פורום הפרעות שינה ונחירות
מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות
שלום רב, בהמשך לבדיקה במעבדת שינה קיבלתי סירקדין 2 מ"ג.בפעם הראשונה לקחתי כדור שלם, נרדמתי בקלות, כרגיל, והתעוררתי אחרי 3 שעות, גם כרגיל ולעומת זאת לכל אורך היום למחרת, הייתי עייפה מאוד. האם אפשר לקחת 1.2 כדור? מתי כדאי לקחת את הכדור? אשמח להדרכה שאולי תעזור לי להעזר מהכדור. תודה
הצירקאדין מומלץ בד"כ סביב השעה 21:00 . אין לחצות הכדור לאחר שהוא עובד במנגנון של שיחרור מושהה וחציתו פוגעת באופן שחרור התרופה.
עקב טיפולים כימוטרפיים אני סובלת מאי יכולת להירדם ללא כדור שינה.אני משתמשת בכדור שינה אמביין CR 12.5 שהוא הכדור היחידי שמשפיעה עלי. אני מנסה מזה שלושה ימים לעבור לסירקדין ולא מצליחה להירדם אני ערה עד הבוקר נרדמת לשעתיים ומתעוררת. האם יש מה לעשות בכדי להיגמל מכדורי השינה. והאם הסירקדין יעזור לי לפתור בעיה קשה זאת.
שלום, שמי טליה, אתמול, כמו בפעמים רבות בעבר, קרה דבר מוזר. באמצע הלילה הערתי את בתי, לפי בקשתה. ובבוקר, שאלה אותי למה לא הערתי אותה. כשאמרתי לה שערתי אותה, היא התפלאה מאוד, כי הרי לא זכרה דבר מן המקרה. אתה יודע משהו על דבר כזה? או מדוע זה קרה? נפגשת במקרה כזה בעבר, או שזו הפעם הראשונה שאתה שומע על זה? אם כן, אשמח אם תענה לי במהרה. טליה
התופעה מוכרת ואיננה חריגה. התופעה לא מלמדת על בעיה כל שהיא
תודה רבה. אבל בכל זאת, האם ביכולתך להגיד לי מדוע דבר זה קורה?
שלום, אני בן 15 וישלי הפרעות שינה קשות. כל לילה אני ישן בערך 2-5 שעות שינה. שמעתי שאפשר לקחת תוסף תזונה מלטונין שהוא עוזר להירדם. האם כדאי לי לקחת את זה בגיל הזה? האם יש משהו אחר שיכול לעזור לי שעדיף על מלטונין?
אין בעיה לקחתץ מלטונים בככל גיל שהוא אך יש צורך תחילה באבחון נכון של מקור ההפרעה. אתה מוזמן לקבוע תור במכון השינה.
לפני כחודש ילד התחיל לפחד לישון בחדר שלו לבד , קם ורץ לחדר הורים כמה פעמים בלילה .הצלחנו להבין ממנו שזה התחיל מאיזה סרט מפחיד שראה ,פחדים היו מלווים בהתחלה גם בסיעוטי לילה ודיבור לא ברור.עכשיו הוא פשוט לא מצליח לישון לבד,מתעורר כמה פעמים ברץ לחדר הורים... ניסינו כל מיני דברים(אור,סיפורים,שיחות וכו'),ללא הצלחה למי לפנות למכון שינה או לפסיכולוג ?
מומלץ לפנות לייעוץ פסיכולוגי תחילה
שלום, בערב ולפני השינה יש לי כאבים בשוקיים, לפעמים אני אף מתעוררת מהם בלילה. לפני כ 15 הייתי חולה ב pan ועברתי השתלת כליה וכמיום מטופלת בתרופות מדכאות חיסון, אספירין, פרדניזון ולעיתי כדורים נגד מירגנה. ממה יכולים לנבוע הכאבים?
ייתכן ומדובר בחוסר בויטאמינים או מינרלים. יש לפנות תחילה לרופא המשפחה לבדיקות דם בהתאם.
שלום, אני בת 35 וגרה בארה?ב. יש לי כאבים שהולכים וחוזרים בפנים, לדעתי בלסת התחתונה הימנית אבל לא בטוח. כשאני נושמת חזק או מתכופפת אני מרגישה את הכאב שם, בפעם הקודמת שהיה לי את הכאב, הקאתי, לא קשור לכאב אלא לקלקול קיבה וכאבה לי מאוד פעולת ההקאה. האם יש לך רעיון מה זה יכול להיות? תודה ובברכה, דנה.
מומלץ לבדוק את מפרקי הלסת.
אתמול לקחתי שלושה כדורי שינה, לאחר כחצי שעה התחלתי לדבר עם הסובבים אותי שהבחינו שאני לא איתם, דיברתי ולא הייתי מודעת למה אני אומרת, דברים בלי הגיון וקשר. לאחר שהתעוררתי לא זכרתי דבר ממה שקרה. האם זאת תופעה שכיחה?
התופעה נדירה. עלול ה להתרחש גם בטיפול בכדורינה במינון תקין. על פי הנתונים לקחת מינון גבוה מהמותר. אנא השתדלי להמנע מכדורי שינה בכמות כה גדולה.
אני בדרך כלל הולך לישון באזור 21:30-22:00 כיוון שקשה לי להחזיק מעמד מאוחר יותר, מדי פעם שאני צריך להשאר עד אזור 24:00 זה קשה לי, מה אפשר לעשות? מודה מראש על עזרתך.
אנא פירוט נוסף לגבי הרגי השינה שלך. מתי אתה מתעורר. האם אתה נח בצהריים.
שלום לך אני נוטל כ 3 שנים כדור זודרום לשינה ובתקופה האחרונה רק חצי כדור כמה זמן להמשיך ככה עד שניגמלים
אתה יכול לנסות להפסיק התרופה באופן מיידי.
שלום רב בני בן 15 סובל מדום נשימה בשינה ישן מאוד עמוק שעות השינה שלו לא מסודרות ישן עד שעות בלתי סבירות הוא טוען שקשה לו מאוד להתעורר בבוקר כמו כן הוא סובל מעייפות כבדה רוב הזמן וקבוע כשהוא ישן הוא מרטיב ולא רק בלילה לפעמים גם הוא נרדם לכמה דקות הוא מתעורר רטוב וזה יכול לקרות גם באוטובוס במשך היום הוא הולך הרבה לשירותים וקשה לו להתאפק בלילה המצב ממש גרוע הוא מרטיב בכמות ממש גדולה והיו לו כמה מקרים גם של בריחת צואה בלילה הוא ישן עם טיטול גם בלילה וגם בצהריים כשהוא ישן העניין שהוא לא מרגיש אפילו כשהוא רטוב והוא מסוגל להמשיך לישון שעות אם חיתול רטוב לגמרי ואפילו מלוכלך השינה שלו ממש חזקה בדרך כלל אני מחליפה לו את הטיטול באמצע הלילה ותוך כדי ההחתלה הוא מסוגל להמשיך לישון בלי להתעורר מזה האם יש קשר בין זה לבין הדום נשימה ושעות השינה הלא מסודרות ומה ניתן לעשות בכדי לפתור את הבעיה המצב בלתי נסבל.
סדר הטיפול הנכון הוא תחילה בארגון שעות השינה ולאחר מיכן בהפרעת הנשימה בשינה ובהמשך בתופעת ההרטבה. הבעיות ניתנות לפתרון אך דורשות התייחסות מסודרת ולכן רצוי לפנותצ לרופא שינה באחד ממכוני השינה עם התמחות בילדים.
אובחנתי במעבדת שינה בשנת 2007, 10 הפסקות שינה בשעה (RDI=10). נחירות קשות וחזקות עפי עדות בעלי (אני לא שומעת כמובן), הותאם לי מכשיר CPAP בלחץ מירבי של 11 ס"מ/מים ולחץ ממוצע של 5.לא מצליחה להסתדר איתו, זז בשינה, הרעש מפריע לי ולא ניתן לישון על הבטן כפי שאני רגילה. למעשה הפסקתי להשתמש בו בכלל. משקל 70 גובה 163, גיל 60. האם יש טעם לנסות את המכשיר של חברת נקסנס. מדוע אינו מוכר על ידי חברות הביטוח המשלים הרפואי? (עלות מכשיר ה CPAP כוסתה על ידי הביטוח הרפואי שלי). איך אדע אם המכשיר מיטיב איתי?
הטיפול במכשיר C-PAP הוא הטיפול היעיל ביותר מבחינה רפואית. הטיפול ויעילותו נבדקו באין ספור מחקרים והוכח כיעיל מבחינת מניעת הפרעות הנשימה ומניעת סיבוכי הפרעת הנשימה בשינה. לאור זאת הטיפול מוכר ע"י רשויות הבריאות האמריקאית האירופית והעולם כולו כולל בישראל. מובן שזהו גם הטיפול המוכר ע"י משרד הבריאות וקופות החולים ולכן הוא בסל הבריאות. טיפול נוןסף שהוכח כיעיל בחלק מהמקרים הוא באמצעות התקן פה -סד דנטלי לשינה. לצערי התקן הפה איננו בסל הבריאות. למיטב ידעתי המכשיר של חברת נקסנס לא הוכר ע"י רשויות הבריאות. כמו כן אינני מכיר מחקרים מבוססים המוכיחים את יעילותו ויותר מכך אינני מכיר מחקרים שבדקו סיכונים אפשריים בשימוש במכשיר. לדעתי זו הסיבה שהמכשיר איננו מוכר ע"י רשויות הבריאות במדינות השונות לטיפול בהפרעות נשימה בשינה . בחלק מהמקרים במיוחד כאשר מדובר בהפרעת נשימה קלה ניתן לטפל בטכנולוגיות כירורגיות בחודרנות מינימלית.
20/3/2013: רכשתי לניסיון מכשיר נגד נחירות Snore care של חברת נקסנס. למרות מוטיבציה אדירה לא הצלחתי להסתגל למכשיר מצאתי עצמי ער מ-4 בבוקר ועייף למחרת. החזרתי לפני תום תקופת הניסיון והובטח לי החזר מלא. ממאי 2012 ועד היום לא קיבלתי החזר של כספי. נאמר לי לאחרונה שנקסנס תנסה לגייס כספים ואם תצליח אקבל זיכוי אחרי פסח
רכשתי את המכשיר של חברת נקסנס, בגלל הבעייתיות הקשורה בשימוש ב-CPAP (רעש, נזלת, יובש, הגבלה בתנועה...) בהתחלה המכשיר העיר אותי כל הזמן, ולאט לאט (לפי הספר) הוא אמור ללמוד ולהסתגל. היום, כמה חודשים אחרי, הוא לא מתפקד בכלל. זבל מוחלט. אני מאוכזב. אין עם מי לדבר. החברה בקשיים. לא חוזרים אלי. אנא התרחקו. הוזהרתם. סתם לזרוק כסף. זו הונאה. איל.
שלום, אני בת 38. שנים רבות מאוד אני סובלת מבעיות שינה. אני גם "טיפוס לילה" מאז ומתמיד וגם איכות השינה גרועה. כדורי שינה בעבר לא עזרו.נוירולוג מומחה בהפרעות שינה נתן לי מלטונין 1 מ"ג. בשבועיים הראשונים זה עזר אך בהמשך ועד היום (חצי שנה) זה אומנם "מכניס" אותי לשינה, אך אני מתעוררת אחרי 3-4 שעות ולא נרדמת יותר. 1).מה ניתן לעשות? להגדיל מינון? להוסיף כדור שינה? להוסיף מלטונין כשאני מתעוררת באמצע הלילה? אני ממש מתוסכלת ובעיקר עייפה ולא מתפקדת בכלל... 2)קרה ששכחתי לקחת ולא הצלחתי להירדם כל הלילה. האם לקיחת הכדור מפסיקה את יצור המלטונין הטבעי ואצטרך לקחת מלטונין כל החיים? האם זה לא מסוכן? 3). ושאלה נוספת - מה קורה אם בטעות לקחתי מנה כפולה (קרה שלא זכרתי שנטלתי ואז נטלתי כדור נוסף). תודה רבה, מור
אין טעם להגדיל המינון. במקרה ששכחת אין לקחת הכדור לאחר חצות. אין נזק במקרה שלקחת מינון כפול. ממליץ לבצע בדיקת שינה על מנת לברר סיבת ההתעוררות. בברכה .
מלטונין בשחרור מושהה שמצוי בשוק. יעיל, בטוח וטוב. עושה את העבודה ויחסוך ממך לקחת כדורים נוספים או מינונים גדולים של תרופות אחרות. צריך בשבילו מרשם אז תבקשי מהרופא משפחה שלך מרשם לסירקדין. הרופא שלי המליץ לי על זה וזה עזר לי מאוד.
ואגב פעם פורסם שהמלטונין מהחיי מסוכן ואף ידוע שמישהי בארה"ב שנטלה אותה מתה , הציעו לקחת מלטונין מהצומח, נדמה לי שזה פרופ" קרסו . אך לא מצאתי באף בית מרקחת בארה"ב מלטונין מהצומח . אז המלטונין מהחי נמצא אצלי במקרר מאז.
גם לי מאד עזר סירקדין. הבעיה שלי היתה שלא הייתי נרדם למרות המלטונין, ומאז שאני לוקח סירקדין, שעה ושלושת רבעי מהלקיחה אני נהיה עייף ונרדם
אני בן 23. בעבר סבלתי מקושי להירדם בלילה ובעייפות במשך היום. אובחנתי במעבדת שינה תל השומר כבעיה בהפרשת המלטונין (על פי בדיקת אקטיגרף). אני לוקח סירקדין כשנה וחצי, ועדיין אני ישן בין 9 ל-11 שעות בלילה, ועדיין יש לי ימים שאני מאד עייף או מטושטש. מכיון שאני לא אוהב להיות תלוי בתרופה, נסיתי להפסיק לקחת את התרופה ופשוט הפסקתי לישון. התחלתי לשבור את הכדור לחלקים, והפחתתי במינון באופן הדרגתי. היום אני לוקח בין חצי לשליש כדור של 2 מ"ג, ואני נרדם כרגיל. מאז הירידה במינון קל לי יותר לקום בבוקר ואני יותר עירני במשך היום. (לפני זה ישנתי 11-12 שעות). 1. האם ייתכן שההפחתה במינון עושה לי יותר טוב, או שרק נדמה לי? 2. כרגע אם אני מפחית את המינון אל מתחת לרבע כדור אני שוב לא נרדם. האם בעתיד הגוף שלי יתרגל למינון ואוכל להפחית את המינון עוד, עד להפסקת התרופה, תוך תיפקוד לא פחות טוב מהנוכחי?
קיימים מקרים בודדים בהם הפרעת תזמון שינה הדורשת טיפול קבוע ייתכן שאתנה אחד מהם.מאחר ומצאתה את הטיפול האופטימלי עבורך אינני רואה צורך לשנות. יש לזכור יחד עם זאת שהסירקאדין הינו כדור בשחרור מושהה ולכן שבירתו גורמתצ לשינוי במשך זמן השחרור של התרופה בגוף.
במסגרת ההנחיות הרשומות עבור התרופה אכן מוגבל זמן הנטילה עד לשלושה חודשים. הסיבה להגבלה איננה ברורה . למיטב ידיעתי אין מידע על סיבוכים כתוצאה מנטילת התרופה לפרקי זמן ארוכים יותר. מצד שיני אין מידע השולל נזקים כאלו. לגבי תלונותייך האחרות, הן אינן נובעות ממתן הצירקאדין ויש לטפל בכל אחת מהן בהתאם.
תודה לד"ר איל רוזנצוויג עבור המענה.
שלום לפני כמה שנים במהלך גירושיי נחשפתי לראשונה לתופעה מבעיתה שלאחר שבדקתי רבות באינטרנט הבנתי שזה שיתוק שינה. היו כמה מקרים כאלו וזה עבר. כיום עם בן זוגי הוא מעיד על כך שברוב הלילות אני בוכה וצועקת מתוך שינה. לאחרונה שוב היו מספר מקרים של שיתוק שינה. רציתי להבין יותר על התופעה ולדעת האם יש משהו שניתן לעשות? זו חוויה מתישה ומצמררת ובכל פעם שזה קורה יש תחושה כאילו שפיותי עומדת להתפוגג. בזמן האפיזודה אני "רואה" דמות מרושעת שמעיפה דברים בחדר,צוחקת בקול שטני ואף מכניסה עוד אנשים מרושעים לתוך החדר,יושבת עליי ומתמוגגת כשאני נחנקת. אנא תשובתך תודה על כל תגובה
האם את נוטלת דרך קבע תרופות כל שהן?
כרגע פאקסט 30 מ"ג ממש לאחרונה, אך לפני כמה שנים כשהחלו ההתקפים של שיתוק שינה לא נטלתי דבר וגם לא עכשיו כשהתחילו. אגב היה לי עוד שיתוק הבוקר.... נמאב לי... יש משהו שאפשר לעשות? זה שואב ממני כוחות פיזיים ונפשיים.
שלום רב אני בת 30 וזה זמן רב בעקבות משבר שחוויתי אני נמצאת בבעיה מתמשכת של שינה מרובה זה כאילו החיים ממשיכים ואני נמצאת בתוך הבועה של עצמי. לפני זמן היית במסגרת של קורס הכנה לעבודה שנמשך חודש וחצי שבקושי קמתי אך קמתי והתמדתי וברגע שנגמר הקורס חזרתי לאותה נקודת התחלה של שינה. וגם יש קורס המשך אך לצערי הפסקתי להגיע כי הם מחייבים למצא עבודה ואני לא במצב הזה בכלל. גם יש לי קושי כרגע לחפש עבודה בגלל חוסר התמדה לפני שש שנים הייתי יכולה לקום בבוקר ללכת לעבודה לימודים ולנהל חיים תקינים וכיום לא מסוגלת כל מה שאני רוצה זה רק לישון ואני מרגישה שזה לא טוב לי אך זה כאילו השינה מנהלת אותי במקום שזה יהיה הפוך נמאס לי אני רוצה לצאת מלופ של השינה אך לא מצליחה לבד בעבר לקחתי תרופות כשהייתי במסגרת של אשפוז יום אך הם גרמו לי לתופעות לוואי של השמנה והפסקת מחזור ולא בדיוק ייצבו אותי. ואני מרגישה שברגע שנגמר לי מסגרת מסויימת אני חוזרת לאותה נקודת התחלה של אי עשייה ולופ מתמשך של שינה לא של עייפות האם יש דרך לצאת מזה והאם יש אנשים שחווים את הסיטואציה הזו גם כדוגמאת קבוצת תמיכה בסגנון אודה על תשובה
התופעה שאת מתארת מוכרת בפרקטיקה הרגילה של רפואת השינה. הפליא לתאר את התופעה הסופר אהרון אפלפלד בספרו - האיש שלא פסק לישון(מומלץ ביותר). לעניין המקרה הפרטי שלך , קיימות מספר שאלות לברור: 1. מתי את נכנסת למיטה וכמה זמן לוקח תהליך ההרדמות 2. כמה פעמים ביממה את ישנה? 3. האם קיימת תחושת ישנוניות גם בשעות הפעילות? 4. מה הוא הגורם הראשוני הטראומטי? ושאלות נוספות. אני ממליץ לך לפנות למכון שינה שם יבוצעו גם מספר בדיקות. בהצלחה.
דוקטור אייל רוזנצוויג, שלום. ברצוננו לשאול אותך כמה שאלות. אנו עושות דף מידע בנושא החלומות ומסתורי השינה, ונשמח אם תעזור לנו, תענה על השאלות שלנו ותרחיב על הנושאים שנציין... - למה מדברים באמצע השינה? - שינה עם עיינים פקוחות - חלום משותף (מקרה נדיר מאוד שקורה אצל תאומים, אם בכלל) - מצב שבו חלק אחד בגוף מתפקד וחלק אחר לא, בזמן חלום - נפילה מהמיטה בזמן חלום - מצב שבו שבו חולמים ולאחר כמה זמן אותה סיטואציה מתרחשת במציאות (זה קרה לכמה מחברותינו) - למה אנחנו חולמים ומהי החשיבות של החלומות בחיינו? בתודה מראש, א.ט וגם מ.צ
מר אייל, שלום. מדברות שוב אושר ומעיין, ורצינו לשאול, למה אתה לא עונה לנו. זה חשוב מאוד ואנחנו צריכות את תשובתך בהקדם האפשרי. לפחות תשלח לנו תשובה שלילית, כדי שנדע שראית את התגובה, ולא נכנס לאתר כל יום, בתורות, לשווא...! מקוות שתענה; גם לאתר זה וגם למייל של אמא של מעיין, מעיין ואושר, א.ט ומ.צ
שלום דוקטור. שתי כפות הידיים שלי "נרדמות"בלילה והתופעה גורמת לי להתעורר, האם יתכן קשר להתעוררות עם כאב ראש? למי ניתן לפנות עם בעיה שכזאת? (אני בת 62...) תודה מראש ריקי
התופעה יכולה להיות קשורה להיצרות של תעלת כף היד או לבעית שינה הקשורה בתנועתיות הגפיים בשינה . ממליץ לפנות תחילה לאורטפד לברור האפשרות הראשונה . במידה ונשללת את מוזמנת לפנות למכון השינה. כאבי ראש בבוקר אינם קשורים להפרעה זו. בעניין כאבי הראש מומלץ לבצע ברור לחץ דם כולל מדידת לחץ דם ליחלית באמצעות HOLTER לחץ דם.
שלום , רצינו לבקש את עזרתך . יש לנו עבודת חקר בנושא האדם סביבתו ואיכות חייו לכן בחרנו לחקור האם מספר מועט של שעות שינה משפיע על כושר הריכוז של המתבגר . כיוון שאתה מתמחה בנושא האם אתה יכול לענות לנו על מספר שאלות ? תודה
או אם טעינו ואתה אינך מתמחה בזה , תוכל להפנות אותנו למומחה שיוכל לעזור ?
אתן מוזמנות לפנות דרך מזכירותץ מכוןל השינה בתל השומר
שלום הייתי פציינטית שלך בתור רופא אף אוזן גרון, אבל עכשיו עברנו לצפון. יש לך פורום בתור רופא אף אוזן גרון? אתה רופא נהדר!!!!! חבל לנו להפסיד אותך
תודה ניתן לפנות בפקס 03-5290647
ד"ר שלום, אני בת 23, בריאה בד"כ. לאחרונה קיבלתי מרופא המשפחה 10 כדורי בונדורמין, היות וסבלתי מלחץ וחרדה בתקופת הבחינות והתקשיתי לישון. לקחתי כדור רק במקרים נדירים (מדי פעם) אבל נחשפתי לתופעה מוזרה: לפני ההירדמות, בדקות שאחרי לקיחת הכדור, אני משוחחת עם בן זוגי, שיחות קוהרנטיות ומלאות, אך למחרת לא זוכרת כלום. ממש שום דבר, אפילו לא זוכרת שדיברנו. האם זה נורמלי? או האם עליי לחדול מלקחת את הכדור?
התופעה נדירה אך מוכרת. לתופעה זו אין השפעה ארוכת תווך כך שניתן להמשיך ולהנות מההשפעה הטובה של הכדור על שנתך. רצוי כמובן לא ליטול כדורי שינה לאורך זמן וברציפות.
שלום רב, הרופא אמר היום לאבא שלי שיש לו מחיצה עקומה והוא בקושי מקבל אויר בגלל זה הוא גם מפסיק לנשום בליילה, עייף מאוד כל היום דבר שגרם לו להשמנה, בעיות לב לחץ דם וסכרת ומשקל... הרופא אמר לו שחמצן לא יעזור והוא חייב ניתוח רק שבגילו 63 ועם הבעיות הבריאותיות שלו אף אחד לא יסכים לנתח אותו האם הוא יכול לעבור ניתוח לסדר את המחיצה או שאין לו סיכוי? האם יש פתרון אחר? תודה מראש מירב
על פי הנתונים הסטאטיסטיים המקובלים בספרות הרפואית בעולם הפרעת נשימה אפית איננה הגורם להפרעת נשימה בשינה ותיקון נשימת האף איננה מתקנת את הפרעת הנשימה בשינה. לטיפול בהפרעת הנישימה בשינה קיימים ניתוןחים רבים שיעילותם נבדקה. התאמת הניתוח מבוצעת באופן אינדיווידואלי. קיימות גם שיטות טיפול שמרניות כולל שימוש במסיכת C-PAP . וטיפול בהתקן פה.
האם אחרי יישור מחיצת האף ישנו שינוי גם במראה הקוסמטי של האף ?
לא
האם יש צורך בהפניה מרופא המשפחה שלי לבדיקה במעבדת שינה והאם הבדיקה מתבצעת במעבדה בלבד?
ניתן לקבל הפניה מרופא המשפחה , רופא אאג או נוירולוג. חלק מהבדיקות מבוצעות כבדיקות ביתיות אך אלו מוגבלות להפרות נשימה בשינה בלבד.
שלום, מזה כמה חודשים אני צורכת שינה בכמות של 12 שעות בלילה לפעמים עם מנוחה בצהרים. אומנם התקופה כרגע קצת עמוסה עבורי והיא גם תמשך עד סוף השנה וגנטית במשפחה ישנים לא מעט... אבל כרגע זה עובר את כל מה שהייתי רגילה ופוגע מאוד באיכות חיי מה אפשר לעשות והאם יש פיתרון תרופתי או אחר? תודה מראש
הבעיה שהצגת מעלה מספר שאלות: 1.האם שעות השינה שאת מציינת הן שעות שינה בפועל או משך השהיה במיטה. 2. האם השינה מרעננת או למרות שעות השינה הארוכות את עדיין חשה עייפות . 3.באיזה שעה את נכנסת לישון בלילה. 4. האם את נוטלת אי אילו תרופות באופן קבוע.5. פעילות ספורטיביחת בשעות היום ותזמונה.
ראשית תודה על התייחסותך... כאשר אני קמה בבוקר לעבודה סביב 6:30, אני מאוד עייפה, תוך שעה שעתיים העייפות חולפת גם מאחר שאני פעילה פיזית בעבודה. שעות השינה לרוב סביב 11 ,12 בלילה אבל בתקופה האחרונה בגלל העייפות הגוברת היו ימים שהלכתי לישון ב10 וזו שינה בפועל. בימים שאיני צריכה לקום לעבודה אתעורר בצהרים(יכול להיות שתהיה התעוררת מוקדמת והמשך שינה). אני אדם פעיל בימים רגילים אך מזה 3 חודשים בגלל עומס עבודה ורגשי הפעילות הספורטיבית שלי מעטה מאוד (על אף שבעבודה אני גם נעה הרבה). התחושה היא שאני נותנת "פול גז"(כולל שתיית הרבה קפה) לכמה שעות במהלך היום ואז זקוקה להרבה שעות כדי שהגוף ירגע. ....תחושה שאין איזון גופני מבחינת רמות האנרגיה והריכוז שאני זקוקה להם, אלה יש "פיקים" ונפילה ושוב "פיקים"... תודה
הבעיה שהצגת מעלה מספר שאלות: 1.האם שעות השינה שאת מציינת הן שעות שינה בפועל או משך השהיה במיטה. 2. האם השינה מרעננת או למרות שעות השינה הארוכות את עדיין חשה עייפות . 3.באיזה שעה את נכנסת לישון בלילה. 4. האם את נוטלת אי אילו תרופות באופן קבוע.5. פעילות ספורטיביחת בשעות היום ותזמונה.
אני לוקחת מליטונן באופן קבוע כמעט שנה , גם עם המלטונן אני ישנה רק 4 שעות בלילה יש לי יקיצה מוקדמת המינון הוא 3מ"ג האם אפשר לעבור ל6 מ"ג שזה אומר שני כדורים ללילה האם יש בעיית התמכרות שכחתי לציין שגילי הוא 50 וכנראה שזו תופעת גיל המעבר אבל אני לא מסוגלת ללכת לישון ללא הכדור תודה
המלטונין איננו ממכר. העלאת מינונו לא תאריך את משך זמן פעילותו.
הי, אובחנתי כבעלת שעון בלתי מאורגן, וכמוכן סובלת גם מ RLS. בינתיים שום טיפול לא עוזר (מלוטונין, אור וכיו"ב). בימים האחרונים יש החרפה. במהלך החמישים השעות האחרונות ישנתי פחות מארבע שעות, וגם אלו לא ברצף. ואני ממש, אבל ממש לא עייפה על אף שעכשו חצות. מנסים להמשיך לטפל בי אך בינתיים ללא הצלחה. זהו, רק רציתי לקטר על זה קצת.
שלום אני אשמח לשמוע מה מצבך היום יומיים לאחר הקיטור הקודם. אם תרצי לפרט מעט לגבי טיפולים תרופתיים במידה ואת נוטלת או נטלת בעבר אשמח לשמוע.
תודה רבה על התענינותך. נחמד שיש מקום שאפשר קצת לקטר בו (-: הסיפור שלי התחיל בגיל עשרים, כאשר נרדמתי במהלך היום ואובחנתי בסובלת מ DSPS. אז הדחיה היתה של כארבע שעות. מלוטונין לא עזר. את התואר הראשון עשיתי במאמץ רב. בין שעור לשעור רצתי לאוטו, לתפוס כמה דקות שינה, רצתי בחזרה דרך הקפטריה, לקנות דיאט קולה וקפה, נעמדתי פיזית בקצה אולם ההרצאות ונאבקתי בשינה כדי להצליח לשמוע את ההרצאה. וכך שעור לאחר שעור. אז המודעות לא היתה גבוהה לנושא (לפחות לא המודעות שלי) וכך הימים עברו.. כשהמצב החריף הופנתי למעבדת השינה, ובעצם מאז ודרך שמונה מעבדות שינה נוספות שנעשו לי במהלך השנים חזרה על עצמה אותה שגיאה שהובילה לאבחון לקוי. במעבדת השינה ההוראות היו ללכת לישון בעשר בערב, ולקום בשש, ואז מדדו את רמת העירנות במהלך היום. כמובן שלאור אילוץ זה המסקנות התמקדו באידיופטיק היפרסומניה (ולא באיחור בשעון). בשנים אלו התחילו במתן פרוביג'יל, ולא אשכח את היום הראשון בו לקחתי חצי כדור. "אורו עיני" (תרתי משמע). הייתי בעבודה, לקחתי הכדור ופתאום התעוררתי , ונדהמתי לחשוב שבעצם כל האנשים מרגישים ביום יום ככה. )-: עם הזמן השפעת הכדור פחתה, והעלו את המינון עד לארבעה כדורים ביום. כאשר גם אלו לא השפיעו החליפו הטיפול לקונצרטה. גם כאן חזרה תופעת ההתסגלות, והגעתי למינון המקסימלי המותר לאחר קבלת האישורים המתאימים. ואז גם זה לא עזר. לפני כשנה פניתי לרופא אחר, שמכיר אותי עוד מצעירותי, והוא הדגיש שהבעיה המרכזית היא הדחיה בשעון ושבשל הניסיונות הכושלים לישון בשעות ה"נורמאליות" נוצרת העייפות הגדולה. אגב, בשלב זה תוצאות מעבדת השינה הצביעו על ישנוניות קשה ביותר, וכלל לא הגעתי לשינת REM. התחלנו שוב במלוטונין, סירקדין, טיפול באור- דבר לא עזר. בדיקת האקטיגרף הסבירה לבסוף את שורש הבעיה- שעון ביולוגי מאוד לא מאורגן. (הטכנאי שפיענח את האקטיגרף צילצל לרופא ואמר לו שהמכשיר מקולקל כי לא יתכן שאלו תוצאות אמיתיות). מסתבר שעל אף שאני שעות על שעות במיטה מרוב עייפות, איני ישנה בכלל. וגם התווספה האבחנה של תנועתיות הרגליים. התרופות לתנועתיות הרגליים מפסיקות את התופעה לחלוטין, אך כעת המצב הוא של עירות מוחלטת בשעות הלילה, הליכה לישון בתשע בבוקר ועד שש בערב, כאשר באמצע יש אין סוף התעוררויות, וחוזר חלילה. בלילה אני ממש, אבל ממש לא מסוגלת לישון. שלשום הוחלט לנסות להילחם בשעון, וכעת עלי לקחת כדור שינה בלילה, לישון "כמו אנשים נורמאלים", לקום בבוקר, ולהחזיק את עצמי בכוח עירה כל היום בשמש, ועד הלילה. ביומיים בהם ניסתי את זה ישנתי יום אחד שש עשרה שעות, ויום אחד שמונה עשרה שעות. בגלל הכדור ישנתי בלילה, ובגלל השעון הביולוגי ישנתי בבוקר. לא הצלחתי להשאר עירה. זהו לבינתיים. המחירים שאני משלמת על מצבי הם כבדים. הן במישור המשפחה, הקריירה והחברתי. בקרב החברים הכינויים הם, במוכן, "ינשוף", "ערפד", וכיו"ב. סליחה על פירוט היתר, אני מקווה שלא היתשתי ושיעממתי, ומודה מאוד על תשומת הלב.
שלום, אני מאובחן כחולה בנרקולפסיה וקיבלתי מרשם של 400 מ"ג פרוביג'יל (הידוע כייעודי לחולי נרקולפסיה), בתחילה זה עזר לי מאוד (2*200 מ"ג) וחיי הפכו לאדם נורמלי מן השורה, אך בשבועיים האחרונים הכדור כלל לא משפיע ונראה שהמצב חזר להיות כבראשונה, טרום הטיפול התרופתי (הכדור נלקח פעמיים ביום בזמנים קבועים) , שאלתי היא, האם יכול להיות שפתאום הכדור לא משפיע ואם כן, האם קיים פתרון תרופתי חלופי לפרוביגיל ומה תופעות הלוואי של התרופה החלופית (אני מאוד חושש מריטלין ומהתופעות לטווח הרחוק של טיקים נוירולוגים). תודה רבה
אתה מתאר נטילת פרוויגיל במינונים גבוהים. במידה וגם זה לא עוזר ייתכן ויש מרכיבים נוספים בתחושת עייפותך. רצוי לחזור ולהתייעץ עם רופא שינה .
כבר כמה חודשים כמעט מידי לילה אני מתעורר ספוג זיעה בכל הגוף כמה פעמים בלילה בערך כל שעה וחצי מבחינתי אין שום שינוי בתרופות(לא לוקח שום תרופה זתומרת) אין שינוי בתזונה ואין שינוי בשאר ההרגלים אני בן 27..רזה מאוד וממש לא בכושר
יש לנת עם התלונה לרופא משפחה בהקדם על מנת לבצע בדיקות דם מתאימות.
שלום רב, שמעתי שיש כדור שינה חדש בשם 'אמביינט'. אני סובל מדום נשימה בשינה חמור, אבל לא יכול להתרגל ל- CPAP, וגם כדורי שינה אחרים אינם מועילים. האם יש בכדור הזה תועלת. רוב תודות.
כאשר מאובחנת הפרעת נשימה בשינה אין לקחת אמביין או כל כדזור שינה אחר.
אני בן 24. כבר שנים רבות (לפחות 10 שנים) אני מנהל אורח חיים כזה שאני ער עד שעות מאוחרות בלילה (4-5) וישן עד 12-1 בצהריים. היום אני סטודנט ואני לומד בשעות הצהריים-ערב, אך גם במסגרות קודמות (עבודה וכו') תמיד הייתי מגיע למצב שאני הולך לישון מאוחר וקם מאוחר, או לחלופין אם הייתה מסגרת מחייבת (בית ספר למשל) הייתי הולך לישון מאוחר, קם מוקדם לבית הספר, חוזר הביתה, הולך לישון אחה"צ וער עד לשעה מאוחרת בלילה. כל הנסיונות שלי להתרגל לשעות נורמליות כמעט אף פעם לא צלחו. אם אני בבית ולא ישנתי מספיק בלילה כמעט תמיד אני נרדם אחה"צ ובגלל זה לא מצליח להירדם לפני 4-5 בלילה. למעשה גם אם אני מצליח לא להירדם אחה"צ אני בד"כ לא מצליח להירדם לפני השעות הקטנות של הלילה. יש לציין שכשאני מצליח להירדם אני ישן טוב ואין לי בעיה להירדם באופן כללי אלא רק בעיה להסתגל לשעות ה"רגילות". האם בעיה זו נחשבת כ"הפרעת שינה" ויש דרכים לטפל בה?
מדובר בהפרעת תזמון השינהץ ההפרעה ניתנת ליטיפול אנא פנה לייעוץ באחד ממכוני השינה.
שלום, בן זוגי בן 22 התחיל טיפול עם סירקדין, וכשסיים אותו (3 שבועות) בעיות השינה חזרו על עצמן ולא ניכר כל שיפור. כמובן שבזמן נטילת התרופה יכל להירדם בשעות נורמליות ולקום בבוקר. רופאת המשפחה רשמה לו טיפול נוסף בסירקדין (3 שבועות נוספים) האם יש סיכון בהמשך טיפול נוסף בתרופה זו? מה השפעת התרופה בשימוש לטווח ארוך? האם יכולה להיווצר פגיעה כלשהי באיזושהי צורה? האם יש תרופות מלטונין חלופיות שניתן לצרוך במינון גבוה או במינון דומה לטווח ארוך, או עם השפעה חזקה יותר לטווח ארוך? תודה, ערב נעים. מרינה
אין חשש מצריכת סירקאדין לפרקי זמן ממושכים יותר ואין צורך להחליף למלטונין.
שלום, לאחר הטיפול הראשון (3 שבועות) ניסה להפסיק ל3 ימים אך הבעיה חזרה על עצמה כאילו לא טופלה כלל. מתי יש להפסיק עם נטילת סירקאדין או לחלופין לאחר כמה זמן מתחילה השפעתו לטווח הארוך? תודה, מרינה
אני בת 38 רציתי לברר לגבי השינה שלי ולדעת האם ניתן לטפל ביקיצה מוקדמת.אני נוהגת לישון מוקדם בסביבות בין השעות 10-11 ומתעוררת בסביבות 4 וחצי או חמש (ברצף).האם העניין הוא רגיל? את האמת הדבר מעסיק אותי ואני טרודה מכך.אשמח לקבל עצות מכם.
השאלה העיקרית הנה האם את חשה עייפות או ישנוניות בשעות היום.
אני לוקח 75מ"ג טרזודיל לפני השינה לפי עלון לצרכן יש לקחת אותו אחרי אוכל מה הסיכון אם לוקחים אותו על קיבה ריקה? כמה זמן לפני השינה יש לקחת את הכדור?
התרופה איננה תרופת שינה ביסודה אלא ציועדת בעיקר לטיפול בדיכאון. אחת מתופעות הלוואי של התרופה הנה תחושת עייפות . תכונה זו מנוצלת לעיתים על מנת לטפל בקושי בהרדמות. לשאלתך . נטילה על קיבה ריקה מגבירה את מהירות הספיגה בקיבה ועלולה לגרום לריכוז גבוהה מדי של התרופה בדם.
אני גבר בן 28 בריא בדרך כלל. בשבועות האחרונים כל לילה זה סבל בל יתואר בשבילי. אני הולך לישון (בדר"כ בשעות מאוחרות) וכשאני מגיע לשלב הראשוני של להירדם אז אני קופץ מתוך בהלה כאילו נשכני נחש, אז אני מתעורר לדקה שתיים עם דפיקות לב חזקות שנמשכות בערך חצי דקה, וכשאני ממשיך בנסיונות השינה שוב המקרה חוזר על עצמו בקפיצות של פחד ותחושה של חנק של חצי דקה. חשוב לי לציין שבעבר חוויתי את המקרה לעתים נדירות (אחת לחצי שנה) אבל בשבועות האחרונים אני חווה את זה בכל לילה ולפעמים זה יכול לקרות כעשר פעמים בלילה עד שאני נרדם (ב04:00 בבוקר). יש לציין שהמקרים הנ"ל מתרחשים בדרך כלל כשאני הולך לישון מאוחר וכשאני מנסה למתוח את גבול קצה העירנות. (בשבת האחרונה הלכתי לישון אחרי סעודת ליל שבת בשעה שבע בערב ונרדמתי כמו תינוק) עוד אציין שאני לא אוכל ארוחות סדירות (כמעט ולא אוכל כלום) ובדרך כלל המקרים הנ"ל מתרחשים בימים שאני עובד משעות הבוקר המוקדמות כשאני ער עד לשעות ממש מאוחרות. אורח החיים שאני מקיים אינו זר לי ואיני מבין מדוע רק עכשיו אני חווה את החוויות האלה. הלכתי לרופאת המשפחה והיא שלחה אותי לבדיקות דם שהיו תקינות (מלבד חוסר בוויטמין D) אשמח מאוד לקבל ממך ייעוץ ופתרונות (מקווה שלא הארכתי, אך היה חשוב לי להסביר במדוייק) תודה...
מדובר קרוב לודאי בחרדת שינה . אנא פנה לייעוץ נוסף וטיפול במסגרת קופ"ח
נשמע שלשנינו בידיוק אותה התופעה. אצלי זה כבר 5 לילות רצוף. ממש מתסכל לעצום עיניים... אתה מרגיש אי שקט גם במשך היום או רק בלילות?
אצלי זה קורה בחודש האחרון בכל לילה מלבד ימים שאני לא עובד שעות מרובות וכן בלילות שאני הולך לישון מוקדם. התרופה שאני מצאתי בלילות האחרונים כשאני מתחיל לזנק מתוך שינה (כמה עצוב ומדכא) אני מוזג לעצמי כוס יין וחצי (יין יבש) וזה ממש עוזר לי בצורה מדהימה. כדאי לנסות. עופר, בקשה לי ממך. אם אתה שומע או שתמצא שיטה שמטפלת במקרה אנא ממך תיידע אותי כי הלילות שלי הולכים ונעשים מטורפים יותר ויותר ואני מחפש טיפול שיעזור לי תודה...
דיקור סיני יכול לעזור ובנוסף תפילה קטנה לבורא עולם
מזה מספר לילות שאני נרדם בקלות אך מתעורר זמן קצר לאחר שנרדמתי עם דופק גבוה והרגשת לחץ.לאחר מספר נשימות עמוקות אני נרגע ונרדם שוב רק כדי להתעורר זמן קצר לאחר מכן עם דופק מואץ... התופעה חוזרת מספר רב של פעמים בלילה ולא מאפשרת שינה תקינה. האם זו תופעה מוכרת? מהו הטיפול הממומלץ? ישנן בדיקות שעליי לעשות?
התופעה מוכרת ונקראת חרדת שינה - חרדה המופיעה בשינה. אתה מוזמן לפנות לרופא המשפחהע על מנת לקבל טיפול בהתאם.
שלום אני בת 49,נבדקתי במעבדת שינה ואני סובלת מדם נשימה. לא התרגלתי לCPOP. ישנה כל פעם עד שעתיים. ממוצע ללילה 4-5 שעות במקרה הטוב. כדורי שינה לא עוזרים וגם לא מלטונין. כרגע לאחר ניתוח החלפת מפרק טוטל גם לא נרדמת בכלל. רופא משפחה מחליף סוגי כדורי שינה ללא תועלת. רוצה מאד לישון רצוף. (ביום לא ישנה בכלל) . נא המלצתך .
מדובר בשילוב של דום נשימה בשינה עם אינסומניה המקשה כמובן על הטיפול בדום הנשימה בשינה. ההבעיה מורכבת ודורקשת ייעוץ אישי.
שלום רב, אני סטודנט בשנה הראשונה ללימודים, ומאז שהחלו המבחנים אני לא מסוגל לישון בלילה שלפני המבחן. בתקופות רגילות, אני נרדם בקלות רבה (אפשר להגיד שאני סובל בד"כ מתופעה הפוכה מנדודי שינה- נרדם בקלות בסרטים, בנסיעות וכו'). מעולם לא סבלתי מנדודי שינה, מלבד תקופה קצרה לפני חודשיים (שארכה שבוע, שלאחריו חזרתי לישון כרגיל). גם לפני מבחנים חשובים בעבר, מעולם לא סבלתי מתופעה של נדודי שינה. אני לא מרגיש כרגע לחץ חריג, או משהו חריג לעומת תקופות מבחנים קודמות שבהן לא הייתה לי כל בעיה. אפילו לקחתי כדור שינה לפני המבחן האחרון (זודורום) וגם איתו נרדמתי רק לאחר 6 שעות של ניסיונות להירדם מה לעשות? האם יש כדורים אחרים שכדאי לקחת? מה הטיפול המומלץ? תודה
בנוסף לטיפול התרופתי ניתן לבצע גם תרגילי הרפיה . ניתן ללמוד תרגול כזה במסגרת טיפול ביופידבק המבוצעים במכונים לרפואה משמלישמה בכל קופות החולים.
שלום, אני בן 24 וכבר הרבה זמן שאני לא מצליח לקום בבוקר עם תחושה של סיפוק שינה , כלומר אני סוחב איתי את העייפות במשך כל היום ומפצה על כך ע"י שתיה רבה של קפה. אך עדיין העייפות מלווה אותי , אני סטודנדט ונכון שאני מתאמץ יותר אבל עדיין גם כאשר אני חוזר עייף הביתה אחרי הצהריים אני מרגיש עייף אך אפילו אם אני אלך למיטה לא אצליח להרדם.. אנני מצליח להבין את שורש הבעיה וניסיתי כבר דברים רבים כמו ללכת לישון באותה שעה (שזה לא כלכך צלח..), לשנות את מיקום המיטה , ועוד . יש לציין כי אני זז הרבה במהלך השינה ואני כן מרגיש שאני מגיע למצב של שינה עמוקה. לאחרונה התחלתי לחשוב על טיפול תרופתי יש המלצות ? (אגב אם זה חשוב אז אני מתגורר במרכז)
תנועתיות מרובה בשינה יכולה להיות ביוטי ליקיצות לא מודעות ולכן סיבה לשינה לא מרעננת. מחוצה כמובן בדיקה במעבדת שינה לאבחון ולהמלצה טיפולית.
תודה על התגובה, תוכל גם להסביר על בדיקת מעבדת שינה ?
שלום אני בת 16 וחצי תלמידת כיתה יא' אני נוטלת כדורים של קונסרטה לבעיית הקשב וריכוז שלי יש לי פעמיים בשבוע שאני מתחילה בשעת אפס ומסיימת בארבע אני רגילה לישון שנת צהריים של שעה בערך לא יותר אני תמיד מרגישהעייפה ושכשאני מרגישה באמת שאני עייפה ומנסה ללכת לישון אני לא מצליחה אני מסתובבת לצד לצד במשך שעה ולאחר מכן כבר רואה את עצמי במחשב או בטלוויזיה כדי לנסות להרדם ואני לא מצליחה להירדם זה קשה לי ואני מנסה לעשות הכל אני תמיד מאחרת ותמיד מרגישה עייפה ואני מנסה לעשות כל כדי לישון מוקדם ואינני מצליחה לישון פעם אחת באמת נידמתי בשעה 10 וחצי שזה יחזית מוקדם לשעות שאני מצליחה לישון ולא הצלחתי לקום בבוקר יש לי בעיה לקום ויש לי בעיה לישון או שאני לא ישנה כלל 3 וחצי שעות או שאני ישנה ואין לי כוח לקום. אני מתחילה להגיש ירידה במצבי הרוח אני לא מתפקדת אני מרגישה שאני מתמוטטת שאני מנסה לעשות הכל ואני לא מצליחה . חשוב לי נורא ללמוד להצליח אבל קשה לי יש ימים שאני מרגישה שאני צריכה לוותר כי פתאום שום דבר לא הולך לי. אף אחד לא מבין אותי ולא יודע מה ההרגשה הזאת אנשים חושבים שאני מזלזלת או שכשאני לא נרדמת הוריי אומרים לי שזה בגלל שאני צריכה לישון מוקדם ולא לישון צהריים וכמה שאני מנסה כי באמת חשוב לי אני לא מצליחה ושום דבר לא מכוונה של זילזול אני מרגישה שאני מפספסת המון יש לי באמת ירידה במצבי רוח אני מרגישה התמוטטות ואין לי כוח לכלום בזמן האחרון . והל זה מכוונה טוב אני מנסה לעשות הכל ולא מאמינים בי מפקפקים בי חושבים שאני מזלזלת וזה נותן יותר הרגשה שאף אחד לא מבין כשאני מגיעה לבית הספר אני מרגישה עייפות כלום לא הולך לי ולא מצליח לי אני כל הזמן מפהקת ומחפשת אפשרות לישון להירדם איני יודעת מה לעשוותת !! :(
מודה לך על התאור הנרחב והמדויק. מדובר קרוב לודאי בהפרעה בתזמון השינה. הפרעה זו נובעת מליקוי בפעילות השעונים הביולוגיים ואינה תלויה באופייך או בכוח הרצון שלך. ההפרעה ניתנת לתיקון. את מוזמנת לפנות למכון השינה בתל השומר לייעוץ בדיקה וטיפול. חשוב להגיע בלויית ההורים. בהצלחה.
מעל חודש אינני מצליחה להרדם. קבלתי בונדורמין שעזר לי ל-3 שעות, סירקדין שלא עזר לי כלל, ואבן, גם שעתיים שלוש, סטילנוקס ביום הראשון 3 שעות ביום השני שום דבר, וכך אני חיה, עייפה מאד וללא שינה. האם אפשר למות מזה? שאלה: האם אפשר לקחת יום אחד כדור מסוג אחד ולמחרת כדור מסוג אחר? שאלה שניה, מה זה טיפול בהתנהגות קוגניטיבית והיכן אפשר לקבל טיפול כזה ?
השאלה החשובה הנה מה היתה איכות השינה שלך עד לפני חודש והאם קרה דבר מה מהותי שגרם להתפתחות ההפרעה.
תודה על ההענות, לפני כן איכות השינה היתה טובה. אמנם לא ישנתי הרבה שעות (בין 6-7) אבל כשקמתי הרגשתי שנחתי, ולא קרה שום דבר מיוחד שגרם לזה פרט לזה שהייתי צרודה ומספר ימים לא יכולתי לדבר.
אכן טיפול התנהגותי קוגניטיבי יכול לתרום. הטיפול מבוצע בחלרק ממכוני השינה .
אכן טיפול התנהגותי קוגניטיבי יכול לתרום. הטיפול מבוצע בחלרק ממכוני השינה .
אני לא בן אדם שם בוקר, שמעתי שהדרך שבה אתה מתעורר משפיעה מאוד, וכהמשך לכך שמעתי על שעונים מעוררים מיוחדים, אחד שמחפש דופק ומעיר אותך בין טווח שעות שביקשת לפי הדופק הכי "מתאים" להערה, אחד שמקרין שמש על הקיר וכדומה. האם זו תרמית למשוך אותי לבזבז כסף או ששווה להשקיע את כמה מאות הדולרים?
היקיצה הטבעית בשעות הבוקר מתרחשת בדרך כלל מתוך שלבי שינה שטחיים ולעיתים נדירות יותר מתוך שנת חלום. במידה ומדובר באדם בישן באופן מסודר מבחינת תזמון השינה ומשך השינה , גם התעוררות באמצעות שעון מעורר תתרחש בתוך אחד מהשלבים הללו. נראה לכן שהשיתות שאתה מתאר לא ישפיעול על הפיזיולוגיה של ההתעוררות. כל השאר כמובן פסיכולוגיה וגם בה אין לזלזל.
יש לי בעיות שינה ונשימה והרופא אתמול אמר שיש לי לשון גדולה ובעיה של צניחת החך ולכן הוא המליץ לעבור ניתוח לקיצור העינבל בלייזר, בנוסף אני צריך לעשות ניתוח לתיקון המחיצה באף. אבקש לקבל הסבר לפרוצדורות האלו ולאפשריות האחרות שיש מלבד ניתוח.
ההליך הרפואי בהפרעת נשימה בשינה הינו כדלקמ"ן 1. אבחון ההפרעה המסתיים לאחר קבלת תוצאות מעבדת השינה 2. אבחון הסיבה להפרע ה החייב לכלול בדיקת אאג כולל בדיקה בסיב אופטי בכחל הנוגע למעברי האוויר באף ובלוע 3. במידה וחומרת ההפרכעה דורשת טיפול יומלץ תחילה טיפול שמרני - קיים מגוון טיפולים ויש להתאים באופן אינ דיווידואלי 4. במידה ולא ניתן להתאים טיפול שמרני יש לשקול ניתוח - קיים מגוון ניתוחים ויש להתאים באופן אינדיווידואלי על פי הבדיקה שבוצעה. לשאלת הניתוח שהוצע לך. ניתוח לקיצור הענבל בלייזר אינו מומלץ יותר בשנים האחרונות לאחר שהוכח שנזקו עולה על תועלתו. ניתוח מחיצת האף והקונכיות איננו מיועד ולא יכול לפתור בעיה של הפרעת נשימה בשינה אך במידה וקיימת הפרעה בנשימת האף במשך היום ייתכן ויש מקום לבצעו ללא קשר להפרעת הנשימה בשינה. בהצלחה
ההליך הרפואי בהפרעת נשימה בשינה הינו כדלקמ"ן 1. אבחון ההפרעה המסתיים לאחר קבלת תוצאות מעבדת השינה 2. אבחון הסיבה להפרע ה החייב לכלול בדיקת אאג כולל בדיקה בסיב אופטי בכחל הנוגע למעברי האוויר באף ובלוע 3. במידה וחומרת ההפרכעה דורשת טיפול יומלץ תחילה טיפול שמרני - קיים מגוון טיפולים ויש להתאים באופן אינ דיווידואלי 4. במידה ולא ניתן להתאים טיפול שמרני יש לשקול ניתוח - קיים מגוון ניתוחים ויש להתאים באופן אינדיווידואלי על פי הבדיקה שבוצעה. לשאלת הניתוח שהוצע לך. ניתוח לקיצור הענבל בלייזר אינו מומלץ יותר בשנים האחרונות לאחר שהוכח שנזקו עולה על תועלתו. ניתוח מחיצת האף והקונכיות איננו מיועד ולא יכול לפתור בעיה של הפרעת נשימה בשינה אך במידה וקיימת הפרעה בנשימת האף במשך היום ייתכן ויש מקום לבצעו ללא קשר להפרעת הנשימה בשינה. בהצלחה
אני בת 61 ואחות בבי"ח, ועובדת משמרות באופן קבוע כבר 32 שנה, לא כל יום. בערך 2-3 בשבוע. בלילות שאיני עובדת, אינני יכולה להירדם. הרופא רשם לי סירקדין. שאלתי היא: האם התרופה מועילה למי שעובד משמרות לילה וסובל מהפרעות שינה בלילות שאינו עובד? האם ניתן ליטול את התרופה לאורך זמן? תודה.
ההפרעה מוכרת ואופינית לעובדים במשמרות לילה. הטיפול הנכון הוא הפסקת העבודה במשמרות לילה ולאחר מיכן טיפול בצירקאדין במינון ובתזמון המתאימים. בקשר לשינוי משמרות העבודה יש להתייעץ עם רופא תעסוקתי על מנת שלא תפגעי כלכלית. לגבי משך ותזמון הטיפות התרופתי מומלץ לפ]נות לרופא שינה באחד המכונים.
אני בת 26, תמיד הייתי נרדמת בקלות, אך בתקופה האחרונה כבר כמה חודשים שאני נרדמת במצבים רבים בצורה שממש מובילה לאי-נעימות, בזמן שיש לנו חברים בבית, באמצע הרצאה בסמינר או במסעדה.. אני ישנה 8-9 שעות לפחות בלילה בד"כ. שמעתי על נרקולפסיה ורציתי לשאול האם יכול להיות שמדובר במשהו דומה לזה למרות שאין שיתוק שרירים ?
נרקולפסיה הינה רק אחת מהאפשרויות במקרה זה. לאבחון מדויק נחוצה בדיקה במעבד השינה.
היי, יש לי בעיה שאני כל הזמן מתעוררת באמצע חלום והדבר מקשה עלי לתפקד ולהתעורר. אני זוכרת שקיים שעון מעורר שמעיר את האדם לפי סיום מחזור החלום שלו ידוע לך עליו מידע? לא מצאתי באינטרנט
ההצעוררות הרגילה בבוקר מתוזמנת ע"י מערכת שעונים ביולוגיים ומותנית בריווי השינה. התעוררות במהלך הלילה בתוך שנת חלום אינה תקינה ובמידה והתופעה חוזרת לעיתים תכופותצ יש צורך בבדיקה.
אמי קשישה בת 87 מרותקת מיטה כיסא כדי לישון קיבלה בונדורמין ואחר החלפנו לנוקטורנו, שניהם יחד עם צירקאדין התופעה שקורת בשני הכדורים היא שכל הלילה לא ישנה ומדברת הרבה מתוך טישטוש. ונרדמת רק בבוקר. האם יתכן שהטישטוש וחוסר השינה הם בגלל הכדור? אמביין יכול להועיל יותר? והאם יש אלטרנטיבה? תודה מראש ינון
הן הנוקטורנו והן הצירקאדין עלולים לגרום למצב בלבולי. אמבין מכיל את החומר הגנרי הנמצא בנוקטורנו ולכן אינו עדיף מהבחינה הזו. במקרים רבים אנשים במצב סיעודי סובלים מהפרעת שינה כתוצאה מהפרת תזמון הפעילות היומית לכן חשוב לדאוג לחשיפה מספקת לאור שמש במשך היום , פעילות פיזית ולו מתונה מאוד ככל האפשר כמובן בהתאמה למצבה,מניעת שנת יום ככל האפשר באמצעות חשיפה לגירויים פיזיים ומנטליים מתאימים. תזמון מתאים של שעות האכילה.
תודה מקרב לב על התגובה ינון
שלום וברכה! לבן זוגי יש בעיית שינה קשה מאוד. הוא לא מצליח לישון בשעות הערב והלילה המוקדמות אלא רק אחרי 5 בבוקר לפחות ומתעורר בסביבות 4-5 בצהריים. אם צריך לקום מוקדם הוא לא ישן יומיים כדי שיצליח לקום. רופאת המשפחה רשמה לו את סירקדין כתרופה אבל תרופה זו היא רק לגברים מעל גיל 55. האם יש תרופות\דרכים שיכולים לעזור לו? התופעה נמשכת המון זמן (יותר משנה וחצי) והדבר משפיע על תפקודו בכל ימות השבוע ועל הספקיו האישיים. אשמח לקבל ייעוץ ואם ניתן גם ללכת אליו. תודה מרינה
מדובר בהפרעה בתזמון השינה. הטיפול המומלץ הנו ע"י מלטונין. לפני תחילת הטיפול רצוי אבחון מדויק במסגר מכולן שינה ובהתאם לכך המלצה טיפולית מדויקת.
שלום ד"ר. כיצד ניתן לקחת מלטונין? רופאת המשפחה רשמה לו את תרופת CIRCADIN . האם יש תרופות עם מינון של מלטונין המתאים לבחורים צעירים? כמו כן, מהו מכולן שינה והאם קיים באיזור ב"ש ? תודה וערב טוב מרינה
שלום! בעלי בן 35. כ 15 שנה מחייב הוא סובל מסינדרום קלווין קלאין-היפרסומניה. עבר סטרס -הרבה עצבים, ולבסוף המחלה מתבטעת בצורה כזאת: הוא הולך לישון למשך שבועיים-חודש. קם רק לאכול ולשירותים. אפאטי בתקופה הזאת. לא עונה לטלפונים ומשתדל גם לא לדבר בבית בכלל עם אף אחד. כבר שלוש שנים לא הייו לו התקפות שינה, והנה זה הגיע! הוא יושן כבר חודשיים ולא יכול להשתחרר מי זה... הפעם גם ההתקפה היא שונה. שבועות ראשונות הכל רגיל. כלומר אפאטיות, שינה עמוקה, לא עונה לטלפונים...אבל אחרי זה התחיל לענות לטלפונים, לדבר, לראות טלוויזיה בלילות, אבל עדיין יושן. יום יושן יום מנסה לקום בכוח לשיגרה, אבל שוב פעם לא מצליח וחוזר. המחשבות על עסק ושותפים לא עוזבים אותו .. שורפים לו את המוח. הוא לא מספיק לחשוב ולדואג מאיפה לקחת כסף... אני לא יודעת אי להוציא אותו משם... הוא יושן כבר חודשיים ולא יודע לצאת מזה.... מה לעשות???
אני מבין שבעלך אובחן כסובל מסינדרום קלייןל לוין . לצערינו עדיין אין טיפול בעל יעילות מוכחת להפרעה הנ"ל. בד"כ עם השנים ההתקפים הולכים ונהפכים לנדירים יותר וההפףרעה חולפת מעצמה.
שלום לפני שלושה שבועות התחלתי לקחת מלטונין 2 מ"ג שבוע לאחר שהתחלתי לקחת מלטונין הקרקפת מאוד שומנית ושורשי השיער קשים מאוד. גם במהלך המקלחת השיער נשאר שומני. האם יתכן שהמלטונין גורם לקרקפת שומנית? אציין שאני לא שיניתי אף הרגל אחר חוץ מהמלטונין תודה רבה
תופעה זו אינה מוכרת כתופעת לוואי של טיפול במלאטונין
מה קורה כאשר חריקת השיניים כן גורמת לעייפות למרות שישנים בלילה. אני מאובחן גם כסובל מדום נשימה בשינה. יש קשר בין זה לחריקה? מי שישנה ליידי ממש שומעת את החריקות חזקות. פתרון של הדום נשימה בעזרת סיפאפ אמור גם להפסיק את החריקה או שכל אחד מהתופעות צריך להיות מטופל בנפרד? לי נראה ששניהם קשורים ויחד גורמים לשינת לילה לא איכותית.
חעיתים הטיפול ב C-PAP מפחית גם חחריקת השיניים. ניתן לבדוק גם אפשרות לטיפול בהתקן פה המתאים לטיפול בשתי ההפרעות יחדיו.
שלום, שמי גיל בקר בן 23 וחצי שירתתי ביחידה 101 בצנחנים במלחמת לבנון השניה, נחשפתי לטראומה (כנראה קשה) לפני כשנתיים, התחילה תופעה של הפסקות נשימה בזמן ערות ובזמן שינה, ההפסקות למשך כבין 5-8 שניות שמלוות בתנועה מוגברת של האישונים, ותחושה חזקה של חנק שלאחר 8 שניות בערך היא חולפת. לאחרונה ההתקפים הם רק בזמן שינה, מה שמונע בעדי לישון רצוף 6-8 התקפים בלילה. האם תוכלו לעזור לי ולחשוב על כיוון של פתרון הבעיה. הייתי לאחרונה במספר שיחות אצל פסיכיאטר מטעם צה"ל בתל השומר ועדיין אני לא רואה פיתרון לבעיה. אני מודה לכם מראש.
נחוצה בדיקת שינה . נא לפנות אל המכון עם הפניה מהפסיכיאטר המטפל
אני בת 50, נוטלת וולבוטרין מזה כשלשה שב' וסטילנוקס כנ"ל. לפני כן הייתי מטופלת בוויאפקס. כבר שלוש שנים או יותר שאני ישנה רע מאוד, כולל יקיצות באמצע הלילה ו/או מוקדם מאוד בבוקר, כולל תחושה שאני בעצם לא ישנה... אי אפשר לתאר כמה אני עייפה ואיזו פקעת עצבים אני במשך היום. לפני הסטילנוקס קיבלתי בונדורמין וניסו גם הורמונים מתוך מחשבה שזה אולי קשור לגיל המעבר. כלום כלום כלום לא עוזר לי. אני עדיין מתעוררת בסביבות 5.5 - 6, עם תחושת כובד נוראי מעל העיניים. מה תהליך הבירור הנכון לעשותו? האם לחזור לרופאה שרשמה לי את הסטילנוקס? האם לפנות למרפאת שינה? איזה גורם רפואי יכול להסתכל על כל מרכיבי התמונה- גיל, מצב נפשי, בעיות שינה פיזיולוגיות, ולהמליץ על הטיפול שיגאל אותי מהעינוי הזה. תודה, מקווה לתשובה מהירה
יש אכן צורך בבדיקה יסודית יותר במסגרת מכון השינה.הנך מוזמנת לפנות דרך הרופא המטפל בקופ"ח.