמים שתי כפות הידיים והאצבעות ללא תחושה כלל. ביצעתי את כל הבדיקות הרפואיות והכל נמצא תקין. התופעה מאוד מפריעה היא יכולה לחזור על עצמה מס' פעמים בלילה וזה מאוד מעייף אותי אני קמה למחרת עייפה מאוד. עזרו לי בבקשה לפענח את התופעה.

התופעה מוכרת. יש לבדוק תחילה האם מדובר ב CARPAL TUNNEL SYNDROME . הבדיקה מבוצעת בקופ"ח הפניה ע"י אורטופד לבדיקת EMG. במידה ולא מומלץ לפנות לביצוע בדיקת שינה מלאה במכון.

27/02/2012 | 18:56 | מאת: אסף

1) ישנם אנשים שזקוקים לפחות שעוטת שינה מאחרים ויכולים להסתפק אפילו ב4, 5 שעות בלבד . האם הם התברכו בשינה יותר איכותית או שיש לזה גורמים נוספים? 2) קיימים לכולנו מצבים שמגיע לילה ותוקפת אותנו עייפות נוראה, אך נשאר לנו עוד מספר דברים לסיים לפני השינה . האם מצב שבו הגוף נלחם בשינה לעוד שעתיים גורם אחכ לצורך לישון יותר מהרגיל בלילה ?

אכן ישנם אנשים הנזקקים למעט שעות שינה. בסך הכל מדובר במקרים בודדים ולא ברורה הסיבה. רוב האנשים הממעטים לישון סובלים בעצם מאינסומניה. אחרים ממעטים לשיון עקב עומס בעיסוקם היומיומי. אנשים אלו מביאים עצמם לחסך שינה הפוגע בבריאות. 2. חסך שינה של לילה או מספר לילות אכן גורם לעודף שינה לאחר מיכן לצורך פיצוי על חסך השינה.