פורום הפרעות שינה ונחירות
מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות
שלום סליחה על השאלה המעט מוזרה. נשלחתי ע"י רופא א.א.ג. (מנהל מחלקה בבית חולים) לבדיקה במעבדת שינה בגלל קשיי הירדמות, התעוררויות, תחושת מחנק, ואטימות האף בשכיבה, עייפות. בהמלצות בהפנייה נכתב "מעבדת שינה מסודרת בכדי לקבל מידע אובייקטיבי על השינה ואיכותה" הוזמנתי לפגישה ראשונית אצל רופא ריאות במעבדת שינה שהמליץ על בדיקת שנה מלאה במכון, אף שציינתי שאין לי מושג כמה אישן מאחר ואני לא נרדם לפני 2-3. לאחר מכן התברר שקופ"ח שלי שולחת לבדיקה במעבדה אחרת ובעייתי להוציא התחייבות, ניסיתי לבקש בכל זאת דרך מנהל הסניף ואני מחכה לראות אם יאשרו. המזכירה הציעה לי לשלוח את ההפנייה למכון שהקופה שולחת עליו, שלחתי בכל מקרה כדי לא לבזבז זמן מיותר והזמינו אותי לשם לרופא ריאות של המכון שקשור לקופה, והוא המליץ להסתפק בבדיקת שינה ביתית. ברצוני לשאול לאור ההמלצות השונות של הרופאים משתי המכונים,מה ההבדל בין הבדיקות ומה החסרונות בבדיקה ביתית ? והאם לדעתך המקצועית ההפנייה של רופא הא.א.ג. כוונה בדווקא לבדיקה מלאה ? במידה וכן אולי אנסה בכל זאת להשיג התחייבות למכון שינה שהציע בדיקה מלאה אף שלא ברור כמה שעות שינה יהיו לי שם.
בדיקת השינה הביתית מתאימה לסובלים מהפרעת נשימה בשינה.במידה וקיים קושי להרדם כפי שאני מתרשם מפהנייתך רצוי לבצע בדיקה מלאה כולל EEG המאפשר להבדיל בין זמני עירות לשינה באופן מדויק ולסכם התוצאות עבור זמן השינה בלבד. חסרונה העיקרי של הבדיקה המלאה הינו בצורך לישון במקום זר . לגבי בדיקות השינה הביתיות: קימים סוגים רבים של מכשירים לבדיקות ביתיות ולכל אחד יתרונות וחסרונות משלו. על מנת למנוע הוצאות מיותרות ובזבוז זמן אני ממליץ לפנות שוב לרופא שהפנה אותך ולברר האם יש סיבה מיוחדת לבצוע בדיקה מלאה. במידה ויש כזו עליך לעמוד על ביצוע הבדיקה כנדרש במכון עמו עובדת הקופה או במכון אחר. במידה ואין סיבה מיוחדת ניתן לבצע הבדיקה הביתית. ניתן לבצע בדיקת שינה במכונים בבתי החולים גם במימון חברות הביטוח הפרטיות במידה ויש לך ביטוח בריאות מתאים.
ד"ר שלום, אני בן 21 בריא בדר"כ, ויש לי בעיה שהשינה שלי מאוד רדודה אני מתעורר מכל רעש קטן ולוקח לי המון זמן עד שאני נרדם. אני גם ישן הרבה מאוד, לפחות 10 שעות... לדוגמא היום הלכתי לישון בערך ב1:20 ב-2 קמתי מהמיטה כי רציתי לבדוק משהוא(עד 2 לא נרדמתי) ואחרי זה חזרתי למיטה ומשם לא יודע כבר מתי נרדמתי אבל קמתי היום ב-2 בצהריים....
מדובר ככל הנראה בפאזאת שינה מאוחרת . להשלמת הברורו והמלצה טיפולית אנא פנה למכון השינה לביצוע בדיקת אקטיגראפיה
כבר כ-25 שנה אני סובלת מבעיות שינה קשות. ניסיתי כמעט כל כדורי השינה, ההרגעה ושום דבר לא הבטיח לי שינה או אפילו הירדמות. אם כבר נרדמתי, לרב הייתי מתעוררת לפני הזמן ולא נרדמת. בסופו של דבר קיבלתי סרוקוואל, אבל במינון מאד נמוך - כדורים של 25 מיליגרם. אני לוקחת חצי כדור לפני השינה ואם יש צורך, עוד חצי כדי לסיים את השינה. גם בת-דודה שלי שהיא רופאה רושמת סרוקוואל לפציינטים הסובלים מאינסומניה. כמובן, צריך להיוועץ ברופא ולקבל מרשם. זה ממש ממש עזר לי, הרופאה שלי אומרת שזה לא ממכר ולא מחייב להגדיל את המינון. ואכן, זה מוכיח את עצמו כבר שנתיים.
על פי שעת כתיבת פנייתך אינני משוכנע שאכן הכדור מועיל.
שלום במהלך החצי שנה האחרונה איני מסוגלת להישאר ערה בשיעורים. יש לציין שאני סטודנטית בת 24 שהיום שלה מתחיל לרוב בשמונה/תשע. במהלך השינה בשיעור אני אף נרדמת לשינה מאוד חזקה ולא שומעת דבר מסביבי. מה שיוצר מצב מאוד לא נעים מול המרצים, אך איני יכולה להחזיק מעמד ערה. במהלך הסמסטר הייתי הולכת לישון כל לילה בשעה 1 או 2 בלילה, ולא בגלל שאני לא עייפה, פשוט מלא דברים לעשות. במהלך היום תמיד אני מרגישה עייפה. ועכשיו בתקופת מבחנים כאשר אין לו"ז מסודר אני ישנה כל יום 12 שעות וקמה עדיין עייפה. ועייפה למשך כל היום. אני מרגישה שזוהי בעיה כי אני לא ערנית כמו שאני רוצה להיות אך אני לא יודעת איך אני אמורה לטפל בזה. האם תוכל לעזור ולמקד אותי לבעיה?
יש לציין שהשינה שלי מאוד כבדה, אני לא שומעת כלום במהלך השינה ולכן לא נראה לי שהבעיה היא שינה "קלה". אני יכולה לדבר מתוך שינה עם אנשים ולא לזכור זאת. כמו כן, אני כבר כשלושה שבועות ישנה כל יום 11-12 שעות ככה שזה גם לא חסך שינה... אנא עזרה
לאיבחון נחוצה בדיקה הכוללת אקטיגרפיה ובדיקת שינה בלילה וביום במכון השינה. אנא פני למכון השינה עם התחייבות מקופ"ח
לאחר שקראתי את הכתבה ומכיוון שאני סובל מהפרעות בשינה חיפשתי באינטרנט וגיליתי שניתן לרכוש גם תוסף טבעי של מלטונין ולא בתרופת מרשם . השאלה היא האם החומר הוא אותו חומר הנציגה באתר של חברת ויטמין פור לס ישראל אמרה לי שכן מה דעתך בנושא ?
תוספ המזון השונים כולל אלו המכיךים מלטונין לא עוברים הכנה רוקחית ולכן אין ודאות ואחריות לגבי המינונים ולגבי חומרים נוספים היכולים להמצא בתוסף לעיתים קרובות ללא פירוט בדף הנלווה . מומלץ לכן לפנות לקבלת המלטונין בבית מרקחת מורשה בלבד.
שלום,אני לא בטוח שזה הפרעת שינה,מה שכן אני יודע שזה ממש מציק לי.. בחיים לא הייתי ישן חזק, מאז שאני זוכר את עצמי השינה שלי חלשה ואני מתעורר מכל דבר קטן (אם זה טיפת אור,צליל אפילו החלש ביותר וכו') אבל בערך ב3 שנים האחרונות זה התגבר ולא משנה מתי אני הולך לישון אני קם אוטומטית ב7 בבוקר. זה לא משנה אם הלכתי לישון ב10 בערב או ב4 לפנות בוקר. במהלך היום אני מרגיש תשישות אך אני לא מצליח לישון במהלך היום. כמו כן, יש הרבה לילות שאני חורק שיניים.. למרות זאת היקיצה המוקדמת כשאני הולך לישון בלילה אין לי בעיה להירדם אלא להיפך, אני נרדם ממש מהר.. למרות הייתרונות בכך שיש לי יום מלא,לא צריך שעון מעורר וכו' חסרה לי מאוד שינה ערבה.. מה אפשר לעשות אם זה? תודה על העזרה, ליאור
נראה שמן הראוי להקפיד וללכת לישון מוקדם . יש להקפיד עך היגיינת שינה כולל החשכת החדר ובידוד מרעשים. אין דרך תרופתית להשפיע על איכות השינה שלך. לגביחריקת השעינהיים : רצוי להיעזר בסד להגנהעל כותרות השיניים . הדבר גם ישפיע לטובה על איכות השינה עצמה.
שלום אני איבדתי את בני הבכור לפני כ -4 חודשים בתאונה בגיל 12 ומאז אני בקושי נרדמת בלילה למרות שאני מתישה את עצמי במהלך היום ואני הולכת לישון מאוחר אני ערה כמעט כל הלילה והתמונות כל הזמן חוזרות לי כשאני נפרדת מבני האהוב, בעלי הביא לי כדור נוקטורנו והלילה הזה ישנתי חלמתי הרבה ובקושי רציתי להתעורר בבוקר ואני עייפה מאד עכשיו שאלתי היא האם הכדורים האלה ממכרים? ובכלל מה אני עושה? תודה רבה
תנחומי מקרב לב. במצבים כאלו רבים סובלים מהפרעת שינה. אחדים בורחים אל השינה ואצל אחרים השינה בורחת מהם. חסר בשינה בודאי לא יוסיף טוב למצבך הבריאותי והרגשי ולכן רצוי לטפל בבעיה. הטיפול באמצעות כדורים לתקופת מעבר של מספר שבועות בהחלט אפשרי. ככל הידוע נוקטורנו או זודורם אינם גורמים להתמכרות. במקביל לטיפול באמצעות כדורים רצוי לפנות לקבלת ייעוץ פסיכולגי על מנת למצוא דרכים להכלת המצב הקשה מה שבהמשך יאפשר גם הפסקת הטיפול התרופתי בנושא השינה.
בן 37 קיבלתי הפנייה לבדיקה במעבדת שינה על ידי רופא א.א.ג. אני סובל מקשיי הירדמות וכן יקיצות, כאשר חלק מהעניין זה קשיי נשימה ככל הנראה, אולי גם קשור לאף הסתום, כי את זה אני בוודאות מרגיש וזה מפריע לי מאוד. הריריות מתנפחות בשכיבה בצורה משמעותית, ובבדיקה נמצא יובש בכל ריריות האף וקיבלתי המלצה להשתמש ברינופנטינה, בסיס לשון מעט מוגדל ואחורי. יש לי סטיית מחיצה, אבל מאחר ובמשך היום בדרך כלל האף פתוח בשני הצדדים הרופא לא בטוח שזה יכול לעזור, אלא אולי לטפל בריריות שמתנפחות בשינה. וכן המלצה להגביה את ראש המיטה ולחזור לאחר בדיקה במעבדת שינה להמשך ייעוץ וטיפול. רציתי לשאול : 1. מה הכוונה בבסיס לשון אחורי ומוגדל מעט ? והאם יש לזה קשר ? 2. מאחר ולצערי אני רגיל להירדם בשעות מאוחרות מאוד 3 בערך, אז איך תתבצע בדיקת שינה במעבדה כאשר הלילה שם מתחיל ב 10 ? (לפעמים אני נרדם ממש רק לקראת הבוקר) 3. יובש של כל ריריות האף ניתן לשיקום ? 4. לפעמים בשלב הראשון של השינה והניסיונות להירדם אני מרגיש משהו כמין מכת חשמל בכל הגוף וזה מקפיץ, במה מדובר ? תודה
אצל הסובלים מהפרעת נשימה בשינה נפוצה מאוד תחושת חסימה אפית. חשוב לציין שהפרעת הנשימה האפית בשכיבה ובשינה אינן הגורם להפרעת הנשימה בשינה אלא נובעת מאותה הסיבה ממנה נובעת הפרעת הנשימה בשינה והיא הפרעה בדרכי האוויר הלועיים. לשון וגדלת ואחורית היינה אחת הסיבות להפרעה שכזו. לגבי שאלת השינה במכון . במקרה שלך רצוי לבצע בדיקת שינה ביתית . בדיקות אלו מבוצעות גם כן באמצעות מכוני השינה השונים.
מאחר ותחום התמחותך כולל גם רפואת א.א.ג. אודה לך על תשובתך גם בעניין זה. 1. הפרעת הנשימה האפית קשורה ללוע ? 2. האם בסיס לשון מוגדל אחורי זה משהו מולד או משהו שמתפתח ? והאם זה דורש טיפול ? 3. האם ניתן לעלות על הסיבה שבגללה יש לי את הגודש בריריות האף עד לפעמים לחסימה מלאה ? ולמה זה מתגבר ביתר שאת בשכיבה ? יש לי תחושה שעצם השכיבה מזרימה לי הרבה דם לראש ונוצר קצת לחץ, האם יש דבר כזה ? 4. גם הרופא שבדק אותי כעת ציין שרירית האף יבשה (הוא בדק גם עם אנדוסקופ), וגם בעבר כשהלכתי לרופאים אחרים ציינו שיש לי רירית יבשה ופריכה. ממה זה נוצר ואיך מטפלים בזה ? (אני חש צריבה מהיובש)
אני בן 17 אם זה חשוב וההבעיה היא כזאת, בגלל תאריך הלידה שלי היה לי חופש של קרוב לשנה בבית(בין סיום בית ספר לגיוס) ומהלכה אני זוכר רק פעמים ספורות שנרדמתי לפני 2 והתעוררתי לפני שעות הצהריים. גם במהלך הבית ספר הרגשתי מותש ועייף והיה לי קשיים להירדם בלילה, וכל פעם שהייתה חופשה נכנסתי ישר לתהליך, כולל שבתות וחגים קצרים. זה התחיל להיראות לי מוזר בחודש - חודשיים האחרונים, התחיל להימאס לי כל הקטע וגם אני מתגייס בקרוב ורציתי לשנות את השעות שאני ישן בהם וזה היה בלתי אפשרי, גם כשעבדתי הרגשתי מותש כל היום ופשוט לא יכולתי להתעורר כמו בנאדם, ניסיתי לא לישון לילה כדי ללכת לישון בשעה נורמאלית, ניסיתי לקום מוקדם , ניסיתי להתאמן כדי להרגיש עייף יותר, ניסיתי כדורי שינה(לא משהו חזק במיוחד) וניסיתי פשוט לשבת במיטה ולהירדם בכוח ושום דבר לא עבד. זה בעיה גם כי אין לי ממש למי לפנות, ההורים שלי יגידו לי שאני סתם עצלן(שזה גם מה שחשבתי בעצמי), לא ידוע מה הרופאה שלי יכולה לעשות כי אני חשוב שהיא תגיד לי אותו דבר. להבהרה כשאני נרדם אני נרדם די מהר ולא מתעורר ואם ניתן לי הזמן לישון אני לא מרגיש עייפות במהלך שאר היום, רק אם מעירים אותי מוקדם. האם זה משהו שצריך לבדוק? אני באמת חשוב שזה כבר בעיה פיזיולוגית ולא סתם עצלנות.
תה אכן צודק. זו היא בעיה פיזיולוגית הניתנת לטיפול . אנא פנה למכון השינה להשלמת הברור . ניתן לפנות עם התחייבות מקופ"ח
נקסנס - סטרטאפ בושה
על פי מיטב ידיעתי המכשיר של חברת נקסנס איננו מאושר ע"י רשויות הבריאות בארץ ובעולם לשימוש ולטיפול בהפרעת נשימה בשינה.
20/3/2013: רכשתי לניסיון מכשיר נגד נחירות Snore care של חברת נקסנס. למרות מוטיבציה אדירה לא הצלחתי להסתגל למכשיר מצאתי עצמי ער מ-4 בבוקר ועייף למחרת. החזרתי לפני תום תקופת הניסיון והובטח לי החזר מלא. ממאי 2012 ועד היום לא קיבלתי החזר של כספי. נאמר לי לאחרונה שנקסנס תנסה לגייס כספים ואם תצליח אקבל זיכוי אחרי פסח. בyou tube סרטונים למכשיר בהדגמת אריק אריאב.
שלום, יש לי שינה מאוד מוזרה... ראשית, תמיד הייתי מה שמכונה "light sleeper" וכשהייתי נערה לא הייתי צריכה יותר מ-5 שעות שינה בלילה וגם כשישנתי - זה היה יותר כמו נימנום (שמעתי כל רחש, התעוררתי מספר פעמים וכו'). לא היו לי בעיות עייפות למרות השינה הקלה והמועטה ויתרה מכך, לא יכולתי בשום פנים ואופן להירדם סתם ככה באמצע היום. כיום, אני בת 24, לאחר שהפסקתי ליטול תרופה מסויימת שידועה בגרימת נימנום כתופעת לוואי (אלטרול, למניעת מיגרנות). במהלך נטילת התרופה, היו לי תופעות לוואי של נימנום כבד וממש צניחה למיטה כשעה לאחר נטילת התרופה. לקחתי אותה במשך 4 וחצי שנים. לאחרונה לא יכולתי להתמודד יותר עם תופעות הלוואי שכללו בין היתר גם קושי עצום להתעורר ושיתוק שינה והפסקתי ליטול את התרופה. בחודש האחרון, אני פשוט לא ישנה. לוקח לי שעות להירדם וכשאני מתעוררת, אני מתעוררת עם תחושת "מועקה" בחזה. אין לי איך לתאר זאת מלבד תחושת פחד/מועקה/חרדה מאוד חזקה, סתם ככה. אין לי בעיות נפשיות, אני לא חולמת חלומות פעילים במיוחד ובאמת שאין לי מושג ממה זה נגרם. אופי השינה מוביל לעייפות במהלך כל שעות היום, כאשר אני אף פעם לא באמת מתעוררת... אני מרגישה כל בוקר כאילו לא ישנתי בכלל ומתעוררת בתחושה רעה מאוד ומפחידה. אני לא יודעת מה לעשות, אודה לעצה... תודה!
יש לי את אותו הדבר בידיוק כל לילה בקביעות
ד"ר יקר שלום רב! שמי שרון בן 27 סובל מתסמונת דום נשימה בשינה. ?OSAS בעבר עברתי ניתוח SMR לפני כ 7 שנים. מתקשה בשימוש בCPAP. לפני כשבועיים התאשפזתי על מנת לעבור ניתוח אלקטיבי כריתת קונכיות. בתאריך 1.2.2012. תחת הרדמה מקומית וסדציה עברתי ניתוח כריתת קונכיות תחתונות מוגדלות דו"צ.ביום שחרורי בתאריך 5.2.2012 הוצאו לי הטמפונים. האבחנה לפני הניתוח הוא: HYPERTROPHY OF NASAL TURBINATES פעולות/ניתוחים : TURBINECTOMY NOS BLT יש לציין שאני לא יודע דבר על הניתוח שעברתי. שאלותיי ברשותך הם כאלה: אשמח לקבל תשובות מפורטות. 1) האם ניתוח זה ישפר את איכות השינה שלי? 2)האם ניתוח זה אמור לפתור או לעזור לבעיית הנחירות שלי? 3) האם הקונכיות אמורות לחזור ולגדול לי בשנית? 4) האם התרסיס סינומרין שאותו רשמולי בשחרורי מבית החולים מומלץלי לשימוש תמידי? מה תפקידו של ספריי זה? האם הוא טבעי? תשובתך מאוד מאוד תעזור לי. תודה רבה שרון
התשובה לכל שלוש השאלות הראשונות הינה לא. לגבי הסינומרין - מדובר במי ים סטריליים ניתן לשימוש כרצונך לא מוגבל במשך הזן.
שלום ד"ר רוזנצוויג רציתי לדעת האם יש בארץ טיפול באמצעות מחסור שינה? אם כן היכן? תודה
שיטל הטיפול באמצעות מחסור שינה להפרעה בתזמון השינה איננה יעילה ואיננה מקובלת יותר.
יש לי לאחרונה לחץ בחיים אני מטפלת בילדים ויש לי הרבה לחץ בעבודה. שמתי לב שבשבועיים אחרונים אני ישנה פחות טוב אבל זה לא היה אצלי ככה, בד"כ אין לי בעיות שינה, כדאי לפנות למרפאת שינה או שבשביל תקופה קצרה יש אפשרויות אחרות?
בדרך כלל כפי שתיארת בעיות שינה מתעוררות בגלל שינוי כלשהוא שחל בחיים ושמלחיץ אותנו, כבר קרה לך בעבר תתקופה כזו?או שזו פעם ראשונה?
בדרך כלל כפי שתיארת בעיות שינה מתעוררות בגלל שינוי כלשהוא שחל בחיים ושמלחיץ אותנו, כבר קרה לך בעבר תתקופה כזו?או שזו פעם ראשונה?
אכן מצבי לחץ גורמים להפרעה ביכולת להרדם. רצוי לטפל אמצעים פשוטים כגוןתרגילי הרפיה לפני השינה. מקלחת חמה וכו. אין צורך לפנות לבדיקת שינה. במצבים מסוימים ניתן להשתמש בכדורי שינה מסוג זודורם למספר ימים עד יעבור לחץ.
מה זה אומר כדורי שינה מסוג זודורם????
שלום, אני בן 35, חי ומתפקד כרגיל, אבל מגיל 12 בערך יש לי "ניקורים" לא רצוניים במהלך היום (לא הרדמויות חזקות) ובנוסף, אני מרגיש עיף תמיד. עלי לציין שזה קורה מקסימום פעם או שניים ביום, לא יותר מזה, זה קורה לי רק בפעולות מונוטוניות כגון ישיבה מול מחשב, או נהיגה.כמו כן זה קורה ביתר חומרה אם אני ישן פחות בלילה. עלי לציין שאין לי שום תסמינים אחרים ששיכים למחלה כגון הזיות, בעיות שרירים או הפרעות קשב וריכוז. נהפוך הוא, אני יכול ללמוד, לקרוא או להקשיב בשיעור ללא בעיה, (אלא אם כן אני נהיה עייף).האם יש לי נרקולפסיה?, כיצד אוכל לבדוק זאת? תודה לירון
קרוב לודאי שלא מדובר בנרקולפסיה . על מנת לאבחן ההפרעה באופן מדויק נחוצה בדיקה במעבדת השינה. אנא פנה עם תופס התחייבות מקופת החולים.
ומה זה עוד יכול להיות אם לא נרקולפסיה? תודה
אני בת 24 שרוב תחומי העיסוק שלי הם פיזיים.אני בחורה דיי אנרגטית וקופצנית בשאר שעות היום..אך מאז ומתמיד השינה השתלטה לי על החיים.. קצת רקע.. כשהיתי בסביבות גיל הנעורים חשבתי שזה טבעי לישון המון(והיתי מאחרת כרונית ורוב הזמן מגיעה לתיכון בשעות לא הגיוניות כמו 12 בצהריים). לאחר תקופת התיכון הרשתי לעצמי להמשיך לישון בבית הוריי שעות נוספות והיתי מוותרת על ימי עבודה או על יציאה מהבית לטובת שינה עד לשעות הצהריים או אחה"צ בתירוצים שאני לא מרגישה טוב. כיום אני גרה בשכירות ומפרנסת את עצמי והשינה עדין הורסת אותי..זה מתחיל באיחורים כבדים לעבודה(עד כדי פיטורים). ראיונות עבודה-אני מבטלת ודוחה (בגלל שיוצא שמתקשרים לקבוע איתי כשאני ישנה ואני מדברת איתם מתוך שינה ומבטלת או דוחה את השיחה רק כדי שיתנו לי להמשיך לישון..) אם אני צריכה למשל לצאת מהבית בכל שעה שהיא לפני 2 בצהריים אתעורר 10 דקות לפני אתארגן ואצא..מה שגורם לי להראות מוזנחת לוותר על"ארוחת בוקר" ולאחר כמובן ליעד שלי. אף אחד לא מסוגל להעיר אותי כי אני ממש תוקפנית,צועקת ואפילו מקללת..מתוך שינה ובלי כוונה מודעת.. ועוד משהו קטן...תמיד יש לי והיו לי סיוטים..ולפעמים אני פשוט לא מצליחה מהם כי אני חייבת מתוך שינה לדעת איך לסיים\לפתור אותם. אני הולכת לישון קבוע ב1 בלילה מאז ומתמיד ולא משנה אם התעוררתי ב5 לפנות בוקר...וכשאני מובטלת (כיום) זה בסביבות 4-5 לפנות בוקר..(בימי שבת זה יכול להגרר עד 4-5) בכללי כשאני מתעוררת מקיצה טבעית אני עדין עייפה..ונראית ומתפקדת כמו סמרטוט.. אך כשזה מגיע לשעות שאחרי 8 בערב אני מתחילה להיות סופר היפראקטיבית ומתעוררת לחיים מבשלת ומסדרת שעות את הבית ומפוצצת באדרנלין.. מה שכן כשהייתי עובדת במטבח באירועים והיו לי 4 שעות שינה היתי מצליחה להתעוררת מוקדם לעוד יום מפרך. אני נואשת לגמרי! ניסיתי כבר הכל..לשתות יין שירדים אותי מהר,כדורי שינה,לא לישון מספר ימים וללכת לישון בשעה מוקדמת יחסית..וכלום. אני רוצה להתחיל עסק משלי בקרוב וזה אחד הדברים שמונעים ממני כרגע להתחיל להכין אותו.. אשמח לשמוע את דעתך עם קצת יותר פירוט..האם אתה חושב שזה איזו מחלת שינה? ואם אין לך תשובות אולי תוכל להמליץ לי על מכון חקר שינה.. תודה מראש על זמנך.
**תיקון! בימי שבת זה יכול להגרר ואני יכולה לישון עד 4-5 בצהריים...
מדובר קרוב לודאי בפאזאת שינה דחויה.יש כמובן צורך בבירור נוסף לפני המלצה טיפולית. הברור מבוצע במסגרת מכון השינה בתל השומר. יש צורך להצטייד בהפניה מרופא המשפחה.
המון תודה! ואני מקווה שיחקרו את זה לעומק ויפתרו לי את זה בלי כדורים.. תודה והמשך יום(או לילה) טוב! אעדכן בהמשך...
שלום דוקטור. יש לי חבר בחו"ל שהרופא שלו נתן לו chlorpheniramine 4mg בכדור לנדודי שינה. לחבר שליהיו בעיות בעסק והוא לא הצליח לישון בגלל מתח רב. הבעיה - שזה קרה לפני 3 שנים והוא עדיין ממשיך לקחת את התרופה לילה לילה ולא מצליח להירדם בלי. אני לא מומחה, אבל נראה לי שתרופה אנטיהיסטמינית למשך של 3 שנים זה ממש לא בריא ועלול לגרום לבעיות כבד... אשמח להתיישר לתרופה זו ומשך לקיחת התרופה. תודה
כעקרון לא רצוי לקחת התרופה לתקופות כה ארוכות.מומלץ לפנות לרופא המשפחה לבדיקות דם להערכת נזק לתפקודי הכבד.
אחרי תקופה כל כך ארוכה? מורידים מינון?
שלום, לאחרונה ניסיתי כדור שינה על בסיס אנטיהיסטמינים (דיפנהידרמיד הידרוכלורייד) במינון נמוך והוא גרם לי לתחושת סימום לא נעימה במשך יומיים. רציתי לשאול אם יש כדור שינה אפקטיבי ועם זאת שאינו מסמם. המטרה היא בעיקר לטיסה ארוכה ולהפרשי השעות. תודה, דוד רמת גן
הכדור שנטלתה עלול לגרום לתחושת עייפות גם שעות רבות לאחר נטילתו. לשינה בטיסה עדיף ליטול כדור מסוג זודורם או בונדורמיןבאופן חד פעמי.
הכדור שנטלתה עלול לגרום לתחושת עייפות גם שעות רבות לאחר נטילתו. לשינה בטיסה עדיף ליטול כדור מסוג זודורם או בונדורמיןבאופן חד פעמי.
ביתי בת השנתיים סובלת במהלך החודשיים האחרונים מדלקת אוזניים מכונה בחום וכמעט שלא ישנה בלילות --מה עושים
בטח כבר ניסיתם את כל האנטיביאוטיקה וזה עזר לקופות קצרות בלבד? לחברה שלי היה אותו הדבר לילדה שלה (בת שנתיים וחצי). רק אחרי שהם פנו לרפואה אלטרנטיבית דרך קופת חולים, הבעיה הסתדרה. הומאופט נתן היה בדיוק.רופה מבוססת על צמחים. אני לא יודע מה זה היה בדיוק.
היי בדיקת שינה מראה הפרעה בינונית - 120 התעוררויות בלילה שקדים ענקיים , עייפות כרונית כבן 40 פרופסור ממליץ על UPPP . איך יודעים שזו ההחלטה הנכונה? תודה
למה לא לנסות את המסיכה CPAP קודם?
אכן כדאי לנסות תחילה טיפול ב C-PAP . במידה ויתאים עדיף עך ניתוח. במידה ולא יש מקום לשקול ניתוח. במידה ואינך משוכנע לגבי סוג הניתוח הניתוח הדרוש ממליץ לפנות לקבלת חוות דעת נוספת.
במהלך השנה האחרונה אני מוצא את עצמי לעיתים קם מתוך שינה והולך לאשתי (אנחנו ישנים בנפרד). אני זוכר לאחר מכן את הארוע אבל ברור לי שההתחלה לא נעשתה בערנות גמורה ומתוך מחשבה צלולה. השבוע זה קרה למרות שבזמן עירות ברור לי שאסור שנהיה יחד (היא אחרי לידה). בבוקר לא זכרתי כלום. ממש כלום. האם זו סהרוריות? (אני בשנות ה-20 המאוחרות) לאן עליי לגשת כדי לטפל בזה?
מדובר בפאראסומניה מסוג הליכת לילה. התופעה מוחמרת בתקופות של מתח וחסך שינה. במידה ומתרחש לעיתים קרובות יש לדאוג לסביבת שינה בתוחה. לא קיימים טיפולים תרופתיים או אחרים.
שלום.אני בן 42 ותקופה ממושכת (חודשים)סובל מהפעות שינה:נרדם עם קשיים וכעבור 3-4 שעות מתעורר ולא מסוגל להרדם.ניסיתי תרופות כמו בונדורמין(כמובן בהמלצה רפואית)-לא מרגיש טוב בבוקר וגם תרופות אחרות שבנתיים אני מקבל גורמות לי לסבול מתופעות לוואי כגון-עצבנות יתר (יתר-יתר)בבקרים וכדומה.שמעתי על התרופה שמבוססת על מלטנין,אבל בעלון לצרכן צויין שהיא מיועדת לבני 55 ומלה.האם יש סיבה מיוחדת לכך שצעירים יותר לא יכולים להשתמש בה?כמובן שהטיפול נעשה תחת השגחה של רופא משפחה(לא הצלחתי לקבל הפניה למרפאת השינה).בתודה
מדובר בצירקדין. התרופה מאושרת ע"י נמשרד הבריאות לשימוש מגיצל 55 ומעלה כיבן שבגיל זה מתחילה ירידה בריכוז הנמלטונין הטבעי. אין מניעה להשתמש בתרופה בגיל צעיר יותר אך מבחינה אדמיניסטראטיבית הרופא המטפל צריך למלא תופס מיוחד - 23ג - בצרוף למרשם על מנת שיונפק באופן תקין ע"י בית המרקחת
שלום רב, האם בדרך כלל רק בתסמונת דום נשימה בשינה קשה האדם יחוש עייפות במהלך היום? האם בדרך כלל בדרגה קלה או בינונית הפציינטים לא חשים תחושת עייפות במהלך היום? תודה מראש
במקרים רבים יכולה להיות עייפות משמעותית גם כאשר התסמונת מוגדרת כקלה.
שלום רב, האם אין תמדי קשר מובהק של הפרעה בשינה כמו תסמונת דום נשימה בשינה או תנועות רגליים בשינה לבין תחושת עייפות אצל מטופל ספציפי במהלך היום? כלומר האם בהרבה מקרים אנשים שקיימים אצלם התופעות הללו לא מרגישים בעייפות? תודה מראש
העייפות הינה סימפטום סוביקטיבי ולכן הקשר בינה לבין הממצאים האוביקטיבים קיים אך הוא ברמה הסטאטיסטית ולא תמיד נכון ברמה האינדיווידואלית.
שלום רב ד"ר, קבעו לי תור לבדיקת שינה במעבדת שינה. שלחו לי דף הוראות ובו רשום: "יש להגיע למכון לאחר מקלחת,חפיפת ראש וגילוח(מלבד גברים מזוקנים ), כאשר השיער יבש." שאלתי היא האם זה באמת קריטי לבוא אחרי מקלחת ואם אפשר להתקלח רק בבוקר הבדיקה (וכך אוכל להגיע למעבדה ישירות מהעבודה ולא לעבור דרך הבית), והאם זיפים מפריעים לבדיקה וחובה לבוא מגולח לחלוטין? תודה מראש ד"ר
אכן רצוי לכבד ההנחיות על מנת שהתקנת החיישנים תהיה טובה ונוחה ככל האפשר והבדיקה איכותית. בחלק מהמעבדות יש מקלחת במקום. יש להתקשר ולברר עם המעבדה.
בעלי סובל מדום נשימה בשינה ברמה חמורה ומחכה לפגישה עם רופא מומחה בבית החולים. לבינתיים מצאנו שכשהוא ישן על ספה (חדשה) בסלון, כאשר המשענת ישרה והוא שם עליה את הראש, הנשימה בשינה איכותית יותר ואין בה הפסקות נשימה. פשוט שינה שקטה ו"נורמלית". אומנם זה לא פתרון במיוחד כי הוא מסתובב לפעמים על הגב. הבעיה היא שבעלי מרגיש יותר עייף כשהוא מתעורר...הפרעת השינה כשישן רגיל במיטה בחדר השינה הפריע לו ולי כי הוא היה נרדם בקלות אך לא הרגיש עייפות כשהתעורר. עייפות בהתעוררות דווקא אחרי שינה עם פחות דום נשימה לא נשמעת לנו הגיונית. מה דעתך? תודה מראש.
לעיתים הפרעת הנשימה בשינה מושפעת מתנוחת הגוף ומחמירה בעת שכיבה על הגב. מקרים אלו מאותרים ע"י בדיקת שינה איכותית המראה ההבדלים בעת שכיבה על הגב לעומת תנוחות אחרות. שינה בתנוחות לא פיזיולוגיות כגון מתיחה של הראש לאחור יכולךה אכן לשפר את הנשימה בשינה אך גורמת לעייפות עקב התנוחה הגורמת למאמץ ויקיצות.מוטב לאמץ את אחד הטיפולים הקיימים.
שלום ד"ר רוזנצוויג. מאז שאני זוכרת את עצמי, הייתי עירנית, פרודוקטיבית ובכלל, מאושרת יותר בלילה. אני אמנית, ואורח חיי מאפשר לי לחיות וליצור בלילה. במשך הרבה שנים נהגתי ללכת לישון בסביבות 5:00 בבוקר ולהתעורר בסביבות 15:00. היה לדברים סדר מאד ברור ויכולתי לנהל שגרה. דבר חשוב - אני מטופלת בריספרדל ואנאפרניל. את שתי התרופות האלה, שידועות כגורמות לעייפות, הייתי לוקחת באופן קבוע לפני השינה, כלומר לפנות בוקר, כשהרגשתי עייפות טבעית. בשנה האחרונה מחזור השינה שלי השתבש לחלוטין. נכנסתי להפקה אינטנסיבית ונדרשתי לתפקד גם בשעות הבוקר. כיוון שלא יכולתי לוותר על הלילות, התחלתי לדלג מדי פעם על התרופות ולהיות ערה בלילה וגם ביום שלמחרת. במשך הזמן מצאתי את עצמי מגיעה לחמש בבוקר ופשוט לא מרגישה כל עייפות. אם אני שקועה בעבודה מרתקת, רוצה מאד להמשיך לעבוד, והגוף לא מרגיש כל עייפות, חבל לי ליטול את התרופות ולקטוע את העבודה. הדבר החריף והגיע למצב שאני מדלגת על התרופות מדי פעם, וכך ערה ועובדת במשך 24-30 שעות, שבהן אני חדה ומרוכזת מאד, ולא מרגישה כל צורך ללכת לישון. לבסוף, הגוף מכריע, אני לוקחת תרופות ונרדמת למשך 15-19 שעות רצופות. שינה עמוקה וטובה, שבסופה אני מתעוררת והסיפור חוזר על עצמו. אני יודעת שהדברים שאני כותבת כאן נשמעים מטורפים וחריגים מאד, לכן חשוב לי לציין שאני מאוזנת לחלוטין מבחינה נפשית, חיה בזוגיות טובה ורבת שנים, מאושרת עם היצירה ואף זוכה להכרה ממסדית נרחבת. השאלות שמעסיקות אותי הן: 1. האם יכול להיות שהגוף שלי פשוט בנוי אחרת, ואין צורך לכפות שינה כשאין תחושת עייפות? או שאולי משהו במערכת יצא מאיפוס וצריך לאזן "בכוח"? 2. האם לטווח הארוך - יכולות להיות לאורח החיים הזה השלכות הרסניות על הגוף? או שאם אין כל תחושת כאב או אי-נוחות, פיזית או נפשית, הדבר לא אמור להזיק? אשמח מאד בתגובתך. תודה, דניה
מתנצל על התגובה המאוחרת מהשהוא. תלונותייך מאפיינות אנשים הסובלים מפאזאת שינה דחויה . קיימות שתי אפשרויות להתייחס לתופעה: הראשונה הינה להתאים את אורח החיים לתזמון השינה הקיים כפי שנהגת במשך כל השנים. האפשרות השניה היא להתאים את תזמון השינה לאורח החיים. מאחר וחלו שינויים באורח החיים שלך מבחינת שעות הפעילות הנחוצות מומלץ לפנות לקבלת טיפול להקדמת תזמון השינה. כמובן שהמשמעות היא ויתור על שעות הלילה הנפלאות כל כך לחשיבה יצירתית. בכל מקרה לא ניתן להשאר בפעילות גם ביום וגם בלילה מאחר ונוצר חסך שינה הפוגע הן מבחינה תפקודית והן מבחינה בריאותית.
אני עובד בעבודה בלילה מ23:00 עד 7 וחצי בערך. זה מאד נוח לי כי זה או שאני הולך לסידורים בבוקר ואז הולך לישון, או ישר אחרי העבודה הולך לישון. ואז יש לי כ6-7 שעות פנויות עד לעבודה. אני מגיע לעבודה אחרי מנוחה, ועם מצב רוח טוב יותר, מאשר שאני קם לעבודה ב-5 בבוקר. השאלה שלי האם זה פעולה שעלולה לגרום נזק לגוף שלי? יש לציין שאני לא עובד בעבודה פיזית, אלה בעבודה משרדית ורגוע מאד.
תלוי בתזמון השינה הביולוגי הספציפי שלך . רצוי לבצע בשדיקת אקטיגראפיה במכון השינה.
הנני בן 37 סובל מעודף משקל, כול'גבוה ,יתר ל"ד,וסכרת בנוסף סובל ע"פ מעבדת שינה מהפסקות נשימה בשינה הומלץ על CPAP אבל לא הצלחתי לישון עם זה כמו כן רופא אאג אמר לי שיש לי ענבל מוגדל ומחיצות אף עקומות ולכן אני חייב לרדת 30 ק"ג במשקל ואז לחזור אליו לטיפול כי המצב מסכן חיים אני לא מצליח לרדת ונמצא בלחץ מכך האם באמת מצב זה מסכן חיים? מה עלי לעשות?
הפרעת נשימה בשינה מחייבת טיפול לאחר שהיא מהווה גורם סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם. מידת הסיכון עולה ככל שמתללות הפרעות אחרות המהוות גורמי סיכון כגון יתר לחץ דם יתר כולסטרול עודף משקל וסכרת . העליה בחומרה הנה גם במצב שגורמי הסיכון האחרים בשליטה. מכל האמו עד כאן מובן שאתה חייב לטפל. ירידה במשקל הנה טיפול מומלץ אך ארוך ואם אחוזי הצלחה נמוכים יחסית ולכן ראוי להתאים מכשיר C-PAP לפחות עד להצלחה בירידה במשקל. העובדה שלא הצלחתה בפעם הראשונה איננה אומרת שלא ניתן להצליח. לעיתים נחוצים פתרונות פרטניים המאפשרים שימוש ב C-PAP . אתה מוזמן לקבוע לייעוץ במעבדת השינה. אנא הבא איתך את כל מכתבי הסיכום כולל נתוני פריקת מכשיר ה C-PAP מן הנסיון שבוצע להתאמה.
שלום, אני בת 24 ומאז ומעולם תמיד היה לי קשה לקום בבוקר, אני לא שומעת את השעון המעורר, צריכה שמישהו יעיר אותי, וגם כשאני כבר ערה אני לא מצליחה לצאת מהמיטה, זה מלווה בתחושות של אין לי כוח ולפעמים גם חולשה פיזית. אני אציין כי אני מנהלת חיים נורמטיביים, אני לומדת ועובדת. לרוב אחרי שאני סוף סוף מצליחה לקום חצי שעה אחרי התחושות האלה חולפות. לפעמים כשמשהו מטריד אותי יהיה לי גם קשה להירדם. בנוסף, בתקופות של חופשים שהם אין לי הגבלות אני לרוב נרדמת לקראת 2-3 בלילה וקמה לקראת 11 בבוקר. אפשר לדעת ממה זה נובע והאם יש לזה פתרון? תודה,
מדובר בהפרעה בתזמון השינה. את מוזמנת לקבוע תור לבדיקה במכון השינה להשלמת הברור והאבחון ולקבלת המלצה טיפולית.
בוקר טוב, אני בן 23 ולא נוטל שום כדורים או תרופות. במספר הלילות האחרונים אני מתעורר בסביבות 4 מזיע. אני מתקשה להרדם, כי אני מרגיש שחם לי. בערבים האחרונים מדי פעם יש לי גלי חום. סימפטומים של מה זה יכול להיות? האם מומלץ לחכות עוד כמה ימים ולראות אם זה עובר, או שכדאי ללכת לרופא בהקדם? תודה מראש.
רצוי לפנות לרופא המשפחה לבדיקה כללית ובדיקות דם לאיתור הסיבה להפרעה.
אני סובלת מאינסומיה, לאחר בירור במעבדת שינה, אינני מצליחה להרדם, ולשמר את השינה, כמה שנים אני נוטלת סירקאדין 2 מ"ג ובדרך כלל הצלחתי לישון כ- 5 שעות, לעיתים כשלא הצלחתי לישון נטלתי בנוסף גם אמביאן cr וזה עזר לי לישון. לאחרונה אני לא מצליחה להרדם כאמר אני לוקחת תחילה את הסירקדין וכאשר רואה שאינופועל לוקחת גם את האמביאן ולא מצליחה להרדם כללם עם שתי התרופות. האם השימוש בשתי התרופות ביחד אינו מומלץ או סותר, או שהשתמשתי יותר מידי זמן בסירקדין. האם ניתן להעלות את מינון הסירקדין? מה לעשותץ
אין טעם להעלות מינון הסירקאדין או האמביין. ניתן בהחלט לשקול שילוב של טיפול פסיכולוגי מסוג CBTI.
תודה על תגובתך, שאלתי האם ניתן להשתמש בסירקדין ואמביין ביחד.
אני בת 30, עומדת להתחתן, מצליחה בקריירה ובגדול - מרוצה מהחיים. זה שנים רבות שלפעמים כשאני מתעוררת מתנומת צהריים מתפתח בי זעם בלתי מוסבר. אני פשוט מאוד מתחילה לכעוס, ללא כל סיבה, הלב מתחיל לדפוק מהר ואני חשה תסכול וזעם. בעבר הייתי מפנה את הכעס הזה כלפי הסובבים אבל מזה שנתיים שאני מודעת לתופעה וכשזה קורה, אני פשוט מתבודדת עד שזה עובר לי. האם יש סיבה או הסבר לתופעה? האם זה משהו שניתן לפתור? תודה, שי
התופעה הינה בתחום הפסיכולוגי ואיננה קשורהלהפרעה כל שהיא בשינה.רצוי לפנות לייעוץ פסיכולוגי בהתאם.
התופעה הינה בתחום הפסיכולוגי ואיננה קשורהלהפרעה כל שהיא בשינה.רצוי לפנות לייעוץ פסיכולוגי בהתאם.
שלום רב אני פונה בקשר לאבי, אדם כבן 70. במשך כל השנים התלונן על עייפות, נרדם בסלון בשעות שכל בני הבית עוד ערים, ומתעורר מוקדם. בשל מחלה של אמי מזה עשר שנים, נדרש אבי להתעורר גם באמצע הלילה על מנת לעזור לה. למעשה, לא ישן לילה רצוף כבר שנים, אלא בפרקי זמן של שעתיים-שלוש כל פעם. במשך היום גם נמצא בלחץ רב. לאחרונה במהלך השינה (עוד כשהוא ישן בסלון) התחלנו להבחין בתנועות מוגברות, עוויתות שנמשכות כדקה לערך, בזמן שהוא ישן לחלוטין. ברגעים אלה הוא אינו מתעורר גם כשמדברים אליו, למרות שבשנתו 'הרגילה' מאוד קל להעירו. רציתי להבין מהי תופעה זו של תנועות מוגברות, האם היא מעידה על בעיה כלשהי או על עומס רב מדי, והאם יש צורך לטפל ולרפא. תודה
לתנועתיות בינה סיבות אחדות. נחוצה בדיקת שינה מלאה במסגרת המכון על מנת לאבחן ולאפיין התופעה. המשך ייעוץ לאחר הבדיקה
היי אני בת 23 סטודנטית כבר שנה שניה, כל לילה במשך 7 חודשים בלי יוצא מן הכלל אני הולכת לישון בין 12-1 מסתובבת ומתהפכת במיטה בין 3-4 שעות כל לילה. חשוב לי לציין שאירעו דברים רבים בחודשים האחרונים ואני באופן תמידי חושבת ומוטרדת בעיקר בלילה לפני השינה המחשבות מציפות. אני כל כך עייפה שורפות לי העיניים ויש לי כאבי ראש קבועים בבוקר ובמשך היום, האם יש פתרון מהיר וקל מאשר לקפוץ מרופא לרופא ולבדוק מה הבעיה? תודה
ממליץ לבצע בדיקת אקטיגראפיה במסגרת מכון השינה. הבדיקה תאתר את תזמון השינה הטבעי שלך ותאפשר ייעוץ מוסכל לגבי הבעייה שתארת
אני קוראת שמומלץ על צד שמאל אך לא מצליחה לזמן ממושךף לוחץ לי . אני מבינה שעל הגב זה לא בריא במיוחד , הדרך היחידה שאני נרדמת היא על הגב בכורסא המאפשרת חצי שכיבה חצי ישיבה, האם זה אותו משקל? או שהלחץ על כלי הדם פוחת בתנוחה כזו?
תנוחת השינה חשובה רק במקריהפרעת נשימה תלוית תנוחה.בעיות אחרות המגבילות אתץ תנוחת השינה כוללות מחלות לב קשות מסוימות והפרעות ממקור אורטופדי כל מי שאינו סובל מהפרעות אלו יכול לישון בכל תנוחה הנוחה לו.
שלום, אני בת 21, ובחודש האחרון לא משנה כמה אני ישנה- אני קמה עייפה. ואם לא קמתי עייפה, כמה שעות אחרי שהתעוררתי- אני אהיה עייפה. מאוד. אני סובלת מכאבי ראש ובחילה כתוצאה מהעייפות הזאת ואני לא יודעת איך לפתור אותה. אני שומרת על שינה של 7-8 שעות ביום, לא עושה יותר מדי ספורט אבל גם לא "רובצת" כל היום. אני אוכלת כרגיל, ועשיתי בדיקות דם וכלום לא יצא חריג. איך אוכל לפתור את העניין ?
ממליץ לפנות לברור נוירולוגי כולל בדיקת קרקעית העין. במידה ולא יהיה ממצא נא לבקש מהנוירולוג הפניה לבדיקה במעבדת שינה.
אני בת 50 מזה כשנה סובלת מהפרעות בשינה, נרדמת ללא קושי אך מתעוררת מספר פעמים בלילה לעיתים עם קושי להרדם שוב השינה קלה ואני קמה מאוד עייפה ועייפה גם במשך היום, מרגישה שהדבר פוגע בתפקוד, רופאת המשפחה נתנה לי מרשם עם סירקדין, בבית מרקחת סירבו לתת כי אני מתחת לגיל 55, מדוע? במידה ואשיג את התרופה בפרטיהאם בגילי אסור לי לקחתו ולמה? וכמה זמן מותר לקחתו? ומה אפשר לקבל במקומו, איני רוצה תרופות ממכרות כמו בונדורמין. תודה.
ניתן לקחת התרופה גם בגילך למרות שהתרופה רשומה במשרד הבריאות במגבלות הגיל שכתבת.על הרופאה הרושמת למלות טופס 29 ג ואז תנופק התרופה בכל בית מרקחת. רוב המשתמשים בתרופות שינה אינןם מתמכרים לתרופה . בכל מקרה ניתן להשתמש בתרופות מסוג ZODORM שעל פי הידוע אינן ממכרות פיזית.
יש לי בעיה שאני מתעורר כמעט כל בוקר בסביבות השעה 4:00. הרבה פעמים כאשר אני מתעורר אני מרגיש הרגשת לחץ למרות שאני לא מרגיש שיש לי מחשבות או מטרידות או מלחיצות. אני לא מרגיש סיבה מיוחדת של לחץ בחיי ולכן לא נראה לי שאני בלחץ נפשי מודע. הייתי בבדיקה במכון שינה והכל נמצא תקין. ההרגשה היא שהגוף נכנס להרגל התעוררות מסויים שאני צריך למצוא את הדרך לשחרר אותו.
מספר שאלות להבהרה: 1. ממתי היקיצה המוקדמת 2. באיזה שעה בממוצע אתה הולך לישון 3. האם אתה עייף\ישן בשעות היום 4. מאפייני העבודה מבחינת שעות הפעילות.
מענה לשאלות 1.כבר חצי שנה מסביבות יולי אוגוסט 2011 2.אני הולך לישון בסביבות השעה 24:00 נתיה לקצת יותר מאוחר. 3.בהתחלה הייתי הרבה יותר עייף והייתי מתחיל להרגיש עייפות בסביבות השעה 21:00 אבל עכשיו אני כבר לא עייף ומרגיש בסדר עד 23:00 אבל אני מרגיש פחות מרוכז ופחות ממוקד. 4. שעות העבודה שלי הם מ8:45 עד 19:00
על פניו הכל נראה תקין. אם אתה מוכן לפרט מעט יותר לגבי הרגשת הלחץ במה דובר, האם דופק מהיר האם תחושת פחד או אחר?
שלום דר רוזנצוויג, רציתי לדעת מה מידת היעילות של מכשיר ALPHA-STIM קראתי עליו באתר זה : http://www.lishon-tov.co.il/nedudeishina.html
אינני מכיר את המכשיר ושיתת הפעולה שלו. הייתי ממליץ להעמיק הבירור ולבקש מן המשווק בארץ את פירוט העבודות המדעיות המוכיחות יעילות המכשיר . בנוסף כתוב בפרסום שהמכשיר מאושר ע"י משרד הבריאות ורשות המזון והתרופות של ארה"ב. ממליץ לבקש את מסמכי האישור של הרשות האמריקאית על מנת לוודא לאיזה טיפול בדיוק מאושר המכשיר.
לבעלי יש יותר הפסקות נשימה בשינה כאשר הוא יושן על הגב. האם ניתן להשיג חגורה עם ריצ'רץ לכדור טניס כדי לכוון אותו לשינה על הצד ? אם יש רעיון אחר, אשמח לשמוע. תודה מראש.
קיימות חגורו עם כיס המיועדות למסמכים בנסיעות. בתוך פאוץ כזה רצוי להכניס שני כדורי טניס.
שלום רב שמי גל ואני בת 31, סבלתי בעברי מהתקפי חרדה ואני מטופלת בציפרמיל כבר תקופה ארוכה( שנתים לערך) תמיד הייתי אדם שמתקשה מעט להתעורר, אבל בתקוםה האחרונה התופעה ממש החמירה, אני יכולה לישון מתשע בערב עד אחת בצהרים ולרצות עוד להמשיך לישון, אני לא שומעת טלפונים או שום רעש סביבתי אחר שמנסה להעיר אותי. אני מרגישה שזה ממש פוגע לי באיכות החיים, השאלה היא האם אני צריכה לפננות למכון שינה ואיך ניתן לבדוק האם בכלל יש בעיה, אם אכן יש מהן בדכ דרכי הטיפול. תודה מראש גל
על מנת להציע טיפול יש תחילה לאפיין ההפרעה . נחוצה בדיקה במכון שינה . הבדיקה אמורה לכלול אקטיגראפיה המבוצעת במשך שבוע בבית . בדיקה זו תאפיין את מחזוריות השינה שלך .בהמשך בדיקת שינה מלאה ובדיקת חביוני שינה במסגרת מכון השינה.בדיקה זו תאפשר איתור הפרעה בשינה באם היא קיימת. בהצלחה.
על מנת להציע טיפול יש תחילה לאפיין ההפרעה . נחוצה בדיקה במכון שינה . הבדיקה אמורה לכלול אקטיגראפיה המבוצעת במשך שבוע בבית . בדיקה זו תאפיין את מחזוריות השינה שלך .בהמשך בדיקת שינה מלאה ובדיקת חביוני שינה במסגרת מכון השינה.בדיקה זו תאפשר איתור הפרעה בשינה באם היא קיימת. בהצלחה.
אני בן 25 ומאז שאני זוכר את עצמי אני לא ישן בצורה סדירה. אני תמיד ערני בלילה ובבקרים לוקח לי המון זמן להתאושש מהשינה. לאחר כמה שעות אני נהיה עירני (נניח וקמתי ב7 - בסביבות 11) בצורה נורמלית. בלילות שוב אני מצליח להרדם עד השעות הקטנות וחוזר חלילה. ניסיתי כמה וכמה פעמים לא לישון במשך לילה שלם ובלילה לאחר מכן להרדם מוקדם ובכך "לסדר" את השעון הביולוגי אך אני תמיד נהיה עירני בלילה שוב פעם ומתקשה להרדם. הצלחתי "לכוון" את עצמי למשך חודש אך עדיין זה היה כרוך בשעה ואף יותר של בהייה בתקרה עד להרדמות. במידה כשאני ישן תמיד אני ישן המון שעות אם אני לא מחוייב לקום בבוקר לדברים כמו עבודה או לימודים ושוב השעון משתבש. בבקרים מאוד קשה להעיר אותי משינה, אני מכוון שעון מעורר דרך מערכת סטריאו על עוצמה מאוד גבוהה ועדיין השכנים שלי מתעוררים לפני בבוקר ולפעמים אני ישן כך כמה שעות מבלי לשים לב למוזיקה. רק כשמעירים אותי באמצעות מגע אני מתעורר אבל לא מצליח להתעשת וממשיך לישון. הבעיה הזו הפכה להיות מאוד טורדנית בזמן האחרון ופוגעת קשות בתפקוד שלי. האם אלו תסמינים של בעיית שינה כלשהיא? שכחתי לציין. כשאני במסגרת של עבודה עדיין אני מאחר המון, כרגע אני לא עובד והשינה שלי גולשת באופן קבועה לשעות הצהריים. הדבר המוזר הוא שברוב הפעמים לאחר של כ6 שעות של שינה, יש לי יכולת להתעורר משעון מעורר וכו'. תודה מראש.
מדובר בהפרעה בתזמון השינה . להשלמת האבחנה וקבלת ההמלצה הטחיפולית הנך מוזמן לקבוע תור במכון השינה.
אבי בן ה- 93 סובל מחלומות רעים ומטרידים עם סיפורים כיד הדימיון שמטרידים מאוד עד כדי מחשבות אובדניות !!! הוא זוכר את כל החלומות ומספר אותם עם פירטי פרטים . איך אפשר לעזור ? יש טיפול ? למי לפנות ? תודה
ממליץ לפנות תחילה להערכה ראשונית ע"י פסיכוגריאטר. ייתכן ובהמשך יזדקק גם לבדיקת שינה.
ביתי בת שש ושלושה חודשים מבדיקת מעבדת שינה התגלה כי ככל הנראה היא סובלת מנרקולפסיה. (צריכים לחזור שוב על הבדיקה), היא סובלת מטיקים בפנים ולאחרונה בכתפיים, היא העלתה ללא סיבה במשקל (שש קג') האם יש קשר בין טיקים ועלייה קיצונית במשקל לנרקולפסיה? האם יש טיפול שהוכח חד משמעית שפועל, האם כתוצאה מהטיפול יעצרו הטיקים והיא תרד שוב במשקל? מה האיכות חיים לאנשים מטופלים? האם יש תופעות לוואי לתרופות? והאם הנרקולפסיה יכולה להחמיר עם הזמן. כרגע לביתי אין תחושת שיתוק.
. אין קשר בין נרקולפסיה לבין הופעת הטיקים. 2. לעניין הטיפול בטיקים יש לפנות לייעוץ נוירולוגי. 3. יש תחילה לוודא שאכן מדובר בנרקולפסיה לפני קבלת כל החלטה טיפולית.
לביתי אובחנה ללא ספק נרקולפסיה אחרי שנה וחצי של התרוצצויות בין מיטב הרופאים והמרפאות אשמח לשתף מניסיוני ולהקל על הילדה אם ניתן.
יותר מאשמח אם תצרי איתי קשר בטלפון 0526430029 אני מתארת לעצמי שרק את יכולה להבין מה עובר עליי כל דבר שיקל עליה יתקבל בשמחה תודה רבה רבה לך
לאחיינית שלי בת 6 יש חשד לנרקולפסיה היא צריכה לעבור מעבדת שינה בפעם השניה. 1. האים יש קשר בין השמנה טיקים ונרקולפסיה. 2. האים יש טיפול למחלה ואם כן מה הטיפול ואם יש לו תופעות לוואי. 3. האים חולים בנרקולפסיה יכולים לנהל שיגרת חיים רגילה. 4. האים יש טיפולים משלימים לא קונבנציונלים או בשילוב אם טיפולים קונבנציונלים. תודה מירי
חשוב להגדיר תחילה בוודאות שאכן מדובר בנרקולפסיה. רמת ההפרעה לשגרת החיים נגזרת מחומרת ההפרעה. ניתן להגדיר החומרה בבדיקה במכון השינה. לא מוכרים לי טיפולים משלימים כל שהם היעילים בטיפול בנארקולפסיה.
דר' רוזנצוויג שלום. אני בן 53 וסובל מהפרעות בשינה מדום נשימה קל (מאובחן לפני כעשר שנים) ולאחרונה מתעורר לעיתים מס' פעמים בלילה (לא כל לילה)מרוק סמיך שמעיר אותי כנראה מחנק.לא מצאתי איזה מחזוריות או סיבה ומסובב שניתן להצביע עליהם, אבל אין ספק שהדבר פוגע באיכות החיים שלי. אני מתחיל את השבוע במצב עירות סביר ביום יום ומגיע לסוף השבוע מאד עייף. כמו כן הערמונית "שולחת" אותי גם פעם פעמיים בלילה כך שבימים בהם התופעה המוזרה הזו קורה אני מתעורר עוד 4 פעמים.תופעה נוספת שיתכן והיא קשורה שבמשך כ-15 שנה לערך יש לי תחושה של משהו "דבוק" לי בוושט. תפקודי בלוטת התריס תקינים ובשנה האחרונה נבדקתי ע"י רופא אף אוזן גרון שמצא שד מיתרי הקול (כולל) הכל תקין.תופעה נוספת היא "עיקצוצים" בלוע כאשר אני מניח את הראש והצואר על הכרית. כשראש בלבד על הכרית תופעה זו נעלמת כמעט לחלוטין. מה עלי לעשות. תודה, טל
תופעת יובש הפה יכולה לנבוע מהפרעת נשימה בשינה.רצוי לחזור על בדיקת השינה . לגבי שאלת העייפות - ייתכן ומדובר בחסך שינה בנוסף להפרעת הנשימה בשינה. ממליץ לנהל יומן שינ למשך 10 ימים. צריכת השינה הממוצעת הינה כ 7 שעות ופאזה אחת.
שלום אני בת 18 , תמיד סבלתי מבעיות של שינה , הייתי במעבדת שיינה יותר מפעם אחת ואומרים שאיןמה לעשות חוץ מלקחת כדורי שינה . אני לא רוצה להתחיל בגיל כול כך צעיר לקחת כדורי שיינה הבעיה היא שלא משנה כמה שעות אני ישנה אני תמיד קמה עייפה אם אני ישנה יותר מ6 שעות אני קמה עם כאב ראש נוראי שממשיך לכול היום ותחושה ככזו של עייפות בכול הגוף גם אופטלגין לא עוזר להעביר את כאב הראש . יש המון לילות שאני קמה כול כמה דקות , ללא שום סיבה , לא צריכה שירותים או לשתות סתם קמה, אני באמתץ כבר לא יודעת מה לעשות ..אשמח לעצה או הפנייה למישהו שיכו לעזור לי
קשה להתייחס לשאלה במסגרת הפורום . רצוי לאסוף את כל הבדיקות שבוצעו עד העיום ולפנות לייעוץ נוסף ע"י רופא שינה.
בתאריך 20/11/11 עשיתי בדיקת שינת לילה וב-21/11/11 בדיקת יום (MSLT). אני נערה בת 17 שסובלת מהתעוררויות משינה עם תחושות שיתוק, הזיות בתחילת השינה וישנוניות וחלימה יומית . משקל: 45 גובה: 156 תוצאות הבדיקה: בלילה: נרדמה 31 דקות לאחר כיבוי האור. שנתה היתה רצופת התעוררויות. סה"כ, מתוך 08:05 שעות במיטה, ישנה ממש במשך 06:35 (יעילות שינה נמוכה 81%) חלוקת שלבי השינה השונים בגדר הנורמה בבדיקת חביוני השינה ביום שלמחרת MSLT: נרדמה בכל חמשת הניסיונות שניתנו לה, בממוצע 5 דקות לאחר כיבויי האורות. פעמיים עברה לשנת חלום. סיכום/המלצות: רישומי השינה בלילה וביום אופניינים לנרקולפסיה, עם ישנוניות יומית בולטת ונטייה לחלימה יומית. בנרקולפסיה נמצא האנטיגן HLA-DR2 ולכן מומלץ להפנותה לבדיקת דם לסיווג רקמות. תוצאות בדיקת שינה לילית כיבוי אורות...................................................... 22:03 הדלקת אורות.................................................. 06:07 זמן התעוררות אמיתי......................................... 06:07 זמן במיטה....................................................... 08:05 חביון שינה....................................................... 00:31 חביון שנת REM י.............................. .............. 02:17 זמן שינה כולל................................................... 07:34 זמן שינה אמיתי................................................ 06:35 יעילות שינה.................................................. 81.44% אשמח אם תוכלו לתת לי מענה ולהסביר לי אם ישנה בעיה כרונית, תודה.
אני בטוח שעם ממצאים אלו זומנת לקבלת הסבראצל רופא השינה במעבדה בה ביצעת הבדיקה.
שלום, אובחנתי בדום נשימה חמור. כששאלתי את הרופא לגבי פתרון כירורגי, הוא לא ממליץ כי הסיכוי הוא כ-50% להצלחתו. מדוע רופאי אא"ג לא ממליצים לביצוע הפיתרון הכירורגי? מה הנזק שיכול להגרם מניתוח כזה? אני לא יודע, אבל 50% הצלחה, כשאין דבר שלילי בניתוח, נראה לי סיכוי יפה אלא אם כן אני לא מבין משהו חשוב. יוסי
המידע שקיבלתה מהרופא הינו כללי ובלתי ספציפילמקרה שלך. לדום נשימה בשינה פתרונות כירורגיים שונים וההתאמה מבוצעת באופן אינדיווידואלי לאחר בדיקה של דרכי הנשימה בסיס אופטי ולעיתים באמעי הדמיה אחרים. לאחר הבדיקה ניתן יהיה להעריך האם אתה מתאים לניתוח ומה הם סיכויי ההצלחה הצפויים. כמו כן ניתן יהיה להעריך הסיכונים בהתאם. ככלל לפני בחינת האופציה הכירורגי רצוי להתנסות בטיפול ב CPAP שהיא אופציית הטיפול המועדפת מבחינה רפואית.
שלום. בני בן השנה ו-10 הולך לישון בסביבות השעה 6 בערב. מהרגע שהוא נרדם, עוברות 45-60 דק' והוא מתעורר. כך בתחילת הלילה הוא מתעורר בערך כל שעה, בין 4-6 פעמים. הבוקר שלו מתחיל בשעה 6, ובמשך הבוקר הוא ישן שוב בין שעה לשעתיים, אח"כ ער עד שנת הלילה. הוא נבדק אצל רופא אא"ג שאמר שמצבו תקין, כך שכנראה לא מדובר בבעיה נשימתית. מה יכולות להיות הסיבות להתעוררויות הרבות? תודה, טל-שחר.
נראה שמדובר בהפרעה בגיבוש פאזאת השינה. רצוי לעקב את שעת הכניסה למיטה ל 20:00 -20-30 . יש למנוע ככל האפשר הרדמות בשעות הבוקר לאחר היקיצה. ניתן לאפשר שנת צהריים של כשעה .יש להקפיד על הרגלי שינה אלו באופן קשיח.
אם אפשר לבקש, 1. אשמח לשמוע פירוט מה בדיוק הגורמים שיכולים לגרום לתופעה זו, וכיצד טיפול כפי שהוצע יעזור להכניס את הילד לפאזאת השינה (הסבר על מה זה פאזאת שינה גם יועיל כאן). 2. רציתי לדעת באם לא ניתן לוותר על שינת הבוקר וכמוכן לא ניתן לאפשר שינה בצהריים, עקב השתלבות הילד המתעורר בסדר יום של ילדים נוספים במשפחה, כיצד ניתן להתמודד אז? תודה רבה