פורום הפרעות שינה ונחירות

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מחלות אף אוזן גרון
הנה תופעה מעניינת: כל בעלי החיים המוכרים לנו ישנים במחזוריות יומית. מעניין עוד יותר לציין שגם צמחים ישנים, ולמעשה צורות מסוימות של שינה קיימות כמעט בכל היצורים החיים על פני כדור הארץ. למרות כלליות השינה, הידע לגבי חשיבות השינה ותרומתה לבריאות הולך ומתבהר רק בשנים האחרונות. השינה משפיעה בדרכים שונות על כל מערכות הגוף: לב וכלי דם, עצבים, מערכת החיסון, עיכול ועוד. השינה גם מושפעת ומשפיעה על מערכות הנפש השונות. הידע כאמור הולך ומתרחב, ועדיין רב הנסתר בעניין השינה - תפקידיה והשפעותיה. במסגרת רפואת השינה, אנו עוסקים בעיקר באבחון וטיפול באיכות השינה, משך השינה ותזמון השינה.
1424 הודעות
1364 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות

08/11/2010 | 11:08 | מאת: דקלה

שלום דוקטור , איזה תרופה טובה יותר סירקדין או אמביין CR , קראתי שהתרופה סירקדין מיועדת יותר לבני 50 ומעלה ואילו אמביין CR טובה יותר לצעירים , האם נכון ?

התרופות שונות באופן מהותי ולכן לא ניתן לקבוע מה טוב יותר או פחות טוב.שתי התרופות ניתנות בכל הגילאים.

07/11/2010 | 22:54 | מאת: מיכאל

היי ד"ר, האם במצב בו יש נחירות אך אין תסמונת דום נשימה בשינה יכולים לגרום לעייפות וישנוניות במהלך היום?

בנוסף לתסמונת דו נשימה בשינה קיימת תסמונת התנגודת הגבוהה של דרכי הנשימה בשינה. תסמונת זו מתאפיינת באופן קליני בנחרנות ועייפות. הטיפול דומה למקרה תסמונת דום נשימה בשינה.

08/11/2010 | 11:05 | מאת: מיכאל

האם במצב בו יש תסמונת התנגדות גבוהה של דרכי הנשימה בשינה יש המלצה לטפל בCPAP לעתים? האם התסמונת הזו מאובחנת בבדיקת שינה?

07/11/2010 | 22:52 | מאת: מיכאל

שלום רב האם ככל שהשינה עמוקה יותר כך הפסקות הנשימה תדירות יותר וקשות יותר?

רוב הפסקות הנשימה בשינה מתרחשות בשלבי השינה השתחית ובשנת החלום. במהלך שלבי השינה העמקה הנשימה בד"כ סדירה יותר.

07/11/2010 | 21:39 | מאת: מחכה לתשובות

במהרה בע"ה בלי נדר. מתנצל על העיכוב

07/11/2010 | 19:45 | מאת: סילביה

אני בת 52 ,מי זה כמה שאני סובלת משינה לא טובה, מתעוררת כל שעה שעתיים.מאז שהפסיק לי המחזור יש לי כמה תופעות של גיל המעבר וכאבים בכל המפרקים גידים שרירים.אני לא לוקחת הורמונים הרופאה משפחה ממליצה לי לקחת כל מיני כדורי שינה, שלא עוזרים לי קראתי שיש תרופה פסיכיאטרית בשם elatrol/elatrolet/tryptal שעוזרת להיכנס לשינה עמוקה. אני מבקשת הצעה כדי לטפל בהפרעות שינה שלי תודה

ראשית מומלץ לטפל בתסמיני גיל המעבר. בחלק גדול מהתסמינים ניתן לטפל בדרך שאינה הורמונלית. הטיפול באלאטרולט אכן יעיל במקרים מסוימים אך יש לאבחן תחילה את הפרעת השינה. מומלץ לפנות לברור ויעוץ אצל רופא שינה ובדיקה במעבדת שינה לברור הסיבה להתעוררויות.

08/11/2010 | 14:09 | מאת: סילביה

איך מגיעים לייעוץ לרופא מומחה לשינה במע' בריאות ציבורית?

06/11/2010 | 09:10 | מאת: יורם

אני רואה שלאחר 21 לילות אין לי השפעה של הסירקדיל. האם להפסיק ליטול אותו או להמשיך . האם ייתכן ואין לו השפעה עלי? האם מותר לקחת יותר מכדור של 2 מ"ג?

ין טעם בהעלאת המינון. מומלץ להפסיק הטיפול ולשוב לייעוץ ע"י רופא שינה.

05/11/2010 | 20:16 | מאת: אפי

איך שאני נרדם אני נוחר אפילו נחירה קטנה מעירה אותי ואיני יכול להרדם שוב. מה עושים?

רצוי לברר תחילה את עניין הנחרה. לנחרנות פתרונות שונים במסגרת רפואת אאג. תחילת הברור בבדיקת שינה. הבדיקה תעמוד גם על מאפיני שינה נוספים שאולי גורמים לתחושת השינה הקלה.

שלום, שמי אבי, תושב המרכז, בן 23, טיפוס בריא ללא שום מחלות עבר. מזה כחודש אני סובל מבעיות שינה חמורות. עד לפני חודש הייתי נרדם בקלות, הולך לישון ב-11-12 וקם לעבודה ב-7 או טיפה אחרי בקלות ומלא באנרגיה. בחודש האחרון אני מתקשה להירדם אם בכלל, הולך לישון ב-12 ונרדם רק כעבור שעתיים שלוש במקרה הטוב ומתעורר כשעה שעתיים לאחר מכן, הרבה לפני השעון מעורר. בחצי מהלילות אני לא נרדם כלל וכלל (!) ואינני מרגיש עייפות שזה הדבר שהכי מפחיד אותי. לא עייף שהולך לישון ולא עייף שמתעורר מהשינה שבעצם לא קיימת. קיים אצלי גם לחץ קטן בחזה באיזור הלב למשך רוב שעות היום, שמקשה על תיפקודי היומי בעבודה. האם זה נורמלי בגיל הזה? למה זה קורה? יש פיתרון לדבר הזה? והכי חשוב, לאן נעלמה לי תחושת העייפות שהייתה כ"כ שכיחה אצלי??? תודה ושבת שלום!

תופעה של אי יכולת להרדם ללא תחושת עייפות בימים שאחרי הלילות הלבנים איננה תקינה. כשלב ראשון לברור נחוצה בדיקת שינה.

03/11/2010 | 16:23 | מאת: התרופה סירקדין

שלום, רציתי לדעת עד כמה התרופה סירקדין יעילה לטיפול בהפרעות שינה , תוך כמה זמן היא משפיעה , תודה נועה

תרופה יעלות במצבים מסוימים של אינסומניה והפרעות בתזמון השינה . ההשפעה ניכרת בד"כ לאחר מספר ימים

03/11/2010 | 08:42 | מאת: אלון

מה בדיוק עושים במכון שינה איך נערכת הבדיקה? לאיזה תופעות הפרעת שינה זה מתאים? האם נכלל בסל הבריאות?

בדיקת השינה מבוצעת באמצעות אלקטרודות המודבקות באיזורים שונים ומאפשרות דגימת פעילות באיזורים ואיברים שונים בגוף במהלך השינה.הבדיקה נכללת בסל הבריאות. קיימוצת בדיקות שונות ההתאמה של הבדיקה לנבדק מבוצעת לאחר שיחה של רופא השינה עם המטופל.

02/11/2010 | 19:19 | מאת: מאירה

קיבלתי מהרופא מלטונין בשם סירקדיל מדוע לא נעשו לי לפני כן בדיקות דם או בדיקות רוק שכידוע לינחוצות בכדי לדעת אם באמת חסר לי מלטונין בגוף האם המלטונין סירקדיל 2 מ"ג הוא ארוך טווח או קצר טווח? כמה שעות לפני השינה רצוי לקחת . וכמה שעות שינה הוא מכסה? לאחר כמה זמן אפשר לדעת אם באמת הוא עוזר? איך אדע אם כדאי להמשיך או להפסיק? איך אפשר לדעת לאחר כמה זמן הוא יוכל להשפיע עלי?

אין צורך בבדיקות דם כל שהן על מנת לקבל צירקדין.השריית השינה ע"י צירקדין מחכה ומחזקת את המנגנון הטבעי של השריית השינה ולכן שאלת משך זמן הפעולה איננה רלוונטית. יש ליטול התרופה בין 21-22:00 על מנת לקבל את האפקט בין השעות 23-24:00. את אמורה לחוש את השיפור בימים הראשונים בתנאי שהטיפול ניתן כמובן באינדיקציה ובאופן המתאימים.

02/11/2010 | 12:32 | מאת: רונית

שלום בתי כיום בת שבע , מגיל ארבע היא סובלת מביעותי לילה , היא בד"כ מתעוררת אחרי שעתיים של שינה וזה מתבטא בצעקות,בכי ,ריצות בבית הישתוללות , היא מתנגדת שמתקרבים אליה להרגיע אותה ,פעם אחת היה לה תופעה שממש ניבהלתי היא דיברה וצחקה ממש היתגללה מצחוק זה היה ממש מפחיד לראות אותה כך , זה קורה לה פעם פעמיים בשבוע , פניתי לרופאה מומחית להפרעות שינה והיא אמרה לי שהמקרה שלה קלאסי כמו בספרים ואין מה לעשות ולא צריך גם לבצע לה מבחן שינה , כמו כן אין טיפול לזה ואם זה ימשך עד גיל 12 להגיע שוב , יש לציין שבאופי שלה היא פחדנית ורגישה מאוד , אני ממש מודאגת שאני רואה מה קורה לה , האם זה יחלוף? האם זה מעיד שיש בעיה מסויימת לילדה ? האם זה הגיוני שזה כבר נמשך כלכך הרבה זמן והמצב לא משתנה , בבקשה תשובה מהירה אמא מודאגת

התשובות שקיבלת מרופאת השינה שייעצה במקראה זה אכן נכונות. ברוב המקרים תדירות ההפרעה פוחתת עם הגיל או נעלמת לחלוטין. לתופעה אין מקור נפשי והיא אינה מעידה על מתח כל שהוא או בעיות נפשיות אחרות. בינתיים יש לדאוג לסביבת שינה בטוחה. להרחיק חפצים מסוכנים, לנעול דלתות ולדאוג לסגירת חלונות מאובטחת על מנת למנוע נזק משני. אין צורך או תועלת בנסיונות להרגיע את הילדה בעת הארוע.

02/11/2010 | 10:09 | מאת: רעיה

שכחתי ביכלל איך להרדם בלי כדורים.לוקחת מירו ובנדרמין כבר חצי שנה אחרי צנטור שעברתי בתל-השומר ונכנסתי לדיקיון. מתחננת להציל

אנא פני לפסיכיאטר המטפל . במידת הצורך קבלי הפניה למכון השינה בתל השומר לייעוץ נוסף

02/11/2010 | 09:45 | מאת: רעיה

דכאון אכן עלול לגרום לאינסומניה. הטיפול הנו חלק מהטיפול הכללי לדכאון. נא לפנות לפסיכיאטר המטפל

31/10/2010 | 22:57 | מאת: רון

שלום, כבר כמעט חודשיים שיש לי אינסומניה קשה בעלת תקופות רעות ופחות רעות, והרופא נתן לי מרשם לנסות סטילנוקס ולוריוון. יש לי שאלות לגבי כדורים אלה - לקחתי אתמול בפעם הראשונה חצי כדור (5 מ''ג) סטילנוקס משום שהרגשתי לחץ רב, נרדמתי די מהר אך התעוררתי לאחר כ-4 שעות עם כאב ראש והרגשה כללית רעה ולא הצלחתי עוד לישון, הכדור כבר לא השפיע. האין זה נכון שסטילנוקס מורכב כך שיעודד שינה למשך כל הלילה? חוסר השפעתו בסוף נבעה מכך שלקחתי רק חצי כדור? לגבי הלוריוון - עוד לא ניסיתי אותו אבל ראיתי שהוא אמנם מרגיע אך פוגע באיכות שינה (מונע שינה עמוקה) אם זה נכון, האם בכל זאת כדאי לקחת אותו? והאם ישנם כדורים חזקים יותר? מה עושים במידה ואלה לא עוזרים? תודה, רון

הסטילנוקס הינו בעל תווך פעולה קצר כך שהוא מאפשר הרדמות מהירה אך פעילותו פגה לאחר זמן קצר. יתרונו בכך שלא נותרת ישנוניות שיורית בשעות הבוקר. בנוגע להשפעת תרופות השינה על מבנה השינה ,רצוי להשתמש בתרופות אלו לטווח זמן קצר ככל האפשר ולשלב טיפולים נוספים כגון הקפדה על היגיינת שינה נכונה , טיפול פסיכולוגי ואחרים.

31/10/2010 | 16:23 | מאת: אושרי

דר אייל שלום רב, שמי אושרי ואני חייל בן 20. כשהייתי צעיר הובחנתי כ ADHD והוחלט על פסכיאטר על נטילת כודר הריטלין. משנת 1997 עד 2008 נטלתי את התרופה במינונים משתנים בהתאם לגובה משקל וגיל. עכשיו בשנתיים האחרונות אני סובל המון משיתוקי שינה. כדי שנהיה בטוחים מבחינתי שיתוק שינה הוא מצב בו הגוף שלי משותק במהלך התעוררות או תחילת הירדמות. עייני פקוחות אך איני יכול להזיז אף איבר בגוף ונראות לעייני הזיות. בחיפושים באינטרנט על הבעיה מצאתי כי אחוז קטן מחווי שיתוק השינה הם נרקולפסים. אנילא ממהר להסיק מסקנות אך שוב ביררתי באינטרנט ומצאתי כי תרופה שכיחה להפרעה הזאת היא ריטלין. במהלך השנתיים חוויתי משהו כמו 100-150 שיתוקי שינה ובזמן האחרון זה רודף אותי לילה לילה.. האם יש קשר לריטלין? האם יש סיכוי שהרפואה טעתה ומגביר המחלה הוא הכדור? בנוסף בגלל שיתוקי השינה האלה אני נמצא במצב של פרנויה משינה ומעדיף להישאר ער רוב הזמן כדי לא להיקלע לאותו המצב. אשמח לתשובה עזרה או כל דבר אחר. בתודה אושרי.

שלום אושרי. אכן תארתה את תופעת שיתוק השינה באופן מושלם. התופעהה מביאה לידי ביטוי הפרדה בזמן בין ההתעוררות התודעתית לבין התעוררות מערכת העצבים ההיקפית. מסיבה זו פעילות השרירים נשארת ירודה לפרק זמן קצר. מובן מיכאן שלא מדובר בשיתוק אמיתי אלא בתחושה בלבד ובהפרעה אין סיכון כל שהוא. לא ידוע על קשר בין ריטאלין לבין הופעת שיתוק השינה אך לאומת זאת ידוע על קשר בין חסך שינה לבין החמרת תופעת שיתוק השינה ולכן המנעות משינה רק מחמירה ההפרעה.

29/10/2010 | 19:34 | מאת: חנה

מה שעות השינה הרצויות לגיל 60+? יש לי בעייה שאני מתעוררת כל לילה בשעה קבועה 4 לפנות בקר האם יש הסבר לתפעה הזו? ומדוע איני מצליחה לישון ככל האדם? כל שעה בערך מתעוררת. ולא מצליחה לישון שנת צהרים.

משך זמן השינה הנחוץ (6-7 שעות ביממה) אינו משתנה באופן משמעותי במהלך חייו הבוגרים של האדם יחד עם זאת עם ההתבגרות נצפות יותר תופעות של אינסומניה עם קושי להרדם או קושי לשמר את רצף השינה. לתופעות אלו סיבות רבות ויש לברר העניין ביסודיות. במקרים רבים הבעיות ניתנות לטיפול. השינה אחה"צ מיותרת. מומלצת מנוחת צהריים בת כ 20 דקות. מנוחה כזו יעילה גם ללא הרדמות כלל.

29/10/2010 | 19:31 | מאת: אילוש

כמה זמן לוקח לנ"ל להתחיל ולהשפיע על השינה? נאמר לי ששבועיים. האם זה נכון?

מלטונין נועד להשפיע בעיקר על בעיות תזמון שינה ולא במקרים של קושי להרדם(אינסומניה). השפעת הטיפול במקרים של הפרעת תזמון הנה מהירה - בתום ימים ספורים בכל הנוגע לתזמון שינה תקין.

27/10/2010 | 22:35 | מאת: דיןדין

אני בן 60 בשנים האחרונות סובך משינה לא עמוקה לכן קם עייף אמנם מתפקד במשך היום אך מתקשה גם להירדם בנוסף לנחירות שהופיעו אצלי ולא היו בשנים קודמות

ממליץ לבצע בדיקת שינה מלאה באחת מהמעבדות המוכרות על מנת להתקדם באבחנה ולברר אפשרות טיפול.

27/10/2010 | 14:24 | מאת: נורית

שלום רב, בני כבר עבר בדיקת שינה לפני מספר שנים ואינו מוכן לחזור למעבדה (לאחר שמרטו את שיערו על מנת להוציא את האלקטרודות). הוא מתעורר כ- 3-4 פעמים בלילה, בממוצע, ואף הולך בשנתו. קראתי מאמר ב"הארץ" על כך שיש היום אפשרות לבדוק את איכות השינה בעזרת מכשיר ביתי. אנא עצתך. תודה!

לנורית שלום. בדיקות השינה המבוצעות בבית הנן מוגבלות להפרעות נשימה בשינה בלבד וחלק מהמכשירים המשמשים בבדיקות אלו מיועד לבדיקת סקירה בלבד. בדיקה ביתית לא תהיה אפקטיבית במקרה של בנך.

05/11/2010 | 07:40 | מאת: נורית

26/10/2010 | 06:19 | מאת: עמי

שלום, אני בן 57 וישן לאחרונה כ-6 שעות בלילה.ההרדמה קלה והקימה שלי מוקדמת. אני לוקח נוקטורנו כל ערב 3.75 מ"ג. האם 6 שעות שינה זה מספיק מבחינת עירנות מנטלית וכללית? תודה.

משך זמן ה שינה התקין הנו 6-7 שעות בממוצע.

25/10/2010 | 21:00 | מאת: יובל

שלום רב, אם אדם כלשהו זקוק ל8 שעות שינה כל לילה, ובלילה מסויים הוא ישן פחות ממה שהוא צריך, למשל 4 שעות במקום 8 שעות, אז בלילה שלאחריו הוא יצטרך יותר מ8 שעות על מנת להיות עירני? או שהוא יצטרך רק 8 שעות כמו תמיד משום שהשינה תהפוך ליעילה יותר עקב החסך שינה? ואם הוא יצטרך יותר שינה מבדרך כלל אז זה יהיה בדיוק בכמות השעות שהחסיר? למשל במקרה זה הוא יצטרך 12 שעות שינה משום שהחסיר בלילה קודם 4 שעות? תודה מראש

השלמת שעות שינה הנה תופעה מוכרת ומבוססת מבחינה מדעית. שעות השינהשיושלמו אינן מגיעות בד"כ לסך כל השעות שהוחסרו. הסיבה לכך נעוצה בשינויים במבנה השינה לאחר חסך שינה .

25/10/2010 | 13:30 | מאת: אלינה

שלום. רציתי לשאול לגבי תופעה שיש לי כנראה במשך שנים ארוכות.אני לא ידעתי עליה,עד שהבן זוג שלי ראה את זה ב4 שנים האחרונות.יש לי עיוותי ראש קשים במשך השינה,זאת אומרת אני מנענעת את הראש מאוד חזק במשך השינה,לא כל הלילה אבל הרבה פעמים במשך הלילה,כל פעם למשך מספר דקות. חוץ מזה אני ישנה מצויין אני צריכה 9 שעות שינה בשביל לתפקד אחרת אני מאוד עייפה,אני לא מתעוררת בלילה,אין לי נדודי שינה,קל לי להרדם ואם אני ישנה מספיק אני לא עייפה. האם זה נורמלי? אפשר הסבר למה זה קורה?

מאחר וההפרעה לא גורמת לך טרדה כל שהיא קרוב לודאי שאין צורך בטיפול כל שהוא. על מנת לעמוד על מאפייני ההפרעה יש צורך לבצע בדיקת שינה עם תיעוד בווידאו באחד ממכוני השינה.

24/10/2010 | 12:09 | מאת: סוני

שלום, ביתי בת ה-5 זה מס' פעמים שמתעוררת בשנתה ואני מוצאת אותה פותחת את דלת הבית ועומדת, ברור לי שזה בשינה משום שבבוקר איננה זוכרת דבר האם זה משהו שיש לייחס לו חשיבות? לבדקו ואיך? מה גם שהיא עדיין מרטיבה במיטה האם ההסבר הוא בעיקרו רגשי? אודה על תשובתך.

על פי התאור מדובר בהפרעה הנקראת פאראסומניה. ישנם פאראסומניות שונות כולל הליכה או דיבור משינה וכן ביצוע פעולות שונות ללא התעוררות מוחית. ההפרעה מוכרת ולא צריכה להדאיג. בד"כ חולפת מעצמה. אין קשר למתח נפשי או לחץ רגשי כל שהוא.

19/10/2010 | 23:01 | מאת: סיון

אימי ,אישה מבוגרת הסובלת מבעיות רבות (סכרת,לב..) ונעזרת במכונת חמצן בביתה, לאחרונה אינה מצליחה לישון-למרות נטילת כדורי שינה (שהיו עוזרים לה) האם יש קשר בין מכונת החמצן להפרעת שינה??

מכשיר החמצן אינו פוגע בשינה. מומלץ לעבור על רשימת התרופות ותזמון נטילתן לאחר שקיימות לא מעט תרופות העלולות לפגוע בתקינות השינה.

18/10/2010 | 17:13 | מאת: יוסי

אני עוסק בספורט (ריצה) כתחביב כמה שנים , התחילו אצלי הפרעות שינה ואני לא מתאמן בערב(ממש שינה קלה הרגשתי שלא ישנתי בכלל), הייתי חוזר מהעבודה אוכל ארוחה טובה שהיתה מסוגלת להרדים אותי אפילו לשעה והולך שוב להתאמן (מכור ) , במשך הזמן הוספתי גם שחיה ושיניתי גם תפריטים יותר חלבון כרגע הגעתי למצב שאני לא ישן אפילו שאני לא מתאמן חודש (אוכל כמויות מטורפות של פחממות )מה ששמתי לב שאני שותה סוכר לדוגמא פחית קולה לפני השינה אני מצליח לישון שינה עמוקה (אפילו עם 2 כדורי שינה בונדרמין שניסיתי בעבר הייתי ישן שעתיים ומתעורר והשינה גם לא טובה , אם הייתי שותה סוכר הייתי ישן 5 שעות) פשוט לא מגיע סוכר(אנרגיה=סרוטונין למוח זה הפירוש שלי)כניראה מאכילה של פחממות (לחם לדוגמא) גם ציפרמיל לא עזר

שלום רב, מאז ומתמיד הלילות שלי מרובי חלומות, רבים מהם חלומות רעים. התדירות משתנה לפי תקופות, אבל לפעמים במשך חודשים אני מרגישה שאני חולמת כל לילה "בלי הפסקה" וקמה מעורערת וחסרת מנוחה. החלומות האלו משפיעים לי על מהלך כל היום והגוף שלי פשוט עצבני... אם לדוגמא חלמתי בלילה שרצתי ביער, אני קמה ומרגישה שאכן רצתי כל הלילה ובכלל לא ישנתי! לפעמים זה מגיע למצב שאני בכלל לא רוצה ללכת לישון רק מהתשישות הנפשית שאני יודעת שצפויה לי בעקבות לילה מלא בחלומות... בבקשה ייעצו לי מה לעשות - האם יש טיפול כלשהו, תרופתי או אלטרנטיבי "להיפטרות" מחלומות?

קיימות סיבות רבות לחלימה טורדנית, חלקו קשורות לטיפולים תרופתיים שונים וחלקן להתעוררויות מסיבות שונות במהלך שנת חלום.על מנת להמשיך ולברר הבעיה נחוצה בדיקת שינה. את מוזמנת לפנות לאחד ממכוני השינה באמצעות הפניה וטופס התחייבות מקופת החולים שלך. במכון תבוצע בדיקת שינה מלאה ולאחר מיכן ניתן יהיה לשקול הטיפול בהתאם.

17/10/2010 | 09:35 | מאת: עדנה

אני סובלת מכה צורות של הפרעות שינה, קיבלתי תרופה בשם סירקדין 2 מ"ג. הרופאה אמרה לי שזה מלטונין ואחרי שבועיים אני ארגיש בתוצאות. שאלתי: מה זה מלטונין? האם זוהי תרופה לשינה? לכמה שעות יש השפעה? מתי כדאי לקחת אותה? והאם אפשר תהפסיק תמיד? האם זו תרופה תוצרת הארץ? כי שמעתי שבארצנו המציאו תרופה שמחקה את המלטונין ואין בה סיכונים. האן זו התרופה?

מלטונין הנוחומר המיוצר באעכופן טבעי בגוף ואחד מתפקידיו הוא השריית שינה בתזמון המתאים באופן טבעי. משתמשים במלטונין כתרופת שינה אך הוא שונה במהותו מכדורי שינה רגילים . המלטונין איננו ממכר.

17/10/2010 | 11:20 | מאת: עדנה

לכמה שעות ישנה השפעה על השינה והאם אין בעיות ביקיצה? ובהמשך היום?

16/10/2010 | 18:34 | מאת: שרון

לאחר בדיקה במעבדת שינה (בעקבות עייפות כרונית ונחירות כאשר אני ישן על הגב), המליץ לי הרופא על שימוש ב- CPAP או התקן דנטלי , ו/או ניתוח משולב - הוצאת שקד מהאף (שנוצר בעקבות עישון), קיצור הענבל והקטנה של בסיס הלשון בקובלציה. הרופא אמר שמדובר ב -70% הצלחה של הניתוח אך מכיוון שנמצא כי יש לי 18 הפסקות נשימה בשעה בזמן שינה הוא מאוד המליץ על הניתוח. חשוב לציין שאני בן 34 ואני רזה - כך שדיאטה לא הומלצה על ידי הרופא.מה לדעתך עלי לעשות?

הסדר הנכון של הפעולות הינו נסיון להתאמת טיפול שמרני כפי שפרטתה בפנייתך . במידה ואינך מסתגל לטיפול השמרני יש מקום לשקול מהטיפול הכירורגי. מיעוט יחסי של הפסקות נשימה בשינה אינו ארובה להצלחת הפעולה הכירורגית. לגבי סוג הניתוח המומלץ לא ניתן לחוות דעה ללא בדיקה פיזית אנדוסקופית של חללי האוויר של האף ובית הבליעה.

14/10/2010 | 10:00 | מאת: ירון

שלום רב, האם ציפרמיל ושאר התרופות ממשפחת הSSRI עלולות לגרום לישנוניות גם בשימוש ממושך? הבנתי שאומרים שהעייפות והישנוניות שתרופות אלו גורמות אמורות לחלוף לאחר שלב ההסתגלות הראשוני. האם תרופות אלה עלולות לגרום ליקיצות מרובות ולשנות את מבנה השינה כך שלמרות שעות שינה מספקות תהיה תחושת עייפות?

קימים מקרים בהם תרופות אלו גורמות לקושי בהרדמות ומקרים אחרים בהם נגרמת ישנוניות יתר. לתרופות אלו אכן גם תופעות לוואי הקשורות לתנועתיות בשינה. משך תופעות הלוואי והטיפול משתנה בהתאם לכל מקרה לגופו.

13/10/2010 | 22:26 | מאת: שמעון

הנני בחור בן 43 ומשקלי 95 קילו ,עוסק בספורט ובעבר הלא רחוק פעילותי הסהרבה וטוב פורטיבית הייתה גבוהה יותר הנני עובד 12 שעות. מזה מספר חודשים אני מרגיש עייפות,חולשה ואני נרדם ללא שליטה,בצפייה בטלוויזיה וכד... אני מרגיש עייף מהרגיל ולעיתים כבר מהבוקר לאחר שינה אני מרגיש עייף למרות שישנתי היטב. תודה מראש

ייתכן שעקה ההפחתה בפעילותך הספורטיבית נגרמה עליה במשקל או שינויים באחוז השומנים בגוף.שינויי אלו יכולים לגרום או להחמיר הפרעות נשימה בשינה. אתה מוזמן לפנות למכון השינה על מנת לבדוק שאלה זו.

03/11/2010 | 09:49 | מאת: איתן

אל תתן לעצמך להירדם מול הטלוויזיה וכיו"ב זה פשוט יפגום לך באיכות השינת הלילה. לך לישון כל יום באותה שעה ואותה כמות שעות וייטב לך.

03/11/2010 | 09:49 | מאת: איתן

אל תתן לעצמך להירדם מול הטלוויזיה וכיו"ב זה פשוט יפגום לך באיכות השינת הלילה. לך לישון כל יום באותה שעה ואותה כמות שעות וייטב לך.

12/10/2010 | 22:37 | מאת: דיקלה

שלום רב, אני סובלת ממחסור בשינה כבר שנים רבות אך בשנתיים האחרונות חלה החמרה משמעותית. לפני כ 3 חודשים אובחנו אצלי הפרעה של הפסקות נשימה ברמה בינונית ומאז אני משתמשת במכשיר CPAP. ב 3 השבועות הראשונים חל שיפור משמעותי הפסקתי להתעורר בלילה ישנתי לילות של 6-7 שעות הייתי יותר חיונית ופחות עייפה במהלך היום. אך לאחר 3-4 שבועות הלילות שלי התקצרו- אני אומנם כמעט ולא מתעוררת במהלך הלילה אך אני ישנה בממוצע 4-5 שעות בלילה (לאחר שאני מתעוררת אינני מצליחה לחזור לישון) ואני עייפה כל היום- לאן עליי לפנות? מה לעשות? אני לא מצליחה לתפקד כמו שצריך. תודה

קרוב לודאי שמדובר בהפרכעת שינה נוספת שהתיה ממוסכת והולכת ועולה כרגע לאחחר טיפול בהפרעת הנשימה. אין לי מספיק אינפורמציה על מנת לדון במהות ההפרעה . רצוי לשוב למכון השינה בו בוצעה האבחנה לשיחה נוספת עם הרופא וקבלת טיפול משלים.

12/10/2010 | 01:53 | מאת: דנה

אני בת 34 ואני טופלתי אצל פסיכיאטרית ואמרתי לה שיש לי נדודי שינה היא נתנה לי את התרופה פרפנאן והיום קראתי שהוא כדור נגד פסיכוזה האם הכדור הזה לשינה או לפסיכוזה עזרו לי מהרררררר

התרופה אכן נמנית על התרופות האנטיפסיכוטיות אך לאחר שיש לה סגולות נוספות היא משמת גם במקרים שאינם קשורים כלל לפסיכוזה. בהקשר זה מאחר והתרופה מפחיתה את רמת המתח הנפשי ומאפשרת כניסה למצב של רגיעה בתהליך ההרדמות היא משמשת גם במקרים של קושי בהרדמות(אינסומניה).לעניין זה אין כל קשר לפסיכוזה.

11/10/2010 | 21:28 | מאת: נדב

שלום, שמי נדב ואני בן 16 וחצי. קודם כל אני מקווה שאני כותב במקום הנכון, אם לא אז בבקשה להפנות אותי למקום המתאים. אני כבר תקופה של כחצי שנה (קצת פחות) סובל מהפרעות שינה. אני כמעט ולא מתעורר בלילה (לעיתים רחוקות כן) אבל קשה לי מאוד להירדם. אולי זה קשור ללחץ מנטלי \ פיזי, אולי למחסור באוכל. יש לילות שאני שוכב במיטה עם עיניים עצומות כשעתיים ולא מצליח להירדם. כמובן שזה מפריע לי מאוד ומקשה עלי להמשיך את היום בצורה טובה. אני לא יודע אם כדאי לי לקחת כדורי שינה כי זה כמובן יכול להזיק, אבל הבעיה הזאת מאוד מקשה עליי. רציתי לדעת אם יש לכם פיתרון אחר או שאולי כן עדיף לקחת כדורי שינה. תודה רבה על העזרה!!! :)

על פי המתואר בפנייתך טיפול בכדורי שינה איננו בהכרח הפתרון הנכון. נחוצים פרטים נוספים על מנת לאבחן ההפרעה ולהמליץ על טיפול. אתה מוזמן לפנות למכון השינה להתייעצות מסודרת.

12/10/2010 | 17:12 | מאת: נדב

אוקיי, תודה רבה על התשובה המהירה. איזה עוד פרטים נחוצים? איפה נמצא מכון השינה? איך אני מגיע אליו? יש טלפון \ אתר אינטרנט? שוב תודה רבה :)

11/10/2010 | 02:57 | מאת: מיטל

אלה מגיל קטנטן ישנה לילות מלאים (משעת השכבה במיטה - 20:00+-, עד בערך שבע בבוקר). כבר חודשיים בערך שמשהו מפריע לה לישון בלילה. היא מתפתלת, נאנחת, זורקת ידיים, רגליים, עושה תנועות "לא" עם הראש מתוך שינה זה לפעמים מתחיל כבר ב1-2 בלילה אך לרוב בסביבות 3:30. זה כמובן מעיר אותי מהשינה. בלילות האחרונים אני מוצאת את עצמי לא מצליחה לישון משלוש וחצי בלילה ועד לבוקר כי היא נרדמת למקטעים של עשר דקות \רבע שעה ושוב מתפתלת ונאנחת. אני מנסה תוך כדי להפוך אותה מגב לבטן, מבטן לגב,מחליפה לה טיטול, מעבירה למיטה שלנו אבל היא ישנה רק למקטעים קצרים ובסביבות חמש וחצי הופכת בד"כ עירנית לגמרי ומתחילה לברבר. אנחנו נשארים בחושך במיטה ומשדרים לה "עדיין לילה" אבל לפעמים לוקח לה שעה עד שחוזרת לישון ובד"כ נרדמת בסביבות 6:30-7:00 עד שמונה וחצי. חשוב לציין שהיא לא רעבה בכל הזמן הזה. ואין שום לחץ לאכול. מה עושים ולמה זה קורה??? יש לציין כי היא בת 3 חודשים הם עליי לפנות לרופא? זוהי תופעה מוכרת לתינוקות?

ההפרעה כפית שאת מתארת דורשת כמובןהמשך ברור. יש לבצע בדיקת שינה עם מעקב וידאו מובנה בבדיקה. אנא פני לרופא היחלדים על מנת לקבל הפניה והתחייבות כמקובל.

09/10/2010 | 12:23 | מאת: אמ

בני בן 16 וחצי סובל מגיל צעיר מדיבור לא ברור תוך כד שינה המללוה בדרך כלל למעבר למנח ישיבה ואף קימה והסתובבות בבית.מה צריך לעשות?

דיבור והליכה מתוך שינה הנן הפרעות הנכללות בקבוצת הפאראסומניות.הפרעות אלו מופיעות או מוחמרות לעיתים תכופות עקב חוסר שעות שינה. יש לוודא לכן תחילה שהנער ישן מספיק- לעיתים תכופות שעות שינה יקרות מבוזבזות על שיתות צ*יטות וגלישה ברשת.לאחר שמתברר ששעות השינה שמורות (7-8)שעות לנער בגיל 16 ,יש לוודא סבביה בטוחה כך שלא יפגע במידה ומה לך בלילה. לא קיים טיפול תרופתי יעיל להפרעה זו.

09/10/2010 | 12:20 | מאת: רחל

שלום רב, בת 45 , טופלתי מזה כמה חודשים בצורה מבוקרת באלטרולט 10 מ"ג משך ארבעה חודשים ממינון של 1 כדור ליום ועד לרבע כדור. בד בבד תוגברתי לאחר כחודש מתחילת הטיפול בכדור "אסטו" 10 מ"ג. לפני כשבועיים-הפסקת נטילת הכדורים על פי הנחיות של הורדה הדרגתית. כיום ישנן עדיין יקיצות בלילה -הרבה יותר טוב מבחינת שעות שינה אך פחות טוב ממשך השינה תחת הכדור.

הכל שאלה שלך מידה. במידה והיקיצות שנותרו לא גורמות להפסד שעות שינה משמעותי ועייפות בשעות היום אין צורך לטפל. במידה וההםרעה הנה משמעותית ניתן לנסות טיפול בצירקאדין

04/10/2010 | 14:33 | מאת: אביהו

שלום בתוכנית בריאות 10 היום סיפר פרופ' גיורא פילר על כדורים חדשים, לא ממכרים לטיפול בהפרעות שינה ומלטונין האם ניתן לקבל את שמם? תודה

ככל הנראה מדובר ב CIRCADIN

04/10/2010 | 13:41 | מאת: אילת

במשך זמן רב אני לוקחת בונדורמין. במשך הזמן הפסיקה השפעתו בנוגע להרדמות. לאחר כשעה עד שעתיים שלא נרדמתי הוספתי רגעון לילה כדי להרדם. כאשר נרדמתי ישנתי מצויין. הרופאה החליפה לי את הכדור ל נוקטורנו ל.ס. שאלתי מהו החומר הפעיל וכיצד הוא עובד ומה ההבדל בינו לבין בונדורמין

תרופת הבונדורמין הנה מקבוצת הבנזודיאזפינים ואילו הנוקטורנו הנה מקבוצת דומי הבנזודיאזפינים. באופן מעשי הנוקטורנו עובד מהר יותר ומשך השפעתו קצר ולכן נמנעת בד"כ התופעה של המשך השפעת התרופה בשעות הבוקר. כמובן שלכל אחת מן התרופוצ יתרונות וחסרונות וההתאמה לטיפול הנה אינדיווידואלית וע"י הרופא המטפל בקופ"ח.

04/10/2010 | 03:40 | מאת: זא

שלום דוק, רציתי להתייעץ בקשר לבעיה שקיימת אצלי כבר כמה שנים ולעיתים ,כמו עכשיו, מתחילה להתגבר, הבעיית דיבור משינה שלעיתים מפריעה לחבריי שישנים בחדר (אני משרת ביחידה קרבית שמזה חצי שנה אנו נמצים בקו מבצעי ) ₯ רציתי לדעת מה לעשות עם זה אם אפשר תודה ויום טוב

ידוע כי דיבור בשינה גובר בתקופות בהן נוצר חסר בשעות שינה. לאור תאורך קרוב לודאי שזה המצב כרגע במקרה שלך. עם איזון מספר שעות השינה המצב יחזור לקדמותו. מעבר לכך לא קיים טיפול תרופתי כל שהוא.

03/10/2010 | 21:55 | מאת: צביה

בני בן 26 וסובל מדום נשימה בשינה ונוחר מאוד בלילה. הוא רזה מאוד עבר בגיל 18 ניתוח ליישור מחיצות באף הוצאת שקדים וקיצור הענבל אך דבר לא עזר לו. הוא עייף מאוד במהלך היום. הוא רוצה ללמוד עכשיו באוניברסיטה ופוחד איך יתפקד. האם יש טיפול נוסף ל-cpap כי בגילו הוא מסרב לישון איתו.הוא סובל מהפרעת קשב וריכוז האם ריטלין לא מומלץ במקרהשלו? אולי מדבקות ריטלין ?

הטיפול בהפרעת נשימה בשינה מורכב מטיפול שמרני וטיפול כירורגי. הטיפול השמרני המוכר כיעיל כולל ירידה במשקל לאנשים הסובלים מעודף משקל, טיפול במכשיר C-PAP, טיפול באמצעות התקן פה, המנעות משינה על הגב כאשר בבדיקת מעבדת השינה מוכח שהפרעות הנשימה מתרחשות רובן ככולן בעת שכיבה על הגב. על פי תאור המקרה הנוגע לבנך ראוי לדעתי לנסות התקן . פה . (ישנם רופאינ שיניים העוסקים בנושא באופן ספציפי). במידה ולא יסתייע בהתקן יש מקום לפנות לברור נוסף ע"י רופא אאג העוסק בתחום להערכת סיכויי ההצלחה של תיקון כירורגי נוסף. השימוש בתרופות מעוררוצת לטיפול בעייפות הנובעת מהפרעת נשימה בשינה הינו נדיר.

03/10/2010 | 20:06 | מאת: ספיר

שלום שמי ספיר בת 17 ותמיד כשיש לי משהו מלחיץ אז יום לפני אני לא מצליחה להירדם אני רק "נחה" סוגרת עיניים אבל בעצם לא ישנה כל כולי. מה אני יכולה לעשות כדי ל"הירגע" במצבים כאלו? בנוסף, אולי זה ישמע מצחיק אבל שמתי לב שכשיש לי בית ספר אני כבר בשעה מוקדמת עייפה והולכת לישון יחסית מוקדם אך עדיין בבוקר אני עייפה וכשיש חופש אני בכלל לא עייפה אלא רק בשעות ממש מאוחרות בלילה ואני הולכת לישון מאוחר וקמה ממש מוקדם לא עייפה! זה לא הגיוני..יש הסבר לכך? תודה רבה.

לגבי שאלתך הראשונה . כאשר את הולכת לישון רצוי להמנע מחשיבה על מסימות יום המחרת ולהחליף לחשיבה על זכרונות טובים או תכניות ארוכות טווח. עייפותך במהלך שנת הלימודיםיכולה אף היא לנבוע מרמת דריכות גבוהה.

03/10/2010 | 09:21 | מאת: יפית

באמת שאין לי מושג מה לעשות ... אני בת 30 עוד חודש בערך כל שלושה עד ארבעה חודשים אני מתעוררת בלילה מסיוט מטורף אבל סיוט לא מציאותי הלב שלי דופק כולכך מהר וחזק ואני מרגישה כאילו אני מסוממת פעם אחת לא יכולתי לזוז פעם שניה כאבי בטן הראש בבלגן כאילו עובד מעצמו חושב דברים ממש לא הגיוניים עברתי לפני שנתיים טראומה שאמא שלי נפטרה ממחלה אבל...דיי השלמתי עם זה עבדתי על זה והמשכתי הלאה אין לי מושג אם זה זה אבל בגדול אני בחורה שמאוד מאושרת בחיים שכיף לה שאוהבת את החיים שיש לה משפחה מדהימה חבר מדהים חברים נפלאים....אני מרגישה במשך היום ממש טוב אין לי נפילות מתח אני לא חושבת על דברים לא טובים אני לא מפחדת מכלום אין לי פוביה וזה משגע אותי אני יותר מאושרת כמעט מרוב האנשים שאני מכירה חוץ מהדבר הזה שיש לי כל כמה חודשים ...נכון שלאט לאט אני מתגברת על החרדה ועושה דמיון מודרך וחושבת ישר על דברים טובים או הולכת לראות ישר משהו מצחיק בטלויזיה אבל דיי זה מוריד לי את איכות החיים זה משתק אותי למרות שאני בחורה שמאוד מודעת לעצמה ועושה עבודה עצמית כל יום ויום זה קורה לי ....למה ????? אני לא כולכך רוצה לקחת כדורים אבל אם לא תיהיה לי ברירה אני אקח!!! אני חיה עם זה כבר 4 שנים ופשוט נמאס לי כבר חשבתי לחיות עם זה אבל אז אני שואלת את עצמי למה לא לטפל בזה ולעקור את השורשים...אולי אני לא מאמינה שזה בר ביצוע בכל אופן אשמח אם תמליץ לי מה לעשות תודה מראש

השינה הינו תהליך מוחי מורכב. שלב ההתעוררות מן השינה מתרחש בד"כ באופן כזה שכל תהליכי השינה מופסקים ביחד. כך קורה שמתח השרירים ופעילותם עולה ובאותו הזמן החלימה נפסקת. במקביל מועלים שערי המודעות ואנחנו חוזרים למצב של מודעות למתרחש . לעיתים קורה שתהליכים אילו מתרחשים בהפרש של מספר דקות האחד מהשינ ה וכך נוצר מצב שבו אנחנו מודעים לסביבה אך מתח השרירים נותר נמוך ואיננו יכולים להזיז את איברי גופינו . לחלופין יכול להיווצר מצב שבו המודעות חוזרת אך נותר מצב של חלימה ואז אנו מודעים לסוגי חלומות שכרגיל איננו זוכרים. אלו המצבים שאת מתארת. מצבים אלו אינם מסוכנים ולא מצביעים על הפרעה נפשית או רגשית כל שהיא. אין צורך להבהל מהם ואין צורך בטיפול כל שהוא. לעיתים התופעה מוחרפת ע"י מצב של חוסר שינה מתמשך או נטילת תרופות שונות.

03/10/2010 | 10:56 | מאת: יפית

תודה רבה שחזרת אלי... האמת שאני לא חושבת שאוכל יותר לעבור משהו כזה בלילה זה הופך אותי, כל היום אני מרגישה שאני הולכת להשתגע הלב דופק עדיין אני חלשה אני ממש עוברת טראומה כשזה קורה אין לי את הכוחות יותר להתמודד... האם יש אפשרות לטפל בזה?

02/10/2010 | 23:29 | מאת: שני

שלום ד"ר רונזצוויג רציתי לשאול לגבי בעיה שתמיד הייתה לי .תמיד הייתי צריכה לישון יותר מכל שאר האנשים שסביבי ז.א במינימום 8 שעות שינה...אחרת אני לא מתפקדת ועייפה כל היום . בשנים האחרונות מאז שהתחלתי ללמוד באונ' אני מוצאת את עצמי קמה עייפה אחרי 9 שעות שינה כאילו כמעט ולא ישנתי, עיגולים שחורים מתחת לעיניים ... אני צריכה לישון הרבה יותר בשביל לתפקד כמו שצריך הייתי שמחה אם תוכל להסביר לי או לתת לי כיוון לסיבה...

משך השינה הנו אינדיווידואלי ושונה מאדם לאדם. משך זמן השינה הממוצע הנו כ שעות אך מדובר בממוצע בלבד ולכן שינה שבין שש לתשע שעות נחשבת לתקינה. .. לשינה חשיבות ניכרת בתהליך בניית הזיכרון ולכן לימודים אינטנסיווים דורשים גם שינה טובה.

02/10/2010 | 22:30 | מאת: רונית

שלום אני בת 53 לוקחת כדורים להורמונים אקטיביל וכדורים נגד דיכאון ויפקס 75 ולהורדת לחץ דם נורמטן.אינני ישנה טוב תמיד עייפה ומרגישה רצון לישון יש מצבים שאני ישנה 12 שעות לא רצופות עם חלומות שחוזרים על עצמם והזיות. ואף לפעמים אני לא שולטת בעצמי ונרדמת למספר דקות בעבודתי. האם התופעות האלו הם תוצאה של אחד הכדורים שאני נוטלת?

לתרופת ה ויאפקס יכולות להיות תופעות לוואי הקשורות לאיכות השינה יחד עם זאת לא כדאי להחליף תרופה רק על סמך השערה. יש צורך בביצוע בדיקת שינה מלאה להשלמת הבירור ומתן ייעוץ מלא.

02/10/2010 | 13:35 | מאת: חנה

לפני כ4 שנים אובחנתי על ידך במרכז שינה בתל השומר . באבחון מצאת דום נשימה חסימתי . ההמלצה הייתה שימוש ב cpap. שלוש שנים הייתה הטבה משמעותית ברצף שינה ויכולת תיפקוד ועירנות בשעות היום. לאחרונה , אני מתעוררת כל שעה ללא סיבה. מתקשה להירדם.עוברת ממיטה אחת לשניה והתוצאות ניכרות בבוקר: עייפות טוטלית כל היום. מה עושים?????

תחילה רצוי לבדוק את מכשיר הC-PAP בדיקת הצנרת האטמים והלחץ ע"י החברה המשווקת . במידה והכול תקין יש לשוב למכון השינה לבדיקת התאמת לחץ C-PAP.יש להצטייד בהפניה והתחייבות מקופת חולים.

26/09/2010 | 17:19 | מאת: תמר

אני סובלת מעוררות מוגברת כנראה על רקע של מתח נפשי. אני נרדמת בסביבות שתים עשרה בלילה ומתעוררת בסביבות 4 בבוקר מסתובבת כמו סערורית כל היום מרוב עיפות. האם יש פתרון חוץ מכדורי שינה? יש לציין שאני בת 51.

לתמר שלום: מן הכתוב לא ברור כמה זמן לוקח לך להרדם. האם ההפרעות יומיומיות או לעיתים נדירות יותר . האם את ישנה גם בשעות היום. הטיפול בכדורי שינה מומלץ לפרקי זמן קצרים בלבד .

זה רק מתחזק מחודש לחודש.. רוב היום אני מרגיש מוזר ממש מוזר אני מבולבל, בדיבור במחשבה אני מרגיש כאילו אני עייף.. אבל אני לא ליפעמים בלי סיבה בערב בד"כ אני ממש ערני ואז בלילה מתחיל לי שוב הבילבול רק שזה לא ממש עייפות כי אני לא יכול לישון אני סתם מבולבל.. חברים שלי קוראים לזה התנהגות "מסוממת" אך אף פעם לא לקחתי סמים שום-דבר ואלכוהול אני ממש בקושי שותה רק בארועים ממש ממש מיוחדים אני לא ממש אוהב את זה, למה אני ככה? למה אני מבולבל? היו לי הפרעות שינה פעם.. ניסו מכל מינה דברים הביאו לי גם מלטונין זה אף פעם לא עזר וכבר אין לי כח לחזור לרופאים.... אוף שקשה עם זה.. אני יודע שמשהו מוזר אצלי ואני לא יודע מה. דרך אגב.. אם יש סיכוי.. אני חושב שזה קורא שאני נמצא בשמש כבר אחרי 5 דקות, ובכללי אני כמעט לא נמצא בשמש אני לא אוהב את החום.. אם אני יוצא זה בלילה ושאני בבית אני עם מזגן על 17 מעלות כל היום.. לא מסוגל ליהיות בחום.. לא יודע אם זה קשור או משהו סתם תיאוריה שפיתחתי ואני מעדיף להודיע על זה. תודה, ואני יודע שזה נשמע דפוק מה שרשמתי.. אני כרגע בהרגשה כזאת מבולבלת ממש חזקה ואני מודע גם לזה שאני מבולבל, לא יודע למה. ממה זה יכול לנבוע?

ייתכן ומדובר בתחושה של קושי בריכוז. על מנת לברר האם מדובר בהפרעה שמקורה בשינה רצוי למלא למשך שבוע יומן פעילות יומית ויומן שינה. על היומן לכלול אינפורמציה על שעות פעילות פיזית, שעות פעילות עיונית, שעות פעילות חברתית ושעות מנוחה בעירות(צפיה בטלוויזיה האזנה למוסיקהרדיו וכו). ביומן השינה יש למלא שעת כניס למיטה שעת התעוררת ומשך זמן משוער עד להרדמות. מומלץ להגיע עם היומן לרופא שינה על מנת להשלים האבחוןובמידת הצורך לקבל הנחיות טיפוליות.

25/09/2010 | 23:47 | מאת: מרדכי פרנקל

אובחן אצלי דום נשימה. בנוסף,בבקרים אני סובל מגודש באף. השימוש ב CPAP מביא לנזלת חריפה הנמשכת כל היום,מה שמונע ממני להשתמש ב CPAP.

התופעה מוכרת . קיימים תרסיסים נוגדי גודש ניתן לפנות לרופא אאג לקבלת מרשם.רצוי כמו כן להשתמש במעשיר לחות למכשיר הC-PAP. בהצלחה

24/09/2010 | 19:50 | מאת: דין

שלום רב תמיד היה לי קושי בהירדמות. ישנן תקופות בהן יותר קל ותקופות בהן אני לא נרדמת כלל. ישנן תקופות בהן אני נרדמת מהר אך מתעוררת בלילה ולא נרדמת עד הבוקר. כיום לאחר הלידה הבעיה קשה עוד יותר משום שאני מניקה ומתעוררת מספר פעמים בלילה. כל הרדמות אורכת זמן רב ואני מאבדת שעות שינה יקרות מפז.... בעבר הציעו לי להיעזר בקלטת עם דמיון מודרך הכולל הרפייה של שרירים עם מוסיקה. בעבר זה מאוד עזר לי. אשמח לרעיונות מה אני יכולה לעשות כדי להירדם מהר יותר וגם להמלצה עם דיסק מסוג זה שבעבר סייע לי. עניין נוסף המקשה הוא שבן הזוג שלי נוחר חזק מאוד מאוד!! דבר שלא מוסיף על הקושי הקיים כבר.

רצוי היה לברר את הסיבות לקשיי ההרדמות כפי שהיו עד הלידה אך בשלב זה דחוף יותר לטפל בהחמרה שחלה עקב הלידה וההנקה. ככלל יש להשתדל ולהסדיר מהר ככל האפשר את שעות ההנקה וכן לצמצם את מספר ההנקות בלילה לאחת בלבד בחודש השיני- שלישי לאחר הלידה.ניתן לקבל הדרכה להנקה נכונה במסגרת טיפול החלב. בהמשך ממליץ לפנות לאחד ממכוני השינה לייעוץ ע"י רופא שינה בעניין הקושי להרדם.