פורום הפרעות שינה ונחירות
מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות
שלום כ4 שנים אני סובל מתשישות קשה ביותר כל הבדיקות תקינות כולל מעבדת שינה.ישן לפחות 10 שעות בלילה וגם ישן צהריים.בבוקר כשקם מרגיש כאילו לא ישנתי שבוע מפהק בצורה קשה במשך זמן רב וכל היום תשוש בצורה בלתי רגילה -חוסר יכולת לתפקד.וכך כל יום.הדבר המוזר הוא שאם אני ישן צהריים בסביבות השעה 4 במשך כחצי שעה אני קם כמו חדש כאילו אין לי שום בעיה של עייפות.זה כאילו שהשינה ביום הרבה יותר אכותית מאשר בלילה. יש לציין שאין לי בעיה להרדם בלילה וגם לקחתי תוסף מלטונין(1-3 מ''ג) בתקופות מסוימות כשכן היה לי קשה להרדם אך הדבר אינו משפיע כלל על מצב העייפות והישנוניות בבוקר.האם מדובר בהפרעת שעון ביולוגי?ומה אפשר עוד לעשות ניסיתי גם לצאת לריצות בבקרים ולהחשף לשמש.לקחתי גם מודפיניל ורטלין שלא הועילו,תודה
ממליץ לחזור תחילה על בדיקת השינה ולבצע בדיקה אקטיגראפית למשך שבוע ימים ובהמשך בדיקה הנכראת MSLT בדיקות אלו מבוצעות במסגרת מכון השינה. לאחר שתתגבש אבחנה ניתן יהיה לגבש גם המלצה טיפולית ראויה.
לבעלי יש מידי פעם טיקים בזמן שינה ,במקביל יש לו הפרעות קשב וריכוז ,האם יש קשר בין השניים או שה"טיקים" יכולים להעיד על בעיה אחרת? למעשה הוא אינו ישן שינות ארוכות ורצופות ולעיתים מבלה שעות רבות עירני ללא שינה.
במחקרים נמצא קשר בין הפרעת קשב וריכוז בילדים לבין הופעת תנועות רגליים מחזוריות בשינה. הדבר לא נבדק במבוגרים . ידוע כמו כן שבילדים עם הפרעת קשב וריכוס הסיכוי להתפתחות טיקים גבוהה אך אלתו מופיעים בשעות העירות ולא בשעות השינה. מכל האמור ברור שיש צורך לברר סיבת נדודי השינה במקרה של בעלך.ניתן לפנות עם טופס 17 לאחד ממכוני השינה.
ד"ר אייל השלום לאדוני אני נושקת ל60 עם סיפור נפשי ארוך לא אפרט אשמח שנתכתב ללא ציון שם כמובן.דכאון אחרי לידה כך התחיל ויש המשך לא אושפזתי הברוךךך האחרון פיגוע טרור .קבלתי מיליון תרופות וניגמלתי כי הפכתי לנרקומנית אשכנזיה אקדמאית שלא חטאה... היום באתי לרופא פסיכיאטור ברקאי מאיכילוב וסיפרתי שבלילות אני ברחובות כך זה קורה לי 3 שנים כל ללילה אני אוספת זאנק ומביאה הביתה.אחרי מיליון שאלות ברקאי קבע שעללי ללקחת את התרופה הכי חדשה לסכיזופרניה שעולה חודשית לפי החשבון 700 שח מ2100 קצבת נכות מה עלי לעשות ?האם אתה מכיר תרופה לשינה או משהו אחר לעזור לי היום ישנתי שעתיים בין 5 ל7 לוקסי\וס זהו .אשמח אם תשיב לי מענה בנטל המקום המיועד למסגרת תומכת שאולי היה נותן לי כללים הפסיכיאטור לא קבל אותי תודה חג שמח שנה מתוקה .אנא השב לי במייל האישי
כפי שאת מתארת המצב יש לסיים תחילה הטיפול בהפרעה הנפשית הקיימת ולאחר מיכן במידה ומצב השינה לא ישתפר יש להתייחס גם לכך. לעניין התאמת תרופות הנמצאות בסל הבריאות מומלץ לפנות לפסיכיאטר במסגרת קופת החולים. בהצלחה
שלום.בן 60,גובה 1.65 משקל 65ק"ג.בריא בדרך כלל,עוסק הרבה בספורט.נוטל כ-12 שנים כדור וחצי בונדרמין לפני השינה.יודע כמה שזה מסוכן,ורוצה להפסיק,מיואש..זאת האמת.מה לעשות?תודה
ראשית חוכמה אל יאוש. ולעניין עצמו: אכן רצוי להפחחית ולהפסיק הטיפול בבונדורמין ככל האפשר. קיימים טיפולים לא תרופתיים שונים. אחד הטיפולים שהוכח כיעיל הוא טיפול התנגותי קוגנייטיבי. CBT .
מה הסיבה שכשאני ישנה אני מתעוררת מכל רחש ללא קשר לשעו השינה שלי, אני ישנה כ3-4 שעות בלילה משום מה איני מצליחה לישון יותר, מאד מפריע לי שאני מתעוררת בשולש או ארבע לפנות בוקר.מה יכולה לעזור בדיקת שינה במכון?
ההפרעה עסויה לנבוע מעוררות מוגברת על רקע של מתח נפשי. יחד עם זאת לעיתים ניתןלאתר סיבה פיזיולוגית להתעוררות ולטפל בהתאם . לכך נועדה בדיקת השינה.
בכלל אחת לכמה זמן הקופ"ח מסכימה לממן בדיקת שינה? אם למשל קורה מצב בו המטופל מרגיש כי הבדיקת שינה לא שיקפה (למשל אם הוא ישן בצהריים באותו יום והשינה שלו הייתה ירודה במעבדת שינה) הקופ"ח תסכים לממן בדיקה חוזרת? תודה מראש
תחושתו הסובייקטיבית של הנבדק אינה מצביעה על תקינות או אי תקינות בדיקת השינה. בבדיקת השינה עצמה קיימים פרמטרים להערכת תקינותה ומכאן הצורך לחזור על בדיקה.
שלום רב, לפעמים קורה מצב שמתחילים להשתמש בCPAP ולאחר כמה זמן מצליחים להוריד במשקל ואז אין כבר צורך בCPAP? או שברוב המקרים צריך להמשיך להשתמש? האם קופ"ח (מכבי) מסכימה לממן בדיקה חוזרת לאחר שמפחיתים במשקל למשקל תקין כדי לראות אם עדיין יש צורך בCPAP?
הפסקת השימוש ב C-PAP לאחר ירידה משמעותית במשקל תתבצע רק לאחר שהוכח בבדיקת שינה שדאין עוד צורך בשימוש במכשיר. למיטב ידיעתי כל קופות החולים ממנות בדיקות השינה בהתאם לצרכים הרפואיים הנגזרים ממאפייני המחלה ומהלכה.
אני קם באופן קבוע סחוט מעייפות,ותשוש משינה,גם לאחר שינה ארוכה,אני לא מרגיש אנרגטי אחרי שינה אף פעם.. קראתי בכמה ספרים ש5HTP יכול לעזור לשינה טובה יותר וקמים אנרגטיים ובמצב רוח טוב יותר,האם זה נחשב ליעיל ובטוח?
על פי המתואר יש לבצע תחילה בדיקת שינה על מנת לאבחן ההפרעה. הטיפול יומלץ על פי הממצאים. לגבי ה 5HTP , קיימין נתונים רבים לגבי חומר זה אך עדיין אין מחקרים קליניים מבוססים לגבי תפקידו כטיפול להפרעות שינה שונות ולכן הוא מוגדר עדיין כניסיוני בתחום השינה.משמעות הדבר היא שעדיין לא ברורות ההטביות הקליניות והמינונים המתאימים. כמו כן אין מספיק מידע על תופעות לוואי בטווח הבינוני והארוך.
שלום רב, האם ירידה במשקל אצל מטופלים שמנים או בעלי עודף משקל פותרת תמיד את הדום נשימה? אם מטופל סובל מדום נשימה ועודף משקל האם תמליץ לו לנסות קודם להוריד במשקל לפני שהוא מתחיל עם הCPAP או להתחיל מיד להשתמש בCPAP כי אז יהיה לו יותר קל להרזות כי יהיה לו יותר אנרגיה (ולאחר שירזה יוכל להפסיק להשתמש בCPAP).
ירידה משמעותית במשקל במקרים אלו משפרת את הנשימה בשינה ולעיתים אף פותרת הבעיה אך לא בכל המקרים. ההמלצות למטופל הנן אינדיווידואליות ומשתנות מאחד לשיני בהתאם להערכה של מכלול הבעיות כך שבמקרים מסוימים ההמלצה מתרכזת בירידה במשקל תחילה ובמקרים אחרים יש לשלב מלכתחילה ירידה במשקל וטיפול במכשיר C-PAP. לשאלתך האחרונה, קימות עבודות מדעיות המצביעות על השפעה חיובית של הטיפול במכשיר הC-PAP על חילוף החומרים ובדרך זו שיפור הסיכוי להצלחת הטיפול הדיאטטי התנהגותי לירידה במשקל.
שלום אני נירדם בקלות אבל בבוקר קם עייף מה הסיבה לרוב יושן מינימום 7 שעות
עייפות בוקר נובעת בד"כ מהפרעה בתהליך השינה. לאחר שאתה כותב כי אתה ישן היטב , מדובר ככל הנראה בהפרעה פנימית של תהליך השינה ולא בהפרעה ממקור חיצוני. יחד עם זאת על מנת לענות על שאלתך באופן מדויק ושימושי נחוצים נתונים רבים נוספים וקרוב לודאי גם בדיקת שינה . אתה מוזמן לפנות לאחת ממעבדות השינה לייעוץ רופא ובדיקה.
שלום מהו מספר שעות השינה הנדרש לילדים בגילאים שונים?
התשובה לשאלה זו הנה בעלת אופי סטאטיסטי ולא מתיחסת לצרכים האינדיווידואליים של כל ילד וילד. תינוק בשבועות הראשוני ישן שעות רבות - עד כ 16 שעות במקבצי שינה הפזורים לכל אורך היממה . עם התבגרותו פאזאת השינה מתגבשת לפאזה אחת ארוכה בשעות הלילה ועוד פרק זמן בשעות הצהריים סך הכל כ 12-14 שעות. משך השינה יורד בהדרגה עד תחילת גיל ההתבגרות לכ 9-10 שעות ובהמשך נשאר יציב עד תום גיל ההתבגרות.כל הנתונים הללו מתיחסים לצורכי השינה ולא לשיה בפועל.
היי אני לא יודעת מה לעשות אני רק בת 28 ומזה 4 שנים יש לי קושי להרדם בתקופות מסויימות אני לוקחת כדורי הרגעה כדי לישון כבר מעל שנה ואני לא יכולה יותר אני מרגישה היום ונורא! זה כבר לא עוזר לי וגם לא בריא! אני קמה עם עייפות יותר ורק כאב ראש נוראי שלא נותן לי מנוח! אני חייבת לעזור לעצמי דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111 כמה אפשר?!!!!!!!!!!111 אני בן אדם טוב ונראה טוב ומשכמו ומלעלה! וזה דופק לי את החיים!
קושי להרדם או אינסומניה בשפה המקצועית עסוי לנבוע מסיבות רבות. הטיפול בכדורי הרגעה מתאים בחלק מהמקרים ומומלץ לפרק זמן קצר גם במקרים אלו. על מנת להמליץ על טיפול נאות נחוץ ברור מעמיק יותר. אנא פני לייעוץ רופא באחד ממכוני השינה בהצלחה.
יש לי את השאלה..איך הם ידעו לכוון אותי? מאיפה הם ידעו את הסיבה? אם היא נפשית שזה כנראה נובע מאי שקט פנימי ..אז?
שלום,אני בת 34 נשואה+2 בריאה בד"כ. הייתי מגדירה את עצמי טיפוס של בוקר - בערב אני מאוד עייפה כבר בשעות המוקדמות (20-21) והולכת לישון בסביבות 22-23. אולם לא משנה מתי אלך לישון ועד כמה אני עייפה, אני מתעוררת ב4-5 בבוקר ולא מצליחה לחזור לישון (גם אם ערב לפני הלכתי לישון באחת..). חשוב לי לציין שאני עייפה ומרגישה את הצורך בשינה אולם לא מסוגלת להמשיך לישון לאחר ההתעוררות המוקדמת. עכשיו אני מתחילה לראות את אותה התסמונת גם אצל ילדי, הם מתעוררים מוקדם אך כמות שעות השינה אינה מספיקה להם. הם זהו עניין של הרגל? גנטי? כיצד ניתן לשנות? האם צריך "להכריח" את עצמך לנסות לישון כדי להרגיל את הגוף? תודה והמשך יום טוב
על פי המתואר את ישנה כשש - שבע שעות בלילה, משך זמן שינה זה מספיק בד"כ. למרות שעות השינה המספקות את מתלוננת על עייפות. נשאלת השאלה מתי במשך היום מופיעה העייפות והאם את מרגישה שאיכות השינה תקינה. לגבי שעת ההרדמות , מדובר קרוב לודאי בתזמון שינה מעט מוקדם ואין צורך לנסות לשנות באופן יזום בשלב זה.
שלום .בן 50עובד לילות .שבוע לילה רצוף מ7 עד 7 ושבוע בוקר.מראשון עד שישי.האם החוסר שינה פוגע בבריאות .אני יושן טוב ביום 7 שעות.תודה מראש
עבודת משמרות עלולה לפגוע באיכות השינה , פגיעה הגוררת בעקבותיה נזקים בריאותיים שונים. יחד עם זאת ההסתגלות לעבודת משמרות הנה אינדיווידואלית כך שבחלק מהמקרים עלול להגרם נזק ובמקרים אחרים לא. מבחן טב למידת ההסתגלות הוא מידת העייפות בשעות הערנות בשבועות עם משמרות ובשבועות ללא משמרות כמו כן היכלות להרדם בימי המשמרת בשעות שמיד עם סיום המשמרת והיכולת להרדם בשעות הלילה כמקובל בימים ללא משמרת.
שלום! בעלי סובל באופן קבוע מנדודי שינה- לקוח לו זמן רב להרדם בלילה כאשר הוא נכנס למיטה. בשבוע האחרון הוא מתאר מצב בו הוא מצליח להרדם לאחר 40 דקות עד שעה מהכניסה למיטה (מעט זמן יחסית עבורו) אך הוא מתלונן שהוא קם בבוקר כאילו לא הלך לישון כלל וכנראה איכות השינה שלו ירודה מאוד כך שהוא קם עייף וסחוט כאילו לא נרדם. מה עושים? מאיפה מתחילים לטפל בכזה דבר? האם זו בעיה נפוצה?
על מנת לאבחן ההפרעה נחוצה תחילה אבחנה מדויקת. לאור התלונות רצוי לפנות למכון שינה שם ירואיין המטופל באופן מדויק ובהמשך תקבע ככל הנראה בדיקת שינה המבוצעת במכון. בהצלחה
שלום, לפני מספר ימים החלה אצלי בעיה קשה של נדודי שינה שמתפתחת מהר מאוד.. זה התחיל בשינה של 5 שעות בלילה כאשר הלכתי לישון ב-12 ולא נרדמתי עד 6 בבוקר... היום לא ישנתי יותר משעתיים... לפי מה שקראתי קצת בנושא הבעיה אצלי היא פחד מחוסר שינה, כל פעם שאני מתקרב למצב של הירדמות אני פתאום שם לב לכך ויש אצלי פרץ אדרנלין שמעיר אותי, כך כל הלילה... אני מרגיש שזה מתפתח במהירות ושאין לי שום שליטה על זה.. מה עליי לעשות? לאן לפנות כדי לפתור את זה בטווח הקרוב? אני מפחד להגיע למצב שאני לא אצליח בכלל לישון אף לילה... תודה
מאחר ומדובר בארוע שהחל בימים האחרונים יש מקום לשקול טיפול קצר שחל מספר ימים בכדורי הרגעה. אענא פנה לרופא המשפחה לקבלת מרשם. בהצלחה.
בני עומד להתגייס לצבא וסובל מפאראסומניה ולא ידוע לנו עדיין האם יגויס או לא בגלל השינה האם אתה יודע מה קורה במקרה כזה והאם יש טירונות ללא שינה
תלוי בסוג הפאראסומניה וחומרתה. לאחר שדווחתם לרשויות הצבא יש להמתין להחלטתם כמובן. חסך שיננה הקיים בד"כ במסגרת הטירונות עלול להחמיר התופעות באופן זמני.
שלום רב. לפני כחצי שנה התחלתי לקחת כדורי רמוטיב לצורך טיפול בדכאון קל, בהמלצת רופא המשפחה. 2 כדורים ביום של 250 מ"ג. בשבוע האחרון התחילו לי בעיות שינה, בעיקר קשיי הירדמות, בליווי תחושת לחץ בראש, כאילו אין אפשרות לשים את הראש ולהירגע ולצלול לשינה, וגם התעוררויות מוקדמות בבוקר. האם יתכן שזו תוצאה של נטילת התרופות? מה לעשות?
התופעות אותןאתה מתאר אינןנן מוכרות כתופעות לוואי של רמוטיב. רצוי לקבל ייעוץ מעמיק ניותר בנושא הדכאון. מומלץ לשקול פניה לייעוץ פסיכיאטרי.
שלום רב, אני נמצאת בשבוע ה-21 להריון, ובכמה לילות האחרונות מתעוררת בגלל סיוטים הקשורים למשפחה שלי. האם העובר חש שאני במצוקה תוך שינה? אודה לתשובה, לולה
סיוטי לילה בהריון אינם גורם מוכרל מצוקה עוברית כל שהיא.
שלום רב, האם ייתכן שיש קשר בין שקדים מוגדלים ונחירות לבין בעיה בשטף דיבור אצל ילד בן 4 ? אשמח לשמוע את דעתך בנושא. תודה
שקדים מוגדלים הנם גורם מוכר לנחרה והפרעות נשימה הבשינה בילדים ולעיתים גם במבוגרים. הפרעת נשימה בשינה אם קיימת יכולה לגרום להפרעה התפתחותית גופנית וכן להפרעה בהתפתחות הפונקציות הקוגניטיביות השונות. יחד עם זאת לא תוארה הפרעה בהתפתחות הדיבור אלא במקרים בהם קיימת פגיעה נילווית בשמיעה עקב צבירת נוזלים באוזן תיכונה. באופן מעשי רצוי לבצע בדיקת שינה ולקבל ייעוץ אאג נוסף על מנת לשקול צורך בניתוח.
אני מטופלת ברמוטיב מזה כחודש וחצי.התחלתי עם פעם ביום לאחר כ-3 שבועות העליתי לפעמיים עשיתי הפסקה בת שבועיים לערך וכעת אני התחלתי שוב עם 2 כדורים ליום. אני הולכת לישון לקראת 10 בלילה ויש ימים שאני מתעוררת בלילה לקראת 4 ולא מצלחיה להמשיך לישון.כדור אחד אני נוטלת בבוקר ואחד בערב. האם ייתכן שזו הסיבה "לנדודי השינה"?אני לא ממש מרגישה שינוי משמעותי עם נטילת הרמוטיב,ניסיתי לפנות לרופא שהביא לי את הטפול אך לא הצלחתי להשיגו,המשכתי בכדור בהמלצת ר המשפחה.שוחחתי עימו אך הוא לא מצא לנכון להחליף למשהו חזק יותר..(בעלי נוטל ציפרלקס מזה שנתיים וטוען שמאד מסייע לו)ולכן אמר להמשיך ברמוטיב. האם יש קשר בין חוסר השינה לרמוטיב?האם עלי לגשת לפסיכיאטר שנתן את התרופה לספר לו על ההרגשה ואו מספיק לחזור לר משפחה ולבקש אולי משהו מעט חזק יותר? תודה מראש
משאלתך לא עולה בברור סיבת הטיפול ברמוטיב במקרה שלך. הרמוטיב הנה תרופה על בסיס טבעי והיא בעלת פעילות מוכחת כתרופת הרגעה קלה וכן כתרופה אנטידיכאונית קלה. קושי להרדם או התעוררות מוקדמת אינן בין תופעות הלוואי המוכרות של רמוטיב. רצוי לשוב לייעוץ פסיכיאטרי על מנת לבדוק הסיבה לאינסומניה ולשקול מחדש הטיפול התרופתי.
מניסיוני, עדיף ליטול את התרופה רמוטיב בבוקר ובצהריים
שלום דוקטור, רציתי לדעת מה ההבדל בין סירקדין לתרופה אמביין CR תודה נעמה
צירקאדין הינה תרופה המבוססת על מלטונין- הורמון טבעי המופרש בגוף באופן רגיל בתזמון המאפשר השריית שינה. אמביין הינו כדור שינה - ראה פרטים בשאלה קודמת.
בין כדורי השינה סטלינוקס ואמביאן cr, ואם כן מהו? תודה.
התרופות דומות במבנה ובאופן פעילותן אך לכדור האמביין מנגנון המאפשר שחרור של התרופה בשתי מנות בהבדל של מספר שעות בין מנה למנה ולכן אמור למנוע התעוררות מוקדמת. בשני המקרים רצוי להמנע מנטילה לפרק זמן ארוך ובאופן בלתי מבוקר.
שלום לכם וברכותיי על פתיחת הפורום(בזמן) שלום אני בת כמעט 23 התחתנתי לפני 3 חודשים וחצי.בחודש הראשון היתי ישנה רגיל לא היו לי הפרעות ולא כלום נכון שהיתי כן נשארת ערה לשעה מאוחרת יעני מקסימום 1 בחודש השני ועד עכשיו אני כל יום ערה עד השעה 3וחצי-4 לפנות בוקר ואני כן מאודה רוצה לישון אבל לא יודעת מנסה עוצמת עיניים וכלום לא ישנה בהתחלה היה לי כוח היתי עושה את עבודות הבית כי גם כך אני ערה במקום אחר הצהריים כי אני קמה ב1 אחר הצהרים.עכשיו הגעתי למצב שאין לי כוח לעשות כלום קמה כמו מסטולית לא מרוכזת אין לי מצב רוח טוב ראיה מתדרדרת רואה לפעמים בטשטוש למרות שאני שנה האחרי ניתוח לייזר.חודשים במצב הזה ופשוט עכשיו כל אחד שרואה אותי ישר אומר לי מה את לא ישנה רואים על העיניי שלך עייפות. מה קורה לי ?למה אני לא יכולה לישון מה אני יכולה לעשות? ותודה
מדובר קרוב לודאי בהפרעה בתזמון השינה על רקע של שינוי באורח החיים שחל אצלך בחודשים האחרונים. ההפרעה ניתנת לטיפול באופן תרופתי ועל ידי שמירה על היגיינת שינה תקינה. הנך מוזמנת לקבוע תור במכון השינה לצורך קבלת הדרכה מפורטת בהתאם.( ניתן לקבל הפניה והתחייבות מקופת חולים).
שלום רימה, ברצוני להדגיש מה שד"ר רוזנצוויג מציין ביחס לשמירה על "היגיינת שינה". מה זה אומר? 1. לאכול עד שעה וחצי לפני הכניס למיטה 2. לשמור על אווירה רגועה בחדר השינה (וזה כולל גם לא לפתוח טלוויזיה לפני השינה) 3. לאכול אוכל קל שאינו מכביד על מערכת העיכול 4. מומלץ לא לשתות אלכוהול, משקאות אנרגטיים או שמכילים קפאין. 5. לבצע פעילות ספורטיבית פעילה בשעות אחרי הצהרים. ישנם תרגילים פשוטים שניתן לבצע לפני שנכנסים למיטה שעוזרים להרדם. לילה טוב תמר וייל
משהו מטריד אותך מותק. צריך לעשות בדק בית.
לפני שנים רבות השתשמתי בסטילנקוס שהיה מרדים אותי אחרי רבע שעה..היום כמובן שזה לא עוזר.כיום משתמש בקלונקס 2 מ"ג + מלטונין+החלפתי את הסטילנוקס לברטוזלאום ועדיין כלום. האם יש כדור חדש שיעזור לי להרדם מהר יותר.תודה
הטיפול באינסומניה כולל טיפול תרופתי וטיפולים שאינם תרופתיים כגון טיפול התנהגותי קוגניטיבי וכן טיפולים אלטרנטיביים למיניהם. החיפוש אחר כדור חזק יותר אינו הפתרון היחידי. רצוי לבחון מחדש את האבחנה ולגבש גישה טיפולית אינדיווידואלית.